Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ: Ξεριζώστε τα αμπέλια!!!

Ενδεχομένως πολλοί δεν γνώριζαν ότι το δικαίωμα κάθε αγρότη να καλλιεργήσει εξαρτάται εδώ και αρκετά χρόνια απο το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε κάτι παραπάνω. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της επαρχιακής εφημερίδας αρκεί για συμπεράσματα.

Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ) έπειτα από την αυστηρή εντολή- οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν.
Η Δνση Αγροτικής Οικονομία έχει ήδη ενημερώσει τους .........

δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα.

Η Δντρια της υπηρεσίας Μπέκυ Σπυροπούλου ερωτηθείς χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής:

«Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται. Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη. Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.»

Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.

alfavita.gr

EΓΓΡΑΦΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤH MOYΦΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ PLAN B!!!

Φρέσκο μόλις το ψαρέψαμε...

Απο στενούς συνεργάτες του Πάνου Καμμένου μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει στα χέρια του έγγραφο - ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι η ιστορία με το πλάνο β και τις αξιώσεις του για να συμμετέχει στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι στημένη απο την προεδρία της δημοκρατίας....

Μάλιστα αυτό που διαρρέουν οι στενοί ...........

συνεργάτες του Καμμένου είναι ότι ο Καμμένος γνωρίζει και ποιός είναι ο άνθρωπος που του την έστησε για να τον στοχοποιήσει και ότι περιμένει να περάσουν λίγες ημέρες για να το βγάλει μόλις φουντώσει ο προεκλογικός πυρετός...

Μakeleio

Στη μάχη της Eurovision σήμερα η Ελλάδα [ VIDEO ]

Τα βλέμματα όλων των θαυμαστών του θεσμού της Eurovision είναι σήμερα στραμμένα επάνω στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision και στην δικιά μας Ελευθερία Ελευθερίου.

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει απευθείας και τον Δεύτερο Ημιτελικό, καθώς και τον Τελικό, που θα πραγματοποιηθούν αντιστοίχως στις 24 και 26 Μαΐου και ώρα 22.00.

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα ...........

μεταδοθούν επίσης σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ERT HD, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr. Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνει η Μαρία Κοζάκου.

Μετά από κλήρωση, η σειρά εμφάνισης των συμμετεχόντων στον Α’ Ημιτελικό της 22ας Μαΐου, έχει ως εξής:

1. Μαυροβούνιο

2. Ισλανδία

3. Ελλάδα

4. Λετονία

5. Αλβανία

6. Ρουμανία

7. Ελβετία

8. Βέλγιο

9. Φινλανδία

10. Ισραήλ

11. Άγιος Μαρίνος

12. Κύπρος

13. Δανία

14. Ρωσία

15. Ουγγαρία

16. Αυστρία

17. Μολδαβία

18. Ιρλανδία

Οι συμμετέχοντες στον Β’ Ημιτελικό της 24ης Μαΐου θα εμφανιστούν ως εξής:

1. Σερβία

2. ΠΓΔΜ

3. Ολλανδία

4. Μάλτα

5. Λευκορωσία

6. Πορτογαλία

7. Ουκρανία

8. Βουλγαρία

9. Σλοβενία

10. Κροατία

11. Σουηδία

12. Γεωργία

13. Τουρκία

14. Εσθονία

15. Σλοβακία

16. Νορβηγία

17. Βοσνία & Ερζεγοβίνη

18. Λιθουανία

Από τους δύο ημιτελικούς θα επιλεγούν 20 τραγούδια (δέκα από τον κάθε έναν) για τον τελικό της 26ης Μαΐου. Στον τελικό θα συμμετάσχουν απευθείας οι «big five», δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα. Η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα προκριθούν στον Τελικό, θα προκύψει μετά από κληρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά το πέρας του κάθε ημιτελικού. Οι έξι χώρες που συμμετέχουν απευθείας στον Τελικό, θα εμφανιστούν στις παρακάτω θέσεις:

1. Ηνωμένο Βασίλειο

9. Γαλλία

10. Ιταλία

13. Αζερμπαϊτζάν

19. Ισπανία

20. Γερμανία

Για τους δύο Ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον Πρώτο Ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου το Αζερμπαϊτζάν, η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ στον Δεύτερο η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50

Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Α’ Ημιτελικό και τον Τελικό, όχι όμως και στον Β’ Ημιτελικό.



Για ελλείψεις στην αγορά φαρμάκων προειδοποιεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών.

Τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά κρούει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.), ο οποίος μέσω του προέδρου του Κ. Λουράντου, επισημαίνει ότι 163 σκευάσματα (αντικαρκινικά, αντιυπερτασικά, καρδιολογικά κ.ά) βρίσκονται σε έλλειψη.

Ήδη έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός ............

Φαρμάκων, ενώ ο ίδιος ο κ. Λουράντος είπε σήμερα ότι το θέμα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς οι ελλείψεις φαρμάκων αυξάνονται καθημερινά και οι ευθύνες για αυτό ανήκουν σε πολλούς, όπως κατά καιρούς έχει επισημάνει στον Ε.Ο.Φ ο Φ.Σ.Α.

Ο κ. Λουράντος δεν έμεινε όμως μόνο στο ζήτημα αυτό, καθώς τόνισε ότι το πρόβλημα των ελλείψεων μαζί με τις οφειλές των ταμείων προς τους φαρμακοποιούς, οι οποίες ξεπερνούν τα 74 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τους φαρμακοποιούς της Αττικής για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οδηγούν ουσιαστικά τους φαρμακοποιούς στην φυλακή.

Μάλιστα, ο ίδιος έδειξε στους δημοσιογράφους μια στολή κρατουμένου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή θα είναι η στολή των φαρμακοποιών, οι οποίοι λόγω των χρεών τους θα αναγκαστούν να μπουν στην φυλακή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΙΚΑ - ΕΤΑΜ: Με το κατώτατο ημερομίσθιο η αυτασφάλιση

Τις εισφορές εργοδότη και εργαζομένου που αντιστοιχούν τουλάχιστον στην 7η ασφαλιστική κατηγορία και στο 25πλάσιο του νέου μειωμένου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη (δηλ. 26,18 ευρώ την ημέρα και 654,50 ευρώ το μήνα) θα πρέπει να καταβάλουν στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ οι αυτασφαλιζόμενοι.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ το ............

παραπάνω μειωμένο -κατά 22%- όριο αποδοχών θα ισχύσει και για αιτήματα ασφαλισμένων που έχουν ζητήσει τη συνέχιση της προαιρετικής ασφάλισής τους από 14/2/2012 και μετά (ημερομηνία ισχύος των νέων μειωμένων κατώτατων ορίων) και είχαν χαμηλότερες αποδοχές την ημέρα διακοπής της εργασίας τους.

Hmerisia

Σήμερα καταβάλεται το ΕΚΑΣ

Σήμερα Τρίτη 22 Μαΐου μαζί με τη σύνταξη του Ιουνίου, θα καταβάλλει το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) του 2012, σύμφωνα με εγκύκλιο του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά του Ε.Κ.Α.Σ. παραμένουν στα επίπεδα του έτους 2011.

Αναλυτικά ...........

- Για συνολικά ποσά εισοδήματος έως 7.715,65 ευρώ, καταβάλλεται επίδομα ύψους 230,00 ευρώ κατά μήνα.
- Από 7.715,66 έως 8.018,26 ευρώ το επίδομα διαμορφώνεται στα 172,50 ευρώ
- Από 8.018,27 μέχρι και 8.219, 93 ευρώ στα 115,00 ευρώ και
- Από 8.219,94 μέχρι και 8.472,09 στα 57,50 ευρώ

Επίσης, χορηγείται επίδομα 30 ευρώ εφόσον πληρούνται αθροιστικά τα εξής κριτήρια:

- Ποσό εισοδήματος από 8.472,10 μέχρι 9.200,00 ευρώ
- Συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.884,11 ευρώ
- Συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 13.500,00 ευρώ

Zougla.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.