Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Κύπελλο Μεσσηνίας. Ηρακλής Καλαμάτας - Εράνη 2 - 3.

Σημαντικό προβάδισμα της Εράνης για τον τελικό.

Παίζοντας χωρίς αρκετούς βασικούς παίκτες, όπως οι Χαριάτης, Ψάρρης, Γεωργιόπουλος η Εράνη επικράτησε χθες στο γήπεδο του Στρατοπέδου με 2-3 σε βάρος του Ηρακλή Καλαμάτας, στο πλαίσιο των ημιτελικών του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Οι Φιλιατρινοί προηγήθηκαν με 0-3 (στο 35’ κεφαλιά του Σταύρου Γιάννη, στο 64’ με τον Παναγιώτη Κοτσιρά και στο 65’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Πολυνίκης Παναγιωτίδης (το κέρδισε ο Κόλλιας), ενώ οι Καματιανοί πίεσαν στο τελευταίο 20λεπτο αγγίζοντας στο φινάλε ακόμη και ......

την ισοφάριση: στο 75’ κεφαλιά του Γιαννουκάκη 1-3, 77’ με ανάποδο ψαλίδι του Φίλαϊ (ο Γιαννουκάκης έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά μάλλον είχε ήδη περάσει τη γραμμή) το 2-3, ενώ στο 89’ κεφαλιά του Γιαννουκάκη έφυγε ελάχιστα άουτ.

Τον αγώνα «σφύριξε» Κώστας Ψηλοπαναγιώτης, με βοηθούς τους Γιώργο Κότσαρη και Νίκο Τουρλομούση.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κουκούτσης, Μαυροειδάκος, Βιδάκης, Αναστασόπουλος (42’ λ. τρ. Λόγγρος), Κουτσαντώνης, Τσιλίκος, Φίλαϊ, Λούγκα (83’ Μάρρης), Μπαχράμης (60’ Φυκούρας), Γιαννουκάκης, Γρηγορόπουλος.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Κυράνης, Μιχαλακόπουλος, Ανδρεόπουλος, Ντινιώτης, Κώτσος (72’ Γκίνος), Καραχάλιος, Παναγιωτίδης, Κοτσιράς, Κόλλιας, Γιάννης (80’ Βλασόπουλος).

- Ο επαναληπτικός που θα κρίνει το εισιτήριο για τον τελικό θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου στα Φιλιατρά.

-Στο άλλο παιχνίδι η Πύλος κέρδισε στην έδρα της τον Πανθουριακό με 1-0.

MG_1727.jpg (79 KB) MG_1781.jpg (92 KB) MG_1829.jpg (94 KB) MG_1847.jpg (90 KB)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χριστίνα Ελευθεράκη
Εφημερίδα Θάρρος


Κα Ελευθεράκη, το Φιλιατρά News σας ευχαριστεί πολύ για το ρεπορτάζ που μας προσφέρατε.

Ζητά αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας το επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επιστολή στον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Νικόλαο Σηφουνάκη απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Κος Γιώργος Καραμπάτος.
Συγκεκριμμένα στην επιστολή του ο Κος Καραμπάτος αναφέρει: ......

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Όπως είναι γνωστό, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα πρέπει να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει, όχι μόνο την τρέχουσα εξαγωγική και τουριστική δραστηριότητα του Νομού μας και γειτονικών περιοχών άλλων Νομών, αλλά –από την άνοιξη του 2010- τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση των τελευταίων 30 και πλέον ετών, την Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Μεσσηνίας, που ανήκει στην εταιρεία ΤΕΜΕΣ ΑΕ, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώθηκε και τον Μάιο του 2010 τίθεται σε λειτουργία.
Κατά την πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία σας και στην οποία συζητήθηκαν οι αναγκαίες βελτιώσεις των αεροδρομίων της Χώρας, δεν προκύπτει, τουλάχιστον από τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ότι έγινε λόγος για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και για τα έργα, που επείγουν να αναληφθούν σε αυτό και όσον αφορά στο διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης και όσον αφορά στις λοιπές εγκαταστάσεις (είναι καταγεγραμμένα από τις υπηρεσίες της ΥΠΑ).

Παράκληση εφόσον τα δημοσιεύματα είναι ακριβή, να ληφθούν το συντομότερο υπόψη οι ανάγκες του αεροδρομίου της Καλαμάτας και να γίνει ο σχετικός άμεσος προγραμματισμός έργων. Εάν ήδη υφίσταται τέτοιος προγραμματισμός, παράκληση να δώσετε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου σας να μας ενημερώσει σχετικά.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Ασθενής σεισμική δόνηση τώρα.

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 18:55 στην περιοχή της Τριφυλίας.

Σε λίγο τα νεότερα.

UPDATE

Iδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός στην Καλαμάτα όπως μας είπε φίλος του blog


UPDATE 19:15

Μέγεθος σεισμού 4,4 R και το επίκεντρο εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα βόρεια της Καλαμάτας, στον Ταϋγετο.




Προτεραιότητα η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση

Σύσκεψη για την αναμόρφωση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό την Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και την Υφυπουργού Εύη Χριστοφιλοπούλου, με τη συμμετοχή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στη δομή, την οργάνωση, και τη λειτουργία της με συνέπεια τη μείωση του μαθητικού δυναμικού της και σοβαρές επιπτώσεις στις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

Η ενίσχυση της ΤΕΕ τέθηκε ως προτεραιότητα από ........

την πολιτική ηγεσία προκειμένου να αποτελέσει μια ποιοτική διαδρομή για την ικανοποίηση των κοινωνικών, επαγγελματικών και ατομικών αναγκών των μαθητών.

Η Υπουργός έθεσε τους άξονες του σχεδίου δράσης τόσο για την άμεση αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων από την επόμενη σχολική χρονιά, όσο και για την προετοιμασία της συνολικής αναμόρφωσης της ΤΕΕ από τον Σεπτέμβριο 2011.

Η αναμόρφωση της ΤΕΕ, θα στηριχθεί στη σοβαρή αποτύπωση της πραγματικότητας μέσω της μελέτης σε βάθος των προβλημάτων, ώστε οι πολιτικές αποφάσεις που θα προκύψουν να βασίζονται σε τεκμηριωμένες θέσεις και με την συναίνεση της κοινωνίας, των μαθητών και του εκπαιδευτικού κόσμου.

Να πληρώνονται με κουπόνια μέσω ΟΓΑ οι εργάτες στα αγροκτήματα προτείνει η κυβέρνηση

Πρόταση να πληρώνονται οι ανασφάλιστοι μέχρι σήμερα εργάτες στα αγροκτήματα με ένα είδος κουπονιού ή επιταγής που θα εξαργυρώνουν στη συνέχεια στον ΟΓΑ παρουσίασε χθες το υπουργείο Εργασίας, μέσω του υφυπουργού κ. Γιώργου Κουτρουμάνη.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, ο εργοδότης θα «πληρώνει» τον ασφαλισμένο στον ΟΓΑ με διπλότυπα κουπόνια. Το ασφαλιστικό ταμείο θα αποδίδει στον εργαζόμενο την καθαρή αμοιβή του παρακρατώντας την εισφορά, ενώ ο εργοδότης θα έχει έκπτωση φόρου.

Η εκτίμηση είναι ότι με το νέο αυτό μέτρο, ο .........

ΟΓΑ και το ΙΚΑ θα έχουν ημερήσιο όφελος περίπου 2 εκατ. ευρώ, αφού στο σύστημα θα ενταχθούν περίπου 250.000 εργαζόμενοι (κυρίως αλλοδαποί).

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Υποβολή αιτήσεων - δηλώσεων των υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2010

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση από 1 έως 22 Φεβρουαρίου.

Υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης Αίτησης – Δήλωσης είναι : ........

Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)

Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ

Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2008 ή 2009 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.

Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) - ομάδας Β΄.

Ε) οι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)

Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Ήδη αναρτήθηκαν τα πέντε κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης – Δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: www.ypepth.gr.
Ο υποψήφιος είτε από το διαδίκτυο είτε από το Λύκειό του θα προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, θα συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στην Αίτηση - Δήλωση και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, όπου θα την υποβάλει ηλεκτρονικά.

Ειδικότερα :
Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1), στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι αυτοί με την Αίτηση – Δήλωση, πλην των άλλων, θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να το εξεταστούν πανελλαδικά.

Β) οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2) στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους. Μαζί με την Αίτηση - Δήλωση συνυποβάλλουν:

i) αντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου άλλου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο που λειτουργεί στο εξωτερικό συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της Χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο Σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίδει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της Χώρας αυτής. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, εκτός των ανωτέρω, συνυποβάλλεται επιπλέον βεβαίωση της οικείας Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη νόμιμη λειτουργία του Σχολείου αυτού στην Ελλάδα,

ii) την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2008 ή 2009 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και τα ΤΕΦΑΑ υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3), χωρίς δικαιολογητικά στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλουν ΜΟΝΟ την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 4), χωρίς δικαιολογητικά στο σχολείο τους.

Ε) οι απόφοιτοι–κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 5), στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Μαζί με την Αίτηση - Δήλωση συνυποβάλλουν:

i) αντίγραφο του απολυτηρίου τους

ii) την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Από το Υπουργείο Παιδείας αποστέλλεται προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετική εγκύκλιος για τη συμπλήρωση των Αιτήσεων - Δηλώσεων και τα πέντε (5) υποδείγματα της Αίτησης- Δήλωσης με αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες.
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία 1 - 22 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ως άνω υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ -ΟΜΑΔΑ Β΄ (μαθητές και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 22 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Γονικές παροχές. Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο στην βουλή.

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις γονικές παροχές και την φορολόγηση των τσιγάρων και των ποτών. Επικρίσεις διατύπωσε η αντιπολίτευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προχειρότητα και για φορολογική επιδρομή με θύμα τη μεσαία τάξη.

«Η φορολογική πολιτική δεν γίνεται με δόσεις, δεν προαναγγέλλεται, δεν ανακοινώνεται, γιατί είναι πολύ λογικό ότι ο κάθε πολίτης θα αντιδράσει άμεσα» σχολίασε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Καράογλου, ζητώντας μάλιστα και ονομαστική ψηφοφορία για το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά στις γονικές παροχές.

Σημείο κριτικής υπήρξε επίσης η διαφορά που σημειώνεται στην φορολόγηση των ατύπων ..........

χρηματικών δωρεών και των δωρεών σε μετοχές.

«Τρελός είμαι να πάω να φορολογηθώ με 10%, ενώ μπορώ να τη μεταφέρω σε μια εταιρεία και να μεταβιβάσω τις μετοχές της εταιρείας στο γιό μου με 1%; Και αν είμαι και μεγαλομέτοχος με εισηγμένη εταιρεία, μεταβιβάζω και μετοχικά πακέτα στο γιό μου και πληρώνω 0,6%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας έχουν τακτοποιηθεί, είτε με το προηγούμενο πλαίσιο, είτε στους δύο τελευταίους μήνες. Δεν αγγίζονται οι οφ σορ εταιρείες», επεσήμανε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Kριτική ασκήθηκε επίσης για το συνυπολογισμό των υποθέσεων παροχών από το 1990 στον υπολογισμό του φόρου. Ο συνυπολογισμός αυτός, σε συνδυασμό με την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, εξανεμίζει κατά την αντιπολίτευση, τα οφέλη από την ενδεχόμενη αύξηση των αφορολόγητων ορίων.

Έμφαση έδωσε η ΝΔ στο ενδεχόμενο επιδείνωσης της κρίσης στην οικοδομή, ενώ και ο ΛΑΟΣ προέβλεψε καθίζηση της Κτηματαγοράς.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, υπογράμμισε πως η χώρα δανείζεται κάθε μέρα 145 εκατ. ευρώ, οπότε «δεν μπορείτε να κάνετε πράγματα αντίθετα στην κοινή λογική: Αφήστε την οικοδομή ελεύθερη και μην την τσαλακώνετε. Πείτε ότι καταργείτε το πόθεν έσχες αν πρόκειται να χτίσει κανείς σπίτι. Έτσι θα βγουν τα λεφτά για να χτιστούν σπίτια και από «νεκρά λεφτά» θα πάρετε πολλά 19%...».

Ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, συμπέρανε πως από τη συζήτηση γίνεται κατανοητό ότι ήταν απαράδεκτες υπέρ της μεγάλης περιουσίας οι ρυθμίσεις της ΝΔ και τόνισε πως το νομοσχέδιο έρχεται «ώστε να πάψουν οι γονικές παροχές των φτωχών να επιδοτούν τις παροχές των πλουσίων και των κατεχόντων».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υφυπουργός, όπως επίσης και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γ. Αμοιρίδης και άλλοι βουλευτές, επεσήμαναν πως για μεταβιβαζόμενες αξίες μέχρι 310.000 ευρώ, η φορολογική επιβάρυνση είναι μικρότερη με το νέο σύστημα σε σχέση με το ισχύον - θέση που αμφισβήτησε η αντιπολίτευση, ενόψει αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Ο κ. Σαχινίδης σημείωσε επίσης, πως το νομοσχέδιο εισήχθη κατεπειγόντως, καθώς παρατηρήθηκαν «αθρώες μεταβιβάσεις σε Δ.Ο.Υ. πλουσίων περιοχών, με προφανή σκοπό την ακύρωση του κοινωνικού διαλόγου - μεταβιβάσεις που ήταν αυξημένες και ποσοτικά». Το επιχείρημα αυτό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χ. Σταϊκούρας, το χαρακτήρισε «επικοινωνιακό δημιούργημα, με έντονη την αύρα του λαϊκισμού, ώστε οι ρυθμίσεις να καταστούν πιο εύπεπτες απ’ την κοινωνία».

Στην κριτική για την φορολόγηση των χρηματικών δωρεών, ο υφυπουργός παρατήρησε πως «οι γονείς δεν χαρίζουν χρήμα, αλλά έχουν κοινούς λογαριασμούς με τα παιδιά τους. Χρηματική δωρεά που κατατίθεται στην Εφορία, σημαίνει ότι ο γονιός θέλει να καλύψει το πόθεν έσχες του γιού του».

Σχετικά με το συνυπολογισμό των προηγούμενων γονικών παροχών από το 1990, ο κ. Σαχινίδης υπενθύμισε πως το μέτρο δεν είναι πρωτοφανές, «ίσχυε επί 80 χρόνια μέχρι που το κατήργησε ο Γ. Αλογοσκούφης», και παρατήρησε ότι «πολλαπλές παροχές είχαν την δυνατότητα να κάνουν μονάχα άτομα με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Όταν λοιπόν κάνετε κριτική κύριοι της Αριστεράς, κοιτάξτε να δείτε ποιους εξυπηρετείτε».

Τέλος, η φορολόγηση της γονικής παροχής μετοχών, θα ρυθμιστεί κατά τον κο Σαχινίδη, «πολύ σύντομα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κλείνει από σήμερα και το Λύκειο Γαργαλιάνων

Διακόπτει από σήμερα Τετάρτη και για μια εβδομάδα την λειτουργία του το Λύκειο των Γαργαλιάνων καθώς εμφανίστηκαν κρούσματα της γρίπης των Χοίρων σε μαθητές τις προηγούμενες ημέρες και είχν κλείσει για προληπτικούς λόγους 3 τμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάτη και φίλου του Φιλιατρά News από τους Γαργαλιάνους από σήμερα θα είναι κλειστή και η 6η Τάξη (ΣΤ') του δευτέρου Δημοτικού σχολείου Γαργαλιάνων.

Επαναλειτουργεί το Λύκειο Φιλιατρών ........

Επαναλειτουργεί από σήμερα το Λύκειο Φιλιατρών που την προηγούμενη εβδομάδα είχε κλείσει για περιστατικά γρίπης που είχαν εμφανιστεί σε μαθητές.

Κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων σε γενική συνέλευση

Σε Γενική συνέλευση συγκαλεί τα μέλη του ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλίανων την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα στην Δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης.

Αντικείμενο της Γενικής συνέλευσης είναι οι Αγροτικές κινητοποιήσεις η συμμετοχή και τα αιτήματα του αγροτικού συλλόγου.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους που απέστειλαν στα ΜΜΕ του Νομού, ο Αγροτικός σύλλογος καλεί στην συνέλευση και το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Γαργαλιάνων.

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι μία μέρα ...........

πριν και συγκεκριμένα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 θα διεξαχθεί στην ΧΩΡΑ Τριφυλίας ευρεία αγροτική σύσκεψη με τους φορείς των αγροτών για να κουβεντιάσουν τα αγροτικά ζητήματα του κλάδου.

Πακέτο Μπατζελή 870 εκατομμυρίων ευρώ. Ζεστό κοινοτικό χρήμα. Ποιοί θα τα πάρουν.

Ποσό 869,8 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους καταβάλλεται άμεσα στους έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή.

Πρόκειται για τακτοποίηση πληρωμών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», καταβολή Εξισωτικών Αποζημιώσεων 2007 και 2008, ενίσχυση των καπνοκαλλιεργητών και μέτρα στήριξης για το ελαιόλαδο, το σκληρό σιτάρι, τα κτηνοτροφικά προϊόντα και τις μειονεκτικές περιοχές στο πλαίσιο του άρθρου 68. Το τελευταίο αποτελεί πρόταση της Ελλάδας στην Ε.Ε. στο πλαίσιο της εφαρμογής του "ελέγχου υγείας¨της ΚΑΠ.

Αναλυτικά, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και .......

Τροφίμων εντός του μηνός Φεβρουαρίου τακτοποιείται μια σειρά χρόνιων εκκρεμοτήτων ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαπραγμάτευση για την πρόσθετη στήριξη των παραγωγών ελαιολάδου και σκληρού σιταριού καθώς και των κτηνοτροφικών προϊόντων και των μειονεκτικών περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα:

Α) Πληρωμές που αφορούν το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής

1. Σχέδια βελτίωσης

o 495 δικαιούχους φυτικής παραγωγής που εντάχθηκαν την περίοδο 2003-2005

o 550 δικαιούχους ζωικής παραγωγής (κτηνοτρόφους) που εντάχθηκαν την περίοδο 2003-2005

οι οποίοι αποτελούν ανειλημμένες υποχρεώσεις που εκκρεμούσαν από το Γ' ΚΠΣ 4 χρόνια, ύψους 50 εκ €.

2. Νέοι Αγρότες

o 863 δικαιούχους από την προκήρυξη 2005

o 440 δικαιούχους από την προκήρυξη 2006

οι οποίοι αποτελούν ανειλημμένες υποχρεώσεις που εκκρεμούσαν από το Γ ΚΠΣ τέσσερα χρόνια, ύψους 7,5 εκ € εντός Φεβρουαρίου

3. Εξισωτική αποζημίωση

Είναι γνωστό ότι στο πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι δαπάνες για την εξισωτική αποζημίωση είχαν μειωθεί από 860 εκ € για την περίοδο 2000-2006 σε 440 εκ € για την περίοδο 2007-2013. Για τον λόγο αυτό είχαν ουσιαστικά σταματήσει οι πληρωμές για 1,5 χρόνια λόγω εξάντλησης των πιστώσεων του προγράμματος.

Μετά την έγκριση της τροποποίησης του προγράμματος τον Δεκέμβριο του 2009 θα γίνουν οι εξής πληρωμές:

o Εξισωτική Αποζημίωση 2007 για τους υπόλοιπους 10.000 περίπου δικαιούχους κατά κύριο λόγο κτηνοτρόφους ύψους 16 εκ € (1.600 € ανά δικαιούχο με μέγιστο τις 5.500 €) μέχρι 31.1.2010

o Εξισωτική Αποζημίωση 2008 για 60.000 περίπου δικαιούχους που έχουν υποβάλει σωστά δικαιολογητικά κατά κύριο λόγο κτηνοτρόφους ύψους 120 εκ € (2.000 € ανά δικαιούχο με μέγιστο τις 5.500 €) μέχρι 12.2.2010

Β) Ενίσχυση των Καπνοκαλλιεργητών

Τον Απρίλιο του 2004 στο πλαίσιο της τροποποίησης της ΚΟΑ Καπνού ελήφθη μια άδικη απόφαση για τους καπνοκαλλιεργητές, με σοβαρές επιπτώσεις στο εισόδημα τους: μειώθηκαν οι άμεσες ενισχύσεις τους από το 2010 κατά 50% σε σχέση με το 2009.Το συνολικό ποσό που έχαναν οι καπνοπαραγωγοί σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, για την τριετία 2010-2012, έχει υπολογισθεί σε 568,3 εκ.€.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξαντλώντας κάθε δυνατή προσπάθεια διασφάλισε τους πόρους και μετά από διαβούλευση με τους εκπροσώπους των καπνοπαραγωγών αποφάσισε να διαθέσει το σύνολο της απώλειας των 568,3εκ. € στους ίδιους τους καπνοπαραγωγούς με προτεραιότητα σ' αυτούς που συνεχίζουν να παράγουν είτε καπνό είτε διατροφικά προϊόντα.

Τα μέτρα που προγραμματίζονται για τη χορήγηση του ποσού θα αναρτηθούν αύριο, Τετάρτη 20-1-2010 στην ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ (www.minagric.gr)

Γ) Μέτρα για το ελαιόλαδο, το σκληρό σιτάρι, τα κτηνοτροφικά προϊόντα και τις μειονεκτικές περιοχές.

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε ένα ποσό 108 εκατομμυρίων ευρώ/έτος να δοθούν σε κτηνοτρόφους κυρίως στις μειονεκτικές περιοχές αλλά και σε παραγωγούς ελαιόλαδου και σκληρού σιταριού για την τριετία 2010-2012. Από το ποσό αυτό:

· 28 εκ. € το χρόνο κατανέμονται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας σκληρού σιταριού. Το ποσό θα δοθεί σαν πρόσθετη ενίσχυση στους παραγωγούς, πέρα δηλαδή από την ενιαία ενίσχυση που εισπράττουν. Στόχος είναι η ανάκαμψη και η στροφή στην ποιότητα, ώστε οι γεωργοί να μειώνουν αφενός το κόστος τους αλλά και να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές στην αγορά.
· 10 εκ .€ το χρόνο θα δοθούν σαν πρόσθετη ενίσχυση για την παραγωγή ποιοτικών, ΠΟΠ και ΠΓΕ ελαιοκομικών προϊόντων και για την προώθηση στην αγορά αυτών των υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων.

· 13,6 εκ. € το χρόνο θα δοθούν σαν πρόσθετες ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους που διατηρούν μοσχίδες για αναπαραγωγή, θηλάζουσες αγελάδες και αγελάδες κρεοπαραγωγής στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Οι ενισχύσεις αυτές είναι 100€ ανά μοσχίδα αναπαραγωγής, ηλικίας 16-24 μηνών και ανά θηλάζουσα αγελάδα και προσαυξάνεται κατά 80€ για τα αντίστοιχα ζώα καθαρών φυλών.
· 26,4 εκ. € το χρόνο θα δοθεί στους κτηνοτρόφους που διατηρούν πάνω από 50 προβατίνες ή αίγες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Το ύψος της ενίσχυσης είναι 3€ ανά ζώο και προσαυξάνεται κατά 2€ ανά ζώο εφόσον πρόκειται για παραδοσιακές ντόπιες φυλές.

Επιπλέον, σε παραγωγούς ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, κατά κύριο λόγο κτηνοτρόφους, θα διανεμηθούν νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης συνολικού ποσού 30 εκ. €. Το μέτρο στοχεύει στην ανακατανομή των επιδοτήσεων ώστε να υποστηριχθούν οι γεωργοκτηνοτρόφοι, που το εισόδημά τους έχει πληγεί περισσότερο το τελευταίο διάστημα.

Σημειώνεται ότι τα ποσά αυτά αντιπροσωπεύουν ένα παρακράτημα μόλις 1,9% της ενιαίας ενίσχυσης αντί 5,3% που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση τον Ιούλιο 2009 και το οποίο μάλιστα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί και για μέτρα που αντικειμενικά ήταν αδύνατο να εφαρμοσθούν.

Τέλος, ένα πρόσθετο ποσό περί τα 50 εκ. € κατανέμεται στον τομέα του γάλακτος, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για τον εκσυγχρονισμό και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα, που αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια.

Lady Gaga - Bad Romance

Μουσική Καλημέρα με την πολύ Sexy Lady Gaga.
Καλημέρα Φιλιατρά. Καλημέρα Μεσσηνία. Καλημέρα Ελλάδα.




Και οι στίχοι του Bad Romance ...........


Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!
Caught in a bad romance
Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!
Caught in a bad romance
Rah rah ah-ah-ah!
Ro mah ro-mah-mah
Gaga Ooh-la-la!
Want your bad romance

Rah rah ah-ah-ah!
Ro mah ro-mah-mah
Gaga Ooh-la-la!
Want your bad romance

I want your ugly
I want your disease
I want your everything
As long as it’s free
I want your love
Love-love-love
I want your love

I want your drama
The touch of your hand
I want you leathe-studded kiss in the sand
I want your love
Love-love-love
I want your love
Love-love-love
I want your love

You know that I want you
And you know that I need you
I want it bad
Your bad romance

I want your loving
And I want your revenge
You and me could write a bad romance
(Oh-oh-oh-oh-oooh!)
I want your loving
All your love is revenge
You and me could write a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Rah rah ah-ah-ah!
Ro mah ro-mah-mah
Gaga Ooh-la-la!
Want your bad romance

I want your horror
I want your design
‘Cause you’re a criminal
As long as your mine
I want your love
Love-love-love
I want your love, uhh

I want your psycho
Your vertigo stick
Want you in my room
When your baby is sick
I want your love
Love-love-love
I want your love
Love-love-love
I want your love

You know that I want you
And you know that I need you
(‘Cause I’m a freak bitch, baby!)
I want it bad
Your bad romance

I want your loving
And I want your revenge
You and me could write a bad romance
(Oh-oh-oh-oh-oooh!)
I want your loving
All your love is revenge
You and me could write a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Rah rah ah-ah-ah!
Ro mah ro-mah-mah
Gaga Ooh-la-la!
Want your bad romance

Work-work fashion baby
Work it
move that bitch crazy
Work-work fashion baby
Work it
move that bitch crazy
Work-work fashion baby
Work it
move that bitch crazy
Work-work fashion baby
Work it
I’m a freak bitch baby

I want your love
And I want your revenge
I want your love
I don’t wanna be friends

J'veux ton amour
Et je veux ton revenge
J'veux ton amour
I don't wanna be friends

Oh-oh-oh-oh-oooh!
(I don't wanna be friends)
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance

(I don't wanna be friends)
Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!
(Want your bad romance)
Caught in a bad romance
(Want your bad romance)

I want your loving
I want your revenge
You and me could write a bad romance
(Oh-oh-oh-oh-oooh!)
I want your loving
All your love is revenge
You and me could write a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
(Want your bad romance)
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance
(Want your bad romance)
Oh-oh-oh-oh-oooh!
(Want your bad romance)
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Rah rah ah-ah-ah!
Ro mah ro-mah-mah
Gaga Ooh-la-la!
Want your bad romance

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 20ης Ιανουαρίου 2010

Ele20.jpg (706 KB) 8arr20.jpg (205 KB) Foni20.jpg (305 KB)