Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Αύριο στον Κάρολο Παπούλια για κυβέρνηση συνεργασίας ο Γιώργος Παπανδρέου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει από την πρωθυπουργία

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί αύριο ο πρωθυπουργός προκειμένου να ζητήσει να αρχίσει η διερευνητικό κύκλο επαφών με όλα τα κόμματα για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαπραγματευθεί και “τον επικεφαλής της”, υπονοώντας ότι αποχωρεί από την πρωθυπουργία.
«Αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, το Σάββατο το πρωί, θα επισκεφθώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συζητήσω μαζί του ποιος θα μπορούσε να αναλάβει την θέση του πρωθυπουργού σε αυτό το νέο κυβερνητικό σχήμα», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι ..........

είναι έτοιμος να παραιτηθεί με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.
«Ποτέ δεν είδα την πολιτική ως επάγγελμα. Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Θυσίες μπορούμε να κάνουμε για το κοινό καλό. Θέλω να κατανοήσετε την ειλικρίνεια των προθέσεων μου. Δεν παίζω παιχνίδια. Ανέλαβα και αναλαμβάνω το πολιτικό κόστος και τις ευθύνες μου. Άλλωστε και η παράδοση της οικογένειας μου δεν θα μου επέτρεπε τίποτα λιγότερο».
Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ύψιστο συμφέρον και καθήκον την επικύρωση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και απόλυτη εθνική προτεραιότητα την εφαρμογή της.

Όπως είπε, η συμφωνία αυτή μας δίνει μια τεράστια ευκαιρία να στήσουμε την χώρα μας σε νέες γερές βάσεις και δεν πρέπει να πάει χαμένη. Αν πάει, θα είμαστε ιστορικά υπόλογοι, υπογράμμισε.

Αυτός ο άθλος χρειάζεται μια έντιμη και ευρύτατη στήριξη, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν αρκεί μια ΚΟ και και μια πλειοψηφία για όλα όσα πρέπει να κάνουμε, χρειάζεται -είπε- μια έντιμη και ευρύτατη στήριξη.

Εδώ και 24 μήνες έδωσα μάχη άνευ προηγούμενου για να σωθεί η χώρα, μόνος με στήριξη μόνο απο τον λαό και την κοινοβουλευτική ομάδα ΠΑΣΟΚ ανέφερε και στρέφοντας τα πυρά του και στην προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρόσθεσε: Πληρώνουμε τον λογαριασμό δεκαετιών. Και μαζεύω επί 24 μήνες αυτά τα σπασμένα.

Στην αναφορά για το επίμαχο δημοψήφισμα, σημείωσε πως στόχος του ήταν πάντα να μην μένει στα τετριμμένα. «Να σπαω ταμπού για το καλό του τόπου. Όπως εκανα και με το δημοψήφισμα». «Κάποιοι», υποστήριξε, «φοβήθηκαν το δημοψήφισμα γιατί θα έχαναν το προνόμιο να λένε ότι εκφράζουν την πραγματική βούληση του ελληνικού λαού».
Απαντώντας στη συνέχεια στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε πως οι προτάσεις Σαμαρά για εκλογές και μεταβατική κυβέρνηση ισοδυναμούν με καταστροφή. Μία είναι η λύση, υποστήριξε, να στηρίξουμε διακομματικα τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και οι εκλογές να γίνουν μόλις η κατάσταση στη χώρα ομαλοποιηθεί.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία του τόπου, «χωρίς κενό εξουσίας ή να συρθούμε σε εκλογές», ενώ σημείωσε πως δεν είναι καθόλου αθώα η οργανωμένη επίθεση που έχει υποστεί, ισχυριζόμενος ότι κάποιοι φοβούνται.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά κάνετε καλή δουλειά. Συγχαρητήρια!!!!!
    http://pankarpan.blogspot.com/2011/11/blog-post_04.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ στις εκλογές!
    Αυτές είναι "δημοκρατικές" συνήθειες!
    Ο Γιώργος θα πρέπει να ευχαριστήσει την Κ.Ο. για την ψήφο εμπιστοσύνης και να συνεχίσει να Πρωθυπουργεί!
    Αν κουραστεί δε να κυβερνά, υπάρχουν και ανταλλακτικοί Γκαουλάϊτερ Γερμανικής κατασκευής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.