Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Στον Παπούλια αύριο στη 1 το μεσημέρι ο Σαμαράς

Μετα την Δήλωση που που παραχώρησε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς πλαισιωμένος από τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα, επανέφερε στο τραπέζι την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ξαναφαίνεται μια αχτίδα φωτός για συναίνεση παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης και αυτή της Νέας Δημοκρατίας αποκλίνουν σε βαθμό που είναι δύσκολο να επιτευχθεί η σύνθεσή τους.

Οι πιέσεις όμως που ασκούνται από τις ευρωπαϊκές ..........

πρωτεύουσες και κυρίως από το Βερολίνο καθώς επίσης και η δυναμική που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται ένα μίνιμουμ συναίνεσης προκειμένου τουλάχιστον να γίνει εφικτό να πάρει η χώρα την έκτη δόση.

Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια κυβέρνηση μακράς πνοής ούτε μια “συγκυβέρνηση” εφόσον αυτό βρίσκει μετωπικά αντίθετους Παπανδρέου και Σαμαρά.

Η επίσκεψη πάντως του προέδρου της ΝΔ αύριο στον Κάρολο Παπούλια είναι πιθανό να ανοίξει ένα νέο γύρο διαπραγμάτευσης. Οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν πολύ γρήγορα καθώς από Δευτέρα οι συνέπειες της αδυναμίας συνεννόησης μπορεί να δημιουργήσουν ασφυκτικό κλίμα για τη χώρα.

3 σχόλια:

  1. "...καθώς επίσης και η δυναμική που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων..."

    Οι ΠΑΣΟΚοι προσπαθούν να σώσουν το κεφάλι τους, πράγμα πουΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ και οι ΝεοΔημοκράτες να φάνε το κεφάλι τους, πράγμα
    ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.