Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ψηφοφορία. Πιστεύετε ότι πρέπει να καταργηθούν οι Θρησκευτικές εμποροπανήγυρεις;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real.gr οι θρησκευτικές εμποροπανήγυρεις πάνε για κατάργηση λόγω βροχής αιτημάτων από Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους που το ζητούν.
Οι μεν δήμοι κάνουν ισχυρίζονται πως η εικόνα που δημιουργείται εκείνες τις ημέρες δεν είναι και η καλύτερη για την πόλη τους.
Από την άλλη οι Εμπορικοί Σύλλογοι κάνουν λόγο για όργιο παρεμπορίου και μείωση του τζίρου των καταστημάτων που είναι αν όχι μέσα τουλάχιστον κοντά στην Θρησκευτική Εμποροπανήγυρη.

Στην ψηφοφορία που έχουμε βάλει ζητάμε την .............

γνώμη σας για το θέμα.
Παρακαλούμε απαντήστε τι πιστεύετε εσείς και όσοι θέλετε να αφήσετε κάποιο διευκρινιστικό σχόλιο μπορείτε να το κάνετε κανονικά κάτω στον χώρο σχολιασμού της δημοσίευσης.
Και γιατί όχι να αναπτυχθεί ένας σοβαρός διάλογος μεταξύ σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ψηφοφορία λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου και ωρα 23:59 και μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μια φορά




Στόματα ερμητικά κλειστά στην τοπική Ν.Δ.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Στόματα ερμητικά κλειστά. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος την τακτική που ακολουθούν τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σε όσα έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή στα εγκαίνια των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στην Κυπαρισσία και την παρουσία σ’ αυτά αυτοδιοικητικών στελεχών του κόμματος, όπως των αντιδημάρχων Τριφυλίας Παναγιώτη Τσίγγανου, Γιάννη Φιλντίση και Γιάννη Μερκούρη, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, αλλά και στελεχών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ.

Βεβαίως, για όλα αυτά έχουν ενημερωθεί τα...........

κεντρικά γραφεία του κόμματος, αλλά η εντύπωση είναι ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος ώστε το θέμα να ξεχαστεί.
Παράλληλα, υπάρχει πληροφόρηση ότι ίσως υπάρξει κοινή ανακοίνωση των τριών αντιδημάρχων τις επόμενες ημέρες, στην οποία και θα εξηγούν τους λόγους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από τη Συγγρού θεωρείται αδικαιολόγητη η παρουσία τους εκεί, από τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση, δια μέσου του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, έχει κηρύξει «ανοικτό πόλεμο» με το κόμμα της «Χρυσής Αυγής».
Ερωτηθείς σχετικά χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, από το «Θ» απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ με τον πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κυπαρισσίας, Γιώργο Φωτεινό, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μας. Όπως πληροφορηθήκαμε από το περιβάλλον του, βρισκόταν εκτός πόλεως. Την ίδια τακτική ακολουθεί και η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας του κόμματος.

Χθες το μεσημέρι για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε από το «Θ» και ο δήμαρχος Καλαμάτας. Απαντώντας τι θα έκανε ο ίδιος σε περίπτωση που κάποιοι από τους αντιδημάρχους τους προέβαιναν στην ίδια κίνηση, είπε: «Προφανώς δεν μπορώ να απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις. Από εκεί και πέρα, εμείς, ως Δημοτική Αρχή, συνεννοούμαστε και αυτά που πράττουμε είναι κατόπιν συζήτησης. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι ως δήμαρχος έχω πάει σε συγκεντρώσεις σχεδόν όλων των κομματικών παρατάξεων».

Θάρρος

Προς κατάργηση τα πανηγύρια

«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα από δημάρχους και εμπορικούς συλλόγους προς το υπουργείο Ανάπτυξης να καταργηθούν οι θρησκευτικές εμποροπανήγυρεις. «Το συζητάμε δεν έχουμε καταλήξει ακόμα» δήλωσε στο Real.gr o υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Οι έμποροι υποστηρίζουν πως κυρίως στις εορτές των ιερών ναών το παρεμπόριο οργιάζει, με αποτέλεσμα να υπάρχει πτώση του τζίρου στα καταστήματα που βρίσκονται γύρω από τις εκκλησίες.
Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους τονίζουν ............

πως η εικόνα που δημιουργείται εκείνες τις ημέρες δεν είναι και η καλύτερη για την πόλη τους.

Αρκετοί «τοπικοί άρχοντες» δεν έκρυψαν και την ανησυχία τους για τα πρόσφατα επεισόδια που έγιναν από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής στην θρησκευτική εμποροπανήγυρη έξω από εκκλησία της Ραφήνας.

Διαρκής επιχείρηση «σκούπα» για την πάταξη του παρεμπορίου

Την έναρξη μεγάλης και διαρκούς επιχείρησης - σκούπα κατά του παρεμπορίου σε όλη την Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης. Στην επιχείρηση θα πάρουν μέρος η ΕΛ.ΑΣ, το ΣΔΟΕ, οι τελωνειακές αρχές, το λιμενικό και η δημοτική αστυνομία. Μάλιστα στο 1520 θα μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά.

Παράλληλα αλλάζει και το θεσμικό πλαίσιο για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο με στόχο, να γίνει πιο ορθολογικό και πιο διαφανές.

«Περνάμε από τη θεωρία στην πράξη», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι δεν ενδιαφέρει μόνο η καταστροφή ορισμένων προϊόντων στον δρόμο, αλλά να αντιμετωπιστεί το κακό στη ρίζα του. «Σήμερα που το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει παροχές, οφείλει να είναι εντάξει απέναντι στους πολίτες ως προς το υπόλοιπο τμήμα του ρόλου του, να κάνει ο,τι μπορεί για να υπάρχει νομιμότητα και δικαιοσύνη» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης σε σύσκεψη που έγινε με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Real.gr

Οι δημοτικοί υπάλληλοι απέκλεισαν το Δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Έκλεισαν σήμερα οι πόρτες του Δημαρχείου Καλαμάτας αλλά και των δημοτικών υπηρεσιών στο Διοικητήριο, στο πλαίσιο κινητοποίησης των δημοτικών υπαλλήλων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές και τα άλλα μέτρα που έρχονται. Αυτή τη φορά οι δημοτικοί υπάλληλοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι.

Το Δημαρχείο της Καλαμάτας έμεινε .............

κλειστό από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, ενώ οι υπηρεσίες στο Διοικητήριο από τις δέκα μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου, Σπύρος Σαρδέλης, ήταν μια προειδοποιητική κινητοποίηση και ανάλογος αποκλεισμός των δημοτικών κτηρίων έγινε σε όλη τη χώρα, με απόφαση της Ομοσπονδίας.
Τώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη διοργάνωση της απεργίας της άλλης Τετάρτης, στην οποία επιδιώκεται η συμμετοχή να είναι καθολική. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δήλωναν σήμερα ότι ουδείς διανοείται να μην απεργήσει την Τετάρτη και ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πλέον πως αν δεν αντιδράσουν δεν πρόκειται να μπει φρένο στα μέτρα που εξαθλιώνουν συνολικά τους εργαζόμενους.

KalamataJurnal

Στις 29 Σεπτέμβρη το τρένο θα ξανασφυρίξει στην Καλαμάτα

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΣΑΓΙΑ

Μετά από χρονικό διάστημα που ξεπερνά τον ενάμιση χρόνο το σφύριγμα του τρένου θα ξανακουστεί στην Καλαμάτα! Στις 29 Σεπτέμβρη Θα φτάσει στην πόλη τρένο, έστω και αν αυτό θα είναι εκδρομικό, ναυλωμένο από το Σύλλογο Φίλων του Σιδηρόδρομου Αθηνών. Για να καταστεί αυτό δυνατό, ο Δήμος ξεκίνησε την αποξήλωση τις πίσσας και του τσιμέντου από τις ράγες στα πασάγια, τις διαβάσεις του σιδηρόδρομου.

Στο τρένο θα επιβαίνουν περίπου 60 φίλοι του...........

σιδηρόδρομου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι και θα διανυκτερεύσουν στην Καλαμάτα. Θα κάνουν εκδρομή στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, μια απερίγραπτα όμορφη διαδρομή μέσα σε βουνά, πεδιάδες, δάση, ποτάμια, μικρά και μεγάλα χωριά.
Τον περασμένο μήνα έγινε μια παρόμοια εκδρομή, όμως το τρένο δεν μπόρεσε να έρθει στην Καλαμάτα, γιατί ο Δήμος έχει κλείσει με πίσσες και τσιμέντα τα πασάγια. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε τότε ότι οι διαβάσεις θα καθαριστούν, πράγμα που γίνεται τώρα.
Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη εκδρομές φίλων του σιδηρόδρομου στην Καλαμάτα και στο «V» Πελοποννήσου, γεγονός που δείχνει πόσο εκπληκτική είναι η διαδρομή του τρένου στην περιοχή μας.

KalamataJurnal

Χασισοδάσος στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας

Ένα ολόκληρο χασισοδάσος ξερίζωσαν σήμερα οι αστυνομικοί στη Μεσσηνία, σε δυσπρόσιτη περιοχή στους Γαργαλιάνους.

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας - αυτές αναμένονται μάλλον αύριο - θεωρείται ότι πρέπει να είναι η μεγαλύτερη χασισοφυτεία που έχει εντοπισθεί τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στη Μεσσηνία, αλλά και σε ολόκληρη ίσως την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα χασισόδεντρα, ύψους αρκετών ............

μέτρων, ξεπερνούν με μια πρώτη εκτίμηση σε αριθμό τα 1.800 δέντρα, ενώ προς το παρόν δεν έχουν εντοπισθεί δράστες.

pelopsnews

Δεν αλλάζουν οι Διοικητές στα νοσοκομεία

Σε σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε ότι δεν πρέπει να διαταραχθούν οι ισορροπίες

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην άμεση αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομειων.

Αυτο αποφασίστηκε στη συσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξυ του Δημήτρη Σταμάτη , του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Στέλιου Αγγελούδη και του
εκπροσώπου της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρη Χατζησωκράτη με θέμα τις διοικήσεις των νοσοκομείων.
Στη σύσκεψη αυτη συμμετείχε και ο αρμόδιος ..........

υπουργός Υγείας , Ανδρέας Λυκουρέντζος .

Ο λόγος της μη αντικαταστασης των διοικητών είναι να μην διαταραχθουν οι ισορροπίες τουλάχιστον σε αυτη φάση και να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα νοσοκομεία .

Οι πληροφορίες κανουν λόγο ότι οποίες αλλαγές μετατίθονται για τις αρχές του νέου χρόνου.

parapolitika.gr

"Τρύπα" στον Internet Explorer

Η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε το κοινό να σταματήσει προσωρινά να χρησιμοποιεί το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Internet Explorer και να στραφεί σε άλλα σχετικά προγράμματα (browsers), λόγω της ανακάλυψης ενός νέου κενού ασφάλειας, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κακόβουλοι hackers. Η εταιρεία Microsoft ήδη έκανε γνωστό ότι παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο μια προσωρινή λύση, εωσότου το πρόβλημα στον Internet Explorer αντιμετωπιστεί οριστικά με τις νέες αναβαθμίσεις ασφάλειας που σχεδιάζει.

Η γερμανική προειδοποίηση από το ...........

Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuers, έρχεται μετά την ανακάλυψη από έναν ανεξάρτητο ερευνητή στο Λουξεμβούργο της «τρύπας» στο δημοφιλές λογισμικό πλοήγησης, το οποίο χρησιμοποιείται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Ο ερευνητής Έρικ Ρόμανγκ διαπίστωσε ότι ο υπολογιστής του είχε μολυνθεί με το κακόβουλο λογισμικό "Poison Ivy" και, μετά από μελέτη, ανακάλυψε ότι η μόλυνση έγινε μέσω του άγνωστου έως τώρα κενού ασφάλειας. Το πρόβλημα αφορά την έκδοση 9 και τις παλαιότερες 7 και 8 του Internet Explorer, αλλά όχι την τελευταία έκδοση 10.

Η γερμανική κρατική υπηρεσία προειδοποίησε ότι ο κώδικας που χρησιμοποιείται για την εκμετάλλευση του κενού, διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο, συνεπώς η κυβερνο-απειλή θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα.

Η Microsoft, που μάλλον υποβάθμισε τη σημασία του προβλήματος, σύστησε στους χρήστες σε πρώτη φάση να «κατεβάσουν» ένα δωρεάν «μπάλωμα» ασφάλειας με την ονομασία "Enhanced Mitigation Experience Toolkit" (EMET) από τη διεύθυνση blogs.technet.com/msrc, το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο, ενώ σε λίγες ημέρες, στην ίδια διεύθυνση, όπως ανέφερε, θα αναρτηθεί μια πιο μόνιμη λύση του προβλήματος.

Η εταιρία δεν έχει ακόμα διευκρινίσει σε πόσο χρόνο θα υπάρξει μια νέα ασφαλής έκδοση του Internet Explorer, που θα «φορτώνεται» αυτομάτως στους υπολογιστές των χρηστών. Σύμφωνα με αναλυτές, αυτό μπορεί να συμβεί σε μία εβδομάδα περίπου.

Enikos.gr

Σε ισχύ έως το τέλος του μήνα οι συνταγές του ΕΟΠΥΥ

Παράταση ισχύος των συνταγών του ΕΟΠΥΥ, έως το τέλος του μήνα, έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Η παράταση δόθηκε λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, κατά τη διάρκεια των οποίων πολλές από τις αυνταγές δεν εκτελέστηκαν στο πενθήμερο που ορίζει ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ.

Με εγκύκλιό του, ο κ. Γεράσιμος Βουδούρης σημειώνει .............

ότι ' ...στην περίπτωση που κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεωντων φαρμακοποιών έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσης ηλεκτρονικών και χειρόγραφων συνταγών και εξακολουθεί να υπάρχει αναγκαιότητα χορήγησης των φαρμάκων, οι συνταγές εκτελούνται κανονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 με την παρακάτω διαδικασία:

Ο θεράπων ιατρός θα αλλάξει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής με σφραγίδα και υπογραφή του.
Η ηλεκτρονική συνταγή με την διορθωμένη ημερομηνία εκτελείται υποχρεωτικά από τα φαρμακεία μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

iatronet.gr

Απολυμένοι 55 - 64. Δικαίωμα αυτασφάλισης

Αυτό αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος της διεύθυνσης ασφαλίσεων του ΙΚΑ...

Όλοι οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που έχουν απολυθεί στο χρονικό διάστημα από 15/07/2010 έως και 31/12/2012, είναι ηλικίας από 55 έως 64 ετών και παραμένουν άνεργοι, μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος για αυτασφάλιση, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος, είτε πρόκειται για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη.

Αυτό αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος της ..........

διεύθυνσης ασφαλίσεων του ΙΚΑ, ερμηνεύοντας το άρθρο 66 του ν.3996 («Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις»).

Σύμφωνα με το νόμο, οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που είναι ηλικίας 55 έως 64 ετών, και έχουν απολυθεί δικαιούνται να προχωρήσουν σε αυτασφάλιση, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.

Ο εργοδότης που τους απέλυσε έχει την υποχρέωση να συμμετέχει στο κόστος της αυτασφάλισης με ποσοστό:

α) 50%, προκειμένου για ασφαλισμένους ηλικίας 55 έως 60 ετών και για χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση τόσο του ορίου ηλικίας όσο και των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος και

β) 80%, προκειμένου για ασφαλισμένους 60 έως 64 ετών και για χρονικό διάστημα ομοίως μέχρι τη συμπλήρωση τόσο του ορίου ηλικίας όσο και των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος.

Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται, οι συνταξιούχοι των άλλων φορέων ασφάλισης και του Δημοσίου, καθώς και όσοι κατά τον χρόνο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας έχουν συμπληρώσει αθροιστικά, τόσο το όριο ηλικίας, όσο και τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης για να λάβουν, πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος.

Επίκαιρα

ΤΟΥΣ … ΤΡΟΜΑΞΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;

Όσο η κυβέρνηση έχει σε στενό μαρκάρισμα τη Χρυσή Αυγή, τόσο εξακολουθεί το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου να βρίσκεται σε δημοσκοπική άνοδο. Τα διψήφια νούμερα που σημείωσε η Χρυσή Αυγή στην τελευταία δημοσκόπηση προβλημάτισαν, ανησύχησαν, αλλά και τρόμαξαν τα επιτελεία των κομμάτων που πια δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την συνεχή ανοδική τάση της Χρυσής Αυγής.

Η επίθεση για τα φαινόμενα βίας κατά μεταναστών από εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, μέλη, ακόμη και βουλευτές φαίνεται ότι δεν είχαν τουλάχιστον το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Λέτε να ζητήσουν … βοήθεια; Από πού; Από τα .......

υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρώπης στα οποία αναπτύσσονται ακροδεξιά στοιχεία και ταυτίζονται σε κάποιες περιπτώσεις με φαινόμενα βίας, ακόμη και κακουργηματικές πράξεις.

Apospasma

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best TV Καλαμάτας [ 18/9/2012 ]




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Χασισοφυτεία 1.500 δέντρων στους Γαργαλιάνους

ΔΤη μεγαλύτερη χασισοφυτεία των τελευταίων χρόνων στο νομό, έχουν ............

ξεκινήσει και ξεριζώνουν από χθες αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, την οποία εντόπισε το ελικόπτερο της Αστυνομίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Το ελικόπτερο της Αστυνομίας σε περιπολία πάνω από τον ορεινό όγκο της Μεσσηνίας, εντόπισε στην περιοχή της Τριφυλίας, μεταξύ Γαργαλιάνων και Βάλτας, πίσω από τον σκουπιδότοπο στη θέση Άμμος, μια τεράστια έκταση με χασισόδεντρα σε πλήρη ανάπτυξη. Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και μεγάλη ομάδα αστυνομικών, την έθεσε υπό πλήρη παρακολούθηση. Παρά την παρακολούθηση όμως, οι δράστες δεν εμφανίσθηκαν έχοντας ή φοβηθεί από την παρουσία του ελικοπτέρου και τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί η παράνομη δραστηριότητά τους ή αντιληφθεί την παρουσία των αστυνομικών.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΧΤΥΠΗΜΑ στην παράνομη μετανάστευση επιχειρεί η κυβέρνηση με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα. Στόχος η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η αποτροπή εισόδου λαθραία νέων μεταναστών.

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στο πρωτοσέλιδο της οποίας προβάλλονται:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με προοπτική 4ετίας είναι η τρικομματική συνεργασία και αυτό αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ, όπως και η πολιτική σταθερότητα, η συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ και το «καθαρό μέτωπο» απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τη «Χρυσή Αυγή».

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στο πρωτοσέλιδο της οποίας προβάλλονται επίσης:

● ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΑΜΑΡΑ στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός απέναντι στον Αλ. Τσίπρα δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue για τον Σκάι, ενώ οι πολίτες δηλώνουν περισσότερο δυσαρεστημένοι από την αντιπολίτευση, παρά από την κυβέρνηση.

● ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Γιάννη Λαμπρόπουλο και άλλους 14 βουλευτές της ΝΔ για τα μέτρα στήριξης και προώθησης του ελαιολάδου και των παραγωγών.

● ΑΠΑΝΤΗΣΗ από το δήμαρχο Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλο στις δηλώσεις Νίκα για τη «Μπιρμπίτα» με αιχμές για την απαξίωσή της μετά την έναρξη της λειτουργίας της.

● Η ΠΛΗΡΗΣ σειρά των αγροτικών προϊόντων της Costa Navarino στο «Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης».

● Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ των εργαζομένων της Costa Navarino με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σώζει ανθρώπινες ζωές.

● ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ με την αμπελοκαλλιέργεια στις χώρες της Ε.Ε. (και την Ελλάδα) μετά το 2015.

● ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ σύσκεψη στο Διοικητήριο υπό τον Αλευρά για τη Νέα Είσοδο και άλλα έργα της Κορώνης.

● «ΠΡΑΣΙΝΟ» για το βιολογικό καθαρισμό της Κορώνης.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!