Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ποιός έβαλε το χεράκι του γι αυτόν τον Δήμο - Τερατούργημα???

ΕΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ - ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, (ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ) ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΑΛΛΟΣ........

ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ....

ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΥΠΕΡΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ............

ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΛΗΤΗΡΑΣ....

Κάντε τις αντικαταστάσεις και θα λύσετε τον γρίφο.

Πάντως έτσι όπως παρουσιάστηκε ο χάρτης της Τριφυλίας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ που βρέθηκε η Κυπαρισσία ΑΚΡΙΒΩΣ στο κέντρο του Δήμου - Τερατούργημα παίρνοντας και την έδρα.

Ο νοών νοείτω.

Και μια ακόμα ερώτηση. Είναι τυχαίο που δεν μπήκε στον Δήμο Τριφυλίας και ο Δήμος Νέστορος??????
Στην Τριφυλία ανήκει. Γιατί δεν μπήκε?????????

Εκθεση λουλουδιών στα Φιλιατρά

Έκθεση λουλουδιών θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα Φιλιατρά στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Μαύρας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό σύλλογο Αγίου Γεωργίου και χορηγός επικοινωνίας είναι το Ράδιο Νίκη 96,4 FM.

Ο αριθμός των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τομέα της Ανθοκομίας και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι μεγάλος και αναμένεται μεγάλη προσέλευση κόσμου.
Η συμμετοχή των εκθετών είναι ελεύθερη και ......

ο χώρος διατίθεται Δωρεάν.
Οι ημερομηνίες της εκδήλωσης είναι 2 και 3 Μαΐου.

Για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει μεταφορά της εικόνας της Αγίας Μαύρας από τον ναό του Αγίου Ιωάννη στον ναό του Αγίου Γεωργίου όπου θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία.

Τη Δευτέρα το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα γίνει λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους των Φιλιατρών, συνοδεία μαθητών από τα σχολεία της πόλης, της Φιλαρμονικής και των πιστών.
Στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί δέηση και θα γίνει αρτοκλασία, ενώ από εκεί η εικόνα θα καταλήξει και πάλι στον Αγιο Ιωάννη.

Το πρόγραμμα της ΕΑΣ για τις επιδοτήσεις

Ανακοινώθηκε από την ΕΑΣ Μεσσηνίας το πρόγραμμα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων για τις επιδοτήσεις.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΑΣ Μεσσηνίας στις περιπτώσεις που τα προσωπικά στοιχεία δεν έχουν αλλάξει, δεν απαιτούνται δικαιολογητικά.
Αν όμως τα στοιχεία έχουν μεταβληθεί θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να ζητήσουν πληροφορίες από τα γραφεία της ΕΑΣ.

Προσοχή: Οι μεταβιβάσεις/μεταβολές των δικαιωμάτων λήγουν στις 17/5/2010.

Στα Φιλιατρά:........

Το υποκατάστημα Φιλιατρών θα παραλαμβάνει αιτήσεις από Τετάρτη 28 Απριλίου καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο.
Το τηλέφωνο της ΕΑΣ Φιλιατρών είναι: 2761 0 32240

Για τους Γαργαλιάνους:

Αμπελόφυτο-Λεύκη-Φλόκα 28-30/4,
Βάλτα-Μαραθούπολη 3-4/5,
Πύργος-Μουζάκι 5-8/5,
Γαργαλιάνοι:
Α-Κ 10-12/5,
Λ-Ο 13-15/5,
Π-Ω 17-20/5,
Μεταξάδα-Φλεσσιάδα- Μυρσινοχώρι-Μάνεση-Παλαιό Λουτρό 21-22/5.
Για τη Χώρα θα υπάρχει συνεργείο στα Γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χώρας από 3 έως 15/5.

Τηλέφωνο για την ΕΑΣ Γαργαλιάνων 27630 29158

Ανέλαβαν χθες τα καθήκοντα τους οι διοικητές σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

Νέο διοικητή έχει από χθες το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς ο Γιώργος Μπέζος ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του. Στη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής, ο κ. Μπέζος μίλησε για αίσθημα ευθύνης και συλλογική δουλειά, με στόχο το βασικό κοινωνικό αγαθό της Υγείας.

Χθες επίσης, ανέλαβε τα καθήκοντά του και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ........

Νέο διοικητή έχει από χθες το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς ο Γιώργος Μπέζος ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του. Στη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής, ο κ. Μπέζος μίλησε για αίσθημα ευθύνης και συλλογική δουλειά, με στόχο το βασικό κοινωνικό αγαθό της Υγείας, ενώ χαρακτήρισε το καλαματιανό νοσοκομείο ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα της ελληνικής περιφέρειας. Παρών στην τελετή και ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Λαουδιάς.

Παραδίδοντας στον Γιώργο Μπέζο, ο τέως διοικητής Δημοσθένης Σωτηρόπουλος εξέφρασε τη συγκίνησή του, σημειώνοντας πως επιστρέφει στην πατρίδα του, την Τρίπολη, με αισθήματα χαρμολύπης. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και συνολικά το προσωπικό του νοσοκομείου για τη συνεργασία που είχαν, ενώ ευχήθηκε στον Αρκάδα συμπολίτη του, Γιώργο Μπέζο, να τα πάει ακόμη καλύτερα. Πρόσθεσε ότι έχει τα εφόδια γι’ αυτό, καθώς η κατάρτισή του και η θητεία του στο ΙΚΑ, του δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζει και τον τομέα της Υγείας και αυτόν της Διοίκησης.

Ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Θεοδόσης Μαρλαντής ευχήθηκε καλή επιτυχία τόσο στο νέο διοικητή όσο και στον απερχόμενο για τα μελλοντικά του σχέδια - πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα στο Δήμο Τρίπολης. Για τον κ. Σωτηρόπουλο, πρόσθεσε ότι ως γιατρός είχε την ευχέρεια να γνωρίζει τα ιατρικά θέματα, αλλά και ως πρώην δήμαρχος να ξέρει από διοικητικά.

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και νυν του Παναρκαδικού Τρίπολης, Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση, αναφέρθηκε στην παρουσία του υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. στην τελετή παράδοσης - παραλαβής, λέγοντας ότι αυτό δείχνει την ευθύνη με την οποία το υπουργείο αντιμετωπίζει τη Δημόσια Υγεία. Μίλησε, επίσης, για συνεργασία των δύο νοσοκομείων.

Στο προσωπικό στίγμα που άφησε κάθε διοικητής που πέρασε, αναφέρθηκε ο νομικός σύμβουλος του ιδρύματος Χρήστος Αρχοντής, ο οποίος ασχολείται και με το θέμα της κληρονομιάς του Τζορτζ Καππόπουλου στο Νοσοκομείο. Στον Γιώργο Μπέζο ευχήθηκε υπομονή, γιατί, όπως είπε, οι προκλήσεις είναι πολλές, καθώς και τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει.

«Δεν πρόκειται για υπόθεση ενός μόνο ανθρώπου, αλλά για συλλογική δουλειά» τόνισε ο κ. Μπέζος, ενώ ως σημαντικό παράγοντα για να φέρει σε πέρας το έργο του, χαρακτήρισε τη συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες που θα δοθούν στο νομό, ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Λαουδιάς έκανε λόγο για έμφαση στην Α/θμια φροντίδα, ενώ μίλησε για τη στελέχωση σε προσωπικό, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, τη Μονάδα Εμφραγμάτων και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο που πρέπει να λειτουργήσει, όπως και την Ψυχιατρική Κλινική. Πρόσθεσε ότι θα αντιμετωπιστούν προβλήματα στα Κέντρα Υγείας, από κτηριακά μέχρι εξορθολογισμού της στελέχωσης, γιατί, όπως είπε, άλλα είναι υπερ - και άλλα υπο - στελεχωμένα. Τέλος, μίλησε για δράσεις που εντάσσονται στη γενικότερη φιλοσοφία του υπουργείου, όπως έλεγχο προμηθειών, παρατηρητήριο τιμών, εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος, ηλεκτρονική συνταγογράφηση κ.ά. Της Μαρίας Νίκα

Ανέλαβε καθήκοντα ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

ΝΩΡΙΣ ΧΘΕΣ το πρωί, γύρω στις 8.00, ανέλαβε τα καθήκοντά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος.
Έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών του και αναλογιζόμενος το χρέος απέναντι στο ίδιο το νοσοκομείο, αλλά και τους πολίτες της περιοχής, με χαμηλούς τόνους και αποφασιστικότητα για προσφορά, από την πρώτη στιγμή θέλησε ο ίδιος να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί. Βεβαίως, θα ενημερωθεί αρμοδίως, αλλά, όπως μας είπε, θέλει να έχει προσωπική αντίληψη για κάθε τι που αφορά στο νοσοκομείο.

Όπως μας δήλωσε: «Ανέλαβα σήμερα τα καθήκοντά μου, ήρθα στο νοσοκομείο, ένα νοσοκομείο που ξέρω, εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, σε αυτό το νοσοκομείο έφερα για νοσηλεία δικούς μου ανθρώπους… Νομίζω ότι το χρωστάμε στους πολίτες και στο ίδιο το νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και να αναδειχθεί ως πρότυπο νοσοκομείο για τις ανάγκες των πολιτών. Ο πολίτης, στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, πρέπει τουλάχιστον να αισθάνεται ασφάλεια στην υγεία! Είμαι αποφασισμένος με όλες μου τις δυνάμεις, με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, να προσφέρω ό,τι μπορώ για το νοσοκομείο και τους πολίτες της περιοχής μας. Όλοι και οι πολίτες και το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό πρέπει να το αγκαλιάσουμε και έμπρακτα να το στηρίξουμε…».

Να σημειωθεί πως χθες, πρώτη μέρα των καθηκόντων του, παρέμεινε στο νοσοκομείο μέχρι τις 4.00, ενώ επέστρεψε αργότερα το απόγευμα.

Πηγή: Θάρρος

Καλλικράτης: Βράζουν Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι

Αντιδράσεις στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους, που μπορεί να πάρουν και εκρηκτικές διαστάσεις, προκάλεσε η δημοσιοποίηση της πρότασης για τη δημιουργία Δήμου Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία.

Οι τοπικοί άρχοντες είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, ενώ οι πολίτες εκφράζουν επιφυλάξεις για το σχήμα αυτό. Πολλοί, μάλιστα, δε γνωρίζουν τι ακριβώς θα γίνει και είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι.

Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιοι που ναι μεν θα ήθελαν ο Δήμος τους να είναι έδρα ή να παραμείνει αυτόνομος, αλλά δε λένε και όχι στο Δήμο Τριφυλίας, όπως προτείνεται…

Φιλιατρά ........

Γιώργος Κοτσάκης: «Δε με ενθουσιάζει, περίμενα να μείνει αυτόνομος ο Δήμος Φιλιατρών… Δεν ξέρω στην πορεία αν αυτό βγει σε καλό…».

Γιώργος Σταματόπουλος: «Ως Φιλιατρινός θα ήθελα ο Δήμος μας να μείνει ανεξάρτητος ή να ήταν εδώ η έδρα, αλλά προκειμένου να πηγαίναμε στους Γαργαλιάνους, καλύτερα που η έδρα είναι στην Κυπαρισσία…».

Σταύρος Παρασκευόπουλος: «Θέλαμε την έδρα στα Φιλιατρά γιατί είναι στο μέσο της περιοχής, έχουμε υπηρεσίες, είμαστε αρχαίος – ιστορικός Δήμος… Το σχήμα που παρουσιάστηκε δε με ικανοποιεί απόλυτα… Ο χρόνος θα δείξει».

Τέλης Καναβός, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών: «Το χωροταξικό δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Απαιτούσαμε κι εμείς, όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο, να μείνουμε αυτόνομοι. Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει με τα οικονομικά… Η Πολιτεία θα δώσει πόρους ή θα φορτώσει μόνο ευθύνες, που θα πληρώνουν οι πολίτες;».

Γιάννης Κίτσος: «Δεν είναι σωστό αυτό που θέλουν να κάνουν. Τα Φιλιατρά είναι μεγάλα, μπορούσαν μόνα τους! Είναι μεγάλη ανοησία αυτό…».

Ανδρέας Ντούνος: «Θα γίνουμε χωριό στα Φιλιατρά, έτσι πιστεύω… Θα μας μείνουν μόνο οι μετανάστες… Όλα τα παίρνει η Κυπαρισσία…».

Ειρήνη Φαραντζή: «Είναι και θετικό και αρνητικό… Ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί, δεν ξέρει τι ακριβώς θα γίνει… Μακάρι να βγει σε καλό και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας…».

Αγγελική Γκόνη: «Είναι και καλό και κακό… Καλό είναι που είμαστε με την Κυπαρισσία, αλλά θα προτιμούσαμε να είμαστε μόνοι μας…».

Μια παρέα που απολάμβανε τον καφέ της στην πλατεία μας ανέφερε πως «βάσει γεωγραφικής θέσης, πληθυσμού, μορφολογίας εδάφους και οικονομικής ανάπτυξης που υπάρχει στα Φιλιατρά, πρέπει να γίνουμε έδρα Δήμου. Καλό το σχήμα, αλλά η έδρα πρέπει να γίνει εδώ…», ενώ ένας από την παρέα μας είπε ότι «με τον “Καλλικράτη” άλλαξε ο Μανωλιός μόνο…».

Γαργαλιάνοι…

Μαριάνθη Νικολοπούλου: «Οι Γαργαλιάνοι έχουν 9,5 χιλιάδες πληθυσμό, έχουν υπηρεσίες, έχουν αγορά, έχουν πόρους, είναι παράλογο να πάμε στην Κυπαρισσία. Μπορούμε μόνοι μας! Είναι κομματικές σκοπιμότητες στη μέση για αυτό που πάει να γίνει…».

Λίτσα - Γαρυφαλλιά Τεριζάκη: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Οι Γαργαλιάνοι έχουν ανάπτυξη! Με τον “Καλλικράτη” δε θα υπάρξει ανάπτυξη των περιοχών μας…».

Σταύρος Μανωλόπουλος: «Είναι λίγο δύσκολο να λειτουργήσει ένας τέτοιος Δήμος. Εμείς θέλουμε να μείνει όπως έχει. Είναι λάθος αυτό που γίνεται και δεν ξέρω γιατί, για ποιες σκοπιμότητες…».

Άλκης Ξύγκας, δήμαρχος Φιλιατρών: «Δε συμφωνούμε με τη χωροταξική κατανομή. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι. Θα συντονίσουμε τις αντιδράσεις μας, μαζί και με το Δήμο Γαργαλιάνων…».

Γιάννης Φιλντίσης, δήμαρχος Αυλώνος: «Είμαστε σύμφωνοι με την πρόταση για το Δήμο Τριφυλίας, άλλωστε το Δ.Σ. έχει πάρει σχετική απόφαση από τότε που γίνονταν συζητήσεις για τον “Καποδίστρια 2”. Ο Δήμος Τριφυλίας έχει προοπτική και μέλλον και όλοι πρέπει να τον στηρίξουμε…».

Γιώργος Σαμπαζιώτης, δήμαρχος Κυπαρισσίας: «Η πρόταση είναι πολύ κοντά στην απόφαση του Δ.Σ., η οποία ήταν για έναν ενιαίο Δήμο στην Τριφυλία. Είναι θετική εξέλιξη για την περιοχή. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, αλλά αν περάσει λίγος χρόνος, όλοι μπορούμε να βρούμε έναν κοινό τόπο συνεννόησης με κοινούς στόχους για την ανάπτυξη! Ο καθένας που αγαπά τον τόπο μπορεί να προσφέρει. Η περιοχή μας είχε ανάγκη, άλλωστε, έναν ισχυρό Δήμο…».

Ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς αρνήθηκε ευγενικά να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, σημειώνοντας πως θα τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, που εκτάκτως θα συνεδρίαζε στις 8.00 χθες το βράδυ.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Τριπύλης Θεόδωρος Τσαλαμανδρής σημείωσε ότι τον βρίσκει θετικό η πρόταση, αλλά θα ήθελε 4 Δήμους στα όρια των πρώην επαρχιών. «Ωστόσο – είπε - ο Δήμος Τριφυλίας είναι ισχυρός Δήμος! Να δούμε, βέβαια, τη λειτουργία και να γίνει καλή προεργασία για να πετύχει ο “Καλλικράτης”, για το καλό του τόπου και των πολιτών».

Πηγή: Θάρρος

Μαύρες σημαίες για τον Καλλικράτη στα Φιλιατρά.

Οι κατάμαυρες σημαίες ήταν η απάντηση των Φιλιατρών στο έκτρωμα της Κυβέρνησης με το σχέδιο Καλλικράτης.
Από σήμερα το πρωί, αναρτήθηκαν μαύρες σημαίες στις 2 εισόδους της πόλης αλλα και στην πλατεία και στον Δημαρχείο.

Οι Φιλιατρινοί μη αντέχοντας το έκτρωμα που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και την δήθεν Επιστημονική επιτροπή που έκανε την πρόταση, αντέδρασαν χθες το βράδυ στο σενάριο που λέει Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία.
Πολύς ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε χθες το βράδυ στο Δημαρχείο της πόλης όπου υπήρχε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο για τον Καλλικράτη προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να υψώσει το ανάστημα του στους επίδοξους νεκροθάφτες της πόλης μας. Απ΄όπου και αν προέρχονται. Είτε αυτοί είναι βουλευτές είτε Αυτοδιοικητικός παράγοντας....

Το παράδειγμα του Δημαρχείου να αναρτήσει μαύρες σημαίες υιοθέτησαν και καταστηματάρχες της πόλης μας, ενω δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες το παράδειγμα αυτό να υιοθετήσουν και οικίες.

Εμείς προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να αναρτήσουν κι εκείνοι στα μπαλκόνια τους μαύρη σημαία διαμαρτυρίας για το έκτρωμα που σχεδιάστηκε και ονομάστηκε Δήμος Τριφυλίας χωρίς τα φιλιατρά να είναι έδρα του Δήμου.

Δείτε τις φωτογραφίες.




Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΗΘΕΙΑ 25 ΔΙΣ. ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο SOROS ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ!

Η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και δεν δέχτηκε.... !!!!

Δεν ενέκρινε ο SOROS την λύση αυτή , γιατί ΔΕΝ θα κερδοσκοπούσε, οπότε ΔΕΝ έγινε!

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!

Από το Καστελλόριζο απεφάσισε ο πρωθυπουργός να στρέψει κατά των Ελλήνων το πιστόλι που είχε και να ανακοινώσει επισήμως την απόφασή του να καταφύγει σε Ευρώπη και Αμερική για δανεισμό, μέσω του περίφημου μηχανισμού στήριξης. Είπε ότι η κυβέρνησή του αποκατέστησε το κύρος της χώρας μας και στην συνέχεια αυτοαναιρούμενος ομολόγησε ότι οι αγορές δεν μας εμπιστεύθηκαν, διατηρώντας τα επιτόκια δανεισμού σε υψηλά ποσοστά.

Υπερηφανεύτηκε ότι χάρη σ΄ αυτόν η Ευρώπη απέκτησε τον μηχανισμό στήριξης, ενώ θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για την περιπέτεια στην οποία τους ενέπλεξε. Μίλησε επίσης για «Οδύσσεια» της χώρας, την Ιθάκη...


της και χαρτογραφημένα νερά για την πλεύση της. Οι πρώτοι ύφαλοι όμως ήδη παρουσιάστηκαν.

Η κ. Μέρκελ και η Deutsche Bank άρχισαν τα ναι μέν αλλά, ο δε Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του, έκανε μια «περίεργη» δήλωση την οποία παραθέτω αυτούσια στα αγγλικά, προς άρσιν πάσης ερμηνευτικής παρεξηγήσεως:

The United States, which has a veto over IMF decisions, supported Greece's decision to ask for the activation of the aid package, the White House said. (Reuters).

Έτσι δυστυχώς για τον τόπο μας, επιβεβαιώνεται πλήρως το πρώτο σκέλος ( προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.), των όσων η ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ είχε γράψει στις 27 Φεβρουαρίου:

[Έχω την αίσθηση ότι θα «προτιμήσει» τα δολλάρια με χαμηλότερο επιτόκιο από τα ευρώ, αλλά το αντάλλαγμα θα είναι εθνικώς βαρύ. Ίσως λοιπόν δεν είναι τυχαία η επαναλαμβανομένη δήλωση του κ. Παπανδρέου περί μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας.

Μέχρι τότε θα δεχόμαστε καταιγισμό παραπληροφόρησης από τα Μ.Μ.Ε. περί σεισμών, λιμών, λοιμών και καταποντισμών, αν καταστεί εμφανής η πρόθεση της Ελλάδας να «ψωνίσει» δάνεια από την αμερικανική αγορά. Αν πάλι ο κ. Παπανδρέου στραφεί προς τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, οι Αμερικανοί θα πιέσουν με τις γνωστές και αγαπημένες τους μεθόδους]. Ευχόμαστε να μην επαληθευτούμε ως προς το δεύτερο σκέλος που αφορά τα εθνικά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση ας κρατάμε μικρό καλάθι ως προς τις προσδοκίες μας από την Ευρώπη, διότι αφ’ ενός δεν είναι δεδομένη η εύρυθμη και κυρίως η ταχεία λειτουργία του «μηχανισμού», αφ’ ετέρου η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες δεν φλέγονται από την επιθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα. Σε ότι αφορά την προθυμία της Γαλλίας να μας συνδράμει με 3,9 δις €, οφείλεται στην προσδοκία κέρδους 3,5% από τις διαφορές των επιτοκίων δανεισμού (5% για την Ελλάδα, 1,5% για την Γαλλία).

Ατυχώς για την Ελλάδα, τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την οικονομία της, κυρίως από το 2000 μέχρι και σήμερα, είχαν μοναδικό γνώμονα το πολιτικό-κομματικό-προσωπικό όφελος και όχι την ευημερία του τόπου.

Αυτή είναι η μοναδική και πικρή αλήθεια που επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα. Υπάρχει όμως και μία ακόμη αλήθεια.

Ότι όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ ημών, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Όχι τόσο για την οικονομία, όσο για τις επιλογές των κυβερνητών μας.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας την είδηση που πέρασε στα πολύ «ψιλά» των ειδήσεων στις 20 Μαρτίου:
η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις,
όχι δάνειο
και από εκεί και πέρα δάνειο οιουδήποτε ύψους με σταθερό επιτόκιο 4,5%,
το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και βεβαίως δεν δέχτηκε....

Π.Α.
http://ksipnistere.blogspot.com/
eglimatikotita

Διαβάστε σχετικά:

Ο Παπανδρέου προσέτρεξε στο ΔΝΤ, επειδή οι Ρώσοι ετοίμαζαν πακέτο βοήθειας 50 δις;Παραίτηση κυβερνητικού αξιωματούχου σε θέση κλειδί;

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Hμερομηνία : 7/11/09
Τι παίζεται για την Ελλάδα... Ο Σόρος και πόσο μας επηρεάζει...

Ενα 48ωρο του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος στην Αθήνα Ποιους είδε (Σπέκχαρντ και άλλους), πού πήγε και τι αντιδράσεις προκάλεσε

Σάββατο 18 Απριλίου 2010
Μυστική συνάντηση Παπανδρέου με τον φίλο του τον Tζ.Σόρος

ΕΒΡΑΙΟΣ SOROS ΤΗΣ MOODY'S:"Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ MOODY’S O SORROS
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/04/25-soros.html

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Απριλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.