Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Άγρια κερδοσκοπία με την αμόλυβδη

Συνεχίζεται η κερδοσκοπία στα καύσιμα, αφού την περασμένη εβδομάδα -παρά τις μειώσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου- η μέση λιανική τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε κατά 3,3 λεπτά το λίτρο. Σε κάποια πρατήρια μάλιστα η τιμή του λίτρου έχει εκτοξευθεί τα στα 1,319 ευρώ.
Σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης την περασμένη Παρασκευή οι τιμές λιανικής της αμόλυβδης παρουσίασαν αύξηση κατά 3,16% με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 1,077 ευρώ το λίτρο ...

από 1,044 ευρω το λίτρο στις 26 Ιουνίου, δηλαδή κατά 3,3 λεπτά υψηλότερα.

Στο ίδιο διάστημα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου παρουσίασαν μείωση και από τα 70 δολάρια το βαρέλι έφτασαν την περασμένη Παρασκευή στα 65 δολάρια, ενώ μειωμένη ήταν σε σχέση την Παρασκευή 26 Ιουνίου και η τιμή διυλιστηρίου της αμόλυβδης βενζίνης η οποία από 790,625 ανά χίλια λίτρα την Παρασκευή 3 Ιουλίου διαμορφώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα 785,998 ευρω.

Την ίδια ώρα πάντως οι πραγματικές τιμές της αμόλυβδης τραβούν την ανηφόρα και έχουν ήδη σε ορισμένες περιπτώσεις φτάσει ακόμα και τα 1,319 ευρώ το λίτρο, παρουσιάζοντας απόκλιση από τη μέση τιμή της χώρας έως και 23,2 λεπτά το λίτρο.

Οι καταναλωτές μάλιστα βρίσκονται αντιμέτωποι και με μεγάλες διαφορές τιμών ακόμα και σε πρατήρια ιδίων εταιρειών που τα χωρίζει μικρή απόσταση.

Για παράδειγμα, σε πρατήριο μεγάλης εταιρείας σε συγκεκριμένη περιοχή της Κέρκυρας η τιμή της αμόλυβδης ήταν χθες 1,309 ευρώ το λίτρο, όταν σε κοντινή απόσταση σε πρατήριο της ίδιας εταιρείας η τιμή της ήταν 1,189 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 12 λεπτά.

Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν σε πολλές τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Πάντως σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών καυσίμων η αμόλυβδη βενζίνη έφτανε να πωλείται έως και 1,319 ευρω το λίτρο στα Χανιά, 1,317 ευρω στη Ρόδο, 1,309 στην Κέρκυρα και τα Ιωάννινα, 1,280 στη Σύρο, 1,280 στην Κεφαλονιά και 1,260 στην Αμοργό.
ΤΑ ΝΕΑ



Επιδοτήσεις αντί αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων μας στον αγροτικό τομέα

Δημοσιεύθηκε το Οικονομικό Δελτίο για τον Ιούνιο 2009 της Alpha Bank.Ο αγροτικός τομέας συνιστά παραγωγική δραστηριότητα η οποία συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία, την περιφερειακή ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και τη διατροφή του πληθυσμού. Ωστόσο, τις τελευταίες δεκαετίες, η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα κατατρύχεται από τις αρνητικές επιπτώσεις της ακολουθούμενης αγροτικής πολιτικής.
Μετά τις ανωτέρω διαπιστώσεις, δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι η συμβολή του πρωτογενούς τομέα στη διαμόρφωση της εγχώριας ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας της χώρας παρουσιάζει ταχεία μείωση τα τελευταία έτη, από 9,9% το 1995 στο 3,3% το 2008. Εντούτοις, παρά την ανεξέλεγκτη πτώση του,...

ο αγροτικός τομέας εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τους βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, στον οποίο η Ελλάδα κατέχει αξιόλογα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η συμβολή του στην εγχώρια παραγωγή μειώθηκε στο 3,3% το 2008, εξακολουθεί όμως να είναι υψηλότερη από ό,τι στα περισσότερα κράτη-μέλη της ΕΕ-27, στην οποία το μέσο μερίδιο του αγροτικού τομέα στην εγχώρια παραγωγή ανέρχεται στο 1,9%.

Η έλλειψη επιχειρηματικότητας και ο αποπροσανατολισμός των Ελλήνων αγροτών-παραγωγών μέσω των επιδοτήσεων και των κρατικών ενισχύσεων προκαλούν: παρατηρούμενη αδυναμία προσαρμογής των καλλιεργειών, παρατηρούμενη αδυναμία προωθήσεως των προϊόντων στις αγορές, αδυναμία οργανώσεως των παραγωγών, αδυναμία αξιοποιήσεως των ανταγωνιστικών ελληνικών προϊόντων με αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας, δεν αξιοποιούνται τα συμβόλαια παραγωγής και οι προσυμφωνημένες τιμές.

www.kathimerini.gr



Αδίστακτο κύκλωμα τοκογλυφίας στην Κυπαρισσία.

Τρομοκρατεί και απειλεί τα θύματα του, οδηγώντας τα στην καταστροφή.

Ενέχονται 4 άτομα και ήδη έφαγαν ακίνητο στο κεντρο της πόλης σχεδόν τζάμπα.

Άλλη περίπτωση πλειστηριασμού ανακόπηκε την τελευταία στιγμή αλλά ο τοκογλύφος καραδοκεί.

Αναμένονται μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα και τις Ελεγκτικές αρχές.

Αδίστακτο κύκλωμα τοκογλυφίας λειτουργεί τα τελευταία τουλάχιστον δυο χρόνια στην Κυπαρισσία με θύματα επαγγελματίες, κυρίως, που ελλείψει ρευστότητας έπεσαν στα δίχτυα τοκογλύφων και τώρα ... τρέχουν και δεν φτάνουν.

Το κύκλωμα λειτουργεί με αδίστακτο τρόπο και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, τρομοκρατεί και απειλεί τα θύματα του ιδιαίτερα όσα βρέθηκαν σε αδυναμία να αποπληρώσουν "δάνεια" με επιτόκιο 8 και 10% τον μήνα.
Κατα τις ίδιες πληροφορίες το κύκλωμα λειτουργεί κατά μόνας και σε αυτό ενέχονται ..........

τουλάχιστον 4 άτομα κυρίως από τον επιχειρηματικό κόσμο, με ισχυρή νομική προστασία και ήδη αρκετά "θύματά" τους έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο.

ΑΠΕΙΛΕΣ

Απο την μία η αδυναμία να να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα τοκογλυφικά χρέη και απο την άλλη η οικονομική καταστροφή, η διάλυση οικογενειών και επιχειρήσεων και το χάσιμο ακίνητης περιουσίας.
Μια χαρακτηριστική περίπτωση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά επιχειρηματία που είχε την ατυχία να καταφύγει σε τοκοφλύφους για την απόκτηση ρευστότητας πρίν απο 2-3 χρόνια.
Η αδυναμία του να ανταπεξέλθει στις "υποχρεωσεις" έφεραν τις απειλές και την τρομοκρατία με αποτέλεσμα να... μετακομίσει στην Αθήνα!

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Το κύκλωμα με αδίστακτο τρόπο έβγαλε ακίνητο στον πλειστηριασμό και με "μαγικό" τρόπο το απόκτησε στην τιμή πρώτης προσφοράς σε εξευτελιστική τιμή, αφού ουδείς τόλμησε να "χτυπήσει" την τιμή στον πλειστηριασμό!
Ωστόσο η απλειστία του κυκλώματος δεν σταματάει εδώ αφού διψάει για κέρδος.
Ετσι οι απειλές συνεχίζονται και ο άνθρωπος βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο.
Και μιλάμε για απώλεια αυτοκινήτου, σε πλειστηριασμού που έγινε τον Μάϊο, στο κέντρο της πόλης και το οποίο αποκτήθηκε σε τιμή πρώτης προσφοράς η οποία μετά βίας αγγίζει το 1/3 της αξίας του ακινήτου!

Σε άλλη περίπτωση ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό, αλλά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή, όμως ο τοκογλύφος καραδοκεί, ενώ το κοντέρ της αδίστακτης τοκογλυφικής μηχανής γράφει στην διπλή ταρίφα!!!
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το όφελος από τις συγκεκριμμένες μόνο περιπτώσεις τοκογλυφίας είναι μεγάλο, ενω πολλά θύματα με μικροποσά έχουν δεινοπαθήσει και πληρώσει στο πολλαπλάσιο το αρχικό κεφάλαιο και ακόμα είναι χρεωμένα στο τεφτέρι των αδίστακτων τοκογλύφων.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Η αγανάκτηση πολλών ανθρώπων - θυμάτων είναι μεγάλη και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει τις πολλαπλές κοινωνικές και οικονομικές διατάσεις της υπόθεσης στην οποία κατά τις ίδιες πληροφορίες ενέχονται νομικοί και άλλοι "παραστάτες" των τοκογλύφων προφανώς με το αζημίωτο!
Σύμφωνα με πληροφορίες της "Φ" οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ένα από τα θύματα του κυκλώματος τοκογλυφίας έχει καταφύγει σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και ήδη ετοιμάζονται μηνυτήριες αναφορές, ενώ για την υπόθεση θα ενημερωθεί και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), αφού όλο το delivery γινόταν με επιταγές και από την όλη υπόθεση προκύπτει σαφώς ξέπλυμα χρήματος!

ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Πάντως η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς αναμένεται να οδηγήσει σε πολλαπλές και τρανταχτές αποκαλύψεις για την δράση του κυκλώματος, κάτι που θα φέρει στο φώς την κοινωνική διάσταση της υποθέσεως με την αποκάλυψη προσωπικών και οικογενειακών τραγωδιών, ως παρενέργειες μιας απίστευτης υπόθεσης στην οποία ενέχονται πρόσωπα θεωρούμενα οικονομικά και κοινωνικά επιτυχημένα, από αυτά που αποκαλούμε "υπεράνω πάσης υποψίας".
Η "Φ" θα παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις της δραματικής αυτής υπόθεσης και θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία που θα ταυτοποιούν θύματα και θύτες της απίστευτης αυτής ιστορίας η οποία βεβαίως δεν είναι και η μοναδική στην Μεσσηνία αφού και στην Καλαμάτα το "καμπανάκι" χτυπά για πολλούς που είχαν την ατυχία να καταφεύγουν στους τοκογλύφους και καραδοκούν να "κατασπαράξουν" το επόμενο θύμα!

Πηγή: Φωνή της Μεσσηνίας

Κατασκευάζεται το γεφύρι της Γιάλοβας

“Μπήκε σε δρόμο» το επικίνδυνο γεφύρι της Γιάλοβας, που για την περιοχή θεωρείται καρμανιόλα.
Τα τρακαρίσματα που έχουν λάβει χώρα στο εν λόγω γεφύρι είναι αμέτρητα. Ο Δήμος Πύλου διά μέσω του προγράμματος “Θησέας”, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, πραγματοποιεί το έργο το οποίο έχει προθεσμία περαίωσης στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Το έργο είναι πράγματι δύσκολο εκ του γεγονότος ότι τα μηχανήματα εκσκαφής κάνουν «βουτιά» στο ποτάμι προκειμένου να γίνουν οι εκσκαφές των καινούργιων βάθρων.
Να σημειωθεί ότι διεπιστώθη και υποχώρηση της θεμελίωσης στο ένα βάθρο και ρηγμάτωση έως και πέντε πόντους, που σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου θα υπήρχε κίνδυνος υποχώρησης του ενός βάθρου.
Στην περάτωση του έργου το γεφύρι θα φέρει καινούργιο κατάστρωμα και ........

πεζοδρόμιο με σιδερένια κιγκλιδώματα.
Ετσι, εξομαλύνονται οι δύο επικίνδυνες στροφές και το πλάτος του καταστρώματος υπολογίζεται σχεδόν διπλάσιο του υπάρχοντος.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Αλήθεια Κε Νομάρχα. Θα γίνει τίποτα άραγε με το γεφυράκι στον λαγκούβαρδο????
Εχουν χαθεί και εκεί ζωές ενώ επάνω στο ποτάμι δεν υπάρχουν ΟΥΤΕ προστατευτικές μπάρες.
Τις έχουν παρασύρει τα αυτοκίνητα.
Σε αυτό το γεφυράκι θα γίνει τίποτα????
Δείτε τις φωτογραφίες από τον χώρο.

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ - ΒΑΛΤΑ Δημοπρατείται πάλι η βελτίωση του δρόμου με μικρότρο προϋπολογισμό

Τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου θα δημοπρατηθεί και πάλι στη Νομαρχία Μεσσηνίας, η βελτίωση του δρόμου Γαργαλιάνοι - Βάλτα, προϋπολογισμού 1.095.000 ευρώ. Η Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών ενέκρινε τους όρους δακήρυξης της δημοπρασίας.
Το έργο θα γίνει από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Γαργαλιάνων.

Οπως ενημέρωσε ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Γιαννακέας, με το έργο αυτό θα βελτιωθούν, θα διαπλατυνθούν, 2,2 χιλιόμετρα του δρόμου με αρχή από τη Βάλτα.
«Αναπροσαρμόστηκε η μελέτη, από 1.780.000 ευρώ εξορθολογίσαμε τον προϋπολογισμό στο 1.095.000 ευρώ», είπε ο κ. Γιαννακέας και σημείωσε:
«Στην πρώτη δημοπρασία ήταν μικρή η έκπτωση.
Τους 8 μήνες που είχαμε βάλει ως προθεσμία, πρέπει να τους κάνουμε 12 για την εκτέλεση του έργου, καθώς θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και θα δουλεύεται μέσα στο χειμώνα.
Τις 500.000 ευρώ θα τις βάλουμε εμείς και τις 500.000 ο δήμος με δάνειο που .....

θα πάρει.
Το υπόλοιπο του δρόμου, (το 1 χλμ. θέλει βελτίωση από τα 2,2 χλμ. που απομένουν) μέχρι το 1,7 εκ. ευρώ, θα το κάνει ο δήμος με δική του διαδικασία.
Είναι δημοτικός δρόμος».

Πηγή: Ελευθερία

Απολογείται ο δράστης τού φονικού της παραλιακής

Αύριο το μεσημέρι θα ξετυλίξει ενώπιον του Ανακριτή τις θολωμένες σκέψεις του που τον οδήγησαν να δολοφονήσει εν ψυχρώ το 39χρονο Χρήστο Ξενάκη ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος που έγινε μέρα μεσημέρι στη μέση της παραλιακής.

Ο 27χρονος Νίκος Σπανίδης που κρατείται μετά την παράδοσή του το βράδυ του φονικού στα κρατητήρια της Καλαμάτας, αδυνατεί να ξεπεράσει τον έρωτά του για την 25χρονη Ειρήνη, που έγινε η αιτία να καταστρέψει ο ίδιος τη ζωή του σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και οδη γώντας στην απόγνωση δύο οικογένειες.
Το όνομά της δεν έχει πάψει στιγμή να ακούγεται από .......

τα χείλη του πολλές ώρες μετά το έγκλημα ερωτικού πάθους που πραγματοποίησε, κάνοντας πράξη τις απειλές που εκτόξευε εναντίον του θύματος αρκετές φορές πηγαίνοντας στο χώρο εργασίας του, όπως αναφέρουν
νεότερες πληροφορίες.

Οι συγγενείς του, συντετριμμένοι, τον επισκέπτονται προσπαθώντας να βάλουν και εκείνοι σε μια λογική σειρά τα όσα οδήγησαν στο παράλογο του εγκλήματος, παλεύοντας την ίδια στιγμή να κρατηθούν στα πόδια τους σκεπτόμενοι το δράμα το δικό τους αλλά και της οικογένειας του θύματος.
Οσον αφορά στο ενδεχόμενο της αναπαράστασης του εγκλήματος αυτό δείχνει να απομακρύνεται, καθώς οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων και όσα ο δράστης περιέγραψε δεν αφήνουν κενά στην προανακριτική διαδικασία.
Αλλωστε, ο Σπανίδης δεν έχει αρνηθεί ούτε στιγμή την πράξη του. Η βασική από τις κατηγορίες που του απήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημ. Σταύρου αφορά σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη κατάσταση.

Κατηγορείται ακόμα για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς και για κατοχή μικροποσότητας χασίς.
Η δίωξη σε βάρος του με τις κατηγορίες όπως θα διαμορφωθούν τελικά, θα ασκηθεί μετά την απολογία του στον Ανακριτή.

Οστόσω στην Καλαμάτα βρίσκεται ο δικηγόρος που θα αναλάβει την υπεράσπιση του δράστη Αλέξανδρος Κατσαντώνης. Αναμένεται να ζητηθεί εκ νέου προθεσμία για να απολογηθεί για να μπορέσει ο δικηγόρoς του να λάβει αντίγραφο της δικογραφίας και να ενημερωθεί.

Από σήμερα 6 Ιουλίου οι αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις.

Αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του έτους 2009 μπορούν να υποβάλλουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) από τις 6 Ιουλίου έως τις 15 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Δικαιούχοι της επιδότησης ενοικίου είναι Έλληνες και οι αλλοδαποί που έχουν καταβάλει εισφορές υπέρ του ΟΕΚ και έχουν ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ ο άγαμος και ο έγγαμος χωρίς παιδιά, μέχρι 14.000 ευρώ ο έγγαμος με ένα παιδί, μέχρι 16.000 ευρώ με 2 παιδιά, μέχρι 18.000 ευρώ με 3 παιδιά και μέχρι 20.000 ευρώ με 4 παιδιά.

Η επιδότηση αφορά ενοίκια που κατέβαλαν οι δικαιούχοι για μίσθωση κατοικίας το ........

προηγούμενο έτος και θα καταβληθεί εφάπαξ, εφόσον βέβαια πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που καταβάλλουν εισφορές στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ενώ ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν για ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα είναι οι άνεργοι και όσοι έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα, όπου το ποσόν της επιδότησης είναι αυξημένο έως και 50%.

Σε περίπτωση που η μίσθωση της κατοικίας δεν έχει φθάσει στους 12 μήνες, θα καταβάλλεται το ανάλογο ποσό επιδόματος.

Για τους δικαιούχους που τέλεσαν τον γάμο τους το 2009 και συνεπώς κατά τον προηγούμενο χρόνο ήταν μεμονωμένα άτομα και μίσθωναν κατοικία, για τη χορήγηση της επιδότησης ενοικίου έτους 2009 θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα εισοδήματα του ενός εκ των δύο συζύγων και συγκεκριμένα εκείνου που θα υποβάλει την αίτηση στο πρόγραμμα.

Προϋποθέσεις

Οι δικαιούχοι πρέπει επιπλέον να συγκεντρώνουν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα του οικονομικού έτους 2008 να μην υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Το όριο αυτό του εισοδήματος προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.

- Να ενοικίαζαν κυρία κατοικία το έτος 2008 και να μην έχουν οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη τους περιουσιακά στοιχεία, οπουδήποτε στην Ελλάδα, ικανά να τους εξασφαλίσουν οικογενειακή στέγαση.

- Να μην έχουν λάβει οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη τους δάνειο ή κατοικία από τον ΟΕΚ ή στεγαστικό δάνειο από το υπ. Υγείας Πρόνοιας και Κοιν. Ασφαλίσεων βάσει του Ν.Δ. 1138/72.