Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Κλήρωση Τζόκερ 9/5

ΤΖΑΚ ΠΟΤ είχαμε στην αποψινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ.
Αναλυτικά οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή:

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........








Τα κέρδη:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΥΧΕΡΟΣ με 5+1 επιτυχίες => ΤΖΑΚ ΠΟΤ

2 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 100.317,27 Ευρώ

27 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

713 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

1.202 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

25.449 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

14.282 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

69.505 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ


Στην επόμενη κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ στις 13 Μαΐου το ποσό που θα μοιραστούν οι τυχεροί της πρώτης κατηγορίας (5+1) θα είναι τουλάχιστον 1.000.000 €

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 29ης Αγωνιστικής



Και η βαθμολογία της Αγωνιστικής




Πηγή: Εράνη Φιλιατρών

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 8,7%, παρά τη μεγάλη πτώση

Μείωση σε όλα τα κόμματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB

Mείωση του ποσοστού της εκλογικής τους δύναμης σημειώνουν όλα τα κόμματα , με σημαντικότερη πτώση να παρουσιάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε δημοσκόπηση της MRB για την REAL NEWS ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αναδεικνύεται ...πρώτο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 27,2 % έναντι 31,9 % που είχε τον Μάρτιο, σημειώνοντας πτώση 4,7 %. Η ΝΔ συγκεντρώνει 18,5 % έναντι 21,2 % τον Μάρτιο πτώση 2,7 %), το ΚΚΕ 7,1 % έναντι 7,2 %, ο ΛΑΟΣ 5,1 % έναντι 5,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 4 % έναντι 4,4 %. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 30,8 %, έναντι 23,3 % τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 53,7 % των .......

ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 36,63 % του συνόλου των ψηφοφόρων συμφωνεί με τις διαγραφές των τριών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και το 52,1 % των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 44,1 % του συνόλου κρίνει θετικά την απόφαση του κ. Αντ. Σαμαρά για την διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη. Μόνο το 35,9 % των ψηφοφόρων της ΝΔ κρίνει θετικά την απόφαση της κυρίας Μπακογιάννη να ψηφίσει ΝΑΙ στη Βουλή υπέρ των μέτρων.

Εξάλλου δύο στους τρείς πολίτες τάσσονται κατά των μέτρων,σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Τα ποσοστά αυτά δείχνουν να είναι ακόμη πιο υψηλά μεταξύ των άμεσα θιγόμενων τμημάτων του ενεργού πληθυσμού και πιο συγκεκριμένα, κατά των μέτρων τάσσεται το 68% των μισθωτών, το 69% του ιδιωτικού τομέα και το 73% των ανέργων.

Όσο για το φλέγον ζήτημα, του κατά πόσο τα μέτρα θα εφαρμοστούν, η έρευνα δείχνει ότι οκτώ στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις, ενώ αντίστοιχο ποσοστό πιστεύει ότι οι απεργίες δε θα έχουν αποτέλεσμα.

Πηγή: News21

Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών μέχρι τον Ιούνιο προαναγγέλλει ο Χάρης Καστανίδης

Σειρά μέτρων με στόχο την ενίσχυση της θεσμικής διαφάνειας, την απονομή εξατομικευμένων ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα και την παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα προαναγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης. Αλλάζει μέχρι τον Ιούνιο ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και προαναγγέλλονται αλλαγές στην βουλευτική ασυλία.

Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο υπουργός Δικαιοσύνης ασκώντας δριμύτατη κριτική στη ΝΔ και κάνοντας λόγο για «άφρονες και εγκληματικές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της αβύσσου», μιλά για εξατομικευμένες ευθύνες και τιμωρία για τα σκάνδαλα.

«Θέλουμε να αναδειχθούν εξατομικευμένες ...........

ευθύνες και να υπάρξει τιμωρία. Την ατιμωρησία δεν την αντέχει άλλο ο τόπος», τονίζει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν αρκούν πλέον λεκτικές καταδίκες».

«Η ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης, με την ταχεία και αποτελεσματική λειτουργία των μηχανισμών της, ώστε να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι οικονομικών εγκλημάτων σε σημαντικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης. Δεν συγχωρείται κανένα λάθος και καμία αδράνεια», αναφέρει ο Χάρης Καστανίδης.

Προαναγγέλλει, μάλιστα, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών μέχρι τον Ιούνιο. «Σε συνεννόηση με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα υπάρξουν οι σχετικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι τα πράγματα με την πιθανή δίωξη ελεγχομένων υπουργών θα είναι πολύ διαφορετικά μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Επιδιώκεται, επίσης, με συναίνεση, άρση της ασυλίας των βουλευτών για κάθε κατηγορία που δεν σχετίζεται με τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. «Αρκεί να συμφωνήσουν με δήλωσή τους τα κόμματα ότι κάθε κατηγορία κατά βουλευτή που δεν σχετίζεται με την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων θα οδηγεί χωρίς δεύτερη κουβέντα σε άρση της βουλευτικής ασυλίας».

Προτείνονται, μάλιστα, μέτρα διαφάνειας για τους πολιτικούς και τους υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους, των οποίων θα δημεύονται τα περιουσιακά στοιχεία αν δεν αυτά δεν έχουν δηλωθεί.

«Έχει τεράστια σημασία για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, το ότι επιβάλλουμε τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων, αν τα αποκρύπτουν στις δηλώσεις τους πολιτικά πρόσωπα και κρατικοί αξιωματούχοι. Είναι ισχυρή η δύναμη του παραδείγματος με την καθιέρωση του κανόνα που επιβάλλουμε ότι οι πολιτικοί διαφόρων κατηγοριών θα χάνουν το αξίωμά τους, αν αποκρύπτουν την περιουσία τους ή συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες».

»Θα εισηγηθώ κατά τη συζήτηση στη Βουλή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα, την ενοποίηση των μηχανισμών ελέγχου του «πόθεν έσχες» και δίωξης του μαύρου χρήματος», τόνισε ο Χάρης Καστανίδης.

Πηγή: in.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Συνεργασία Radio Νίκη 96,4 και Real FM 97.8

Συνεργασία με τον Real Fm 97,8 ξεκινά τις αμέσως επόμενες μέρες (αν όχι αύριο) το Radio Νίκη 96,4 από τα Φιλιατρά.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News στον αέρα του Real Fm 97.8 (Αθήνα) στις 10-11 το πρωί, θα βγαίνει ΖΩΝΤΑΝΑ από τα Φιλιατρά η εκπομπή "Χωρίς Μάσκες" με τον Παναγιώτη Χριστοδούλου και τον Νίκο Τριάντο.

Το πρόγραμμα του Real Fm στην Αθήνα θα φιλοξενεί από Δευτέρα έως Παρασκευή την εκπομπή του Κου Χριστοδούλου και θα τροποποιηθεί ως εξής:





Από ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

08:00 - 10:00 Γιώργος Τράγκας "REAL FM"
10:00 - 11:00 Χωρίς Μάσκες - Ραδιο Νίκη (Παναγιώτης Χριστοδούλου - Νίκος Τριάντος)
11:00 - 12:00 Νίκος Χατζηνικολάου "REAL FM"

16:00 - 18:00 Γιώργος Γεωργίου "REAL FM"

ΣΑΒΒΑΤΟ

07:00 - 09:00 Γιάννης Παπαγιάννης "REAL FM"
16:00 - 18:00 Σκουλετάκης "REAL FM"

ΚΥΡΙΑΚΗ

09:00- 12:00 Άκης Παυλόπουλος "REAL FM"
15:00 - 17:00 Γιώτγος Λιάνης "REAL FM"

Φυσικά το Ράδιο Νίκη θα μεταδίδει το πρόγραμμα του και από το internet μέσω του Φιλιατρά News, ΔΙΑΣ NEWS, μέσω του E-radio.gr και του Filiatra Net.

Ποια εικόνα θα είχε η Ελληνική βουλή των 200 σήμερα

«Θα πρέπει να ακούσουμε τον κόσμο. Και στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών να μιλήσουμε για τη “Νέα Μεταπολίτευση”. Να πούμε “ναι” σε μια Βουλή 200 βουλευτών»! Οσοι παρακολουθήσαμε την αιφνίδια πρόταση του κ. Αντ. Σαμαρά από τα θεωρεία του Κοινοβουλίου δεν θα ξεχάσουμε το ταυτόσημο ύφος έκπληξης στα πρόσωπα των βουλευτών. Δεδομένου, μάλιστα, ότι αύριο αναμένεται να την επαναλάβει ως επίσημη θέση της Ν.Δ. στον κ. Γ. Παπανδρέου, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του πρωθυπουργού, καθώς σε ανύποπτο χρόνο την είχε υιοθετήσει και εκείνος, στο πλαίσιο των «μεγάλων θεσμικών του αλλαγών».

Η «Κ» με τη βοήθεια του εκλογολόγου κ. Πάνου ..........

Σταθόπουλου παρουσιάζει σήμερα ποια θα ήταν η εικόνα της υφιστάμενης Βουλής εάν είχε 200 βουλευτές. Ο σχετικός πίνακας αιτιολογεί μάλλον και το παγωμένο ύφος των εκπροσώπων μας την προηγούμενη Πέμπτη. Το ΠΑΣΟΚ θα περιοριζόταν σε 107 έδρες «χάνοντας» 53 βουλευτές(!), η Ν.Δ. σε 61 έδρες με 30 λιγότερες και τα μικρά κόμματα θα μοιράζονταν συνολικά 32 βουλευτές από 49 που διαθέτουν σήμερα (το ΚΚΕ θα είχε 14, ο ΛΑΟΣ 10 και ο ΣΥΡΙΖΑ 8).

Η «σμίκρυνση» της Βουλής, που, μεταξύ άλλων, θα απέφερε και τεράστια οικονομικά οφέλη, υπενθυμίζεται ότι δεν απαιτεί καμία συνταγματική αλλαγή, καθώς το άρθρο 51 αναφέρει συγκεκριμένα ότι «ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους».

Αρκετοί έχουν υποστηρίξει ότι η πρόταση είναι δημαγωγική, καθώς το ελληνικό Κοινοβούλιο έχει ανάλογο αριθμό βουλευτών με τις ευρωπαϊκές χώρες. Είναι εντελώς ψευδές. Οι τρεις χώρες της Ε.Ε. με παρεμφερή πληθυσμό με αυτόν της Ελλάδας, δηλαδή η Πορτογαλία, η Αυστρία και το Βέλγιο, διαθέτουν 230, 183 και 150 βουλευτές αντίστοιχα, ενώ ανάλογο αριθμό (150) έχει και η Ολλανδία με 15,5 εκατομμύρια κατοίκους! Σημειωτέον, δε, ότι ακόμη και η Ισπανία των 48 εκατομμυρίων πολιτών διαθέτει Κοινοβούλιο μόλις 350 εκπροσώπων.

Μετέωρο είναι και το έτερο επιχείρημα των ενισταμένων στην πρόταση, που αφορά τη γεωγραφική ιδιομορφία της χώρας μας και το ενδεχόμενο από τη μείωση των βουλευτών να μείνουν ολόκληροι νομοί της χώρας άνευ εκπροσώπου. Ο κ. Σταθόπουλος εξηγεί πως ο κίνδυνος αυτός αφορά μόνον τέσσερις περιοχές (τη Λευκάδα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ευρυτανία), αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να αντιμετωπιστεί με μια απλή νομοθετική ρύθμιση, που θα προέβλεπε την εκπροσώπησή τους από τουλάχιστον έναν βουλευτή.

Με το δεδομένα αυτά, ο ίδιος έχει ήδη επεξεργαστεί και το πώς πολύ εύκολα θα μπορούσε να γίνει η νέα κατανομή των εδρών. Οπως χαρακτηριστικά εξηγεί, σε μια τέτοια περίπτωση, η χώρα θα μπορούσε να χωριστεί σε 120 μονοεδρικές, ενώ οι υπόλοιποι 80 βουλευτές θα εκλέγονταν με λίστα στις 13 περιφέρειες που δρομολογεί το ΠΑΣΟΚ. Με το νέο αυτό εκλογικό σύστημα, η Β΄ Αθήνας θα είχε πια 17 βουλευτές (από 42), η Α΄ Αθήνας 7 (από 17), η Α΄ Θεσσαλονίκης 6 (από 16), το υπόλοιπο Αττικής 5 (από 12) και η Αχαΐα 4 (από 9). Τριεδρικές θα γίνονταν οι Α΄ Πειραιώς, Β΄ Πειραιώς, Β΄ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηρακλείου, διεδρικές οι Ημαθίας, Πέλλας, Εβρου, Καβάλας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Ηλείας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Δωδεκανήσων και Χανίων, ενώ όλες οι υπόλοιπες θα μετατρέπονταν σε μονοεδρικές. Ιδού η Ρόδος, λοιπόν (κι αυτή θα γινόταν μονοεδρική)...

Πηγή: Καθημερινή

Στόχος τα σούπερ μάρκετ, πήραν 63.000 από "Lidl"

Τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων, έχουν αρχίσει να γίνονται στόχος ληστών, όπως δείχνουν τα περιστατικά της τελευταίας περιόδου. Πριν λίγες ημέρες ληστές, χρησιμοποιώντας μεθόδους που μέχρι στιγμής τις είχαμε δει μόνο στην Αθήνα, μπλόκαραν σε φωτεινό σηματοδότη την ιδιοκτήτρια των καταστημάτων Λάμπου και της αφαίρεσαν την τσάντα με τις εισπράξεις.

Χθες στη Μεσσηνία σημειώθηκαν άλλα δύο περιστατικά. Το ένα στην Καρδαμύλη, όπου συνελήφθη αλλοδαπός που αποπειράθηκε να διαρρήξει σούπερ μάρκετ και το άλλο στην Κυπαρισσία, όπου οι δράστες, αφού διέρρηξαν το σούπερ μάρκετ «Lidl», έκοψαν το χρηματοκιβώτιο με τροχό και αφαίρεσαν ένα σημαντικό ποσό.
Ειδικότερα, προχθές τα ξημερώματα, αστυνομικοί .......

του Τμήματος Καρδαμύλης, συνέλαβαν 30χρονο Αλβανό, κάτοικο του Δήμου Οιτύλου, ο οποίος επιχειρούσε να μπει σε σούπερ μάρκετ, έχοντας παραβιάσει το πλέγμα περίφραξης του καταστήματος. Σε έρευνα που του έγινε βρέθηκε να έχει επάνω του ένα ζευγάρι γάντια, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο βρέθηκαν ένα κατσαβίδι και ένας λοστός.

Την ίδια νύχτα, στην Κυπαρισσία, άγνωστοι δράστες, άνοιξαν τρύπα στην οροφή του καταστήματος «Lidl» και αφού κατέστρεψαν τα συστήματα συναγερμού και πυρανίχνευσης, με ηλεκτρικό τροχό άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο και πήραν 63.213 ευρώ.

Πηγή: Θάρρος

Κλειστά την Δευτέρα και Τρίτη τα φαρμακεία σε όλη την χώρα.

Σε νέα 48ωρη απεργία κατέρχεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο φαρμακευτικό επάγγελμα. Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Μαΐου 2010.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για το φαρμακευτικό επάγγελμα και να υπάρξει ατζέντα διαλόγου με συγκεκριμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καταθέτοντας την πολιτική της για το φάρμακο και το φαρμακείο.

Σε σχετική ανακοίνωση ο ΠΦΣ αναφέρει ότι ........

θα προσέλθει άμεσα στον διάλογο αυτό, χωρίς όμως να διαπραγματεύεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του φαρμακείου και με προτάσεις που αποβλέπουν στην προστασία της δημόσιας υγείας και τη σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά να ισχύει και για τους Έλληνες φαρμακοποιούς το ευρωπαϊκό κεκτημένο των χωρών της Ευρωζώνης.

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός. Απόψε ο τελικόςτης Euroleague

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει απόψε (22:00 ΣΚΑΪ) την ισπανική Μπαρτσελόνα στον τελικό του φάιναλ φορ στην Ευρωλίγκα. Σύμφωνα με την προϊστορία, σε σύνολο δέκα αγώνων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 3 νίκες (όλες εντός έδρας) και 7 ήττες (5 εκτός-2 εντός).

Επιπλέον, στο πλαίσιο του φάιναλ φορ, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί και στον τελικό του 1997, ο οποίος διεξήχθη στο «Παλαέουρ» της Ρώμης. Εκεί οι Πειραιώτες νίκησαν 73-58 τους «μπλαουγκράνα» και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Ντέιβιντ Ρίβερς με 26 πόντους.

Πέρυσι, έπαιξαν επίσης, στον μικρό τελικό του φάιναλ φορ του ..........

Βερολίνου όπου οι Καταλανοί επικράτησαν 95-79.

"Οποιος κάνει τα λιγότερα λάθη έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει το παιχνίδι», δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Στο μεταξύ, αγωνία επικρατεί στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού για τη συμμετοχή του Μίλος Τεόντοσιτς στον τελικό. Ο Σέρβος γκαρντ, όχι μόνο δεν προπονήθηκε χθες, αλλά παρέμεινε στο δωμάτιό του, καθώς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της φετινής Ευρωλίγκα, όπως ανακοινώθηκε σε ειδική τελετή που έγινε στο Παρίσι, στο περιθώριο του φάιναλ-φορ της διοργάνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Εντός του 2010 η καταβολή της 1ης δόσης της ενίσχυσης στους εγκεκριμένους Νέους Αγρότες

Η καταβολή της 1ης δόσης της ενίσχυσης στους εγκεκριμένους Νέους Αγρότες προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός του έτους 2010. Αυτό αναφέρει στη Βουλή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπατζελή, απαντώντας σε σχετική αναφορά για την ένταξη των Νέων Αγροτών στο Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών», του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Στρατάκη.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την υπουργό, πέραν της άμεσης ..........

οικονομικής ενίσχυσης, διασφαλίζεται για το σύνολο των δικαιούχων μία σειρά μέτρων συμπληρωματικής αρωγής, όπως προτεραιότητα επιλογής και υψηλότερα ποσοστά ενίσχυσης στο πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης και σε άλλα μέτρα του ΠΑΑ, καθώς και χρηματοπιστωτικές ελαφρύνσεις και δικαίωμα πρόσβασης στο εθνικό απόθεμα για την καταβολή ενισχύσεων.

Ειδικότερα η απάντηση του ΥΠΑΑΤ με αρ.πρωτ. 308/3-5-10 αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
Η συνολική Δημόσια Δαπάνη του Μέτρου της "Εγκατάστασης των Νέων Γεωργών" για ολοκλήρωση την 4η Προγραμματική Περίοδο ανέρχεται στο ποσό των 305 εκ.€. Μετά την αφαίρεση 30 εκ. €, για την πληρωμή ανειλημμένων υποχρεώσεων από την 3η Προγραμματική Περίοδο, απομένουν πιστώσεις ύψους 275 εκ.€, πόροι που επαρκούν για την έγκριση 7.750 δικαιούχων για ολόκληρη την 4η Προγραμματική Περίοδο.
Κατά την 1η προκήρυξη του μέτρου για το έτος 2009, προϋπολογισμού 100 εκ. €, υποβλήθηκαν συνολικά 8.856 αιτήσεις. Με βάση το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων (100εκ.€) εκδόθηκαν αποφάσεις ένταξης για 2.792 δικαιούχους, κατατάχθηκαν στην κατηγορία των "επιλαχόντων" 5.742 υποψήφιοι και στην κατηγορία των "απορριπτόμενων" 322 υποψήφιοι.

Η αύξηση του προϋπολογισμού Δημόσιας Δαπάνης της 1ης προκήρυξης του Μέτρου και κατανομής πιστώσεων συνολικού ύψους 275 εκ.€, στις Περιφέρειες, που αποφασίσθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, προϋπέθετε την τροποποίηση της σχετικής ΣΑΕ, με σημαντική άμεση επιβάρυνση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Με δεδομένο ότι η σχετική ΣΑΕ του Μέτρου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δεν έχει τροποποιηθεί (η τροποποίηση απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών), δεν είναι δυνατή η έκδοση από τις Περιφέρειες αποφάσεων ένταξης νένων γεωργών πέραν του αρχικού ποσού των πιστώσεων των 100 εκ. €.
Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, εντάσσεται στους δικαιούχους του Μέτρου των Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013 "Αλέξανδρος Μπαλτατζής", το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια ένταξης. Η ρύθμιση αφορά και τους νέους γεωργούς που θα εγκατασταθούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, της Άνδρου, της Αστυπάλαιας, των Ηρακλειδών, της Καρπάθου, της Κιμώλου, της Κύθνου, της Μήλου, της Νάξου, της Πάτμου, της Σίφνου, της Υδρούσας και της Φολέγανδρου.

Για την ενίσχυση των συνολικά, περίπου 8500 δικαιούχων, θα καταβληθούν πρόσθετες πιστώσεις, ύψους 60 εκ. €, πέραν του αρχικού προϋπολογισμού των 100 εκ.€ της Προκήρυξης του Μέτρου των Νέων Γεωργών.
Το ύψος της ενίσχυσης που μπορεί να χορηγηθεί κυμαίνεται από 10 έως 20.000 €, ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας, τον προσανατολισμό παραγωγής της εκμετάλλευσης και το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση.
Με βάση τη νέα ρύθμιση, το μέσο ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που καταβάλλεται στους δικαιούχους, διαμορφώνεται σε 17.500 €, υψηλότερο αυτού που ίσχυε κατά τη Γ' Προγραμματική Περίοδο (μ.ο. 16.000 €).
Επιπρόσθετα, πέραν της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης, διασφαλίζεται για το σύνολο των δικαιούχων μία σειρά μέτρων συμπληρωματικής αρωγής, όπως προτεραιότητα επιλογής και υψηλότερα ποσοστά ενίσχυσης στο πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης και σε άλλα μέτρα του ΠΑΑ, καθώς και χρηματοπιστωτικές ελαφρύνσεις και δικαίωμα πρόσβασης στο εθνικό απόθεμα για την καταβολή ενισχύσεων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης του ΠΑΑ 2007-2013, προβλέπεται η αύξηση των πιστώσεων που θα διατεθούν στα Σχέδια Βελτίωσης για την υλοποίηση στοχευμένης δράσης για το σύνολο των εγκεκριμένων Νέων Γεωργών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παραγωγικές επενδύσεις με αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης (50-75%).
Κατ' αυτόν τον τρόπο δίδεται αίσιο τέλος στην πολύμηνη αναστάτωση που προκάλεσαν στους 5800 επιλαχόντες της Προκήρυξης του 2009 οι ανυπόστατες ανακοινώσεις της απελθούσας κυβέρνησης, οι οποίες εξαγγέλθησαν χωρίς, προηγουμένως να έχει διασφαλιστεί η δυνατότητα διάθεσης των απαιτούμενων πόρων. Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται έμπρακτα, η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να στηρίξει του νέους Έλληνες γεωργούς στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό.
Η καταβολή της 1ης δόσης της ενίσχυσης στους εγκεκριμένους Νέους γεωργούς προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός του έτους 2010.

Πηγή: Αγροτύπος

Μειωμένες κατά 18% οι συντάξεις άνω των 850 ευρώ

Ανατροπές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, καθιέρωση των 40 ετών ασφάλισης αντί των 37 για πλήρη σύνταξη και περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στις ηλικίες κάτω των 60 ετών περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να πάρει τον δρόμο για ψήφισή του από τη Βουλή.

Το νομοσχέδιο, την προετοιμασία του οποίου ολοκλήρωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Α. Λοβέρδος , θα τραβά μια «κόκκινη γραμμή».
Οι αλλαγές στα όρια ηλικίας και στον τρόπο .......

υπολογισμού των συντάξεων θα ισχύσουν- το πιθανότερο- σε πέντε χρόνια, από το 2015 όπως συμφωνήθηκε την τελευταία στιγμή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Βεβαίως οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε μειώσεις των νέων συντάξεων ως 18% εφόσον αυτές υπερβαίνουν τα 850 ευρώ.

Η γενική ρύθμιση προβλέπει ότι το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων θα μειωθεί στο 65% (από 70%-80% σήμερα) των αμοιβών του εργαζομένου.

Ξεχωριστή ρύθμιση για το Δημόσιο

Πέραν τούτου, εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ξεχωριστά το υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο επέρχεται σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων από 1ης Ιανουαρίου 2011, έτσι ώστε εντός τριών ετών να εξομοιωθούν με τα αντίστοιχα όρια των ανδρών συναδέλφων τους. Αυτό σημαίνει ότι και οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι (περίπου 140.000) που είχαν προσληφθεί ως το 1993 θα συνταξιοδοτηθούν στα 65 τους.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους ένστολους, δηλαδή στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς.

Ενδεχομένως από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικο ή από βουλευτές των κομμάτων να τεθεί διαδικαστικό ζήτημα. Ισως απαιτήσουν τα δύο νομοσχέδια, αφού αφορούν συντάξεις και Ταμεία, να συζητηθούν και ψηφιστούν μαζί.

Οι νέες αρχές

Η λογική περισσότερα χρόνια ασφάλισης για μικρότερο ποσό σύνταξης σε σχέση με το σημερινό καθεστώς αποτελεί τη βασική φιλοσοφία του νέου ασφαλιστικού συστήματος για όλα τα Ταμεία που επιχειρεί να οικοδομήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων θα συνταξιοδοτηθούν οι νέοι ασφαλισμένοι, αυτοί που θα αρχίσουν να εισέρχονται στην αγορά εργασίας από 1ης Ιανουαρίου 2015 και έπειτα. Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι οι αλλαγές θα ξεκινήσουν το 2018, αλλά ύστερα από απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το όριο μετατοπίζεται τρία χρόνια νωρίτερα.

Ωστόσο το νέο σύστημα θα αφορά και τους ήδη ασφαλισμένους με τον εξής τρόπο:

Θα ξεκινήσει σταδιακά να εφαρμόζεται από το 2015. Οσοι συνταξιοδοτηθούν μετά την ημερομηνία αυτή, η σύνταξή τους θα υπολογιστεί με «μεικτό σύστημα», κατά το ήμισυ με το παλαιό σύστημα και κατά το υπόλοιπο με το νέο. Δηλαδή, από τα δέκα έτη που λαμβάνονται ως βάση υπολογισμού, τα μισά θα αφορούν το παλαιό σύστημα και τα άλλα μισά τους νέους συντελεστές. Σταδιακά θα αυξάνονται τα χρόνια που θα υπολογίζονται με τον νέο τρόπο, έτσι ώστε ως το 2030 η εφαρμογή του νέου συστήματος να έχει ολοκληρωθεί.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Ενεργοποίηση δικαιωμάτων. Δεν θα πληρώσουν οι κατα κύριο επάγγελμα αγρότες.

Μετά την προχθεσινή έντονη αντιπαράθεση, χθες τα βρήκαν ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης. Και φαίνεται πως βρέθηκε και λύση, για όλη τη χώρα, για να μην πληρώνουν τα 70 ευρώ για την ενεργοποίηση, οι κατά κύριο επάγγελμα και συνταξιούχοι αγρότες.

O κ. Κοζομπόλης, επικοινώνησε μαζί του ο γ.γ. και στη συνομιλία τους .......

ο κ. Κανελλόπουλος φάνηκε να πληροφορήθηκε τελικά πως δεν ήταν μόνο η Ενωση Μεσσηνίας που έπαιρνε χρήματα από αγρότες για την ενεργοποίηση, καθώς δεν έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση και το υπουργείο δεν έχει δώσει ακόμα τα χρήματα της ενεργοποίησης στους αγρότες (τα 70 ευρώ στον καθένα).

Σε διαδοχικές επαφές του με το γενικό διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιάννη Τσιφόρο, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την Αγροτική Τράπεζα, ο κ. Κανελλόπουλος βρήκε λύση και με υπεύθυνες δηλώσεις τους οι αγρότες δεν θα πληρώνουν με την ενεργοποίηση και θα εκχωρούν στις Ενώσεις τη δυνατότητα να πάρουν τα 70 ευρώ από τους λογαριασμούς τους, όταν τα βάλει το υπουργείο.

Καλαμάτα Τροχαίο με θύμα 72χρονη από το Ασπρόχωμα

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα έγινε προχθές το απόγευμα στις 18:10 στο 78ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Τρίπολης Καλαμάτας.

ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 36χρονη κάτοικος του Δήμου Οιχαλίας, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την Ρούπα Πηνελόπη του Βασιλείου και της Αλεξάνδρας, ετών 72 κατοίκου Δ.Δ. Ασπροχώματος του Δήμου Καλαμάτας η οποία διέσχιζε πεζή κάθετα το οδόστρωμα.

Προανάκριση για τα αίτια του .........

συμβάντος διενεργεί το Τ.Τ. Καλαμάτας.

Ανακοίνωση για την εξισωτική αποζημίωση 2010

Από την Διεύθυνση Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τον υπ' αριθμόν 268219/903 έγγραφο του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων καλούνται οι παραγωγοί οι οποίοι επιθυμούν να να ενταχθούν στα μέτρα 211 και 212 (Εξισωτική αποζημίωση έτους 2010) να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης και πληρωμής μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών ταυτόχρονα με την ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης από 16 Απριλίου μέχρι και 17 Μαΐου.



Νέα ημερομηνία για τον διαγωνισμό εργολάβων δακοκτονίας.

Από την διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης για τα δημοτικά διαμερίσματα που δεν υπήρξαν αποδεκτές προσφορές στον διαγωνισμό της 4ης Μαΐου 2010 για την ανάδειξη εργολάβων δακοκτονίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 9:30π.μ. στα γραφεία της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Τριφυλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να .............

απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2761 0 22958 και 27610 24287 της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Τριφυλίας.

TUS & VGO - Εδώ ο κόσμος καίγεται.... [ Σε δύο εκδόσεις ]

Ενα φοβερό τραγουδί -αφιέρωμα στην Τζούλια Αλεξανδράτου.

Στην παρούσα ανάρτηση είναι δυο οι εκδόσεις του Η "καθαρή" και η "βρώμικη"

TUS & VGO - Εδώ ο κόσμος καίγεται.... Clean Vesrion



Ακολουθεί η Dirty Vesrion



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






Hμέρα της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.

Εγκαθιδρύθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικάνικο κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.
Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.

Η Αρχαία Ελλάδα είναι η πρωταρχική πηγή αναφοράς στην "γιορτή της μητέρας". Ήταν γιορτή της ...........

άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της η Ρέα η σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας.

Μία νεότερη εκδοχή ήταν η αποκαλούμενη "Mothering Sunday", που μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1600. Αυτή η μέρα γιορταζόταν την 4η Κυριακή της Σαρακοστής προς τιμή όλων των μητέρων της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια αυτής της μέρας, οι υπηρέτες που έμεναν στα σπίτια των αφεντικών τους έπαιρναν μία μέρα άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να περάσουν την ημέρα με τις μητέρες τους.

Καθώς ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε στην Ευρώπη η γιορτή μεταβλήθηκε προς τιμή της "Μητέρας Εκκλησίας" αλλά με τον καιρό οι δύο έννοιες συγχωνεύτηκαν. Έτσι ο κόσμος τιμούσε ταυτόχρονα την μητέρα και την εκκλησία. Παραδοσιακά δώρα όπως τα λουλούδια, τα φυτά ή οι σοκολάτες προσφέρονταν στη Γιορτή της μητέρας.

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.

Αν και πολλές χώρες έχουν δικές τους ημερομηνίες για τη γιορτή της μητέρας, όπως και δικούς τους λόγους για να γιορτάζουν μια τέτοια μέρα, η δεύτερη Κυριακή του Μάη έχει επικρατήσει διεθνώς. Έτσι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα γιορτάζει την γιορτή της μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μάη.

Η Γιορτή της μητέρας βέβαια έχει χάσει, όπως και όλες οι γιορτές, τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Βλέπετε πρώτοι οι Αμερικάνοι, χωρίς να υστερούμε οι υπόλοιποι, ανακάλυψαν ότι παρ' όλο που η γιορτή αυτή καθιερώθηκε για να γιορτάζεται η μητέρα σαν έννοια, ήταν παρόλα αυτά μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δείξει κανείς την αγάπη του για την δική του μητέρα. Γρήγορα το εμπόριο και διαφήμιση ανακάλυψαν μια νέα πηγή εσόδων και έτσι τα πρώτα συμβολικά λουλούδια της γιορτής έγιναν γρήγορα ανθοδέσμες και γλάστρες ώστε σήμερα η γιορτή της μητέρας να είναι η πιο εμπορική γιορτή για λουλούδια, γλάστρες και εποχιακά φυτά διεθνώς εκτός από τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με έρευνες η γιορτή της Μητέρας κατέχει τα τελευταία χρόνια μερίδιο 26% στο σύνολο των ετήσιων πωλήσεων λουλουδιών και φυτών που γίνονται κατά την διάρκεια των διάφορων γιορτών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΑ.