Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

«Eίμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο»


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο κρίσιμων εξελίξεων, λόγω των γεωτρήσεων στην κυπριακή Α.Ο.Ζ., ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε:
«Η κυπριακή Κυβέρνηση έχει βάλει κάτω όλα τα σενάρια σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα και όλους τους παράγοντες, που μπορούν να εμπλακούν σε μια κρίση, με σκοπό την προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα»............
«Πρέπει, βεβαία, να μιλούμε με βάση τις δυνατότητες μας και οι περισσότερες δυνατότητες μας είναι πολιτικές», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι: «ετοιμαζόμαστε και επί του εδάφους με πολλή σοβαρότητα ώσπου φθάνουν οι δυνάμεις μας σε πλήρη συνεργασία με την Ελλάδα».

Ο Κύπριος πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα Πρωθυπουργό, την ελληνική Κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την πλήρη ταύτιση με την πολιτική και τους χειρισμούς της κυπριακής Κυβέρνησης για λύση του Κυπριακού, για τη συμπαράσταση και συμπαράταξη στον αγώνα της Κύπρου.

Αναφερόμενος στο θέμα των γεωτρήσεων για εντοπισμό υδρογονανθράκων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι αν και εφ' όσον λυθεί το Κυπριακό «θα μοιρασθούμε τους καρπούς αυτού του δώρου της μάνας φύσης. Δεν θέλουμε να στερήσουμε από τους Τουρκοκυπρίους συμπατριώτες μας το μερίδιο της τουρκοκυπριακής κοινότητας απ' αυτό το δώρο, αλλά δεν μπορεί όταν παρανομούν σκαιώς με την ίδρυση του ψευδοκράτους, που καταδικάσθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας ως ενέργεια παράνομη, να μιλούν για δικαιώματα του ψευδοκράτους».
zougla.gr
-

Δήλωση Καραμπάτου για Λογαριασμούς ΔΕΗ και τέλος ακινήτων

Με αφορμή την επιβολή, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και την οριστικοποίηση του τέλους επί των ακινήτων σε διπλάσια των αρχικών επίπεδα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργος Καραμπάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Είναι απορίας άξιο πώς η κυβέρνηση και η Τρόικα θεωρούν, ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι δυνατόν να επιβληθεί, μεταξύ άλλων, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αγωνίζονται να επιβιώσουν στην δραματική πλέον κατάσταση της Αγοράς.

Είναι βέβαιο ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν .......

είναι σε θέση αντικειμενικά να καταβάλουν το συγκεκριμένο τέλος για τα ακίνητα των επιχειρήσεών τους και όσοι το πράξουν θα στερηθούν και την τελευταία ρανίδα ρευστότητας, που τους έχει απομείνει. Η εξαίρεση των ακινήτων αυτών από το μέτρο, θα ήταν ο μόνος έμμεσος τρόπος στήριξης της επιβίωσης των επιχειρήσεων.

Είναι συνεπώς αδύνατο σ’ αυτή τη συγκυρία οι ΜμΕ να ανταποκριθούν στο σύνολο των φορολογικών υποχρεώσεων που για πρακτικούς λόγους τους απαριθμούμε για να γίνει αντιληπτό ότι η κατάσταση αυτή οδηγεί σε αδιέξοδο και αναφέρω επιγραμματικά στις πρόσθετες φορολογίες και ρυθμίσεις που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί και είναι:

1. Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων
2. Ετήσια εισφορά αλληλεγγύης στα δηλωθέντα ή τεκμαρτά εισοδήματα
3. Τέλος επιτηδεύματος σε 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις
4. ΕΤΑΚ 2009, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011
5. Ημιυπαίθριοι
6. Νέα περαίωση
7. Νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας
8. Πρόστιμο για τα αυθαίρετα

Ασφαλώς, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, στους οποίους έχουμε αναφερθεί πλειστάκις στην επικοινωνία μας με τους αρμόδιους υπουργούς, όπως π.χ. η πάταξη της παραοικονομίας και του παραεμπορίου, η μεταφορά των πολυκαταστημάτων και Σούπερ Μάρκετ εκτός πόλεων, ο περιορισμός των υπαίθριων παζαριών και ο αυστηρός έλεγχος κατά την λειτουργία των, η στήριξη των ΜμΕ με χρηματοδοτικά προγράμματα και δάνεια, που θα τους έδιναν την πολυπόθητη ανάσα, η συνέχιση των δημοσίων επενδύσεων ιδιαίτερα αυτές που αναφέρονται στα έργα υποδομής, η πάταξη της γραφειοκρατίας, η ενίσχυση του ρόλου των Επιμελητηρίων με την έναρξη λειτουργίας του One Stop Shop, η μείωση των επιτοκίων των πυροδανείων και η μεταφορά των δανειακών υποχρεώσεων των ΜμΕ (ΤΕΜΠΜΕ κ.λπ.) τουλάχιστον για πέντε χρόνια με επιτόκια τα ίδια που δανείζονται οι Τράπεζες από την ΕΚΤ, η κατάργηση όλων των Φόρων υπέρ Τρίτων (Δικηγόρων, Συμβολαιογράφων, υποθηκοφυλάκων κ.α.), η άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, η άμεση διεκπεραίωση και χρηματοδότηση των ενταγμένων επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο –είτε αυτό αφορά την προκαταβολή, είτε τον έλεγχο για την χρηματοδότηση του εκτελεσμένου έργου-, η μείωση του ΦΠΑ για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και το τουριστικό προϊόντων στο χαμηλότερο συντελεστή ακολουθώντας άλλες ανταγωνιστικές χώρες ή τουλάχιστον να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο δηλ. 13%, το πάγωμα για όσο διαρκή η κρίση των Τελών ΟΤΑ και των λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Κι ακόμη, η μείωση των ενοικίων, για την οποία δεν έχει μέχρι στιγμής γίνει τίποτε, ενώ δεκάδες επιχειρήσεις που λειτουργούν σε μισθωμένα ακίνητα βάζουν λουκέτο κάθε εβδομάδα…….
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα πρέπει, επιδεικνύοντας τον αναγκαίο ρεαλισμό, να συνειδητοποιήσει ότι ένα ακόμη, και μάλιστα τόσο υψηλό, τέλος, απλά θα δώσει τη χαριστική βολή σε χιλιάδες ΜμΕ, που ήδη πνέουν τα λοίσθια…..

Στην Καλαμάτα ο Ν. Μιχαλολιάκος της «Χρυσής Αυγής» [ VIDEO ]

Στην πόλη της Καλαμάτας βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής και Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων Νίκος Μιχαλολιάκος, όπου και είχε συνάντηση με στελέχη του κόμματος ενημερώνοντάς τα για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ο κ. Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε ........

στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, άσκησε σκληρή κριτική στην εφαρμογή του μνημονίου κάνοντας λόγο για «...μνημόνιο υποδούλωσης» και σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να στηρίζει με κάθε της δράση το εθνικό συμφέρον, εκτιμώντας δε, πως η αποδοχή του κόμματος αυξάνει σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Δείτε το Video



Παρέμβαση Κουσελά σε Μαγκριώτη για τις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Οιχαλίας.

Το Σαββατοκύριακο ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επισκέφθηκε τις σεισμόπληκτες περιοχές Κατσαρού, Μερόπης και Οιχαλίας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συναντήθηκε, ενημερώθηκε και συνομίλησε με τον Ηλία Σταυρόπουλο Αντιδήμαρχο του Δήμου Οιχαλίας, με την Παναγιώτα Γεωργοπούλου, Αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Μελιγαλά, με τον Δημήτρη Ηλιακόπουλο Δημοτικό Σύμβουλο Οιχαλίας και με τους Προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων Ανδρέα Δημητρακόπουλο (Κατσαρού), Ιωάννη Αλεξόπουλο (Μερόπη) και Γιώργο Λυμπερόπουλο (Οιχαλία).
Επίσης, επισκέφτηκε σπίτια και άλλες υποδομές, που .........

είχαν υποστεί ζημιές και συνομίλησε με τους κατοίκους.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουσελάς επικοινώνησε δύο φορές με τον Υφυπουργό Υποδομώνν, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη. Ο Μεσσήνιος βουλευτής του μετέφερε το άσχημο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στις περιοχές του Δήμου Οιχαλίας, λόγω των εκατοντάδων συνεχόμενων σεισμικών δονήσεων του τελευταίου τριμήνου και ζήτησε να υλοποιηθούν τα ακόλουθα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης:
1) Να γίνουν άμεσα έλεγχοι από το ΤΑΣ, καθώς έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 280 αιτήσεις, από πληγέντες κατοίκους των περιοχών αυτών.
2) Να σταλούν το ταχύτερο 10 λυόμενα, για την προσωρινή στέγαση οικογενειών, των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και είναι ακατάλληλα προς στέγαση.
3) Να ενταχθεί η πληγείσα περιοχή του Δήμου Οιχαλίας στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ο κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωσε τον κ. Κουσελά ότι δίνεται κατεύθυνση στο ΤΑΣ να προχωρήσει άμεσα στους προβλεπόμενους ελέγχους και διαδικασίες.

IMF: «Σταματήστε να αυξάνετε τους φόρους»

Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να καταφεύγει συνεχώς σε ολοένα και υψηλότερους φόρους, σημειώνει ο κ. Μπομπ Τράα, επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα, μιλώντας σε συνέδριο του Economist.

«Η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο, το κλειδί είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ., χαιρετίζοντας τις έως τώρα προσπάθειες εφαρμογής του προγράμματος και εκφράζοντας, παράλληλα, την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχει ευρεία πολιτική στήριξη.

«Η χώρα έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο, αλλά .........

χρειάζονται περισσότερα βήματα» είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος σε διατηρήσιμα επίπεδα.

Ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. ζήτησε κλείσιμο οργανισμών («δεν πρέπει να είναι ταμπού οι απολύσεις») αλλά και μείωση των μισθών στο Δημόσιο.

Σημείωσε, επίσης, ότι «η Ελλάδα έχει τεράστια στήριξη και χρόνο, πρέπει όμως να δείξει ότι συνέρχεται».

«Η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει την ικανότητα συλλογής φόρων, αντί να επιβαρύνει συνεχώς το σύστημα με νέους φόρους» υπογράμμισε ο κ. Τράα. «Μόνο τότε θα μπορέσει να μειωθεί και η φορολόγηση» πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα μας δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τη δημοσιονομική σύγκλιση, εάν δεν επιδείξει μεγαλύτερη προσήλωση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Euro2Day

Πυρκαγιά στην Ηλεία

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κρυόβρυση, του νομού Ηλείας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δέκα άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.



Πετροπόλεμος μεταξύ γονιών και μαθητών

Πετροπόλεμος μεταξύ αγανακτισμένων γονέων και καταληψιών μαθητών σημειώθηκε στο 13ο Γυμνάσιο Πάτρας. Σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, κάποιοι γονείς που ήθελαν να λήξει η κατάληξη, ύστερα από έντονες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα διαβουλεύσεις, και αφού προηγήθηκε ένταση με τους καταληψίες, έφθασαν στο σημείο να προσπαθούν να σπάσουν με πένσες τις κλειδαριές.

Στη συνέχεια πέταξαν ακόμη και πέτρες. Οι μαθητές ........

απείλησαν πως θα κινηθούν δικαστικά εναντίον των γονέων.

dete.gr

Τι θα πληρώσουμε για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012

Επιπλέον «φωτιά» στον ήδη βεβαρημένο οικογενειακό προϋπολογισμό αναμένεται να βάλουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2012. Σχεδόν 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ. και Δ.Χ. οχημάτων θα κληθούν πολύ σύντομα να πληρώσουν… χρυσό το χαρτάκι που θα πρέπει να αποκτήσουν, εάν θέλουν να κάνουν χρήση του αυτοκινήτου τους την επόμενη χρονιά.

Τα νέα τέλη διαμορφώνονται με βάση τα κυβικά του κάθε οχήματος-μοτοσικλέτας και κυμαίνονται από 22 ευρώ έως 1.320 ευρώ, με την ποσοστιαία αύξηση να αγγίζει το 10%, στην περίπτωση που αναφερόμαστε σε αυτοκίνητα με ημερομηνία άδεια κυκλοφορίας έως τις 31 Οκτωβρίου του 2010.
Από εκεί και πέρα, τα επιβατικά αυτοκίνητα .......

που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1 Νοεμβρίου του 2010 και μετά θα «πληρώσουν» βάσει των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια CΟ2 ανά χιλιόμετρο), με την αύξηση και εδώ να επηρεάζει κατά πολύ την τσέπη των ιδιοκτητών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα χρήματα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για να αποκτήσουν το... μαγικό αυτοκόλλητο.


Τέλη για αυτοκίνητα με άδεια έως τις 31/10/2010*
Έως 300 κ.εκ. 22 ευρώ (20)
301-785 κ.εκ. 55 ευρώ (50)
786-1.071 κ.εκ. 120 ευρώ (110)
1.072-1.357 κ.εκ. 135 ευρώ (120)
1.358-1.548 κ.εκ. 240 ευρώ (220)
1.549-1.738 κ.εκ. 270 ευρώ (240)
1.739-1.928 κ.εκ. 300 ευρώ (270)
1.929-2.357 κ.εκ. 660 ευρώ (600)
2.358-3.000 κ.εκ. 880 ευρώ (800)
3.001-4.000 κ.εκ. 1.100 ευρώ (1.000)
4.001 κ.εκ. και άνω 1.320 ευρώ (1.200)
*Ανάλογα με τον κυβισμό


Τέλη για αυτοκίνητα με άδεια από 1/11/2010*
0-100 γρ./χλμ. 0 ευρώ (0)
101-120 γρ./χλμ. 0,9 ευρώ (0,8)
121-140 γρ./χλμ 1,1 ευρώ (1)
141-160 γρ./χλμ. 1,7 ευρώ (1,5)
161-180 γρ./χλμ. 2,25 ευρώ (2)
181-200 γρ./χλμ. 2,55 ευρώ (2,25)
201-250 γρ./χλμ. 2,8 ευρώ (2,5)
Άνω των 250 γρ./χλμ. 3,4 ευρώ (3)
*Ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων CO2

Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους ο Στρος Καν

Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους, τάχθηκε στη σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι δεν έχουν εκτιμήσει το εύρος της κρίσης που πλήττει ολόκληρη την ευρωζώνη.

Στο ερώτημα εάν το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο ο Στρος Καν απάντησε: «Όχι, δεν θεωρώ ότι το ευρώ κινδυνεύει. Η κατάσταση όμως είναι πολύ σοβαρή».

«Μαζί με την οικολογική πρόκληση, η ...........

πρόκληση που αντιμετωπίζουμε με αυτήν την κρίση είναι σίγουρα η πιο σοβαρή για τις κοινωνίες του σήμερα και για όλες τις ηλικίες. Εάν δεν αντιδράσουμε γρήγορα, σε 25 χρόνια η Ευρώπη θα είναι η γη της εγκατάλειψης με υψηλή ανεργία και εξαθλιωμένη κοινωνική πρόνοια. Επομένως θα πρέπει να αντιδράσουμε τώρα», υπογράμμισε.

Ο Στρος Καν ανέφερε στη συνέχεια ότι είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε τι ακριβώς συνέβη με την κρίση.

«Εκείνο που συνέβη είναι ότι στο βάθος η κρίση του 2008 έδειξε ότι οι οικονομίες που θεωρούσαμε δυναμικές και κυρίαρχες, ήτοι ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ευρώπη, δεν ήταν πλέον τόσο κυρίαρχες. Ότι είχαν υποστεί γάγγραινα από τα χρέη, ότι είχαν αποσταθεροποιηθεί από ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα εκτός ελέγχου, ότι δεν είχαν πλέον το μονοπώλιο της τεχνολογίας και επιπροσθέτως είχαν γηράσκουσες δημοκρατίες».

Στο ερώτημα εάν μπορούμε να αντιδράσουμε σήμερα και εάν το σχέδιο για την Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί επαρκές, ο Ντομινίκ Στρος Καν απάντησε:

«Μπορούμε να αντιδράσουμε. Σε ότι δε αφορά στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι το χρέος είναι τεράστιο και θα πρέπει οπωσδήποτε και με κάθε τίμημα να το μειώσουμε. Με κάθε τίμημα εκτός από το τίμημα της στασιμότητας και της ύφεσης» τόνισε, αναγνωρίζοντας ότι ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «δυσκολεύονται να ακολουθήσουν γιατί δεν θέλουν να δουν το μέγεθος του προβλήματος».

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαγραφεί το ελληνικό χρέος, ο κ. Στρος Καν αναγνώρισε ότι «αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο η ιδέα» και εξήγησε: «Η Ελλάδα έχει πτωχύνει. Μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους, όμως δεν μπορούν. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι εφ’ όσον είμαστε σε μια ένωση θα τα μοιραστούμε. Και πρέπει να το κάνουμε. Είναι η δημοσιονομική σύγκλιση όπως είχαμε την νομισματική σύγκλιση κατά τη δημιουργία του ευρώ. Το θέμα σκοντάφτει στο ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε τις απώλειες που μας αναλογούν προκειμένου να επιτευχθεί η σύγκλιση. Και αυτές τις απώλειες θα πρέπει να τις αποδεχθούμε».

Κατά την άποψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ συμμετοχή στις απώλειες θα έχουν τόσο τα κράτη όσο και οι τράπεζες.

Τόνισε ότι θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης αντί να σπρώχνουμε για την επαύριον τις λύσεις. «Οι κυβερνήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, το σπρώχνουν. Η χιονοστιβάδα όλο και μεγαλώνει και η ανάπτυξη όλο και απομακρύνεται», τόνισε ο Ντομινίκ Στρος Καν.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν όλοι τους να αντιμετωπίσουν εκλογές που σίγουρα τους εμποδίζουν. Η πραγματικότητα όμως έχει άλλη διάσταση την οποία θα πρέπει να μετρήσουν. Θα πρέπει να αποδεχθούν τις απώλειες τώρα, για να μπορέσουν να δώσουν νέα επανεκκίνηση».

Για τον Ντομινίκ Στρος Καν είναι δυνατόν να δοθεί νέα εκκίνηση στην Ευρώπη με την προϋπόθεση ότι η λήψη των αποφάσεων όμως και η εφαρμογή τους δεν θα γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις, διότι οι χρόνοι της οικονομίας είναι απείρως ταχύτεροι από τους χρόνους της πολιτικής.

«Σκεφθείτε… στις 21 Ιουλίου είχαμε συνάντηση κορυφής που πήγε καλά, σήμερα δύο μήνες μετά και τίποτα ακόμα δεν είναι σε ισχύ. Η Ελλάδα δεν έκανε αυτά που έπρεπε, οι Ευρωπαίοι δεν ήλεγξαν επαρκώς, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν λειτούργησαν αρκετά γρήγορα για να δώσουν λύση.Το πρόβλημα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι ότι κάνουν πολύ λίγα ή πολύ καθυστερημένα, ή και τα δύο μαζί: πολύ λίγα και πολύ καθυστερημένα», κατέληξε ο κ. Στρος Καν.

Newsbeast

Ναι σε ''κούρεμα'' εως και 80% - Όχι σε έξοδο από το ευρώ

Αυτή τη συνταγή προτείνει για την Ελλάδα ο επικεφαλής των οικονομικών αναλύσεων του ομίλου Citigroup Βίλεμ Μπούιτερ, που προφητεύει πως για τουλάχιστον 10 χρόνια θα ζούμε υπό την κηδεμονία της τρόικας.

Σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos ο Άγγλος οικονομολόγος εκτιμά πως το αργότερο μέχρι το Μάρτιο θα πρέπει να έχει αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος και μετά το Ιρλανδικό και το Πορτογαλικό ώστε το ντόμινο να μην φτάσει σε Ισπανία και Ιταλία.

''Η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί .......

στις δανειακές της υποχρεώσεις ακόμα και πριν το πρώτο πρόγραμμα διεθνούς βοήθειας τον Μάιο του 2010. Η μόνη βιώσιμη λύση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους κατά 65-80% υπό τον όρο ότι θα ενισχυθεί η κεφαλαιακή επάρκειας των ελληνικών και ευρωπαϊκών τραπεζών. Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να πάψουν να αρνούνται αυτή την πραγματικότητα και να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση το αργότερο μέχρι τον προσεχή Μάρτιο'' λέει ο Βίλεμ Μπούιτερ.

Ο ίδιος πιστεύει πως τυχόν αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ πρώτα θα κατέστρεφε τη χώρα και μετά την ευρωζώνη:''αυτό θα συνιστούσε καταστροφή τόσο για τη χώρα όσο και για το σύνολο της ευρωζώνης.Το πλεονέκτημα ανταγωνιστικότητας που θα δημιουργούσε μια υποτίμηση της νέας δραχμής κατά 50% δεν θα διαρκούσε πολύ ενώ θα είχε προηγηθεί η διάλυση του τραπεζικού συστήματος πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εξόδου.Μετά οι αγορές θα αναζητούσαν αμέσως τον επόμενο προς αποχώρηση.Αυτό που αφήνει να εννοηθεί για παράδειγμα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας θα ήταν ένα τραγικό λάθος''.

Ο Βίλεμ Μπούιτερ τονίζει πως οι Έλληνες δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν άλλες θυσίες και πως θα χρειαστεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μία δεκαετία για να επιστρέψει η χώρα στις αγορές και για να γλιτώσει από τα νύχια της τρόικας.

Newsit

Παγκόσμια ελληνική πρωτιά στη μάχη κατά του καρκίνου

Χάρη σε μια νέα τεχνική που κάνει τα καρκινικά κύτταρα να λάμπουν και να ξεχωρίζουν από τα υγιή, κατέστη δυνατή για πρώτη φορά η χειρουργική αφαίρεση με μεγάλη ακρίβεια καρκινικών κυττάρων από ωοθήκες, τα οποία σε άλλη περίπτωση θα είχαν μείνει απαρατήρητα και δεν θα είχαν αφαιρεθεί κατά την επέμβαση, οδηγώντας πιθανώς σε επανεμφάνιση του καρκίνου μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Η νέα μέθοδος, με επικεφαλής τον ελληνικής .......

καταγωγής Βασίλη Ντζιαχρήστο, επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου και του Κέντρου Χέλμχολτς στη Γερμανία, ανοίγει το δρόμο για πιο αποτελεσματικές αφαιρέσεις καρκινικών ιστών και για το καλύτερο "καθάρισμα" ενός ασθενούς από τον καρκίνο.

Οι ερευνητές χορήγησαν ενδοφλέβια στους ασθενείς μια ειδική ουσία (σχετική με το φυλλικό οξύ) και κατάφεραν να προσδέσουν στα καρκινικά κύτταρα ένα μόριο της φθορίζουσας ουσίας, κάνοντας τους καρκινικούς ιστούς να λάμπουν πλέον υπό το φως μιας ειδικής κάμερας. Αυτό επιτρέπει στους χειρουργούς να ξεχωρίζουν με ακρίβεια, σε πραγματικό χρόνο την ώρα της επέμβασης, τα καρκινικά από τα γύρω υγιή κύτταρα. Οι γιατροί, με τη νέα μέθοδο, βρήκαν κατά μέσο όρο 34 όγκους σε κάθε ασθενή έναντι μόλις επτά με τις υπάρχουσες έως τώρα τεχνικές.

Από όλους τους γυναικολογικούς καρκίνους (κολπικό, μήτρας, ωοθηκών), ο τελευταίος προκαλεί τους περισσότερους θανάτους, καθώς είναι και ο πιο δύσκολος στον εντοπισμό του. Η αφαίρεση όσο το δυνατό μεγαλύτερου μέρους του καρκινικού ιστού είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας μετά την επέμβαση, ώστε να σκοτωθούν όλα τα εναπομένοντα καρκινικά κύτταρα.

Στην πρώτη τους κλινική δοκιμή (που περιλάμβανε δέκα επεμβάσεις σε γυναίκες ηλικίας 41-76 ετών), οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν όγκους μικρότερους από ένα χιλιοστό σε μέγεθος, δηλαδή περίπου 30 φορές μικρότερο σε σχέση με τους μικρότερους όγκους που μπορεί να εντοπίσει η συμβατική χειρουργική τεχνική. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ντζιαχρήστο, η τεχνική θα μπορούσε να εντοπίσει καρκινογόνο ιστό πολύ μικρότερο, μέχρι και 50 μικρόμετρα (εκατομμυριοστά του μέτρου).

Οι ερευνητές παρουσίασαν την μελέτη τους στο ιατρικό περιοδικό "Nature Medicine", σύμφωνα με το "Nature", τη βρετανική "Γκάρντιαν" και το "New Scientist". Από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν επίσης οι Γιώργος Θέμελης και Αθανάσιος Σαραντόπουλος (και οι δύο συνεργάτες του Ντζιαχρήστου στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου), ενώ σημαντική υπήρξε η συμβολή του καθηγητή και χειρούργου Γκούιτζεν βαν Νταμ του ολλανδικού πανεπιστημίου του Γκρένιγκεν και του καθηγητή χημείας Φίλιπ Λόου του αμερικανικού πανεπιστημίου Περντιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα σκληρή ανακοίνωση Βγενόπουλου

Συνεχίζεται ο χαρτοπόλεμος

Ο "χαρτοπόλεμος" στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται με τον Ανδρέα Βγενόπουλου να επισημαίνει ότι οι πέντε όροι για να προχωρήσει έγιναν... ένας. Διαβάστε ποιος είναι και τι λέει σε Τζίγγερ και σε συγκεκριμένα μιντιακά συγκροτήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Βγενόπουλου

Το συμφέρον του Παναθηναϊκού αυτή ...........

τη δύσκολη περίοδο επιβάλει να παραμερισθούν οι επικοινωνιακές τακτικές και οι εγωισμοί και να αναδειχθεί η ουσία.

Η επιστολή που έστειλα στον κ. Δ. Γόντικα για να την διαβιβάσει στον κ. Γ. Βαρδινογιάννη ήταν ιδιωτική και εμπιστευτική. Ο ίδιος επέλεξε να την δημοσιοποιήσει αφήνοντας αυτή την διαπραγμάτευση να συνεχισθεί ή να ολοκληρωθεί στο πεδίο της δημοσιότητας που το χειρίζεται με μεγαλύτερη επιτυχία.

Η ουσία όμως είναι ότι οι πέντε όροι που έθεσα δεν είναι «νέοι όροι», όπως ορισμένα ΜΜΕ ανέφεραν, αλλά εξειδίκευση των όρων που έθεσα από την αρχή σε Συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκα σε ομόνοια-συσπείρωση, στη ΓΗΠΕΛ και στο προπονητικό της Παιανίας.

Η ανταπόκριση του κ. Γ. Βαρδινογιάννη στην προσπάθειά μου να σωθεί ο Παναθηναϊκός ήταν «δεν θα σταθώ εμπόδιο». Θέτω υπό την κρίση όλων το εάν η κατασυκοφάντηση και προσπάθεια απαξίωσής μου και η αποθάρρυνση άλλων επώνυμων Παναθηναϊκών ήταν συνεπής με την θέση του. Όμως, σε κάθε περίπτωση, εάν πραγματικά θέλει να αποχωρήσει οριστικά από τον Παναθηναϊκό, δεν είναι λογικό να αρνείται να αναλάβει έστω και μικρό μέρος των ευθυνών που του αναλογούν. Αφού λοιπόν δεν μου αφήνει άλλη επιλογή από την δημόσια διαπραγμάτευση του διαμηνύω ότι για το καλό του Παναθηναϊκού, εάν τα θέματα της ομόνοιας και της Παιανίας συζητηθούν καλόπιστα, θα βρεθεί λύση ή θα υποχωρήσω.

Ο μόνος όρος που είναι αδιαπραγμάτευτος από εμένα αφορά τη ΓΗΠΕΛ όπου πρέπει να αναλάβει ολοκληρωτικά τις οικονομικές και νομικές ευθύνες των χειρισμών του.

Νομίζω ότι εάν απορρίψει αυτό το μοναδικό πλέον όρο θα δημιουργηθούν ουσιαστικές αμφιβολίες για τις πραγματικές του προθέσεις περί αποχώρησης, αλλά και για το μέλλον του Παναθηναϊκού, παρόλο που είναι αδιανόητο να επιθυμεί να οδηγήσει την ΠΑΕ στο Πρωτοδικείο και στην πτώχευση.

Υ.Γ. Προς μιντιακό συγκρότημα κατασκευαστή (ΕΘΝΟΣ, GOAL, SENTRA FM), συνεταίρου του κ. Γ. Βαρδινογιάννη στο MEGA και εργολάβου του γηπέδου του Βοτανικού(!): Πάρτε το απόφαση, αυτή η «χρυσή» δουλειά χάλασε.

Sport24

«Να μάθουμε να ζούμε πιο φτωχά» συνταγή Μπεγλίτη για την κρίση

Στο κλίμα του φόβου, έπειτα από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ε.Ε και στο εσωτερικό της χώρας, η σημερινή συνέντευξη, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», του υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος προειδοποιεί τον ελληνικό λαό και «όλες τις κοινωνικές δυνάμεις» να συνειδητοποιήσουν την «εκρηκτική κατάσταση» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διαφορετικά, όπως ο ίδιος λέει ο « δρόμος της εσωτερικής σύγκρουσης θα είναι ανοιχτός».
Παράλληλα καλεί τον ελληνικό λαό να .........

μάθει να «ζει πιο φτωχά».

"Οι τελευταίες ημέρες πιστεύω ορίζουν το τέλος μιας εποχής για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Εάν δεν προχωρήσουμε αμέσως σε συντεταγμένες και συνειδητές θυσίες, ο δρόμος της εσωτερικής σύγκρουσης θα είναι ανοιχτός. Πιστεύω ότι αυτή την κρίσιμη ώρα, η χώρα χρειάζεται ένα κοινωνικό συμβόλαιο για τις αναγκαίες θυσίες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι να αποδεχθούμε να ζούμε πιο φτωχά για να δημιουργήσουμε, συλλογικά, τις συνθήκες ανασυγκρότησης" είπε ο υπουργός Άμυνας υπογραμμίζοντας ότι για να αποτραπεί η περιθωριοποίηση της χώρας χρειάζονται επώδυνες θυσίες που "θα πρέπει να αναληφθούν οργανωμένα και με δίκαιο τρόπο".

Ο κ. Μπεγλίτης επαναλαμβάνει την ανάγκη "εθνικής συνεννόησης" διευκρινίζοντας ότι "η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για να επιδιδόμαστε σε ασκήσεις επί χάρτου και διεργασίες ερήμην της λαϊκής βούλησης. Το πως θέλει να κυβερνηθεί και με ποιες μορφές συνεργασίας μπορεί να το πει μόνο ο λαός στις εκλογές, αλλά εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε, χωρίς καθυστερήσεις τη διακυβέρνηση και την εθνική προσπάθεια να κυβερνηθεί η χώρα".

Για την προκλητική στάση της Άγκυρας όσον αφορά στο ζήτημα των ερευνών σε περιοχή υφαλοκρηπίδας μας αλλά και στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περιορίζεται στο να τονίσει την ανάγκη για "ψυχραιμία" σε συνδυασμό από πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες.

"Η ψύχραιμη στάση μας που συνοδεύεται από πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες έχει δημιουργήσει ένα ανάχωμα στις μονομερείς διεκδικήσεις της Τουρκίας" αναφέρει ο κ. Πάνος Μπεγλίτης συμπληρώνοντας ότι "υποστηρίζουμε μια ενεργητική στρατηγική δράσεων και όχι αντιδράσεων.

"Επιλέγουμε εμείς τον χρόνο των αποφάσεων μας σύμφωνα με το πρωτογενές συμφέρον της χώρας μας" υποστηρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας την ανάγκη συνύπαρξης Ελλάδας - Τουρκίας προς όφελος της ευημερίας των δύο λαών αποδεχόμενος ωστόσο ότι η πολιτική της Τουρκίας, και οι πράξεις της οι οποίες αξιολογούνται καθημερινά "βρίσκονται σε απόσταση από τις θεμελιώδεις αρχές της νομιμότητας".

Ελευθεροτυπία

ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΒΟΥΛΗ) : ΠΩΣ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Οι μεγάλο-ιδιοκτήτες που κατάφεραν να νοικιάσουν κτίρια χιλιάδων τετραγωνικών στο δημόσιο ( και να εισπράττουν αστρονομικά ενοίκια !) γλυτώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ !!

Γιατί οι λογαριασμοί της ΔΕΗ βγαίνουν στο όνομα του δημοσίου αφού οι σχετικοί κωδικοί στο λογισμικό της επιχείρησης δεν κάνουν διάκριση αν το δημόσιο είναι ιδιοκτήτης η ενοικιαστής.

Δηλαδή Υπουργεία, Εφορίες, Σχολεία, ΔΕΚΟ κ.λ.π που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια ( πληρώνοντας, συχνά, τρελά ενοίκια) δεν θα χρεωθούν με το ειδικό τέλος ακινήτων αφού το δημόσιο δεν μπορεί να εισπράττει φόρο από τον εαυτό του.

Έτσι γλυτώνουν το χαράτσι και οι μεγάλο-ιδιοκτήτες ...........

αυτών των κτιρίων αφού καμία σχετική πρόβλεψη δεν έλαβε η κυβέρνηση ώστε να μην εξαιρεθούν όλοι αυτοί που κατάφεραν να νοικιάσουν τα κτίρια τους στο δημόσιο.

Κατά τα άλλα έκαναν ολόκληρες μελέτες μην τυχόν και γλυτώσει το χαράτσι οι άνεργοι και οι ανάπηροι στις φτωχό-γειτονιές όλης της Ελλάδας.

Διαβάστε την ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου που επισυνάπτεται και δείτε και το σχετικό βίντεο.



Το Focus «ξαναχτυπά»: τώρα, «βύθισε» την Ακρόπολη! [ Φωτό και video ]

Η αρχή έγινε με την Αφροδίτη της Μήλου, πότε ως ζητιάνα και πότε με το... δάχτυλο υψωμένο. Η συνέχεια στον πόλεμο λάσπης από το περιοδικό Focus δόθηκε με την Ακρόπολη, βυθισμένη στα χρέη της Ελλάδας...

Πρόκειται για το πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού, που μας «στολίζει» για μια ακόμη φορά! Ο Παρθενώνας σχεδόν ολόκληρος κάτω από το νερό και ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ πάνω σε ένα άγαλμα.
Το πρωτοσέλιδο συνοδεύεται και από .......

δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δε θα αποφύγει τη χρεοκοπία. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει το 56% των Γερμανών, ενώ το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί πως με τη βοήθεια των Ευρωπαίων, η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση.



Πως να γλυτώσετε από τα λάθη στα ραβασάκια με την τριπλή εισφορά

Eκκαθαριστικά για την τριπλή εισφορά (στα εισοδήματα, τις αντικειμενικές δαπάνες, και το τέλος επιτηδεύματος) με λάθη, από τα οποία δεν εξαιρούνται καν τα εισοδήματα όπως το εφάπαξ και οι αποζημιώσεις απόλυσης, έστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με αποτέλεσμα να δεχτούν σοκ όσοι φορολογούμενοι είχαν την ατυχία να παλάβουν το «φουσκωμένο ραβασάκι».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα φορολογουμένου .......

ο οποίος είχε πέρυσι συνολικό καθαρό εισόδημα 38.000 ευρώ, αλλά με τη συνταξιοδότησή του έλαβε και εφάπαξ ύψους 120.000 ευρώ. Το ραβασάκι που έλαβε τον καλούσε να πληρώσει έκτακτη εισφορά 6.320 ευρώ, για συνολικό εισόδημα 158.000 ευρώ, αντί για 760 ευρώ που του αναλογούσαν με το εισόδημα των 38.000 ευρώ. Σημαντικά λάθη καταγράφονται και αναφορικά με το τέλος επιτηδεύματος όπου καλούνται να πληρώσουν τα 300 ευρώ ακόμα και επιτηδευματίες οι οποίοι έχουν κάνει διακοπή πριν από την 1η Ιανουαρίου 2010 ή ασκούν τη δραστηριότητά τους σε χωριά κάτω των 300 κατοίκων και κανονικά εξαιρούνται, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου έχει επιβληθεί έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών η ηλικία των οποίων όμως είναι πάνω από δέκα χρόνια και τα οποία επίσης εξαιρούνται.

Οσοι φορολογούμενοι έχουν λάβει σημειώματα με λάθη, θα πρέπει να απευθυνθούν στην εφορία τους και να υποβάλουν αίτηση νέας εκκαθάρισης, συνυποβάλλοντας κατά περίπτωση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, αίτηση για νέα εκκαθάριση θα πρέπει να υποβληθεί στην περίπτωση όπου επιβλήθηκε έκτακτη εισφορά εισοδήματος:

στο εισόδημα από μισθούς, συντάξεις ή πάγια αντιμισθία σε πρόσωπα με βαριά κινητική αναπηρία πάνω από 80% ή πρόσωπο ολικώς τυφλό,
σε αποζημιώσεις λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης
σε εφάπαξ παροχές ταμείων πρόνοιας και ασφαλιστικών οργανισμών, εφάπαξ επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ.
σε μακροχρόνια ανέργους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή σε ανέργους οι οποίοι λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, έστω και αν το 2010 είχαν εισόδημα αλλά δεν έχουν εισόδημα κατά τον χρόνο υπολογισμού της εισφοράς.

Αίτηση νέας εκκαθάρισης θα πρέπει να υποβάλουν και οι κάτοχοι αυτοκινήτων άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, με παλαιότητα άνω των 10 ετών ή αναπηρικών αυτοκινήτων που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και όσοι κατέχουν μηχανοκίνητα σκάφη ανοιχτού τύπου, ταχύπλοα ή μη, ολικού μήκους έως έξι μέτρα, περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν οδηγούν σε έκτακτη εισφορά αντικειμενικής δαπάνης.

Οσον αφορά το τέλος επιτηδεύματος, θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση νέας εκκαθάρισης αν ο φορολογούμενος φαίνεται να χρωστάει 300 ευρώ αλλά:

δεν ασκεί δραστηριότητα και έχει υποβάλει δήλωση διακοπής στη ΔΟΥ πριν από την 1η Ιανουαρίου 2010
ασκεί δραστηριότητα σε χωριά έως 500 κατοίκους και σε νησιά έως 3.100 κατοίκους (εξαιρούνται οι τουριστικοί τόποι)
οι μήνες λειτουργίας λόγω κλεισίματος ή μετασχηματισμού της επιχείρησης είναι λιγότεροι από τους αναφερόμενους
για οποιονδήποτε νόμιμο λόγο (π.χ. φορολογία πλοίων).

Η έκτακτη εισφορά εισοδήματος επιβάλλεται με συντελεστές από 1% έως και 4% στο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα ή στο τεκμαρτό εισόδημα εφόσον αυτό είναι υψηλότερο.

iefimerida

Ποιοί υπουργοί ζήτησαν πρόωρες εκλογές στην κυβερνητική επιτροπή

Σε βαρύ λόγω της συγκυρίας κλίμα αλλά χωρίς εντάσεις έγινε χτες η κυβερνητική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε αναλυτικά τους συναδέλφους του υπουργούς για το κλίμα εχθρότητας κατά της χώρας που αντιμετώπισε στην Πολωνία και τους εξήγησε ότι οι εταίροι μας, όλοι μαζί χωρίς καμία εξαίρεση, του έθεσαν το δίλημμα:
«Είτε προχωράτε σε όλες τις μεταρρυθμίσεις ........

που ζητά η Τρόικα, χωρίς καμία εξαίρεση, είτε η Ευρώπη άρει, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, τη στήριξη της στην Ελλάδα».

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι η κατάσταση είναι οριακή και ότι αν δεν προχωρήσουμε άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις σε αυτά που ζητούν οι εταίροι μας, οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες.

Οι κκ. Ραγκούσης και Λοβέρδος που πήραν το λόγο στη συνέχεια, επεσήμαναν ότι στη χώρα γίνεται μια οριακή σύγκρουση ανάμεσα στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν τις αλλαγές και εκείνες που δεν τις θέλουν. Σημείωσαν ότι η χώρα κινδυνεύει με καταστροφή και εξήγησαν ότι επειδή ως τώρα το βάρος κυρίως το σήκωσε ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να μειωθεί δραστικά το κόστος λειτουργίας του κράτους.

Με την ερμηνεία αυτή συμφώνησαν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος το επεσήμανε αργότερα στη δήλωση που έκανε στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια, δύο τουλάχιστον υπουργοί, ένας εκ των οποίων ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησαν να προχωρήσει η κυβέρνηση σε εκλογές ώστε να αποφασίσει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού για τις αλλαγές που πρέπει ή όχι να γίνουν. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο κ. Βενιζέλος απέφυγαν να σχολιάσουν την πρόταση του κ. Σκανδαλίδη. Εντύπωση πάντως προκάλεσε η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, που προκάλεσε και αρνητικά σχόλια των συναδέλφων του, ο οποίος πρότεινε οι μεταρρυθμίσεις να τεθούν σε δημοψήφισμα.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος εξηγησε την κρισιμότητα της σημερινής τηλεδιάσκεψης με τους εκπροσώπους της Τρόικα ο οποίος επεσήμανε ότι θα τους πει πως η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ και είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις της.

Οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος διευκρίνισαν επίσης ότι μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης με τους τροικανούς και αφού καταλήξουν στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, θα συγκαλέσουν νωρίς το απόγευμα εκ νέου την κυβερνητική επιτροπή για να τους ενημερώσουν για όσα διαμείφθησαν προκειμένου να ακούσει ο πρωθυπουργός τη γνώμη των άλλων υπουργών.

Είναι πάντως βέβαιο, το ξεκαθάρισε και ο κ. Βενιζέλος στη χτεσινή του δήλωση στα ΜΜΕ, ότι είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει όλα τα μέτρα εκείνα που θα του ζητήσουν οι εταίροι μας προκειμένου να σώσει την χωρα από τη χρεοκοπία.

Κύμα προσφυγών για τη συνταγματικότητα της έκτακτης εισφοράς

Προσφυγές εναντίον της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα άρχισαν να καταθέτουν φορολογούμενοι στις Εφορίες. Πρόκειται για μια κίνηση που στοχεύει αφενός μεν στο να κηρυχθεί παράνομη η εισφορά, και αφετέρου στο να τους επιστραφούν τα χρήματα αν και εφόσον η Δικαιοσύνη την κρίνει αντισυνταγματική.

Πρόκειται για δηλώσεις επιφύλαξης κατά .........

την πληρωμή της πρώτης δόσης της εισφοράς με τις οποίες οι φορολογούμενοι ουσιαστικά ασκούν την πρώτη νομική επίθεση κατά της εισφοράς επικαλούμενοι μια σειρά από διατάξεις του συντάγματος σύμφωνα με τις οποίες, όπως υποστηρίζουν, η επιβολή της έκτακτης εισφοράς είναι αντισυνταγματική. Μάλιστα στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει και σχετικές φόρμες δήλωσης «ρητής επιφύλαξης» εναντίον της προσφυγής τις οποίες μπορούν οι φορολογούμενοι να καταθέσουν στην εφορία μαζί με την καταβολή της πρώτης δόσης.

Οι λόγοι που επικαλούνται οι φορολογούμενοι, κατόπιν νομικής καθοδήγησης, αμφισβητώντας την νομιμότητα της έκτακτης εισφοράς είναι τέσσερις:

1. Η εισφορά είναι αντισυνταγματική επειδή παραβιάζει την αρχή της μη αναδρομικής φορολόγησης των εισοδημάτων, δηλαδή φορολογούνται εκ νέου τα εισοδήματα του 2010 τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί.

2. Παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, καθώς για μερικά ευρώ παραπάνω εισόδημα προκαλείται υπέρμετρη επιβάρυνση. Αυτό παρατηρείται σε όσα εισοδήματα βρίσκονται στο όριο μεταξύ δυο κλιμακίων.

3. Παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης, διότι φορολογούνται και τα εισοδήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί αυτοτελώς (π.χ. τόκοι καταθέσεων) και η δήλωσή τους δεν ήταν υποχρεωτική από το νόμο. Με άλλα λόγια φορολογούνται όσοι τα δήλωσαν οικιοθελώς, ενώ απαλλάσσονται από το φόρο αυτοί που δεν τα δήλωσαν.

4. Παραβιάζεται η αρχή της παροχής έννομης προστασίας στους φορολογούμενους επειδή η διάταξη του νόμου για την εισφορά ορίζει ότι η κατάθεση προσφυγής δεν αναστέλλει την πληρωμή της.

Σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις που κατατίθεται η προσφυγή ο φορολογούμενος πληρώνει και την πρώτη δόση της εισφοράς, η οποία είναι κατʼ ελάχιστον 300 ευρώ.

Κύμα προσφυγών είχε προκαλέσει και η έκτακτη εισφορά που είχε επιβάλει το 2009 η κυβέρνηση της Ν.Δ. επί υπουργίας Γιάννη Παπαθανασίου στο υπουργείο Οικονομικών. Το πρωτοδικείο την έκρινε αντισυνταγματική, το εφετεία συνταγματική, το βʼ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αντισυνταγματική και αναμένεται η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ. Εφόσον κριθεί αντισυνταγματική και από την ολομέλεια του ΣτΕ τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί με έναν πρόσθετο πονοκέφαλο να επιστρέψει τα περίπου 300 εκατ. ευρώ που είχαν εισπραχθεί.

capital

Βραδιές ποίησης σε Γαργαλιάνους Φιλιατρά και Κοπανάκι.

Να στρέψει τα βλέμματα στην πλούσια πνευματική κληρονομιά της Τριφυλίας επιχειρεί ο Δήμος με τη συνεργασία της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων σε μια πρώτη προσπάθεια προβολής της Τριφυλιακής ποίησης των αρχών του 20ου αιώνα μέσα από τρεις σπουδαίους λογοτέχνες: Τον Πέτρο Ολύμπιο, τον Μπάμπη Νίντα και τον Παναγιώτη Μελτέμη.

Και οι τρεις, παρά το ότι είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό, έχουν πλούσιο λογοτεχνικό έργο με πάρα πολλές δημοσιεύσεις αλλά και σημαντικές διακρίσεις. Το έργο τους εκτός από τη λογοτεχνική του αξία, αποτελεί μια πηγή πληροφόρησης της κοινωνικής ζωής της περιοχής, των εθίμων και των αξιών της εποχής τους.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την ...........

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στους Γαργαλιάνους, στις 8.30 στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη, με αφιέρωμα στον Γαργαλιανιώτη λογοτέχνη Πέτρο Ολύμπιο. Για «το έργο του λογοτέχνη Πέτρου Ολύμπιου» θα μιλήσει ο Κώστας Κόλλιας (Ερανιώτης ), Δήμαρχος Τριφυλίας.

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει το αφιέρωμα στο Φιλιατρινό Μπάμπη Νίντα, στα Φιλιατρά, στις 8.00 μμ στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο. Για το «Μπάμπη Νίντα τον Εκπαιδευτικό, Ποιητή, Κριτικό και Πεζογράφο» θα μιλήσει η Βακώ Αθανασοπούλου – φιλόλογος, διευθύντρια του περιοδικού «Φιλιατρά».

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κοπανακίου, στις 8.00 μμ θα τελειώσει το αφιέρωμα στην Τριφυλιακή ποίηση με μια αναφορά στον Κοπανακιώτη Παναγιώτη Μελτέμη. Για την «εργοβιογραφία του Παναγιώτη Μελτέμη» θα μιλήσει οΤέλης Φράγκoς - Πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων. Για «το πεζογραφικό του έργο» θα μιλήσει ο Θανάσης Λιακόπουλος, φιλόλογος και πεζογράφος ενώ για «το ποιητικό του έργο» η Τόνια Παυλάκου-Χριστακοπούλου, Ειδική Γραμματέας της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

Η ποιητική εβδομάδα θα τελειώσει με αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία, στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στις 8.00 μμ. Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά στην «εργοβιογραφία του Οδυσσέα Ελύτη» από την Τόνια Παυλάκου-Χριστακοπούλου, στις «υπερρεαλιστικές επιδράσεις στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη» από τον Κώστα Παπαδόπουλο (Ζωτόπουλο), Αντιπρόεδρο της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων και στο «φως στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη» από τη Γιώτα Σβερκούνου-Τσαούση, Γενική Γραμματέα της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Χουλιάρας - ποιητής και κριτικός, τ. Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων. Η ομιλία του θα έχει τίτλο «Ελυτήρια: λύτρα και ελατήρια της ποίησης του Ελύτη». Η εκδήλωση θα κλείσει με απόδοση μελοποιημένων έργων του Οδυσσέα Ελύτη από τον Σύλλογο Φίλων Χορωδίας Γαργαλιάνων «Η Πολύμνια».

Ποιήματα και τις τέσσερεις βραδιές θα απαγγείλουν ηθοποιοί του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου και η φιλόλογος Σταματία Μιχαλακοπούλου. Το συντονισμό των εκδηλώσεων θα κάνει η κ. Βιβή Παντελάκη Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου Τριφυλίας. Την παρουσίαση των εικόνων από τη ζωή και το έργο του Οδυσσέα Ελύτη έχει επιμεληθεί η κ. Καλομοίρα Εστιανίδου.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 19 Σεπτεμβρίου έως 25 Σεπτεμβρίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 61 04 914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ