Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Δηλώσεις του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου για το ναυάγιο του ΡΑΜΟΝΑ στην Γιάλοβα.

Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος αναφέρθηκε και στο ναυάγιο του ΡΑΜΟΝΑ στην Γιάλοβα.
Ο Κος Δράκος είπε ότι έχει κάνει η Νοαμρχιακή αυτοδιοίκηση τις απαραίτητες ενέργειες με τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το θέμα.
Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε η Νομαρχία αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος είτε για υπολείμματα της μεταφερόμενης χημικής ουσίας, είτε οποιαδήποτε μετατροπή της από ενδεχόμενη χημική αντίδραση.
Συγκεκριμένα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δράκος είπε τα εξής: ......

«Προέκυψε μια ένταση της φημολογίας σχετικά με το ναυάγιο του Ραμόνα, στην περιοχή της Γιάλοβας. Ήδη συγκροτήσαμε επιτροπή μελέτης άμεσα, πέραν της μέχρι τότε γενομένης προσπάθειας, με την παρουσία του Λιμενάρχη του κ. Αριστ. Σαλβάνου, του Δημάρχου Πύλου κ. Γεώργιου Χρονόπουλου, του αρμόδιου Αντινομάρχη κ. Στ. Αναστασόπουλου, της Δντριας και στελεχών του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Δντριας Υγείας κας Αικ. Σπέντζουρα και της Προϊσταμένης του Τμήματος Αλιείας κας Ζωή Γεωργίου της ΝΑΜ και συνεργαστήκαμε και με υπερκείμενες αρχές, για να εξετάσουμε και να δούμε αν αυτή η φημολογία που διέρρεε έχει υπόβαθρο.

Μιλήσαμε με την ΕΥΔΑΠ, με τον Πρόεδρο κ. Κωστούλα και την Γ. Δντρια κα Κωνσταντοπούλου των Διυλιστηρίων, με τα Κεντρικά του Γενικού Χημείου του Κράτους, για να δούμε το κατά πόσον μπορεί είτε υπολείμματα της μεταφερόμενης χημικής ουσίας, είτε οποιαδήποτε μετατροπή της από ενδεχόμενη χημική αντίδραση, μπορεί να δημιουργήσουν θέματα. Οι προφορικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε ήταν καταλυτικά αρνητικές, όπου και αν ρωτήσαμε. Ωστόσο, δεν αρκεστήκαμε σε αυτό και σήμερα το πρωί στείλαμε μια επιτροπή αποτελούμενη από τον κ. Παν. Πυλιώτη του Τμήματος Περιβάλλοντος της Δνσης ΠΕΧΩΠΟ, τον κ. Καραλή από το Τμήμα Αλιείας, τον κ. Δημήτρη Λαμπρόπουλο, επόπτη από την Δνση Υγείας, τον κ. Δημητρακόπουλο από την Δνση Αναπτυξης και την κα Μεϊμετέα Ειρήνη από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πύλου, ο οποίος είχε συνεργείο τεχνικό, όπου ανέλκυσαν και σακιά που υπήρχαν στο κήτος του βυθισμένου σκάφους, και αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει τρεις σειρές δειγμάτων, η μία θα μείνει εδώ στο Γενικό Χημείο του Κράτους, η άλλη φεύγει με αυτοκίνητο της ΝΑΜ για να μεταφερθεί στα Κεντρικά του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Αθήνα και παράλληλα η τρίτη στην ΕΥΔΑΠ.
Αυτά για να ασφαλίσουμε και πέραν των προφορικών διαβεβαιώσεων την υπόθεση αυτή, προκειμένου να συνεχιστεί η εργασία η οποία έχει αναληφθεί από πλευράς ΥΕΝ».

Συνάντηση Δράκου με στελέχη του ΟΑΣΠ

Συνάντηση με στελέχη του ΟΑΣΠ είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Στην συνάντηση έλαβαν μέρος οι:
Αντινομάρχη Στ. Αναστασόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αθαν. Σαμέλης, ο Δντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παν. Γιαννακέας, ο Προϊστάμενος Μελετών κ. Δημ. Καλδής και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Μαν. Κοβάτσης.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν ασκήσεις και ενημέρωση και πρόνοια γενικότερα για την υπόθεση των σεισμών.

Όπως σημείωσε ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος στην ενημέρωση των δημοσιογράφων η συνάντηση αυτή έγινε στα πλαίσια μιας διαχρονικής συνεργασίας της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης δράκος είπε:

Με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προ ολίγου χρόνου, έχουμε ......

ξεκινήσει μια προσπάθεια για να μελετήσουμε την αντοχή όλων των κτηρίων κυρίως των δημοσίων, για την υπόθεση του ενδεχομένου να γίνει σεισμός. Βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η εργασία, και σε μικρό χρονικό διάστημα ελπίζουμε με μια καινούργια προσπάθεια που θα γίνει, να κλείσει πολύ σύντομα. Ο Δντής της Δνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του ΟΑΣΠ κ. Αναστάσιος Τσάγκλας, ο υπεύθυνος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης κ. Ζαρμακούπης Λάμπρος και το μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Καράντζαλης Πέτρος, συμφωνήσαμε να πραγματοποιηθεί μία διημερίδα και άσκηση που θα έχει δύο στόχους: Πρώτον την ενημέρωση και άσκηση των φορέων της Β/θμιας Αυτοδιοίκησης και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, της Α/θμιας Αυτοδιοίκησης και των τοπικών δημοτικών τμημάτων Πολιτικής Προστασίας, άλλων υπευθύνων που έχουν αρμοδιότητα σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις, όλων ανεξαιρέτως των εθελοντών και των υπευθύνων των Νοσοκομείων και της Εκπαίδευσης.

Δεύτερον, την ενημέρωση των φορέων αποκλειστικά της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και των τμημάτων Υγιεινής της Εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα θα γίνει ενημέρωση και άσκηση μέσα σε σχολείο. Φυσικά θα υπάρξει και μια έκδοση από πλευράς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, διαφανειών και CD, που θα ενημερώνουν το λαό για τέτοια φαινόμενα, προκειμένου να έχουμε υψηλή ετοιμότητα. Προηγουμένως, ήδη το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ έχει λάβει οδηγίες και εντολές για την εφαρμογή των νόμων, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, οι οποίες σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο πρέπει να ορίσουν υπευθύνους των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε υπολογίζουμε τον Μάιο να πραγματοποιήσουμε αυτές τις εκδηλώσεις. Παράλληλα, συνομίλησα, κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας, με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Μακρόπουλο, ο οποίος μας συμπαρίσταται σε όλους τους αγώνες που κάνουμε και ο οποίος απέστειλε το κλιμάκιο εδώ, προκειμένου να έχουμε και μια ευρύτερη συνεργασία για ζητήματα που μας αφορούν. Η Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ και σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα οργανώσουμε και μια Ημερίδα η οποία θα σχετίζεται με τις κατασκευές και με την αντισεισμική διάστασή τους, κάτι το οποίο για την περιοχή μας, παρά την πολύ σοβαρή δουλειά που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια και μετά τα φαινόμενα που αντέξαμε και αντιπαρήλθαμε, είναι ένα ζήτημα το οποίο πάντα βρίσκεται σε επικαιρότητα, χρειάζεται συνεχή προσαρμογή, έχουμε ανάγκη του να μην ξεχνιόμαστε για να παρέχουμε στο λαό μας την ασφάλεια. Αυτή η συνάντηση νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντική και ωφέλιμη και προετοιμάζει όλα αυτά τα οποία σας είπα και είναι εν αιθρία διότι πάντα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και να μην ξεχνιόμαστε, και να μην εφησυχάζουμε πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Επίσης, να προσθέσω ότι επί τη βάσει των στοιχείων που έχουμε ήδη συλλέξει πρέπει να σας πω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, όσον αφορά τις κτηριακές μας υποδομές, ωστόσο θέλουμε να κάνουμε τη μισή σχεδόν δουλειά ακόμη και το λέω διότι θα έχει και ο αρμόδιος Αντινομάρχης και ο Δντής Τεχνικών Υπηρεσιών τις επόμενες ημέρες μια συνεργασία με το ΤΕΕ έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν και οι υπόλοιπες επιτροπές οι οποίες έχουν να ολοκληρώσουν το έργο το οποίο ήδη έχουμε οργανώσει. Ο Προϊστάμενος Μελετών κ. Καλδής έχει κάνει μια προεργασία και απομένουν να επισπεύσουμε λίγο το επόμενο διάστημα για να ολοκληρώσουμε.
Πάντως, και είμαι κατηγορηματικός, τα αποτελέσματα της εργασίας που έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή μας καθιστούν αισιόδοξους, ωστόσο όμως επιβάλλεται να κλείσει και να ολοκληρωθεί και αυτή η εργασία η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Ελπίζω ότι οι μηχανικοί, οι εθελοντές και οι υπάλληλοι των Δήμων και Νομαρχίας θα σπεύσουν να καταθέσουν τις εργασίες τους.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι συνεργαζόμαστε με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ για να έχουμε μια συντονιστική δραστηριότητα από την πλευρά της ΕΝΑΕ έτσι ώστε να γίνει πιο δυναμική η δράση και πιο συντονισμένη και σε επιστημονικό επίπεδο τοποθετημένη από πλευράς όλων των Ν.Α. της Ελλάδας. Έχουμε εκπονήσει ήδη ένα πρόγραμμα Πολύ σύντομα θα κληθεί και θα παραστεί στο Δ.Σ. της ΕΝΑΕ και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ ο κ. Μακρόπουλος και το κλιμάκιο που χειρίζεται αυτά τα θέματα, διότι έτσι κι αλλιώς έργο του είναι να επισκεφθεί όλες εκείνες τις ευαίσθητες περιοχές. Επίσης πολύ σημαντική είναι, όπως επεσήμανα νωρίτερα, η σύσταση των γραφείων Πολιτικής Προστασίας και σε τοπικό-αυτοδιοικητικό επίπεδο, έτσι ώστε αυτό το πλέγμα να φθάνει μέχρι και το τελευταίο χωριό».
-

Ο Σούρλας ζήτησε απο τους αγρότες να του πουν ευχαριστώ που ήρθε !!!!

Σούρλας: Αντί να μου πείτε ευχαριστώ που ήρθα εδώ....

Αγρότης: Εμείς να σου πούμε ευχαριστώ που ήρθες κύριε βουλευτά????


Δείτε το Video



To βρήκαμε στο Ελληνικό Καφενείο

Ο Ψευτο γιεγίες Νίκος Καρβέλας ειρωνεύεται τους αγρότες

O ψευτο γιεγιές Καρβέλας που εισπράττει κάποια εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο με αυτές τις ΜΠΙΙΙΙΠ που τραγουδάει, (τέλος πάντων λέμε τώρα ότι τραγουδάει) ειρωνεύεται τους αγρότες που αγωνίζονται να πάρουν αυτό που δικαιούνται.
Δοξάστε τον Ψευτο γιεγιέ των γλουτιαίων περιοχών!!!

Δείτε το Video..



Μείωσε την τιμή του γάλακτος ο "Όλυμπος"

"Με μια κίνηση έκπληξη, σε μείωση της τιμής του γάλακτος προχώρησε χθες η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η εταιρεία ΌΛΥΜΠΟΣ λαμβάνοντας υπόψη τις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά των καταναλωτικών αγαθών πρώτης ανάγκης και υποστηρίζοντας την τοπική κοινωνία προχώρησε σε μείωση τιμής του φρέσκου γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ στην ......
χάρτινη συσκευασία.
Η Λιανική τιμή πώλησης διαμορφώνεται στην αγορά από 0,99 λεπτά.
Το φρέσκο γάλα ΌΛΥΜΠΟΣ παράγεται από παραγωγούς της περιοχής μας και προέρχεται από αγελάδες που τρέφονται με φυτικές μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές".

Πηγή: Troktiko

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σε έκτακτη συνεδρίασή του με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου Σπύρου Ιωάννου προερχόμενο από βάρβαρη, απάνθρωπη και κατά τα φαινόμενα προσχεδιασμένη επίθεση εναντίον του, εκφράζει εξ ονόματος όλων τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική αυτή ενέργεια και την αμέριστη συμπαράστασή του στον παθόντα για να προσθέσει ότι....

η βάρβαρη αυτή ενέργεια προσβάλλει βάναυσα εκτός από την σωματική ακεραιότητα του συναδέλφου και τον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου στην κοινωνία μας, από την οποία αναμένουμε την έκφραση ηθικής καταδίκης της συγκεκριμένης ενέργειας, ενώ σε ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας αποφασίστηκε 4ήμερη αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους ως τις 30 Ιανουαρίου 2009'

Πηγή: Radio 9.36

Δολοφονική επίθεση εναντίον γνωστού δικηγόρου της Κυπαρισσίας

Άνανδρη δολοφονική επίθεση δέχτηκε χθες βράδυ γνωστός δικηγόρος της Κυπαρισσίας με άγνωστο μέχρι στιγμής κίνητρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος δικηγόρος Σ. Ι. δέχτηκε επίθεση πιθανόν με σιδηρολοστό από άγνωστο άνδρα και έλαβε χώρα χθες το βράδυ στις 10:30 - 11:00 μέσα στο γραφείο του πάρα πολύ κοντά στα δικαστήρια.

Περνώντας από το γραφείο του δικηγόρου (τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεση μας) φιλικό του πρόσωπο, βρήκε τον άτυχο δικηγόρο χτυπημένο αλλά να διατηρεί τις αισθήσεις του μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και το ασθενοφόρο και.....

διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Ενώ περιποιήθηκαν τα τραύματα του, οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να διακομίσουν τον δικηγόρο στο Παναρκαδικό νοσοκομείο στην Τρίπολη που διαθέτει νευροχειρούργο μιας και τα τραύματα που φέρει είναι πολλαπλά.

Η κατάσταση του θεωρείται κρίσιμη και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας.
Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ενώ δεν αποκλείει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Το θετικό στην υπόθεση είναι ότι ο Δικηγόρος δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του και πρόλαβε να δώσει την περιγραφή του δράστη της επίθεσης.

Παραμένουν στα Μπλόκα οι Αγρότες της Μεσσηνίας

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Μεσσηνίας έχοντας αποκλεισει το ασπρόχωμα την Τσακώνα και το Καλό νερό.
Σε επικοινωνία που είχε το Φιλιατρά News με τον πρόεδρο του συντονιστικού οράγανου Μεσσηνίας Αριστοτέλη Καναβό μας δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωστή Χατζηγάκη.
Για το ελαιόλαδο δίνουν 30 λεπτά μας είπε. Τα 30 λεπτά που δίνουν,

είναι πάρα πολύ λίγα ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παραμένουμε στα μπλόκα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να δικαιωθούμε.
Δεν σταματάμε και συνεχίζουμε δυναμικά.

Επίκαιρη ερώτηση για τους πυρόπληκτους της Μεσσηνίας από τον Δημήτρη Κουσελά

Κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, επίκαιρης Επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για τους πυρόπληκτους, που κατατέθηκε μετά από πρωτοβουλία του, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε ειδικά στα προβλήματα των πυρόπληκτων της Μεσσηνίας, τονίζοντας τα εξής:

«Συζητάμε σήμερα για τις αποζημιώσεις των πληγέντων και για την αναγκαία αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών σε μια συγκυρία που συνολικά η ύπαιθρος στενάζει από: Τη συνεχιζόμενη απομείωση του αγροτικού εισοδήματος. Το υψηλό καλλιεργητικό κόστος. Τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα του ελαιόλαδου. Την πρωτοφανή ψαλίδα τιμών παραγωγού - καταναλωτή. Την πλήρη έλλειψη σχεδίου και προοπτικής για την Ελληνική ύπαιθρο. Αν ήδη οι αγρότες μας βρίσκονται σε απόγνωση και προχωρούν σε οδοφράγματα και μπλόκα, καταλαβαίνετε σε ποια θέση βρίσκονται οι πυρόπληκτοι, που εδώ και 18 μήνες: Δεν μπορούν να αναπληρώσουν το εισόδημά τους, αφού οι περιουσίες τους καταστράφηκαν. Σε περιοχές όπως ο Ταΰγετος και η Μάνη, όπου το 90% των κατοίκων δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας, οι πυρόπληκτοι δεν μπορούσαν ούτε να ξεκινήσουν διαδικασίες αποκατάστασης των.....

κατεστραμμένων κατοικιών τους, ούτε να εισπράξουν την επιδότηση! Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται επίσης και οι κτηνοτρόφοι, αφού το πρόγραμμα παροχής ζωοτροφών διεκόπη το Φεβρουάριο του 2008 και κτηνοτροφικά πάρκα, όπως ζητήσαμε, δεν ορίστηκαν.

Στη Μεσσηνία αποτελεί, πλέον, κοινό μυστικό πως οι αποζημιώσεις που παίρνουν (όσες παίρνουν... ) οι πυρόπληκτοι παραγωγοί δεν καλύπτουν παρά ένα μικρό μέρος των πραγματικών απωλειών τους σε παραγωγή και στο κεφάλαιο. Υπήρξαν μάλιστα και περιοχές όπως της Σκάλας, του Αετού κλπ. που δεν κρίθηκαν καν πυρόπληκτες! Η πραγματική ζημιά στην ηρτημένη παραγωγή είναι σημαντικά υψηλότερη από τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Όσο για το φυτικό κεφάλαιο, λ.χ. στα ελαιόδεντρα, η αποζημίωση δεν είναι ανάλογη με την πραγματική ποιότητα και κατηγορία των κατεστραμμένων ελαιόδεντρων ούτε καλύπτει τα πραγματικά έξοδα ανασύστασης και ενίσχυσης των ελαιόδεντρων, έξοδα στα οποία ήδη υποβάλλονται οι ελαιοπαραγωγοί. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών των Δήμων Οιχαλίας, Ανδανίας, Νέστορος, Βουφράδος, καθώς και των χωριών της Αλαγονίας, να βρίσκονται σε απόγνωση. Τα δάνεια των αγροτών και των επιχειρήσεων απειλούν να πνίξουν όποια δραστηριότητα απέμεινε, γιατί οι παρατάσεις που δόθηκαν ήταν και είναι ανεπαρκείς.

Όλα αυτά δεν τα ακούτε πρώτη φορά, κύριοι της Κυβέρνησης! Σας τα έχουμε πει και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου πολλές φορές! Όμως εσείς απορρίψατε την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ που απέβλεπε στο να μείνουν οι πληγέντες στον τόπο τους, με αναγέννηση της αγροτικής οικονομίας, με στήριξη της απασχόλησης, με ολοκληρωμένη παραγωγική, χωροταξική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση. Απορρίψατε τις προτάσεις μας για τη διασφάλιση εγγυημένου εισοδήματος, 1.000 ευρώ μηνιαίως για μια διετία στους αγρότες και για 7 χρόνια στους ελαιοπαραγωγούς. Απορρίψατε τη διασφαλισμένη χορήγηση ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους για μία 3ετία τουλάχιστον.

Απορρίψατε την επιμήκυνση για ένα ακόμα χρόνο της μη καταβολής των οφειλών προς τις τράπεζες. Τη στήριξη των νέων αγροτών στις πυρόπληκτες περιοχές κ.ά. συγκεκριμένες προτάσεις μας. Και αφού όλα αυτά τα απορρίψατε, επιχειρήσατε όψιμα, το Νοέμβρη του 2008, να παρουσιάσετε ως δήθεν "Ειδικό Πλαίσιο και πιστώσεις Ανασυγκρότησης", έργα και δράσεις που ούτως ή άλλως θα υλοποιούνταν από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ - Δ' ΚΠΣ και Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού οι πυρόπληκτες περιοχές ήταν εξαρχής επιλέξιμες, λόγω της αναπτυξιακής τους υστέρησης.
Ισχυριστήκατε ότι διαθέτετε στις πυρόπληκτες περιοχές 1 δις ευρώ και για τις υποδομές 600 εκατομμύρια ευρώ. Ποιον πάτε να κοροϊδέψετε;
Η αλήθεια είναι πως οι πυρόπληκτες περιοχές δεν παίρνουν ούτε καν αυτό που τους αναλογεί από την παράταση του Γ' ΚΠΣ, αφού οι πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 λειτούργησαν ως δικαιολογία για να παρθεί αυτή η παράταση.

Ακόμη και σήμερα:
Για τον πυρόπληκτο Νομό Μεσσηνίας αραχνιάζουν στα συρτάρια 237 επενδυτικά σχέδια με ειδική πριμοδότηση για τις πυρόπληκτες περιοχές, που θα δημιουργούσαν 423 θέσεις εργασίας στον Νομό, ενώ εκκρεμούν 642 επενδυτικά σχέδια συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 692 εκ. ευρώ, γιατί το Δημόσιο δεν θέλει να διαθέσει την απαιτούμενη δημόσια δαπάνη 402,35 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι πυρόπληκτοι συμπολίτες μας παίρνουν ψίχουλα ως αποζημίωση και περιμένουν 17 μήνες τώρα την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης. Ακόμα ρωτάμε για τις ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των δωρεών του Ταμείου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών.
Γιατί πλήρεις απαντήσεις πόσα χρήματα και πού ακριβώς πήγαν και γιατί ουσιαστικά "πάγωσαν" οι δωρεές, τοποθετημένες σε ομόλογα του Δημοσίου δεν πήραμε, ούτε για τη Μεσσηνία ούτε για άλλους πυρόπληκτους Νομούς! Και είναι τουλάχιστον προκλητικό για τους πυρόπληκτους, όταν πάνε να εισπράξουν ακόμα και αυτές τις εξευτελιστικές αποζημιώσεις από την ΑΤΕ, να τους παρακρατείται, με εντολή της Κυβέρνησης, η ταμιακή διευκόλυνση που τους δόθηκε ως προκαταβολή.

Μήπως έγινε κανένα θαύμα και απέκτησαν ξαφνικά εισόδημα από τα καμένα; Δυστυχώς - και δεν είναι η πρώτη φορά που σας το λέω - οι λιγοστοί κάτοικοι των πυρόπληκτων χωριών της Μεσσηνίας δεν θ' αντέξουν για πολύ να "φυλάττουν Θερμοπύλες". Ο τόπος μας απειλείται με απαξίωση και ερήμωση. Δυστυχώς, οι πυρόπληκτες περιοχές δεν έχουν τίποτα πλέον να περιμένουν από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Τους εξαπατήσατε μια φορά, δεύτερη δεν θα τα καταφέρετε.
Θα σας πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα!».

«Σφηνωμένος» σε ρίζα δέντρου βρέθηκε ο αγνοούμενος που έκανε ράφτινγκ στον Λούσιο

Στην περιοχή Θεισόα του Nομού Ηλείας εντοπίστηκε νεκρός, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ο 30χρονος άνδρας, ο οποίος παρασύρθηκε την Κυριακή από τα νερά, ενώ έκανε «ράφτινγκ» στον ποταμό Λούσιο.

Ο 30χρονος βρέθηκε «σφηνωμένος» σε ρίζα δένδρου, μέσα στον ποταμό Αλφειό.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήδη επιχειρούσαν χθες να ανασύρουν τη σορό του 30χρονου, που αγνοείτο από το μεσημέρι της Κυριακής. Το πτώμα βρισκόταν «σφηνωμένο» ανάμεσα σε δύο κορμούς δένδρων και η ανέλκυσή του είναι δύσκολη, λόγω της κακοκαιρίας. Άλλωστε, στην περιοχή βρέχει τα τελευταία τρία 24ωρα, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η όλη επιχείρηση. Στην περιοχή βρισκόταν τόσο ο περιφερειάρχης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος, Παναγιώτης Μπονάτσος, όσο και ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδος, αρχιπύραρχος, Καλλίνης και συντόνιζαν την επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του 30χρονου.

Το ατύχημα σημειώθηκε 200 μέτρα πριν .....

τη γέφυρα του Κούκου κοντά στα σύνορα των νομών Αρκαδίας - Ηλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες έβρεχε συνεχώς με αποτέλεσμα να «φουσκώσει» ο ποταμός.
Ο νεαρός, μαζί με άλλους επτά εκδρομείς, έκαναν καγιάκ στον ποταμό με 3 συνολικά βάρκες. Η βάρκα στην οποία βρισκόταν ο αγνοούμενος, μαζί με δύο γυναίκες, αναποδογύρισε, όταν ξαφνικά «φούσκωσε» το ποτάμι, καθώς βρέχει στην περιοχή συνεχώς τα τελευταία 24ωρα. Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, εκδηλώθηκε καταιγίδα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο ποταμός να «φουσκώσει», όταν κατακλύστηκε από τα νερά, τα οποία τον παρέσυραν προς άγνωστη μέχρι στιγμής κατεύθυνση. Στην περιοχή μέχρι αυτή την ώρα, επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή σε εκδρομείς, διότι τα τελευταία 24ωρα η χώρα μας έχει εισέλθει σε περίοδο έντονης και παρατεταμένης κακοκαιρίας, με συχνές και απότομες επιδεινώσεις του καιρού σε όλη τη χώρα. Γι' αυτό συνιστάται η αποφυγή παρόμοιων δραστηριοτήτων, καθώς και εκδρομές κοντά σε παραποτάμιες περιοχές. Για αυτό τον λόγο, παραμένει σε ισχύ έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, μέχρι την Πέμπτη τουλάχιστον.

Επιδεινώνεται και πάλι ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Πρόσκαιρη ύφεση παρουσίασε χθες η κακοκαιρία στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι βροχές να περιοριστούν σημαντικά. Από σήμερα όμως και από τα Δυτικά, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.
Η κακοκαιρία θα εστιαστεί αρχικά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Αργότερα, όμως θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, όπου κατά τόπους περιμένουμε έντονα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν σε ένταση τα 7 και για λίγο τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία.....
θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο Ιανουάριος, λοιπόν, μας αφήνει με αρκετές βροχές και τσιμπημένες θερμοκρασίες. Σύμφωνα, όμως, με τους μετεωρολόγους αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται να μας φέρει ο Φεβρουάριος.

ΝΑ !!! ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σε νέα φάση σύγκρουσης εισήλθαν οι αγρότες, μετά και τη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η Ελλάδα είναι «κομμένη» στα τρία, με μπλόκα που αρχίζουν στην Πελοπόννησο και καταλήγουν στον Προμαχώνα.
Με τις διευκρινήσεις που δόθηκαν στους αγρότες από τον κ. Σ. Χατζηγάκη, σχηματίστηκε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα, για το τι ακριβώς συμβαίνει με την παραγωγή των προϊόντων, την αγορά τους από τους μεσάζοντες και την τελική τιμή ραφιού.
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο πως οι παραγωγοί είναι καταδικασμένοι να φυτοζωούν. Οι συγκρίσεις είναι συγκλονιστικές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το .....

πορτοκάλι!!!

Οι τιμές ανά κιλό επιτραπέζιου πορτοκαλιού σε χώρες μαζικής παραγωγής, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα, κατά το έτος 2006, καταδεικνύουν το πρόβλημα.

Συγκριτικός πίνακας 2006

ΧΩΡΑ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ
ΙΣΠΑΝΙΑ 0,50€/ΚΙΛΟ
ΙΤΑΛΙΑ 0.55€/ΚΙΛΟ
ΚΥΠΡΟΣ 0,60€/ΚΙΛΟ
ΕΛΛΑΔΑ 0,22€/ΚΙΛΟ

Επίσης, χαρακτηριστικός είναι ο ακόλουθος πίνακας, που αναδεικνύει την αναντιστοιχία μεταξύ της καθημερινής πραγματικότητας στο κόστος ζωής και τις τιμές με τις οποίες πουλά τη συγκομιδή του ο παραγωγός στο χωράφι.
Για την αγορά ενός καφέ εσπρέσο με τιμή 3 ευρώ, αντιστοιχούν:

30 κιλά σιτάρι
20 κιλά βαμβάκι
1,5 κιλό ελαιόλαδο
3 κιλά ελιές βρώσιμες
5 κιλά αγελαδινό γάλα
4 κιλά γάλα πρόβειο

Ο μέσος όρος εσόδων για έναν αγρότη που καλλιεργεί 50 στρέμματα γης είναι 250 ευρώ το μήνα σε ιδανικές συνθήκες συγκομιδής.

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας