Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Έρχεται ο Firefox 3.5.1 ως το τέλος Ιουλίου

Μπορεί πριν την επίσημη διάθεσή του ο Firefox 3.5 να πέρασε από πολλές beta και RC εκδόσεις, φαίνεται όμως ότι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαλλαγμένος από bugs.
Μπορεί η Μozilla πρίν ελάχιστες μέρες να εδωσε την πλήρη έκδοση του Firefox 3.5 αλλά απ΄ότι φαίνεται κάποια bugs δεν διορθώθηκαν.

Το Mozilla Foundation έχει προγραμματίσει ως το τέλος του μήνα τη διάθεση της έκδοσης 3.5.1 του δημοφιλούς browser, στην οποία θα διορθώνονται bugs που εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία, όπως η νέα μηχανή TraceMonkey για την επεξεργασία της δέσμης ενεργειών Javascript και κάποιες άλλες ατέλειες.

Όπως με όλες τις ενημερώσεις, έτσι και αυτή θα διατεθεί τόσο σαν αυτόνομο πακέτο .........

εγκατάστασης, όσο και μέσω του συστήματος αυτόματων αναβαθμίσεων, χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από τον χρήστη για την εγκατάστασή της.

Κάτω από το 60% πέφτει ο Internet Explorer, ξεπερνά το 30% ο Firefox

Λίγο μετά την πρόσφατη διάθεση του Firefox 3.5, ο οποίος ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια downloads μέσα σε 24 ώρες, η "ψαλίδα" ανάμεσα στον Firefox και στον Internet Explorer κλείνει περισσότερο από ποτέ.

Σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά του statcounter, ο Internet Explorer έπεσε σε ποσοστό χρήσης 59,49% ενώ ο Firefox έφτασε το 30,33%. Οι υπόλοιποι browsers (Opera, Chrome, Safari) εξακολουθούν να παραμένουν σε ποσοστά της τάξης του 3% ή χαμηλότερα.

Τα στατιστικά αυτά προέρχονται από το συγκεντρωτικό σύστημα καταγραφής του statcounter και φαίνονται στο ακόλουθο γράφημα ..........


ImageHost.org


Συνεχίζουν στα “πράσινα” Ηλ. Ντινιώτης και Ανδρεόπουλος

Δύο ακόμη παίκτες ανανέωσαν χθες τη θητεία τους στην Εράνη και θα συνεχίσουν για μία ακόμη χρονιά να φορούν τα “πράσινα”...
Πρόκειται για τον αμυντικό Ηλία Ντινιώτη και τον μεσοαμυντικό Γιώργο Ανδρεόπουλο που συμφώνησαν με τους διοικούντες της Φιλιατρινής ομάδας και θα βρίσκονται στο ρόστερ της και τη νέα περίοδο.

Πρόκειται για δύο παίκτες που έχουν προσφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια στην Εράνη και η ανανέωσή τους αποτελεί σίγουρα μεγάλη επιτυχία.
Οι δυό τους φορούν τα τρία τελευταία χρόνια τη φανέλα της Εράνης και θα συνεχίσουν και τέταρτο.
Ο Ηλίας Ντινιώτης τη χρονιά που ολοκληρώθηκε έπαιξε σε 25 ματς και πέτυχε 2 γκολ και ο Γιώργος Ανδρεόπουλος είχε 26 συμμετοχές και 1 γκολ.
Να θυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες είχε ανανεώσει τη ........

συνεργασία του και ο Πολυνίκης Παναγιωτίδης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Αντίθετα παρελθόν από τον Τριφυλιακό σύλλογο έχουν αποτελέσει οι Παναγιωτακόπουλος, Ανεστόπουλος, Μουχίκας, Τσώνης, Χατζηπαναγιώτης, Αναστασόπουλος, Ζώκος και Πιχιγιόνι.
Στο μεταγραφικό μέτωπο οι επαφές των διοικούντων συνεχίζονται και ίσως μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις.
Προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση επιθετικών και προς τα εκεί έχει στραφεί το ενδιαφέρον της Φιλιατρινής ομάδας, με τον Ισαάκ Τεπετό να είναι ψηλά στη λίστα αλλά να αποτελεί και δύσκολη περίπτωση.
Μέχρι στιγμής η Εράνη έχει αποκτήσει επίσημα τους Χρήστο Χαριάτη, Ηλία Τσιριγώτη και Γιάννη Αποστολόπουλο.

Πηγή: Ελευθερία

Ακυρώθηκε απ’ ευθείας ανάθεση έργου αποχέτευσης 480.000 ευρώ

Φωτιές έχει ανάψει η ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών από τον περιφερειακό διευθυντή Παναγιώτη Νταίβη μετά από προσφυγή της αντιπολίτευσης του δήμου, που αφορούσε την απευθείας ανάθεση έργου 480.000 ευρώ για συνέχιση του έργου της αποχέτευσης.

Αν σε όλα αυτά προστεθούν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, όπου τα έργα ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα καλοκαιριάτικα να τους πνίγειη σκόνη, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι υπάρχει μείζον ζήτημα για την πόλη.
Από την πλευρά του πάντως ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας, μιλώντας στην «Ε», σημείωσε ότι .....

θα προσφύγουν στην επιτροπή του άρθρου 152 προκειμένου να ισχύσει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς το έργο είναι κάτι που επείγει.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει το έργο στον ίδιο εργολάβο για να το τελειώσει.
Είναι ένα ποσό 480.000 παίρνοντας έκπτωση 20% που θα στοιχίσει δηλαδή περίπου 380.000.
Το Συμβούλιο αποφάσισε την απευθείας ανάθεση, η αντιπολίτευση όμως διαφώνησε και προσέφυγε στον κ. Ντέβη στην Περιφέρεια ως προς την νομιμότητα της απόφασης.
Ο κ. Ντέβης αποφάνθηκε ότι αυτή δεν είναι σύννομη.
Εμείς με την σειρά μας θα πάμε στον δεύτερο βαθμό και θα προσφύγουμε στην επιτροπή του άρθρου 152.

Αν δεν λυθεί και εκεί θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη και θα καθυστερήσει το έργο 2-3 μήνες.
Αυτό είναι και το όλο ζήτημα. Η λογική της δημοτικής αρχής ήταν να τελειώσουμε μια ώρα γρηγορότερα με αυτό το έργο, καθώς τώρα θα χάσουμε και χρόνο και λεφτά ίσως, αν πάμε σε διαγωνισμό και δεν μας δοθεί έκπτωση 20%.
Θελήσαμε να πάμε με την διαδικασία του επείγοντος που είναι μια νόμιμη διαδικασία. Τη διαδικασία του επείγοντος μας την αναίρεσε η Περιφέρεια και θα κάνουμε ό,τι μας πει η επιτροπή του άρθρου 152.
Η αντιπολίτευση κάνει την δουλειά της στον πολιτικό χώρο και η συμπολίτευση την δικιά της.
Το να διαφωνούμε είναι θεμιτό και ο καθένας να λέει τις απόψεις του, αρκεί να λέει αλήθεια και ο κόσμος κρίνει αποκάτω.
Πιστεύω πάντως ότι οι αποφάσεις κρίνονται στα δημοτικά συμβούλια και όχι στις προσφυγές.

Τα δημοτικά συμβούλια είναι υπεύθυνα να αποφασίζουνε εντεταλμένα να παίρνουν αποφάσεις για την υπόλοιπη κοινωνία.
Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που προσφεύγουμε σε γραφειοκράτες να μας λύνουν τα αποτελέσματα των δημοτικών συμβουλίων.
Εν πάση περιπτώσει θα ακολουθήσουμε την νόμιμη οδό, όσα κάνουμε είναι νόμιμα, όπως νόμιμο είναι και το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να προσφύγει».

Να σημειώσουμε ότι αναζητήσαμε τηλεφωνικώς και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Σωτηρόπουλο να μας εκφράσει τις θέσεις τους αλλά μέχρι χθες αργά το βράδυ αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Πηγή: Ελευθερία

Πυροσβεστικό από Eurobank στο Δήμο Φιλιατρών

Ενα ολοκαίνουργιο πυροσβεστικό όχημα, προσφορά από το Ιδρυμα Λάτση και τη Eurobank στο πλαίσιο ενίσχυσης των πυρόπληκτων δήμων, έφτασε χθες στο Δήμο Φιλιατρών.
Πρόκειται για ένα όχημα 4x4 με τη δυνατότητα μεταφοράς 800 λίτρων νερού, ενώ έχει προσαρμοσμένη αντλία και πυροσβεστικό σωλήνα με την δυνατότητα εκτόξευσης του νερού σε αρκετά μεγάλη απόσταση. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο όχημα, ευέλικτο, που μπορεί να προσφέρει πολλά στην άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών όταν εκδηλώνονται.

Τις ευχαριστίες τους προς το Ιδρυμα Λάτση και τη Eurobank εξέφρασε και ο δήμαρχος .....

Αλκης Ξύγκας, τονίζοντας ότι είναι ένα όχημα που πραγματικά το είχε ανάγκη ο δήμος και το είχε ζητήσει, προκειμένου να μπορεί να επέμβει άμεσα όταν εκδηλώνονται διάφορα περιστατικά φωτιάς. Τόνισε δε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει και η επίσημη παραλαβή του.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Καλό το νεο πυροσβεστικό όχημα κε Δήμαρχε, αλλά δεν φτάνει.....
Χρειάζεται και μια Πυροσβεστική. Δεν νομίζετε Δήμαρχε???


ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΠΑΘΟΣ ΟΠΛΙΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ: Για τα "μάτια" της Ειρήνης έγινε το φονικό

Το ερωτικό πάθος για την Ειρήνη όπλισε με την καραμπίνα το χέρι του 27χρονου ζαχαροπλάστη Νίκου Σπανίδη και τον οδήγησε στη στυγερή δολοφονία του 39χρονου Χρήστου Ξενάκη.

Θολωμένος ο δράστης από αυτό, ακόμη και χθες την ώρα που περίμενε έξω από το γραφείο του εισαγγελέα Δημητρίου Σταύρου ζητούσε συνεχώς να δει την 25χρονη Ειρήνη, ενώ μέσα σε αυτό ξετύλιξε την ιστορία τής ερωτικής του σχέσης με την κοπέλα.

Ο κ. Σταύρου του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, αλλά και της κατοχής μικροποσότητας χασίς που βρέθηκε στο σπίτι που έμενε.

Παρουσία της δικηγόρου του Βασιλικής Ψυρρή ζήτησε και πήρε προθεσμία να ..........

απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα, ενώ δήλωσε ότι την υπεράσπισή του θα αναλάβει ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου Αλέξανδρος Κατσαντώνης.
Οι δύο ντουφεκιές με την κυνηγετική του καραμπίνα στη μέση τής Ναυαρίνου το μεσημέρι της Πέμπτης, στέρησαν τη ζωή του αντίζηλού του και κατέστρεψαν τη δική του, όπως διαρκώς επαναλάμβανε μιλώντας και σε αστυνομικούς.
Το βράδυ που παραδόθηκε παρουσία της δικηγόρου του κ. Ψυρρή, στο κτήριο της Αστυνομίας, ο Νίκος Σπανίδης ζητούσε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος λέγοντας πως κατέστρεψε ο ίδιος τη ζωή του και την οικογένειά του.

Ωστόσο, χωρίς να έχει ακόμα πλήρη συναίσθηση των γεγονότων και κατά την αναμονή του στα Δικαστήρια έλεγε και ξανάλεγε "Θέλω την Ειρήνη, θέλω να δω την Ειρήνη".
Το ίδιο επαναλάμβανε τόσο μετά την παράδοσή του στην Αστυνομία, όσο και την ώρα που οδηγούσε τους αστυνομικούς στο σημείο που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του, για να τους παραδώσει την καραμπίνα -χωρίς να αρνηθεί ούτε στιγμή την πράξη του.
Τις ώρες όμως που μεσολάβησαν από την στιγμή που σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του Χρ. Ξενάκη, μέχρι που ειδοποίησε το θείο του να συναντηθούν για να παραδοθεί, πολλές φορές σκέφτηκε ως... λύση την αυτοκτονία, όπως φέρεται να είπε πριν και κατά την παράδοσή του.

Αλλωστε, κατά την κράτησή του στην Αστυνομία αλλά και στα Δικαστήρια, η προσοχή των αστυνομικών ήταν διαρκώς στραμμένη πάνω του, καθώς όλοι φοβούνταν πως η χειρότερη στιγμή θα έρθει μόλις αποκτήσει πλήρη συναίσθηση της κατάστασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα όπου προσήχθη αργά χθες το μεσημέρι με καθυστέρηση 2 και πλέον ωρών "για λόγους ασφαλείας" μίλησε για την ερωτική του σχέση με την κοπέλα.
Οι αφορμές όμως που του όπλισαν το χέρι φαίνεται πως δόθηκαν από επεισόδια που είχαν προηγηθεί το βράδυ της περασμένης Τρίτης αλλά και την Κυριακή το μεσημέρι, παρουσία της κοπέλας, στην καφετέρια "On the rocks" όπου ήταν υπεύθυνος ο Χρήστος Ξενάκης.

Κάθε ένταση μεταξύ των δύο ανδρών είχε αρχή και τέλος τη σχέση τους με την κοπέλα.
Ο δράστης, όχι μόνο ήταν τρελά ερωτευμένος μαζί της αλλά σκόπευε να την κάνει και γυναίκα του.
Τότε, μάλιστα, όταν τη ζήτησε σε γάμο κάπου τον Ιανουάριο, φαίνεται πως ξεκίνησε η κόντρα με τον Ξενάκη, η οποία κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες.
Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κοπέλα είχε αρνηθεί την πρόταση του Σπανίδη και πως τότε γνώρισε τον Ξενάκη.
Ο δράστης όμως αρνείται πως είχε διακόψει τις ερωτικές σχέσεις μαζί της. Ελεγε πως επρόκειτο να παντρευτούν κι έτσι την αντιμετώπιζε και το στενό του περιβάλλον.
Οι δικοί του άνθρωποι γνώριζαν την σχέση του μαζί της αλλά δεν είχαν ιδέα για όσα συνέβαιναν στη ζωή του γιου τους πέραν των όσων τους γνωστοποιούσε.

Δε γνώριζαν το επεισόδιο της Τρίτης στο μαγαζί που ήταν υπεύθυνος ο Ξενάκης, δε γνώριζαν πως είχαν τσακωθεί και πως ο Σπανίδης δε θέλησε να υποβάλει μήνυση σε βάρος του Ξενάκη μετά τον άγριο καβγά τους "για να τα βρουν μεταξύ τους".
"Καταστροφική" φέρεται να χαρακτήρισε ο ίδιος τη σχέση του με την κοπέλα, σε ένα μήνυμα στο κινητό της, που η ίδια -λέγεται- έλαβε με μεγάλη καθυστέρηση.

Είχε ήδη πατήσει τη σκανδάλη και ο Ξενάκης ήταν ήδη νεκρός. Ο δράστης όλο το πρωί της Πέμπτης μιλούσε στο κινητό και μόλις ελάχιστα λεπτά πριν την πράξη του, εξέφρασε τις σκέψεις για το σκοπό του σε κάποιους γνωστούς του.
Στη Ναυαρίνου ο Ξενάκης δεν περίμενε πως οι απειλές σε βάρος του θα γίνουν πράξη και θα του στερήσουν τη ζωή.
Ο δράστης, καθώς απομακρυνόταν με το αυτοκίνητό του αφήνοντας πίσω του σοκαρισμένο το πλήθος και αιμόφυρτο το θύμα, έκλεισε το κινητό του.
Ολο το μεσημέρι και το απόγευμα της Τρίτης ήταν εξαφανισμένος. Οι γονείς του, συντετριμμένοι από την πράξη τού γιου τους, την οποία ούτε περίμεναν ούτε υποπτεύονταν, ανησυχούσαν για τη ζωή του και τον αναζητούσαν μαζί με φίλους και συγγενείς.
Ούτε στιγμή δεν έπαψαν να αναφέρονται στο δράμα της οικογένειας του θύματος εκφράζοντας τη θλίψη τους για το χαμό ενός νέου ανθρώπου.

Αργά το απόγευμα ο δράστης κι ενώ πολλές φορές νωρίτερα είχε σκεφτεί να δώσει τέλος στη ζωή του, επικοινώνησε με το θείο του, ο οποίος τον συνάντησε στο σημείο που βρισκόταν. Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να παραδοθεί στην Αστυνομία για να δικαστεί τελικά.
Οδηγήθηκε στη δικηγόρο του και λίγο πριν τις 10 το βράδυ παραδόθηκε στην Αστυνομία.
Χθες το πρωί στα δικαστήρια η προσαγωγή του αναμενόταν μετά τις 12.30 το μεσημέρι. Ωστόσο καθυστέρησε και έγινε στις 3 "για λόγους ασφαλείας". Νωρίτερα, έξω από τα δικαστήρια βρέθηκε κάποιος από τους φίλους τού Ξενάκη, που συντετριμμένος για το χαμό του κολλητού του είπε χαρακτηριστικά: "Ηρθα να δω τα μάτια ενός εγκληματία".

Θρήνος στην κηδεία του Ξενάκη

Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στο ναό του Αγίου Δημητρίου Αρκάδων, όπου η οικογένεια και οι φίλοι αποχαιρέτησαν τον αδικοχαμένο Χρήστο Ξενάκη.
Ολοι έφταναν με ένα λευκό λουλούδι στο χέρι και με δάκρυα στα μάτια για να αποχαιρετήσουν το δικό τους άνθρωπο.

Στις παρέες, στον εξωτερικό χώρο του ναού, οι περισσότεροι συζητούσαν για τον άδικο τρόπο που έφυγε.
Στην νεκρώσιμο ακολουθία παραβρέθηκαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, καθώς και νέοι φοιτητές και σπουδαστές στην Καλαμάτα.
Αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν μπόρεσαν καν να μπουν μέσα στην εκκλησία λόγω της συναισθηματικής φόρτισης.
Λίγο πριν ξεκινήσει η πομπή για το νεκροταφείο, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην είσοδο του ναού - η οποία ήταν γεμάτη στεφάνια – όταν ακούστηκαν σπαρακτικές φωνές από μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος.

Στη συνέχεια οι φίλοι και η οικογένεια ακολούθησαν το αυτοκίνητο με τη σορό του Χ. Ξενάκη, ενώ οι αδελφές του φαίνονταν να προσπαθεί να στηρίξει η μία την άλλη.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ακόμη και οι περαστικοί από τη Λακωνικής με οχήματα και μηχανάκια, σταματούσαν για λίγο και έκαναν το σταυρό τους.
Υπήρξαν και φίλοι που έμειναν καθισμένοι έξω από το ναό θρηνώντας, μην μπορώντας να ακολουθήσουν την πομπή…

Πηγή: Ελευθερία

ΠΑΤΡΙΚ ΕΝΓΚΕΜΑ: "Από τα φιλικά θα φανεί η καλή πορεία της Εράνης"

Μπορεί η διοίκηση της Εράνης να είναι πεπεισμένη ότι η πρόσληψη του Πατρίκ Ενγκεμά στον πάγκο αποτελεί την καλύτερη επιλογή, αλλά στις τάξεις των φιλάθλων διάχυτος είναι ο προβληματισμός.

Όχι φυσικά επειδή ο 37χρονος τεχνικός από το Καμερούν έχει σκουρόχρωμη επιδερμίδα, αλλά διότι τα δείγματα δουλειάς του και η πρότερη εμπειρία του είναι περιορισμένα. Εκτός πάντως από το Καταστάρι και τον Πειρατή Λαγανά, ο Ενγκεμά είχε διατελέσει βοηθός προπονητής πριν από μια δεκαετία περίπου στον Εθνικό Πειραιώς, όπου αγωνίστηκε και ως ποδοσφαιριστής, ενώ έπαιξε ακόμη στην Α’ Εθνική με τα χρώματα της Προοδευτικής, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του διακρίθηκε στο πρωτάθλημα της χώρας του, αλλά και στις εθνικές ομάδες.

Ο ίδιος ο Ενγκεμά, με δηλώσεις του στο «Θ», τονίζει ότι είναι προετοιμασμένος να .........

αντιμετωπίσει και τις αμφισβητήσεις, δίνοντας την απάντησή του μέσα στο γήπεδο, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Είναι λογικό να υπάρχουν επιφυλάξεις όταν ένας προπονητής δεν είναι πολύ γνωστός, αλλά όλοι από κάπου κάνουν την αρχή.
Η Εράνη είναι για μένα μια καλή ευκαιρία να αποδείξω ότι αξίζω να προχωρήσω πιο ψηλά. Από την αρχή της προετοιμασίας, που θα διαρκέσει οκτώ εβδομάδες, θα καταλάβουν όλοι τη διαφορά στη δουλειά μου.
Και μετά από τα πρώτα φιλικά και τους πρώτους αγώνες πρωταθλήματος θα φανεί ότι η πορεία της ομάδας θα είναι πολύ καλή» είναι η «υπόσχεση» του Πατρίκ Ενγκεμά.
Ο Αφρικανός τεχνικός θα εγκατασταθεί μόνιμα στα Φιλιατρά από τις 20 Ιουλίου, αφού έως τις 27/7, οπότε και έχει προγραμματιστεί η επίσημη έναρξη της προετοιμασίας της Εράνης, θα έχει την ευκαιρία να «τσεκάρει» τα παιδιά της Νίκης Πλάτης και να κάνει δοκιμές νέων ποδοσφαιριστών.

Πηγή: Απόσπασμά από το Θάρρος
Χριστίνα Ελευθεράκη


ΣΧΟΛΙΟ:

Θα ήθελα να επισημάνω Τέσσερα σημεία:

α.) "...αλλά στις τάξεις των φιλάθλων διάχυτος είναι ο προβληματισμός."
Αυτός ο προβληματισμός έχει εκφραστεί εδώ στο Φιλιατρά Νews Και προφανώς η Κα Ελευθεράκη τα εχει διαβάσει τα σχόλια που έχουν γράψει φίλαθλοι της Εράνης.

β.) "Όχι φυσικά επειδή ο 37χρονος τεχνικός από το Καμερούν έχει σκουρόχρωμη επιδερμίδα...."
Ασφαλώς και αυτό δεν κοιτάμε καν το χρώμα του δέρματος του ανθρώπου, παρά τις άλλες ευφάνταστες "ανακαλύψεις" περί ρατσισμού και υποκρισίας του κου Χαραλαμπόπουλου σε πρόσφατο άρθρο του στο Θάρρος.

γ.) "....διότι τα δείγματα δουλειάς του και η πρότερη εμπειρία του είναι περιορισμένα."
Το "περιορισμένα" είναι λίγο. Μηδενική θα λέγαμε. Η μαναδική του εμπειρία στην Δ' Εθνική είναι με το Καταστάρι που αυτή την στιγμή είναι υποβιβασμένο. Λέω ψέματα??????

δ.) "Ο ίδιος ο Ενγκεμά, με δηλώσεις του στο «Θ», τονίζει ότι είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει και τις αμφισβητήσεις, δίνοντας την απάντησή του μέσα στο γήπεδο."
Ερώτηση. Η "απάντηση" του θα είναι σε χαρτί Α4??? Α3??? Θα είναι σε πάπυρο???
Δεν έχουμε τίποτα με τον άνθρωπο. Με την μηδενική του εμπειρία στην Δ' Εθνική έχουμε, και λαμβάνουμε υπ΄όψιν το ΕΝΤΕΛΩΣ αποτυχημένο αποτέλεσμα που έφερε με το Καταστάρι. Και φυσικά εννοούμε τον υποβιβασμό του.
Αυτά είναι γεγονότα που δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει ΟΥΤΕ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ.

Ο κος αυτός θα δέχεται κριτική από εδώ (και καλή και κακή) και παρακαλώ πολύ τους φιλάθλους της Εράνης, να ανοίξουμε στο Φιλιατρά Forum Θέματα για διάλογο που θα τα έχουμε συγκεντρωμένα όλα εκεί και θα κάνουμε εκεί κουβέντα για την ομάδα μας.
Γι αυτό υπάρχει και το Φιλιατρά Forum. Για να δημιουργούνται συζητήσεις και να αναπτύσσουμε απόψεις ΕΛΕΥΘΕΡΑ (χωρίς όμως ύβρεις).
Υπάρχει ολόκληρη κατηγορία συζήτησης για Εράνη και Νίκη Πλάτης.

Δεν χρειάζεται το πλήρες ονοματεπώνυμο σας. Χρειάζεται ένα απλό όνομα χρήστη και ένα password να θυμάστε και να συνδέεστε προκειμένου να γράφετε την άποψη σας.

Η απάντηση από τους "Τερψιθιώτες" για την συνέντευξη του Δημάρχου Κυπαρισσίας κου Γιώργου Σαμπαζιώτη στο Φιλιατρά News.

Πριν λίγο καιρό, είχαμε λάβει μια ανοικτή επιστολή από τον Σύλλογο "Τερψιθιώτες" όπου ζητούσαν να πληροφορηθούν πράγματα από τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας κο Γιώργο Σαμπαζιώτη.

Απευθυνθήκαμε στον Δήμαρχο Κυπαρισσίας όπου πρόθυμα δέχτηκε (και είναι προς τιμήν του) ο κος Σαμπαζιώτης να μας παραχωρήσει μια μικρή συνέντευξη και να απαντήσει στις ερωτήσεις που του θέσαμε για τα ζητήματα που έθεσαν οι "Τερψιθιώτες".
Περίπου το ίδιο κείμενο με αυτό που παρατίθεται παρακάτω, το είχαμε ξαναλάβει αλλά δεν είχε διευκρινιστεί ότι θέλουν να δημοσιευτεί. Ζητάμε συγνώμη που δεν κατανοήσαμε την λεπτομέρεια αυτή.
Σήμερα, λάβαμε πάλι την απάντηση του συλλόγου για την συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ο κος Σαμπαζιώτης και μας παρακαλούν να την δημοσιεύσουμε.

Ακολουθεί η απάντηση:........

Το γεγονός ότι ο δήμαρχος δέχτηκε να απαντήσει -και μάλιστα αναλυτικά- αποτελεί από μόνο του ένα πολύ καλό σημάδι.

Ωστόσο, αν δεν ληφθούν αποφάσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι προσπαθούν να αναγάγουν κάποια κοινωνικής φύσεως ζητήματα σε πολιτικά.

Με μία φράση: «Εμείς όλα τα κάναμε καλά , φταίνε οι άλλοι».

Εμείς όμως που αγαπάμε και πονάμε πραγματικά αυτόν τον τόπο, διαλέγουμε προς το παρόν τη σιωπή γιατί δεν θέλουμε να μπούμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Και αναμένουμε λύση των προβλημάτων και όχι απλή καταγραφή αυτών και αόριστες υποσχέσεις.

Ευελπιστούμε σε δημοσίευση

Με εκτίμηση
«Οι Τερψιθιώτες»
Αγαπητοί φίλοι "Τερψιθιώτες" εμείς δημοσιεύσαμε την απάντηση σας. Πιστεύουμε ότι ο Κος Σαμπαζιώτης θα την διαβάσει -όπως είχε διαβάσει απο εδώ και την ανοικτή σας επιστολή- και θα λάβει γνώση της απάντησης σας.
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε και εμπιστεύεστε το Φιλιατρά News.

ΝΕΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ Ι.Χ., ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΣΚΑΦΗ, ΔΙΔΑΚΤΡΑ, ΚΑΡΤΕΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ

Φόρος με βάση τις δαπάνες των φορολογουμένων

Νέου τύπου τεκμήρια για Ι.Χ., κύρια και εξοχική κατοικία και σκάφη αναψυχής προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ υποψήφιες ως νέα τεκμήρια διαβίωσης είναι μια σειρά από δαπάνες των φορολογουμένων, όπως είναι τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οι πληρωμές για την εξυπηρέτηση πιστωτικών καρτών, τα ασφάλιστρα και οι καταναλωτικές δαπάνες των φορολογουμένων που δηλώνονται στη φορολογική δήλωση.

Βασική παράμετρος εφαρμογής των νέων τεκμηρίων, τα ......

οποία όπως ισχυρίστηκε πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών θα είναι «λίγα, απλά και δίκαια», είναι ότι στην παγίδα τους θα πιάνονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν εισόδημα χαμηλότερο από το άθροισμα των τεκμαρτών δαπανών τους. Όπως λένε στελέχη του υπουργείου, τα νέα τεκμήρια θα βάλουν στο στόχαστρο κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν πολύ χαμηλότερα εισοδήματα από τα πραγματικά τους.

Τα νέα τεκμήρια αναμένεται να ανακοινωθούν το φθινόπωρο και να θεσπιστούν με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει από την κυβέρνηση στη Βουλή τον Οκτώβριο μαζί με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2010. Τα νέα τεκμήρια θα είναι ένα από τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο δεύτερο πακέτο μέτρων αύξησης των φορολογικών εσόδων με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% έως το τέλος του 2010. Αυτά, αν και θα ανακοινωθούν στο τέλος του έτους, σχεδιάζεται να εφαρμοστούν αναδρομικά για τα εισοδήματα που έχουν αποκτήσει οι φορολογούμενοι από την 1η Ιανουαρίου 2009.

Νέα τεκμήρια διαβίωσης
Το βασικό σενάριο που εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, και το οποίο έχει δώσει προς επεξεργασία σε ειδική άτυπη επιτροπή που έχει συσταθεί γι΄ αυτόν τον λόγο, προβλέπει την κατάργηση των περισσότερων από τα σημερινά τεκμήρια διαβίωσης και την αντικατάστασή τους με καινούργια που, όπως λένε αρμόδια στελέχη του υπουργείου, «θα πιάνουν όσους δηλώνουν ελάχιστα σε σχέση με τα πραγματικά τους εισοδήματα». Και προσθέτουν ότι τα υφιστάμενα τεκμήρια διαβίωσης έχουν ουσιαστικά καταστεί ανενεργά, αφού ουσιαστικά ούτε πέντε στους εκατό φορολογούμενους δεν φορολογούνται με αυτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2007, τελευταία χρονιά που υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία για τη φορολογία εισοδήματος, με βάση τα τεκμήρια- διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων- φορολογήθηκαν μόλις 113.841 φορολογούμενοι σε σύνολο περίπου 5,5 εκατομμυρίων (2%). Μάλιστα, ο αριθμός αυτός μειώνεται ακόμη περισσότερο, αν αφαιρεθούν οι φορολογούμενοι που πιάστηκαν στα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (πόθεν έσχες) για τα οποία, σημειωτέον, δεν σχεδιάζονται αλλαγές.

Τα νέα τεκμήρια διαβίωσης πρόκειται να αφορούν τα εξής:

AKINHTA
Το υφιστάμενο τεκμήριο διαβίωσης κατοικίας που εφαρμόζεται για κύρια κατοικία άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων και δευτερευουσών που το άθροισμά τους ξεπερνά τα 150 τετραγωνικά έχει ουσιαστικά καταστεί ανενεργό αφού αφορά ελάχιστους φορολογουμένους. Από το νέο τεκμήριο αναμένεται να απαλλάσσεται η κύρια κατοικία κάθε φορολογουμένου με επιφάνεια έως και 120 τετραγωνικά μέτρα ενώ θα εφαρμόζεται για όλες τις υπόλοιπες κατοικίες. Ο τρόπος υπολογισμού του τεκμηρίου αναμένεται να αλλάξει ριζικά, καθώς αντί για βάση υπολογισμού την αντικειμενική αξία της κατοικίας, θα λαμβάνεται υπόψη ένα αντικειμενικό κόστος χρήσης της. Για παράδειγμα, σύμφωνα με εισηγήσεις στο υπουργείο Οικονομικών το κόστος αυτό μελετάται να ορισθεί στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μηνιαίως. Έτσι για μια κύρια κατοικία 120 τετραγωνικών μέτρων και δύο δευτερεύουσες 80 και 60 τετραγωνικών μέτρων θα υπολογίζεται τεκμαρτή δαπάνη μόνο για τις δύο δευτερεύουσες κατοικίες του φορολογουμένου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η τεκμαρτή δαπάνη θα είναι 240 ευρώ τον μήνα ή 2.880 ευρώ ετησίως για την πρώτη δευτερεύουσα κατοικία και 2.160 ευρώ για τη δεύτερη. Συνολικά η τεκμαρτή δαπάνη για τον φορολογούμενο θα είναι το άθροισμα των αντικειμενικών δαπανών για τις δύο δευτερεύουσες κατοικίες, δηλαδή 5.040 ευρώ. Να σημειωθεί ότι με την υφιστάμενη φορολογική νομοθεσία ο παραπάνω φορολογούμενος απαλλάσσεται από το τεκμήριο διαβίωσης κατοικιών.

AYTOKINHTA
Μελετάται να απαλλάσσεται από το τεκμήριο μόνο το πρώτο Ι.Χ. κάθε οικογένειας κυβισμού έως 1.900 κυβικών εκατοστών. Το νέο τεκμήριο στα Ι.Χ. πρόκειται να πάρει τη μορφή αντικειμενικού κόστους χρήσης, το οποίο θα προκύπτει από την κατανάλωση καυσίμων, τα ετήσια ασφάλιστρα, τα τέλη κυκλοφορίας, τον ειδικό φόρο επί των αυτοκινήτων που επιβλήθηκε πρόσφατα και την ετήσια συντήρηση. Για παράδειγμα, το ετήσιο αντικειμενικό κόστος χρήσης θα κλιμακώνεται ανάλογα με τον κυβισμό του Ι.Χ. ξεκινώντας από τα 2.000 ευρώ για ένα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητο και φθάνοντας στα 6.000 έως 8.000 ευρώ για ένα πολυτελές αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού τύπου τζιπ. Να σημειωθεί ότι το υφιστάμενο τεκμήριο διαβίωσης Ι.Χ. αφορά λίγους φορολογουμένους καθώς εφαρμόζεται μόνο για Ι.Χ. που η εργοστασιακή τους αξία (προ φόρων και δασμών) είναι μεγαλύτερη των 50.000 ευρώ, δηλαδή η λιανική τους τιμή ξεπερνά τα περίπου 80.000 ευρώ.

ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Με βάση το σημερινό τεκμήριο απαλλάσσεται το πρώτο σκάφος κάθε οικογένειας μήκους έως και 10 μέτρων εφόσον είναι μηχανοκίνητο ή έως 15 μέτρων εφόσον είναι ιστιοφόρο. Με το νέο τεκμήριο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών και ανακοινώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στα πλαίσια πακέτου μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στον κλάδο σκαφών αναψυχής, θα θεσπιστεί ετήσια τεκμαρτή δαπάνη για τα σκάφη αναψυχής καθώς και τεκμαρτό μίσθωμα για όσους ενοικιάζουν σκάφη αναψυχής. Το υπουργείο οδηγείται σε αυτή τη λύση καθώς πολλοί φορολογούμενοι, προκειμένου να γλιτώσουν από το τεκμήριο διαβίωσης σκαφών, εμφάνισαν το σκάφος να ανήκει σε επιχείρηση ενοικίασης σκαφών και στη συνέχεια το ενοικίαζαν εικονικά από αυτήν. Με το νέο καθεστώς θα προκύπτει ετήσιο τεκμήριο κατοχής που θα συναρτάται με το μήκος του σκάφους και τα αντίστοιχα ετήσια έξοδα που συνεπάγεται η κατοχή του (τέλη μαρίνας, ετήσια συντήρηση, ασφάλιστρα κ.λπ.). Για παράδειγμα για ένα μηχανοκίνητο σκάφος μήκους 12 μέτρων το ετήσιο τεκμήριο μελετάται να κυμαίνεται από 6.000 έως 8.000 ευρώ ετησίως.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Θα λαμβάνεται υπόψη η πραγματική δαπάνη που καταβάλλουν οι γονείς.

ΚΑΡΤΕΣ
Και σε αυτήν την περίπτωση θα λαμβάνεται υπόψη η πραγματική δαπάνη που καταβάλλει ο φορολογούμενος.

ΕΞΟΔΑ
Για λήψη υπηρεσιών που δηλώνονται στη φορολογική δήλωση (ωδεία, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, εστιατόρια, γυμναστήρια κ.λπ.). Στην περίπτωση αυτή θα λαμβάνεται υπόψη το ποσό που δηλώνουν, βάσει αποδείξεων, οι φορολογούμενοι στη φορολογική τους δήλωση.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ
Για υγεία και σύνταξη σε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα. Θα υπολογίζεται η πραγματική δαπάνη βάσει παραστατικών.

Πώς θα υπολογίζεται

Όλες οι παραπάνω δαπάνες, τεκμαρτές και πραγματικές, θα αθροίζονται. Στην περίπτωση που το άθροισμα είναι μεγαλύτερο από το εισόδημα που δήλωσε ο φορολογούμενος, θα φορολογείται με βάση το τεκμαρτό και όχι το δηλωθέν εισόδημά του.

Για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας που έχει στην κατοχή του ένα Ι.Χ. 2.000 κυβικών εκατοστών (το οποίο συνεπάγεται ετήσια τεκμαρτή δαπάνη 2.000 ευρώ), μια δευτερεύουσα κατοικία επιφάνειας 80 τετραγωνικών μέτρων (η οποία συνεπάγεται ετήσια τεκμαρτή δαπάνη 2.880 ευρώ), δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων για δύο παιδιά ύψους 14.000 ευρώ και ετήσιες δαπάνες για λήψη υπηρεσιών και ασφάλιστρα ύψους 6.000 ευρώ, θα βρίσκεται αντιμέτωπος με ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα ύψους 24.880 ευρώ (άθροισμα των παραπάνω τεκμαρτών δαπανών). Εφόσον, δηλώνει εισόδημα μικρότερο από αυτό το ποσό, θα φορολογείται με βάση το τεκμαρτό εισόδημά του.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Στα 140 ανέρχονται τα κρούσματα της νέας γρίπης

Στα 140 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα κρούσματα από το νέο ιό της γρίπης στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Από τους ασθενείς που νόσησαν, 52 έχουν ιαθεί πλήρως, ενώ οι υπόλοιποι ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, από την ομάδα των Αμερικανών φοιτητών, τέσσερα επιπλέον άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό της γρίπης Α/Η1Ν1, από το Εργαστήριο Αναφοράς Βορείου Ελλάδος. Συνολικά, από την ομάδα αυτή, βρέθηκαν θετικά 15 από τα 16 περιστατικά που εστάλησαν προς εξέταση.

Επίσης, δύο επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν σήμερα από το Εργαστήριο .........

Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος, εκ των οποίων και τα δύο επέστρεψαν πρόσφατα από ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού τύπου 4ης Ιουλίου 2009

Πατήστε στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

ele4.jpg (671 KB) . 8arr04.jpg (238 KB) . foni4.jpg (229 KB) . logos.jpg (438 KB)