Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ο Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδος στο βόλεϊ για το 2010, νίκησε 3-2 τον Ολυμπιακό

Το έκτο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του κατέκτησε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε 3-2 σετ του Ολυμπιακού σ’ έναν δραματικό τελικό για το βόλεϊ ανδρών που διεξήχθη στο Παλαιό Φάληρο. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν δύο φορές το προβάδισμα, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν ισάριθμες, στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί το «τριφύλλι» έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και έκανε δικό του το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση για την ήττα στον αντίστοιχο περσινό τελικό. Μπροστά σε μαθητές πραγματοποιήθηκε το μεγάλο παιχνίδι.

Αναλυτικά το ματς:................

1ο σετ

Αναγνωριστικοί οι πρώτοι πόντοι του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα τριών πόντων (6-3) και να οδηγείται στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενος με 8-6. Οι «ερυθρόλευκοι» σημαδεύουν με το σερβίς τους τον Λάππα. Ο Παναθηναϊκός όμως, μπήκε καλύτερα στη συνέχεια και με τον πρώτο άσο στο παιχνίδι από τον Σωτήρη Πανταλέων πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 10-9. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως ανέκτησαν τον ρυθμό που είχαν στην αρχή του αγώνα και με άσο του Μίλκοβιτς πήραν ξανά προβάδισμα με 14-11, αναγκάζοντας τον Καζάζη να πάρει τάιμ άουτ. Τελικώς, ο Ολυμπιακός προηγούταν και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-12.

Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για την ομάδα του παναθηναϊκού στο πρώτο σετ. Ο Καζάζης παίρνει και το δεύτερο τάιμ άουτ με το σκορ να είναι στο 19-13 υπέρ του Ολυμπιακού ενώ ρίχνει στον αγώνα και τον Κώστα Χριστοφιδέλη στη θέση του Γκιγιομ Σαμικά. Λίγο αργότερα, ο Σάκης Ψάρρας αντικαθιστά τον Πάβελ Ζαγκούμνι.
Με μπλοκ του Μίλκοβιτς πάνω στον Κώστα Χριστοφιδέλη, ο Ολυμπιακό παίρνει ισχυρό προβάδισμα πέντε πόντων (23-18) για την κατάκτηση του πρώτου σετ, ενώ ο ίδιος παίκτης διαμορφώνει το τελικό 25-20 για το πρώτο σετ. 1-0 για τον Ολυμπιακό.

2ο σετ:

Ισορροπημένο το δεύτερο σετ στο ξεκίνημα του. Τα μπλοκ και των δύο ομάδων δεν λειτουργούν αποτελεσματικά και ο Παναθηναϊκός προηγείται με 8-7. Οι «αιώνιοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και το «τριφύλλι» απέκτησε προβάδισμα δύο πόντων (16-14). Μάλιστα, οι τυπικά γηπεδούχοι επέκτειναν το προβάδισμά τους (20-15), αφού η υποδοχή των Πειραιωτών (με τον Στεφάνου) αντιμετωπίζει προβλήματα. Με τη διαφορά στους πέντε, το σετ δεν μπορούσε να χαθεί για τους «πράσινους». Έτσι, ο Παναθηναϊκός έκανε το 25-22 και ισοφάρισε στα σετ (1-1), παρά την αντεπίθεση διαρκείας των «ερυθρολεύκων» που λίγο έλειψε να γυρίσουν ένα –θεωρητικά- χαμένο σετ. Ο Κούναρι όμως, ολιγώρησε στο τέλος και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε έναν ανέλπιστο πόντο και το σετ.

3ο σετ:

Εμφανώς βελτιωμένος σε επίθεση και μπλοκ ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα στο τρίτο σετ και απέκτησε νωρίς προβάδισμα τεσσάρων πόντων (8-4). Μάλιστα, ο Ιβάν Μίλκοβιτς πήρε μπροστά και έδωσε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα (13-6) στην ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός όμως, αντέδρασε αμέσως και με σερί 4-0 (κυρίως χάρη στο μπλοκ του) μπήκε ξανά στο παιχνίδι. 13-10. Έτσι, ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα μόλις δύο πόντων στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14).
Προς το τέλος του τρίτου σετ ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος και προηγήθηκε με διαφορά πέντε πόντων (23-18). Ενδεικτικό ότι στις δύο τελευταίες φάσεις ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε υπέρβαση και φιλέ. Κάπως έτσι, Ολυμπιακός πήρε το τρίτο σετ (2-1) και το προβάδισμα εν όψει της συνέχειας με 25-22.

4ο σετ

Αποφασισμένος να μην παραδοθεί ο Παναθηναϊκός στο σετ ζωής ή θανάτου. Γρήγορο προβάδισμα για το «τριφύλλι» με τρεις πόντους και τελικά πήγε προηγούμενο με 8-6 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι παίκτες του Καζάζη σημαδεύουν συνέχεια τον Καλντέιρα στο σέρβις, δημιουργώντας προβλήματα στην υποδοχή των αντιπάλων. Έτσι, η διαφορά αυξανόταν κατά την εξέλιξη του τέταρτου σετ (14-8). Οι «πράσινοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο διατηρώντας τη διαφορά που είχαν χτίσει (19-14).

«Δικό» του σετ κινδύνεψε να χάσει ο Παναθηναϊκός. Με δικά του λάθη και τον Μίλκοβιτς να μη σταματιέται ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 22-22. Τελικά ο Παναθηναϊκός απέκτησε το σετ πόιντ (24-23) με έξυπνη ενέργεια του Ζαγκούμνι και με μπλοκ του Αγκάμεζ πάνω στον Μίλκοβιτς ισοφάρισε σε 2-2 στα σετ (25-23).

5ο σετ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το τάι μπρέικ για τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με 5-2. Με τεράστια ψυχικά αποθέματα όμως, ο Παναθηναϊκός με σερί 4-0 προηγήθηκε στη συνέχεια με 9-7. Όσο το ματς πλησίαζε προς το τέλος του όμως, οι ομάδες ήταν νευρικές. Έτσι, ο Αγκάμεζ ακούμπησε αντένα και έτσι το ματς έγινε 10-10.
Ματς μπολ για τον Ολυμπιακό 14-13. Ο Παναθηναϊκός όμως, αντέχει και με πρώτο χρόνο ισοφαρίζει συνέχεια. Πολύ καλός ο Πανταλέων σε αυτό το σημείο. Με στοπ στον Μίλκοβιτς ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ένα πόντο μακριά από τη νίκη. Σετ μπολ,ματς μπολ για το «τριφύλλι» που τελικά με την πρώτη παίρνει το ματς με 18-16. Ο τελευταίος πόντος του αγώνα ήρθε από μπλοκ του κορυφαίου Πανταλέων (στο τάι – μπρέικ) πάνω στον Λεονάρντο Καλντέιρα.

Ο Παναθηναϊκός είναι κυπελλούχος Ελλάδας για το 2010!

Τα σετ (3-2): 20-25, 25-22, 22-25, 25-23, 18-16

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στα Φιλιατρά

Σε ισχύ τίθεται από την Μεγάλη Δευτέρα το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στα Φιλιατρά μετά από επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα καταστήματα στην πόλη μας θα λειτουργήσουν ως εξής: ................





Μεγάλη Δευτέρα 29 Μαρτίου: από 08:00 έως 21:00
Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου: από 08:00 έως 21:00
Μεγάλη Τετάρτη 31 Μαρτίου: από 08:00 έως 21:00
Μεγάλη Πέμπτη 1 Απριλίου: από 08:00 έως 21:00

Μεγάλη Παρασκευή 2 Απριλίου: από 08:00 έως 17:00

Μ. Σάββατο 3 Απριλίου: από 08:00 έως 19:00

Κυριακή του Πάσχα: ΚΛΕΙΣΤΑ

Δευτέρα του Πάσχα: ΚΛΕΙΣΤΑ



Ο Εμπορικός σύλλογος Φιλιατρών εύχεται σε όλους μας
Χρόνια πολλά, Καλή Ανάσταση
και Καλό Πάσχα.

Tρόμος για ηλικιωμένο άνδρα στα Φιλιατρά. Μπήκαν σπίτι του με καραμπίνες!!!!

Η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινα στα Φιλιατρά και δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα. Είμαστε όλοι απροστάτευτοι. όπως και ο συμπολίτης μας που η χθεσινή βραδιά θα του μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη του.

Όλα έγιναν χθες το βράδυ της παρασκευής περίπου στις 22:30. Ο ηλικιωμένος βρισκόταν στο σπίτι του και τον είχε πάρει ο ύπνος στον καναπέ του σπιτιού του.
Την ίδια ώρα δυο άγνωστοι, εισέβαλαν στο σπίτι από ανασφάλιστο .........

παράθυρο με καραμπίνες.
Όταν ο ηλικιωμένος τους αντιλήφθηκε, εκείνοι ψύχραιμα τον πρόσταξαν να μην φωνάξει, ότι δεν θα του κάνουν κακό και το μόνο που θέλουν είναι να τους δώσει ότι χρήματα υπάρχουν σπίτι του. Ο ηλικιωμένος χωρίς να μπορεί να αντιδράσει στο θέαμα των όπλων, τους έδωσε περίπου 800 ευρώ και οι δράστες έγιναν καπνός.

Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών Αγίας και Μεγάλης εβδομάδας

Από την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας ανακοινώθηκε το ακόλουθο πρόγραμμα Θείων λειτουργιών για την Μεγάλη εβδομάδα (27 Μαρτίου - 4 Απριλίου).

Ακολουθεί το πρόγραμμα........




Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας
Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Φιλιατρών



27 Μαρτίου Σάββατο του Αγίου και Δικαίου Λαζάρου.
7:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία
17:30 Εσπερινός των Βαϊων


28 Μαρτίου Κυριακή των Βαϊων
7:00 Όρθρος
8:00 Θεία λειτουργία λειτουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κκ Χρυσοστόμου.
19:00 Ακολουθία του Νυμφίου


Μεγάλη Δευτέρα 29 Μαρτίου
7:00 Ώρες και εσπερινός μετά λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων
19:00 Ακολουθία του Νυμφίου


Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου
7:00 Ώρες και εσπερινός μετά λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων
19:00 Ακολουθία του Νυμφίου (ψάλλεται το τροπάριο της Κασσιανής)


Μεγάλη Τετάρτη 31 Μαρτίου
7:00 Ώρες και εσπερινός μετά λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων
16:00 Ιερόν Ευχέλαιον
19:00 Ακολουθία του Νιπτήρος


Μεγάλη Πέμπτη 1 Απριλίου
7:00 Ο Εσπερινός και η θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου
17:00 Η ακολουθία των Αγίων Παθών


Μεγάλη Παρασκευή 2 Απριλίου
8:00 Η ακολουθία των μεγάλων ωρών
16:00 Η ακολουθία της αποκαθήλωσης
19:00 Η ακολουθία του Επιταφίου
21:30 Περιφορά του επιταφίου


Μεγάλο Σάββατο 3 Απριλίου
7:00 Ο εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.
23:00 Κρούσις κωδώνων. Ακολουθία του Αγίου Φωτός.
24:00 Ακολουθία της αναστάσεως και εν συνεχεία η αναστάσιμη Θεία λειτουργία.


Κυριακή του Πάσχα 4 Απριλίου
6:00 Ο Εσπερινός της αγάπης (Εκκλησία Παναγία Φιλιατρών)
19:00 Ο Εσπερινός της Αγάπης (Ξωκλήσι Αγίας Κυριακής)

Απάντηση Δρούμπαλη στην Νάντια Γιαννακοπούλου για τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, μετά από αντιδράσεις των κατοίκων της Κυπαρισσίας και δημοσιεύματα του τύπου, είχε καταθέσει ερώτηση στις 25/02/10, όπου έθετε τον προβληματισμό της για τη μη λειτουργία των χειρουργείων του Γ.Ν. Κυπαρισσίας.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Φώτης Δρούμπαλης, απάντησε επισημαίνοντας ότι έχουν ξεπεραστεί όλα τα τεχνικά ή γραφειοκρατικά εμπόδια και το έργο έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Ωστόσο, υπογράμμισε, σχετικά με την καθυστέρηση παράδοσης του έργου, ότι απομένει η αποστολή του υπολοίπου ποσού των 125 χιλιάδων ευρώ περίπου για να εξοφληθεί η εργολαβία.

Αρχικά, ο κ. Δρούμπαλης ανέφερε στην απάντησή του το ιστορικό .........

του έργου, από την έγκριση μελέτης εφαρμογής μέχρι την περαίωση του, αφού μεσολάβησαν οι σχετικές εγκρίσεις επιχορήγησης και οι παρατάσεις στην προθεσμία περαίωσης. Στη συνέχεια, γνωστοποιούνται οι αιτίες της καθυστέρησης περάτωσης έργου. Κάποιες από αυτές είναι, η καθυστέρηση έναρξης του έργου κατά ένα μήνα αφού ο μήνας Μάιος είναι μήνας έντονης λειτουργίας των χειρουργείων, καθυστερήσεις στον έλεγχο και έγκριση του αιτήματος αναβάθμισης των χειρουργείων αλλά και των υποβληθέντων σχεδίων και, τέλος, η μη αποστολή επιπλέον πιστώσεων πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την εξόφληση των οφειλομένων στον εργολάβο.

Ο κ. Δρούμπαλης, κλείνοντας την απάντησή του στην κ. Γιαννακοπούλου επισημαίνει τις ενέργειες που έχει αναλάβει η διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την επίσπευση των εργασιών.

ΣΧΟΛΙΟ
Κε Δρούμπαλη καμία απάντηση έχετε για το δημόσιο υλικό που έχει χαθεί απο αποθήκες του νοσοκομείου Κυπαρισσίας ΧΩΡΙΣ να κάνετε ΕΔΕ για διάστημα 11 μηνών???
Εδω έχετε να μας απαντήσετε τίποτα???????
Αλλά ξέχασα. Εσείς φεύγετε τώρα. Πάτε σπίτι σας.


Τα δικαιώματα των επιβατών - ταξιδιωτών.

Κινούμενοι αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς ή σιδηροδρομικώς δικαιούμαστε αποζημίωση για τις παρανομίες εις βάρος μας

Συγγνώμη, η θέση σας δόθηκε σε άλλον!

Αυτή ήταν η γλαφυρή- όσο και εξοργιστική- απάντηση που έδωσαν οι εκπρόσωποι γνωστής ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας στον κ. Πέτρο Παπαλιανό, οικονομολόγο, όταν αποβιβάστηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που πραγματοποιούσε από το Παρίσι προς την Αθήνα. «Οι εκπρόσωποι της εταιρείας μου το ανακοίνωσαν σαν να ήταν το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο» σχολιάζει.

Ο κ. Παπαλιανός, ο οποίος, σημειωτέον, αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει στη Ρώμη και να ............

χάσει ένα σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού την επόμενη ημέρα, επέλεξε την αντεπίθεση.

Αντί να χειριστεί την υπόθεση με τη συνήθη αντίδραση του ανενημέρωτου Έλληνα καταναλωτή- «πού να τρέχω να βρω το δίκιο μου;» - απέστειλε ηλεκτρονικά καταγγελία στην αεροπορική εταιρεία απαιτώντας αποζημίωση. Οταν πρόσφατα έλαβε την αρνητική απάντηση, ο κ. Παπαλιανός αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον Συνήγορο του Καταναλωτή και την ΕΚΠΟΙΖΩ συντάσσοντας εκ νέου έγγραφη καταγγελία. Τώρα αναμένει την εξέλιξή της. «Αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες συχνά επιβάλλουν αυθαίρετα τις παράνομες πρακτικές τους στους επιβάτες αφήνοντάς τους με την αίσθηση ότι είναι αβοήθητοι. Αυτό απέχει μακράν από την πραγματικότητα» σχολιάζει η κυρία Παναγιώτα Καλαποθαράκου, δικηγόρος, αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ (Ενωση Καταναλωτών- Η Ποιότητα της Ζωής).

«Ο επιβάτης οφείλει κατά πρώτο λόγο να ενημερωθεί για τα δικαιώματά του. Στη συνέχεια πρέπει να απευθύνει έγγραφη ή ηλεκτρονική καταγγελία στην εταιρεία που του προκάλεσε παράνομη ταλαιπωρία κοινοποιώντας την ταυτόχρονα σε κάποια ένωση καταναλωτών ή στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Αν η εταιρεία αρνηθεί να συμμορφωθεί, οι εν λόγω φορείς παρεμβαίνουν μέσω ειδικά θεσμοθετημένης διαδικασίας διαμεσολάβησης για την εξώδικη επίλυση της διαφοράς» εξηγεί η κυρία Καλαποθαράκου.

«Εννέα στις δέκα υποθέσεις που επιλύονται μέσω της διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Καταναλωτή καταλήγουν σε αποζημίωση των επιβατών» τονίζει ο κ. Ευάγγελος Ζερβέας, δικηγόρος, Συνήγορος του Καταναλωτή. «Ο λόγος είναι ότι τόσο οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί όσο και η εθνική νομοθεσία οπλίζουν τους επιβάτες με πολύ συγκεκριμένα και σαφή δικαιώματα. Κατ΄ επέκταση,όταν αυτοί έχουν το θάρρος να τα ασκήσουν μέσα στη νόμιμη προθεσμία των τριών μηνών, κατά συντριπτική πλειοψηφία δικαιώνονται» προσθέτει.

Φυσικά δικαιώματα έχουν και οι επιβάτες - Ταξιδιώτες του ΚΤΕΛ.


Χρήσιμα τηλέφωνα φορέων. Τα όπλα του ταξιδιώτη.


Συνήγορος του καταναλωτή
Τηλ: 210 - 64 60 862 / 210 - 64 60 814 / 210 - 64 60 612 / 210 - 64 60 734 / 210 - 64 60 458
Web: http://www.sinigoroskatanaloti.gr


Ένωση καταναλωτών "Η ποιότητα Ζωής" (ΕΚΠΟΙΖΩ)
Τηλ: 210 - 33 04 444
Web: http://www.ekizo.gr


Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ)
Τηλ: 231 0 233333 / 231 0 269 449 / 801 11 17 200
Web: http://www.kepka.org


ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ ΓΟΚΕ)
Τηλ: 210 - 36 32 443 Ανοικτή Γραμμή: 11711
Web: http://www.inka.gr





Πηγή: Irakleio web radio

Ευθύνες στο στοματικό σεξ για εμφάνιση καρκίνου

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, η μορφή του καρκίνου που εξαπλώνεται ραγδαία, κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες, λέγεται οροφαρυγγικό καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων και προκαλείται από τη μόλυνση με συγκεκριμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων

Μάλιστα, οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμβολιάζονται τα αγόρια, όπως αντιστοίχως γίνεται στα κορίτσια, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες καρκίνου της μήτρας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη Βρετανική .........

Ιατρική Επιθεώρηση, η μορφή του καρκίνου που εξαπλώνεται ραγδαία, κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες, λέγεται οροφαρυγγικό καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων και προκαλείται από τη μόλυνση με συγκεκριμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων.

Τα ίδια στελέχη του ιού «ευθύνονται» και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ο καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συχνός στις γυναίκες μετά από εκείνον του μαστού. Εκείνοι που αναπτύσσονται σε κεφάλι, λαιμό, φάρυγγα, λάρυγγα, στοματική κοιλότητα, γλώσσα αποτελούν τον έκτο πιο συχνό καρκίνο σε άντρες και γυναίκες μαζί, με 640.000 κρούσματα τον χρόνο. Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει εξάπλωση οροφαρυγγικού καρκίνου.

Και ο κίνδυνος να αναπτυχθεί αυξάνεται σε άνδρες και γυναίκες που έχουν από έξι και πάνω ερωτικούς συντρόφους στη ζωή τους, τέσσερις ή περισσότερους με τους οποίους κάνουν στοματικό σεξ και ιδίως για τους άνδρες, όταν αρχίζουν να έχουν ερωτικές επαφές σε μικρή ηλικία.

Τέλος από τον Άρειο Πάγο στην ατιμωρησία της κακοποίησης πολιτών από αστυνομικούς

Τέλος επιχειρεί να βάλει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο καθεστώς ατιμωρησίας των αστυνομικών οργάνων σε περιπτώσεις κακοποίησης πολιτών ή κρατουμένων.

Με εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Αθ. Κατσιρώδη που ήδη έφτασε και στην Πάτρα, διευκρινίζεται ότι αρμόδιοι για τη διενέργεια προανακριτικών ερευνών έπειτα από τέτοιες καταγγελίες είναι πλέον οι εισαγγελείς και όχι οι συνάδελφοι των κατηγορούμενων αστυνομικών, που υπηρετούν μάλιστα στο ίδιο τμήμα.

Η σημερινή τακτική, τονίζει ο κ.Κατσιρώδης ..........

στην εγκύκλιό του, με την οποία απευθύνεται σε όλους τους εισαγγελείς Εφετών και τις αστυνομικές διευθύνσεις, είναι αντίθετη στην αρχή της αμεροληψίας που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και από την ελληνική έννομη τάξη.

Με την εισαγγελική εγκύκλιο τονίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση παρόμοιας καταγγελίας θα πρέπει να ενημερώνεται αμέσως ο κατά τόπους αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών και να μεριμνά για τη διεξαγωγή έρευνας, είτε από τον ίδιο τον εισαγγελέα Πρωτοδικών ή από αντεισαγγελέα Πρωτοδικών ή ακόμη από πταισματοδίκη ή ειρηνοδίκη.

Ωστόσο αυτό -προσθέτει ο κ.Κατσιρώδης- δεν συνιστά περιορισμό της αρμοδιότητας του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. να ερευνά τις σχετικές καταγγελίες.

Μαθητής χτύπησε καθηγητή στην Καλαμάτα

Ένας 17χρονος μαθητής της Γ΄Λυκείου φοιτά στο 3ο λύκειο της πόλης και ο καθηγητής διδάσκει στο 4ο λύκειο φέρονται να είναι οι πρωταγωνιστές ενός απίστευτου περιστατικού που έγινε χθές το πρωί στην Καλαμάτα.

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν δράστης και θύμα λογομάχησαν έντονα με αποτέλεσμα ο δράστης να τον γρονθοκοπήσει ανελέητα τον καθηγητή χτυπώντας τον ακόμα και στο πρόσωπο με αποτέλεσμα ο καθηγητής να καταλήξει νοσηλευόμενος βαριά στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Προανάκριση για το πρωτοφανές συμβάν ..........

διενεργεί η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Μαρτίου 2010