Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

"Η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου"

"Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας", αναφέρει άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Money Week, προσεγγίζοντας διαφορετικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Η συντάκτης του άρθρου, Μέριν Σόμερσετ Βεμπ, προειδοποιεί επί της ουσίας τους Ευρωπαίους ότι το ενδιαφέρον τους θα πρέπει να εστιάζεται στο να πειστεί η Ελλάδα να δεχθεί κάποια μέτρα: "Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη.
Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη ..........

δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί"!

Η Ελλάδα αποκαλείται ως "η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο": Η συγγραφέας του άρθρου καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους – και όχι μόνο – της Ελλάδας να "είναι πιο ευγενικοί", αφού κρατάει υποτίθεται στα χέρια της η χώρα μας την επιβίωση ή την καταστροφή! Και προσθέτει, ότι "μετά από μια αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα έχει έναν από τους πλέον υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη. Το μόνο που θα κάνει είναι να βελτιώσει τη θέση της. Σαφώς κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν θα θέλουν να δανείσουν μια χώρα που πτώχευσε πρόσφατα. Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι που θα δάνειζαν μια χώρα με καθαρό ισολογισμό, ακριβώς γιατί η περίπτωση νέας χρεοκοπίας είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον".

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα που προκάλεσε αίσθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναλυτής σημείωσε ότι "η εκδίκηση δεν είναι οικονομική στρατηγική"! Το δημοσίευμα αποκαλύπτει πόσα πράγματα θα μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα εάν ο πολιτικός της κόσμος άφηνε κατά μέρος τα παιχνίδια πολιτικής επιρροής και ισχύος και ασχολούνταν με τη διάσωση της χώρας και της Ευρωζώνης…

Trelo kouneli

Στον Παπούλια αύριο στη 1 το μεσημέρι ο Σαμαράς

Μετα την Δήλωση που που παραχώρησε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς πλαισιωμένος από τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα, επανέφερε στο τραπέζι την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ξαναφαίνεται μια αχτίδα φωτός για συναίνεση παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης και αυτή της Νέας Δημοκρατίας αποκλίνουν σε βαθμό που είναι δύσκολο να επιτευχθεί η σύνθεσή τους.

Οι πιέσεις όμως που ασκούνται από τις ευρωπαϊκές ..........

πρωτεύουσες και κυρίως από το Βερολίνο καθώς επίσης και η δυναμική που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται ένα μίνιμουμ συναίνεσης προκειμένου τουλάχιστον να γίνει εφικτό να πάρει η χώρα την έκτη δόση.

Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια κυβέρνηση μακράς πνοής ούτε μια “συγκυβέρνηση” εφόσον αυτό βρίσκει μετωπικά αντίθετους Παπανδρέου και Σαμαρά.

Η επίσκεψη πάντως του προέδρου της ΝΔ αύριο στον Κάρολο Παπούλια είναι πιθανό να ανοίξει ένα νέο γύρο διαπραγμάτευσης. Οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν πολύ γρήγορα καθώς από Δευτέρα οι συνέπειες της αδυναμίας συνεννόησης μπορεί να δημιουργήσουν ασφυκτικό κλίμα για τη χώρα.

Διακοπή Ρεύματος αύριο Κυριακή λόγω εργασιών. Δείτε τις περιοχές.

Από το κεντρικό γραφείο της ΔΕΗ Φιλιατρών ανακοινώνεται ότι αύριο Κυριακή 6 Νοεμβρίου και από ώρα 8 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στις παρακάτω περιοχές: .........


Αρμακάδια

Γιόλακα

Μώρενα

Λεμπεστενά

Λαγκούβαρδος

Αγία Κυριακή

Λίμνες

Ποτάμι Λαγκουβάρδου και

Βάλτα Γαργαλιάνων.

Από την ΔΕΗ Φιλιατρών

Δεν υποχωρεί ο Αντ. Σαμαράς, ζητάει και πάλι εκλογές

Εκλογές άμεσα ζήτησε με νεότερη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα του Σαββάτου. Κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι προσπάθεί να δεσμεύσει τους πάντες και ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ευτέλισε το Κοινοβούλιο. Εξάλλου την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι θα υπάρξει συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του κόμματς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στο Video που ακολουθεί:




Θέμα ωρών η αποχώρηση Παπανδρέου

Για “πύρρειο νίκη” του στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης με 153 βουλευτές, και για παρασκηνιακή συμφωνία, που προηγήθηκε, με στόχο μια “αξιοπρεπή έξοδο” του “απρόβλεπτου” Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, κάνουν λόγο τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ, τα οποία παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα.

“Η Ελλάδα ετοιμάζεται για την αναχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο νέος ηγέτης της χώρας θα είναι μάλλον ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που καθησυχάζει τους ηγέτες της ευρωζώνης στο ζήτημα των χειρισμών της κρίσης του χρέους”, γράφει o βρετανικός Guardian.

“Οσο περνούν οι ώρες φαίνεται όλο και πιο ............

απίθανο να ηγηθεί της κυβέρνησης εθνικής ενότητας ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ οι διαρροές λένε ότι μεταβατικός πρωθυπουργός θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος”, μεταδίδει και ο Μαρκ Λόουεν, ανταποκριτής του BBC.

“Με την ψήφο εμπιστοσύνης ο Παπανδρέου πήδηξε ένα εμπόδιο, αλλά έχει μπροστά του αρκετά άλλα. Θα αναζητήσει μια ευρεία συναίνεση για την δανειακή σύμβαση με τις Βρυξέλλες, κάνοντας άνοιγμα στην αντιπολίτευση.

Το ερώτημα τώρα είναι αν ο Παπανδρέου προσπαθεί απλώς να κερδίσει χρόνο, επιχειρώντας να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του, με την έγκριση από τη βουλή της δανειακής σύμβασης πριν από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, τις οποίες ελπίζει ακόμη ότι μπορεί να τις κερδίσει. Η μήπως στόχος του είναι να εξασφαλίσει την ψήφιση της συμφωνίας και να αναζητήσει μετά μια αξιοπρεπή έξοδο;

Με την Νέα Δημοκρατία να του ζητάει να παραιτηθεί και να προκηρύξει αμέσως εκλογές, θα ήταν πολύ δύσκολο για τον Παπανδρέου να αναλάβει τα ηνία μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Αλλά ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι είναι βαθιά απρόβλεπτος ηγέτης. Οι Ελληνες – και ολόκληρη η Ευρώπη – περιμένουν με αγωνία την επόμενη κίνησή του”, καταλήγει ο βρετανός δημοσιογράφος.

“Ο Παπανδρέου δείχνει ότι είναι πρόθυμος να παραιτηθεί. Πηγές λένε ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει κερδίσει ήδη στο παρασκήνιο την στήριξη για να ηγηθεί του νέου συνασπισμού. Ο Βενιζέλος θα προκηρύξει εκλογές σε τέσσερις μήνες, αφότου θα έχει εξασφαλιστεί η έκτη δόση και η δανειακή, των 130 δισ. ευρώ. Ισχύει η απειλή για πάγωμα της οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ αν η Ελλάδα δεν ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου”, μεταδίδει το Reuters.

“Αλλά θα σωθεί η Ελλάδα; Φοβάμαι πως όχι. Οι Ευρωπαίοι δεν μας έχουν εμπιστοσύνη πια, θα μας πετάξουν έξω. Ελπίζω να μην επιστρέψουμε στη δραχμή”, είπε ένας 48χρονος οδηγός ταξί στον ανταποκριτή του πρακτορείου στην Αθήνα.

Μιλώντας στο Reuters, ο Μασαμίτσι Αντάτσι, οικονομολόγος στην JP Morgan Securities Japan είπε ότι η κύρια ανησυχία είναι τί θα συμβεί όταν οι διεθνείς πιστωτές επιστρέψουν στην Αθήνα τους ερχόμενους μήνες για να εκτιμήσουν την πρόοδο του σχεδίου λιτότητας και δουν “ότι έχει αποτύχει για άλλη μια φορά… Φυσικά είναι ευχάριστο που η Ελλάδα δεν εξερράγη σήμερα, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα”.

Το Associated Press επικαλείται βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με τους οποίους μίλησαν οι ανταποκριτές του. “Επιμένουν ότι η προσφορά του Παπανδρέου να φύγει από την πρωθυπουργία είναι ειλικρινής, και απευθύνουν έκκληση στον Αντώνη Σαμαρά να αναθεωρήσει επειγόντως την θέση του κόμματός του. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αν ο Σαμαράς ήταν πρόθυμος να στηρίξει μια νέα κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός θα υπέβαλε παραίτηση σήμερα”.

“Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών θα ηγηθεί μάλλον του νέου κυβερνητικού συνασπισμού μετά από συμφωνία που έγινε σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές… O πανταχόθεν βαλλόμενος Παπανδρέου συμφώνησε να κάνει πέρα για να ανοίξει τον δρόμο σε κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, της οποίας θα ηγηθεί ο επί μακρόν εσωκομματικός του αντίπαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος”, γράφει ο Guardian.

“Η δανειακή συμφωνία οδηγείται σε νέο χάος, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε ο Παπανδρέου. Οι απαιτήσεις της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές απειλούν το χρονοδιάγραμμα και κρατούν όμηρο το ευρώ”, εκτιμά ο επίσης βρετανικός The Independent.

“Να βοηθήσουμε κι άλλο την Ελλάδα; Η πλειοψηφία των γάλλων λέει όχι”. Με αυτόν τον τίτλο ο γαλλικός Monde δίνει έμφαση στην κούραση των γάλλων φορολογουμένων. “Πλειοψηφία της τάξης του 63% δεν εγκρίνει την αύξηση της γαλλικής οικονομικής βοήθειας, ύψους 15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της νέας δανειακής συμφωνίας για την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop”.

“Αναζητώντας νέα κυβέρνηση”, είναι ο τίτλος της Liberation. “Αλλά ο σχηματισμός της θα είναι δύσκολος, παρά το γεγονός ότι ο Παπανδρέου είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την ηγεσία της προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την πολιτική και οικονομική κρίση της”, εκτιμά η αριστερή εφημερίδα.

“Αν είχε χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης ο Παπανδρέου, η κυβέρνησή του θα έπεφτε, θέτοντας σε κίνδυνο την δανειακή σύμβαση και οδηγώντας πιθανώς την Ελλάδα σε χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη. Οι ασταθείς κινήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού στη διάρκεια της εβδομάδας φαίνεται ότι επέτυχαν να αποτρέψουν αυτά τα γεγονότα”, εκτιμούν οι New York Times.

tovima.gr

Πληθαίνουν οι δήμοι που δίνουν νομική υποστήριξη σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι με τη ΔΕΗ

Σχόλιο για τον Δήμο Τριφυλίας στο τέλος της δημοσίευσης.

Ακόμη τρεις μεγάλοι δήμοι της Αττικής προστέθηκαν στο «κύμα» ενάντια στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που ξεκίνησε από τη Νέα Ιωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”.
Πρόκειται για τους Δήμους Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Σαρωνικού (Καλύβια - Ανάβυσσος - Π. Φώκαια), όπου οι διοικήσεις αποφάσισαν να προσφέρουν νομική βοήθεια σε όσους δημότες θελήσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, εξηγώντας και το πώς μπορεί να αποφευχθεί η πληρωμή του.

Υπενθυμίζεται ότι..........

ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Η. Γκότσης, έχει από την περασμένη εβδομάδα διαθέσει προσωπικό που παρέχει πληροφορίες στους δημότες για το πώς να πληρώνουν τους λογαριασμούς μέσω των τραπεζικών ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος. Το ίδιο προσωπικό παραλαμβάνει τις αποδείξεις πληρωμής και συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό μέσω του οποίου θα κατατεθούν μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού. Παράλληλα, οργανώνονται ομάδες εθελοντών που θα επανασυνδέουν το ρεύμα, ακόμη και παράνομα.

Στο πλευρό του Δήμου Νέας Ιωνίας συνασπίστηκαν ακόμη δύο δήμοι, οι δήμαρχοι των οποίων εξελέγησαν κυρίως με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο Π. Φιλίππου (Σαρωνικός) και ο Χρ. Κορτζίδης (Ελληνικό-Αργυρούπολη), που αποφάσισαν και έστειλαν επιστολή ζητώντας ανάλογες πρωτοβουλίες από την Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Από προχθές προστέθηκε στο κύμα και ο Δήμος Περιστερίου, ένας από τους μεγαλύτερους της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας.

Κίνδυνος για την υγεία

Οπως μας είπε ο δήμαρχος Περιστερίου Α.Παχατουρίδης (ανεξάρτητος-παλαιότερα στηρίχθηκε από τη Ν.Δ.), εκτός από τη νομική βοήθεια σε μεμονωμένους δημότες, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να στείλει εξώδικα στη διοίκηση της ΔΕΗ, σε κάθε μέλος του Δ.Σ. ξεχωριστά, αλλά και στα μέλη των συνεργείων που κόβουν τις παροχές σε όσους δεν πληρώνουν: «Τους καθιστούμε υπεύθυνους, προσωπικά τον καθέναν, ενημερώνοντας και την Εισαγγελία, για τον κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσει η υγεία και η σωματική ακεραιότητα συμπολιτών μας που θα μείνουν χωρίς παροχή ρεύματος. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τον ηλικιωμένο συμπολίτη μας χωρίς το ρεύμα που χρειάζεται για να συντηρεί στο ψυγείο τα φάρμακά του», τονίζει ο κ. Παχατουρίδης. «Είναι τραγικό να ακούς τον γέροντα να λέει πως μπορεί να ζήσει με το φως των κεριών, αλλά όχι χωρίς ψυγείο για τα φάρμακα… Και τι θα συμβεί όταν πιάσουν τα μεγάλα κρύα και βρούμε κάποιον ξυλιασμένο στο σπίτι του;». Ρωτάμε τον κ. Παχατουρίδη για τον αριθμό των καταναλωτών της ΔΕΗ στο δήμο του αλλά τον βρίσκουμε απροετοίμαστο: «Πρέπει να είναι πάνω από 300.000».

Εάν σε αυτούς προστεθούν οι 30.000 της Ν. Ιωνίας, οι 24.000 του Δήμου Σαρωνικού και οι περίπου 22.000 του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης φθάνουμε σε έναν αριθμό καταναλωτών της ΔΕΗ που προσεγγίζει τις 400.000, ενώ είναι πολλοί οι δήμοι που σκέφτονται να ενταχθούν στο κίνημα κατά του χαρατσιού. Κρίσιμος μπορεί να αποδειχθεί ο ρόλος που καλούνται να αναλάβουν τα συλλογικά όργανα των δήμων, όπως η ΚΕΔΕ με πρόεδρο το δήμαρχο Καλλιθέας Κ. Ασκούνη, και η ΠΕΔΑ, με πρόεδρο τον δήμαρχο Αγ. Αναργύρων-Καματερού Ν. Σαράντη (αμφότεροι εξελέγησαν με στήριξη ΠΑΣΟΚ). Ο κ. Ασκούνης, τον οποίο ρωτήσαμε σχετικά, επιφυλάχθηκε να απαντήσει μέχρι να λάβει το σχετικό αίτημα των τριών δημάρχων, δει το περιεχόμενό του και το συζητήσει στα διοικητικά όργανα της ΚΕΔΕ.

Zoomnews

ΣΧΟΛΙΟ
Οι Δήμαρχοι που ενδιαφέρονται για τους πολίτες τους φαίνονται. Κάνουν κάτι για να υπηρετήσουν τους πολίτες τους. Στον Δήμο Τριφυλίας, ο μεγάλος συνδικαλισταράς - Δήμαρχος και προσφάτως Αλυτάρχης αγώνων κόντρας με μηχανάκια Κώστας Κόλλιας σφυρίζει αδιάφορα.
Καλά για την αντιπολίτευση του Δήμου Τριφυλίας δεν θα πούμε τίποτα... Απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Διακοσμητικά στοιχεία του Δήμου. Τίποτε άλλο.

Το ξέσπασμα του Χίτλερ για το δημοψήφισμα του Παπανδρέου [ VIDEO ]

Το περιμέναμε, το περιμέναμε, το περιμέναμε... Κανείς δεν το έφτιαχνε! Φρόντισαν όμως οι «Ράδιο Αρβύλα» και έτσι το γνωστό βίντεο με τον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος γίνεται έξαλλος με κάθε θέμα της επικαιρότητας, έκανε πάλι την εμφάνισή του στην εκπομπή.

Δείτε τις... «αποκλειστικές» δηλώσεις για το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο Παπανδρέου, αλλά και το κούρεμα του ελληνικού χρέους:







Mediagate.gr

Στο νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων μπορούν να ενταχθούν οι ημιυπαίθριοι

Τη δυνατότητα να υπαχθούν στις νέες διατάξεις περί αυθαιρέτων έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων, σύμφωνα με νέα διευκρίνιση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μάλιστα στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να το γνωστοποιήσει με κάποιο τρόπο στην πολεοδομία. Το μόνο που χρειάζεται είναι η υποβολή των δικαιολογητικών και η καταβολή του υπόλοιπου προστίμου.

Παράλληλα, όσοι ιδιοκτήτες κάνουν ψευδή δήλωση ........

υπαγωγής στο νόμο για τα αυθαίρετα θα βρεθούν ενώπιον ποινικών ευθυνών.

Στο νέο πακέτο διευκρινίσεων του υπουργείου αναφέρεται ακόμα ότι χτιστές ζαρντιέρες, όπως και κάθε είδους προστεγάσματα, αρχιτεκτονικές προεξοχές, υπερβάσεις εξωστών κλπ χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και μπορούν να νομιμοποιηθούν.

Το πρόστιμο στην παραπάνω περίπτωση υπολογίζεται με την ένταξη στην κατηγορία 13 «λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις».

Επίσης, ο ιδιοκτήτης αυθαίρετης κατασκευής σε χώρο κτιρίου, στον οποίο έχει την αποκλειστική χρήση, δεν μπορεί να διεκδικήσει από τους άλλους συνιδιοκτήτες το ποσοστό που τους αναλογεί στην αυθαίρετη κατασκευή.

in.gr

Επιστολή αναγνώστη: ΕΛΛΑΣ!! Η ΠΙΣΤΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΡΑΤΗ..

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΣΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΥΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ..

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ..........

ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ)..

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΠΑΝΤΑ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ..
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΟΣΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΛΠ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΒΓΑΖΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΟΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ..

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΟΣΤΑΛΓΩ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΞΕΣΠΑΣΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΥΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΟΣΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ..
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΕΝΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ..
ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΣΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΩΝΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ..
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΟΣΟ Η ΠΙΣΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ..

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



Το αποτέλεσμα για την ψήφο εμπιστοσύνης στην βουλή.

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Τα αποτελέσματα της καταμέτρησης τα οποία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, έχουν ως εξής:

Ψήφισαν: 298

Ναι ψήφισαν: 153

Οχι ψήφισαν: 145

Απουσίες: 2


-

Αύριο στον Κάρολο Παπούλια για κυβέρνηση συνεργασίας ο Γιώργος Παπανδρέου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει από την πρωθυπουργία

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί αύριο ο πρωθυπουργός προκειμένου να ζητήσει να αρχίσει η διερευνητικό κύκλο επαφών με όλα τα κόμματα για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαπραγματευθεί και “τον επικεφαλής της”, υπονοώντας ότι αποχωρεί από την πρωθυπουργία.
«Αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, το Σάββατο το πρωί, θα επισκεφθώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συζητήσω μαζί του ποιος θα μπορούσε να αναλάβει την θέση του πρωθυπουργού σε αυτό το νέο κυβερνητικό σχήμα», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι ..........

είναι έτοιμος να παραιτηθεί με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.
«Ποτέ δεν είδα την πολιτική ως επάγγελμα. Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Θυσίες μπορούμε να κάνουμε για το κοινό καλό. Θέλω να κατανοήσετε την ειλικρίνεια των προθέσεων μου. Δεν παίζω παιχνίδια. Ανέλαβα και αναλαμβάνω το πολιτικό κόστος και τις ευθύνες μου. Άλλωστε και η παράδοση της οικογένειας μου δεν θα μου επέτρεπε τίποτα λιγότερο».
Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ύψιστο συμφέρον και καθήκον την επικύρωση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και απόλυτη εθνική προτεραιότητα την εφαρμογή της.

Όπως είπε, η συμφωνία αυτή μας δίνει μια τεράστια ευκαιρία να στήσουμε την χώρα μας σε νέες γερές βάσεις και δεν πρέπει να πάει χαμένη. Αν πάει, θα είμαστε ιστορικά υπόλογοι, υπογράμμισε.

Αυτός ο άθλος χρειάζεται μια έντιμη και ευρύτατη στήριξη, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν αρκεί μια ΚΟ και και μια πλειοψηφία για όλα όσα πρέπει να κάνουμε, χρειάζεται -είπε- μια έντιμη και ευρύτατη στήριξη.

Εδώ και 24 μήνες έδωσα μάχη άνευ προηγούμενου για να σωθεί η χώρα, μόνος με στήριξη μόνο απο τον λαό και την κοινοβουλευτική ομάδα ΠΑΣΟΚ ανέφερε και στρέφοντας τα πυρά του και στην προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρόσθεσε: Πληρώνουμε τον λογαριασμό δεκαετιών. Και μαζεύω επί 24 μήνες αυτά τα σπασμένα.

Στην αναφορά για το επίμαχο δημοψήφισμα, σημείωσε πως στόχος του ήταν πάντα να μην μένει στα τετριμμένα. «Να σπαω ταμπού για το καλό του τόπου. Όπως εκανα και με το δημοψήφισμα». «Κάποιοι», υποστήριξε, «φοβήθηκαν το δημοψήφισμα γιατί θα έχαναν το προνόμιο να λένε ότι εκφράζουν την πραγματική βούληση του ελληνικού λαού».
Απαντώντας στη συνέχεια στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε πως οι προτάσεις Σαμαρά για εκλογές και μεταβατική κυβέρνηση ισοδυναμούν με καταστροφή. Μία είναι η λύση, υποστήριξε, να στηρίξουμε διακομματικα τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και οι εκλογές να γίνουν μόλις η κατάσταση στη χώρα ομαλοποιηθεί.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία του τόπου, «χωρίς κενό εξουσίας ή να συρθούμε σε εκλογές», ενώ σημείωσε πως δεν είναι καθόλου αθώα η οργανωμένη επίθεση που έχει υποστεί, ισχυριζόμενος ότι κάποιοι φοβούνται.