Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Σε διαθεσιμότητα τέσσερις αστυνομικοί

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί και ο επικεφαλής τους που εμφανίζονται σε βίντεο να βιαιοπραγούν σε βάρος διαδηλωτή στην πορεία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, .........

τα στοιχεία του πολίτη, ο οποίος υπέστη τη βάναυση συμπεριφορά από τους αστυνομικούς δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής, ενώ ούτε ο ίδιος έχει προβεί σε καταγγελία του περιστατικού στις Αρχές.

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ζητήσει απόδοση ευθυνών, λέγοντας ότι δεν θα χαριστεί σε κανέναν.

ΣΚΑΪ

Η Πελοπόννησος «πρωταγωνίστρια» στο κανάλι SBS ONE

Η Πελοπόννησος θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας νέας σειράς που θα προβληθεί στο κανάλι SBS ONE με σημείο αναφοράς τη μαγειρική της περιοχής, αλλά και τους ανθρώπους και τα αξιοθέατά της.

Η σειρά ονομάζεται «Lyndey and Βlair’s Taste of Greece» και δημιουργοί της είναι η βραβευμένη για την ενασχόλησή της με την γαστρονομία Lyndey Milan και ο γιος της Blair Milan, που αποβίωσε πρόσφατα σε ηλικία μόλις 29 ετών, από οξεία λευχαιμία μυελού των οστών.

Η προβολή των επεισοδίων αποτελεί ......

και απότιση φόρου τιμής στον νέο ηθοποιό που χάθηκε τόσο πρόωρα.
Μητέρα και γιος είχαν ταξιδέψει πέρυσι στην Πελοπόννησο, με τη συνοδεία τηλεοπτικού συνεργείου.

Πρώτο Θέμα

Ανακοίνωση λειτουργίας παιδικών κατασκηνώσεων για παιδιά Αγροτών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011

Ανακοινώνεται στους συναδέλφους και στους αγρότες, ότι η διαμονή των παιδιών τους στην κατασκήνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που βρίσκεται στο Σούνιο Αττικής, θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, εκτός των εξόδων των εισιτηρίων μετακίνησης, από τον τόπο διαμονής των μέχρι την Αθήνα που θα βαρύνουν τους κατασκηνωτές.

Οι υπηρεσίες στις οποίες θα ...........

υποβάλλονται οι αιτήσεις θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να γίνεται ο σχετικός έλεγχος.

Η Κεντρική Επιτροπή Κατασκηνώσεων στην συνεδρίαση της 13 - 4 - 2011 αποφάσισε να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις με τους πιο κάτω όρους και προϋποθέσεις.

Α. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά υπαλλήλων ή συνταξιούχων του Υπουργείου, καθώς και αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων) από όλη τη χώρα, βάσει των αιτήσεων που θα υποβάλλουν οι γονείς και μόνο εφόσον αυτά:

1) Είναι ηλικίας 7 έως 15 χρόνων, βεβαιούμενης με πιστοποιητικό γέννησης, δηλ. παιδιά που γεννήθηκαν από το 1996 μέχρι και το 2004.

Αιτήσεις χωρίς πιστοποιητικό γέννησης θα απορρίπτονται.

2) Δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική ασθένεια ή κάποιο άλλο αίτιο το οποίο θα τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης, όπως είναι π.χ. κολύμπι, τρέξιμο, αθλοπαιδιές κ.λπ.

Το γεγονός αυτό θα αποδεικνύεται από σχετική γνωμάτευση ιατρού.

Επιπλέον, για τα παιδιά των αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων κ.λπ.) θα χρειασθεί και μία βεβαίωση από την Κοινότητα, τον Συνεταιρισμό, τον αγροτικό ή δασικό κ.λπ. σύλλογο που ανήκουν οι γονείς, ότι πράγματι αυτοί είναι αγρότες (κτηνοτρόφοι, δασεργάτες κ.λπ).

Υπόδειγμα της αίτησης που πρέπει να συμπληρωθεί, καθώς και κάθε άλλο σχετικό έντυπο που θα την συνοδεύει, υπάρχουν στο τέλος της παρούσας.

Β. ΑΤΟΜΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στην κατασκήνωση θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ατομικό βιβλιάριο υγείας. Τούτο θα παραδίδεται στον αρχηγό της κατασκήνωσης από το παιδί, θα φυλάσσεται από αυτόν, με ευθύνη του, και θα επιστρέφεται στο παιδί κατά την αναχώρησή του στο τέλος της κατασκηνωτικής περιόδου.

Γ. ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ - ΗΛΙΚΙΕΣ

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι τρεις. Για την καλύτερη λειτουργία και οργάνωση των προγραμμάτων (πολιτιστικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών κ.λπ.) με τα οποία απασχολούνται τα παιδιά στις κατασκηνωτικές περιόδους και τη διαμονή τους μέσα σε ένα πιο ομοιογενές, από πλευράς ενδιαφερόντων, περιβάλλον, αποφασίστηκε η παρακάτω ομαδοποίηση των ηλικιών.

Παιδιά ηλικίας από 7 μέχρι 12 χρόνων (μαθητές Δημοτικού) θα λάβουν μέρος στις δύο (2) πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους, οι οποίες θα είναι μικτές. Στην τρίτη περίοδο θα λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας 13 μέχρι 15 χρονών (μαθητές Γυμνασίου) αγόρια-κορίτσια.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι:

1) Από 4 Ιουλίου μέχρι 22 Ιουλίου (ηλικίας 7 – 12 χρόνων αγόρια-κορίτσια)

2) Από 22 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου (ηλικίας 7 – 12 χρόνων αγόρια-κορίτσια)

3) Από 8 Αυγούστου μέχρι 26 Αυγούστου (ηλικίας 13 – 15 χρόνων αγόρια-κορίτσια)

Επισημαίνεται, ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα όρια της ηλικίας.

Μετά το τέλος και της τελευταίας περιόδου θα λειτουργήσει η περίοδος των οικογενειών από 29 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου με την παραχώρηση μόνο των εγκαταστάσεων για φιλοξενία χωρίς καμία επιβάρυνση, εφόσον θα υπάρξει ενδιαφέρον.

Στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου θα απασχοληθούν επίσης Ομαδάρχες, παλαιά στελέχη των κατασκηνώσεων, παιδιά υπαλλήλων ή αγροτών και Κοινοτάρχες πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Πανεπιστημιακών Σχολών ή Γυμναστικής Ακαδημίας ή άλλων σχολών καθώς και άτομα που έχουν αποφοιτήσει από τη Σχολή Στελεχών Κατασκηνώσεων ή παλαιοί κατασκηνωτές που έχουν διακριθεί για τις ικανότητές τους, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κανονισμού Λειτουργίας των Κατασκηνώσεων, ηλικίας για μεν τους Ομαδάρχες 16 – 18 ετών, για δε τους Κοινοτάρχες19 – 24 ετών.

Για την επιλογή ομαδαρχών – κοινοταρχών, απαιτείται αίτηση των ενδιαφερομένων, όπως στο συνημμένο υπόδειγμα, συνοδευόμενη από πιστοποιητικό γέννησης ή επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας καθώς και ιατρική γνωμάτευση Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας ή Ιδιωτικού Διαγνωστικού Κέντρου, ότι δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική ασθένεια ή κάποιο άλλο αίτιο που θα εμποδίζει την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης.

Σημειώνεται ότι για την ψυχική ασθένεια αρκεί και η γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού.

Για όλες τις περιόδους, θα γίνονται δεκτές αιτήσεις ομαδαρχών – κοινοταρχών από κορίτσια και αγόρια και η επιλογή θα γίνεται από την Κ.Ε.Κ. ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου.

Οι αιτήσεις των ανωτέρω, που κατοικούν εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής, θα κατατίθενται μόνο στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες.

Η μεταφορά των κατασκηνωτών και στελεχών γίνεται με μέριμνα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με πούλμαν που μισθώνονται από αυτό, μόνο από το Κεντρικό Κτίριο του Υπουργείου (Αχαρνών 2- Αθήνα) μέχρι την κατασκήνωση στο Σούνιο και επιστροφή τους στο Υπουργείο.

Η εκκίνηση των πούλμαν θα γίνεται ώρα 7.00 π.μ., την καθορισμένη ημερομηνία έναρξης της κατασκηνωτικής περιόδου.

Δ. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ - ΕΠΙΛΟΓΗ

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους(κατασκηνωτές και στελέχη) μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά ως εξής:

1) Οι αγρότες και οι υπάλληλοι των περιφερειακών μονάδων, στις πλησιέστερες υπηρεσίες του αγροτικού τομέα (Περιφέρεια – Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων) του τόπου που κατοικούν. Οι υπηρεσίες που θα δεχθούν τις αιτήσεις θα φροντίσουν για τον έλεγχο και την αποστολή τους 30 ημέρες πριν από την έναρξη κάθε κατασκηνωτικής περιόδου, στο Γραφείο Κατασκηνώσεων του Υπουργείου (Μενάνδρου 22, Γραφ. 213) π.χ. οι αιτήσεις της 1ης περιόδου θα φθάσουν στο ανωτέρω Γραφείο το αργότερο μέχρι την 6/6/2011.

Αιτήσεις που θα φθάσουν αργότερα θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες και δεν θα γίνουν δεκτές.

2) Οι υπάλληλοι, συνταξιούχοι και αγρότες που κατοικούν στο Λεκανοπέδιο Αττικής και επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση, θα υποβάλλουν τις αιτήσεις απευθείας στο Γραφείο Κατασκηνώσεων (Μενάνδρου 22 – 2ος όροφος - Γραφείο 213 ), επίσης 30 ημέρες τουλάχιστον πριν από την έναρξη της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβαίνουν την δυναμικότητα της κατασκήνωσης θα γίνεται επιλογή με κλήρωση.

Προς αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων πρέπει να αποφεύγεται η αποστολή αιτήσεων και δικαιολογητικών με ΦΑΞ.

Στα συνημμένα υπάρχει υπόδειγμα αιτήσεων συμμετοχής κατασκηνωτών και στελεχών, καθώς και λοιπά έντυπα που πρέπει να συμπληρωθούν και σταλούν μαζί με την αίτηση.

Παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι των υπηρεσιών να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λάβουν γνώση όλοι οι υπάλληλοι και οι αγρότες της περιοχής τους.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η παρούσα ανακοίνωση και τα υποδείγματα των αιτήσεων θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μας www.minagric.gr και η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) της Κ.Ε.Κ. με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε είναι me22u039@minagric.gr

Απόρριψη προσφυγής της Vodafone για το θέμα των υποκλοπών

Απερρίφθη από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, η προσφυγή που είχε καταθέσει η Vodafone κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, το 16-ο τμήμα του .........

Εφετείου, με την υπ΄ αριθμ. 1237/2011 απόφασή του, έκανε πλήρως δεκτές τις θέσεις της ΕΕΤΤ, απορρίπτοντας, παράλληλα, την προσφυγή της Vodafone κατά της ΕΕΤΤ, με την οποία ζητούσε την ακύρωση του προστίμου των 19,2 εκατ. ευρώ που έχει επιβάλει στην εταιρεία η Ανεξάρτητη Αρχή, για παραβάσεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας, στο πλαίσιο έρευνας για την «υπόθεση των υποκλοπών».

Από την πλευρά της Vodafone, δεν εκδόθηκε καμία απολύτως ανακοίνωση, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή της και θα προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ΣτΕ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ
Βάλτε τα λαμόγια να πληρώσουν. Και να τα πληρώσουν και με προσαυξημένο τόκο. Ολόκληρο σκάνδαλο δημιούργησαν και θέλουν να την βγάλουν καθαρή;
Ευτυχώς υπάρχουν λίγοι έντιμοι δικαστές.

Χτυπήματα από γκλομπ στην πλάτη του 31χρονου Γιάννη Καυκά «βλέπει» ο ιατροδικαστής

Στην εντατική παραμένει ο Γιάννης Καυκάς, ο διαδηλωτής που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς των ΜΑΤ στην γενική απεργία της 11ης Μαϊου και νοσηλεύεται για τέταρτη μέρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Κρατικού της Νίκαιας. Η κατάστασή του παραμένει σταθερή και ελεγχόμενη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Ρέσσος, ενώ η διαπίστωση του ιατροδικαστή που εξέτασε τον 31χρονο, ενισχύει το ενδεχόμενο ενδεχόμενο τα δύο παρολίγο δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι του διαδηλωτή να προήλθαν από αστυνομικό χέρι.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν .........

για την κατάσταση της υγείας του διαδηλωτή, μέχρι στιγμής έχουν αποφευχθεί αξιόλογες επιπλοκές. Παραμένει ωστόσο διασωληνωμένος υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό, ενώ σήμερα θα διενεργηθεί νέα αξονική τομογραφία και θα ληφθούν αποφάσεις σχετικές με τη συνέχιση της θεραπείας.

Η τελευταία αξονική τομογραφία που έγινε στον 31χρονο, έδειξε ένα ήπιο μετατραυματικό εγκεφαλικό οίδημα και παρουσία λίγων νέων αιματηρών στοιχείων στην περιοχή του αφαιρεθέντος αιματώματος.

Χτυπήματα από γκλομπ στην πλάτη του Γ. Καυκά «βλέπει» ο ιατροδικαστής

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 31χρονο διαδηλωτή, διαπίστωσε δύο ισχυρά χτυπήματα από αμβλύ όργανο στο κεφάλι, τα οποία προκάλεσαν το υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Εκτός όμως από τα δύο αυτά χτυπήματα στο κεφάλι, διαπίστωσε επίσης ότι ο τραυματίας φέρει αρκετά χτυπήματα στην πλάτη τα οποία είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι προήλθαν από αστυνομικό γκλομπ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στις φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάννης Καυκάς είχε χάσει τελικά τη ζωή του, έκανε λόγο, εχθές, για στημένη φημολογία και για διασπορά ψευδών ειδήσεων.



TVXS

Πέτρος Τατούλης Στο επίκεντρο οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη ανοιχτή συζήτηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και των αντιπεριφερειαρχών κας Τζανετέα, κας Νικολάκου, κ. Παπαφωτίου και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πουλοκέφαλου με επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι .....

η Περιφέρεια, σε αντίθεση με τις πρακτικές του παρελθόντος, θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των επενδυτών να υλοποιήσουν εγκεκριμένα σχέδια, καλλιεργώντας ταυτόχρονα κλίμα εμπιστοσύνης με τους πολίτες της.
Ο κ. Τατούλης τοποθέτησε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις επενδύσεις στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τις αξιολόγησε ως βασικά εργαλεία περιφερειακής ανάπτυξης, όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά ολόκληρης της χώρας.

Η εν λόγω συνάντηση είχε σκοπό να αναδείξει τη χρησιμότητα της λογικής αυτής και συνάμα να εξετάσει το ενεργειακό μέλλον της Περιφέρειας. Ο περιφερειάρχης επεσήμανε πως η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί έναυσμα και μόχλευση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων στον τομέα της ενέργειας. Δήλωσε δε ότι παραμένει ένθερμος υποστηρικτής ανάπτυξης των ΑΠΕ, γιατί δημιουργούνται συνθήκες ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και σπάει το μονοπώλιο της ενέργειας, με άμεσο αντίκτυπο στη μείωση των τιμών.

Αφού επεσήμανε πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η αλλαγή στον ΔΕΣΜΗΕ, απεύθυνε έκκληση για ορθολογιστική διαχείριση του τέλους για τις ΑΠΕ, γεγονός που θα προσφέρει αυξημένες δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης των σχετικών επενδύσεων. Η λειτουργία των ΑΠΕ προσφέρει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως την οικονομία στα καύσιμα, την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων. Κάλεσε, ωστόσο, τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογίες και να αντιμετωπίσουν προσεκτικά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις εγκαταστάσεις τους, όπως η αισθητική επέμβαση στο περιβάλλον.

Οι εταιρείες και οι φορείς που παραβρέθηκαν, αφού εξέφρασαν τη βαθιά ικανοποίηση και έκπληξή τους για τις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια να συζητηθεί για πρώτη φορά σε αποκεντρωμένο επίπεδο το θέμα της ενέργειας, εξέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, ενώ δήλωσαν και την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στενά με την Περιφέρεια πάνω στο μείζον ζήτημα της ενέργειας.
Ο κ. Τατούλης συνέχισε καλώντας τους θεσμικούς φορείς, με αρμοδιότητα πάνω στα ζητήματα της ενέργειας, να εργαστούν για τη λύση σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις, και όχι μόνο, όπως τη διανομή της ενέργειας. Αναφερόμενος και σε άλλα προβλήματα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει την ευθύνη τήρησης όλων των νόμων και των ντιρεκτίβων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αειφορίας.

Μεγαλόπολη
Για τη Μεγαλόπολη, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι ήταν και θα παραμείνει σημαντικός ενεργειακός κόμβος για την Πελοπόννησο, καθώς ο λιγνίτης αποτελεί εθνικό ενεργειακό προϊόν, ενώ η λειτουργία της 5ης μονάδας με φυσικό αέριο θα μειώσει σημαντικά τους ρύπους.
Απόφαση της Περιφέρειας είναι ο ανοιχτός διάλογος με πολίτες, θεσμικούς φορείς και επιχειρήσεις για να σχηματιστούν καθαρές απόψεις, οι οποίες θα κατατεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να ξεκινήσει ρεαλιστικά ο διάλογος πάνω στο ενεργειακό μέλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της χώρας. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου με μοναδικό θέμα «Ενεργειακό Μέλλον στην Πελοπόννησο».

Επενδύσεις
Ο περιφερειάρχης, τέλος, ανέφερε ότι το βασικό στοίχημα της Περιφέρειας είναι να αλλάξει το σκηνικό στην Πελοπόννησο με επενδύσεις έτοιμες να υλοποιηθούν, με σεβασμό πάντοτε στις ευαισθησίες όλων των πολιτών, ακόμα και ακραίες. Με τον τρόπο αυτό και τις πρωτοβουλίες που θα συνεχίσει να εφαρμόζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα καταστεί πιλότος για τη δρομολόγηση των εξελίξεων στο θέμα της ενέργειας και της περιφερειακής ανάπτυξης ολόκληρης της χώρας.

Θάρρος

Τριφυλία. Σύσκεψη στην Εισαγγελία για το παράνομο κάμπινγκ

Τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων και την επιβολή των ποινών του νόμου συναποφάσισαν σε σύσκεψη χθες το μεσημέρι, στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας, ο Δήμος Τριφυλίας, αρχές και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Η σύσκεψη διεξήχθη μετά από ..........

πρωτοβουλία του δημάρχου Κώστα Κόλλια και σε αυτή συμμετείχαν, εκτός από το δήμαρχο, η εισαγγελέας Κυπαρισσίας, ο διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας, ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας και οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος και Γιάννης Φιλντίσης.

Όπως είπε στο «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας, «συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα του συντονισμού των ενεργειών για την αντιμετώπιση του παράνομου κάμπινγκ. Αποφασίστηκε να γίνει μια προληπτική διαδικασία. Να τοποθετηθούν απαγορευτικές πινακίδες, να τυπωθεί και να διανεμηθεί φυλλάδιο στο οποίο θα αναφέρεται πως απαγορεύεται το παράνομο κάμπινγκ, ενώ θα αναφέρονται και οι ποινές που προβλέπει ο νόμος για τους παραβάτες. Στη συνέχεια θα γίνονται διαρκείς έλεγχοι και επιβολή ποινικών και οικονομικών κυρώσεων».

Θάρρος

Τσακώνα - Παραδείσια. Δεδομένη η καθυστέρηση

Δεδομένη είναι η καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Τσακώνα – Παραδείσια, αν και χθες ο διευθυντής ΕΥΔΕ Ιωάννης Καρνέσης δε θέλησε να την προσδιορίσει με ακρίβεια. Πάντως, εξέφρασε με σιγουριά ότι τέτοιο καιρό του χρόνου ο δρόμος θα έχει παραδοθεί στο σύνολό του.

Σε ό,τι αφορά τον περιμετρικό, ......

μέσα στο 2012 θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα μέχρι τον κόμβο του Καρέλια, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα επανακατατεθεί το ποσό των 9 εκατ. ευρώ των αποζημιώσεων.

Αυτοκινητόδρομος

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου έως την Τσακώνα, ο κ. Καρνέσης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «του χρόνου τέτοιο καιρό θα έχει τελειώσει».

Για τον κίνδυνο να υπάρξουν προβλήματα στις υποχρεώσεις του Δημοσίου από την καθυστέρηση του έργου στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, ο κ. Καρνέσης παρατήρησε: «Υπάρχει κίνδυνος, όμως, εκεί μετά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, το οποίο θεωρώ μια πολύ μεγάλη επιτυχία, εξασφαλίζεται πια το ορατό τέλος του έργου. Φαίνεται πια ότι το έργο θα τελειώσει σε ένα πολύ ορατό μέλλον. Αν θα είναι στο τέλος του 2011 ή στις αρχές του 2012, είναι κάτι που θα δούμε με μεγάλη επιμέλεια, ώστε, όταν θα το δώσουμε σε κυκλοφορία, να είναι πλήρως ασφαλές γι’ αυτούς που θα κυκλοφορούν στο έργο. Την καθυστέρηση που θα υπάρξει δεν μπορούμε να την προσδιορίσουμε. Το έργο έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του και αυτό που μένει, είναι να προχωρήσουν όλες οι εργασίες και να ολοκληρωθεί η κατασκευή στη γέφυρα Τ4. Το έργο μέχρι τη γέφυρα και μετά τη γέφυρα θα ολοκληρωθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά, το πρόβλημά μας είναι πότε θα γίνει η κατασκευή της γέφυρας, η οποία είναι μια πολύ ειδική κατασκευή. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση».

Περιμετρικός

Σε ό,τι αφορά τον περιμετρικό, ο διευθυντής της ΕΥΔΕ σημείωσε ότι για τον μισό θα επανακατατεθούν μέσα στο Μάιο τα 9 εκατομμύρια ευρώ που είναι η αποζημίωση μέχρι τον κόμβο του Καρέλια: «Άρα αυτό το κομμάτι μέσα στο 2012 θα ολοκληρωθεί. Για το τμήμα μετά τον Καρέλια, υπάρχει μια μάχη μπροστά μας, στις 5 Δεκεμβρίου. Είναι η ημέρα που θα εκδικασθούν οι εφέσεις του ελληνικού Δημοσίου. Ευελπιστούμε στο αποτέλεσμα των αποφάσεων αυτών. Θα είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι μέχρι τότε και με εκτιμήσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, ώστε να αποδείξουμε ότι πρέπει οι τιμές να μειωθούν και να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου και γενικότερα του Έλληνα φορολογουμένου. Θα έχουμε τα στοιχεία μέχρι τότε για να πείσουμε το Εφετείο ότι πρέπει οι τιμές να εξορθολογισθούν, προκειμένου να κατασκευασθεί ο δρόμος. Σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και την πρωτόδικη απόφαση, όμως πιστεύουμε ότι στο Εφετείο έχουμε τα στοιχεία για να πείσουμε ότι οι τιμές πρέπει να μειωθούν».

Θάρρος

Φιλιατρινό φράγμα Στις 15 Ιουνίου το δικαστήριο για τις αποζημιώσεις

Κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας οι αγωγές όσον αφορά στον ορισμό προσωρινής τιμής μονάδας για την περιοχή που θα κατασκευασθεί το Φιλιατρινό φράγμα. Σε δηλώσεις του χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, ανακοίνωσε ότι ορίσθηκε δικάσιμος στις 15 Ιουνίου.

«Έτσι μια μεγάλη .........

καθυστέρηση που υπήρχε σε αυτόν τον τομέα, ξεπεράσθηκε. Παράλληλα ρυθμίσθηκε και επίκειται η καταβολή των αποζημιώσεων για την ηρτημένη εσοδεία, δεδομένου ότι ολοκληρώθηκαν οι σχετικοί πίνακες» συμπλήρωσε.

Θάρρος

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΝΤΑΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ..ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Η τραγωδία της οικογένειας του άτυχου Μανώλη Κανταρή που έπεσε νεκρός από τις πισώπλατες μαχαιριές τριών αγνώστων, είναι ανείπωτη και τα αναπάντητα ερωτηματικά πολλά.

Για μία....κάμερα ένας νέος άνθρωπος, ένας ενεργός πολίτης, ένας οικογενειάρχης πάνω στην πιο όμορφη στιγμή της ζωής του, εξαιτίας της τυφλής βίας και του τρόμου που πλέον έφτασε στις πόρτες των σπιτιών μας, έχασε ανεξήγητα τη ζωή του,.
Η Πολιτεία, παρακολουθεί τη .........

ζωή μας να γίνεται κόλαση , από την αύξηση της εγκληματικότητας , χωρίς σχέδιο για να ξεφύγουμε από την προδιαγεγραμμένη πλέον πορεία της αποσύνθεσης της Ελληνικής κοινωνίας και χωρίς συγχρόνως, να συγκινείται κανείς!

Έστω ως ένδειξη ευαισθησίας και αντίληψης του αδιεξόδου που υπάρχει πλέον στην άλλοτε ασφαλή και φιλόξενη Ελλάδα, θα περιμέναμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κάποια αντίδραση, κάποια ντροπή τέλος πάντων, για το ότι αδυνατεί να προστατεύσει τους φιλήσυχους Έλληνες πολίτες!
Αλλά δυστυχώς , για μία ακόμη φορά τίποτα!
Τελικά η θέληση για παραμονή στην εξουσία υπερνικά τα πάντα ! Ούτε οι κατακραυγές των Ελλήνων για τον εφιάλτη που ζουν, ούτε ο πόνος και η οδύνη των οικογενειών που θρηνούν τους αδικοχαμένους τους, επηρεάζουν τους κυβερνώντες, ούτε τίποτα!
Με αυτό που είπε κατά την ομιλία του στο Ζάππειο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς "ότι το παιδί του άτυχου Μανώλη Κανταρή δεν θα γιορτάσει ποτέ στη ζωή του τα γενέθλιά του” , συνόψισε σε λίγες λέξεις την τραγικότητα τέτοιων συμβάντων, που δυστυχώς είναι η καθημερινότητα στη ζωή μας πλέον!

Περιμένουμε λοιπόν ή μάλλον, απαιτούμε από την Πολιτεία, να κάνει επιτέλους το καθήκον της. Φυσικά δεν είναι λύση το να ρίξουμε το βάρος των ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ. που κάτω από αντίξοοες συνθήκες , ελλείψεις και δυσκολίες, προσπαθεί να προστατεύσει τους πολίτες. Αν δεν αναληφθούν Κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε ζητήματα όπως π.χ. της λαθρομετανάστευσης, της διεύρυνσης της φτώχειας και της ανέχειας, της ένταξης των περιθωριακών ατόμων στο κοινωνικό σύνολο, της εφαρμογής επιτέλους κάποιας στοιχειώδους πολιτικής για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των αθιγγάνων , για την εξάλειψη των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων ,όπως μεταφερόμενους επαίτες κ.α. , δεν θα κατορθώσουμε απολύτως τίποτα.

Αυτή η Χώρα έχει ανάγκη από πολιτικές κ. Παπανδρέου , και όχι από απλά και παροδικά μέτρα καταστολής!

Αντωνία Μπούζα- Κωνσταντέλου
Μέλος Τομέα Τουρισμού Νέας Δημοκρατίας
Μέλος Τομέα Ενημέρωσης και ΜΜΕ ΝΟ.ΔΕ. Μεσσηνίας

Κηδεία Μεγαλοτσιγγάνας... Δεν υπάρχει λέμε.....!!!!!!!!!

Θα θελα να ήξερα ΤΙ συμπεράσματα θα βγάλουν οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος από "τα κτερίσματα";;;;;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΜΙΑΣ ΤΣΙΓΓΑΝΑΣ

Λεπτομέρειες που σκοτώνουν : το 15λιτρο chivas το DVD & η plasma TV!!! + τα τηλεκοντρόλ.....











Μήνυμα αναγνώστη. Γιατί σβήσατε δημοσιεύσεις σας;

Καλημέρα αγαπητό Φιλιατρά News
Στις 12 Μαΐου είχατε πολλά θέματα βάλει τα οποία σβήσατε. Γιατί;

Αναγνώστης

Η Απάντηση μας

Αγαπητέ φίλε δεν τα σβήσαμε. Υπήρξε τεχνικό πρόβλημα με την πλατφόρμα Google και σβήστηκαν κάποιες δημοσιεύσεις μας. Αυτό δεν έγινε μόνο σε εμάς. Έγινε παντού.
Η ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News δεν έχει καμία ευθύνη γι αυτό.

Η Μπέσσυ Πλέτσα για το ΤΕΙ Καλαμάτας

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση του Πασοκ παρουσιάζεται να βρίσκεται σε αιθαλομίχλη. Στους νέους πειραματισμούς της υπουργού Παιδείας κ,Αννας Διαμαντοπουλου βρίσκονται και δυο σημαντικά τμήματα των ΤΕΙ Καλαμάτας .Αγνοώντας την πραγματικότητα , κάνοντας χρήση ψευδών στοιχείων και εφαρμόζοντας Καλλικρατικές αντιλήψεις παρ’ολες τις δεσμεύσεις ότι δεν θα υπήρχε Καλλικράτης στην παιδεία η κυρία Διαμαντοπούλου δίνει ακόμα ένα χτύπημα στη χειμάζουσα Ελληνική παιδεία είναι απορίας άξιο που βρίσκει τόσο θράσος ώστε να επιτίθεται σε τμήματα και να τα διαλύει όταν αυτά είναι μοναδικά στην Πανεπιστημιακή Τεχνολογική εκπαίδευση για όλη την Πελοπόννησο .

Από την ανακοίνωση της ..........

γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΤΕΙ διαβάζουμε σαφώς την καταγγελία ότι στην περίπτωση των τμημάτων της Καλαμάτας προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η υπουργός Παιδείας έκανε χρήση χωρίς δισταγμό ψευδών στοιχείων.

Έκπληκτος ο Ελληνικός λαός και οι κάτοικοι του νομού Μεσσηνίας παρακολουθούν την κυβέρνηση του Πασοκ σε αυτήν την χωρίς τέλος κατρακύλα .Πιστεύω προσωπικά ότι σήμερα κιόλας πρέπει οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις ασχέτως κομματικής σημαίας να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να σταματήσουμε αυτό το ανοσιούργημα κατά της Παιδείας και της Μεσσηνίας .Θα πρέπει επιτέλους οι τοπικοί βουλευτές ,οι υπουργοί του Πασοκ και τα στελέχη να σηκώσουν μαζί με όλους εμάς τα μέλη και τα στελέχη των άλλων παρατάξεων τη σημαία που γράφει ΠΡΟΟΔΟΣ και ΠΡΟΚΟΠΗ στη Μεσσηνία .Καλώ όλους τους φορείς ,τους κατοίκους ,τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς της Μεσσηνίας σε έναν αγώνα για να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση της λαθεμένης επιλογής της υπουργού Παιδείας για το κλείσιμο των δυο τμημάτων του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Μπέσσυ Πλέτσα
Πολιτευτής ΝΔ Μεσσηνίας

Σταθερή και Ελεγχόμενη η κατάσταση του 31χρονου Γιάννη Καφκά από του Γαργαλιάνους

«Σταθερή και ελεγχόμενη» χαρακτηρίζουν οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Πειραιώς (Νοσοκομείου Νίκαιας) την κατάσταση της υγείας του 31χρονου διαδηλωτή Γιάννη Καφκά από τους Γαργαλιάνους ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης από άνδρες των ΜΑΤ την Τετάρτη το απόγευμα.
Σημειώνουμε ότι ο Γιάννης Καφκάς είναι ανιψιός του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας κ. Γιάννη Καλκαβούρα.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό .........

ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του παραμένει «σταθερή και ελεγχόμενη». «Παραμένει διασωληνωμένος υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό. Ως τώρα δεν έχουν εμφανισθεί αξιόλογες επιπλοκές. Νέα αξονική τομογραφία θα διενεργηθεί αύριο και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για τη συνέχεια της θεραπείας» αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Ρέσσος.

Οι γιατροί δηλώνουν ότι θα χρειαστούν μέχρι τέσσερα 24ωρα προκειμένου να μιλήσουν με σιγουριά για την κατάσταση της υγείας του 31χρονου.

Το Ιατρικό ανακοινωθέν



Μαρτυρία σοκ στο Διαδίκτυο

Μία περιγραφή για τον τραυματισμό του 31χρονου που έρχεται στο φως μέσω του Διαδικτύου προκαλεί σοκ. Σύμφωνα με επιστολή που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μία γυναίκα, ενώ έτρεχε μαζί με άλλους για να αποφύγει τα χτυπήματα από τους άνδρες των ΜΑΤ, είδε τον 31χρονο με ματωμένο κεφάλι να παραπαίει. Τον έπιασε από το χέρι και τον βοήθησε να φτάσει μέχρι τη Σταδίου που εκείνη την ώρα η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί, προκειμένου να τον παραλάβει το ασθενοφόρο που τον μετέφερε τελικά στο νοσοκομείο ενώ βρισκόταν ένα βήμα πριν τον θάνατο.

Της είπε ότι τον λένε Γιάννη και ήταν με το πανό του πάρκου Κύπρου και Πατησίων.
-Πονάς; τον ρώτησε
-Ναι πολύ, με πονάει και το αφτί μου, τρέχει αίμα.
Τότε ο νεαρός άρχισε να χλομιάζει και μαζί με άλλους διαδηλωτές προσπάθησαν να τον κρατήσουν ξύπνιο και με το ζόρι τον έβαλαν σε ένα ασθενοφόρο που περνούσε.

Mε πληροφορίες από την Real.gr
H Φωτό του Γιάννη Καφκά είναι από το Γαργαλιάνοι News


Ηλεκτρισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας

Καζάνι που βράζει εξακολουθεί να θυμίζει η περιοχή γύρω από την πλατεία Βικτωρίας, ένα 24ωρο μετά τις αιματηρές επιθέσεις ακροδεξιών σε βάρος μεταναστών, με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου πατέρα από ληστές, στην οδό Ηπείρου.

Την Παρασκευή κάτοικοι, ........

αλλά και ορισμένοι ακροδεξιοί, συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου, ζητώντας να φύγουν οι μετανάστες και να συλληφθούν οι δράστες της δολοφονίας του 44χρονου.

Η συγκέντρωση, υπό την επίβλεψη αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα -αντίθετα με όσα διαδραματίστηκαν λίγες ώρες νωρίτερα, όταν από τις επιθέσεις ακροδεξιών δεκάδες μετανάστες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία.

Χαρακτηριστική του σκηνικού βίας που υπήρξε στο κέντρο της Αθήνας είναι η φωτογραφία της εφημερίδας Έθνος, η οποία δείχνει έναν τρομαγμένο αλλοδαπό να τρέχει να σωθεί από δύο νεαρούς οι οποίοι τον κυνηγούν με ένα αιχμηρό αντικείμενο και τον κλωτσούν.

Τα σοβαρότερα περιστατικά ρατσιστικής βίας την Παρασκευή ήταν, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η επίθεση αγνώστων κατά αστικού λεωφορείου, από το οποίο κατέβασαν μετανάστες για να τους προπηλακίσουν. Λίγη ώρα αργότερα, άγνωστοι κυνήγησαν ΙΧ στο οποίο επέβαιναν μετανάστες και έσπασαν ένα τζάμι.

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα και στη Θεσσαλονίκη, όπου την Παρασκευή έγινε συγκέντρωση και πορεία μελών της Χρυσής Αυγής και αντισυγκέντρωση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι δύο πορείες δεν συναντήθηκαν, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν τις κινητοποιήσεις.

Οι οργανώσεις μεταναστών καταδικάζουν τη δολοφονία του 44χρονου και ζητούν ψυχραιμία από όλες τις πλευρές. Να αποκλειστεί πάση θυσία μία «βεντέτα» ανάμεσα στους Έλληνες και τους αλλοδαπούς, ζήτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο αδικοχαμένος 44χρονος πατέρας θα κηδευτεί το Σάββατο το μεσημέρι. Οι έρευνες για τους δράστες της δολοφονίας του συνεχίζονται. Τα πρόσωπά τους φέρεται να έχουν καταγραφεί σε δύο κάμερες ασφαλείας.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να παρουσιάσει δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση της καρδιάς της πόλης, την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Τις δικές του προτάσεις ετοιμάζει και ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης, εν είδει συνεισφοράς του δήμου με συγκεκριμένα μέτρα στο συνολικό πλαίσιο πολιτικών πρωτοβουλιών και δράσεων από συναρμόδια Υπουργεία και φορείς.

Ιn.gr

Πανελλαδικές 2011 Απαντήσεις στην Ιστορία Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ





Πανελλαδικές 2011 Απαντήσεις στην Στατιστική Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ





Πανελλαδικές 2011 Απαντήσεις στην Βιολογία Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ




Πανελλαδικές 2011 Απαντήσεις στην Φυσική Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ





Πανελλαδικές 2011 Θέματα στην Ιστορία Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ



Πανελλαδικές 2011 Θέματα στην Στατιστική Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΔΩ



Πανελλαδικές 2011 Θέματα στη Φυσική Γενικής παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ


ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΔΩ



Πανελλαδικές 2011 Θέματα στη Βιολογία Γενικής παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.







Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΣ ΑΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ...

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει;
Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ......

Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:

-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.

-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.

-ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.

Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος

Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του; (Και σε ποιόν τα χρωστάει τελικά;;;;)

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;


Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΑΡ"ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ,ΚΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ κ.κ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΤΑΟΥΛΑ.