Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

OTE: Απάντηση για το νέο πρόστιμο της ΕΕΤΤ

Σχετικά με την Ανακοίνωση της ΕΕΤΤ από 6/5/2009, ο ΟΤΕ δηλώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής για το νέο αναίτιο πρόστιμο.

Με τη σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΕΤΤ αναφέρεται σε «λογιστικό» όφελος του ΟΤΕ και αφήνει να εννοηθεί ότι ο OTE επιβαρύνει αδικαιολόγητα τους συνδρομητές του. Αυτό είναι δυσφημιστικό για τον Οργανισμό μας, όταν η ίδια η ΕΕΤΤ αποδέχεται στο σώμα της απόφασης ότι δεν αποτυπώνεται ζημία εις βάρος του καταναλωτή.

Η ίδια απόφαση, που θεωρεί παράβαση μια λογιστική αποτύπωση, γνωρίζοντας ότι ..........

δεν συντρέχει πραγματική παράβαση του τηλεπικοινωνιακού νόμου, συστήνει και δεν επιτάσσει στον ΟΤΕ αλλαγή της «παράτυπης» και όχι παράνομης αποτύπωσης, γνωρίζοντας ότι συστημικά κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.

Θα ήταν προτιμότερο βέβαια η ΕΕΤΤ, αν στόχος της ήταν η προστασία του καταναλωτή και όχι η δυσφήμιση του ΟΤΕ, να άφηνε τον ΟΤΕ να κάνει εμπορική πολιτική.

Ο ΟΤΕ προτείνει διαρκώς οικονομικά προγράμματα για μείωση τιμών, μεταξύ των οποίων και προγράμματα για κλήσεις προς κινητά, και κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, τα οποία καθυστερούν αδικαιολόγητα επί μήνες να εγκριθούν ή απορρίπτονται από την ΕΕΤΤ.

Ο ΟΤΕ εκφράζει την απορία του για την «τιμωρία» του για υποτιθέμενες υψηλές τιμές από τον ίδιο ρυθμιστή που δεν του επιτρέπει να τις κατεβάσει.

Επισημαίνεται ότι από το Μάιο του 2008 έως και σήμερα, ο ΟΤΕ έχει καταθέσει στην ΕΕΤΤ οκτώ προγράμματα που αφορούν σε μειώσεις τιμών για τα οποία δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση, μεταξύ των οποίων και προγράμματα για δωρεάν χρόνο ομιλίας για κλήσεις προς κινητά.

Ο ΟΤΕ διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι διαρκής πρόθεσή του είναι η ορθή εξυπηρέτηση των συνδρομητών του και η συνεχής μείωση των τιμών προς όφελος των χρηστών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη χώρα μας.

2 σχόλια:

  1. Καλή η ανακοίνωση του ΟΤΕ και ήμουν έτοιμος να συγκινηθώ με τις αδικίες που γίνονται σε βάρος του, αλλά έλα που διαβάζω σε τοπική εφημερίδα, την "ΓΝΩΜΗ της Άρτας", ότι έχουν ξεσηκωθεί ένα σωρό συνδρομητές με το χαράτσωμα του Οργανισμού του Βουρλούμη, που χωρίς να ρωτήσει τους βάζει στον Χρυσό Οδηγό και τους χρεώνει την διαφημιστική προβολή, που οι ίδιοι ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ!!!
    Γι' αυτό θα βγάλει καμιά ανακοίνωση ο ΟΤΕ ή θα το κάνει γαργάρα;
    Αυτοί δεν πρέπει να καταφύγουν στην Δικαιοσύνη; ή μήπως είναι ΠΡΟΒΑΤΑ και γι' αυτούς ισχύει το ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου φίλε δεν έχεις άδικο.
    ΟΜΩΣ......... Εδω μπάινει ένα μεγάλο όμως.

    Διαβαζουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στα blogs για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί που επέλεξαν Tellas, Forthnet, On Telecoms κλπ κλπ.

    Τόσα πολλά πρόστιμα όμως δεν έβαλαν σε αυτούς.
    Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες τους χαϊδεύουν το κεφάλι.
    Τον ΟΤΕ που σαφώς εχει ελάχιστα προβλήματα (δικτυακά) τον πηδάνε χωρίς σάλιο και με άμμο για να τσούζει.

    ΕΣΥ βλέπεις αμερόληπτη την στάση της ΕΕΤΤ??????

    Δεν παίρνω το μέρος του ΟΤΕ.
    Αλλα μου αρέσει να λέω την αλήθεια ΠΑΝΤΑ.
    Η ΕΕΤΤ ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ μεροληπτική σε βάρος του ΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.