Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



ΣΟΚ!!! Καλαματιανοί αναζητούν τροφή στα σκουπίδια

Ενδείξεις ανθρώπινης παρουσίας στους κάδους απορριμμάτων διακρίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Καλαμάτας. Ενδείξεις που τους παραπέμπουν σε εικόνες, όπως αυτές που συνήθως βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ, με τους κατοίκους της Αθήνας, τον καιρό της Κατοχής, να ψάχνουν στα σκουπίδια αναζητώντας οτιδήποτε φαγώσιμο. Εικόνες που μόνο θλίψη προκαλούν, ενώ δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι, αν, όπως λένε οι ειδικοί, η οικονομική κρίση διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Κι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μπορεί να μην έχουν ακόμη εντοπίσει κάποιον άνθρωπο να ψάχνει μέσα στα σκουπίδια για τροφή ή για ό,τι άλλο, αλλά τα σημάδια της ανθρώπινης παρουσίας είναι έκδηλα σε κάδους που βρίσκονται στην περιοχή του κέντρου της πόλης ή και κοντά στα σούπερ μάρκετ, που συνήθως αδειάζουν τα βράδια τα όποια προϊόντα τους.

Αντιδράσεις με την μπαλοποίηση σκουπιδιών στα Φιλιατρά

και άλλα πολλά πλούσια θέματα στο Θάρρος της Μεσσηνίας.



Οι ευχές που μας στέλνετε.





Tριφυλία. Υποτονική η κίνηση, προσμονή στο «θαύμα των Χριστουγέννων»

Υποτονική χαρακτηρίζεται η κίνηση στην αγορά της Τριφυλίας τις πρώτες μέρες της εορταστικής περιόδου που διανύουμε. Οι οικονομικές δυνατότητες των πολιτών έχουν μειωθεί αισθητά και μαζί τους οι αγοραστικές τους ικανότητες, με αποτέλεσμα λίγος κόσμος, μέχρι στιγμής, να κυκλοφορεί στα καταστήματα και πολύ λιγότερος να ψωνίζει για τον ίδιο ή για δώρα.
Οι έμποροι και οι επαγγελματίες, πλέον, προσμένουν στο «θαύμα των Χριστουγέννων, με την ελπίδα και την ευχή να κινηθεί και να «ζεσταθεί» η αγορά κατά τι περισσότερο, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, τις επόμενες μέρες.

Εμείς μιλήσαμε με επαγγελματίες και σας παραθέτουμε όσα είπαν στο «Θ»: ....

Στάθης Σοκορέλης, στους Γαργαλιάνους: «Μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα η κίνηση, δυστυχώς, είναι υποτονική. Δε θυμίζει μέρες Χριστουγέννων, μέρες γιορτών. Ο κόσμος είναι πολύ πιεσμένος στα οικονομικά του με όλες τις υποχρεώσεις που καλείται να πληρώσει και δεν κυκλοφορεί καν, ούτε να κοιτάξει τις βιτρίνες, να ρωτήσει. Όλοι προσπαθούν πρώτα να μπορέσουν να βάλουν τα οικονομικά τους σε μία σειρά. Όποιοι έχουν μια μικρή, έστω, αγοραστική δυνατότητα, κοιτάζουν τις προσφορές. Είμαστε όλοι προβληματισμένοι. Κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει. Δυστυχώς έτσι, βλέπω το μέλλον των καταστημάτων μας αβέβαιο».

Φώτης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων: «Η κίνηση το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου είναι υποτονική. Βέβαια, αναμέναμε κάποια κίνηση μετά την ελαιοσυγκομιδή, αλλά στην περιοχή των Γαργαλιάνων δεν είχαμε παραγωγή και αυτό δημιούργησε πρόβλημα στα οικονομικά που διαθέτει ο κόσμος, κάτι που φάνηκε στην αγορά με τη μείωση της δουλειάς. Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ενδιαφέρον, ρωτάει ο κόσμος, αλλά είναι διστακτικοί στο να αγοράσουν αμέσως αυτό που τους ενδιαφέρει, το ψάχνουν πιο πολύ, παζαρεύουν τις τιμές και κοιτάζουν τις προσφορές. Πάντοτε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία στους εμπόρους και ελπίζουμε ότι, έστω και τελευταία στιγμή, ο κόσμος θα ψωνίσει, πέρα από τα απαραίτητα, και τα δώρα του και θα αλλάξει και η ψυχολογία του, θέλουμε να πιστεύουμε. Τη χρονιά που φεύγει υπήρχε γενικά μία πτώση σε σχέση με την περυσινή και την προπέρσινη. Το καλοκαίρι υπήρξε μια ανάκαμψη. Για τη νέα χρονιά τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα».

Νίκος Φάμπας, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών: «Είναι φοβερή η κατάσταση που βιώνουμε. Και χίλιοι ραφτάδες δεν μπορούν να ανοίξουν τις τσέπες μας. Δεν έχουν και τίποτα μέσα, δεν έχει μείνει τίποτα μέσα. Μέτρα, φόροι, χαράτσια, πώς να κυκλοφορήσει ο κόσμος, πώς να αγοράσει; Όλοι αυτό κουβεντιάζουν. Πώς θα μπορέσουν να πληρώσουν τα μέτρα και τα χαράτσια. Και δεν καταλαβαίνω, μια ζωή αυτό γίνεται, γιατί έρχονται τα λεγόμενα αυτά χαράτσια Δεκέμβρη μήνα; Οι άνθρωποι πλέον, δεν ψάχνουν κάτι για να αγοράσουν για τον εαυτό τους, ψάχνουν να βρουν χρήματα για να πληρώσουν όλες αυτές τις υποχρεώσεις. Ο μόνος πονοκέφαλος είναι πώς θα μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Πιστεύω ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα αναθερμανθεί λίγο η κατάσταση στο εμπόριο, θα κινηθεί λίγο η αγορά, όλο και κάτι θα χρειαστεί κάποιος άνθρωπος να αγοράσει, από το υστέρημά του βέβαια. Κάτι θα γίνει. Μέχρι στιγμής είμαστε καλύτερα από αύριο. Ο Αγιοβασίλης ας βάλει όλα τα χρώματα των κυβερνήσεων και ας πετάξει κανένα ευρώ, γιατί όσο περνάει καιρός το βλέπω το ευρώ να εξανεμίζεται και να γίνεται σκέτο «βρω», «τι θα βρω;» δηλαδή και τίποτε άλλο».

Ευφροσύνη (Έφη) Λεβεντάκη, «Boom, γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ στα Φιλιατρά: «Η κίνηση στην αγορά των Φιλιατρών είναι πεσμένη, όπως σε όλες τις αγορές, αλλά λέμε «δόξα τω Θεώ», γιατί νομίζω ότι η επαρχία επιβιώνει πολύ καλύτερα από την Αθήνα. Τουλάχιστον έτσι αισθάνομαι εγώ. Εν όψει των εορτών κόσμος κυκλοφορεί, κοιτάζει, ρωτάει, χρήματα δεν έχει, δεν αγοράζει, ψάχνει προσφορές και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει παραμονή, δηλαδή μία μέρα».
Όσο για το πώς βλέπει το μέλλον των εμπορικών καταστημάτων: «Δυστυχώς, η χρονιά που έρχεται θα είναι άσχημη. Θα επιβιώσουμε πάρα πολύ λίγοι. Και βάζω μέσα και τον εαυτό μου, γιατί θέλω να πιστεύω ότι έχει να κάνει και με τη συμπεριφορά πλέον. Κρατάς τον πελάτη και με την καλή τη συμπεριφορά».

Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας: «Ακόμα δεν έχουν φανεί ιδιαίτερα σημάδια ανάκαμψης της κίνησης στην αγορά. Ο κόσμος είναι ακόμα «κουμπωμένος», δεν έχει κυκλοφορήσει, όπως άλλες χρονιές τέτοια περίοδο. Δεν έχει και την οικονομική δυνατότητα που είχε τα προηγούμενα χρόνια, οι υποχρεώσεις του έχουν αυξηθεί και καλείται να πληρώσει πολλούς λογαριασμούς και χαράτσια αυτό το μήνα. Ελπίζω τις επόμενες μέρες να κινηθεί ο κόσμος, να ζεσταθεί λιγάκι η αγορά, να κάνουν, από το υστέρημά τους, τα ψώνια τους και αγορές κάποιων δώρων, αλλά είναι πολύ δύσκολη η περίοδος που διανύουμε, πάρα πολύ δύσκολη».
Ερωτηθείς για το μέλλον, είπε: «Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις. Ελπίζω και εύχομαι o κόσμος να μην το βάλει κάτω, να μην τον πάρει αποκάτω αυτή η κατάσταση, γιατί είμαστε Έλληνες στην καρδιά και την ψυχή και το μεγαλείο του Έλληνα δεν το έχει κανείς. Όλο και κάτι θα γίνει, όλο και κάτι θα κάνουμε».

Δημήτρης Αβδάλας στην Κυπαρισσία: «Τις τελευταίες μέρες η κίνηση στην αγορά μεγαλώνει, αλλά δε συγκρίνεται φυσικά με αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων ετών. Πλέον, ο κόσμος ψωνίζει μόνο αυτά που του είναι απαραίτητα. Ελπίζουμε πως όσο περνούν οι μέρες η κίνηση θα είναι λίγο καλύτερη και παροτρύνουμε τον κόσμο να επισκέπτεται τα καταστήματα της πόλης, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές ελκυστικές προσφορές, μέχρι και 50% στα εποχιακά, τα παιχνίδια είναι σε πολύ καλές τιμές. Μέχρι τώρα, πριν από την κρίση, είχαμε φτάσει σε σημείο αλόγιστα να αγοράζουμε πάρα πολύ ακριβά πράγματα, που ίσως δε μας ήταν απαραίτητα, απλώς από καταναλωτική συνήθεια, αλλά πλέον δεν πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο, δηλαδή να μην κάνουμε καθόλου αγορές. Υπάρχουν προϊόντα που μας ταιριάζουν σε πολύ καλές τιμές. Θεωρώ πως μια καλή πρόταση δώρου για κάθε ηλικία είναι το βιβλίο και το εκπαιδευτικό παιχνίδι για μικρότερες ηλικίες. Το νέο έτος που έρχεται, ακούμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά ελπίζω ότι θα το παλέψουμε».

Σπύρος Χηνόπουλος στην Κυπαρισσία: «Η κίνηση είναι υποτονική. Δε θυμίζει γιορτές. Ο κόσμος, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, είναι πολύ πιο συγκρατημένος και δύσκολος στις αγορές του και αναζητεί το πιο οικονομικό. Αυτή την περίοδο υπάρχουν συγκεκριμένα είδη που έχουν εκπτώσεις, συγκεκριμένα είδη που έχουν προσφορές, μέχρι και στη μισή τιμή. Υπάρχει μια ελπίδα ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχει καλή κίνηση, αλλά καμία σχέση με την κίνηση που είχε η αγορά τέτοιες μέρες τα προηγούμενα χρόνια. Η χρονιά αυτή ήταν δύσκολη και ο τζίρος χαμηλότερος από τον προηγούμενο και βλέπω την καινούργια χρονιά ακόμη πιο δύσκολη».

Θάρρος

Η Περιφερειακή Ενότητα αναλαμβάνει την επίβλεψη του έφιππου ανδριάντα του Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι

Μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» Αναστάσιος Καλαμπόκης στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, σχετικά με τον καθορισμό της ημερομηνίας του ετήσιου ανταμώματος των απανταχού Πελοποννησίων, σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης στον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, όπου καθορίστηκε ότι το αντάμωμα των απανταχού Πελοποννησίων θα γίνει το 2012 το Σάββατο 4 Αυγούστου και θα γίνεται κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ραμοβούνι, τόπο γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα αναλαμβάνει από .......

τώρα και στο εξής την επίβλεψη του έφιππου ανδριάντα του Κολοκοτρώνη που εγκαταστάθηκε στο Ραμοβούνι από το Σύλλογο Πελοποννησίων «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», στοίχισε 190.000 € και έχει εξοφληθεί πλήρως στον γλύπτη ο οποίος κατασκεύασε τον ανδριάντα.
Οι χορηγοί του ανδριάντα είναι οι κάτωθι:

O αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος προσέφερε 30.000 €
Οι επιχειρήσεις Γ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ προσέφεραν 30.000 €.
Ο Αναστάσιος Καλαμπόκης προσέφερε 18.000 €
Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» προσέφερε 62.000 €.
Η κα Βίκυ Καρέλια προσέφερε 10.000 €.
Ο κ. Ιωάννης Κωστόπουλος της ALPHA BANK προσέφερε 10.000 €.
Η Μητρόπολη Μεσσηνίας προσέφερε 5.000 €
Λοιποί μικροί χορηγοί 25.000 €.

Σύνολο 190.000 €.

Νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Τρόπους για να ρυθμιστούν εκ νέου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο που φθάνουν τα 42 δισ. ευρώ, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, το οικονομικό επιτελείο, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, εξετάζει σενάρια για μια νέα ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στους 900.000 οφειλέτες του δημοσίου, να εξοφλήσουν τα χρέη τους έως και σε 60 δόσεις, έναντι 30 δόσεων που προβλέπει η ρύθμιση που βρίσκεται σε ισχύ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελάχιστη μηνιαία ..........

καταβολή θα είναι ύψους 300 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος όσοι έχουν χρέη προς το δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ, ενώ θα προχωρήσει και σε αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα, ώστε να κλείσουν τα «παράθυρα» που επιτρέπουν στους φοροφυγάδες να ξεφεύγουν από τις υποχρεώσεις τους. Σήμερα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ αποτελούν πλημμέλημα, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών έως πέντε ετών και οι ποινές αυτές στην πράξη έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα. Συνεπώς οι φοροφυγάδες αφήνονται ελεύθεροι.
Εξαίρεση αποτελούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ άνω των 70.000 ευρώ, που ήδη είναι κακούργημα, το οποίο όμως ακυρώνεται πρακτικά αν ο φορολογούμενος έχει προλάβει να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Eklogika

Οι ευχές που μας στέλνετε





Οι ευχές που μας στέλνετε



ΚΟΙΝΩΝΙΑ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ



Οι ευχές που μας στέλνετε





Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο της Νίκαιας

Στέγνωσε από βασικά υλικά το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας το οποίο παρουσιάζει ούτως ή άλλως προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού.

Όπως ενημερώνει τη διοίκηση του νοσοκομείου με έγγραφό της η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ (εκπρόσωποι των γιατρών) τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται στα τμήματα ελλείψεις σε βασικότατα υλικά, τελείως απαραίτητα για τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου.
Ενδεικτικά σύμφωνα με τους γιατρούς απουσιάζουν: ........


1) Αντιδραστήρια (π.χ τροπονίνης, CRP) – πλήρης έλλειψη
2) Σύριγγες (υπάρχουν ελάχιστα τεμάχια από κάθε μέγεθος)
3) Αποστειρωμένα γάντια (ελάχιστα τεμάχια σε συγκεκριμένα νούμερα, κάποια νούμερα λείπουν τελείως)
4) Γάντια μίας χρήσης (ελάχιστα τεμάχια)
5) Ελαστικοί επίδεσμοι (ελάχιστα τεμάχια)
6) Φαρμακευτικό βαμβάκι (λείπει τελείως από σχεδόν όλα τα τμήματα)
7) Οξυζενέ (λείπει τελείως)
8) Ελαστική ταινία επικόλλησης (τύπου μικροπόρ και μεφίξ) – (λείπει τελείως)
9) Αναλώσιμα υλικά των μόνιτορς παρακολούθησης ασθενών (π.χ. περιφερικά οξυμέτρων) – (λείπουν τελείως)
10) Ουροσυλλέκτες (υπάρχουν ελάχιστα τεμάχια, κι’ αυτά ελαττωματικά )
11) Αυχενικοί νάρθηκες (κολλάρα) σκληρού τύπου – (λείπουν τελείως)
12) Γλωσσοπίεστρα
13) Φιαλίδια εξετάσεων αίματος
Οι γιατροί ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Όπως είναι αυτονόητο, είναι απαραίτητες οι κατεπείγουσες ενέργειές σας".

iatropedia

ΣΧΟΛΙΟ
Και σε πόσα άλλα Νοσοκομεία στην χώρα θα παρατηρούνται ελείψεις σε υλικό και δεν το ξέρουμε.... Καμαρώστε την υγεία που διαλύσατε. Α ρε Γουδί που χρειάζεται....

«Αυταπατώμαι» άρα…υπάρχω!..

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Κάποιοι ίσως θυμούνται την τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Επικοινωνώ άρα…Υπάρχω» που έκανα στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 κάθε Σάββατο βράδυ στην ΕΤ-3. Εκείνο τον τίτλο μετέφερα στο γνωστό βιβλίο μου «Επικοινωνώ άρα…Υπάρχω--- Ηγεσία, Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις» και σήμερα μετά την ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ του προϋπολογισμού του 2012 με 258 ΝΑΙ αποφάσισα να αντικαταστήσω στο σημερινό μου κείμενο το ρήμα «Επικοινωνώ» με το…»Αυταπατώμαι…»

Ζητώ, λοιπό προκαταβολικά συγνώμη, αλλά θα τοποθετηθώ με ..........

μια ικανή δόση χιούμορ ακριβώς επειδή η πραγματικότητα το απαιτεί. Σίγουρα το δράμα που εξελίσσεται στα οικονομικά δεδομένα της Ευρωζώνης, αρχής γενομένης από την Ελλάδα μας που εκπροσωπεί το 2% στο Ευρωπαϊκό ΑΕΠ, δεν μπορεί να θεωρηθεί κεραυνός εν αιθρία!..
Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσαμε τόσο γρήγορα, δεν είμαστε χρυσόψαρα, την ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ έλλειψη επιχειρηματικής ηθικής και δεοντολογίας που κατέστρεψαν σε μια βραδιά γίγαντες Αμερικής και Ευρώπης όπως Lehman Brothers, Enron, AIG, FORTIS-ABN-AMRO, ROYALBANKSCOTLAND, Parmalat και αλλά λιγότερο γνωστά τραπεζικά ιδρύματα…

Εκείνα τα γεγονότα σηματοδότησαν, όπως φαίνεται, την αρχή μιας νέας περιπέτειας στον κόσμο των χρηματαγορών και όχι απλά και μόνο τον οδυνηρό επίλογο μιας κακόγουστης χίμαιρας που είχε αποδοθεί, στην άγνωστη για την κοινή γνώμη πρακτική της «δημιουργικής λογιστικής.»
Αν μας έλεγαν οι κάθε λογής γκουρού του μάνατζμεντ ότι στην επίμαχη τέλεση του μυστηρίου του γάμου η σύζευξη χαρακτηριζόταν από το μοιραίο πάντρεμα της απληστίας που λίγο πολύ διακατέχει κάθε εαυτόν σεβόμενο παίκτη των απανταχού της γης χρηματιστηριακών αγορών με την διεγερμένη σε επίπεδα κρεσέντο τάση της αυταπάτης με στόχο τον ποθητό πλουτισμό τότε θα έπρεπε οι έγκριτοι οικονομικοί συντάκτες και δημοσιογράφοι που είχαν χαιρετίσει και είχαν κοινοποιήσει σε παγκόσμια κλίμακα το γεγονός να μας είχαν ανακοινώσει ταυτόχρονα ότι ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ήταν τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη των μεγάλων διεθνών τραπεζικών οργανισμών και «ιερείς» οι κατέχοντες τους θώκους της εξουσίας πολιτικοί ηγέτες (‘όπως ο τότε Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ Τσένι), τότε, πιστέψτε με, θα παραδεχόμουν ότι «ο αρραβώνας της διαπλοκής της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και των ΜΜΕ, επιτέλους, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ με…ΓΑΜΟ, αλλά ποιος θα πληρώσει τον…βαρκάρη: »

Είναι γεγονός ότι στη προπολεμική περίοδο μετά το κραχ είχαμε κάπως ηρεμήσει αλλά τώρα τελευταία, παρά τον μαύρο Οκτώβρη της δεκαετίας του 1980, ολάκερη η υπόθεση των χρηματαγορών λειτούργησε με τρόπο ψυχοδυναμικά παράλληλο με το θέμα του ΣΕΞ, και βγαίνοντας από τα ψυχοκοινωνικά χρονοντούλαπα ήρθε στο προσκήνιο της τηλεοπτικής μας επικαιρότητας.

Πράξεις που μέχρι χθες ήταν ΤΑΜΠΟΥ και άτομα που γίνονταν αντικείμενα χλευασμού από καθηγητές σχολών διοίκησης επιχειρήσεων, οικονομικών και νομικών επιστημών προέκυψαν ως «σωτήρες» κάθε φορά που χρειαζόταν βάναυση κακοποίηση, σε συμβολικό επίπεδο, όχι μόνο προσώπων αλλά και θεσμών και έτσι μας προέκυψαν ως επιθυμητές «ιδιαιτερότητες»:
- η ικανότητα να διοικεί κανείς «σφάζοντας»
- να αναδεικνύει το κόκκινο ως μαύρο και
- να επιδαψιλεύει τιμές σε μαζοχιστές που υποκύπτοντας στην αμαρτία της απληστίας καθαγιάζουν αυταπατώμενοι την πορεία στον οικονομικό γκρεμό ως μάνατζμεντ υψηλού επιπέδου….

Ζητώ πάλι συγνώμη και ερωτώ, μήπως τελικά αυτή η διαδικασία της εξαπάτησης των «ερωτικών συντρόφων» ή μάλλον «οικονομικών συμπαικτών» είναι η τελική είσπραξη της τρέχουσας κακοδαιμονίας εφόσον επήλθε έστω σε συμβολικό επίπεδο η εξίσωση της επιχειρηματικής και επενδυτικής με την σεξουαλική μας δραστηριότητα και όποιος δεν το δέχεται πρέπει επιεικώς να χαρακτηρισθεί…βλάξ;
Πέρυσι τον Μάιο οι παράγοντες της αγοράς μας επέβαλαν την «Σωτηρία μέσω Τρόικας» με τη βοήθεια της Πολιτικής Εξουσίας και των πολιτικών μας ηγετών και εμείς οι περήφανοι Έλληνες πολίτες κάτω από την αφόρητη πίεση των ΜΜΕ που διαμορφώνουν την συμπεριφορά μας και μας χειραγωγούν ως «κοινή γνώμη» τη δεχθήκαμε!

Δεχθήκαμε χωρίς ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ και ΕΛΕΓΧΟ σε βαθμό ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ του χαμηλότερου δείκτη νοημοσύνης και της πλέον αχαλίνωτης έννοιας δημοκρατικής αποδοχής χθεσινά ΤΑΜΠΟΥ ως σημερινές ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ χωρίς καμία αντίσταση (με εξαίρεση το περίεργο κοινωνικό-ψυχολογικό φαινόμενο των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ που «διαλύθηκε» βάρβαρα από τόνους χημικών και χιλιάδες ΜΑΤ-απρόσωπα κλομπ.)

Και αφού πάρουμε την 6η ΔΟΣΗ θα «στηθούμε» και πάλι αγχωμένοι, στρεσαρισμένοι, ματωμένοι, προδομένοι, μειωμένοι, ταπεινωμένοι από ξένους Οικονομικούς «παράγοντες» και εγχώριους Τραπεζίτες που μας διοικούν από κοινού σε συν-Κυβέρνηση 40 Υπουργών ΠΑΣΟΚ στην οποία συμμετέχουν 6 εκπρόσωποι της Νέας ΝΔ και 4 του ΛΑΟΣ για την 7η ΔΟΣΗ!

Αλήθεια, μετά την οικονομική θύελλα που συγκλόνισε τον Παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα το 2008 και συνεχίζει να απειλεί τους Λαούς της Υφηλίου καθώς αυτοί που το ΕΛΕΓΧΟΥΝ παίζουν και ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ενώ υποβαθμίζουν και απειλούν Ιδρύματα και Έθνη, οι ηγέτες μας που ξεκίνησαν το στημένο παιχνίδι της απαξίωσης της Ευρωζώνης από στοιχειώδεις κανόνες επιχειρηματικής ηθικής και δεοντολογίας (με τη δική μας ΣΙΩΠΗΡΗ ανοχή), τελικά, ποιους σκοπούς και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;

Στο φως τα "πόθεν έσχες" των βουλευτών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν πριν από λίγα λεπτά (11:15) από την Επιτροπή Ελέγχου οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των 300 του Κοινοβουλίου, των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, καθώς και των ευρωβουλευτών, οι οποίες αφορούν στο οικονομικό έτος 2009.

Σε ότι αφορά τους Βουλευτές Μεσσηνίας πατήστε στα παρακάτω link








ΠΑΣΟΚ

Δήλωση Πόθεν Έσχες Δημήτρη Κουσελά

Δήλωση Πόθεν Έσχες Νάντιας Γιαννακοπούλου

Δήλωση Πόθεν έσχες Οδυσσέα Βουδούρη



Νέα Δημοκρατία

Δήλωση Πόθεν έσχες Αντώνη Σαμαρά

Δήλωση Πόθεν έσχες Ιωάννη Λαμπρόπουλου



Πατήστε για να δείτε το πόθεν έσχες των υπολοίπων βουλευτών.

WIND F2G Αγαπούλα την κουκούλα





Σε ετοιμότητα για την εποχική γρίπη τα Νοσοκομεία

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας , με στόχο να διασφαλιστεί η επάρκεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, σε όλη τη χώρα, για να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά επιπλοκών από την εποχική γρίπη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθές υπό τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλη Τιμοσίδη εξετάστηκε η ετοιμότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων όλης της χώρας και το ΚΕΕΛΠΝΟ διασφάλισε την παραμονή των ήδη υπηρετούντων νοσηλευτών στις ΜΕΘ.

Οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό για το 2012 θα ..........

καλυφθούν από την προκήρυξη για επικουρικό ιατρικό προσωπικό που τελειώνει την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 και από τις ήδη εγκεκριμένες 681 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Επιπρόσθετα δόθηκε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΥΚΑ και στις ΔΥ.Πε. να υποβάλουν άμεσα τις ανάγκες σε επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό για το οικονομικό έτος 2012 ώστε να υπάρχει ετοιμότητα.

Μετά το τέλος της σύσκεψης έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την προμήθεια στις ΜΕΘ όλης της χώρας, 40 κλινών υψηλής τεχνολογίας, 50 αναπνευστήρων και 40 monitor με στόχο την αύξηση προσβασιμότητας των ασθενών και την βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Με όλα αυτά, εξασφαλίζεται ακόμα περισσότερο η εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας καθώς και η ανταπόκριση τους στις ανάγκες των πολιτών , εκτιμά το υπουργείο Υγείας.

Οταν οι υπουργοί ζούν στην κοσμάρα τους....

Εδω η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, η ακρίβεια χτυπάει κόκκινα, πολλοί συνάνθρωποι μας ζουν πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας, πολλοί ξένοι οίκοι κυκλοφορούν σενάρια για επιστροφή της Ελλάδας στην Δραχμή και ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτα και ζώντας στην κοσμάρα του, αγοράζει με χρήματα του Ελληνικού λαού (αντί να το αγοράσει από την παχυλότατη αμοιβή του) το νέο iphone 4 S Αξίας 669,00 €.
Τελικά τι μπορείς να βρεις στο internet.... ΛΑΒΡΑΚΙΑ!!!!!
Δείτε τα χάλια του υπουργού και..........

φτύστε τον.... για να μην τον ματιάσουμε και του χαλάσει...

Ο προκλητικός Υπουργός πολιτισμού, κολλητός του Jefry Papandreos δεν είχε από την μισθοδοσία του 670 ευρώ για να πάρει το κωλο-τηλέφωνο; Έπρεπε να το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος;

Δείτε το έγγραφο και μην ξεχάσετε στις επόμενες εκλογές να ξαναψηφίσετε ΠΑΣΟΚ...

Κλικ για μεγάλο μέγεθος



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.