Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Beach party από το More Club 1η Αυγούστου




Στις 8 Αυγούστου το Beach Party της Εράνης στο Στόμιο Φιλιατρών.

Σας το είχαμε πει εδώ και αρκετές ημέρες πρίν από τις 21 Ιουλίου (κλίκ) αποκλειστικά ότι το Beach party της Εράνης θα γίνει τις 8 Αυγούστου στο Στόμιο
Σήμερα κυκλοφόρησε η Επίσημη αφίσα του Beach party την οποία και σας παρουσιάζουμε.

Το Beach Party είναι το μεγαλύτερο Event του καλοκαιριού για την περιοχή μας στα πεντακάθαρα νερά του Στομίου Φιλιατρών.

Ενα ξέφρενο Beach party σαν αυτά που μόνο η Εράνη ξέρει να δημιουργεί. Θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης 8 Αυγούστου και ώρα 10μ.μ στο Στόμιο Φιλιατρών.
Ένα party που θα τα έχει όλα. Μα όλα. Δυνατή μουσική, ποτά, δροσερά coctails, καυτές παρουσίες, αλλά και πολλές νυχτερινές βουτιές.
Το Beach party της Εράνης είναι το ..............

Διοργανώνεται από την Εράνη με συνδιοργανωτές την καντίνα του Στομίου και την επιχείρηση "Ηχος και Θέαμα" του Θανάση Λάγαρη.

Τρίτη 8 Αυγούστου το βράδυ στο Στόμιο Φιλιατρών. Bee There....



ΑΟ Παπαφλέσσας Χώρας: Λαϊκή μουσική Βραδιά στο κτήμα DIMAL στο Κεφαλόβρυσο Χώρας

Κλίκ στην αφίσα για λεπτομέρειες





Ποιές εφορίες κλείνουν από Σεπτέμβρη

ΝΟΕΜΒΡΗ 2012 ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.


Στις 200 ανέρχονται οι εφορίες οι οποίες θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν το επόμενο διάστημα. Το πρώτο κύμα των καταργήσεων θα ξεκινήσει το Σεπτέμβρη και θα περιλαμβάνει το κλείσιμο 14 εφοριών. Αλλες 21 θα κατεβάσουν ρολά τον Οκτώβρη, ενώ η μεγαλύτερη αλλαγή στη φορολογική διοίκηση θα επέλθει το Νοέμβριο καθώς το υπουργείο προγραμματίζει το κλείσιμο τουλάχιστον 80 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ).
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη ............

μείωση των ΔΟΥ, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, περιλαμβάνει το κλείσιμο ή τη συγχώνευση των 200 υπηρεσιών, ενώ κατατοπιστικό για τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν τον Σεπτέμβριο είναι το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκδόθηκε τον Ιούλιο και φέρει την επισήμανση «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ».

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία των εξής Δ.Ο.Υ:

Ι' Αθηνών
ΙΑ' Αθηνών
Αργυρούπολης
Β' Καλλιθέας
Μοσχάτου
Πετρούπολης
ΚΑ' Αθηνών
Κορυδαλλού (Νομός Αττικής)
Μεγαλόπολης (Αρκαδία)
Β' Πατρών (Αχαΐα)
Τούμπας (Θεσσαλονίκη)
Γ'Λάρισας (Λάρισα)
Νέας Ζίχνης
Νιγρίτας (Σερρών)

Ρολά από Οκτώβρη θα κατεβάσουν οι εξής 21 ΔΟΥ:

ΙΕ'΄Αθηνών
ΚΒ'Αθηνών
ΙΓ' Αθηνών
ΚΓ' Αθηνών
Ιλίου
Άνω Λιοσίων
Αγίας Παρασκευής (Αττική)
Δεσκάτης (Γρεβενών)
Νευροκοπίου (Δράμας)
Αλεξάνδρειας, Νάουσας (Ημαθία)
Φιλιατών (Θεσπρωτία)
Κόνιτσας
Δελβινακίου (Ιωάννινα)
Νεστορίου (Καστοριά)
Φαναρίου
Φιλιππιάδας (Πρέβεζα)
Σαππών (Ροδόπη)
Καλαμπάκας (Τρίκαλα)
Αμυνταίου (Φλώρινα)
Κισσάμου (Χανίων)

Το τρίτο κύμα καταργήσεων ή συγχωνεύσεων αναμένεται να έρθει το Νοέμβριο και θα είναι το μεγαλύτερο αφού αφορά σε 80 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες:

Ε' Αθηνών
Βύρωνα
Ζωγράφου
Κ' Αθηνών
Γαλατσίου
Χαϊδαρίου
Αγίου Στεφάνου
Ν. Ηρακλείου
Ν. Φιλαδέλφειας
Κορωπίου
Λαυρίου
Μεγάρων (Αττική)
Αγρινίου
Ναυπάκτου
Αμφιλοχίας
Βόνιτσας (Αιτωλοακαρνανία)
Άργους
Κρανιδίου (Αργολίδας)
Δημητσάνος, Λεωνιδίου
Παράλιου Άστρους (Αρκαδία)
Γ' Πατρών
Αιγίου
Κάτω Αχαΐας
Καλαβρύτων (Αχαΐα)
Θήβας (Βοιωτία)
Ιστιαίας
Καρύστου
Κύμης
Λίμνης (Εύβοια)
Αμαλιάδας
Λεχαινών
Ζαχάρως
Κρεστένων (Ηλεία)
Α' Ηρακλείου
Λιμένος Χερσονήσου
Αρκαλοχωρίου
Μοιρών (Ηράκλειο)
Θ' Θεσσαλονίκης
Ι' Θεσσαλονίκης
Νεάπολης
Λαγκαδά
Αγίου Αθανασίου
Η' Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη)
Ελευθερούπολης
Χρυσούπολης (Καβάλα)
Μουζακίου
Σοφάδων (Καρδίτσα)
Β' Κέρκυρας (Κέρκυρα)
Γουμένισσας (Κιλκίς)
Πτολεμαΐδας
Νεάπολης Βοΐου (Κοζάνη)
Κιάτου
Ξυλοκάστρου (Κορίνθου)
Γυθείου
Μολάων
Σκάλας (Λακωνία)
Β' Λάρισας
Αγιάς
Τυρνάβου
Φαρσάλων (Λάρισα)
Ιεράπετρας
Σητείας (Λασήθι)
Ν. Ιωνίας
Αλμυρού (Μαγνησία)
Κυπαρισσίας
Μεσσήνης
Πύλου (Μεσσηνία)

Γιαννιτσών
Αριδαίας (Πέλλα)
Β' Σερρών
Σιδηροκάστρου
Ηράκλειας (Σέρρες)
Αμφίκλειας
Αταλάντης
Δομοκού
Μακρακώμης (Φθιώτιδα)
Ν. Μουδανιών
Αρναίας (Χαλκιδική)

iefhmerida

Ένσταση στο Εκλογοδικείο για ... 15 έδρες, γιατί οι εκλογές δεν έγιναν με την απογραφή του 2011!

Είχε προαναγγελθεί προεκλογικά ότι θα συμβεί και εγένετο: Ένσταση στο εκλογοδικείο διότι οι εκλογές έγιναν με βάση την απογραφή πληθυσμού του 2001 και όχι του 2011, κατατέθηκε στο Εκλογοδικείο και μπορεί να προκαλέσει «αλλαγή φρουράς» έως και 15 βουλευτών από την Α΄ Αθηνών, την Α΄ Πειραιώς και κυρίως τις τριεδρικές περιφέρειες προς την Β' Αθηνών και τις άλλες μεγάλες εκλογικές περιφέρειες.

Τον κίνδυνο αμφισβήτησης του εκλογικού ..............

αποτελέσματος, είχαν επισημάνει σε όλους τους τόνους προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Τώρα, κατατέθηκε ένσταση, διότι οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουλίου 2012 έγιναν σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001 και όχι με την τελευταία του 2011. Υποστηρίζουν ότι το Σύνταγμα, επιβάλλει την κατανομή των βουλευτικών εδρών βάσει της τελευταίας απογραφής, κάτι που το είχε δεχθεί το Εκλογοδικείο το 1994 με την υπ' αριθμ. 21 απόφασή του. Η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή όφειλε να κατανείμει τις 288 έδρες σύμφωνα με τα τελευταία απογραφικά στοιχεία του 2011, υποστηρίζουν οι ενιστάμενοι.

Την ένσταση κατέθεσαν στο ανώτατο εκλογικό δικαστήριο, το Εκλογοδικείο, δύο εκλογείς της Β΄ Αθηνών . Στρέφονται κατά 15 βουλευτών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς) διάφορων εκλογικών περιφερειών και ζητούν να ανακηρυχθούν στην εκλογική τους περιφέρεια (Β' Αθηνών) επιπλέον πέντε βουλευτές οι οποίοι σήμερα είναι αναπληρωματικοί (βουλευτές) από το χώρο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, στρέφονται κατά των βουλευτών Ανδρ. Ψυχάρη (ΝΔ, Α' Αθηνών), Πρ. Παυλόπουλου (ΝΔ, Α' Αθηνών), Π. Μηταράκη (ΝΔ, Α' Αθηνών), Μαρίας Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ, Α' Αθηνών), Κ. Κατσαφάδου (ΝΔ, Α' Πειραιά), Αφροδίτης Σταμπούλη (ΣΥΡΙΖΑ, Σερρών), Χρ. Γκόκα (ΠΑΣΟΚ, Άρτας), Παναγιώτας Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ, Τρικάλων), Γ. Κυρίτση (Δημοκρατική Αριστερά, Τρικάλων), Παυλ. Σιούφα (ΝΔ, Καρδίτσας), Μαρίας Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ, Αιτωλοακαρνανίας), Α. Μαρίνου (ΝΔ, Ηλείας), Α. Κουτσούμπα (ΝΔ, Βοιωτίας), Ι. Καράμπελα (ΝΔ, Βοιωτίας) και Κ. Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ, Χίου).

Ζητούν να ανακηρυχθούν επιπλέον βουλευτές πέντε αναπληρωματικοί της Β' Αθήνας. Συγκεκριμένα, να ανακηρυχθούν από τη ΝΔ Ι. Παπαθανασίου και Παναγιώτα Ιακωβίδου, από το ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Χατζησωκράτης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ι. Μανώλης.

Υποστηρίζουν ότι η ανακήρυξη βουλευτών έγινε κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών της ισοδυναμίας της ψήφου, της ελεύθερης και ανόθευτης έκφρασης της λαϊκής βούλησης και της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, καθώς και κατά παράβαση του άρθρου 54 του Συντάγματος που καθορίζει την κατανομή των βουλευτικών εδρών. Και αυτό γιατί ο καθορισμός των βουλευτικών εδρών που έγινε σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και όχι του 2011, είχε ως αποτέλεσμα την υποαντιπροσώπευση στη Βουλή της εκλογικής περιφέρειας Β΄ Αθηνών με την εκλογή πέντε λιγότερων βουλευτών και την υπεραντιπροσώπευση δέκα άλλων εκλογικών περιφερειών (Α' Αθηνών, Α' Πειραιά, Σερρών, Άρτας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Βοιωτίας και Χίου).

Επικαλούνται τα δεδομένα της απογραφής του 2011, κατά την τελική κατανομή των εδρών (μετά την ανακατανομή των αδιάθετων εδρών, των διεδρικών και τριεδρικών εκλογικών περιφερειών), πρέπει να προστεθούν 5 έδρες στη Β' Αθηνών, 3 στην Αττική, 1 στην Α' Θεσσαλονίκης, 2 στη Β' Θεσσαλονίκης, 1 στη Θεσπρωτία και 1 στο Ηράκλειο. Αντίθετα, πρέπει να αφαιρεθούν 4 έδρες από την Α' Αθηνών και από 1 στην Α' Πειραιώς, στις Σέρρες, Άρτα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Βοιωτία και Χίο.

Συνεπώς, καταλήγουν οι εκλογείς, το Εκλογοδικείο πρέπει να προβεί στον σύμφωνο με το Σύνταγμα καθορισμό των βουλευτικών εδρών, στις υπεραντιπροσωπευόμενες και υποαντιπροσωπευόμενες εκλογικές περιφέρειες», καταλήγουν με την ένστασή τους οι δύο πολίτες.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ανακοινώθηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς των Περιφερειών

Τα ονόματα των γενικών γραμματέων των Περιφερειών ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα, καθήκοντα Γενικών Γραμματέων ανά Περιφέρεια αναλαμβάνουν οι: ..........

Αττική: Καλογερόπουλος Δημήτριος
Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα: Γερακούδη Καλλιόπη
Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία: Θεοδωρίδης Ηλίας
Πελοπόννησος-Δυτική Ελλάδα-Ιόνιο: Αγγελάκας Μανώλης
Μακεδονία-Θράκη: Καρούντζος Αθανάσιος
Αιγαίο: Καλογήρου Χριστιάνα
Κρήτη: Δεικτάκης Γεώργιος

Οι προαναφερθέντες νέοι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στις Περιφέρειες, για μία ακόμη φορά «μοιράστηκαν» πολιτικά και αναλογικά, από τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση. Η ΝΔ όρισε τους 4, το ΠΑΣΟΚ τους δύο και η ΔΗΜΑΡ έναν.

Αναλυτικότερα:

Στην Αττική, στη θέση του αποσχωρούντα Ηλία Λιακόπουλου αναλαμβάνει ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής του συνδυασμού που στηρίχθηκε από τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, Δημήτρης Καλογερόπουλος

Στη Θεσσαλία –Στερεά Ελλάδα παραμένει η Πόπη Γερακούδη, πτυχιούχος της σχολής Διοίκησης Παραγωγικών Μονάδων του Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια βουλευτής σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις

Στην Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία στη θέση της Δήμητρας Γεωργακοπουλου, ο κατ΄ επάγγελμα καρδιολόγος, πρώην βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, διαγραφείς λόγω καταψήφισης της δανειακής σύμβασης, ανεξάρτητος στη συνέχεια και ενταχθείς στη ΔΗΜΑΡ όπου δεν επανεκλέχθηκε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, Ηλίας Θεοδωρίδης.

Στη Μακεδονία-Θράκη στη θέση του Θύμιου Σώκου μετακινείται ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με το ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Καρούντζος.

Στην Πελοπόννησο-Δυτικής Ελλάδας-Ιόνιο τη θέση του Τ. Αποστολόπουλου καταλαμβάνει ο κατ΄ επάγγελμα φαρμακοποιός, πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Αθήνας και αναπληρωτής τομεάρχης υγείας, Μανόλης Αγγελάκας

Στο Αιγαίο στη θέση του Φ. Χατζημιχάλη καταλαμβάνει η πρώην βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χριστίνα Καλογήρου.

Στην Κρήτη στη θέση του Θ. Καρούντζου τοποθετείται από τη ΝΔ, ο πρώην βουλευτής της, Γιώργος Δεικτάκης. Θεωρείται δε ως απόφαση αποκατάστασης εκ μέρους της ΝΔ στον, κατ΄ επάγγελμα οδοντίατρο, κ. Δεικτάκη, ο οποίος εκλέχθηκε στην Κρήτη στις πρόσφατες εκλογές του Μαϊου και σε άλλες δύο προηγούμενες θητείες, αλλά δεν επανεκλέχθηκε διότι τη θέση του στο ψηφοδέλτιο κατέλαβε μετά την «απορρόφηση» της Δημοκρατικής Συμμαχίας» από τη ΝΔ, ο πρώην βουλευτής της κ. Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης

Eklogika.gr

Το ΔΝΤ γνώριζε εξ αρχής ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα πετύχει!

Φωτιές άναψε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στους New York Times, ανέφερε ότι το ΔΝΤ ήξερε εξ αρχής ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα πετύχει!

«Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι ...........

το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα», δήλωσε για το Μνημόνιο ο κ. Ρουμελιώτης, εστιάζοντας στο γεγονός πως η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία και εντέλει η οικονομία οδηγήθηκε σε μεγάλη ύφεση.

«Η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το φάρμακό της στην ελληνική οικονομία» δήλωσε, προσθέτοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές συνέβαλαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας».

Ο κ. Ρουμελιώτης, σχολίασε επίσης ότι «το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα -και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη- είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Τα όσα είπε ο κ. Ρουμελιώτης στην εφημερίδα, σχολίασε σε άρθρο του επίσης στους New York Times και ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος στο άρθρο του με τίτλο «Η Ευρωζώνη Στρουθοκαμηλίζει», τονίζει ότι ακόμη και σήμερα η επικρατούσα ρητορική είναι πώς οι Έλληνες δεν προσπαθούν αρκετά σκληρά και ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην ΕΕ δεν διαχειρίζονται ορθά την κρίση χρέους, στρουθοκαμηλίζουν και τελικά θα παραλύσουν όταν όλα πάνε στραβά.

Αντιδράσεις κομμάτων

Καυστικά σχόλια προκάλεσε η δήλωση αυτή του κ. Ρουμελιώτη στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας .

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε πώς «η κυνική ομολογία εκ μέρους του κ. Ρουμελιώτη επιβεβαιώνει πως τόσο η τρόικα όσο και τα μνημονιακά κόμματα γνώριζαν εξαρχής ότι το μνημόνιο θα αποτύχει, όπως το γνωρίζουν και τώρα. Τα αλλεπάλληλα κύματα μέτρων ήταν εκ ων προτέρων γνωστό το που θα οδηγούσαν. Όλα αυτά τα χρόνια στήθηκε μια προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού με συγκεκριμένη στόχευση. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, όπως και η σημερινή κυβέρνηση, στήριξαν και στηρίζουν ένα οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα ισοπέδωσης της χώρας και εξαθλίωσης των ανθρώπων της. Το μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα του χρέους, αλλά είναι το όχημα για τη διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, τον ακρωτηριασμό του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, δήλωσε:
«Η κυβέρνηση των προθύμων, υπό τις εντολές της τρόικα, αποφασίζει τη λήψη μέτρων που προκαλούν σοκ και ίλιγγο στο όνομα ενός προγράμματος το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, όπως ομολόγησε μόλις χθες ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ κ. Ρουμελιώτης. Το ερώτημα πια δεν είναι γιατί οι μνημονιακοί πολιτικοί αρχηγοί εξαπάτησαν συνειδητά τον ελληνικό λαό κατά την προεκλογική περίοδο αλλά γιατί με επιμονή υλοποιούν ένα πρόγραμμα ενώ γνωρίζουν ότι είναι ανεφάρμοστο. Ποιόν υπηρετούν;»

Το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ σχολιάζει πώς «ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε συνέντευξή του στη New York Times, δήλωσε ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξ αρχής, ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί. Επιβεβαίωσε, δηλαδή, αυτό ακριβώς που έλεγε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης την ημέρα της αποχώρησής του από την Κυβέρνηση Παπαδήμου».

Eklogika

Αναβίωση του Αργαλιού από την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Στις 29 Ιουλίου Ημέρα Κυριακή και ώρα 19:30μ.μ στην τοποθεσία Πισωλιούρια δίπλα στο ποτάμι και την πέτρινη Βρυσούλα η Ένωση Φιλιατρινών γυναικών θα αναβιώσει τον Αργαλιό.
Θα το κάνουμε με τον εξής τρόπο:......


Παίρνουμε το μαλλί από αιγοπρόβατα το πλένουμε, το ξένουμε, το γνέθουμε, και τέλος το οψώνουμε.

Σας Προσκαλούμε όλους να γευτείτε αυτήν την ιδιαίτερη εκδήλωση.

Με τιμή
Η Φιλιατρινούλα και η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

θα ακολουθήσει ΛαΊκό γλέντι.

Άλλο το «ρατσιστικό» σχόλιο και άλλο ο… «ρατσιστής!»

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Λυπήθηκα μαθαίνοντας ότι το twit της αθλήτριάς μας κ Βούλας Παπαχρήστου προκάλεσε την απόφαση της ΕΟΕ και τον ΑΜΕΣΟ αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου…

Τολμώ να υποθέσω ότι το ανούσιο, πιθανά «ρατσιστικό» σχόλιό της, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2012 γίνονται στο Λονδίνο όπου το θέμα «ρατσισμός» είναι εντυπωσιακά ευαίσθητη κοινωνική και ψυχολογική πραγματικότητα.
Οι Άγγλοι είχαν αφαιρέσει τον τίτλο του Αρχηγού από .........

τον Αρχηγό της Chelsea τον παγκοσμίου αναγνώρισης ποδοσφαιριστή John Terry που είχε εκστομίσει, στη διάρκεια μιας κακής φάσης, κάτι "ρατσιστικό" στον μαύρο αντίπαλό του ποδοσφαιριστή Anton Fedinand...

Επειδή παρακολούθησα από κοντά το θέμα θα ήθελα να γνωστοποιήσω μέσα από τα αγαπημένα μου blogs στο ελληνικό κοινό (φίλαθλο και μη) ότι πριν μια εβδομάδα σε ειδική Δικαστική διαδικασία ο John Terry κρίθηκε ως «ΜΗ ΕΝΟΧΟΣ» και ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ από την κατηγορία του «ρατσιστή» καθώς ακόμα και ο μαύρος συμπαίκτης του Ashley Cole ήρθε να καταθέσει ότι ο Terry ΔΕΝ είναι ρατσιστής (έστω και εάν το σχόλιό του είχε αρχικά κριθεί ως…ρατσιστικό!)...

Επιμύθιον για να γελάσετε ή να κλάψετε με την απόφαση της ΕΟΕ:

Εάν ο John Terry είχε κριθεί ένοχος για το ρατσιστικό σχόλιο που είχε κάνει σε μαύρο αντίπαλό του στην διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα θα του είχε επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο ύψους 2,500 βρετανικών λιρών
(περίπου 3,200 ευρώ!!!)

Τώρα να σας παρακαλέσω να θυμηθείτε την υπόθεση Κεντέρη και Θάνου (που εάν δεν με απατά η μνήμη μου λόγω ηλικίας είχαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΕΙ από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας αλλά «αθωώθηκαν» στην συνέχεια)…
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για τις ικανότητες της νεαρής μας αθλήτριας συγκριτικά με Θάνου και Κεντέρη (που σίγουρα ο αποκλεισμός τους μας στέρησε μετάλλια) αλλά θεωρώ ότι την ΑΚΑΡΙΑΙΑ αντίδραση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που οδήγησε στη διαγραφή της αθλήτριάς μας θα πρέπει να την συζητήσουμε ευρύτερα, να την ψάξουμε σε βάθος και να αναδείξουμε τα κίνητρά της…

Καθότι άλλο Αγγλία και άλλο Ελλάδα και, εάν μπορώ να κάνω μια αναλογική τοποθέτηση «άλλο ένα σχόλιο που έχει και ρατσιστικό στην περίπτωση του Βρετανού ποδοσφαιριστή John Terry, και σίγουρα κακής ποιότητας χιουμοριστικό ύφος και ήθος στην περίπτωση της Ελληνίδας αθλήτριας στίβου» και άλλο να είσαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ή ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ εκ πεποιθήσεως όπως απεφάσισαν μόλις προχτές οι Βρετανικές Δικαστικές Αρχές!!!...

Τα "Αδιακρίτως" του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Χτύπησε ο... «δαίμονας» για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας!

Χτύπησε ο... «δαίμονας» στο χθεσινό ρεπορτάζ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και την έκανε την κουτσουκέλα του! «Κατηγορηματικά αντίθετοι σε ενδεχόμενη συγχώνευση ή ενοποίηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι οι εργαζόμενοι του δεύτερου, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο, ουσιαστικά και πρακτικά, σημαίνει κατάργηση», αναφερόταν στο χθεσινό φύλλο.

Το ορθό είναι πως κατηγορηματικά αντίθετοι δεν ..........

είναι οι εργαζόμενοι του δεύτερου, αλλά του πρώτου νοσοκομείου (που αναφέρεται), δηλαδή της Κυπαρισσίας. Αναγκαία η διευκρίνιση και επεξήγηση για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις!

Θα πληρωθούν αύριο οι συμβασιούχοι;

27 έχει αύριο ο μήνας και οι 91 απολυμένοι και απλήρωτοι (εδώ και ένα χρόνο) συμβασιούχοι του Δήμου Τριφυλίας περιμένουν πώς και πώς να ξημερώσει, για να πάνε στην τράπεζα να δουν αν, όντως, μπήκαν τα οφειλόμενα των δεδουλευμένων τους δύο μηνών (Μαΐου και Ιουνίου 2011), όπως τους έχει υποσχεθεί ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας και εγγράφως έχει δεσμευθεί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Σαμπαζιώτης.

Αναμονή για την αυριανή μέρα, όπως και για τις 10 Αυγούστου, για τους 44 από τους 91 συμβασιούχους που έχει τελεσιδικήσει υπέρ τους η υπόθεση!

Για να δούμε. Λέτε η πίεση, οι διαμαρτυρίες, οι φωνές, τα δημοσιεύματα να φέρουν αποτελέσματα για τους ανθρώπους; Μακάρι!


Οι… «φελλοί»!

Έχω ξαναγράψει το (ρητορικό) ερώτημα που με προβληματίζει έντονα, για το εάν οι φελλοί επιπλέουν μόνο στη θάλασσα ή, τελικά, και στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση. Δε θα σας κουράσω επαναλαμβάνοντάς το για να δώσετε εσείς την απάντηση. Απλά θα σημειώσω πως, όπως βλέπω, κοιτάζοντας γύρω μου, διαπιστώνω ότι «φελλοί» υπάρχουν, δυστυχώς και στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση!

Με συνεπήρε και με σήκωσε!

Είχα μια συζήτηση χθες το μεσημέρι για το τριήμερο που πέρασε. Ήταν, πράγματι, γεμάτο! Από δουλειά, τρέξιμο, άγχος, έννοιες, αγωνίες, κούραση, εκνευρισμό, αλλά και νέες γνωριμίες, επαφές, αλλεπάλληλες επικοινωνίες, οικειότητες… Ε, μετά από όλα αυτά, με συνεπήρε και με σήκωσε! Για να μαζευόμαστε, είπα και ελάλησα!

Χρόνια πολλά!

Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά και γιορτάζει την Αγία Οσιομάρτυρα Παρασκευή την Αθληφόρο! Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να ευχηθώ χρόνια πολλά και δημιουργικά, με ευτυχία και επιτυχίες, στην πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Βιβή Παντελάκη!

Ηλίας Γιαννόπουλος

ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ - ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΣΤΑΡΟΒΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΡΟΒΑΣ

ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 - ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ώρα 21:30

Εξαιρετικές & αγαπημένες μελωδίες, αμίμητα αστεία

Μια μουσικοχιουμοριστική παράσταση που τα έχει όλα…!

τιμή εισ: 15 ευρώ.
προπώληση εισ: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας,
καθημερινά 10:00 - 13:00, 18:30 - 21:00 και Σαββατο: 10:00 - 13:00
τηλ: 2721094819


“Επεσε” ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας..!!!

Τίτλοι… τέλους για τους Δημήτρη Αδαμόπουλο και Παναγιώτη Τζανετέα μετά την αποψινή νέα αποκαλυπτική συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Η πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί από την πλευρά του συνδυασμού του Γιώργου Καραμπάτου, πέρασε με 19-2 (χρειάζονταν 17 για να ”πέσουν” από το αξίωμα του Προέδρου και του Επόπτη αντίστοιχα) κι έτσι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, γυρνά σελίδα.

Τους τελευταίους μήνες που ο θεσμός ...........

πέρασε από χίλια μύρια κύματα απαξίωσης και απαισιοδοξίας, παρά το γεγονός ότι από τους χιλιάδες επαγγελματίες που έδωσαν στις εκλογές, το μήνυμα ήταν το κάτι καλύτερο. Αυτό δεν ήρθε ποτέ… (και τότε) αλλά και τώρα η συναίνεση είναι η λέξη – κλειδί. Αυτό όμως που πρέπει (επιβάλλεται) να γίνει είναι το Επιμελητήριο να αποκτήσει την αξιοπιστία του και όλα να κινηθούν με βάση τη διαφάνεια.

Το Δ.Σ. και τα μέλη υπεύθυνα, καλούνται να δείξουν το δρόμο της εξόδου από το… σκιώδες τούνελ των αλληλο-κατηγοριών, αδιαφανών κι άλλων καταστάσεων που υπήρξαν τελευταία (πολλές εκ των οποίων ειπώθηκαν ξανά απόψε), στην επόμενη συνεδρίασή του με τις επιλογές ανάδειξης και στελέχωσης της νέας διοίκησης.

Best TV

Φραγκόσυκα

Υπέροχοι καρποί, προϊόν ενός κακτοειδούς φυτού που έλκει την καταγωγή του από την Κεντρική Αμερική. Συναντάται σε μεγάλη κλίμακα στη Μάνη και γενικότερα σε ξερότοπους, χωρίς ιδιαίτερες προτιμήσεις αρκεί να μην υπάρχει υγρασία.

Το χρώμα των καρπών είναι κίτρινο, πορτοκαλί ή κοκκινωπό και η σάρκα τους γλυκιά και εύχυμη.

Η δυσκολία στο να τα απολαύσουμε είναι ..........

να τα συλλέξουμε και να τα καθαρίσουμε. Θα πρέπει πάντα κατά την συλλογή τους, από το φυτό, να φοράμε χοντρά γάντια και να μην υπάρχει άνεμος ή να χρησιμοποιούμε το μακρύ, λεπτό ξύλο στην άκρη του οποίου τοποθετείται ένα ντενεκεδάκι, το οποίο “φοριέται” στο φρούτο της φραγκοσυκιάς και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία καταλήγει στο ντενεκεδάκι.

Ο καθαρισμός τους γίνεται αποκλειστικά χρησιμοποιώντας μαχαιροπίρουνο.
Στα σχήματα παρακάτω φαίνονται τα σημεία που κάνουμε τις τομές και τη χάραξη. Μετά απλά αποφλοιώνουμε.

Φροντίζουμε πάντοτε αφού καθαρίσουμε το φρούτο να το ξεπλένουμε προσεκτικά ώστε να απομακρυνθούν τυχόν αγκαθια και βέβαια να το μεταφέρουμε σε άλλο πιάτο από αυτό στο οποίο τα καθαρίσαμε προς αποφυγή ατυχημάτων.

Ωφέλιμες ιδιότητες

Μερικά φραγκόσυκα το πρωί προσφέρουν εξαιρετική τόνωση ενώ κόβουν το αίσθημα της πείνας.

Σε περιπτώσεις υπερφαγίας αποτελούν ένα εξαιρετικό χωνευτικό
Οι καρποί καθαρίζουν το πεπτικό σύστημα πλήρως αλλά και το ουροποιητικό, νεφρούς κλπ. Εξουδετερώνουν μέρος των τοξινών που εισάγουμε στο σώμα μας με την κατανάλωση αλκοόλ και του καπνίσματος

Είναι ένα θαυμάσιο, εύγευστο αλλά και εξαιρετικά δροσιστικό φρούτο τις ζεστές ιδίως ημέρες του καλοκαιριού.

Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Επίσης περιέχουν βιταμίνη A σε μικρότερη ποσότητα, αμινοξέα, σίδηρο, κάλλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, νάτριο κλπ.

Είναι αγχολυτικά. Επανασυντάσσουν το νευρικό σύστημα, είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό που φέρνει ηρεμία και γαλήνη σε έναν στρεσαρισμένο οργανισμό

Χρήση

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη ζαχαροπλαστική για γλυκά, μαρμελάδες και κομπόστες ενώ δίνουν εξαιρετικής ποιότητας ρακί. Επίσης τα φύλλα της φραγκοσυκιάς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη μαγειρική για σαλάτες, ορεκτικά κλπ.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Τόσο η φραγκοσυκιά όσο και οι καρποί, αλλά και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρωπίνου οργανισμού. Είναι από τα λίγα φυτά που χρησιμοποιούνται όλα τα μέλη τους και επιπροσθέτως είναι προληπτικό και θεραπευτικό ίαμα.
Η χρήση των καρπών αφ’ εαυτής δημιουργεί ευνοϊκές καταστάσεις για το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, αλλά και σε περίπτωση παρουσιάσεως κάποιας νόσου, πάλιν επενεργεί δραστικά.
Οι ασθένειες τις οποίες «καταμάχονται» τα μέλη της φραγκοσυκιάς είναι ενδεικτικώς:

Ως κατάπλασμα για την θεραπεία φλεγμονωδών αποστημάτων, την διόγκωση του σπληνός, την ελονοσία, τους μώλωπες και την περιποίηση των τραυμάτων. Το χρησιμοποιούν εκατονταετίες τώρα Αμερικανοί και Μεξικανοί. Ήταν και παραμένει ένα σπουδαίο Αντιφλεγμονώδες.
Για την θεραπεία της υπερλιπιδαιμίας και της παχυσαρκίας.
Κατά του σακχαρώδους διαβήτη. Έχουν γίνει εκτενείς πανεπιστημιακές έρευνες στην Αμερική καθώς και σε άλλες χώρες.
Κατά της υπερτροφίας του προστάτου
Κατά της χοληστερόλης
Κατά της φλεβίτιδος
Κατά πνευμονικών παθήσεων
Πιθανός παράγοντας για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου (στήθους, προστάτου, στομάχου, πνευμόνων, παγκρέατος) λόγω των φλαβονοειδών συστατικών που περιέχουν
Δυναμωτικό στο ανοσοποιητικό σύστημα
Τα άνθη και τα κλαδώδια («φύλλα») χρησιμοποιούνται ως διουρητικά, αντισπασμωδικά, αντιδιαρροϊακά, αιμολυτικά, καθώς για καταπολέμηση της ψαμμιάσεως, ήτοι άμμου στα νεφρά, και της νεφρίτιδος!

Για τον Φίλο μας Η. Κ.

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο Παρασκευή 27 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Καλκαβούρας, περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα προς συζήτηση.


1. Δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Τριφυλίας.

2. Περί συνάψεως Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Οιχαλίας και του Δήμου Τριφυλίας, για την υποβολή πρότασης του Δήμου Οιχαλίας στην Πρόσκληση 1.13 (α.π. 117721/Π126/27-03-2012), για την Ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Καταστημάτων του Δήμου Οιχαλίας, στα πλαίσια του Επιχειρηματικού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΕΠΠΕΡΑΑ)», άξονας προτεραιότητας 01 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

3. Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, Δήμο Τριφυλίας και Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο «Δρόμος Αυλώνα – Πτέρη – Πανώραμα – Καρυές - Ελαία (Β΄φάση)».

4. Απόδοση λογαριασμού υπολόγου Φράγκου Μαρίας του 2ου Χρηματικού Εντάλματος προπληρωμής ποσού 4.900,00 ευρώ, για κάλυψη αναγκών Αλληλογραφίας του Δήμου Τριφυλίας.

5. Ρύθμιση οφειλών προς τη Δ.Ο.Υ. των πρώην Δήμων που συνενώθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας.

Στο 14500 για ραντεβού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ενημερώνει ότι από Δευτέρα 30 Ιουλίου κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να κλείσει ραντεβού με τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας μπορεί να καλεί τον πενταψήφιο αριθμό 14500 οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου και οποιαδήποτε ημέρα.



Αύριο 27 Ιουλίου: Μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στην Βάλτα Τριφυλίας

Όπως κάθε χρόνο η Βάλτα γιορτάζει στις 27 Ιουλίου την κοίμηση του Πολιούχου της Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Σήμερα το βράδυ, Πέμπτη 26 Ιουλίου παραμονή της εορτής, μετά την περιφορά της εικόνας θα ακολουθήσουν χοροί και τραγούδια στην πλατεία του χωριού, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων.

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου θα γίνει η πρωινή λειτουργία στην εκκλησία του χωριού.
Το βράδυ στις 9:30 θα ακολουθήσει μεγάλο λαϊκό πανηγύρι, από ..........

τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του χωριού, με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου και με τη συνοδεία Γουρουνοπούλας και κρασιού!

Βάλτα Τριφυλίας

The Artist ερχεται την Παρακευή στο θερινό cinema Φιλιατρών

The Artist

Του Μισέλ Χαζαναβίσιους

Με τους: Ζαν Ντιζαρντέν, Τζον Γκούντμαν, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μπερενίς Μπεγιό.

Είδος: Δραματική
Προβολές: 27 , 28 , 29 , 30 Ιουλίου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Το 1927 ο Τζορτζ Βαλεντίν είναι ο μεγαλύτερος σταρ του βωβού στο Χόλιγουντ. Γνωρίζει κι ερωτεύεται τη νεαρή χορεύτρια Πέπι Μίλερ, η οποία με τον ερχομό του ομιλούντος θα δει την καριέρα της να απογειώνεται, ενώ η δική του παίρνει την κατιούσα.

Δείτε το trailer της ταινίας.



Για όλο το πρόγραμμα προβολών κλικ εδώ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε ΣΤΟ Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων για την Πελοπόννησο

Βγαίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την κατηγορία των φτωχών περιοχών της Ε.Ε..

Κι αυτό, σημαίνει πως χάνει μερίδιο των πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων για .........

την ανάπτυξή της, ενημερώνει η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα. Βρισκόμαστε πλέον στην κατηγορία «σχετικής ευημερίας», αλλά αυτό δεν αποτυπώνει την πραγματική οικονομική κατάσταση, αφού τα στατιστικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των μεριδίων της περιόδου 2014-2020 είναι της περιόδου 2008-2010.

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνουμε μάχη, το ίδιο κάνει και η ελληνική κυβέρνηση, για να διατεθούν τουλάχιστον τα 2/3 των πόρων της τρέχουσας περιόδου. Η αξιοπιστία της χώρας, η καλή απορρόφηση των υπαρχόντων κονδυλίων, είναι για εμάς διαπραγματευτικά όπλα» συμπληρώνει η Ρόδη Κράτσα.

Σε επικοινωνία μας με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, πληροφορηθήκαμε ότι η κατάσταση είναι όπως την παρουσιάζει η κα Κράτσα.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ χθεσινές εξελίξεις στο μέτωπο του συνεταιριστικού κινήματος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προβάλλει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η «ΦΩΝΗ».

● ΜΕΤΑ από προσωρινή διαταγή η ισχύς των αποφάσεων της Γ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας αναστέλεται και όλα είναι στον αέρα. Τι δηλώνουν οι πρωταγωνιστές και μια επιβεβαίωση των προβλέψεων της «Φ» για το αδιέξοδο του νέου συνεταιριστικού νόμου.

● ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας αφού δεν περπάτησε ο «συνεταιρισμός» Καραμπάτου-Αδαμόπουλου. Μετά από πρόταση μομφής του πρώτου εξέπεσαν των αξιωμάτων τους ο πρόεδρος Δημ. Αδαμόπουλος και ο οικονομικός επόπτης Παν. Τζανετέας. Η συνέχεια προβλέπεται ενδιαφέρουσα!

● ΤΟ ΖΩΗΡΟ ενδιαφέρον των Κινέζων για τα προϊόντα της Τριφυλίας, επιβεβαιώθηκε με την επίσκεψη αντιπροσωπείας στην περιοχή.

● ΑΝΑΒΙΩΣΗ του παραδοσιακού αλωνίσματος στο Δάρα Τριφυλίας και 6ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, τα κύρια πολιτιστικά θέματα που δεσπόζουν στην επικαιρότητα.

● ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο Παν. Λαμπρόπουλος.

● ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ πήγε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και είχε συζήτηση με το δήμαρχο Δημ. Καφαντάρη.

● ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ψηφίζει η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία σε έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο στην Costa Navarino. Τι συζητήθηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου.

● ΑΡΘΡΑ και σχόλια, παρεμβάσεις και θέματα που ενδιαφέρουν κάθε Μεσσήνιο συμπληρώνουν την ύλη της σημερινής «ΦΩΝΗΣ» που μπορείτε πρωί-πρωί να βρείτε και στα περίπτερα της Τριφυλίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».