Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ξεκίνησε η Διημερίδα «Σεισμός και Μέτρα Προστασίας. Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης» στον Νομαρχία Μεσσηνίας

Σήμερα Δευτέρα 11 Μαϊου 2009 το πρωί, στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ», ξεκίνησαν οι εργασίες της διημερίδας που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και το Γρ. Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ και την Α/θμια Εκπαίδευση του Νομού, με θέμα: «Σεισμός και Μέτρα Προστασίας. Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης».

Την διημερίδα χαιρέτησε ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η συνάντησή μας αυτή έχει έναν συγκεκριμένο στόχο. Την συνεχή ενημέρωσή μας και την ετοιμότητά μας για τα ζητήματα του σεισμού. Είναι γνωστό, ότι και η Ελλάδα αλλά και η Μεσσηνία ιδιαίτερα, είναι περιοχές όπου ο εγκέλαδος συχνά τις επισκέπτεται.
Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με αυτήν την σεισμική διεργασία, και μεταξύ των 5-6 μεγαλυτέρων σε ολόκληρο τον κόσμο από άποψη αριθμού ........

σεισμικής διαδικασίας. Οι εμπειρίες μας στην Ελλάδα και στην Μεσσηνία είναι εντονότατες.
Εξ’ αυτών υπάρχουν ορισμένα συμπεράσματα τα οποία επιβεβαιώνουν αυτό το οποίο με την σημερινή ημερίδα θέλουμε να προλάβουμε ή εν πάση περιπτώσει, να ενισχύσουμε την παρουσία των υπηρεσιών, των επαγγελματιών, των ιδιοκτητών, τα παραγόντων της πολιτείας, των ταγών της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, αλλά και όλων όσων έχουν χρέος να είναι μέσα σε συγκεκριμένες προδιαγραφές κινούμενοι, για να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα τα οποία προξενούνται από την σεισμική διεργασία.

Άρα λοιπόν πάντα είναι επιτακτικό το αίτημα και για διαδικασίες πρόληψης αλλά κυρίως και για διαδικασίες προστασίας κατά την διάρκεια του σεισμού. Πρέπει κανένας να ξέρει τι και πώς θα αντιμετωπίζει καταστάσεις , πριν, κατά την διάρκεια και μετά την διαδικασία αυτή. Γιαυτό αυτή η ημερίδα φιλοδοξεί, κατ’αρχήν, να επαναλάβει πράγματα τα οποία είναι γνωστά, αλλά που συνεχώς βελτιώνονται και αναβαθμίζονται και από την άλλη πλευρά να δοκιμάσουμε την ετοιμότητά μας, την παρουσία μας στις κινήσεις τις οποίες οφείλουμε να κάνουμε.

Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και όλο το επιτελείο του ΟΑΣΠ τον κ. Κωνσταντίνο Μακρόπουλο και τους Διευθυντές οι οποίοι παρίστανται και ακόμα να ευχαριστήσω το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ, που συνεργάστηκε, προκειμένου να έχουμε αυτήν την συνάντηση σήμερα και να κάνουμε την άσκηση αύριο και επίσης την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση για την συμμετοχή της σε αυτήν την υπόθεση. Η παρουσία του ΟΑΣΠ τα τελευταία χρόνια συνεχώς βελτιώνεται. Πριν 23 ολόκληρα χρόνια ιδρύθηκε και πραγματικά οφείλουμε να πούμε ότι έχει προσφέρει πάρα πολύ σπουδαίες υπηρεσίες στην πατρίδα μας και στους συμπολίτες μας. Θεωρούμε ότι υπό την ηγεσία τη σημερινή του κ. Μακρόπουλου, των στελεχών και άλλων επιτελών, έχει γίνει ένα ακόμα βήμα στην περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών, των προγραμμάτων, της εφαρμογής τους και γενικότερα της παρουσίας τους. Διότι δεν χρειαζόμαστε μόνο μια εμπέδωση ενός αισθήματος ασφαλείας και αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων, αλλά χρειαζόμαστε και σε βάθος και ουσιαστική δουλειά, η οποία θα αποδώσει επί του πρακτέου.

Γι’ αυτό κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε για όλα αυτά που κάνετε, και από την πλευρά μας να υπογραμμίσουμε ότι προσπαθούμε και εμείς εντονότατα να κινούμεθα πάνω σε αυτές τις αρχές και με την Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών και την Δνση ΠΕΧΩΠΟ και με τους μηχανικούς μας αλλά και με την συνεργασία που έχουμε με την ΤΕΔΚ και τις δημοτικές αρχές μέσα από τα συντονιστικά τους όργανα και με τις άλλες Υπηρεσίες (Πυροσβεστική κλπ), και φυσικά με την Εκπαίδευση, ώστε να εφαρμόσουμε απολύτως όλες τις προδιαγραφές οι οποίες υπάρχουν. Πρέπει συνεχώς να κινούμεθα σε αυτήν την κατεύθυνση υλοποίησης και εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων, πρέπει να προλαμβάνουμε αλλά παράλληλα, οφείλουμε να έχουμε ετοιμότητα, ω μη γένοιτο, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις έκρυθμες καταστάσεις, οι οποίες έχουν έκθετο παρελθόν, έρχονται συχνά και είναι βέβαιο ότι θα έρθουν και στο μέλλον.
Επειδή κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τους σεισμούς, ούτε η επιστήμη της σεισμολογίας, είναι κατανοητό ότι δεν χρειάζεται να χάνουμε την ψυχραιμία μας, πρέπει να είμαστε γνώστες του τι θα κάνουμε αλλά και από την άλλη πλευρά, σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να εφησυχάζουμε.

Το φαινόμενο της Ιταλίας είναι πάντα κάτι το οποίο πρέπει κανείς να το έχει στο μυαλό του, ως ακραίο βέβαια φαινόμενο, αλλά όχι τελείως απόμακρο ή μηδενικής πιθανότητας του να συμβεί.
Με αυτές τις σκέψεις θέλω να χαιρετίσω και την παρουσία όλων σας εδώ και επίσης να ευχαριστήσω και όλους τους τεχνικούς της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσπαθούν μαζί μας και συμβάλουν στην εργασία την οποία έχουμε αναλάβει για τον έλεγχο των δημοσίων κτιρίων και των κτιρίων μεγάλης συνάθροισης προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά τους σε ενδεχόμενο σεισμού. Σας ευχαριστώ για μια ακόμα φορά και συγχαίρω όλους όσους είχαν την έμπνευση αλλά και εργάστηκαν για αυτήν την σημερινή και την αυριανή παρουσία όλου του κλιμακίου του ΟΑΣΠ αλλά και όλων των παραγόντων του Νομού μας.».


Στη συνέχεια, ο Αντινομάρχης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ως συντονιστής της σημερινής ημερίδας, έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Κων. Μακρόπουλο.
Ο κ. Μακρόπουλος, στην εισήγησή του με θέμα: «Το Σεισμικό πρόβλημα της Ελλάδας – Ο ρόλος του Ο.Α.Σ.Π. – Η σεισμικότητα της Μεσσηνίας», αφού έκανε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς και τους Δ/ντες των σχολείων να παρευρεθούν στην αυριανή άσκηση ετοιμότητας, αναφέρθηκε εισαγωγικά στο τι είναι ο σεισμός, στα βασικά χαρακτηριστικά του, τη σχέση «ενέργειας» - «μεγέθους», στα είδη των σεισμών, στη μέτρηση (διευκρίνηση των όρων «μέγεθος», «ένταση») και στα όργανα με τα οποία γίνεται η καταγραφή των σεισμικών κυμάτων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις Θεωρίες των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων αλλά και στις σύγχρονες «Θεωρίες για τη Γένεση, Τεκτονική των Λιθοσφαιρικών Πλακών. Ακολούθως, ο κ. Μακρόπουλος ενημέρωσε για τον ΟΑΣΠ, ότι συστήθηκε το 1983 και μίλησε για το έργο του Οργανισμού, που στόχο έχει την ενίσχυση της σεισμικής ασφάλειας.
Τέλος αναφέρθηκε στα σεισμικά ενεργά ρήγματα στη Μεσσηνία, στο σεισμό της 13ης Σεπτεμβρίου 1986, στο σεισμό της 14ης Φεβρουαρίου 2009 στο Μελιγαλά, και μίλησε για τους τρόπους αντιμετώπισης των καταστροφών, την πρόληψη, τα μέτρα, την μείωση του σεισμικού κινδύνου και για τον ρόλο της εκπαίδευσης.


Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δρ. Σπυρίδων Λαλεχός, Γεωλόγος, η εισήγηση του οποίου είχε ως θέμα: «Παρακολούθηση της πρόσφατης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή», και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των καταγραφών της σεισμικής ακολουθίας στην Αβία – Κάμπο για την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2009.
Αναφέρθηκε, επίσης, στην Τεκτονική της περιοχής, στην Ιστορική σεισμικότητα, στο σεισμό του 1986 και στη σεισμική ακολουθία Μαρτίου – Απριλίου 2009.
Ενημέρωσε ότι στις 20 Μαρτίου 2009 τοποθετήθηκαν 4 ψηφιακοί σεισμογράφοι στο Ελαιοχώρι, την Αβία, τα Αλτομιρά και τον Κάμπο, ενώ υπήρχαν ήδη 3 σταθμοί του Ενοποιημένου Δικτύου Σεισμογράφων στην Ιθώμη, την Πύλο και το Δυρό για τη παρακολούθηση του φαινομένου.

Τόνισε, δε, ότι οι σεισμοί στην Αβία είναι μικροί και ρηχοί και γι’ αυτό και παρατηρείται και ο θόρυβος.
Παρουσιάστηκε αναλυτική εξέλιξη ανα 10ήμερο και ενημέρωσε ότι η παρακολούθηση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα καθημερινά.
Συμπερασματικά ανέφερε ότι πρόκειται για μικρούς και επιφανειακούς σεισμούς, που δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ενεργοποίηση μεγάλων ρηγμάτων όπως αυτό που προκάλεσε το σεισμό του ’86 αλλά διέγερση μικρότερων που αδυνατούν να δώσουν μεγάλους σεισμούς.
Τέλος επεσήμανε ότι η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά με προοδευτική μείωση.

Ο κ. Κων/νος Μπάκας, Πολιτικός Μηχανικός, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των σεισμών, και συγκεκριμένα μίλησε για τη σεισμική μόνωση, τις κτηριακές κατασκευές, τους χαρακτηρισμούς των κτηρίων (πράσινα – κίτρινα – κόκκινα), και την διάκριση των βλαβέντων κτιρίων.

Στη συνέχεια, ο κ.Πλούταρχος Κεπερλής, Πολιτικός Μηχανικός MSc, αναφέρθηκε στα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λαμβάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεισμό.
Συγκεκριμένα πριν την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων θα πρέπει να έχουμε ενημερωθεί κατάλληλα και προετοιμαστεί με ασκήσεις ετοιμότητας, να έχομε άρει σημεία επικινδυνότητας στις οικείες μας και να υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης στις οικίες μας ή στον εργασιακό μας χώρο.
Κατά τη διάρκεια του σεισμού θα πρέπει να διατηρούμε την ψυχραιμία μας, να καλυπτόμαστε κάτω από κάποιο γερό έπιπλο και να καλύπτουμε τα κεφάλια μας.
Μετά το σεισμό, θα πρέπει να απομακρυνόμαστε ήρεμα από το κτίριο που βρισκόμαστε, κλείνοντας τους γενικούς διακόπτες νερού, ηλεκτρικού, υγραερίου και να κατευθυνόμαστε σε κατάλληλους υπαίθριους χώρους περιμένοντας οδηγίες από την Πολιτεία.
Τους σεισμούς δεν μπορούμε να τους νικήσουμε, αλλά μόνο με τη γνώση και την ψυχραιμία μας μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

Ακολούθως, η κα Χρύσα Γκουντρομίχου, Γεωλόγος MSc αναφέρθηκε στα μέτρα αυτοπροστασίας των ΑμεΑ, για τα οποία ο ΟΑΣΠ ήδη έχει εκδώσει έντυπο και ηλεκτρονικό εγχειρίδιο που απευθύνεται στα ίδια τα άτομα με αναπηρία με σχετικές οδηγίες ενημέρωσης για τους σεισμούς και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Το σχετικό φυλλάδιο οδηγιών του ΟΑΣΠ, έχει μεταφραστεί στη γραφή Brille αλλά και σε ηχητικό μήνυμα και σύντομα θα μεταφραστεί και στη νοηματική. Τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει επιπλέον των άλλων μέσων αυτοπροστασίας, να έχουν κι ένα προσωπικό σχέδιο υποστήριξης στην περίπτωση σεισμού.
Σημαντικό επίσης είναι να οργανώνονται ασκήσεις ετοιμότητας και στα ειδικά σχολεία και εκπαιδευτήρια της χώρας μας.

Τέλος, η Δρ. Ασημίνα Κούρου – Γεωλόγος, αναφέρθηκε στα σχέδια εκκένωσης των κτιρίων των σχολείων, αλλά και στις ασκήσεις ετοιμότητας που θα πρέπει να πραγματοποιούνται 2-3 φορές το χρόνο. Προγραμματισμένες αλλά και απρογραμμάτιστες. Για τη σύνταξη σχεδίου εκκένωσης θα πρέπει να έχει γίνει σωστή καταγραφή των χώρων. Στο εν λόγω σχέδιο θα πρέπει να καθορίζεται η διαδικασία εκκένωσης, οι οδοί διαφυγής καθώς κι ο χώρος συγκέντρωσης καθώς επίσης θα πρέπει να έχει γίνει ορισμός αρμοδιοτήτων του προσωπικού.

Φιλιατρά News

Οι μετανάστες αύξησαν τους δείκτες γεννητικότητας και τη γονιμότητας στην Ελλάδα

Η μαζική εισροή μεταναστών στη χώρα µας συνέβαλε αναμφισβήτητα και στην αύξηση της γεννητικότητας και της γονιμότητας στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύουν στοιχεία του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η έρευνα, την οποία "υπογράφουν" ο καθηγητής κ. Βύρων Κοτζαμάνης και η Κάκια Σοφιανοπούλου, χωροτάκτης - περιφερειολόγος μηχανικός, έδειξε ότι η μαζική εισροή μεταναστών στη χώρα "τόνωσε" σηµαντικά τη γεννητικότητα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ένα τρίτο των νοµών της Ελλάδας, το 20-35% του συνόλου των γεννήσεων το 2004-2005 προέρχονται από αλλοδαπές µητέρες.
Επίσης, η τάση αυτή ενίσχυσε και τη γονιµότητα στους περισσότερους νομούς της .......

χώρας µας, ιδιαιτέρα δε σ' αυτούς όπου η γονιµότητα των Ελληνίδων είναι σχετικά συρρικνωµένη.
Σε 15 από τους 21 νοµούς µε χαµηλές τιµές του συνθετικού δείκτη γονιµότητας το 2004-2005 (λιγότερα από 1,20 παιδιά/γυναίκα), η συµβολή των αλλοδαπών γυναικών είναι δυνατόν να χαρακτηρισθεί από "σηµαντική" έως "ιδιαίτερα σηµαντική".

Ειδικότερα, αναφέρεται πως η είσοδος στην Ελλάδα ενός σηµαντικού αριθµού αλλοδαπών µετά το 1990 -εκ των οποίων το 45% είναι γυναίκες (6,3% του συνολικού πληθυσµού των γυναικών που απεγράφησαν στη χώρα µας το 2001) και η τεράστια πλειοψηφία τους βρίσκεται σε αναπαραγωγικές ηλικίες (επί 100 αλλοδαπών γυναικών οι 75 είναι 15-49 ετών)- δεν ήταν δυνατόν να µην επηρεάσει και τη γεννητικότητα/γονιµότητα του πληθυσµού της χώρας µας. Αναλυτικότερα, οι προερχόµενες από αλλοδαπές μητέρες γεννήσεις αποτελούν σχεδόν το 1/6 του συνόλου (η συνεισφορά των Αλβανίδων είναι καθοριστική, καθώς επί 100 γεννήσεων αλλοδαπών οι 61 προέρχονται από μητέρες µε αλβανική υπηκοότητα και 39 µόνον από αλλοδαπές μητέρες άλλης υπηκοότητας).

Η έρευνα αναφέρει, ακόμη, πως η διαφορική γεννητικότητα των µεν και των δε [σε 1000 αλλοδαπές ηλικίας 15-49 ετών καταγράφεται ο διπλάσιος αριθµός γεννήσεων απ' ό,τι στις Ελληνίδες (66 έναντι 33)] αντικατοπτρίζεται και στους υπολογιζόµενους συνθετικούς δείκτες γονιµότητας, καθώς τη διετία 2004-2005 αντιστοιχούν κατά µέσο όρο 2,21 παιδιά ανά γυναίκα στις αλλοδαπές (2,54 στις Αλβανίδες) και µόνον 1,20 στις Ελληνίδες. Οι διαφορές αυτές, επισημαίνει το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκύπτουν αποκλειστικά από τα διαφοροποιηµένα ποσοστά γονιµότητας στο πρώτο τµήµα της αναπαραγωγικής ζωής των γυναικών (15-29 ετών), καθώς η γονιµότητα των Ελληνίδων και των αλλοδαπών ελάχιστα διαφοροποιείται µετά τα 30 έτη.

Βάσει της έρευνας, στο 1/3 σχεδόν των νοµών της Ελλάδας, η συµβολή των αλλοδαπών είναι σηµαντικότατη, καθώς το 20-35% των γεννήσεων προέρχεται από αλλοδαπές µητέρες. Ιδιαίτερα περιορισμένη καταγράφεται η επίδραση των αλλοδαπών στον Συνθετικό δείκτη Γονιµότητας στους περισσότερους από τους νοµούς που βρίσκονται στα βόρεια σύνορα της χώρας µας (µε εξαίρεση το Κιλκίς), ενώ αντιθέτως είναι εντονότατη στις Κυκλάδες και τα περισσότερα από τα Ιόνια νησιά, το νότιο και βορειο-ανατολικό τµήµα της Πελοποννήσου, το σύνολο σχεδόν της Στερεάς Ελλάδας και τους νοµούς Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Πηγή: Best TV

Ταξίδι αστραπή για τις ευρωεκλογές . Eρχονται να μας πουν τα παραμύθια τους

Σε μία επίσκεψη - αστραπή βρέθηκε στην Καλαμάτα χθες ο αναπληρωτής υπουργός σε θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καλαμάτας. Στη συνέχεια συνάντησε τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, καθώς και το νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκο, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τα συμπεράσματα που έβγαλε από την περιοδεία του στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Μαρκογιαννάκης: «Τα Σώματα Ασφαλείας τα έχω στην καρδιά μου»
Πρώτος σταθμός του αναπληρωτή υπουργού ήταν το Αστυνομικό Τμήμα της Καλαμάτας, όπου ......

είχε την ευκαιρία για επαφές με τη Διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, καθώς συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις υπηρεσιακές ανάγκες και στελέχωσή της σε επίπεδο Περιφέρειας. Στη συνέχεια ο κ. Μαρκογιαννάκης μετέβη στη διεύθυνση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου τον υποδέχτηκαν το προσωπικό και τα στελέχη της. Ο διοικητής της Υπηρεσίας, αρχιπύραρχος, Παναγιώτης Μπονάτσος, επισήμανε κάποιες προτάσεις της Πυροσβεστικής, που αφορούσαν κυρίως στη λήψη πρόσθετων μέτρων ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Από την πλευρά του ο υπουργός αναφέρθηκε στην κοινωνική συμβολή και το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν.

«Από την ημέρα που πήγα στο Υπουργείο, αφού πρώτα ενημερώθηκα για τα προβλήματα που υπάρχουν - τα γενικότερα - έβαλα ένα πρόγραμμα μαζί με την ηγεσία, τη φυσική - και της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής - να επισκεφθώ όλες τις Μονάδες, τουλάχιστον σε επίπεδο πρωτευουσών Νομών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», επισήμανε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ενώ τόνισε πως ο λόγος της επίσκεψής του δεν έχει ελεγκτικό χαρακτήρα. «Μπροστά μας έχουμε μια αντιπυρική περίοδο. Σ' αυτή την αντιπυρική περίοδο πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό όλοι», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού. «Ο καθένας από εμάς, ο κάθε πολίτης είναι εν δυνάμει εξ αμελείας υπαίτιος εμπρησμού», είπε ο υπουργός, καταλήγοντας πως είναι αναγκαίο να υπάρξει ευαισθητοποίηση του κόσμου. Στη συνέχεια αντάλλαξε χειραψίες με τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί το επάγγελμά τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Επίσκεψη σε Νίκα και Δράκο

Μετά από το πέρασμά του από Αστυνομία και Πυροσβεστική ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου συνάντησε τον δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην αστυνόμευση τόσο της Καλαμάτας, όσο και των περιφερειακών Δημοτικών Διαμερισμάτων, ενώ έγινε κι εκτενή αναφορά στο φαινόμενο του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των μεταναστών στην περιοχή της Μεσσηνίας. Ο κ. Νίκας δώρισε στον Χανιώτη υπουργό ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα κι εδέσματα, σε μια εντελώς εθιμοτυπική συνάντηση, η οποία έγινε υπό πίεση χρόνου καθώς ο κ. Μαρκογιαννάκης έπρεπε να μεταβεί στη Νομαρχία. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Δημήτρης Δράκος, μαζί με τους αντινομάρχες και στη συνέχεια τον οδήγησε στο γραφείο του, στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, όπου βρίσκονταν παράγοντες των Σωμάτων Ασφαλείας, η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σοφία Καλαντζάκου και ο βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

ImageΟ Δημήτρης Δράκος κατά την κοινή συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε, επισήμανε ότι, το αδύνατο σημείο τόσο της αστυνόμευσης όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι η περιφέρεια, καθώς υπάρχει σοβαρό ζήτημα στελέχωσης. Αναφορικά με τη λειτουργία της πυρασφάλειας, ο νομάρχης τόνισε ότι, «μετά από εκείνα τα τραγικά γεγονότα, του καλοκαιριού του ‘07, έχει περαιτέρω βελτιωθεί μπορούμε να πούμε και προσπαθούμε κι εμείς από τη πλευρά της Αυτοδιοίκησης, να παίξουμε έναν ρόλο επικουρικό, ενισχυτικό του δικού τους (σ.σ. της Πυροσβεστικής) έργου, και σε επίπεδο πρόληψης και σε επίπεδο ενημέρωσης».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που έβγαλε από την επίσκεψή του στα Σώματα Ασφαλείας της πόλης μας, ενώ ερωτώμενος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα της Αγροφυλακής, τόνισε πως σύντομα θα γίνουν οι απαραίτητες προμήθειες για τον καλύτερο εξοπλισμό της Μονάδας.

Παράλληλα επισήμανε ότι, «στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ φυσικής πολιτικής ηγεσίας και διοικουμένων, είτε είναι αστυνομικοί, είτε είναι πυροσβέστες και περαιτέρω να έρθουμε σε μία επαφή με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, για να επιτύχουμε το μάξιμουμ της συνεργασίας».

Εν κατακλείδι...

Καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην Καλαμάτα ο αναπληρωτής υπουργός σε θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δεν αναφέρθηκε σε πολιτικές εξελίξεις και σ' εκλογές. Ωστόσο, η επίσκεψή του είναι δύσκολο να μας πείσει πως έγινε μόνο και μόνο για λόγους εμψύχωσης των Σωμάτων Ασφαλείας, που επισκέφθηκε, πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε στις τελευταίες στροφές για την κούρσα των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Πιθανόν είναι να περάσουν κι άλλοι, για να δουν τι κάνουμε εμείς εδώ κάτω, στον Νότο...

Πηγή: Επικαιρότητα

Αγρότες… δύο ταχυτήτων

Μετά από συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας με τον πρόεδρο της Ένωσης Μεσσηνίας, κ. Κοζομπόλη, στα γραφεία της Ένωσης σχετικά με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, αποφασίστηκε οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να μην προβούν σε ενεργοποιήσεις μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Τους καλεί να αναμένουν έως ότου ενεργοποιηθεί ο νόμος 3698/2008 παρ. 3 του άρθρου 32, σύμφωνα με τον οποίον το κόστος ενεργοποίησης θα καλύψει το κράτος.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων, από την πλευρά του, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στον διαχωρισμό, που επιχειρείται στον κλάδο, σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και συνταξιούχους.

«Δηλώνουμε στους πατεράδες μας και τους παππούδες μας», σημειώνει στη σχετική .......

ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, «ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία».

«Καλούμε τους υπουργούς, τους βουλευτές του νομού μας, καθώς και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να αγωνιστούν για να μην περάσει αυτός ο απαράδεκτος διαχωρισμός», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Σε διαφορετική περίπτωση, τους ενημερώνουμε ότι θα είναι ανεπιθύμητοι στο χωριό μας».

«Ενημερώνουμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι το πολιτικό κόστος που αναλαμβάνει και μάλιστα σε περίοδο ευρωεκλογών θα είναι τεράστιο και ζητάμε να μην αναγκάσει τους συνταξιούχους του κλάδου μας να επωμιστούν το υπέρογκο κόστος της ενεργοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

OTE: Απάντηση για το νέο πρόστιμο της ΕΕΤΤ

Σχετικά με την Ανακοίνωση της ΕΕΤΤ από 6/5/2009, ο ΟΤΕ δηλώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής για το νέο αναίτιο πρόστιμο.

Με τη σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΕΤΤ αναφέρεται σε «λογιστικό» όφελος του ΟΤΕ και αφήνει να εννοηθεί ότι ο OTE επιβαρύνει αδικαιολόγητα τους συνδρομητές του. Αυτό είναι δυσφημιστικό για τον Οργανισμό μας, όταν η ίδια η ΕΕΤΤ αποδέχεται στο σώμα της απόφασης ότι δεν αποτυπώνεται ζημία εις βάρος του καταναλωτή.

Η ίδια απόφαση, που θεωρεί παράβαση μια λογιστική αποτύπωση, γνωρίζοντας ότι ..........

δεν συντρέχει πραγματική παράβαση του τηλεπικοινωνιακού νόμου, συστήνει και δεν επιτάσσει στον ΟΤΕ αλλαγή της «παράτυπης» και όχι παράνομης αποτύπωσης, γνωρίζοντας ότι συστημικά κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.

Θα ήταν προτιμότερο βέβαια η ΕΕΤΤ, αν στόχος της ήταν η προστασία του καταναλωτή και όχι η δυσφήμιση του ΟΤΕ, να άφηνε τον ΟΤΕ να κάνει εμπορική πολιτική.

Ο ΟΤΕ προτείνει διαρκώς οικονομικά προγράμματα για μείωση τιμών, μεταξύ των οποίων και προγράμματα για κλήσεις προς κινητά, και κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, τα οποία καθυστερούν αδικαιολόγητα επί μήνες να εγκριθούν ή απορρίπτονται από την ΕΕΤΤ.

Ο ΟΤΕ εκφράζει την απορία του για την «τιμωρία» του για υποτιθέμενες υψηλές τιμές από τον ίδιο ρυθμιστή που δεν του επιτρέπει να τις κατεβάσει.

Επισημαίνεται ότι από το Μάιο του 2008 έως και σήμερα, ο ΟΤΕ έχει καταθέσει στην ΕΕΤΤ οκτώ προγράμματα που αφορούν σε μειώσεις τιμών για τα οποία δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση, μεταξύ των οποίων και προγράμματα για δωρεάν χρόνο ομιλίας για κλήσεις προς κινητά.

Ο ΟΤΕ διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι διαρκής πρόθεσή του είναι η ορθή εξυπηρέτηση των συνδρομητών του και η συνεχής μείωση των τιμών προς όφελος των χρηστών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη χώρα μας.

Διαβεβαίωση Χατζηγάκη ότι δε θα πληρώσουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για τα δικαιώματα

Τη διαβεβαίωση ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δε θα επιβαρυνθούν την ενεργοποίηση των καλλιεργητικών τους δικαιωμάτων έδωσε το Σάββατο από τη Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε ημερίδα του Συλλόγου Δασολόγων που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Imperial».

«Υπήρξε μία καθυστέρηση η οποία οφείλεται καθαρά σε γραφειοκρατικούς λόγους» εξήγησε χαρακτηριστικά ο υπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα πληρώσουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Έχουμε περάσει τη σχετική διάταξη στο νόμο έτσι ώστε το κράτος να καλύψει αυτό το έξοδο. Ήδη κάνουμε μία πρόχειρη ρύθμιση έως ότου δημοσιευτεί και ενεργοποιηθεί ο νόμος έτσι ώστε οι αγρότες να ηρεμήσουν, να ησυχάσουν και να ξέρουν ότι η πολιτεία τους φροντίζει».

Στον απόηχο της παραίτησης του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Βερελή, ο υπουργός εξέφρασε την πίστη ότι «το ΠΑΣΟΚ πήρε ένα μήνυμα, ότι ........

η σκανδαλολογία και το κυνήγι μαγισσών το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να φέρει την πολιτική ζωή του τόπου πίσω».
Σε ότι αφορά τέλος το σκάνδαλο Παυλίδη σημείωσε ότι ο πρώην υπουργός «καλώς έπραξε» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε πολιτικός ενεργεί με βάση τη συνείδησή του. Εφόσον ο κ. Παυλίδης θεωρεί ότι δεν είναι ένοχος για κάτι, θεωρώ ότι καλώς έπραξε.
Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά θα πρέπει να το δούμε σε θεσμικό επίπεδο όπου υπάρχει πρόβλημα.
Το πρόβλημα αυτό θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα με συνεννόηση να το λύσουν».

Ενημερωτική εκδήλωση από τον Δήμο Φιλιατρών

Ο Δήμος Φιλιατρών διοργανώνει την Παρασκευή 15/5/2009 και ώρα 20:00 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόγραμμα ανασύστασης της βλάστησης, πυρόπληκτων περιοχών με αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της περιοχής».

Θα υπάρχει ενημέρωση για την εναλλακτική καλλιέργεια των βοτάνων, καθώς και για το Πρόγραμμα αυτό που γίνεται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει πολλά οφέλη, όπως την αξιοποίηση ορεινών χωραφιών, την προοπτική της δημιουργίας μεταποιητικών μονάδων, την αύξηση του γεωργικού εισοδήματος κλπ

Το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο τα καμένα χωράφια, αλλά όλους τους παραγωγούς των περιοχών : Μώραινας, Πλάτης, Χριστιανούπολης και Μάλης.

Θα μιλήσουν οι:

1) Πολυσίου Μόσχος, Αντιπρύτανης Γ.Π.Α.
2) ΟικονόμουΓαρυφαλλιά, Επίκουρος Καθηγήτρια Γ.Π.Α.

Επίσης, προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είναι οι Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης .....

Δράκος, οι Αντινομάρχες: Παναγιωτόπουλος Σωτήριος, Κωτσόπουλος Άγγελος, Καφαντάρης Δημήτρης & Αναστασόπουλος Ευστάθιος, ο Δ/ντης της Δ/σης Αγροτικής Αναπτυξής & Τροφίμων Τριφυλίας Κυριακού Κανέλλος, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νίκας Παν/της, οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων, Αετού, Αυλώνας, Είρας, Δωρίου, Νέστορος, Παπαφλέσσα & Βουφράδος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τριπύλας, καθώς και οι Αγροτικοί Σύλλογοι και λοιποί φορείς της περιοχής.

ΕΡΑΝΗ: Είχε την υπεροχή αλλά όχι το τρίποντο

Από ένα πολύ καλό ημίχρονο είχαν χθες το απόγευμα η Εράνη και ο Ατρόμητος Λάππα. Η Εράνη δυστυχώς δεν είχε όμως το απαιτούμενο αποτέλεσμα για την μαθηματική της παραμονή στην κατηγορία αφού ο αγώνας έληξε με σκορ 1 - 2 Υπέρ του Λάππα.
Το πρώτο ημίχρονο η Εράνη είχε την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του μιας και απείλησε ουκ ολίγες φορές την εστία του Κουτρουμπή με πολυ μεγάλη ευκαιρία του Ζώκου στο 31ο λεπτό.
Το ημίχρονο βρήκα τις δυο ομάδες ισόπαλες ( 0 - 0 )

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε στον Ατρόμητο Λάππα όπου δημιούργησε πολλές φάσεις και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 59 και να τα διπλασιάσει τρία λεπτά αργότερα.
Η Εράνη παρα του ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε απλά να μειώσει το σκορ στο 68.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα. .........

Στο 2ο λεπτό ο Βιλανάκης εκτέλεσε φάουλ απευθείας προς τον Αθανασόπουλο. Ο Αθανασόπουλος παραλίγο να ξεγελαστεί. Η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 4ο λεπτό Ο Ανεστόπουλος εκτελεί φάουλ από το ύψος του κόρνερ. Η μπάλα κατέληξε απευθείας στα χέρια του Κουτρουμπή.

Στο 21 ο Ζώκος κάνει σέντρα. Για λίγο ο Γιάννης δεν βρίσκει την μπάλα την οποία μπλόκαρε ο Κουτρουμπής.

Στο 31 μια κάθετη μπαλιά ο Ζώκος παίρνει την μπάλα και κάνει πολύ δυνατό σουτ πολύ ψηλά πάνω από τον οριζόντιο δοκάρι.

Στο 32 Ο Ανδρούτσος έκανε δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Αθανασόπουλου. Η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Στο 57 Ο Δαβουρλής εκτελεί φάουλ για τον Ατρόμητο έξω απ' την περιοχή και ο Βλαχόπουλος με προβολή το 0-1

Στο 62 Ωραία σέντρα του Βλαχόπουλου στο δεύτερο δοκάρι και ο Νούλας με πλασέ το 0-2 για τον Ατρόμητο

Στο 68 Ο Χατζηπαναγιώτης κάνει σέντρα και ο Ζώκος με προβολή μειώνει για την Εράνη σε 1-2

Στο 83 Ο Νικολόπουλος εκτελεί φάουλ. Ο Κουτρουμπής δεν αποκρούει σταθερά. Ακολουθεί μια αναμπουμπόυλα μπροστά στο τέρμα και ο Ξυπολίας κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο για τον Λάππα.

Εξαιρετική η διαιτησία του Ανούσου και των βοηθών του Κουτσοβασίλη και Παλαμίδα.

Στο παιχνίδι κιτρινίστηκαν οι:
Παναγιωτίδης με δυο κίτρινες (Κόκκινη) (Μία για επικίνδυνο παίξιμο και μια για καθυστέρηση στην εκτέλεση φάουλ.
Μπαζιώτης
Μελετίδης
Ξυπολίας

ΕΡΑΝΗ:
Αθανασόπουλος, Χατζηπαναγιώτης, Γιαννης, Ντινιώτης, Παναγιωτακόπουλος, Ανεστόπουλος, Ανδρεόπουλος(76 Ντινιώτης Χαράλαμπος), Ζώκος, Μουχίκας(88 Βαρούχας), Παναγιωτίδης, Κώτσος(62 Νικολόπουλος).


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
Κουρουμπής, Μούζος, Νιφορόπουλος, Ζώτος, Ξυπολίας, Νούλας(76 Παπαθεοδώρου), Δαβουρλής, Βιλανάκης, Βλαχόπουλος, Ανδρούτσος(81 Μπαζιώτης), Μελετίδης.

Φιλιατρά News

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 11 Μαϊου και ώρα 8:30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου υπό την προεδρία του Κωσταντίνου Σαραντόπουλου.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι 20 και είναι τα εξής: .....


1. Ορισμός Επιτροπής ονοματοδοσίας οδών.
2. Αποδοχή χρηματοδότησης 15.000,00 από τον Ο.Σ.Κ. για το έργο «εργασίες στους χώρους υγιεινής καθώς και βελτίωση των σκεπών σε σχολικές μονάδες του Δήμου Φιλιατρών».
3. Αποδοχή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για την εκτέλεση του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών».
4. Οριστική ένταξη του έργου «Κατασκευή αγωγού ομβρίων» στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
5. Οριστική ένταξη του έργου «Ολοκλήρωση κεντρικού αγωγού αποχέτευσης οδού Αναπαύσεως» στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
6. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 2.000,00 € για κάλυψη δαπανών πληρωμής προσωπικού ΚΕΠ με σύμβαση έργου.
7. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή στεγάστρου 1ου Δημ. Σχολείου».
8. Αποδοχή και 1η κατανομή ΣΑΤΑ έτους 2009.
9. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
10. Μείωση τέλους παρεπιδημούντων.
11. Απ’ ευθείας ανάθεση του έργου «Κατασκευή κηπαρίου Γυμνασίου».
12. Έγκριση παράτασης εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Σταδίου».
13. Ορισμός Επιτροπής διενέργειας πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση χώρου αιγιαλού στη θέση ΣΤΟΜΙΟ για τη λειτουργία καντίνας.
14. Έγκριση δαπάνης κατασκευής αναθηματικών πλακών εις μνήμη ηρώων.
15. Έγκριση δαπάνης διοργάνωσης διημέρου εκδήλωσης ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών ουσιών.
16. Έγκριση δαπάνης εορτασμού Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.
17. Έγκριση δαπάνης διοργάνωσης διασυλλογικού πρωταθλήματος rapping – σκάκι Περιφέρειας Πελοποννήσου – απονομή βράβευσης σκακιστών.
18. Έγκριση δαπάνης διοργάνωσης εκδήλωσης – ενημέρωσης αγροτών , φιλοξενία εισηγητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το Πρόγραμμα ανασύστασης της Βλάστησης πυρόπληκτων περιοχών με αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της περιοχής.
19. Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης του Ο.Φ.Α. για τη διοργάνωση της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».
20. Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης του ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΥΡΣΟΣ».

Ακούστε απόψε ζωντανά από το Φιλιατρά News (μέσω του Radio Νίκη) την συνεδρίαση.

Μείωση τιμών σε 174 φάρμακα από σήμερα

Όφελος 15,1 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση θα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις μειώσεις στις τιμές 174 φαρμάκων, όπως προκύπτει από το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που εκδόθηκε την Παρασκευή και θα ισχύσει από σήμερα, Δευτέρα.

Το νέο δελτίο το οποίο αναλυτικά περιλαμβάνει:

α) Νέες μειωμένες τιμές έως 20 % 47 πρωτοτύπων φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης λόγω λήξης ισχύος του πρώτου Εθνικού Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας (πατέντας) της δραστικής ουσίας του φαρμακευτικού προϊόντος.

Από τα φάρμακα που γίνονται φθηνότερα λόγω λήξης της πατέντας τους προκύπτει ένα .......

συνολικό καθαρό ετήσιο όφελος ύψους 14.576.244,13 ευρώ βάσει των ποσοτήτων που πουλήθηκαν το έτος 2008 και τις μειωμένες λιανικές τιμές που θα έχουν με το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων.

β) Ευθυγραμμίσεις - μειώσεις 127 φαρμακευτικών προϊόντων όμοιας δραστικής ουσίας και φαρμακοτεχνικής μορφής (αντίγραφα) στο 80% της τιμής πώλησης των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους, τα οποία έχουν μειωθεί λόγω της ανακοστολόγησης του 2008.

Το συνολικό ύψος των μειώσεων των λιανικών τιμών των ανωτέρω φαρμακευτικών προϊόντων (αντιγράφων) σε ετήσια βάση ανέρχεται στο ποσό των 528.843,15 ευρώ.

Πηγή: in.gr

Ανατρέπεται το καθεστώς των θέσεων στάθμευσης στις πιλοτές

Κοινόχρηστους χώρους χαρακτηρίζει το Εφετείο Αθηνών τις θέσεις στάθμευσης σε πιλοτές πολυκατοικιών, που δεν έχουν παραχωρηθεί κατ' αποκλειστική χρήση σε κάποιον εκ των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων.

Οι δικαστές του Εφετείου Αθηνών έκριναν ότι τις θέσεις στάθμευσης στις πιλοτές των πολυκατοικιών που δεν ανήκουν σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη έχουν δικαίωμα να τις χρησιμοποιούν ακόμη και όσοι δεν έχουν αγοράσει θέσεις πάρκινγκ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης:

* Είναι κοινόχρηστες όσες θέσεις στάθμευσης δεν έχουν παραχωρηθεί για αποκλειστική .........

χρήση σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας.

* Οι συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας δεν δικαιούνται να απαγορεύουν την ελεύθερη χρήση των θέσεων που παραμένουν ανεκμετάλλευτες από άλλους ιδιοκτήτες με τον ισχυρισμό ότι δεν έχουν αγοράσει κάποια από αυτές.

Σύμφωνα με τα Νέα, βάσει της απόφασης, οι ιδιοκτήτες σε μία πολυκατοικία δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τη μισή πιλοτή, όπου έχουν πουληθεί οι θέσεις στάθμευσης, και να κρατούν κλειστό τον υπόλοιπο χώρο απαγορεύοντας την είσοδο και τη χρήση σε άλλους συνιδιοκτήτες που δεν είχαν αγοράσει θέση πάρκινγκ.

Πηγή: in.gr

Μέτρα που τρομάζουν φέρνει το κραχ του προϋπολογισμού

Χρεοκοπημένη φαίνεται να είναι η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης ότι έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, καθώς σχεδόν το σύνολο των πολιτών εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και την αποστροφή του για την οικονομική πολιτική της.

Με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την οικονομική πολιτική της κυβερνώσας παράταξης, ενώ συγχρόνως κρίνουν ως μη επαρκή και τα μέτρα για τη θωράκιση των ασθενεστέρων. Ταυτόχρονα, ωστόσο, στέλνουν μήνυμα και προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς θεωρούν ότι οφείλει να ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο την εναλλακτική του πρόταση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Παρ όλα αυτά όπως φαίνεται το 41,5% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον .......

Γιώργο Παπανδρέου μπορεί να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και μόλις το 30% κυβέρνηση ΝΔ με τον κ. Καραμανλή.
Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει τις τάσεις της κοινής γνώμης εν όψει ευρωεκλογών και τη βαρύτητα που δίνει στα ζητήματα της οικονομίας.

Πηγή: Έθνος

Η σιωπή δεν είναι χρυσός!!!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Είναι πράγματι απορίας άξιον το ότι ορισμένοι θυμούνται την αλήθεια μόνον στην περίπτωση που διακαώς επιθυμούν να την διαστρέψουν.
Για παράδειγμα η νεόκοπη «Δημοσιογραφική ενότητα» της οποίας το πολιτικό αλλά και συνδικαλιστικό στίγμα είναι περίπου ασαφές.

Ως εκ τούτου εύκολα υποθέτει κανείς ότι πρόκειται για ένα συνδικαλιστικό σύμφυρμα που την επομένη των εκλογών θα έχει διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Και ο λόγος είναι απλός.
Δείγματα της ευκαιριακής τους συμμαχίας έδωσαν στην ΠΟΕΣΥ κατά την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.
Συντασσόμενη αυτή κατά τρόπο πρωτοφανή στην απεργία προσέφερε ένα ανέλπιστο .......

δώρο στην παραπαίουσα κυβέρνηση και μια ακόμη ευκαιρία στην κοινωνία να μας λοιδορεί αφού στέρησε πραξικοπηματικά το δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμά της στην πληροφόρηση!

Πως; Πειθαναγκάζοντας τους δημοσιογράφους ως μη όφειλαν να απεργήσουν κατά του θεσμοθετημένου σώματός τους με τους κατ’ επίφαση συνασπισμένους στο Συνδικάτο Τύπου. Τους τεχνικούς οι οποίοι εργάστηκαν κανονικά. Έτσι ο λαός δεν έμαθε ποτέ για τον όγκο τον παλμό και τα συνθήματα κατά του κυβερνητικού θιάσου.
Να πως στην πράξη μετατρέπεται η «Δημοσιογραφική Ενότητα» σε φορέα αναπαραγωγής της ηχούς των εργοδοτών. Κάποιος όμως να τους πει ότι αντιποιούν αρχή επειδή ο ρόλος αυτός έχει από τον όμιλο των εργολάβων παραχωρηθεί στην «Συσπείρωση» και τους συνοδοιπόρους της, η ερμηνεία των εκπροσώπων της οποίας έχει ήδη στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Ποια η χρεία λοιπόν της ανάρτησης στο παρόν αλλά και σε άλλα ιστολόγια από κορυφαία υποθέτω εκπρόσωπο της «Δημοσιογραφικής ενότητας» Της εξιλέωσης μήπως; Ή της δημιουργίας εντυπώσεων; Όπως και να έχει θα απαντηθούν. Επειδή ότι αφήνεις και πέφτει θορυβεί. Αναφερόμενη στην παρούσα διοίκηση της οποίας ας σημειωθεί δεν είμαι καν μέλος της καταλογίζει τα μύρια όσα μεταξύ των οποίων και τα εξής που μας αφορούν άμεσα:

«Έλλειψη συναίσθησης για την κατάντια στην οποία περιήλθε η ΕΣΗΕΑ τα τελευταία χρόνια για την περιφρόνηση με την οποία η κοινωνία αντιμετωπίζει τους δημοσιογράφους!»

Όχι κ. Ντόρα Νταλιάνα. Η κοινωνία αντιμετωπίζει και δικαίως με απαξία το δημοσιογραφικό επάγγελμα επειδή αυτό έχει καταστεί συνώνυμο της οικονομικής διαπλοκής για την οποία ακέραιη την ευθύνη φέρουν υψηλόβαθμα στελέχη των Μέσων Ενημέρωσης. Για παράδειγμα το Μέσο που εσείς εργάζεστε. Όπως καλά γνωρίζετε συγκεκριμένο στέλεχός του το χειρίστηκε ως ..........
εφαλτήριο για την ανάληψη Ολυμπιακών Έργων από συγγενείς του και μάλιστα πρώτου βαθμού. Δεν διάβασα ωστόσο στην καταγγελία σας να αρθρώνετε ούτε ένα υποκατάστατο μιας συγνώμης που δεν ορθώσατε το ανάστημά σας ποτέ. Ούτε όταν έγινε πανελληνίως γνωστό μα ούτε καν τώρα που διεκδικείτε μια θέση στο Πάνθεον της δημοσιογραφικής κοινωνίας. Στην καταγγελία σας εξ’ άλλου δεν αποτυπώθηκε ούτε λέξη για την ολιγαρχία των τραπεζών και τα μαύρα κονδύλια που αυτές και κατόπιν εντολής των εξ’ απορρήτων συμβούλων τους (γνωρίζετε μήπως κάποιον από αυτούς;) διαθέτουν σε ορισμένους δημοσιογράφους..Σήμανση σιωπητήριου και στην περίπτωση του παραπλεύρως του γραφείου σας καθήμενου συναδέλφου κ. Ν. Λεοντόπουλου όταν αυτός λογοκρίθηκε ωμά (αποκάλυψε το σκάνδαλο των λαδιών της Cargill ) και ετέθη κοντά ένα χρόνο στο ψυγείο. Εξακολουθείτε εσείς η υπερευαίσθητη στα κοινά να τηρείτε την στάση μιας ένοχης σιωπής. Κατόπιν αυτού ακυρώσατε την όποια κριτική σας. Κι εσείς και η παράταξή σας.

Αλλού γράφετε: «Προφανώς διαφεύγει του διδύμου Σόμπολου και Τσαλαπάτη η παρακράτηση του 10% των αποθεματικών μας ταμείων και του αγγελιόσημου από τις κρατικές διαφημίσεις, η τοποθέτηση ενός στρατηγού ( δεν είναι στρατηγός κ Νταλιάνα μας Ναύραρχος είναι) στο Ταμείο που επέβαλλε η κυβέρνηση ενώ παρακάμπτει το ..κόλπο με το οποίο δεν αποδίδονται στα ταμεία εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΠΑΠ….»

Αλήθεια κ. Νταλιάνα; Και που ήσασταν εσείς κατά τις πορείες καθολικής άρνησης των ορθόδοξων δημοσιογράφων στην κυβερνητική επιβολή του ασφαλιστ(ρι)κού; Μια χυδαία μειοψηφία ήμασταν παρόντες, μεταξύ των οποίων και αυτοί που με περίσσιο θράσος καταγγέλλετε, υπονομευόμενοι εκ των έσω χάρη στην απαστράπτουσα απουσία «των φαντασμάτων του Συνδικάτου Τύπου».. Ξέρετε.. Αυτά που η υποστολή αλλά και η έπαρση της σημαίας για την ενοποίηση των Ταμείων πραγματοποιείτο κατά το πώς φυσά ο άνεμος. Αναλόγως των ψήφων που θα περισυνέλεγαν στην μία ή την άλλη περίπτωση. Τελικά κατά την τελευταία μας κινητοποίηση από την οποία επίσης απουσιάζατε, κατέληξε η συνοδοιπόρος σας Συσπείρωση στο συμπέρασμα πως για ίδια οφέλη έπρεπε να την υποστείλουν. Λογικό. Η οργή των συναδέλφων εναντίον τους έμοιαζε με λάβα ηφαιστείου. Όμως πότε; Όταν το νομοσχέδιο είχε καταστεί νόμος του κράτους και το Ταμείο μας άρχισε να λεηλατείται συστηματικά. Ούτε νύξη ωστόσο δεν διάβασα στην μακροσκελή καταγγελία ως προς το πώς θα διεκδικήσετε τα κλοπιμαία εσείς αφού πλέον το Ταμείο μας (ΤΣΠΕΑΘ) δεν υφίσταται και η τρισάθλια κυβέρνηση τοποθέτησε συν-διεκδικητές ανομοιεπαγγελματίες του μοναδικού πόρου επιβίωσης του, που προοριζόταν αποκλειστικά για τους δημοσιογράφους. Δεν είναι ενδεικτικό που και εδώ η παράταξή σας σιωπά;

Τώρα κατά τα λοιπά φληναφήματα όπως τα πόρταλς, αφήστε καλλίτερα γιατί εκτίθεστε επειδή το έργο δεν το έχετε δει. Η σύσταση ενός ιστολογίου (αυτή είναι η ψηφιακή του ονομασία) ελάχιστα απέχει από την πειρατεία αφού όπως κάθε νέα τεχνολογία εισβάλει σε κενό δικαίου. Κάτι που συνέβη με τις συχνότητες στην τηλεόραση και που ως εκ τούτου ακόμη εκκρεμεί η αδειοδότηση των ιδιωτικών της φορέων. Καλοδεχούμενη λοιπόν κάθε νέα προσπάθεια «σωτηρίας» των δημοσιογράφων (έστω κι αν αυτή σφυρηλατήθηκε μετά την εξαγωγή της από κομματικά «Χυτήρια») υπό την αυστηρή προϋπόθεση πως αυτή θα στηρίζεται στην γνώση και την αλήθεια και κυρίως στην αυτοκριτική. Έννοιες που αν κρίνω από τα όσα αποπροσανατολιστικά καταγγέλλετε αλλά κυρίως από εκείνα που ειλικρινά θέλω να πιστεύω λόγω άγνοιας αποκρύπτετε, «δεν τις έχετε» όπως θα σας έλεγε και η γενιά των επτακοσίων ευρώ.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


Ο "Αυστηρός" που ζήτησε ....Porsche Cayenne για να μετακινείται.

"Θα είμαι πολύ αυστηρός" έλεγε στις 24 Φεβρουαρίου ο κ. Βεργίνης , Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφερόμενος στη λειτουργία του Οργανισμού κάνοντας μάλιστα αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία του Μεσολογγίου και της Πάτρας λίγες μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του , που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Patra tv ,και σας παρουσιάζει το Agroschannel ο νέος Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, έπιασε τους υπαλλήλους στα "πράσα".

Σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος αποκάλυψε ότι ο κ. Βεργίνης ζήτησε μια Porsche Cayenne για τις μετακινήσεις του .
Κύριε Βεργίνη οι αγρότες χρειάζονται να δοθεί λύση στο χαράτσι που τους ζητάνε οι ΕΑΣ για τα δικαιωματά τους, και μην ξεχνάτε το "σεμνά και ταπεινά".
Τώρα δεν είστε αυστηρός;

Το θέμα συνεχίζεται κάτω από το video


Για δείτε το αποκαλυπτικό Βίντεο.....




Αυτά από το Αgros Channel

Ωστόσο ενώ έψαχνα να βρω στο Google μια φωτογραφία του παππού [το λέω κόσμια ] που θέλει και Porsche Cayenne για να μετακινείται, έπεσα στο http://lesvos.wordpress.com όπου στις 3 Μαρτίου ξεβρακώνοντας τον Δόκτωρα (ΔΡ) (τρομάρα να του 'ρθει) Ξενοφώντα Βεργίνη είχε γράψει τα εξής:

Ο Πρόεδρος προχώρησε :
ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΝ ”Δρ” ΞΕΝΟΦΩΝ ΒΕΡΓΙΝΗΣ!!!


ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ!!!!

ΤΟΣΟ ΨΩΝΙΟ ΕΙΝΑΙ!!!!

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ: Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!!!

ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ!!!

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ!!!!

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ “ΝΤΟΥ” ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ “ΑΔΕΙΑΖΕΙ” ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!!

ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ….

Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ:

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ …ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ…

ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ…

ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ...
Πηγή: http://lesvos.wordpress.com/2009/03/04/opekepe-3