Κυριακή 28 Απριλίου 2013

“Ο Τατούλης ανέστησε το νεκρό σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου”

“Το 2010 το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, ήταν μία νεκρή ιστορία. Είχε τελειώσει για πάντα. Κανείς στην Αθηνα δεν πίστευε ότι είχε νόημα να λειτουργεί το δίκτυο της Πελοποννήσου.

Ομως η ..........

μεθοδικότητα και η επιμονή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, κατάφερε το θαύμα να αναστήσει το δίκτυο και να το ζωντανέψει. Ο ΟΣΕ πλέον με την βοήθεια της περιφέρειας ξεκινά τον προγραμματισμό και τα έργα για να σφυρίξει και πάλι το τρένο στην Πελοπόννησο.

Ανακοινώνω επίσημα λοιπόν εδώ στην Τρίπολη ότι: Ο προαστιακός Αθήνα-Λουτράκι μπαίνει πλέον στον σχεδιασμό και την τελική φάση της υλοποίησης του με την κατασκευή γραμμής Ισθμός-Λουτράκι και θα είναι έτοιμος τα επόμενα χρόνια. Μέχρι το 2015 θα έχει πλήρως επαναλειτουργήσει η γραμμή Αθήνα-Λουτράκι και Κόρινθος-Ναύπλιο του ΟΣΕ. Επίσης μέχρι το 2015 θα μπεί σε λειτουργεία και η γραμμή του ΟΣΕ Αργος-Καλαμάτα, που θα δώσουν εξαιρετική ώθηση στο τουρισμό και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Ο Τατούλης κατάφερε να ξαναφέρει το τρένο στην περιφέρεια του και ο ΟΣΕ πλέον σχεδιάζει την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργεία του σιδηροδρομικού δικτύου. Το τρένο θα δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες στους νομούς της περιφέρειας..” Αυτά ήταν τα κεντρικά σημεία της πολυ σημαντικής εισήγησης που έκανε στην Τρίπολη ο πρόεδρος του ΟΣΕ κ.Παναγιώτης Θεοφανόπουλος μιλώντας στο 1ο αναπτυξιακό συνέδριο της Πελοποννήσου.

Radio 936

Να ξεκαθαριστούν όλα γύρω απο την Επένδυση στην Ελαία σε Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/04/2013 στην Κυπαρισσία, στην οποία έλαβαν μέρος οι υπογράφοντες, αφού διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση σχετικά με το είδος της “επένδυσης” η οποία επιχειρείται στην περιοχή Ελαία - Αγιαννάκης από την Εταιρεία ΝΕΟΣ ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., ζητάμε την άμεση (εντός των επομένων 2 ημερών) σύγκλιση Εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας με πρωτοβουλία του Δημάρχου, με σκοπό : ..........

1) Την πλήρη και ξεκάθαρη ενημέρωση από τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

2) Την λήψη απόφασης από το Σώμα, σχετικά με το αν αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως φέρεται προς υλοποίηση από το φάκελο που έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, είναι σύμφωνη με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και με την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 28 -4-2013

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Πετρόπουλος Θανάσης

Κουκούμης Σαράντος

Σαμπαζιώτης Γιώργος

Δράκος Δημήτρης

Βακαλόπουλος Μπάμπης

Μαραβελή Ιωάννα

Καλογερόπουλος Μπάμπης

Κόλλιας Ευστάθιος

Σεκλός Αιμιλιανός

Μαρίνη Βασιλική

Σταθοπούλου Σοφία

Αθανασοπούλου Κυριακή

Αναστασόπουλος Νίκος

Τσιγγάνου Κατερίνα

Κάππου Κωνσταντίνα

Σκλάβος Άρης

Ριτσάτου Στέλλα

Γκρέκης Παύλος

Σκοτάδης Ανδρέας

Αγγελινάς Γιάννης

Καλλιάνης Γιώργος

Ριτσάτου Παρασκευή

Κατελούζου-Δράκου Γεωργία

Καπερώνης Κώστας

Κουκούμης Χρήστος

Τζανετή Βασιλική

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

(ΜΑΘΗΜΑ 10ο)

Τι είναι η κάρτα ήχου;

Κάρτα ήχου είναι η κάρτα που παράγει ήχους - χωρίς να γίνομαι καθόλου σαρκαστικός.
Ο όρος κάρτα ήχου μπορεί......

να χαρακτηριστεί ιστορικός επειδή αρκετοί από τους σημερινούς υπολογιστές παρέχουν υποστήριξη ήχου μέσω ενός ενσωματωμένου στη μητρική κάρτα κυκλώματος. Αν στις τεχνικές προδιαγραφές ενός νέου υπολογιστή περιλαμβάνονται εκφράσεις όπως υποστήριξη ήχου, τότε η μητρική κάρτα διαθέτει όλα τα απαραίτητα για την υποστήριξη ήχου στο σύστημα. Τα ηχεία μπορούν να συνδεθούν κατευθείαν στην κατάλληλη υποδοχή της μητρικής κάρτας, και μετά από αυτό είστε έτοιμοι για ήχο. Τα ενσωματωμένα κυκλώματα ήχου έκαναν θραύση πριν από λίγα χρόνια, όταν η υλοποίησή τους άρχισε να συμφέρει οικονομικά τους κατασκευαστές μητρικών καρτών, οι οποίοι μπορούσαν πλέον να ενσωματώνουν δυνατότητες επεξεργασίας ήχου στα δικά τους προϊόντα. Πριν από αυτό, οι μόνοι ήχοι που μπορούσε να παράγει ο υπολογιστής ήταν μερικά μπιπ, εκτός αν υπήρχε εγκατεστημένη κάρτα ήχου.

Πώς λειτουργεί μια κάρτα ήχου; Οι κάρτες ήχου είναι σχετικά απλές συσκευές που μετατρέπουν ψηφιακά σήματα σε αναλογικά κύματα, είναι δηλαδή ψηφιοαναλογικοί μετατροπείς. Οι περισσότερες κάρτες ήχου μπορούν να κάνουν και μετατροπές προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή να μετατρέπουν αναλογικά δεδομένα εισόδου σε ψηφιακό ήχο. Αρχικά η επικοινωνία με την εκάστοτε διαθέσιμη κάρτα ήχου ήταν ευθύνη των προγραμμάτων που έπρεπε να δημιουργήσουν ήχους. Σήμερα όμως, η λειτουργία της κάρτας ήχου καθορίζεται από το λειτουργικό σύστημα. Από τα ίδια τα Windows.
Το Dolby Digital, είναι ένα αποκλειστικό σύστημα υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιεί μέχρι και πέντε ηχεία και ένα υπογούφερ (subwoofer) για τη δημιουργία πραγματικού τρισδιάστατου ήχου. Η προέλευση του ήχου - συνήθως το ηχητικό τμήμα μιας ταινίας DVD - πρέπει να κωδικοποιείται ως μουσική επένδυση (soundtrack) Dolby Digital, και το ειδικό τμήμα της κάρτας ήχου απλώς αναλαμβάνει την αποκωδικοποίηση των εντολών του συστήματος Dolby, στέλνοντας συγκεκριμένους ήχους σε συγκεκριμένα ηχεία. Οι κορυφαίας τεχνολογίας κάρτες ήχου μπορεί να διαθέτουν οπτική ψηφιακή είσοδο που συνδέεται με την οπτική ψηφιακή έξοδο της μονάδας DVD.
Ο συνδυασμός αυτών των δυνατοτήτων μπορεί να μετατρέψει τον υπολογιστή σας σε σύστημα οικιακού κινηματογράφου.

MIDI
Το δεύτερο βασικό στοιχείο κάθε σύγχρονης κάρτας ήχου είναι ο συνθετητής (synthesizer) MIDI. Η διασύνδεση MIDI επιτρέπει τη σύνδεση πολλών συνθετητών (και ορισμένων άλλων συσκευών) σε μια μακριά αλυσίδα. Αυτό που κάνει τη διασύνδεση MIDI να ξεχωρίζει - και αποτελεί τον κύριο παράγοντα που τη διαχωρίζει από τον ψηφιακό ήχο που μπορεί να παράγει το PC σας - είναι ότι δεν μπορεί να μεταδώσει μουσική. Μεταδίδει μουσικές οδηγίες.
Εκτυπωτές
Ένας εκτυπωτής αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για το γραφείο η το σπίτι, είτε γιατί το απαιτεί η δουλειά σας είτε γιατί επιθυμείτε να εκτυπώνετε φωτογραφίες η άλλο υλικό για προσωπική χρήση. Ακολουθείσθε τις συμβουλές μας για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Πριν αγοράσετε εκτυπωτή, καλό είναι σε πρώτο στάδιο να αναλογιστείτε για ποιό σκοπό το χρειάζεστε: αν θέλετε ένα μηχάνημα για ασπρόμαυρες εκτυπώσεις (έγγραφα, σελίδες βιβλίων η κειμένων) η για έγχρωμες (για φωτογραφίες και γενικά έγχρωμο υλικό). Επίσης αν έχετε σκοπό να τον χρησιμοποιείτε συχνά, καλό θα ήταν να ξοδέψετε λίγα παραπάνω χρήματα για να μην χρειαστεί να τον αντικαταστήσετε από νωρίς με άλλον.
Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που πρέπει να συνυπολογίσετε είναι, φυσικά, η τιμή, αλλά και το κόστος συντήρησης (να θυμόμαστε πως οι εκτυπωτές laser είναι ακριβότεροι από τους inkjet, αλλά φθηνότεροι κατά τη συντήρηση)

Είδη εκτυπωτών
Στην αγορά κυκλοφορούν δυο είδη εκτυπωτών: οι εκτυπωτές έγχυσης μελάνης (inkjet) και οι εκτυπωτές λέιζερ (laser)

Εκτυπωτές έγχυσης μελάνης
Αποκαλούνται και εκτυπωτές ψεκασμού μελάνης (inkjet), λόγω του τρόπου που λειτουργούν, καθώς βασίζονται σε «κεφαλές» εκτύπωσης, οι οποίες αποτελούνται από έναν αριθμό ακροφυσιων που εκτοξεύουν πολύ μικρά σταγονίδια μελάνης στο προς μέσο εκτύπωσης. Με τη συνεχή βελτίωση τόσο των ακροφυσιων όσο και των χρησιμοποιούμενων μελανιών, η ποιότητα εκτύπωσης πλησιάζει όλο και περισσότερο τη φωτογραφική απεικόνιση. Οι εκτυπωτές inkjet έχουν σαν κύριο πλεονέκτημα σε σχέση με τους εκτυπωτές laser, τη δυνατότητα έγχρωμης εκτύπωσης με χαμηλό κόστος αγοράς εκτυπωτή.

Εκτυπωτές λέιζερ
Η ποιότητα εκτύπωσης σε συνδυασμό με την ταχύτητα αποτελούσε ανέκαθεν το βασικό στόχο των εταιρειών που κατασκευάζουν εκτυπωτές. Οι εκτυπωτές λέιζερ (laser printers) βελτιώνουν σημαντικά και την ταχύτητα και την ποιότητα εκτύπωσης καθώς η τεχνολογία συνεχώς βελτιώνεται και υπάρχουν μηχανήματα που μπορούν να αποδώσουν εξαιρετικής ποιότητας έγχρωμη εκτύπωση σε υψηλές ταχύτητες. Τα μειονεκτήματα τους είναι ο σχετικά μεγάλος όγκος τους και η υψηλή τιμή, τόσο αγοράς όσο και συντήρησης- αν και το τόνε που χρησιμοποιούν (αντί για μελάνι), δεν καταναλώνεται εύκολα και είναι επαρκές για να τυπώνετε μεγάλο αριθμό σελίδων. Επίσης, στην αγορά θα βρείτε ασπρόμαυρους λέιζερ η έγχρωμους, για να καλύπτονται ακριβώς οι αναγκες σας χωρίς να κάνετε περιττά έξοδο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά.
Αν βρήκατε ποιος εκτυπωτής καλύπτει περισσότερο τις αναγκες σας, τότε εξετάστε και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, για να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από την αγορά που θα κάνετε.

Dpi (ανάλυση εκτύπωσης)
Το dots per inch (dpi) είναι μια μονάδα μέτρησης χωρικής πυκνότητας και συγκεκριμένα, μετρά πόσα dots (κουκκίδες μελάνης) μπορούν να τοποθετηθούν σε μια ίντσα. Άρα, ένας εκτυπωτής με υψηλό dpi θα δίνει ακριβέστερες και ευκρινέστερες εκτυπώσεις από κάποιον με χαμηλότερο.
Ppm (pages per minute) (ταχύτητα εκτύπωσης)
Το ppm χρησιμοποιείται στην επιστήμη και την τεχνολογία για να δηλώσει περιεκτικότητα και αναλογίες της τάξης κυρίως του εκατομμυριοστού.. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα εκτύπωσης (μεγαλύτερος αριθμός σελίδων ανά λεπτό) τόσο γρηγορότερα θα γίνονται οι εκτυπώσεις.

Δοχεία μελάνης
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε είναι το ποσό των κασετών μελανιού που απαιτούνται για την εκτύπωση, αλλά και το αν είναι προσιτό (οικονομικά) και εύκολα διαθέσιμο στην αγορά (μερικά είναι δυσεύρετα). Συνήθως οι εκτυπωτές έχουν ένα δοχείο μελάνης για πολύχρωμες εκτυπώσεις και ένα μαύρο δοχείο μελάνης για ασπρόμαυρες. Αν πάλι χρησιμοποιούν περισσότερα μελάνια, αυτό σημαίνει πως αυξάνει και το κόστος συντήρησης. Να έχετε υπόψη σας πως το toner των laser εκτυπωτών είναι πιο ακριβό για να το αγοράσετε, αλλά καταναλώνεται δυσκολότερα, ενώ το μελάνι των inkjet εκτυπωτών είναι φθηνότερε μεν, τελειώνει γρηγορότερα δε.

Φροντίδα μελανοδοχείων
Καταρχήν, ποτέ μη θέτετε σε λειτουργία τον εκτυπωτή εάν το μελανοδοχείο είναι άδειο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κεφαλή του εκτυπωτή. Το μελάνι που έχει κολλήσει πάνω σε αυτή την περιοχή έχει καταστροφικές συνέπειες. Η κεφαλή του εκτυπωτή πρέπει να σκουπίζεται με ένα υγρό ύφασμα, πάντοτε με νερό και ποτέ με διαλυτικό. Είναι σημαντικό επίσης να τρέχετε την επιλογή «καθαρισμός κεφάλες εκτύπωσης» από το εγχειρίδιο χρήστη σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ασύρματοι εκτυπωτές
Αν τα μπερδεμένα καλώδια πίσω από έναν υπολογιστή σας προκαλούν πονοκέφαλο, τότε η εξέλιξη της τεχνολογιας ήρθε να σας σώσει! Πλεον τα καλώδια έχουν αρχίσει να μειώνονται σημαντικά και οι ασύρματοι εκτυπωτές και πολυμηχανήματα συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό. Είναι και αυτοί έγχρωμοι η ασπρόμαυροι, διαθέτουν Wi-Fi για ασύρματη εκτύπωση από οπουδήποτε στον χωρο, Πολλοί εκτυπωτές διαθέτουν ενσωματωμένο card reader και αρκετά έχουν και μηχανισμό duplexer για αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης. Επίσης αρκετοί εκτυπωτές μπορούν να δουλέψουν με παραπάνω από έναν υπολογιστή μέσω ασύρματου δικτύου. Φυσικά υπάρχουν και inkjet και laser εκτυπωτές ακόμα και αν είναι τμήμα πολυμηχανήματος. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 150 μέχρι και 400 ευρώ.

Γιάννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός

Πασχαλινές ευχές από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου Σωτήρη Παναγιωτόιπουλο




Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 27-4-2013 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Πόρτα» στη Μάνη, «μάτι» σε Καλαμάτα
*Αβία: «Ο Δήμος Δυτικής Μάνης είναι δύο ταχυτήτων» *»Τους τουριστικούς πράκτορες τους πήγαν Καρδαμύλη και Στούπα», * «Τίγκα στο σκουπίδι Ακρογιάλι και Κιτριές, χάλια ο δρόμος»


Αγνοημένοι αισθάνονται οι επαγγελματίες του παραλιακού μετώπου.......

της Δημοτικής Ενότητας Αβίας, τονίζοντας ότι ο Δήμος Δυτικής Μάνης είναι πλέον δύο ταχυτήτων, με την περιοχή του Λεύκτρου να προηγείται με διαφορά.

«Η φυσική ομορφιά μάς σώζει ακόμα, όλοι οι άλλοι μας έχουν εγκαταλείψει», τόνισαν από την πρώτη στιγμή της συνάντησής μας.