Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η αμφισβήτιση Βενιζέλου και το ...φάουλ με τη Χρυσή Αυγή!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με πρακτικές που ακολουθούν συγκεκριμένα κοινοβουλευτικά κόμματα και μόνο ότι βρέθηκαν στο πολιτικό προσκήνιο, τηρώντας δημοκρατικές διαδικασίες, οφείλουν το σεβασμό μας.
Αυτό αφορά όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και φυσικά και τη Χρυσή Αυγή.

Πρόσφατα ακούσαμε τον κ.Βενιζέλο να προτείνει κάτι το πρωτοφανές για μία δημοκρατική Χώρα. Δηλαδή να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Το κόμμα αυτό πράγματι χρησιμοποιεί πρακτικές που ...............

πολλές φορές κινούνται μεταξύ σφύρας και άκμονος σε ότι έχει σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με τη δημοκρατική προσέγγιση πολλών ζητημάτων, επενδύοντας στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία .
Η δημοσκοπική του άνοδος όμως, δείχνει την απογοήτευση των Ελλήνων στις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από τη μεταπολίτευση και μετά καθώς και τη συνεχώς διογκούμενη απαίτηση του λαού,για κάθαρση του πολιτικού μας συστήματος καθώς και για πραγματική τιμωρία των κερδοσκόπων πολιτικών και λοιπών παρατρεχάμενων της εξουσίας.

Θα πει κάποιος λογικά σκεπτόμενος, πως οι υπερβολές και οι ακροβασίες των Χρυσαυγιτών θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα;
Φυσικά όχι , διότι ο τρόπος του πολιτεύεσθαι των σημερινών εκπροσώπων του κόμματος αυτού, η φρασεολογία και οι πρωτοβουλίες τους ,παραπέμπουν σε πολιτική υποκουλτούρα και υποβάθμιση του πολιτικού κόσμου.
Από την άλλη πλευρά, οι λογικές νεποτισμού, αναξιοκρατίας, σήψης και γενικευμένης διαφθοράς που εξέθρεψε το υπάρχον πολιτικό σύστημα τις τελευταίες δεκαετίες, οδήγησε το λαό στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει γροθιά στο στομάχι του διεφθαρμένου συστήματος.

Η πρόταση Βενιζέλου είναι σίγουρο ότι θα φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και για το λόγο αυτό θεωρώ την κίνησή του αυτή, ως ...φάουλ!
Θα περιμέναμε από τον κ.Βενιζέλο που πραγματικά ζει δύσκολες ώρες από την αμφισβήτιση που υπάρχει στο πρόσωπό του, να προτείνει τρόπους κάθαρσης του κόμματός του, ανάδειξης των ευθυνών των πολιτικών του συντρόφων και φυσικά της παραδειγματικής τιμωρίας των διεφθαρμένων.
Ο λαός επιζητεί αληθινή κάθαρση και όχι στάχτη στα μάτια του.
Δε μπορεί στο πάρτυ της διαφθοράς να συμμετείχε μόνο ένας Τσοχατζόπουλος -ο οποίος φημολογείται πως διαβιεί προνομιακά στη φυλακή-και να μη μπορεί κανείς λόγω νομικών κωλυμάτων να πράξει το ζητούμενο.

Δηλαδή, να κατασχέσει τις περιουσίες που αποκτήθηκαν από χρήματα της διαφθοράς.
Δε μπορεί να υποτιμάται ένας λαός όταν αποκρύπτονται λίστες με φοροφυγάδες, που συμπεριλαμβάνει και "τρανταχτά " ονόματα κ.Βενιζέλο!!
Μπορεί όμως κάποια πολιτική δύναμη να κερδίσει αυτόν το λαό, όταν δείξει βούληση για πάταξη της διαφθοράς, συνέπεια λόγων και έργων, εντιμότητα των στελεχών και ικανότητα για να παραχθεί πολιτικό έργο που θα δώσει ελπίδα και προοπτική.
Όταν υπάρξει τέτοια πολιτική, είναι σίγουρο πως ακραίες δυνάμεις που επενδύουν στην αποτυχία του υπάρχοντος κοινοβουλευτικού συστήματος, θα μείνουν οριστικά στο περιθώριο!'

Μηνυμα Αναγνώστη: Αφιερώνει το μετάλλιο του στα Φιλιατρά

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ το γενος ΣΠΑΝΟΥ

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΧΡΩΜΩΝ ΖΩΝΩΝ ΠΑΙΔΩΝ 2012 ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 1/12/2012.

ΩΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ!

Από την ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News συγχαρητήρια για την τιμητική του διάκριση


Φούρνισαν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος αγωγής υγείας με θέμα ΄΄διατροφή και διατροφικές συνήθειες΄΄ και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Κατσαριώτη Αθανασίας,Παπαδοπούλου Πολυξένης,Κετσέα θεοδώρας. Βασιλοπούλου Πανωραίας και Φλούδα Χριστίνας, οι μαθητές των Α.Β και Γ τάξεων ανακάτεψαν το προζύμι, ζύμωσαν, αλεύρωσαν τα ταψιά και τέλος φούρνισαν στο φούρνο του γειτονικού παιδικού σταθμού. Περιττό να πούμε ότι έπεσε μεταξύ τους και σχετικό αλεύρωμα.

Τα αχνιστά καρβέλια τα μοίρασαν σε όλες τις .............

τάξεις με τυρί και ελιές για κολατσιό. Η δραστηριότητα αυτή έχει στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία του ψωμιού τη θρεπτική αξία του, τη σημασία του στην υγιεινή διατροφή, να μην παρασύρονται από τη διαφήμιση, να αντιστέκονται στον καταναλωτισμό.

Οι δράσεις στο παραπάνω πρόγραμμα θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες θα ενημερώσουν τους μαθητές επισκέπτες υγείας του Γ. Νοσοκομείου Καλαμάτας.

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος - από τη φύση του - να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί ν' αγγίξει το όνειρο του.

Για να το πετύχει , όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να οδηγηθεί γρηγορότερα και ευκολότερα στον στόχο του.

Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός. Κάποιοι όμως έχουν φτερά μικρά και αισθάνονται διαφορετικοί.

Παρ' όλα αυτά, μπορούν και εκείνοι ν' ανέβουν ψηλά. Το μόνο που χρειάζονται είναι να έχουν κοντά τους ανθρώπους που θα τους μάθουν ν' ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν όλο και πιο ψηλά.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν τα δικά τους μοναδικά και .............

ιδιαίτερα φτερά.

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να γίνει το πέταγμα τους ένα υπέροχο ταξίδι γεμάτο εμπειρίες ζωής.

Το Προσωπικό και οι μαθητές του Εδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών.

Για την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Α.Μ.Ε.Α

Την 3η Δεκεμβρίου 1992 η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. υιοθέτησε το πρόγραμμα δράσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Από τότε η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Κάθε άνθρωπος δικαιούται να κοιτάζει ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί να αγγίξει το όνειρό του. Το πέταγμα των ΑΜΕΑ θα γίνει πιο όμορφο όταν εμείς ως άτομα και κοινωνία σταθούμε δίπλα τους και τα βοηθήσουμε, πετάξουμε μαζί τους.
Στις σύγχρονες, πολιτισμένες κοινωνίες τα .............

ΑΜΕΑ έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις (όταν μπορούν και τις εκπληρώνουν) με όλους τους άλλους και ο βαθμός που διασφαλίζεται αυτή η αρχή δείχνει και το πολιτιστικό επίπεδο που βρίσκεται η κάθε χώρα.
Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ είναι αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας.

Η σημερινή ημέρα θυμίζει στις κυβερνήσεις, οργανισμούς και κυρίως στις κοινωνίες την υποχρέωση να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και στις δυνατότητες των ατόμων αυτών και να υποστηρίζουν ενεργά την αξιοπρέπεια και ευημερία τους.
Στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας αυτής ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Ιωάννης Μερκούρης επισκέφθηκε τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και Ειδικό Σχολείο και συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές καταδεικνύοντας το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τους μαθητές αυτούς.

Από το Δήμο Τριφυλίας

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Στο μεταξύ, την Τρίτη το πρωί οι εργαζόμενοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόκειται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Οι εργαζόμενοι έχουν πραγματοποιήσει το ..............

τελευταίο διάστημα οκτώ 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναστέλλονται οι διαδικασίες χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας

Αναστέλλεται κάθε διαδικασία για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη "εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας", με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του "νόμου Ραγκούση".

Με την εν λόγω εγκύκλιο, ο αναπληρωτής ..........

υπουργός Εσωτερικών καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην δέχονται νέα αιτήματα, να μην εξετάζουν τους φακέλλους και να μην ορκίζουν αλλοδαπούς που ζητούν ή έχουν ήδη ζητήσει να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Σύμφωνα με το "Έθνος, πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι η εγκύκλιος αφορά στην αναστολή των διαδικασιών απόδοσης ιθαγένειας μόνο για τα παιδιά μεταναστών που έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα και ότι κρίθηκε συμφερότερο να «παγώσουν» τώρα οι συγκεκριμένες διαδικασίες για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς, που αφορούν περίπου 300 περιπτώσεις, καθώς θεωρούν δεδομένο ότι ο νόμος θα αυστηροποιηθεί μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, αποκτώντας και αναδρομική ισχύ.

ΠΑΣΟΚ: Παράνομη η εγκύκλιος για την ιθαγένεια

«Παράνομη», χαρακτηρίζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ την «εγκύκλιο» του υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια και παράλληλα υποστηρίζουν ότι «υπονομεύει τη λειτουργία της κυβερνητικής συνεργασίας».

ΝΟΟΖ

ΣΧΟΛΙΟ
Να αφαιρεθούν και αυτές που δόθηκαν από το ΠΑΣΟΚ του μετανάστη Παπανδρέου.

Νέες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα

Σε νέες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να διορθώσει στρεβλώσεις στη κατανομή των φορολογικών βαρών. Μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων πάντως υπάρχουν τριβές, αφού οι παρεμβάσεις αυτές δεν αλλάζουν την εικόνα των επιβαρύνσεων που φέρνει το νέο σχέδιο,ειδικά στους φορολογούμενους με παιδιά.
Νέες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα

Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής:............


για ισόδυμα έως 18.000 ευρώ, συντελεστή 21%
Από 18.001 έως 26.000 ευρώ, συντελεστή 26%
Από από 26.001 ευρώ και άνω, συντελεστή 45%

Για να αποφευχθούν τεράστιες επιβαρύνσεις λόγω της εφαρμογής του ανώτατου συντελεστή από τόσο χαμηλά, η έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ που αντικαθιστά το γενικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα ισχύει για όλα τα εισοδήματα, χωρίς απομείωση, όπως προέβλεπε το σχέδιο που είχε δοθεί στα κόμματα της κυβέρνησης.

Με την εφαρμογή της νέας κλίμακας, για 26.000 ευρώ εισόδημα προκύπτει ελάφρυνση 150 ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Σε σχέση με τα ισχύοντα, για φορολογούμενο χωρίς παιδιά προκύπτει ελάφρυνση 10 ευρώ, για υπόχρεο με 1 παιδί αύξηση φόρου 190 ευρώκαι με 2 παιδιά 690 ευρώ.

Αντιθέτως, για 50.000 ευρώ εισόδημα προκύπτει επιβάρυνση κατά 280 ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Όσον αφορά, δε, στη σύγκριση με τα ισχύοντα, προκύπτει αύξηση φόρου 2.090 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς παιδιά, 2.290 ευρώ για υπόχρεο με 1 παιδί και 2.490 ευρώ για φορολογούμενο με 2 παιδιά.

Η εικόνα των μεγάλων επιβαρύνσεων στους φορολογούμενους με παιδιά, που δεν καλύπτεται από τα νέα Οικογενειακά Επιδόματα ειδικά σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, αποτελεί το βασικό πεδίο διαφωνιών μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητάνε είτε να υπάρξει προσαύξηση στην έκπτωση των 1.950 ευρώ είτε να αυξηθούν τα Επιδόματα.

Από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν μπορεί να ασκείται κοινωνική πολιτική μέσω της φορολογίας κι ότι είναι προβληματική η προσαύξηση της έκπτωσης των 1.950 ευρώ λόγω διαφορετικής αντιμετώπισης των ελευθέρων επαγγελματιών που δεν τη δικαιούνται.

Ορθότερη ωστόσο χαρακτηρίζεται η ενίσχυση των νέων Επιδομάτων κυρίως με εσωτερική ανακατανομή τους, ενώ σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι προαπαιτούμενο των όποιων αλλαγών είναι η εξασφάλιση ισοδύναμων μέτρων 450 εκατ. ευρώ - εκ των οποίων περίπου 100 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος ενίσχυσης για τρίτεκνους - πολύτεκνους.

ΕΘΝΟΣ

Στο ταμείο οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

Σήμερα Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η σύνταξη του Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων στους 784.797 συνταξιούχους του ΟΓΑ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του οργανισμού.

Η πληρωμή των συντάξεων θα γίνει μέσω πίστωσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή στους λογαριασμούς ΕΛΤΑ, ανάλογα με τον τρόπο που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι.

Η συνολική δαπάνη του οργανισμού για την.............

καταβολή της σύνταξης και του δώρου ανέρχεται σε 678.198.104,24 ευρώ.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 03 Δεκεμβρίου έως 09 Δεκεμβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

«ΜΠΑΪ ΠΑΣ» στο Επιμελητήριο για την παράκαμψη του ..............

Ελεγκτικού Συνεδρίου, οδηγεί το 37% του προϋπολογισμού του στην ΕΤΑΠ (Παραεπιμελητήριο).
Σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ. για την έγκριση του Προϋπολογισμού με τον οποίο η ΕΤΑΠ (υπό την προεδρία του Γ. Γκούμα) επιχορηγείται… μια κι έξω με 510.000 ευρώ!!!
Αντιδράσεις για την αδιαφάνεια διαχείρισης και ενδιαφέρον για τις καταγγελίες από την Εισαγγελική Αρχή.
● ΣΥΡΙΖΑ: Βίοι παράλληλοι με την Ένωση Κέντρου. Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του Θαν. Κουκοβίστα για το γύρισμα της πολιτικής ζωής 50 και βάλε χρόνια πίσω.
● 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το ΕΤΕΑΝ.
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μεσσήνιου προέδρου Γιώργου Γεροντούκου για το τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα.
● ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ: Η κρίση την κρύβει κάτω από το χαλί. Τι συμβαίνει στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, την Κύπρο και την Ελλάδα.
● ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ δέσμευση για στήριξη των κτηνοτρόφων από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο στη Βουλή.
● ΡΩΣΙΚΟ ενδιαφέρον για τουρισμό στην Τριφυλία. Δήλωση της προέδρου Ξενοδόχων Τριφυλίας Γεωργίας Χριστοδούλου.
● Η ΥΔΡΕΥΣΗ και τα μεγάλα προβλήματα ανάβουν φωτιές στους Γαργαλιάνους, άλλα και στο Δήμο Τριφυλίας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!