Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κομπίνα 12 εκατ. με «αόρατα» σεμινάρια

Εργατοϋπαλληλικά κέντρα, εμπορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, εκπαιδευτές αλλά και απλοί εργαζόμενοι που «χρησιμοποιήθηκαν» με το αζημίωτο ως εκπαιδευόμενοι σε ανύπαρκτα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα φέρεται να εμπλέκονται σε διασπάθιση μεγάλου μέρους κοινοτικών κονδυλίων ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Στην Εισαγγελία Λαμίας έστειλε το πόρισμά του το ΣΔΟΕ ...........

Στερεάς Ελλάδας για την κομπίνα με τα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων Σύμφωνα με πολυσέλιδο πόρισμα-καταπέλτη που συνέταξε το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας και το οποίο απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και στα κεντρικά του ΣΔΟΕ στην Αθήνα, αποκαλύπτεται το τεράστιο φαγοπότι που είχε στηθεί ανά την επικράτεια έτσι ώστε ένα σημαντικό μέρος από τα 12 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν έως το 2008 και εκταμιεύτηκαν το 2009 από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (στο 80% έφτανε η ευρωπαϊκή συμμετοχή και 20% η χώρα μας) για την υλοποίηση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων να τα καρπωθούν κάποιοι επιτήδειοι.

Τιμολόγια

Στήνοντας έναν ολόκληρο μηχανισμό έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων, πέτυχαν να δικαιολογήσουν «αόρατα» σεμινάρια σε εργαζομένους, τα οποία ουδέποτε όμως πραγματοποίησαν, παρά τους φακέλους υλοποίησης του έργου που κατέθεταν κατά διαστήματα στην ανάδοχο του έργου, «Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων» (ΕΕΔΕ), που εδρεύει στα Κάτω Πατήσια, για την εκταμίευση των κονδυλίων.

Οπως αναφέρεται στο αποκαλυπτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, τουλάχιστον τρία εργατοϋπαλληλικά κέντρα (Λαμίας, Ναυπάκτου και Χανίων), το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων είχαν εκχωρήσει με εικονικές συμβάσεις (χωρίς να ενημερώσουν την ανάδοχο του έργου) την υλοποίηση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που ανέλαβαν -ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το καθένα- σε δύο ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης σε Λαμία και Λάρισα, στα οποία καθόλου συμπτωματικά φέρονται ως ιδιοκτήτες ανώτατα στελέχη της αναδόχου του έργου (ΕΕΔΕ). Το σκάνδαλο, όπως ξετυλίχθηκε από την έρευνα του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, είχε στηθεί μέσω «μηχανής» έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων, ενώ τα υποτιθέμενα σεμινάρια που θα αφορούσαν την κατάρτιση επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών από ιδιωτικές επιχειρήσεις στην πλειονότητά τους εμφανίζονταν μόνο στα χαρτιά. Οπως κατέθεσαν οι περισσότεροι «καταρτιζόμενοι» εργαζομένοι που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα, ουδέποτε είχαν παρακολουθήσει σεμινάρια παρ' ότι εμφανίζονταν να υπογράφουν παρουσίες σε αίθουσες εργατικών κέντρων και άλλων φορέων. Το κόλπο ήταν ευφυώς στημένο, έτσι ώστε τυπικά να καλύπτονται οι απαιτήσεις που προέβλεπαν οι συμβάσεις οι οποίες είχαν συναφθεί με την ανάδοχο. Οι εμπλεκόμενοι φορείς, σύλλογοι, επιμελητήρια και εργατικά κέντρα, μέσω συγκεκριμένων ανθρώπων τους που βρίσκονταν σε κρίσιμα πόστα (δεν γνώριζαν όλοι, όπως κατήγγειλαν), αναλάμβαναν την υλοποίηση του έργου της κατάρτισης εργαζομένων στην περιοχή τους. Κατέθεταν όλα τα σχετικά δικαιολογητικά στην ανάδοχο του έργου ώστε να ενταχθούν και να επιλεγούν.

Στη συνέχεια όμως με ιδιωτικό συμφωνητικό εκχωρούσαν εργολαβικά την πραγματοποίηση των σεμιναρίων στο ΚΕΚ EUROPROGRESS, που εδρεύει στη Λαμία.

Στη Λάρισα

Αυτό ακολούθως μετέφερε για εκτέλεση ένα μεγάλο κομμάτι του ίδιου έργου στο ΚΕΚ Γ. Ριζόπουλος (ως ιδιοκτήτες του εμφανίζονται ο διευθυντής και ο αντιπρόεδρος στο παράρτημα της Λάρισας της αναδόχου του έργου ΕΕΔΕ). Ως εδώ θα έλεγε κάποιος ότι επρόκειτο για μοιρασιά έργου μεταξύ φίλων. Ομως στην πράξη τα έργα κατάρτισης εργαζομένων που είχαν αναλάβει να υλοποιήσουν τα συγκεκριμένα εργατικά κέντρα, επιμελητήριο και εμπορικός σύλλογος παρέμειναν φαντάσματα. Συνέταξαν μεν παρουσιολόγια καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών για τα σεμινάρια, αλλά σε ποσοστό τουλάχιστον 80% αυτά δεν πραγματοποιήθηκαν. Οι μεν εργαζόμενοι ήταν «μιλημένοι», καθώς έλαβαν από την ανάδοχο του έργου δίγραμμες επιταγές για το ποσό που δικαιούνταν ύψους 600 περίπου ευρώ. Αμοιβή ανάλογα με τις ώρες που «δίδαξαν» έλαβαν και οι εκπαιδευτές, οι οποίοι όμως εντοπίστηκαν, με βάση στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του ελεγκτή που διενήργησε την έρευνα, την ίδια μέρα και ώρα να διδάσκουν σε διαφορετικά σεμινάρια στην Ξάνθη, τη Θήβα και τα Χανιά. Οι περισσότεροι από τους «καταρτιζόμενους» παραδέχτηκαν στις καταθέσεις τους ότι απλώς δήλωσαν συμμετοχή έπειτα από πρόσκληση που είχαν από μέλη των εργατικών κέντρων, χωρίς όμως να παρακολουθήσουν ποτέ σεμινάρια, ούτε γνώριζαν αν γίνονται και πού.

Πλαστογραφία

Μάλιστα, η κομπίνα αποκαλύφθηκε και από τα παρουσιολόγια που εμφάνισαν οι εμπλεκόμενοι ως αποδεικτικά στοιχεία για να πληρωθούν από την ανάδοχο του έργου, πλαστογραφώντας τις υπογραφές των καταρτιζόμενων εργαζομένων που υποτίθεται παρακολούθησαν τις ώρες των σεμιναρίων. Το 90% των «συμμετεχόντων» σε σεμινάρια δεν αναγνώρισε στην κατάθεσή του στο ΣΔΟΕ την υπογραφή του. Στο φάκελο που υπέβαλαν οι διαχειριστές των έργων στην ανάδοχο ΕΕΔΕ εμφάνισαν εικονικά τιμολόγια (320.000 ευρώ το ΚΕΚ Λαμίας, 120.000 ευρώ το ΚΕΚ Ναυπάκτου και 220.000 ευρώ το ΚΕΚ Χανίων) για δήθεν υποστηρικτικές των έργων εργασίες (διαφημιστικές καταχωρίσεις στον τοπικό Τύπο), ενώ την ίδια ώρα εμφανίζονται ως πελάτες προμηθευτές του ΙΚΕΚ EUROPROGRESS, από τους οποίους μάλιστα είχαν λάβει τιμολόγια παροχής υπηρεσιών για τα έργα κατάρτισης που τους εκχώρησαν. Στις εκθέσεις ελέγχου για τον «τρελό χορό» των κοινοτικών κονδυλίων, που μεγάλο μέρος τους ενδεχομένως κατέληξε στις τσέπες συνδικαλιστών και ιδιοκτητών ιδιωτικών κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης, γίνεται αναφορά σε εκτεταμένο δίκτυο καταλήστευσης του συγκεκριμένου προγράμματος μέσω έκδοσης και λήψης εκατοντάδων εικονικών τιμολογίων αξίας εκατομμυρίων ευρώ από δεκάδες εργατικά κέντρα, επιμελητήρια και εμπορικούς συλλόγους σε όλη την επικράτεια.

Φάμπρικα

Οπως εκτιμάται, τα περισσότερα από τα 12 εκατ. ευρώ του κοινοτικού προγράμματος φέρεται να διασπαθίστηκαν καθώς επρόκειτο για φάμπρικα υλοποίησης σεμιναρίων που κατέληξαν «φαντάσματα», αφού, όπως διαπιστώθηκε, οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν φτάσει στο σημείο να μην επιστρέφουν τον αναλογούντα ΦΠΑ για τα κοινοτικά κονδύλια που διαχειρίστηκαν. Ηδη έχει προταθεί ενδελεχής έλεγχος (έχει ξεκινήσει στα Χανιά) από όλα τα τοπικά παραρτήματα του ΣΔΟΕ ανά την επικράτεια, καθώς μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ «περιέργως» (;) έγιναν απόπειρες διάρρηξης στα γραφεία των εργατικών κέντρων Λαμίας και Χανίων. Ειδικότερα, για το πρόγραμμα ύψους 320.000 ευρώ που διαχειρίστηκε μέσω εικονικών τιμολογίων το ΚΕΚ Λαμίας καταλογίστηκαν στους υπευθύνους πρόστιμα ύψους 900.000 ευρώ και 600.000 ευρώ στο ιδιωτικό κέντρο κατάρτισης EUROPROGRESS, ενώ αναμένεται ο καταλογισμός 300.000 ευρώ στο ιδιωτικό κέντρο κατάρτισης Γ. Ριζόπουλος, που εδρεύει στη Λάρισα.

Αξιον απορίας αποτελεί το γεγονός πώς έγινε η εκταμίευση του προγράμματος στους δικαιούχους και πώς η Διαχειριστική Αρχή του έργου του υπουργείου Ανάπτυξης δεν είχε εντοπίσει τις παρανομίες που είχαν συντελεστεί, δίνοντας το πράσινο φως για την απρόσκοπτη ροή των κοινοτικών κονδυλίων σε δεκάδες φορείς που είχαν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ελευθεροτυπία

Γρήγορα και «πιπεράτα» - Μίλησαν οι κάμερες;

Σχόλια του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Η πρωινή έκρηξη στο Mall του Αμαρουσίου έγινε με προειδοποίηση σχεδόν μιας ώρας…
Οι εικασίες, οι συνειρμοί, τα πώς και τα γιατί, οι «συνδυασμοί» με τα γκαζάκια και τους εμπρησμούς σε σπίτια δημοσιογράφων και επιχειρηματιών και με τους μεταμεσονύκτιους πυροβολισμούς στο άδειο (από εργαζόμενους) κτίριο γραφείων της «Νέας» Ν.Δ. έχουν εδώ και μερικές ώρες στα ΜΜΕ και στα blogs την «τιμητική» τους…
Για το κτίριο που στεγάζει τη «Νέα» Ν.Δ. υπήρξαν αυτόπτες........

 μάρτυρες…
Αφήνω, λοιπόν, σε άλλους τους βαθυστόχαστους συνειρμούς και την καλλιέργεια, δεν θα πω εσκεμμένου αλλά σίγουρα προφανούς, κλίματος «φοβίας» που θα επηρεάσει την έτσι και αλλιώς καταρρακωμένη ψυχολογία μας και τους εμπόρους των άδειων καταστημάτων στην ανύπαρκτη «αγορά».
Στα γρήγορα και «πιπεράτα» θα ρωτήσω δημοσίως τις Αρμόδιες Αρχές και τους υπεύθυνους του Mall, την ώρα που πολλά λέγονται, γράφονται, ερμηνεύονται και ταυτόχρονα παρερμηνεύονται μπορούν να μας πούνε:
ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ οι ΚΑΜΕΡΕΣ;
Υποθέτω ότι και υπάρχουν εντός και εκτός του Mall όπως και εντός των καταστημάτων του εμπορικού Κέντρου κάμερες και μάλιστα 360 μοιρών και λειτουργούν επί 34ωρου βάσεως…
Μέσα σε μερικές μόνο ώρες από τη στιγμή της έκρηξης η ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων από τις κάμερες μπορεί να αποκαλύψει ποιοι και πότε τοποθέτησαν τον ή τους εκρηκτικούς μηχανισμούς…
Εάν μάθουμε ότι κάμερες ΔΕΝ υπάρχουν ή ΔΕΝ λειτουργούσαν σήμερα τότε θα ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ πολύ περισσότερο από όσο από την έκρηξη η οποία έγινε, όπως μάθαμε, με προειδοποίηση ΜΙΑΣ σχεδόν ώρας, που υπερεπαρκούσε για την αποφυγή ύπαρξης ανθρώπινων θυμάτων…

Νέα Νίκη για την Εράνη Κέρδισε τα Σαγέϊκα 2-1

Νίκη Χρυσάφι για την Εράνη έναντι των Σαγέίκων με σκοπό την παραμονή στην κατηγορία.
Η Εράνη ανοιξε το σκόρ στο 74΄ Ο Μανδραφίλιας τη σέντρα και ο Σπυρόπουλος από κοντά με προβολή το 1-0 για τους γηπεδούχους
Στο 84΄ Ο Καρατετιάν κάνει τη σέντρα και ο Σταθόπουλος από κοντά με προβολή σημειώνει το 2-0
Στο 86΄ Ο Μπινιέρης με πλασέ μειώνει σε 2-1 για τον Εθνικό

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης Αγωνιστικής




Αποτελέσματα
Πάμισος-Εθνικός Μελιγαλά
1-1
ΠΦΟ Πανόπουλου-Ατρόμητος Λάππα
2-0
Παναρκαδικός-Διαγόρας Βραχνέικων
2-1
Εράνη Φιλιατρών-Εθνικός Σαγέικων
2-1
Αχαϊκή-Δόξα Νέας Μανολάδας
0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(11η αγωνιστική)

1. Πανόπουλο 31
2. Ατρόμητος Λάππα 24
3. Παναρκαδικός 18
4. Εθνικός Σαγέικων 15
5. ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 13
6. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 12
………………………………………………….
7. Διαγόρας Βραχνέικων 11
8. Δόξα Νέας Μανολάδας 9
9 . Αχαϊκή 9
10. ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 8.

Έκρηξη Βόμβας στο The Mall Athens

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:55

Έκρηξη στο πάρκινγκ του The Mall στο Μαρούσι συνέβη πριν από λίγα λεπτά. Άγνωστοι τηλεφώνησαν στην Ελευθεροτυπία και στο zougla και είπαν ότι σε λίγα λεπτά θα γίνει έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού.

Ο μηχανισμός.....

ήταν τοποθετημένος στο υπόγειο πάρκινγκ.
iefimerida.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:17
Πληροφορίες κάνουν λόγια για δύο τραυματίες- πιθανόν άντρες της ασφάλειας του κτιρίου. Να σημειωθεί ότι υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα ότι θα γίνει έκρηξη. Οι δράστες έδωσαν περιθώριο 50 λεπτών. Αμέσως σήμανε συναγερμός, προκειμένου να εκκενώσουν το κτίριο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου στο πάρκινγ.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:55

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στο πάρκινγκ του αχανούς εμπορικού κέντρου.

Το τηλεφώνημα έγινε στις 10 παρά πέντε το πρωί στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και λίγο αργότερα στην ιστοσελίδα zougla.

Ο άγνωστος είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου και ότι θα εκραγεί σε 48 λεπτά.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο άνδρες της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών και η περιοχή εκκενώθηκε.

Με εντολή της Αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός Νερατζιώτισσα. Εκεί κάνουν στάση ο Προαστικός και το Μετρό, που σήμερα δεν λειτουργούσε λόγω απεργίας.

Στις 10 και 55 έγινε η έκρηξη.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα δύο ελαφρά τραυματίες, κατά πάσα πιθανότητα άτομα του προσωπικού ασφαλείας εταιρείας security του εμπορικού κέντρου.

Ευτυχώς, από την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού δεν προκλήθηκε φωτιά, και έτσι δεν υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές ή κίνδυνος για θύματα.

Είχε τοποθετηθεί σε σταντ με εφημερίδες, που υπήρχε σε σημείο όπου οι πολίτες διέρχονται για να κατεβούν στο πάρκινγκ.

Πηγή: Έκρηξη βόμβας στο Mall στο Μαρούσι | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/86711#ixzz2IVaHF36o


Ηλεκτρονικά οι φορολογούμενοι θα προσεγγίζουν… τις εφορίες

ΜΕ τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή οι φορολογούμενοι θα μπορούν σύντομα να προμηθεύονται μέσω του Taxisnet τα παράβολα που χρειάζονται για να πληρώσουν χρέη ή άλλες βεβαιωμένες οφειλές στο Δημόσιο, αντί να στήνονται στα γκισέ της εφορίας για να προμηθευτούν τα απαραίτητα έγγραφα.

Με άλλη ηλεκτρονική εφαρμογή θα είναι δυνατή και......

η εκτύπωση οποιουδήποτε ειδοποιητηρίου για πληρωμή οφειλής ή φόρου (στα πρότυπα της εφαρμογή που ενεργοποιήθηκε για τα ηλεκτρονικά τέλη κυκλοφορίας). Παράλληλα προχωρούν και τα σχέδια για την υποχρέωση της ηλεκτρονικής ανάρτησης των μισθωτηρίων συμβολαίων ενοικίασης ακίνητων, όπως επίσης και η ανάθεση στους συμβολαιογράφους της συμπλήρωσης του εντύπου Ε9 για την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων.
Μέσα στο προσεχές διάστημα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ενεργοποιήσει νέες υπηρεσίες στο taxisnet, ώστε οι πολίτες να μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους χωρίς να απαιτείται να επισκέπτονται τις εφορίες.
Μαζί με τη μείωση του αριθμού των εφοριών από τις περίπου 300 που ήταν στις αρχές του 2011 σε λιγότερες από 100 η τρόικα έχει ζητήσει και την κατάργηση των ταμείων στις εφορίες.

Σήμερα σε κάθε εφορία λειτουργεί ταμείο στο οποίο οι φορολογούμενοι πληρώνουν κάθε είδος φόρου και προμηθεύονται παράβολα. Η τρόικα θεωρεί ότι η λειτουργία ταμείων στις εφορίες είναι σπατάλη ανθρώπινων πόρων, καθώς το ρόλο του ταμία του Δημοσίου μπορούν κάλλιστα να παίξουν οι τράπεζες, οι οποίες ούτως ή άλλως εισπράττουν για λογαριασμό του Δημοσίου μεγάλο αριθμό φόρων, εισφορών και τελών (φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ.).

Ως εκ τούτου σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία από τη ΓΓΠΣ οι εξής ηλεκτρονικές υπηρεσίες:

1. Αγορά παραβόλου για κάθε χρήση με όλα τα τραπεζικά προϊόντα. Ο πολίτης θα μπορεί στον υπολογιστή του να επιλέγει το παράβολο που χρειάζεται σε κάποια υπηρεσία, να τυπώνει έναν κωδικό με το αντίστοιχο ποσό και να αγοράζει το παράβολο μέσα από τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζά του, στο γκισέ, σε ΑΤΜ, στο Web Banking. Με τον κωδικό και μόνο θα πηγαίνει στην υπηρεσία που θέλει να χρησιμοποιήσει το παράβολο, η οποία στη συνέχεια μέσα από τον υπολογιστή της θα διαπιστώνει την εξόφληση του παραβόλου.
2. Πληρωμή οποιασδήποτε βεβαιωμένης μη ρυθμισμένης οφειλής στο σύνολό της ή μέρος αυτής με όλα τα τραπεζικά προϊόντα . Ο πολίτης θα μπορεί στον υπολογιστή του να τυπώνει για όποια οφειλή θέλει και να την πληρώνει όποτε θέλει μέσα από τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζά του, όπως στο γκισέ, σε ΑΤΜ, μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (Web Banking, Phone Banking). Με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί να πληρώνει και τη δόση εφόσον έχει μπει σε διαδικασία ρύθμισης οφειλών.

3. Ηλεκτρονική υποβολή και θεώρηση των μισθωτηρίων ενοικίασης. Με το σημερινό καθεστώς ο εκμισθωτής ενός ακινήτου θα πρέπει εντός 30 ημερών από την υπογραφή ενός μισθωτηρίου συμβολαίου να προσέλθει στο τμήμα εισοδήματος οποιασδήποτε εφορίας και να το θεωρήσει. Αν δεν το θεωρήσει, τότε η μίσθωση θεωρείται άκυρη ενώπιον της δικαιοσύνης (εφόσον ο ιδιοκτήτης προσφύγει σε αυτήν για έξωση του μισθωτή ή για κάθε άλλη διαφωνία μαζί του). Με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία ο ιδιοκτήτης θα καταχωρεί ηλεκτρονικά τα στοιχεία της μίσθωσης του ακινήτου. Στις περιπτώσεις ακινήτων επιφάνειας άνω των 50 τετραγωνικών μέτρων θα αναγράφεται και ο αριθμός και τα στοιχεία του απαιτούμενου πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.

4. Ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων μεταβιβάσεων ακινήτων από τους συμβολαιογράφους. Το σχέδιο αποσκοπεί στην πλήρη κατάργηση του εντύπου Ε9 (που υποβάλλεται με τη φορολογική δήλωση) αφού οι συμβολαιογράφοι θα ενημερώνουν αυτόματα, κατά τη σύνταξη των συμβολαίων μεταβίβασης, τα ηλεκτρονικά αρχεία της εφορίας. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι θα απαλλαγούν από την υποχρέωση να συντάσσουν και να υποβάλλουν οι ίδιοι τις δηλώσεις Ε9 κάθε φορά που αγοράζουν ή πωλούν ένα ακίνητο. Οι βασικές πληροφορίες για κάθε ακίνητο που μεταβιβάζεται θα αποστέλλονται από τους συμβολαιογράφους μέσω διαδικτύου στη ΓΓΠΣ και από εκεί θα γίνεται η ενημέρωση στο περιουσιολόγιο. Στο μέλλον θα επιδιωχθεί και η ηλεκτρονική διασύνδεση των συμβολαιογραφικών γραφείων της χώρας με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

Express

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

Σπείρα Αλβανών «έγδυνε» βίλες στην Πυλία
Συνελήφθησαν ήδη 4 από τα 8 μέλη της που έστελναν τα κλοπιμαία στην Αλβανία


Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης ......

Ασφαλείας Καλαμάτας το απόγευμα της Παρασκευής, όταν σε αγροτόσπιτο σε απομονωμένο σημείο περιοχής της Κορώνης βρήκαν μεγάλες ποσότητες ακριβών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, στη συνέχεια ήταν προϊόντα κλοπών που διέπραττε μεγάλη σπείρα Αλβανών σε όλη την Πυλία.

Ήδη η Αστυνομία έχει συλλάβει 4 δράστες, αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητά άλλα 4 μέλη της σπείρας, η οποία, όπως όλα δείχνουν, είχε ιδιαίτερη προτίμηση σε βίλες...