Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Τα είπανε Γιαννακοπούλου - Χατζημιχάλης

Συνάντηση στο γραφείο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Κο Φώτη Χατζημιχάλη, είχε σήμερα η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας κα Νάντια Γιαννακοπούλου.
Η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για τις δυο το μεσημέρι διεξήχθη σε πολυ καλό κλίμα και κράτησε παραπάνω από μία ώρα.
Η κα Γιαννακοπούλου έθεσε υπ’όψιν του κ. Χατζημιχάλη κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και ιδιαίτερα τη Μεσσηνία.

Αρχικά, η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε στον ..........

νέο περιφερειάρχη την ανάγκη επίσπευσης των εργασιών στον οδικό άξονα Τρίπολη – Καλαμάτα, προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου.
Επιπλέον, συζήτησε μαζί του την ανάγκη δημιουργίας ενός οδικού δικτύου που θα συνδέει όλες τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, προκειμένου το άρτιο οδικό δίκτυο να συμβάλει στην ανάπτυξη της ενιαίας Πελοποννήσου, σε όλους τους τομείς. Ακόμη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην άμεση βελτίωση του τοπικού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους δικαιούχους του προγράμματος "Νέοι Αγρότες", και τονίστηκε η ανάγκη επεξεργασίας και διαμόρφωσης συντονισμένης δράσης. Επίσης, συζητήθηκε το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των αποριμμάτων, καθώς αποτελεί ένα ζήτημα το οποίο χρήζει άμεσης λύσης, λόγω των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Στα πλαίσια της παραπάνω συνάντησης, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, η κ. Γιαννακοπούλου περιόδευσε στην Κυπαρισσία, όπου επισκέφθηκε τοπικούς φορείς και υπηρεσίες.
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αγρότες και συνεταιριστές της Τριφυλίας, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την Διεύθυνση Γεωργίας.
Η βουλευτής επισκέφθηκε, ακόμη, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και την Αστυνομική Υποδιεύθυνση, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και εργαζομένους, προκειμένου να αφουγκραστεί από πρώτο χέρι τα προβλήματά τους.

ΕΑΣ Μεσσηνίας. Ψηφιοποίηση καθημερινά μέχρι τις 7.00 το απόγευμα

Επί 12ωρη βάση θα δουλεύουν συνεχώς οι 70 υπάλληλοι της ΕΑΣ Μεσσηνίας, προκειμένου να επιτύχουν το στόχο της ψηφιοποίησης όλων των αγροτεμαχίων του νομού μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Παράλληλα, το προσωπικό της ΕΑΣ θα ενισχυθεί και με άτομα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί καταχώρησης των αγροτεμαχίων. Ήδη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Μεσσηνία έχουν διατεθεί 3 άτομα και αναμένεται να έρθουν κι άλλοι.
Επίσης, στην ΕΑΣ έχουν σταλεί πλέον όλοι οι χάρτες για την ...........

ψηφιοποίηση, πλην αυτών των περιοχών Μάνεσι και Μεταμόρφωση.

Από την ΕΑΣ ανακοινώθηκε ότι οι δικαιούχοι της ενιαίας ενίσχυσης 2009 που δεν έχουν κάνει ακόμα ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων τους, μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία της ΕΑΣ και τα υποκαταστήματα καθ’ όλη την εβδομάδα (εκτός Κυριακής) από το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.

Προτεραιότητα, με εντολή και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα δοθεί στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζουν είναι απόσπασμα ελαιοκομικού και αμπελουργικού μητρώου, τοπογραφικά διαγράμματα αγροτεμαχίων (αν υπάρχουν) και απόσπασμα κτηματολογίου (αν υπάρχει).
Αεροφωτογραφίες των αγροτεμαχίων τους οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται από το 201 γραφείο στο Διοικητήριο, στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας.

Πηγή: Θάρρος

Συνεδριάζει στις 10 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Με θέματα γύρω απο την Δ.Ε.Υ.Α.Φ. αλλα και τον προγραμματισμό προσλήψεων με συμβάσεις μίσθωσης έργου θα ασχοληθεί το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών στην πρωτη τακτική συνεδρίαση του έτους.
Σύμφωνα με την πρόσκληση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Κώστας Σαραντόπουλος η συνεδρίαση θα γίνει το απόγεμα της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2010 στις 19:00.
Τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση είναι: ......


1. Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού (ορισμένου χρόνου, με σύμβαση μίσθωσης έργου).
2. Έγκριση απόφασης 1/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού αποχέτευσης.
3. Έγκριση απόφασης 2/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού προμηθειών.
4. Έγκριση απόφασης 3/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού λειτουργίας αποθήκης.
5. Έγκριση απόφασης 4/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού αρχειοθέτησης.
6. Έγκριση απόφασης 5/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.
7. Έγκριση απόφασης 6/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού προσωπικού.
8. Έγκριση απόφασης 7/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί αποζημίωσης Προέδρου , μελών, Εισηγητή και Γραμματέα του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.
9. Έγκριση απόφασης 10/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού οικονομικής διαχείρισης.
10. Έγκριση απόφασης 11/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ, περί καθορισμού τελών συνδέσεως μετά του δικτύου αποχέτευσης, τελών χρήσης υπονόμου.
11. Έγκριση απόφασης 1/2010 Δ.Ε.Υ.Α.Φ. , περί προγραμματισμού πρόσληψης προσωπικού Δ.Ε.Υ.Α.Φ. (ορισμένου χρόνου, με σύμβαση μίσθωσης έργου).

MS Office 2010. Δώθηκε στην διάθεση του κοινού η beta εκδοση που θα ισχύει μέχρι τον Οκτώβριο 2010.

Στη διάθεση του κοινού βρίσκεται ήδη, και θα παραμείνει μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, η δοκιμαστική (beta) έκδοση του Office 2010, της νέας σουίτας εφαρμογών γραφείου της Microsoft.

Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το νέο προϊόν, το οποίο θα διατεθεί στη διεθνή αγορά εντός του έτους, μπορούν να το κατεβάσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.microsoft.com/office/2010/en/default.aspx

Με τη λήξη της άδειας λειτουργίας της .........

συγκεκριμένης δοκιμαστικής έκδοσης τον προσεχή Οκτώβριο, οι χρήστες, εφόσον επιθυμούν να παρατείνουν τη χρήση του προϊόντος, θα μπορούν να προχωρήσουν σε αγορά της τελικής έκδοσης.

Διαθέσιμα προς δοκιμή είναι και τα προϊόντα SharePoint Server 2010, Project 2010, Visio 2010, Office Web Apps για επιχειρήσεις και Office Mobile 2010.

Οι δοκιμαστικές εκδόσεις των προαναφερθέντων προϊόντων διατίθενται σε επτά συνολικά γλώσσες: αγγλικά, ισπανικά, ιαπωνικά, κινεζικά, ρωσικά, γαλλικά και γερμανικά.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Μεσσηνία

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε για μια ακόμα φορά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ακρογιάλι του Δήμου Αβίας, η σφοδρή θαλασσοταραχή και οι ισχυροί άνεμοι που επικράτησαν στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες.

Τα κύματα υπέσκαψαν την παραλιακή οδό, στο τμήμα όπου διέρχεται ο αγωγός αποχέτευσης με αποτέλεσμα από χθες και καθώς η κατάσταση επιδεινώθηκε, να έχει κλείσει για όλα τα οχήματα, ο δρόμος προς Σάνταβα και Κιτριές.

Για όσο διάστημα παραμένει κλειστός ο δρόμος, η κυκλοφορία από και προς Κιτριές γίνεται από το δρόμο της Μάνης. ,
Οι οδηγοί πρέπει να στρίβουν στο .........

ξενοδοχείο “Μessinian Bay” για Μάνη και μέσω Μεγάλης Μαντίνειας να κατευθύνονται στη Σάνταβα και τις Κιτριές. Χθες πάντως κάτοικοι του Ακρογιαλίου, επισκέφθηκαν το νομάρχη Δημήτρη Δράκο και ζήτησαν να γίνουν έργα για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της προστασίας των ακτών της περιοχής. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ανδρέας Γουρδέας σε γραπτή του δήλωση, σημειώνει πως η ζημιά στο δρόμο δεν προκλήθηκε εξαιτίας κακοτεχνιών στο έργο κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου. Καθίζηση λόγω των έντονων κυματισμών έχει υποστεί εδώ και λίγες ημέρες και ο παραλιακός πεζόδρομος του Πεταλιδίου.

Ληστεία ταχυδρόμου στο Δήμο Άριος

Θρασύτατη ληστεία ταχυδρόμου έγινε σήμερα στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ασπροπουλιάς του Δήμου Άριος, με λεία σημαντικό χρηματικό ποσό.
Ο ταχυδρόμος που είχε μαζί του χρήματα για τη διανομή των συντάξεων του ΟΓΑ, έπεσε θύμα ληστείας στα πρώτα σπίτια του χωριού από τρεις ληστές που επέβαιναν σε τζιπ.

Οι δύο από αυτούς τον ακινητοποίησαν με .......

την απειλή όπλων και μπροστά στα έντρομα μάτια δύο γυναικών που περίμεναν τα χρήματα των συντάξεων, του πήραν την τσάντα με τα χρήματα και την αλληλογραφία, επιβιβάστηκαν στο τζιπ που οδηγούσε ο τρίτος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, δύναμη της οποίας έσπευσε στον τόπο της ληστείας και κάνει έρευνα για την ανακάλυψη της ταυτότητας των ληστών, ενώ παράλληλα έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή τους.

ΕΕΤΤ: Σε δημόσια διαβούλευση κανονισμός για τηλεφωνικές υπηρεσίες

Δημόσια Διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως και την 1η Φεβρουαρίου, διεξάγει η ΕΕΤΤ, με αντικείμενο την έκδοση Κανονισμού για τον καθορισμό του βασικού επιπέδου αναλυτικής χρέωσης των δημόσιων τηλεφωνικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της ΕΕΤΤ είναι να μπορούν οι συνδρομητές να λαμβάνουν δωρεάν στον λογαριασμό τους βασικές πληροφορίες που θα τους επιτρέπουν να επαληθεύουν και να ελέγχουν τη χρέωσή τους για τη χρήση του δημόσιου τηλεφωνικού δικτύου, καθώς και να παρακολουθούν κατάλληλα τη χρήση και τις δαπάνες με τις οποίες επιβαρύνονται.

Το προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμού αφορά όλες τις δημόσιες τηλεφωνικές υπηρεσίες και ............

μεταξύ άλλων, περιέχει συγκεκριμένες προβλέψεις για πακέτα προκαθορισμένου ή απεριόριστου δωρεάν χρόνου ομιλίας/ αριθμού γραπτών μηνυμάτων / εικονομηνυμάτων / όγκου ή χρόνου μεταφοράς δεδομένων. Επιπλέον, παρέχει στο συνδρομητή την εναλλακτική δυνατότητα να παρακολουθεί την ανάλυση των χρεώσεών του ηλεκτρονικά.

Πηγή: Καθημερινή

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο Πτέρης (Σκλαβέϊκα) Μεσσηνίας

Επιστολή από τον Σύλλογο Πτέρης (Σκλαβέϊκα) με το νέο Διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου στα γραφεία του συλλόγου στην Αθήνα.

Στην επιστολή τους το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την πορεία που θα έχει ο σύλλογος με αφορμή την περιορισμένη προσέλευση του κόσμου για να ψηφίσει στις αρχαιρεσίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που λάβαμε αναφέρει τα εξής: ........

Στις 22 Νοεμβρίου 2009, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Αυλωνιτών, στην οδό Πειραιώς 68β – Αθήνα, διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας, για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. 2010-2012.

Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη από πλευρά προσέλευσης μελών (γι’ αυτό άλλωστε πήγαμε στην δεύτερη Κυριακή) και αυτό έχει αρχίσει να μας δυσκολεύει όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, τόσο για την δήλωση υποψηφιοτήτων, όσο και για το τι εξέλιξη θα έχει ο Σύλλογος (???) μετά από αυτή την διετία!!!

Αυτό που μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε να ξαναφέρουμε εσάς και τα παιδιά σας (την νεολαία μας δηλαδή) πιο κοντά στο Σύλλογο και τις εκδηλώσεις του, χωρίς αντιπαλότητες και διαξιφισμούς του παρελθόντος, ευελπιστώντας και στη δική σας διάθεση για βοήθεια, αν θέλουμε (!!??) να συνεχίσει ο Σύλλογος την ανοδική του πορεία στις προσπάθειες υλοποίησης έργων, για να είναι ένα χωριό που δεν θα του λείπει τίποτα!!! και τα παιδιά μας θα το χαρούν στο μέλλον όπως τους αξίζει…

Σας παρουσιάζουμε το νεοεκλεγέν Δ.Σ. 2010-2012:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σταυρόπουλος Χρήστος του Δημητρίου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σκλάβος Ιωάννης του Δημητρίου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Εσπερίδης Ιωάννης του Θεοδώρου

ΤΑΜΙΑΣ: Βίτσιου- Σταυροπούλου Δήμητρα του Ηλία

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Παναγόπουλος Ηλίας του Φώτη


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Σκλάβος Γεώργιος

Θεοδωρακόπουλος Γεώργιος

Με τιμή το Δ.Σ.


Φιλιατρά News

Το κόψιμο του καπνίσματος αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη

Όσοι κόβουν απότομα το κάπνισμα έχουν 70% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου Β, κατά τα πρώτα έξι χρόνια αποχής, σε σχέση με τους μη καπνιστές, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι ότι όσοι κόβουν την άσχημη αυτή συνήθεια, τείνουν να παίρνουν βάρος.

Ωστόσο, η μελέτη του Annals of Internal Medicine υπογράμμισε ότι αυτό δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να συνεχίσει κανείς το κάπνισμα.

Η ομάδα Johns Hopkins τόνισε ότι ...............

το κάπνισμα εξακολουθεί να συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο ανάπτυξης τόσο του διαβήτη τύπου Β όσο και πολλών άλλων προβλημάτων υγείας, όπως καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά επεισόδια και καρκίνος.

Οι ίδιοι προειδοποιούν: "Αν καπνίζεις, κόψε το. Αυτό είναι το σωστό” και προσθέτουν ότι "οι άνθρωποι θα πρέπει παράλληλα να φροντίσουν για το βάρος τους".

Η μελέτη, που βασίστηκε σε 10.892 άτομα μέσης ηλικίας που παρακολουθήθηκαν για 17 χρόνια, ανακάλυψε ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης τύπου διαβήτη Β, ήταν υψηλότερος κατά τα τρία πρώτα έτη μετά τη διακοπή του καπνίσματος.

Περίπου το 1,8% όσων κόβουν το κάπνισμα εμφανίζει διαβήτη τύπου Β κάθε χρόνο στο διάστημα των τριών πρώτων χρόνων.

Αν οι πρώην καπνιστές δεν εμφανίσουν την ασθένεια τα πρώτα 10 χρόνια, τότε ο κίνδυνος ανάπτυξης επιστρέφει στα κανονικά επίπεδα.

Ακόμη, όσοι καταβάλλουν προσπάθειες να κόψουν το κάπνισμα έχουν σταθερά αυξημένο κατά 30% κίνδυνο ανάπτυξης του διαβήτη, σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Κατά την ασθένεια, το σώμα είτε αδυνατεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη είτε δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει σωστά, οδηγώντας σε ανεξέλεγκτα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αν δεν ακολουθηθεί θεραπεία, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες, όπως τύφλωση, νεφρική ανεπάρκεια και νευρική βλάβη.

Ένα από τα κύρια αίτια ανάπτυξης της ασθένειας, είναι η παχυσαρκία και η αύξηση του βάρους. Οι μελετητές ανακάλυψαν ότι το μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου τύπου Β, έχουν όσοι καπνίζουν πολύ και όσοι παίρνουν βάρος. Κατά μέσο όρο, κατά τη διάρκεια των 3 πρώτων χρόνων της έρευνας, αυτοί που έκοψαν το κάπνισμα πήραν 3,8 κιλά.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν την σημασία του ελέγχου τους βάρους των ασθενών, όταν τους συμβουλεύουν να κόψουν το κάπνισμα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Νεκρός εντοπίστηκε νεαρός άνδρας σε χείμαρρο στη Μεσσηνία

Νεκρός βρέθηκε απο αστυνομικούς του τμήματος Μεσσήνης μέσα σε χείμαρρο, 25χρονο κάτοικο του Αγίου Νικολάου του Δήμου Αριστομένους.
Το πτώμα του νεαρού άνδρα βρέθηκε μετά από έρευνες των ανδρών του ΟΠΚΕ και της πυροσβεστικής αργά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος μαζί με τον 14χρονο επέστρεφαν πεζοί προς το χωριό τους απο το χωριό Παλαιά Αετοφωλιά.

Ενω βρίσκονταν στα μέσα της διαδρομής ...........

για άγνωστο λόγο ο 25χρονος άλλαξε διαδρομή και από τότε αγνοούνταν τα ίχνη του.
Κλήθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική όπου ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση του για να καταλήξει να βρεθεί μετά τα μεσάνυχτα νεκρός.

Προανάκριση για τα αίτια του θανάτου διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Μεσσήνης.

Σχέδιο τριετίας για την οικονομία

Σχέδιο τριετίας για την για τη δημοσιονομική προσαρμογή θα εφαρμόσει η κυβέρνηση ώστε να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου της.

Μετά το πέρας της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ ή των φόρων στα καύσιμα, συμπληρώνοντας ότι στο επίκεντρο παραμένει ο πολίτης.

«Δεν θα υπάρξουν άδικα μέτρα, θα υπάρξουν .........

δίκαιες αποφάσεις με επίκεντρο τον πολίτη» τόνισε κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αιτιολογώντας την επιτάχυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής , ενώ η Λούκα Κατσέλη συμπλήρωσε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν «τώρα τα μέτρα».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν από την άφιξη στην Αθήνα κλιμακίου της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διαβουλεύσεις και ενημέρωση σχετικά με τους στόχους και τα μέτρα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης που αναμένεται να υποβάλει στα τέλη του μήνα η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

Τη σύσκεψη για την οικονομία στο Μαξίμου θα ακολουθήσει άλλη μία στις 15:30 για τον εκλογικό νόμο.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Αντίδραση της ΑΔΕΔΥ στα κυβερνητικά σενάρια για εξίσωση των ορίων ηλικίας

Την έντονη αντίδρασή της για την άμεση προώθηση της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών στο Δημόσιο στην οποία προχωρεί η κυβέρνηση με σχετικό νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή μέχρι το Φεβρουάριο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ.

«Η τυχόν υλοποίηση αυτών των σεναρίων που εκτός των άλλων έρχονται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναγκαστική έξοδο από την εργασία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων γυναικών στο Δημόσιο και θα οδηγήσουν σε διάλυση τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και τις Δημόσιες Υπηρεσίες», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ και συμπληρώνει:
«Επιπλέον θα επιβαρύνουν δεκάδες ...........

χιλιάδες εργαζόμενες στο Δημόσιο με πρόσθετα χρόνια παραμονής στην υπηρεσία και θα φαλκιδεύσουν το χαρακτήρα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού με την απόφαση του ΔΕΚ το ασφαλιστικό σύστημα στο Δημόσιο από Κοινωνικό μετατρέπεται σε επαγγελματικό».

Καλεί μάλιστα την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα παραπάνω σχέδια και να πάρει όλα τα μέτρα για την προστασία και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο Δημόσιο, καθώς και του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Ιανουαρίου 2010

Ele5.jpg (663 KB) 8arr05.jpg (253 KB) foni05.jpg (310 KB)