Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Μαύρες σημαίες για τον Καλλικράτη στα Φιλιατρά.

Οι κατάμαυρες σημαίες ήταν η απάντηση των Φιλιατρών στο έκτρωμα της Κυβέρνησης με το σχέδιο Καλλικράτης.
Από σήμερα το πρωί, αναρτήθηκαν μαύρες σημαίες στις 2 εισόδους της πόλης αλλα και στην πλατεία και στον Δημαρχείο.

Οι Φιλιατρινοί μη αντέχοντας το έκτρωμα που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και την δήθεν Επιστημονική επιτροπή που έκανε την πρόταση, αντέδρασαν χθες το βράδυ στο σενάριο που λέει Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία.
Πολύς ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε χθες το βράδυ στο Δημαρχείο της πόλης όπου υπήρχε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο για τον Καλλικράτη προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να υψώσει το ανάστημα του στους επίδοξους νεκροθάφτες της πόλης μας. Απ΄όπου και αν προέρχονται. Είτε αυτοί είναι βουλευτές είτε Αυτοδιοικητικός παράγοντας....

Το παράδειγμα του Δημαρχείου να αναρτήσει μαύρες σημαίες υιοθέτησαν και καταστηματάρχες της πόλης μας, ενω δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες το παράδειγμα αυτό να υιοθετήσουν και οικίες.

Εμείς προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να αναρτήσουν κι εκείνοι στα μπαλκόνια τους μαύρη σημαία διαμαρτυρίας για το έκτρωμα που σχεδιάστηκε και ονομάστηκε Δήμος Τριφυλίας χωρίς τα φιλιατρά να είναι έδρα του Δήμου.

Δείτε τις φωτογραφίες.




15 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ?ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΑΜ....ΝΤΑΙ.ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ!!!ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΥΣΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ.ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να γίνουν πολλά.
    Το θέμα είναι κατα πόσο ΕΜΕΙΣ μπορούμε να το πράξουμε για ένα τρίμηνο ή ακόμα και εξάμηνο.
    Πάει λίγο κόντρα στις μέχρι τώρα συνήθειες πολλών αλλα αν το βάλουμε πείσμα Μπορούμε να κάνουμε τους Κυπαρίσσιους το πολύ σε δυο μήνες να βρωμάει το χνώτο τους πείνα από ένα χιλιόμετρο μακρυά.
    Και κυρίως τους μαγαζάτορες της Κυπαρισσίας. Γιατι οι Δημόσιοι υπάλληλοι τους ήδη αρχίζουν να μυρίζουν πείνα τα χνώτα τους.

    ΙΣΧΥΡΗ ΘΕΛΗΣΗ χρειάζεται και Λυσσαλέο πείσμα.
    Το διαθέτουμε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, δεν χρειάζεται τόσο κόμπλεξ με την Κυπαρισσία. Ανοίξτε λίγο τους ορίζοντές σας και θα δείτε ότι η πορεία σας ειναι κοινή με όλη την Τριφυλία.
    Όποιος την σημερινή εποχή περιχαρακώνεται και απομονώνεται χάνει. Υπάρχει χώρος για όλους στην Τριφυλία, αρκεί να υπάρχει ανοιχτό μυαλό και στόχευση στο μέλλον.
    Είναι αδικία για την ιστορία των Φιλιατρών να συμπεριφέρεστε έτσι. Η πλούσια αγροτική παραγωγή και κάθε άλλη αρετή του Φιλιατρινού τόπου και του λαού του, μπορούν να γίνουν η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης που περιμένει.

    Το λιμάνι της Κυπαρισσίας δεν είναι μόνο για αυτή είναι για όλη την Τριφυλία.
    Το φιλιατρινό φράγμα είναι έργο πνοής για όλη την περιοχή.
    Η ΠΟΤΑ δεν ανήκει αποκλειστικά στους Γαργαλιάνους αλλά αφορά όλη την περιοχή.
    Με τέτοιες ιδέες και αρχές μπορούμε όλοι μας να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης και προόδου.
    Η επόμενη μέρα του "Καλλικράτη" ανήκει σε όλους. Ο καθένας πρεπει να διεκδικήσει το μερίδιό του. Δεν μπορεί να του το στερήσει κανένας. Αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και να μην κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο όπως η στρουθοκάμηλος.
    Ας χρησιμοποιήσουμε την ενέργειά μας και τη θέλησή μας για πρόοδο, σε ένα ανοικτό γόνιμο διάλογο με τις ιδέες που ο καθένας έχει.
    Ας ανοίξουμε αυτό το διάλογο σύντομα.
    Είναι για όλους μας κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. agapita filiatra news,
    giati toso vareies kouventes? Oi kouventes kai oi petres leei kapoios, den gurizoun pisv pote. Mhpvs yparxei kai pio thetikh pleyra tvn pragmatvn? Den nomizv oti thavontai ta filiatra opos lete, etsi opos den thavontai kai toses alles poleis poun den hatn/tha einai kefales dhmvn.

    Des'te thn allh mera san mia nea eykairia - Thetikes skepseis mono kalo tha kanoun se olous pou sas diavazoun.

    Oloi eimaste mazi!

    Nikos
    (messhnios tou eksoterikou)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Den nomizv oti thavontai ta filiatra opos lete...

    Καλα. Εντάξει. Ζήσε εσύ εκεί που ζεις και άσε εμείς εδώ να ξέρουμε λίγο παραπάνω από σένα.
    Και Να ξέρουμε καλύτερα εμείς αν με το συγκεκριμένο έκτρωμα θα θαφτούν τα Φιλιατρά ή όχι.
    Γιατί με έδρα δήμου την Κυπαρισσία.... ΜΑΜΗΣΕ ΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι όσοι λένε ότι τα Φιλιατρά μπορούν να πάνε μπροστά με την πρόταση Δήμου Τριφυλίας με έδρα στην Κυπαρισσία, νομίζω ότι δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει το προσχέδιο του Ραγκούση. Για μας όμως που ζούμε εδώ και η πόλη αποτελεί καθημερινότητα, η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη. Μπράβο στο Δήμαρχο και σε όλους όσους έβαλαν τις μαύρες σημαίες. Δε μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάζω με προσοχή και ενδιαφέρον τις σχετικές με τη χωροταξία του "Καλλικράτη" αναρτήσεις και τα σχόλια. Είναι γεγονός ότι τα Φιλιατρά είχαν και έχουν επιχειρήματα για την έδρα του νέου Δήμου. Είναι γεγονός, όμως, επίσης, πως κανένας σοβαρός άνθρωπος που να διαθέτει στοιχειώδη λογική, διαβάζοντας τα κριτήρια του "Καλλικράτη" για τους νέους Δήμους, δε μπορεί πλέον να ελπίζει ή να πιστεύει ότι μπορεί ο Δήμος Φιλιατρών να μείνει αυτόνομος στη νέα εποχή του "Καλλικράτη", όπως χθες αποφάσισε με ισχνή πλειοψηφία (9-6) να διεκδικήσει - αιτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών. Στη συνεδρίαση πολλές φορές ακούστηκε το πληθυσμιακό κριτήριο, που είναι οι 12.000 κάτοικοι, αλλά τελικά πέρασε η πρόταση για διεκδίκηση αυτονομίας (που είναι πέρα για πέρα σίγουρο, το πλέον δεδομένο, ότι δεν θα γίνει) και όχι η πρόταση για διεκδίκηση της έδρας που μπορεί και να ήταν κάτι το εφικτό. Μετά από αυτά φίλοι των Φιλιατρών, ακόμη φταίνε οι πολιτικοί, ακόμη φταίει το πολιτικό σύστημα, ακόμη φταίει κάποιος "μπαμπούλας" και "αόρατος εχθρός"??? Και για να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, από την αρχή των συζητήσεων για τον "Καλλικράτη" (αφήστε τον Καποδίστρια 2 που γίνονταν συζητήσεις τοπικών σας αρχόντων με τους Γαργαλιανιώτες για ένωση... και χθες οι Γαργαλιάνοι πρότειναν Δήμο Νέστορος και όχι ένωση με τα Φιλιατρά) ποιός ήταν αυτός ή ποιοί ήταν αυτοί οι φωστήρες της πόλης των Φιλιατρών που είχαν την φαεινή ιδέα για την αυτονόμηση και με τον "Καλλικράτη"??? Υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο??? Απαντώ, ΟΧΙ! Πού έγινε, μπορείτε μήπως να μου πείτε??? Σε δήμο με τα χαρακτηριστικά του Δήμου Φιλιατρών. Η αλήθεια όσο ωμή και πικρή και αν είναι, είναι μία: από την αρχή ήταν λάθος η θέση του Δ.Σ. για αυτονομία. Αντί να κάνουν συμμαχίες με όμορους Δήμους και να διεκδικήσουν την έδρα του όποιου Δήμου προέκυπτε, πρότειναν αυτονομία. Αυτό φταίει φίλοι μου και μη βλέπετε "φαντάσματα". Δεν υπάρχουν. Σκεφτείτε αυτά που γράφω, επεξεργαστείτε τα και θα δείτε που έτσι ακριβώς είναι... Οι μαύρες σημαίες, οι αντιδράσεις οι φωνές και οι αντάρες, λυπάμαι που το λέω, είναι μόνο για "εσωτερική κατανάλωση"... Όταν την ύστατη, έστω, ώρα δεν διεκδικείς κάτι, όπως είναι η έδρα, που μπορείς να πετύχεις, αλλά επιμένεις σε κάτι που εκ των προτέρων ξέρεις ότι είναι ανέφικτο, αδύνατο να γίνει, τότε είναι σα να λες στο Υπουργείο να μείνει η πρόταση για τη Μεσσηνία, με το Δήμο Τριφυλίας όπως προτείνεται, ως έχει. Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός και κατανοητός και δε θέλω να στεναχωρήσω κανέναν. Αλλά, φίλοι, έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΟΥΝ!!!!!!!
    ΕΝΟΤΗΤΑ ,,ΕΝΟΤΗΤΑ . ΟΛΟΙ ΜΟΑ ΓΡΟΘΙΑ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ?...ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΟ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ...ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ..ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΔΡΑ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΛΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με τη Νέα Δημοκρατία, εχθρός των Φιλιατρών ήταν ο Καλατζάκος.
    Με το ΠΑΣΟΚ όπως φαίνεται από τις εξελίξεις, εχθρός των Φιλιατρών είναι ο Κουσελάς και δεν περίμενα ότι από το κόμμα μου θα υπάρχουν εχθροί των Φιλιατρών.
    Φάνηκε αυτό από την υπόθεση Τσαφαρά.
    Ξέρουμε το ρόλο που έχει παίξει ο Κουσελάς στην υπόθεση της Εμπορικής Φιλιατρών. Ο Τσαφαράς βέβαια είναι στη φυλακή. Θα τα βγάλουμε όλα στη φόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγνώμη ΠΟΙΟΣ ανέφερε όνομα "Κουσελάς" στην παρούσα ανάρτηση????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΩΠΑ ΜΕΓΑΛΕ 8,02 ,ΤΗ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ ???? ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΡΙΧΤΑ .....ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΓΑΠΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Ε!1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΡΙΦΥΛΙΑ NEWS ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣΤΑΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ
    ΑΦΟΥ Η ΕΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
    ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΧΩΡΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΓΙΑ ΠΥΛΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    ΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΠΑΡΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΤΕ ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΒΕΙΣ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΝΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
    ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ
    Ο ΞΥΓΚΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ
    ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΝΟΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ
    ΕΙΠΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΜΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ
    ΕΙΠΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΕΙΠΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ
    ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
    ΦΙΛΙΑΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.