Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γαργαλιάνοι: Συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος για κάψιμο των Σκουπιδιών. Οι πραγματικοί υπαίτιοι την εκαναν με ελαφρά πηδηματάκια πρίν 3 χρόνια

Από το gargalianoi.com

ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΝΕ “ΓΙΑ …ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ” ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ… ΣΤΟΥΣ ΤΟΤΕ (ΑΝ)ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΣΚΟΤΩΝΑΝ" ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ…

Δεν ξέρω για ποιο λόγο η Δικαιοσύνη δεν έδειξε την........

ίδια ευαισθησία πριν 4 χρόνια όταν άρχισαν οι δημόσιες καταγγελίες εναντίον της τότε δημοτικής αρχής.

Οι πραγματικοί υπεύθυνοι της παράνομης χωματερής των Γαργαλιάνων την έκαναν με …ελαφρά πηδηματάκια πριν 3 χρόνια. Με νόμο του ΠΑΣΟΚ (4043/2012, άρθρο 4, παράγραφος 2) δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη εναντίον αιρετών για αδικήματα/κακουργήματα που τελέστηκαν μέχρι τις 31-12-2011 και η ποινή σε περίπτωση ενοχής δεν είναι μεγαλύτερη του ενός χρόνου. Για να είναι η ποινή μεγαλύτερη του έτους θα πρέπει να αποδειχθεί ότι υπήρχε …δόλος. Ποιος πολιτικάντης θα παραδεχτεί μόνος του ότι όσα έκανε τα έκανε με δόλο; Βλέπετε πως γλυστράνε οι ελεεινοί πολιτικάντηδες από τα χέρια της δικαιοσύνης με το νόμο που έχουν φτιάσει άλλοι πολιτικάντηδες…

Πολλές δημόσιες καταγγελίες είχαν γίνει για το κάψιμο των σκουπιδιών στους Γαργαλιάνους και οι τότε (αν)υπεύθυνοι σφύριζαν αδιάφορα για τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία από το εγκληματικό κάψιμο των σκουπιδιών.

Ολόκληρο περιοδικό είχαμε βγάλει ( "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ") και είχαμε μοιράσει δωρεάν σε ΟΛΑ τα σπίτια των Γαργαλιάνων ανιδιοτελώς, για να αφυπνιστεί ο κόσμος και να αντιδράσει στην ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πράξη του καψίματος των σκουπιδιών από την Δημοτική Αρχή.

Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων δεν έκανε το παραμικρό για να σταματήσει το “έγκλημα” κατά της δημόσιας υγείας.

ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ κι ας έζευε ολόκληρη η πόλη μας… Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω που οφειλόταν τόση αδιαφορία για την δημόσια υγεία. Είναι αδύνατον να πιστέψω ότι μια φιλία, μια κουμπαριά, μια συγγένεια μπορεί να είχε περισσότερο ειδικό βάρος από την υγεία και τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών τους. Πως καταντήσαμε σε τέτοια χάλια να μην δίνουμε δεκάρα για την κοινωνία μας αλλά μόνο για τις (κώλο)φιλίες μας;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ εκτός του “Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων” δεν έδειξε την παραμικρή ευαισθησία για ένα τόσο σοβαρό θέμα για την δημόσια υγεία του τόπου μας. Δεν ήθελαν βλέπεις να στενοχωρήσουν τον νεανίζοντα δήμαρχο μπας και χάσουν κανά πεντακοσάρικο από αυτά που μοίραζε (επιλεκτικά) στους συλλόγους η τότε δημοτική αρχή από τα "Δημοτικά Τέλη".

Τελειώνω με ένα ανέκδοτο που δυστυχώς είναι γεγονός αληθινό και ειπώθηκε δημόσια από έναν ανεγκέφαλο αντι-δημαρχίσκο. “Η λύση του προβλήματος των σκουπιδιών στους Γαργαλιάνους είναι η υπογειοποίηση τους”!!! Μιλάμε για μεγάλα μυαλά που χάνονται στο χωριό μας… Τους άξιζε τουλάχιστον μια υπουργική καρέκλα δίπλα στον Άδωνι Γεωργιάδη!

Φυσικά και ο κ. Γιάννης Κατσούλας δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το κάψιμο των σκουπιδιών. Ο δήμαρχος κ. Κόλλιας τι έκανε τα τελευταία 3 χρόνια για να σταματήσει τις πυρκαγιές στη χωματερή; Τι έκανε για την αλλαγή 30 χιλιομέτρων αγωγού από καρκινογόνο αμίαντο; Τι έκανε για την δημιουργία μονάδας βιολογικού καθαρισμού στους Γαργαλιάνους; Τι έκανε για το Τουριστικό μας; Για το γηροκομείο; Ας ακούσουμε επιτέλους κάτι που έκανε στους Γαργαλιάνους; Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους τους σκεπτόμενους Γαργαλιανιώτες …ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Η φύλαξη της χωματερής είναι αναγκαία σε 24ωρη βάση. Αν δεν θέλουν να δηλητηριάζουν τους κατοίκους των Γαργαλιάνων κάθε καλοκαίρι, πρέπει να υπάρχει 24ωρη φύλαξη της παράνομης χωματερής. Λεφτά υπάρχουν …αν θέλουν. Αν οι κάτοικοι αντιδράσουν, στην εγκληματική αυτή αδιαφορία, δυναμικά και πάντα μέσα στα πλαίσια των νόμων, θα βρεθούν τα λεφτά για την φύλαξη της παράνομης χωματερής.

Από το έτος 2000, δήμαρχοι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, που νοιάζονταν για τον τόπο τους έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες και βρήκαν δωρεάν χρήματα για την χρηματοδότηση εναλλακτικών λύσεων στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Οι περισσότεροι δήμαρχοι δυστυχώς δεν είχαν ενδιαφέρον, διάθεση ή το απαραίτητο μυαλό να κάνουν κάτι καλό για τους συμπολίτες τους. Πάντα με την υποστήριξη των βολευτάδων φυσικά.

Υπήρχαν και πολλοί που ότι έκαναν στην πόλη τους το έκαναν μόνο αν είχαν ίδιον όφελος… Πολλοί δήμαρχοι πλήρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μελέτες που δεν είχαν ποτέ σκεφτεί να τις υλοποιήσουν. Βλέπετε, το πραγματικό κόστος του έργου δεν άφηνε πολλά “μαύρα” στη τσέπη τους γιατί αυτό μπορούσε κάπως να ελεγχθεί (αν υπήρχε έλεγχος φυσικά από την αντιπολίτευση), ενώ οι μελέτες ήταν πραγματικό χρυσορυχείο…

Έτσι παραμύθιαζαν τους συμπολίτες τους με την βοήθεια πάντα των κομματόσκυλων και άλλων κουμουτσάδων με το αζημίωτο φυσικά. Είχαν για συνεργάτες και κάτι βρωμοφυλλάδες που με τα ψέματα που έγραφαν κρατούσαν το ευκολόπιστο πολίτη σε βαθύ και συνεχή ύπνο. Ήταν πάντα καλά οργανωμένοι και δούλευαν σαν ομάδα πάντα. Όποιος τα έβαζε μαζί τους αντιμετώπιζε την “μαφιόζικη” αδίστακτη ομάδα που τρομοκρατούσε και εκβίαζε τους … “ταραχοποιούς”. Όλα όσα περιγράφω συνέβαιναν σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας (μακριά από μας) όπου οι δημοτικοί άρχοντες ήταν αρπαχτικά του ιδρώτα του Ελληνικού Λαού.

Εδώ στους Γαργαλιάνους τώρα, οι τότε “κρατούντες” είχαν την δυνατότητα, με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υπήρχαν τότε, να έχουν λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων πριν 10 χρόνια αλλά δυστυχώς δεν έκαναν τίποτα, λόγω αδιαφορίας για τη δημόσια υγεία ή λόγω ανικανότητας, ή για άλλους λόγους που δεν μπορούμε να φαντασθούμε. Μελέτες για μερικά έργα υποδομής πράγματι υπάρχουν και είχαν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια και από πληροφορίες που έχω οι ημερομηνίες λήξης των μελετών αυτών έχουν παρέλθει πριν χρόνια.

========================================

Δείτε τι γράφαμε για το παράνομο και εγκληματικό κάψιμο των σκουπιδιών στους Γαργαλιάνους:

Πριν 1 χρόνο (14/7/2012)
Πριν 2 χρόνια (12/10/2011)
Πριν 3 χρόνια (17/11/2010)
Πριν 4 χρόνια (Μάϊος 2009)

Κάθε χρόνο, τα προηγούμενα 4 χρόνια, ζητούσαμε την βοήθεια της Δικαιοσύνης για το έγκλημα που γινόταν στη πόλη μας… αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μας άκουγε.

Χθες με διαταγή της Εισαγγελίας συνελήφθη ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος…

Δείτε ολη την Δημοσίευση στο gargalianoi.com

Νίκη Πλάτης: Τέλος o Κυριάκος (Κούλης) Γεωργακόπουλος

Παρελθόν από το δυναμικό της Νίκης Πλάτης αποτελεί ο Κυριάκος Γεωργακόπουλος, ο οποίος έλυσε και τυπικά από χθες Πέμπτη (25/7) τη συνεργασία του με τον Φιλιατρινό σύλλογο.

Τον επόμενο σταθμό της ......

καριέρας του μετά τη Νίκη Πλάτης και την Εράνη αναζητεί πλέον ο Κυριάκος Γεωργακόπουλος.

Ο 21χρονος επιθετικός είχε χθες συνάντηση με την διοίκηση της Φιλιατρινής ομάδας, όπου αποφασίστηκε η από κοινού λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο.

Ο Γεωργακόπουλος την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Νίκης Πλάτης με 12 γκολ σε 24 παιχνίδια, ενώ ήδη ομάδες Α' Τοπικής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του νεαρού επιθετικού αναφορικά με το μέλλον του.

Μεσσηνια γκολ

Ανασφάλιστα εκατοντάδες αυτοκίνητα στη Μεσσηνία, μετά το κλείσιμο ασφαλιστικής εταιρείας

Λουκέτο έβαλε τις προηγούμενες ημέρες η ασφαλιστική εταιρεία Διεθνής Ένωση, ύστερα από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος. Έτσι, μένουν ανασφάλιστα 180.000 αυτοκίνητα, κυρίως επαγγελματικά, όπως ταξί, φορτηγά, ενοικιαζόμενα ΙΧ, καθώς το 80% του χαρτοφυλακίου της αφορούσε τον κλάδο ζημιών αυτοκινήτου. Εκατοντάδες από τα αυτοκίνητα βρίσκονται στη Μεσσηνία, καθώς η «Διεθνής Ένωση» διατηρούσε υποκατάστημα στην Καλαμάτα.
Η εταιρεία δεν ........

μπόρεσε να ανταποκριθεί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6,4 εκατ. ευρώ, που είχε ζητήσει η ΤτΕ, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της.
Η περιδίνηση για τη Διεθνή Ένωση ξεκίνησε ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα τον Ιούλιο 2012, όταν είχε υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ. Κατάφερε να καλύψει μόλις 2,01 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεγάλο τμήμα των κεφαλαίων αυτών προήλθε από συμμετοχές των 350 εργαζομένων της. Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο 15νθήμερο 20.000 και πλέον ιδιοκτήτες οχημάτων έσπευσαν να αλλάξουν ασφαλιστική εταιρεία.

Ανάκληση άδειας
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της ΤτΕ αποφάσισε την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Και αυτό, επειδή «η εταιρεία παρουσίαζε σημαντική έλλειψη κεφαλαίων με αποτέλεσμα να μη διαθέτει ούτε το αναγκαίο ελάχιστο περιθώριο φερεγγυότητας, ούτε επαρκή ασφαλιστική τοποθέτηση - απαιτήσεις, οι οποίες, σύμφωνα με το νόμο, είναι αναγκαίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε δικαιούχου αποζημίωσης».

Υπενθυμίζουμε ότι στις 28 Ιουνίου η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης έχει ζητήσει από τη διοίκηση της εταιρείας να καταθέσει κατ’ ελάχιστον κεφάλαια ύψους 6,42 εκατ. ευρώ, έως την 15η Ιουλίου 2013, ενώ δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας της εταιρείας και ανεστάλη η δυνατότητα νέων ασφαλιστικών εργασιών έως και τη λήξη της προθεσμίας που δόθηκε για την υλοποίηση της αναγκαίας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Η εταιρεία δεν μπόρεσε στη διάρκεια της παράτασης αυτής να ενισχυθεί κεφαλαιακά για την κάλυψη των ανωτέρω ελλειμμάτων. Προς το παρόν, διορίστηκε επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης η κυρία Αντιγόνη Βαφείδου, η οποία με τη σειρά της θα καταθέσει στο αρμόδιο δικαστήριο αίτημα περί διορισμού Εκκαθαριστή.

Σημειώνουμε ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου ισχύουν για 30 μέρες από σήμερα και καλύπτουν μόνο υλικές ζημίες και σωματικές βλάβες τρίτου. Σε περίπτωση που προκαλέσουν ατύχημα μέσα στο διάστημα των 30 ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το «Επικουρικό Κεφάλαιο».

Θάρρος

"Κοινωφελής Εργασία": 40.000 άνεργοι σε Δήμους

Ξεκινά το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, το οποίο θα έχει πεντάμηνη διάρκεια.

Στόχος του ......

προγράμματος η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες με ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε ανθρώπινο δυναμικό και η αναβάθμιση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων και προγραμματισμού.

Ο συνολικός αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων απασχόλησης ανέρχεται σε 40.000.

Η κατανομή ανά Περιφέρεια και Δήμο έγινε με κριτήρια πληθυσμιακά και ανεργίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μικρότερων σε πληθυσμό Δήμων.

Οι προβλεπόμενες ειδικότητες του Προγράμματος είναι οι εξής:

Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής.
Π.Ε., Τ.Ε. Διοικητικοί, Οικονομολόγοι, Λογιστές, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δ.Ε. Διοικητικοί καθώς και Υ.Ε. γενικών καθηκόντων.
Π.Ε., Τ.Ε., Κοινωνικοί λειτουργοί, Κοινωνιολόγοι, Βρεφοκόμοι Ειδικής Αγωγής, Ψυχολόγοι, Φυσιοθεραπευτές, Δ.Ε. Βοηθοί Βρεφοκόμοι, Νοσηλευτές καθώς και Υ.Ε. γενικών καθηκόντων.

Προκειμένου να εκδοθούν από το αρμόδιο Υπουργείο οι σχετικές αποφάσεις κατανομής ειδικοτήτων προσωπικού ανά Δήμο, η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους να αποστείλουν μέχρι τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, (στο mail: info@kedke.gr ή στο Fax: 210 3820807) τις ανάγκες τους, στις οποίες υποχρεωτικά θα συμπεριλαμβάνεται η ειδικότητα της Πληροφορικής σε ποσοστό τουλάχιστον 10%.

Σημειώνεται ότι, η κατανομή στα Νομικά Πρόσωπα θα γίνει από τον ίδιο το Δήμο, η δε κατανομή στους Συνδέσμους θα γίνει αναλογικά από τους συμμετέχοντες σ΄ αυτούς Δήμους.

difernews

Ο Πετράκος προσφεύγει στο ΕΣΡ προκειμένου να κάνει την... εμπάθειά του προς το Νίκο Μπελογιάννη πολιτικό θέμα - Δείτε την αναφορά!

Ο Θανάσης Πετράκος κοινοποιώντας μια αναφορά που έχει καταθέσει στο ΕΣΡ - σε όλα τα ΜΜΕ εκτός από το BEST MEDIA GROUP - προσπαθεί να κάνει την... εμπάθειά του πολιτικό θέμα, επιχειρώντας παράλληλα να δείξει πως δεν... ''διαβουλεύεται'' με την εφημερίδα ''Ελευθερία''.
Ωστόσο δεν ........

δίνει απαντήσεις για το... επίμαχο ζήτημα (την... συνδικαλιστική του δράση εδώ και χρόνια την οποία έκανε χωρίς να... δουλεύει, αφού ήταν απεσπασμένος στο γραφείο της κας Αμανατίδου στη Θεσσαλονίκη) και δεν αναφέρει από το 1998 έως το 2010 που ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος πού δίδασκε;.. Πέραν αυτών αξίζει να προσεχθεί στο κείμενο του κου Πετράκου η ''υπέρασπισή'' του προς την εφημερίδα ''Ελευθερία''
τον εκδότη της Ντίνο Πλεμμένο και τον αρχισυντάκτη της Ηλία Μπιτσάνη. Διαβάστε το κείμενο και κρίνετε μόνοι σας:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Αθανασίου Πετράκου του Κωνσταντίνου, καθηγητή μαθηματικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) Μεσσηνίας ,κατοίκου Καλαμάτας, οδός Φαρών αριθ. 229Α) διεύθυνση επικοινωνίας Βουλής 4 Αθήνα 10562, τηλέφωνο επικοινωνίας 2103706183 και 2103706383 .

********

Κύριε Πρόεδρε

Με την παρούσα μου Σας καταγγέλλω απρόκλητη υβριστική και συκοφαντική και εν γένει ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά των ιδιοκτητών του τηλεοπτικού σταθμού Καλαμάτας << BEST T.V.>>.
Ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός δια των υπευθύνων του ξεπέρασε κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας και χρησιμοποίησε την τηλεοπτική της συχνότητα ως μέσω αήθης και συκοφαντικής επίθεσης σε βάρος μου και σε βάρος της οικογένειας μου, με σκοπό να με πλήξει και να με απαξιώσει ως άτομο και ως πολιτικό πρόσωπο και τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα.

Είχε προηγηθεί στις 18/07/2013 ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων για την ΕΡΤ (σας προσκομίζω το σχετικό δελτίο τύπου) στην έναρξη της οποίας, κατήγγειλα την Χρυσή Αυγή «γιατί από το τηλέφωνο της μέσα στην Βουλή επιχείρησε να τρομοκρατήσει όσους θα διαδήλωναν το Σάββατο (20/07/2013) ενάντια στο φεστιβάλ που επιδίωκε για να τιμήσει τις δικτατορίες». Νωρίτερα στις 17/06/2013 είχα υποβάλει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων δραστών «για την επιδρομή στο χώρο που βρισκόταν οι κεραίες και τα μηχανήματα εκπομπής και αναμετάδοσης των τηλεοπτικών σταθμών ΕΡΤ, Κανάλι της Βουλής, και συνδρομητικού καναλιού NOVA στο όρος Λυκόδημο Νομού Μεσσηνίας»
Ειδικότερα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της 19 Ιουλίου 2013 ο παραπάνω τηλεοπτικός σταθμός δια του Προέδρου του Νικολάου Μπελογιάννη του Γεωργίου κατοίκου Καλαμάτας και ΑΦΜ 040637877 της ΔΟΥ Καλαμάτας ανακοίνωσε - ανέφερε - δήλωσε προς το τηλεοπτικό κοινό τα παρακάτω εν γνώσει του ψευδή, υβριστικά και συκοφαντικά γεγονότα των οποίων την αναλήθεια γνώριζαν από την αρχή και αυτό το έκαναν για να ζημιώσουν εμένα το κόμμα μου και να προκαλέσουν σύγχυση τόσο στο λαό της Μεσσηνίας αλλά και σε όσους θέλουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την Μεσσηνία και επιθυμούν να έχουν αντικειμενική ενημέρωση για τα συμβαίνοντα σ΄αυτήν :

1) Διέδωσαν σκοπίμως ψευδώς πως στη Βουλή διαβάζω ό,τι μου γράφουν ο κος Πλεμμένος και ο κος Μπιτσάνης εννοώντας ότι είμαι απλός βοηθός εκπληρώσεως άλλως φερέφωνο το εκδότη- διευθυντή της Μεσσηνιακής εφημερίδας << ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ>> καθώς και του αρχισυντάκτη αυτής , βουλευτή κατά το έτος 1989 του τότε << ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ >> ενώ όλοι γνωρίζουν αυτό είναι αναληθέστατο και ψευδέστατο και έγινε με σκοπό να με μειώσουν και να με απαξιώσουν ως άτομο και ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

2) Είπε ο Κος Μπελογιάννης ότι στόχος του παραπάνω εκδότη - διευθυντή της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είναι να πεθάνουν όλοι οι άλλοι για να μείνει μόνος στα μέσα ενημέρωσης ο Πλεμμένος . Δηλαδή στόχος του εκδότη διευθυντή της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είναι να διαλύσει όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Μεσσηνία για να λειτουργεί μονοπωλιακά η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και εγώ έχω αναλάβει από τη Βουλή των Ελλήνων την υλοποίηση της φίμωσης της ενημέρωσης του Μεσσηνιακού Λαού . Βέβαια όλα αυτά είναι ψευδέστατα και συκοφαντικότατα και έγιναν για να βλάψουν εμένα και το ΣΥΡΙΖΑ.

3) Είπαν ότι << είμαι ένας τεμπέλης συνδικαλιστής που σιτίζομαι από το Δημόσιο εγώ και η γυναίκα μου >>, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά γιατί η ζωή μου είναι στο στόχαστρο του καθενός από την στιγμή που είμαι πολιτικό πρόσωπο , ότι όλα τα παραπάνω είναι αναληθή. Ειδικότερα γνωρίζουν ότι από το έτος 1982 που απολύθηκα από το στρατό όντας αδιόριστος δούλεψα σαν καθηγητής μαθηματικών (φροντιστής) στις πόλεις Κορώνη , Μελιγαλά και Καλαμάτα για έντεκα (11) συνεχή χρόνια μέχρι το έτος 1993 που διορίστηκα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με το θεσμικό πλαίσιο της εποχής εκείνης ( επετηρίδα) σαν καθηγητής στα Κρέσταινα της Ηλείας για δύο χρόνια και στη συνέχεια στην Κορώνη και ακολούθως στο Δώρειο Μεσσηνίας , πάντοτε δηλαδή αρκετά χιλιόμετρα από την κατοικία μου στην Καλαμάτα εκτελώντας καθημερινά τις διαδρομές Καλαμάτα – Κρέσταινα (104 + 104=208χλμ ) ή Καλαμάτα - Κορώνη (65+65 =130 χλμ ) ή Καλαμάτα - Δώρειο (50+50= 100 χλμ) . Επίσης οι υπεύθυνοι του καταγγελλόμενου σταθμού γνώριζαν ότι από το έτος 1998 μέχρι το έτος 2010 ήμουν αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος επικεφαλής νομαρχιακού Συνδυασμού ενώ από το έτος 2010 μέχρι το έτος 2012 που ο Μεσσηνιακός Λαός με εξέλεξε Βουλευτή τόσο στις εκλογές του Μαΐου όσο και στις εκλογές του Ιουνίου ήμουν Περιφερειακός Σύμβουλος επίσης επικεφαλής Περιφερειακού Συνδυασμού

Σε ότι αφορά την σύζυγό μου που είναι γεωπόνος διορίστηκε στο Δημόσιο πριν από είκοσι πέντε περίπου χρόνια έχει υπηρετήσει πάνω από μία δεκαετία στο Μελιγαλά στη Διεύθυνση Γεωργίας , στην Υπηρεσία Δακοκτονίας και τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στην Καλαμάτα. Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω ότι η σύζυγός μου θέλησε να απασχοληθεί στο Δημόσιο σε μία εποχή που οι γεωπόνοι ως ελεύθεροι επαγγελματίες στον Ν Μεσσηνίας κέρδιζαν περισσότερο από τον μισθό του Δημοσίου Υπαλλήλου και αυτό το έκανε για να προσφέρει στην υπόθεση της αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας από το πιο υπεύθυνο κι λιγότερο αμειβόμενο πόστο ,
Εξυπακούεται ότι όλα τα παραπάνω στη συνέχεια αναπαράχθηκαν από διάφορα μπλόγκ στο διαδίκτυο αλλά και από άλλους ενδεχομένους σταθμούς ίσως και πανελλήνιας εμβέλειας , γι΄ αυτό και στο σημείο αυτό Σας συνυποβάλλω με την παρούσα μου σχετικά φωτοτυπικά αντίγραφα σχετικών ειδησεογραφικών δελτίων και σχολίων τα οποία προσαρτώ στην παρούσα μου και θεωρώ αναπόσπαστο μέρος αυτής , ρητά επιφυλασσόμενος να Σας υποβάλλω και αντίγραφο του σχετικού δίσκου (DVD) , εφόσον κριθεί από εσάς ότι είναι αναγκαίο ως αποδεικτικό στοιχείο ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΉ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΜΕΝΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ .

Τα ψεύδη τις συκοφαντίες και τις ύβρεις που διέδωσε από το τηλεοπτικό σταθμό BEST TV ο Νικόλαος Μπελογιάννης του Γεωργίου ιδιοκτήτης του εν λόγω σταθμού είναι συνέχεια και άλλων επιθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ και σε εμένα προσωπικά. Σας υπενθυμίζουμε την διαμαρτυρία του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγους μήνες για διαστρέβλωση των δηλώσεων του Δ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Δραγασάκη.

Τέλος Σας παρακαλώ , όπως στη συζήτηση της παραπάνω υποθέσεως ειδοποιηθώ ώστε να παρίσταμαι για την πλήρη ενημέρωση και διερεύνηση του θέματος , προκειμένου να ενημερωθείτε με κάθε λεπτομέρεια για όλα τα παραπάνω που εσκεμμένως διεπράχθησαν σε βάρος μου , αφού άλλωστε συντόμως θα προβώ στην υποβολή σχετικής μηνύσεως και στην άσκηση σχετικής αγωγής σε βάρος των υπευθύνων του καταγγελλομένου τηλεοπτικού σταθμού .-

Αθήνα 25 Ιουλίου 2013

Με τιμή ο αιτών - αναφέρων

Κυπαρισσία: Φως...για τον φωτισμό στο κάστρο των γιγάντων

ΦΩΣ στο τούνελ για το Κάστρο των Γιγάντων με πολιτική βούληση του Δήμου Τριφυλίας καθώς παραμένει στο σκοτάδι εδώ και εβδομάδες αφού η καλωδίωση στο παλιό αναψυκτήριο και ο πίνακας έχουν διαβρωθεί από εξωγενείς παράγοντες.

Το θέμα ........

θυμίζουμε έχει θίξει η εφημερίδα μας και ενεργοί πολίτες της Κυπαρισσίας αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι στη τελευταία συνεδρίαση όπως ο κ. Μπακούρος μιλώντας για έρημη πόλη. Επίσης ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος μίλησε για εγκατάλειψη του Κάστρου από την εποχή του 1972-1974 εκφράζοντας την άποψη ότι απαιτείται πολιτική βούληση.

Ο Αντιδήμαρχος Παν. Τσίγγανος απάντησε συμφωνώντας με τον κ. Κανελλόπουλος αλλά ανέλυσε τις ενέργειες του Δήμου λέγοντας ότι το μνημείο ανήκει στην αρχαιολογία που δεν επιτρέπει ούτε καθαρισμό του χώρου απαιτώντας μάλιστα να φύγει το αναψυκτήριο με την αόριστη υπόσχεση ότι θα φρόντιζε τον φωτισμό. Ο Δήμος όμως με πολιτική βούληση -προς τιμή του- αποφάσισε να λάβει την μελέτη αποκατάστασης από ιδιώτη και τα επόμενα 24ωρα να ηλεκτροφωτιστεί ξανά ώστε οι επισκέπτες να το θαυμάζουν.

Σχετικά με το θέμα του Κάστρου αποσαφήνισε ότι οι πολίτες φροντίζουν με το Δήμο τον χώρο ενώ για την αποκατάσταση του μνημείου θα αναφερθεί σε άλλη συνεδρίαση. Ελπίζουμε ότι με την φροντίδα όλων η αποκατάσταση μνημείων του πολιτισμού μας θα αποτελεί συλλογική πράξη και για αυτό με αναφορές μας πιέζουμε το μοναδικό φορέα, τον Δήμο, καθώς η κεντρική εξουσία είναι ατελής πολλές φορές και χαιρόμαστε για το αμέριστο ενδιαφέρον της Δημοτικής αρχής όταν αναδεικνύουμε τέτοια θέματα.

BEST TV

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ:
Για το θέμα με τον φωτισμό του κάστρου της κυπαρισσίας είχε σήμερα συν'άντηση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής υπηρεσίας Παναγιώτης Τσίγγανος με τον προϊστάμεν ο της ΔΕΗ Φιλιατρών κ. Ανδριανόπουλο όπου συζήτησαν για το θέμα και ζητήθηκε η συνδρομή της Τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΗ για να γίνει ο ηλεκτροφωτισμός.

Α. Σαμαράς: Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν

Τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά τις αλλαγές στο δημόσιο και την κινητικότητα, έδωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν..........

άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μάλιστα μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε μάλιστα πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες

Aftodioikisi.gr

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Παρελθόν οι Καραχάλιος και Αλεξανδρόπουλος

Παρελθόν για την Εράνη αποτελούν εδώ και λίγα 24ωρα οι Καραχάλιος και Αλεξανδρόπουλος που ήταν από τους βασικούς παίκτες της εντεκάδας καθώς αμφότεροι έλυσαν τα συμβόλαια τους κοινή συναινέσει με την διοίκηση.

Και οι δύο ποδοσφαιριστές θα .......

αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες ομάδες αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλεξανδρόπουλος έχει ήδη κλείσει στην ομάδα του Λεωνίδα Λυκόβρυσης.
Θυμίζουμε ότι από την Εράνη αποτελεί παρελθόν και ο Σπυρόπουλος που έκανε μεταγραφή για τον Σπάρτη.

Στα μεταγραφικά της ομάδας η διοίκηση βρίσκεται ήδη σε προχωρρημένες συζητήσεις με έναν αμυντικό και ένα τερματοφύλακα και σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις.

9+1 κόλπα για «δροσερό» ύπνο χωρίς κλιματισμό

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού και αν και - για να είμαστε ειλικρινείς- δεν έχουμε ζήσει (ακόμα τουλάχιστον) τους καύσωνες παλαιότερων χρόνων, η ζέστη αποτελεί κυρίαρχο θέμα.
Ειδικά μάλιστα ......

το βράδυ, που εκεί που λέμε όλοι να... χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τον ύπνο μας, ξεκινά ο ιδρώτας.

Κλιματιστικό, θα σκεφτείτε ως την απόλυτη λύση. Χαράτσι, θα απαντήσουμε εμείς και κάπως έτσι η λύση αυτή θα ξεχαστεί σε μία στιγμή. Αλλά με τη ζέστη που επιμένει τι κάνουμε; Ανακαλύπτουμε νέες επιλογές για έναν απολαυστικό ύπνο χωρίς κλιματισμό. Και ιδού οι 10 αποδείξεις...

1. Βαμβάκι...100%

Ξεχάστε τα σεντόνια από σατέν, μετάξι και πολυεστέρα, αν θέλετε να κοιμηθείτε χωρίς να «σκάτε» από τη ζέστη. Επιλέξτε βαμβακερά και ειδικά μάλιστα τα ανοιχτόχρωμα βαμβακερά σεντόνια, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ βαμβάκι, που «αναπνέει» και είναι ιδανικά για την προώθηση της αρμονικής ροής του αέρα στην κρεβατοκάμαρα.

2. Ποιός άναψε το φούρνο;

Το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε κατσαρόλα και τηγάνια στην κουζίνα. Αντί γι’ αυτές τις πιο χειμερινές επιλογές, προτιμήστε μία σαλάτα αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσετε την κουζίνα και τις εστίες, οι οποίες αναπόφευκτα θα δημιουργήσουν περισσότερη θερμότητα στο σπίτι.

Επίσης, ανταλλάξτε τα μεγάλα γεύματα με μικρότερα και ελαφρύτερα, που είναι σαφώς πιο εύκολα να τα μεταβολίσει ο οργανισμός. Εξάλλου, να θυμάστε ότι το σώμα παράγει περισσότερη θερμότητα όταν καταναλώνετε ένα κομμάτι κρέας παρά μια πιατέλα με φρούτα, λαχανικά και όσπρια.

3. Δροσιά…τώρα

Αν πάλι η ζέστη είναι αφόρητη και χρειάζεστε άμεση βοήθεια, απλά εφαρμόστε πάγο ή κρύες κομπρέσες στα σημεία του σώματος σας, που πιάνετε το σφυγμό σας. Με απλά λόγια, στους καρπούς, το λαιμό, τους αγκώνες, τη βουβωνική χώρα, τους αστραγάλους και πίσω από τα γόνατα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε μία βρεγμένη πετσέτα στα πόδια σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα πόδια θεωρούνται ο «θερμοστάτης» του σώματος και διατηρώντας τα δροσερά, θα μπορέσετε να δροσίσετε όλο σας το σώμα.

4. Ποιες πιζάμες;

Το καλοκαίρι πρέπει να εφαρμόζετε την τακτική «όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα». Ξεχάστε τις πιζάμες σας και διαλέξτε ένα χαλαρό, μαλακό βαμβακερό πουκάμισο και σορτς ή εσώρουχα για τον ύπνο σας.

Για τους πιο τολμηρούς ή εκείνους, που δεν αντέχουν καθόλου τη ζέστη, υπάρχει και η επιλογή του «γυμνού», αλλά εδώ οι απόψεις διίστανται. Άλλοι θεωρούν, ότι το να μη φορούν τίποτα στον ύπνο βοηθά να διατηρηθούν δροσεροί, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ο ιδρώτας παραμένει στο σώμα αντί να απομακρύνεται με τη βοήθεια του υφάσματος. Η επιλογή δική σας.

5. Το νερό, νεράκι

Για να διατηρήσετε τον οργανισμό σας δροσερό, χρειάζεστε ενυδάτωση. Με απλά λόγια, νερό. Πιείτε ένα δροσερό ποτήρι νερό πριν κοιμηθείτε. Όταν το βράδυ θα γυρνάτε πλευρό και θα ιδρώνετε, θα αφυδατωθείτε, άρα καλό είναι να έχετε αποθέματα υγρών στο σώμα σας.

6. Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά

Ο θερμός αέρας, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ανεβαίνει, άρα μία καλή κίνηση είναι να τοποθετήσετε το κρεβάτι (ή καλύτερα το στρώμα σας) όσο πιο χαμηλά στο πάτωμα γίνεται.

7. Δροσιστείτε φυσικά

Ένα κρύο ντους δίνει άλλη αίσθηση, ειδικά τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Κάντε ένα χλιαρό ντους (προσοχή: όχι τελείως κρύο γιατί το νερό θα εξατμιστεί πολύ γρήγορα και σύντομα θα αισθανθείτε να ζεσταίνεστε ακόμη περισσότερο) μειώνοντας έτσι τη θερμοκρασία του σώματος. Καθαροί και δροσεροί μπορείτε να απολαύσετε έναν ευχάριστο ύπνο.

8. Πιο καλή μοναξιά

Οι εργένηδες της παρέας είναι οι τυχεροί του καλοκαιριού. Τουλάχιστον σε ότι αφορά στον ύπνο. Επιλέξτε να κοιμηθείτε μόνοι σας σε ένα κρεβάτι, όπου θα έχετε την άνεση να τεντώνεστε και να αλλάζετε θέση, όποτε το θελήσετε.

Ο καλύτερος τρόπος δε, για να μη ζεσταίνεστε είναι να κοιμάστε με τα χέρια και τα πόδια χωρίς να αγγίζουν το ένα το άλλο, καθώς έτσι μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος, επιτρέποντας παράλληλα στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το σώμα.

9. Είπε κανείς...αιώρα;

Παράτολμο το σχέδιο, ίσως και πολύ φιλόδοξο, αλλά αν το σπίτι σας ( ή το μπαλκόνι σας) το επιτρέπει, επιλέξτε να κοιμηθείτε σε μία αιώρα ή έστω μία απλή κούνια. Και οι δύο αυτοί τρόποι, είναι ιδανικοί για έναν «δροσερό» ύπνο, καθώς αυξάνουν τη ροή του αέρα.

10. Κατασκήνωση στο σπίτι

Αν είστε ακόμη πιο τυχεροί και το σπίτι σας έχει κήπο ή αυλή, εξασκείστε τις ικανότητές σας στο κάμπινγκ. Σκηνή, στρώμα και sleeping bag θα σας προσφέρουν απλόχερα έναν απολαυστικό ύπνο.

clickatlife.gr

Το Νέο Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών


Σε σώμα συγκροτήθηκε το νεοεκλεγέν Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών μετα τις αρχαιρεσλίες που έγιναν στις 11 ιουλίου.

Μετά και από την πρώτη τους συνάντηση τα εκλεγμένα μέση ανέλαβαν τα παρακάτω Αξιώματα:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΣΤΡΙΜΠΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΕΛΗ: ΚΑΝΑΒΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΓΩΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Αναμένονται νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό – Στο στόχαστρο εφάπαξ και επικουρικές

Και νέες αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο ασφαλιστικό, με τα εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για επανεξέταση. Στόχος φαίνεται πως είναι η δημιουργία ατομικών λογαριασμών στα ταμεία πρόνοιας και επικουρικής ασφάλισης, με την ασφαλιστική πορεία κάθε εργαζομένου.

Η επόμενη επίσκεψη της τρόικας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο,.........

θεωρείται ως κρίσιμη, καθώς, σε περίπτωση που δεν καλυφθεί η μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων, αναμένεται να τεθεί θέμα νέων παρεμβάσεων στις καταβαλλόμενες συντάξεις. Σημειώνεται πως η ρύθμιση χρεών δεν αποδίδει καρπούς, αφού αναμένεται να εισπράττονται 30 εκατομμύρια ευρώ αντί 100 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα.

Στην παρούσα φάση, τα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι πέντε:

-Ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ: Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη νέα χρονιά. Για τον καθορισμό του καταβαλλόμενου ποσού θα λαμβάνονται υπόψη μία σειρά παράγοντες, μεταξύ των οποίων τα οικονομικά δεδομένα του Ταμείου. Θα δημιουργηθούν ατομικοί λογαριασμοί για κάθε εργαζόμενο. Αναμένονται περικοπές, κατά μέσο όρο περίπου στο 20%, με μεγαλύτερο μαχαίρι στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, που ήδη βρίσκεται σε αδιέξοδο.

-Οι αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις: Θα δημιουργηθούν και στα επικουρικά ταμεία ατομικοί λογαριασμοί. Σε όσα ταμεία είναι στο κόκκινο θα υπάρξουν παρεμβάσεις. Αναμένονται περικοπές, που σε πρώτη φάση θα φτάνουν κατά μέσον όρο στο 20%.

-Η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων στα Ταμεία κύριας ασφάλισης: Η τρόικα έχει καταστήσει σαφές πως δε μπορεί να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση και επομένως τα Ταμεία θα πρέπει να βρουν τρόπο να καλύψουν τα ελλείμματα. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο ΟΑΕΕ, όπου σχεδόν τέσσερις στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες δεν καταβάλλουν εισφορές. Παράλληλα πρέπει να καλυφθεί ένα κενό 600 εκατ. ευρώ τη διετία 2013-2014 λόγω της μη επιβολής εισφοράς στον τζίρο των επιχειρήσεων.

-Η δημιουργία Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών: Αρχικά εντάσσονται ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ και από το 2014 οι οφειλές σε ΕΤΑΑ και ΟΓΑ.

-Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις: Οι εισφορές έχουν ήδη μειωθεί κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα και πρέπει να περιοριστούν ακόμα κατά 3,9 μονάδες. Μέχρι το τέλος του χρόνου το υπουργείο Εργασίας θα παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα, αλλά και ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθούν οι απώλειες των Ταμείων.

Eklogika.gr

Γ. Μιχελάκης: Δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση

Στην παραδοχή ότι καμία οριζόντια περικοπή δεν είναι δίκαιη προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, ο οποίος προσπάθησε να διαβεβαιώσει ότι μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο .........

κ. Μιχελάκης είπε ότι «αυτή η οριζόντια περικοπή πρέπει να είναι η τελευταία», αναγνωρίζοντας ότι «καμία οριζόντια περικοπή δεν είναι δίκαιη». Είπε ακόμη ότι «για την τοπική αυτοδιοίκηση αυτό που είναι να γίνει έχει γίνει» σε ό,τι αφορά τις περικοπές και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των υπηρεσιών και των δομών των δήμων, η οποία «έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο».

Ακόμη, ανέφερε ότι «όσοι δημοτικοί υπάλληλοι προσελήφθησαν παράνομα θα φύγουν», σημειώνοντας πως ήδη υπάρχουν υποθέσεις δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται στη δικαιοσύνη».

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι επιτέλους πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων πέρα από την τρόικα και σημείωσε ότι «εδώ και ένα χρόνο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Πρόσθεσε ότι στους δήμους υπάρχουν υπηρεσίες υπερστελεχωμένες και υπηρεσίες υποστελεχωμένες. «Υπάρχουν δήμοι με 1000 υπάλληλους και διπλανοί δήμοι που δεν έχουν κανέναν» ανέφερε.
Ο υπουργός στράφηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Αυτός ο τόπος έχει χορτάσει από ανθρώπους που υπόσχονταν ότι ‘λεφτά υπάρχουν’, όποια κοινωνική ομάδα θίγεται στο ΣΥΡΙΖΑ την ικανοποιούν, είπαν ότι θα κόψουν χρήμα στο συνέδριό τους τι χρήμα θα κόψουν ευρώ;» διερωτήθηκε.

Εklogika.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιουλίου 2013