Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ανοικτή επιστολή στον Περιφερειάρχη για στήριξη του τουρισμού

Αντωνία Μπούζα: Τουρισμός, Πελοπόννησος και αναγκαίες δράσεις από την Περιφέρεια

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μειωμένο έως ανύπαρκτο στην Πελοπόννησο , όπως σε όλη την Ελλάδα βέβαια, από τις ακροβασίες και τους πειραματισμούς των Κυβερνώντων , αλλά και το ευμετάβολο της νομοθεσίας που δυσχεραίνει όλο και περισσότερο κάθε επενδυτική προσπάθεια.Οι πολίτες αγωνιούν και περιμένουν να γίνουν σταθερά και στοχευμένα βήματα ανάπτυξης.

Η Μεσσηνία μέσα στο σύνολο της Περιφερειακής δημοκρατίας και των νέων αυτοδιοικητικών δομών, αγωνιά και αυτή όπως και οι άλλες ενότητες για την πορεία και τη μελλοντική τους προοπτική και κατεύθυνση.
Η κάθε περιοχή ανάλογα με τις υπάρχουσες υποδομές τη .........

γεωγραφική θέση και δραστηριότητα των κατοίκων της , αναμένει και προσδοκά για ανάπτυξη και ευημερία.

Τόσο η περιφερειακή Αρχή όσο και οι δημοτικές Αρχές, προσπαθούν μέσα σ΄αυτόν τον όλεθρο να κάνουν ότι μπορούν.Εξ ΄άλλου δεν είναι ώρα αυτή αναζήτησης τυχόν ευθυνών.

Είναι η ώρα της δουλειάς και της αναζήτησης ευκαιριών και μόνο.

Στην Πελοπόννησο αυτήν τη στιγμή το αεροδρόμιο της Καλαμάτας διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού τόσο της Μεσσηνίας , όσο και των όμορων περιοχών.

Κατανοητή και θεμιτή η αγωνία των επενδυτών στον τουρισμό στην Πελοπόννησο να ζητούν και άλλα αεροδρόμια , πλησίον των συμφερόντων τους , ούτως ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο.

Έγιναν συζητήσεις και πάρθηκε απόφαση για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης για πτήσεις χαμηλού κόστους , βοηθητικές του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής.Επειδή αυτό το έργο που το αποζητά τόσο η Αργολίδα όσο και Αρκαδία ,είναι φανερό ότι αυτήν την περίοδο των ισχνών αγελάδων για τη Χώρα μας , δε μπορεί να προχωρήσει , λόγω του υπέρογκου κοστολογίου που απαιτείται για να λειτουργεί περίπου σαν της Καλαμάτας ,πρέπει να δοθεί έμφαση και ιδιαίτερη προσοχή στο ήδη υπάρχον αεροδρόμιο που είναι της Καλαμάτας και να προχωρήσουν τα έργα που απαιτούνται για να εξυπηρετηθεί όλη περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το αεροδρόμιο της Τρίπολης έχει πολλές δυσκολίες λόγω της κατασκευής του π.χ οι αντοχές του αεροδιαδρόμου είναι για αεροσκάφη μέχρι 150 θέσεων το πολύ, δεν υπάρχουν ραδιοβοηθήματα που κοστίζουν πανάκριβα , άρα μπορεί να λειτουργεί μόνο ημέρα και με καλές καιρικές συνθήκες , δεν υπάρχουν αίθουσες ,υποδομές για καύσιμα , πίστες για τα αεροπλάνα κ.α.

Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και το ενδιαφέρον των αιρετών της περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την ανάπτυξη του τόπου, ζητώ από τον ίδιο προσωπικά να ενισχύσει την προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού στην Πελοπόννησο, διότι αυτή η περίοδος -μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου- είναι η κρισιμότερη για την επίτευξη συμφωνιών και προγραμματισμού των τουριστικών πακέτων.

Στο αεροδρόμιο Καλαμάτας , έχει ζητηθεί από διάφορες εταιρείες , να κρατηθεί χρόνος για τον προγραμματισμό των πτήσεων. Αυτές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και είναι αμφίβολο αν όσες έκαναν αυτήν την κίνηση θα έρθουν τελικά.Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχει διαφανεί κατά πόσο θα υπάρξει ενδιαφέρον για οριστικοποίηση .

Εκεί όμως που είναι η ευκαιρία για τον τόπο , είναι οι εταιρείες -γραμμής- χαμηλού κόστους, όπως η RYANAIR που έδειξε ενδιαφέρον για την Καλαμάτα για τρείς πτήσεις σε διάφορες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες( Λονδίνο, Βρυξέλλες, Ρώμη κλπ) την εβδομάδα.

Επειδή πρέπει να δείξουμε σαν τόπος το ενδιαφέρον μας και τη στήριξή μας σε τέτοιες προτάσεις που ενισχύουν την ευρύτερη περιοχή και δίνουν τη δυνατότητα να φτάσουν στον τόπο μας φθηνά, γρήγορα και άνετα πολλοί επισκέπτες , μακριά από τα οργανωμένα τουριστικά γραφεία, ελπίζω να αναληφθεί άμεσα από τον κ.περιφερειάρχη πρωτοβουλία συνεργασίας και ενίσχυσης αυτής της πρωτοβουλίας ,στα μέτρα των δυνατοτήτων μας φυσικά, ούτως ώστε να μη χαθεί αυτή η προοπτική.

Ήδη ο Άραξος έχει οριστικοποιήσει πτήσεις της RYANAIR ενώ η Ρόδος π.χ. έχει περίπου 50 πτήσεις την εβδομάδα .Είναι αντιληπτό νομίζω το μέγεθος της διευκόλυνσης της μετακίνησης των τουριστών ,αν υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο.

Επειδή η στήριξη της περιφέρειας θα προσθέσει ένα συν στη θετική έκβαση της υπόθεσης αυτής, ελπίζω ο κ.Τατούλης να αναλάβει πρωτοβουλίες και να βοηθήσει την προσπάθεια, αν όχι ανάπτυξης τουλάχιστον διατήρησης του τουρισμού μας.

ΣΤΕ: Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

H ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το τέλος ακινήτων. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες – πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, ..........

αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος).
Τόσον η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Η προτεινόμενη τροπολογία δεν αναθέτει τις αρμοδιότητες αυτές μόνο στη ΔΕΗ (η οποία έχει και κάποιο δημόσιο χαρακτήρα) αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτροδότησης (εναλλακτικούς παρόχους τους ονομάζει). Η επιβολή της κύρωσης ναι μεν προβλέπεται από το Νόμο, αλλά αναθέτει σε ιδιώτη να επιβάλει αυτές τις κυρώσεις.

Εναπόκειται στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει εάν αυτή η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων συμβαδίζει με τα άρθρα 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος. Το παραπάνω, προστίθεται στους λόγους αντισυνταγματικότητας που ήδη έχουν επισημάνει οι νομικοί συνεργάτες του Συλλόγου μας.
Παρακάτω παρατίθεται το κρίσιμο άρθρο 11, της υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

11. Επειδή οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου,αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής,μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες. Μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994.

BANKWARS

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Συνεδριάζει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Καλκαβούρας, περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:


1. Κατάρτιση Κανονισμού Λειτουργίας Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Τριφυλίας.
2. Συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Τριφυλίας.
3. Προσδιορισμός των ορίων του προϋφισταμένου του έτους 1923 οικισμού κάτω Κοπανακίου, της κοινότητας Κοπανακίου, της Δ.Ε. Αετού του Δήμου Τριφυλίας, σύμφωνα με το Π.Δ. της 24-04-1985, ΦΕΚ 181/Δ/03-05-85 (Έγκριση της αριθ. 87/2011 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
4. Αίτηση Αδαμόπουλου Κίμωνα του Θεοδώρου για διαγραφή τελών σύνδεσης αποχέτευσης Δ.Κ. Φιλιατρών.
5. Αίτηση Αλεξανδρόπουλου Χαραλάμπους του Νικολάου για διαγραφή τελών ύδρευσης Δ.Κ. Φιλιατρών.
6. Αίτηση του Καραμίχαλου Σωτηρίου του Παν/τη για διαγραφή ποσού 35,25 ευρώ από Βεβαιωτ. Κατάλογο ΤΑΠ Τ.Κ. Σπηλιάς, έτους 2010, λόγω λάθους στη χρέωση καθώς και επιστροφή 259,80 ευρώ από λάθη στη χρέωση ΤΑΠ (για το ίδιο ακίνητο), παρελθόντων ετών 2007, 2008, 2009).
7. Τροποποίηση της αριθ. 252/2011 απόφασης Δ.Σ. σχετικά με την κατανομή του ποσού επιχορήγησης για κάλυψη δράσεων πολιτικής προστασίας – πυροπροστασίας.
8. Ανάκληση της αριθ. 383/2011 απόφαση Δ.Σ. και έγκριση της αρ. 14/2011 απόφασης Συμβουλίου Τ.Κ. Αετού.
9. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Τσιμεντόστρωση Δημοτικών οδών», τέως Δήμου Κυπαρισσίας.
10. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης Ε.Ο. Κυπαρισσίας - Αρμενιών Δ.Τριφυλίας».
11. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τεχνικών στην Άνω Πόλη».
12. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση μονάδας βιολογικού καθαρισμού Δήμου Φιλιατρών».
13. Διαγραφή ποσού 65,50 ευρώ του Γιάνναρη Σωτήριου από το χρηματικό κατάλογο Κ.Ο.Κ. έτους 2004.
14. Διαγραφή των τόκων από οφειλή παράβασης ΚΟΚ του Λαμπρόπουλου Αντωνίου, λόγω θανάτου.
15. Διαγραφή παράβασης – κλήσης ποσού 80,00 ευρώ της εταιρίας GMAC LEASEBV από το χρηματικό κατάλογο κατάλογο.
16. Διαγραφή ποσού 34,50 ευρώ από οφειλή παράβασης Κ.Ο.Κ. της εταιρείας «Auto team Ανώνυμη Εμπορική», έτους 2005.
17. Αίτηση Καλογερόπουλου Αγαθοκλή του Δημητρίου για διαγραφή ποσού 1.174,20 ευρώ από πρόστιμα Κ.Ο.Κ. λόγω απορίας.
18. Έγκριση της αριθ. 34/2011 απόφαση Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων, για δωρεάν παραχώρηση καθισμάτων στο Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Γαργαλιάνων.
19. Έγκριση της αριθ. 7/2011 απόφ. Τ.Κ. Μουζακίου σχετικά με μεταφορά του Αγροτικού Ιατρείου.
20. Αίτηση Γεωργιάδη Χριστίνας του Παν/τη για διαγραφή οφειλής τελών κατάληψης πεζοδρομίου, ετών 2008 και 2009, λόγω οικονομικής αδυναμίας.
21. Λήψη απόφασης περί υποβολής πρότασης ένταξης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου – ΕΣΠΑ του έργου «Βελτίωση οδού Γαργαλιάνων – Βάλτας» και έγκριση τεχνικής μελέτης και τευχών δημοπράτησης και χορήγηση σχετικής εξουσιοδότησης στο Δήμαρχο.
22. Δακοκτονία Δήμου Τριφυλίας έτους 2012.
23. Χορήγηση παράτασης του έργου «Φυτεύσεις & διαμόρφωση κηπαρίων σχολείων Φιλιατρών».
24. Χορήγηση παράτασης του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Κυπαρισσίας».
25. Αποδοχή ποσού 11.830,65 ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης των φωτοτυπιών των σχολικών βιβλίων.
26. Παράταση χρόνου ολοκλήρωσης του έργου «Υπηρεσίες Υποστήριξης για την επικαιροποίηση της Διαχειριστικής Επάρκειας τύπου α΄ και β΄ του Δήμου Τριφυλίας».
27. Έγκριση της αριθ.2/2011 απόφασης της ΚΕΠΑΠΠΕΔΗΤ περί πρόσληψης Κοινωνικού Λειτουργού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
28. Έγκριση της αριθ.3/2011 απόφασης της ΚΕΠΑΠΠΕΔΗΤ περί πρόσληψης 2 καλλιτεχνών για το Εικαστικό Εργαστήρι & 3 μουσικών για το Ωδείο.
29. Αντικατάσταση τακτικού μέλους του Δ.Σ. της ΚΕΠΑΠΠΕΔΗΤ.
30. Παραχώρηση θέσεων εμποροπανήγυρης «Αγ. Χαραλάμπους», Δ.Κ. Φιλιατρών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κόβουν την πίτα τους οι Τρίτεκνοι Τριφυλίας

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Την πίτα του συλλόγου τους θα κόψουν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30 το απόγευμα οι Τρίτεκνοι της Τριφυλίας σε εκδήλωση που θα γίνει στο "Εν Πλώ" στην Κυπαρισσία.

Όπως μας ενημερώνουν στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και κλόουν που θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους.

Την κοπή της πίτας θα ευλογήσει ο Σεβασμιότατος ...............

Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Ενημέρωση της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους σχετικά με την διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων έκανε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η κ Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε στην ενημέρωση της ότι Ξεκινήσαμε φέτος, ανακοινώνοντας νωρίτερα το Πρόγραμμα των Γενικών Εξετάσεων, έτσι ώστε οι μαθητές, οι «υποψήφιοι φοιτητές», να έχουν χρόνο στη διάθεσή τους και να είναι το πρόγραμμα στα χέρια τους από τώρα, από τον Ιανουάριο, για να οργανώσουν καλύτερα το χρόνο τους, να προετοιμαστούν και να έχουν λιγότερο άγχος.
Επιλέξαμε, επίσης, να αρχίσουν όσο το δυνατόν .............

αργότερα οι εξετάσεις, έτσι ώστε να μην κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια σχεδόν αμέσως μετά το Πάσχα, όπως δυστυχώς γινόταν μέχρι σήμερα.

Η προσπάθεια αυτή συνδέεται και με την ανάγκη η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να λειτουργήσει όσο το δυνατόν ομαλότερα και όλοι οι μαθητές να έχουν και το χρόνο να προγραμματιστούν αλλά να έχουν και περισσότερο διδακτικό χρόνο. Αυτός ήταν ο σκοπός μας.
Φέτος, λοιπόν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ξεκινούν 21 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 5 Ιουνίου. Υπάρχει όλο το πρόγραμμα στην διάθεση των μαθητών.
Θέλω να πω επίσης, ότι οι μαθητές έγκαιρα θα μάθουν για τη μορφή μηχανογραφικού δελτίου που δεν θα διαφέρει πολύ από τη μορφή του περσινού. Το μηχανογραφικό θα συμπληρωθεί και πάλι μετά την ανακοίνωση των βαθμών. Δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί, μόνο βελτιώσεις προς όφελος των μαθητών, καθοδόν προς ένα νέο εξεταστικό σύστημα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αριθμό των εισακτέων:

Ο αριθμός των εισακτέων, έχει να κάνει και με τις στρατιωτικές σχολές, αλλά έχει να κάνει και με το σύνολο των άλλων σχολών. Υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθείται, όπως κάθε χρόνο. Θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
Όλα στην ώρα τους. Ανακοινώσαμε νωρίτερα το πρόγραμμα. Εγκαίρως θα έχετε τα πάντα.
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλές και πολύ ουσιαστικές επεξεργασίες για ένα νέο εξεταστικό σύστημα που από πέρσι θέλει να φύγει από την παπαγαλία και να πάει σε ένα πολύ πιο ουσιαστικό σύστημα, όπως αυτό αποτυπώνεται στην προσπάθεια που κάναμε στην Α’ Λυκείου με την ερευνητική εργασία (project).

Είμαστε στην τελική επεξεργασία. Η αλλαγή του εξεταστικού συστήματος είναι ένα σύνθετο εγχείρημα. Μόλις ολοκληρωθεί, θα ανακοινωθεί.

Η Βάσω διώχνει τον Γιώργο απο το ΠΑΣΟΚ...

«Τον Γ.Παπανδρέου τον τιμώ, τον εκτιμώ, αλλά πλέον θα πρέπει να αφήσει το κόμμα»! Με αυτή την φράση η Βάσω Παπανδρέου επανήλθε σήμερα στο αίτημά της για άμεση αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον Βήμα fm, η Βάσω Παπανδρέου επανέλαβε ότι «ο Γ.Παπανδρέου θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει, ώστε να υπάρχει συνοχή και καλύτερος συντονισμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι εύκολο να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλο πρόβλημα με την πολιτική .........

που ακολουθήσαμε και τη διαχείριση της πολιτικής. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας» κατέληξε.

Parapolitika

Νέες αυξήσεις στα διόδια Ελευσίνας - Κορίνθου

Διαβάστε πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα διόδια Ελευσίνας-Κορίνθου, μετά την ανακοίνωση της "Ολυμπίας Οδού Α. Ε."

Η εταιρεία "Ολυμπία Οδός Α.Ε." ανακοίνωσε αύξηση τιμών, στα διόδια του τμήματος Ελευσίνας-Κορίνθου.

Οι νέες τιμές θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα τέλη στο .........

τμήμα Κορίνθου - Πατρών θα παραμείνουν στα ίδια με πέρσι επίπεδα.

Τα τέλη διοδίων στο τμήμα Κορίνθου – Πατρών θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία, οι αυξήσεις προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης.

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Τα δίκυκλα, τρίκυκλα θα πληρώνουν όσο και πριν, δηλαδή 2,20€ στο τμήμα Ελευσίνας-Κορίνθου και 2,20€ στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών.

Για τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20μ. το αντίτιμο θα είναι 3,20€ (από 3,10€) στο τμήμα Ελευσίνας-Κορίνθου και 3,10€ στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών.

Για οχήματα με 2-3 άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. το αντίτιμο θα είναι 8,10€ (από 7,90€) για το τμήμα Ελευσίνας-Κορίνθου και 7,90€ στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών.

Για οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. 11,40€ (από 11€) στο τμήμα Ελευσίνας-Κορίνθου και 11,00 στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών.

News 24|7

Το βραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 29-1-2012




Ηλεκτροσόκ για τους αγρότες το αγροτικό ρεύμα

Η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες της στη Μέση Τάση για τα νέα τιμολόγια του 2012:

Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ στην Μέση Τάση διαμορφώνονται ελεύθερα από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Η ΔΕΗ κατήρτισε τα νέα βασικά τιμολόγια λαμβάνοντας υπόψη:
- Τα κοστολογικά στοιχεία της Επιχείρησης για το 2012.
- Το καταναλωτικό προφίλ των πελατών της.
- Την άρση των στρεβλώσεων μεταξύ κατηγοριών πελατών.
- Την απλοποίηση της τιμολόγησης των καταναλώσεων.

Η εφαρμογή των νέων τιμολόγιων της ΔΕΗ για τη .............

Μέση Τάση ξεκινά για τις καταναλώσεις των πελατών μας από την 00:01 της Τετάρτης 1η Φεβρουαρίου 2012.

Τα νέα τιμολόγια αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης www.dei.gr.

Επιπλέον όλοι οι πελάτες μας στη Μέση Τάση θα ενημερωθούν και εγγράφως.

Στη συνέχεια επισυνάπτεται ο νέος τιμοκατάλογος

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ 2012
(Ισχύει για τις καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος που θα Πραγματοποιηθούν από 1/2/2012 και εφεξής)

ΜΕΣΗ ΤΑΣΗ
Σημείωση: Στα τιμολόγια Μέσης Τάσης ισχύουν τα ακόλουθα:

- Μήνας τιμολογίου: 30 ημέρες.
- Εάν η καταμέτρηση γίνεται σε περίοδο διαφορετική από μήνα, τότε για τη Χρέωση Ισχύος γίνεται αναλογική χρέωση χρησιμοποιώντας τον συντελεστή, Α = ημέρες περιόδου κατανάλωσης / 30.

1. ΓΕΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Εμπορικό 2012 (Τιμολόγιο Β1 και Β2. Πολυκαταστήματα, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, κλπ)

Βιομηχανικό 2012 (Τιμολόγιο Β1Β και Β2Β. Βιομηχανίες, βιοτεχνίες)



Όταν ο ΣΥΝΤ. ΧΡΗΣ/ΣΗΣ είναι μικρότερος από 0,25 τότε ισχύει ότι:
ΧΖ = (0,75+ΣΥΝΤ. ΧΡΗΣ/ΣΗΣ) * ΜΖ * Ημέρες Περιόδου Κατανάλωσης /30
Σε κάθε άλλη περίπτωση ισχύει ότι:
ΧΖ=ΜΖ * Ημέρες Περιόδου Κατανάλωσης /30
ΣΥΝΤ. ΧΡΗΣ/ΣΗΣ: Κατανάλωση Περιόδου / 24 * Ημέρες Περιόδου Κατανάλωσης * ΚΜΖ
ΧΖ: Χρεωστέα Ζήτηση, ΜΖ: Καταμετρηθείσα Μέγιστη Ζήτηση στις εργάσιμες μέρες μεταξύ 7:00-23:00
KMZ: Καταμετρηθείσα Μέγιστη Ζήτηση, οποιαδήποτε ώρα ημέρας ή νύχτας

Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις


ΧΡΕΩΣΤΕΑ ΙΣΧΥΣ : Η Καταμετρηθείσα Μέγιστη Ζήτηση (MΑ) της περιόδου κατανάλωσης μεταξύ 11:00-14:00
Η Ενεργειακή Χρέωση του Δικτύου Διανομής προσαυξάνεται σε συνάρτηση με το συνφ (βλέπε παράρτημα Ι)

2. ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ – ΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΟ*
(Τιμολόγια Αγροτικής Χρήσης: Άρδευσης Τ33/ΜΤ, Αποστράγγισης Τ33Α/ΜΤ, κλπ)
Ανταγωνιστικές Χρεώσεις


* Χορηγείται στους αγρότες που συνάπτουν σύμβαση με υποχρέωση να διακόπτουν τις ώρες που τους ζητείται από τη ΔΕΗ. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, όλη η ενέργεια της περιόδου τιμολόγησης θα κοστολογείται με το βιομηχανικό τιμολόγιο.

Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις




ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Τρόπος Υπολογισμού των Ρυθμιζόμενων Χρεώσεων
Μέσης Τάσης

Τρόπος Υπολογισμού των Χρεώσεων Χρήσης Συστήματος Μεταφοράς
για τους Πελάτες Μέσης Τάσης (Δίκτυο Μεταφοράς)

Ο υπολογισμός των χρεώσεων χρήσης του Συστήματος Μεταφοράς ανά Πελάτη γίνεται μηνιαία με εφαρμογή του εξής μαθηματικού τύπου:
ΧΧΣ =[ΜΑ (kW) x (€/kW) x (Ημέρες/30)]
όπου:
ΜΑ: Μέγιστη Καταμετρηθείσα Zήτηση στη ζώνη αιχμής (11:00-14:00) της περιόδου των ημερών κατανάλωσης

€/kW: Μοναδιαία Χρέωση Ισχύος

Ημέρες: ο αριθμός ημερών της περιόδου κατανάλωσης

Τρόπος Υπολογισμού των Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου Διανομής
για τους Πελάτες Μέσης Τάσης (Δίκτυο Διανομής)

Ο υπολογισμός των χρεώσεων χρήσης του Δικτύου ανά Πελάτη γίνεται μηνιαία με εφαρμογή του εξής μαθηματικού τύπου:

ΧΧΔ=[ΜA(kW)x ΜΠΧ(€/kW) x (Ημέρες/30)] + [(kWh) x MMX(€/kWh) /συνφ]
όπου:
MA: Μέγιστη Καταμετρηθείσα Zήτηση στη ζώνη αιχμής (11:00-14:00) της περιόδου των ημερών κατανάλωσης
ΜΠΧ(€/kW) : η Μοναδιαία Πάγια Χρέωση Ισχύος
Ημέρες: ο αριθμός ημερών της περιόδου κατανάλωσης
kWh: η καταμετρηθείσα απορρόφηση ενέργειας από το Δίκτυο, από τον Πελάτη κατά την Περίοδο των ημερών κατανάλωσης.
MMX(€/kWh) : η Μοναδιαία Μεταβλητή Χρέωση Ενέργειας
συνφ: η μέση τιμή του συντελεστή ισχύος του Πελάτη κατά την Περίοδο των ημερών κατανάλωσης,
όπου συνφ = [1/(1+(Άεργα/Ενεργά)²)]½.

Έρχονται τα εκκαθαριστικά για ΕΤΑΚ και ΦΑΠ 2010 και 2011

Ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες η αποστολή των ειδοποιητηρίων για το ΕΤΑΚ του 2009, καθώς και για το ΕΤΑΚ του 2010 και του 2011.

Στην αποστολή των εκκαθαριστικών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, θα υπάρξει χρονική απόσταση ώστε να μην κληθούν οι φορολογούμενοι να τα πληρώσουν όλα μαζί.

Αναλυτικά: .............

1) ΕΤΑΚ 2009: Περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι, περιμένουν για το εκκαθαριστικό του ΕΤΑΚ του 2009. Τα περισσότερα εκκαθαριστικά που θα έρθουν είναι μηδενικά και τα δημόσια έσοδα εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Το ΕΤΑΚ του 2009 επιβαρύνει άγαμους οι οποίοι την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και έγγαμους με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι που είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2009 ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ μαζί με το ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά.

2) ΦΑΠ 2010: Περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα πληρώσουν ΦΑΠ για το 2010.

3) ΦΑΠ 2011: Θα πληρωθεί από περίπου 600.000 φορολογούμενους που κατέχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Οι φόροι στα ακίνητα θα επανεξεταστούν στο πλαίσιο του διαλόγου για το φορολογικό όπου έχει πέσει στο τραπέζι πρόταση όλοι οι φόροι ακινήτων να ενοποιηθούν και να ενσωματωθούν με τις αναγκαίες προσαρμογές στο ειδικό τέλος ακινήτων.

Παράλληλα, η ΓΓΠΣ σχεδιάζει ελέγχους και διασταυρώσεις στα μητρώα των φορολογουμένων και στα ειδικά στοιχεία που έχουν δηλώσει για την επιφάνεια των ακινήτων τους, προκειμένου να εντοπισθούν λάθη ή παραλείψεις που έγιναν στην επιφάνεια βάσει της οποίας φορολογείται το ακίνητο.

Πανελλαδικές 2012. Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων

Με το μάθημα της ΝεοΕλληνικής Γλώσσας, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 21 Μαΐου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ημερησίων και νυχτεριών λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ-Ομάδα Β') για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να πετύχουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για την συμμετοχή τους στις εξετάσεις οι ............

υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις υποψηφιότητάς τους από τις 10 Φεβρουαρίου.

Για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ-Ομάδα Α') θα αρχίσουν την επομένη, Τρίτη 22 Μαΐου με το ίδιο μάθημα.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των γενικών λυκείων θα αρχίσουν στις 11 Ιουνίου 2012.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων -δηλώσεων υποψηφιότητας θα είναι ενιαία για γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ και η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σε κοινή προθεσμία, που θα ανακοινωθεί έγκαιρα, θα υποβληθούν και τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων των γενικών λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδες Α και Β).
Η προθεσμία 10-28 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση - δήλωση.

Οσοι μαθητές της Γ' τάξης των ημερήσιων γενικών λυκείων επιθυμούν να μη συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στο ίδιο διάστημα 10-28 Φεβρουαρίου υποβάλλουν στο γενικό λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.

Στις 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια προς τα οικεία εξεταστικά κέντρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Εξετάσεων:

Για τους υποψηφίους Ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 Νεοελληνική Γλώσσα γενικής παιδείας.

Τετάρτη 23 Μαΐου Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία γενικής παιδείας.

Παρασκευή 25 Μαΐου Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης, Φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης και των δύο κύκλων.

Δευτέρα 28 Μαΐου Αρχαία Ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης, _Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης και των δύο κύκλων.

Τετάρτη 30 Μαΐου Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης, Βιολογία θετικής, Χημεία, Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Παρασκευή 1η Ιουνίου Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής), Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Τρίτη 5 Ιουνίου Αρχές Οικονομικής Θεωρίας - μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ. Η εξέταση ξεκινά στις 8.30 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις 3 ώρες.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 30 Ιανουαρίου έως 05 Φεβρουαρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.