Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

H Άννα Διαμαντοπούλου απαντά σε δημοσιεύματα του Τύπου για τα τετράδια των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η προσπάθεια που γίνεται από μερίδα του Τύπου να συνδέει αυθαίρετα κάθε ζήτημα της εκπαίδευσης με το θέμα των βιβλίων στα σχολεία, έχει στόχο την παραπλάνηση και τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στην κοινή γνώμη. Η αρμόδια Υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξήγησε στη Βουλή με κάθε λεπτομέρεια το θέμα του άγονου διαγωνισμού για τα τετράδια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, διαβεβαιώνοντας ότι η όλη διαδικασία προχωρά κανονικά.

Η εμμονή, όμως, που συνεχίζει να επιδεικνύει ...........

μερίδα του Τύπου στο να παρουσιάζει, ύστερα από αυτές τις εξηγήσεις, το «άσπρο μαύρο» φανερώνει άλλες προθέσεις και άλλα κίνητρα, κακοπροαίρετα, που δεν έχουν να κάνουν ούτε με την αντικειμενική πληροφόρηση ούτε με το ειλικρινές ενδιαφέρον για την Παιδεία, με αποτέλεσμα μαθητές και γονείς να γίνονται όμηροι αυτών των ψευδών εντυπώσεων.

Εράνη Φιλιατρών: Δύσκολο το αυριανό παιχνίδι με τον Πάμισο Μεσσήνης

Δύσκολο είναι το αυριανό παιχνίδι της Εράνης στην Μεσσήνη όπου αντιμετωπίζει τον τοπικό Πάμισο. Μπορεί η Εράνη να έχει την καλύτερη ψυχολογία καθώς έρχεται μετά από τρίποντο με το Tσιλιβί τους οποίους πήρε στα χαρτιά (λόγω παραίτησης του τελευταίου από το πρωτάθηλημα) αλλά και το τρίποντο επί της Αχαϊκής εντός έδρας. Ο Αγώνας πάντως παραμένει δύσκολος για τις δυο ομάδες.
Και αυτό γιατί τόσο ο Πάμισος θέλει πάση θυσία το τρίποντο για να διατηρήσει ελπίδες παραμονής στην κατηγορία αλλά το τρίποντο θέλει και η Εράνη για να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού.
Οι δυο ομάδες φαίνονται ετοιμοπόλεμες και θα τα δώσουν όλα για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Κακαλέτρης θα συμπεριλάβει..........

στην εντεκάδα του τον Δημήτρη Μικελάτο που εξέτισε την ποινή του ενώ αντίθετα θα στερηθεί τον Νίκο Κόλλια ο οποίος έχει συμπληρώσει τον αριθμό καρτών και δεν θα είναι στην αποστολή.

Ο προπονητής της Εράνης Νίκος Κακαλέτρης κρατάει χαμηλούς τόνους για το αυριανό ματς και λέει ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες του ομίλου όπου η καθεμία θέλει τους βαθμούς της νίκης για τους δικούς της λόγους. Αναμένει να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, και ο κόσμος να απολαύσει ποδόσφαιρο.

Τον αγώνα Πάμισος Μεσσήνης - Εράνη Φιλιατρών θα διαιτητεύσει ο Ηλειός Αποστολόπουλος Βασίλειος με βοηθούς τους Σφυρή και Παπαδόπουλο του ίδιου συνδέσμου.

Το Blog της Εράνης θα είναι μαζί σας και σε συνεργασία με το Φιλιατρά News θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε ζωντανά μέσω του επίσημου λογαριασμού της Εράνης στο Twitter (ΕRANH_LIVE) για τον αγώνα Πάμισος Μεσσήνης - Εράνη Φιλιατρών.

Εράνη Φιλιατρών

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 2-3-2012 ]




ΣτΕ: Αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος για το «χαράτσι»

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ η επιβολή του κρίθηκε συνταγματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο Παν. Πικραμμένος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα) έκριναν ότι η επιβολή του «χαρατσιού» ή όπως επίσημα λέγεται του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, είναι συνταγματική και νόμιμη.

Και αυτό γιατί το ειδικό τέλος ..........

ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.

Πάντως, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που το «χαράτσι» από έκτακτo που είναι σήμερα μεταβληθεί με νομοθετική ρύθμιση, σε πάγιο να κρίνει και πάλι την συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του. Και αυτό εφόσον βέβαια προσβληθεί και πάλι η νέα νομοθετική ρύθμιση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Αναλυτικότερα, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι: Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η ΑΔΕΔΥ ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτήτες ακινήτων, κ.λπ.

Όλοι στρέφονται κατά της από 10.10.2011 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του Ν. 4021/2011) με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους και ζητούν να ακυρωθεί.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου κάτι που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

24h

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.