Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε ΣΤΟ Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων για την Πελοπόννησο

Βγαίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την κατηγορία των φτωχών περιοχών της Ε.Ε..

Κι αυτό, σημαίνει πως χάνει μερίδιο των πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων για .........

την ανάπτυξή της, ενημερώνει η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα. Βρισκόμαστε πλέον στην κατηγορία «σχετικής ευημερίας», αλλά αυτό δεν αποτυπώνει την πραγματική οικονομική κατάσταση, αφού τα στατιστικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των μεριδίων της περιόδου 2014-2020 είναι της περιόδου 2008-2010.

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνουμε μάχη, το ίδιο κάνει και η ελληνική κυβέρνηση, για να διατεθούν τουλάχιστον τα 2/3 των πόρων της τρέχουσας περιόδου. Η αξιοπιστία της χώρας, η καλή απορρόφηση των υπαρχόντων κονδυλίων, είναι για εμάς διαπραγματευτικά όπλα» συμπληρώνει η Ρόδη Κράτσα.

Σε επικοινωνία μας με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, πληροφορηθήκαμε ότι η κατάσταση είναι όπως την παρουσιάζει η κα Κράτσα.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ χθεσινές εξελίξεις στο μέτωπο του συνεταιριστικού κινήματος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προβάλλει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η «ΦΩΝΗ».

● ΜΕΤΑ από προσωρινή διαταγή η ισχύς των αποφάσεων της Γ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας αναστέλεται και όλα είναι στον αέρα. Τι δηλώνουν οι πρωταγωνιστές και μια επιβεβαίωση των προβλέψεων της «Φ» για το αδιέξοδο του νέου συνεταιριστικού νόμου.

● ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας αφού δεν περπάτησε ο «συνεταιρισμός» Καραμπάτου-Αδαμόπουλου. Μετά από πρόταση μομφής του πρώτου εξέπεσαν των αξιωμάτων τους ο πρόεδρος Δημ. Αδαμόπουλος και ο οικονομικός επόπτης Παν. Τζανετέας. Η συνέχεια προβλέπεται ενδιαφέρουσα!

● ΤΟ ΖΩΗΡΟ ενδιαφέρον των Κινέζων για τα προϊόντα της Τριφυλίας, επιβεβαιώθηκε με την επίσκεψη αντιπροσωπείας στην περιοχή.

● ΑΝΑΒΙΩΣΗ του παραδοσιακού αλωνίσματος στο Δάρα Τριφυλίας και 6ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, τα κύρια πολιτιστικά θέματα που δεσπόζουν στην επικαιρότητα.

● ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο Παν. Λαμπρόπουλος.

● ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ πήγε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και είχε συζήτηση με το δήμαρχο Δημ. Καφαντάρη.

● ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ψηφίζει η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία σε έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο στην Costa Navarino. Τι συζητήθηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου.

● ΑΡΘΡΑ και σχόλια, παρεμβάσεις και θέματα που ενδιαφέρουν κάθε Μεσσήνιο συμπληρώνουν την ύλη της σημερινής «ΦΩΝΗΣ» που μπορείτε πρωί-πρωί να βρείτε και στα περίπτερα της Τριφυλίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.