Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

«Σφηνωμένος» σε ρίζα δέντρου βρέθηκε ο αγνοούμενος που έκανε ράφτινγκ στον Λούσιο

Στην περιοχή Θεισόα του Nομού Ηλείας εντοπίστηκε νεκρός, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ο 30χρονος άνδρας, ο οποίος παρασύρθηκε την Κυριακή από τα νερά, ενώ έκανε «ράφτινγκ» στον ποταμό Λούσιο.

Ο 30χρονος βρέθηκε «σφηνωμένος» σε ρίζα δένδρου, μέσα στον ποταμό Αλφειό.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήδη επιχειρούσαν χθες να ανασύρουν τη σορό του 30χρονου, που αγνοείτο από το μεσημέρι της Κυριακής. Το πτώμα βρισκόταν «σφηνωμένο» ανάμεσα σε δύο κορμούς δένδρων και η ανέλκυσή του είναι δύσκολη, λόγω της κακοκαιρίας. Άλλωστε, στην περιοχή βρέχει τα τελευταία τρία 24ωρα, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η όλη επιχείρηση. Στην περιοχή βρισκόταν τόσο ο περιφερειάρχης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος, Παναγιώτης Μπονάτσος, όσο και ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδος, αρχιπύραρχος, Καλλίνης και συντόνιζαν την επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του 30χρονου.

Το ατύχημα σημειώθηκε 200 μέτρα πριν .....

τη γέφυρα του Κούκου κοντά στα σύνορα των νομών Αρκαδίας - Ηλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες έβρεχε συνεχώς με αποτέλεσμα να «φουσκώσει» ο ποταμός.
Ο νεαρός, μαζί με άλλους επτά εκδρομείς, έκαναν καγιάκ στον ποταμό με 3 συνολικά βάρκες. Η βάρκα στην οποία βρισκόταν ο αγνοούμενος, μαζί με δύο γυναίκες, αναποδογύρισε, όταν ξαφνικά «φούσκωσε» το ποτάμι, καθώς βρέχει στην περιοχή συνεχώς τα τελευταία 24ωρα. Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, εκδηλώθηκε καταιγίδα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο ποταμός να «φουσκώσει», όταν κατακλύστηκε από τα νερά, τα οποία τον παρέσυραν προς άγνωστη μέχρι στιγμής κατεύθυνση. Στην περιοχή μέχρι αυτή την ώρα, επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή σε εκδρομείς, διότι τα τελευταία 24ωρα η χώρα μας έχει εισέλθει σε περίοδο έντονης και παρατεταμένης κακοκαιρίας, με συχνές και απότομες επιδεινώσεις του καιρού σε όλη τη χώρα. Γι' αυτό συνιστάται η αποφυγή παρόμοιων δραστηριοτήτων, καθώς και εκδρομές κοντά σε παραποτάμιες περιοχές. Για αυτό τον λόγο, παραμένει σε ισχύ έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, μέχρι την Πέμπτη τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.