Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κλήρωση Τζόκερ 13/10 και Διαλογή

Μόλις βγήκαν από την κληρωτίδα οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ.
Σήμερα η κλήρωση μοιράζει 3.000.000 (Τρία Εκατομμύρια) ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι:





Η ΔΙΑΛΟΓΗ




Hackers κατέβασαν την ιστοσελίδα της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Θύμα επίθεσης hacker έπεσε σήμερα η προσωπική ιστοσελίδα της Βουλευτή Μεσσηνίας το ΠΑΣΟΚ Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Η Επίθεση στην σελίδα της βουλευτού έγινε από τον χρήστη paCMan (σχετική δίπα φωτό) όπου διαμαρτύρεται για την όλη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Ελληνικό λαό.

Αναλυτικά το κείμενο του hacker αναφέρει:........

Hacked by paCMan

The greek government has made its people suffer in order to to find the money to repay the international monetary fund. But the people suffers because the dept was made by the corrupt government, not only the present political party, but everyone.

When the people started peacefully protesting, you tried to terrorize them.

When the people started discussing publicly on the blogs, you tried to stop them, enforcing a law against the anonymity of the bloggers.

But you can not stop the voice of the righteous, because the people will never close their eyes on what is right.

You try to keep our mouths shut, but everytime you find a way to terrorize us we find a new way to break this reign of terror.


People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Να λέμε στους πολίτες την αλήθεια

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας, με εισηγήτρια την Νάντια Γιαννακοπούλου. Με αυτό το σχέδιο νόμου ολοκληρώθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία για την αναδιοργάνωση του Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας που «πλέον ξεκάθαρα, γυρίζει σελίδα», σύμφωνα με την κα. Γιαννακοπούλου. Η εισηγήτρια της πλειοψηφίας, κα. Νάντια Γιαννακοπούλου, στην παρέμβασή της, μεταξύ άλλων, απάντησε στις αιτιάσεις ορισμένων βουλευτών που αναφέρθηκαν κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, λέγοντας: «Οφείλουμε να λέμε στους Έλληνες πολίτες την αλήθεια πέρα κι έξω από επικοινωνιακά τεχνάσματα και να μη δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις».

Συγκεκριμένα, η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στα ..........

αιτήματα ορισμένων βουλευτών που ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου ο όρος «ψυχοκοινωνική υποστήριξη», να θεσμοθετηθεί θέση υποδιοικητή για κάθε ΚΑΦΚΑ και κάθε ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και όχι ενός απλού επιστημονικού υπευθύνου και να προβλεφθεί η κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των παρεχόμενων υπηρεσιών στα άτομα που απευθύνονται στα Κέντρα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης κ.α..

Συγκεκριμένα, απαντώντας η κα. Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι, «Όλα τα παραπάνω αναφέρονται ρητά και ξεκάθαρα στο παρόν νομοσχέδιο. Ειδικότερα, σχετικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη, αυτή αναφέρεται ότι θα συνεχίσει να παρέχεται από τα Κέντρα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, στην παράγραφο ε’ του άρθρου 12 του σχεδίου νόμου. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, παράγραφος αποτελεί πιστή αντιγραφή του προηγούμενου νόμου για τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, βάσει του οποίου λειτουργούσαν μέχρι και σήμερα. Όσον αφορά το ζήτημα θεσμοθέτησης ενός Υποδιοικητή για το ΚΑΦΚΑ και ενός Υποδιοικητή για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, και αυτό ορίζεται ρητά στην παράγραφο 6 του άρθρου 15, όπου προβλέπεται ότι σε κάθε νοσοκομείο που λειτουργεί Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ορίζεται ένας Υποδιοικητής πλήρους απασχόλησης». Ο Υφυπουργός κ. Μπόλαρης, μάλιστα, αποσαφήνισε ότι «θα υπάρχει ένας Υποδιοικητής για κάθε Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Επομένως, δεν τίθεται θέμα ενός επικεφαλής για τα δύο Κέντρα και αυτό προκύπτει ξεκάθαρα και από το νόμο».

«Όσον αφορά την αιτίαση για τη μη κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των παρεχόμενων υπηρεσιών», συνέχισε η κα. Γιαννακοπούλου, «απαντώ ότι και αυτό αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στην παράγραφο 5 του άρθρου 13. Άλλωστε, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ότι ένας από τους κύριους λόγους που εντάσσονται τα Κέντρα Αποκατάστασης στο ΕΣΥ, είναι για να καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία το κόστος των υπηρεσιών αυτών κι, έτσι, να προκύψουν έσοδα για τα Κέντρα αυτά.

Στην απεργία καλεί τους καθηγητές η Α' ΕΛΜΕ

Το Δ.Σ της Α’ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καλεί όλους τους συναδέλφους στην Πανεργατική –Πανδημόσιουπαλληλική – Πανεκπαιδευτική απεργία στις 19-10-2011 και στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν στην πόλη μας.
«Αντιστεκόμαστε στο νέο μισθολόγιο που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και την αναξιοπρέπεια»

Ο πρόεδρος: Σωτ. Ξανθάκης
Ο γεν. γραμματέας Βασ. Γεωργιόπουλος



Διευκρινήσεις για την αδειοδότηση των γεωτρήσεων

Διευκρινήσεις για την αδειοδότηση των γεωτρήσεων έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας Γ. Ανδριανού.

Στην απάντηση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: «Θα πρέπει κατ’ αρχήν να διευκρινιστεί ότι η υποχρέωση αδειοδότησης για μια υδροληψία ισχύει και είναι νομικά κατοχυρωμένη από το 1987 στο περιβαλλοντικό δίκαιο της χώρας μας και ότι οι γεωργοί θα πρέπει ούτως ή άλλως να διαθέτουν άδεια.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, .........

αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υφίσταται σε ό,τι αφορά την έκδοση και ανανέωση των αδειών, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει σχέδιο Υπουργικής Απόφασης προς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με το οποίο να απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης και να μειώνεται το κόστος ανανεώσεων, ειδικά για τους γεωργούς.
Η πρόσφατη νομοθετική πράξη (ΚΥΑ 150559/2011 ΦΕΚ 1440/Β’) για τη διαδικασία αδειοδότησης των αρδευτικών γεωτρήσεων, αναμφίβολα διευκολύνει και απλοποιεί τις διαδικασίες έκδοσης άδειας και με την εφαρμογή της καθίσταται ευκολότερη και λιγότερη δαπανηρή η αδειοδότηση, αλλά προωθείται και η καταγραφή των γεωτρήσεων σε όλη τη χώρα, με στόχο την ορθολογική διαχείριση του σημαντικότερου φυσικού πόρου.

Η νέα αυτή νομοθετική ρύθμιση καλύπτει την πλειονότητα των γεωργών και των αρδευτικών γεωτρήσεων, αφού προβλέπει εξαίρεση από την υποχρέωση κατάρτισης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις γεωτρήσεις με δυναμικότητα μέχρι 100.000 κυβικά μέτρα ετησίως. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 2 προβλέπεται ότι, για τις γεωτρήσεις με τη δυναμικότητα αυτή, υποβάλλεται μόνο μια τεχνική έκθεση από το γεωργό ή τον τεχνικό εκπρόσωπό του. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ανάγκη να εμπλακεί μελετητής οποιασδήποτε κατηγορίας, αλλά ο φάκελος της αίτησης αδειοδότησης μπορεί να προετοιμαστεί είτε από τον ίδιο το γεωργό, ή το γεωπόνο που τον συμβουλεύει ή οποιονδήποτε σχετικό επιστήμονα.

Για τις γεωτρήσεις με δυναμικότητα μεγαλύτερη των 100.000 κ.μ. ετησίως, συνεχίζουν να ισχύουν τα μέχρι τώρα προβλεπόμενα στην περιβαλλοντική νομοθεσία, η οποία κατά την άποψή μας, ορθά θέτει υποχρέωση περιβαλλοντικής μελέτης για τις υδατοβόρες γεωτρήσεις, αφού το νερό είναι πολύτιμο αγαθό για όλους.
Σε κάθε περίπτωση, η όποια τροποποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας είναι θέμα του ΥΠΕΚΑ, του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ.

Αναφορικά με τις προθεσμίες, θεωρούμε ότι σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ, τα δικαιολογητικά είναι αρκετά απλά ώστε να διευκολύνεται η σύντομη υποβολή της αίτησης από την πλευρά των γεωργών, οι οποίοι ούτως ή άλλως είναι ενήμεροι.
Επιπρόσθετα, πρέπει να διευκρινιστεί, σε περίπτωση που δεν είναι γνωστό, ότι η αδειοδότηση των γεωτρήσεων αποτελεί υποχρέωση των γεωργών και των υπολοίπων πολιτών και ως τέτοια δεν είναι δυνατόν να επιδοτηθεί από καμία δράση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το ΥΠΑΑΤ είναι στη διάθεση των πολιτών και των περιφερειακών υπηρεσιών για να επιλύει τα όποια προβλήματα ανακύψουν. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ δεν έχουν λάβει γνώση ιδιαίτερων δυσχερειών στην εφαρμογή της ΚΥΑ, ούτε από γεωργούς, ούτε από τις κατά τόπους υπηρεσίες.

Καταλήγοντας, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι, η νέα ρύθμιση γίνεται προς απλούστευση των διαδικασιών και μείωση του κόστους τόσο για το γεωργό, όσο και για τη διοίκηση».

Morias Now

Θα εφαρμόσουν επιτέλους το νόμο - Λίστα με μεγαλοοφειλέτες ζήτησε ο εισαγγελέας

Την πόρτα όσων χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ θα χτυπήσει σύντομα η αστυνομία. Ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε τις καταστάσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο νόμος προβλέπει την παραπομπή των οφειλετών στο Αυτόφωρο αλλά ως φαίνεται δεν είχε εφαρμοστεί...

Ισχύει από την 1η Αυγούστου και προβλέπει .........

ότι οι οφειλέτες ποσών άνω των 5.000 ευρώ μπορεί να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο, επειδή το αδίκημα είναι διαρκές, ενώ προβλέπονται και ποινές φυλάκισης.

Απ' ότι φαίνεται όμως το κηνύγι θα γίνει στα "μεγάλα ψάρια".

Η εγκύκλιος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προβλέπει οτι η διαδικασία του Αυτοφώρου θα ακολουθείται για φορολογικά αδικήματα που υπερβαίνουν το ποσό των 75.000 ευρώ αλλά και για «ιδιαίτερα προκλητικές περιπτώσεις διακράτησης ΦΠΑ».

Newsit

Το Avatar πρώτο σε «πειρατικά» downloads στο Ίντερνετ

Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τις ταινίες που κυριάρχησαν στα διαδικτυακά «πειρατικά» downloads και το blockbuster Avatar φιγουράρει στη πρώτη θέση.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο δημιουργός του «Avatar» Ντέιβιντ Κάμερον θεωρούσε ότι με το να δώσει έμφαση στο να φιλμογραφήσει την πιο εντυπωσιακή 3D ταινία όλων των εποχών, θα έδινε τη δική του απάντηση-λύση στην πειρατεία, καθώς πίστευε ότι οι θεατές θα τιμούσαν τις κινηματογραφικές αίθουσες και θα απέφευγαν το download.

Όμως τα στοιχεία τον διαψεύδουν, χωρίς αυτό να .......

σημαίνει ότι το Avatar δεν έσπασε τα ταμεία στα σινεμά. Όμως σίγουρα ο γνωστός σκηνοθέτης που έχει και τη φήμη του... φραγκοφονιά έχασε μερικά εκατομμύρια δολάρια.
Εκτός από το Avatar στις πρώτες θέσεις της λίστας βλέπουμε και τα Dark Knight, transformers, The Hangover και Inception, αλλά και τα Σταρ Τρεκ και Πειρατές της Καραϊβικής.

Αναβάθμιση του ΚΕΚΥΚΑμεΑ και του ΚΑΦΚΑ ζήτησε ο Δημήτρης Κουσελάς.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην Ολομέλεια της Βουλής, «Ανασυγκρότηση φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης, κέντρα αποκατάστασης, αναδιάρθρωσης Ε.Σ.Υ και άλλες διατάξεις», ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση: .......

« Αγαπητοί συνάδελφοι,

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη, μια πολύπλευρη κρίση, που συχνά θέτει σε δοκιμασία τους όρους διαβίωσης, και την κάλυψη των αναγκών υγείας χιλιάδων συμπολιτών μας, στις πόλεις και στην ύπαιθρο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, νομοσχέδια σαν αυτό που συζητάμε, αποκτούν κομβική σημασία, αν θέλουμε να μιλάμε για την αναγκαία, σήμερα, διατήρηση και μάλιστα την αναβάθμιση του κοινωνικού Κράτους.
Αλοίμονο αν, εν μέσω κρίσης, κάνουμε εκπτώσεις στην περισσότερο από ποτέ αναγκαία κοινωνική φροντίδα, αλληλεγγύη και υποστήριξη, στην αναγκαία δωρεάν υγεία και περίθαλψη!
Γι' αυτό σήμερα απαιτείται, περισσότερο από ποτέ, η αποτελεσματική ανασυγκρότηση και διασύνδεση των κοινωνικών μονάδων, με τον θεσμικό κορμό του κοινωνικού μας κράτους, το ΕΣΥ.

Έναν πρωτοπόρο για την εποχή του θεσμό της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο εισηγήθηκε ο Παρασκευάς Αυγερινός και προχώρησε ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς.
Σήμερα, όμως, σχεδόν 30 χρόνια μετά, χρειαζόμαστε ένα νέο, σύγχρονο και αναβαθμισμένο ΕΣΥ. Χρειαζόμαστε σύγχρονους και αναβαθμισμένους φορείς κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, σύγχρονες και ολοκληρωμένες μονάδες υγείας και νοσηλείας.
Χρειαζόμαστε –και στο θέμα αυτό αργήσαμε- το Μητρώο δικαιούχων κοινωνικών παροχών του άρθρου 18, για να πατάξουμε μια σπατάλη, που στερούσε πολύτιμους πόρους απ’ αυτούς που πραγματικά τους είχαν ανάγκη.
Η μείωση της γραφειοκρατίας, η επίτευξη θετικών συνεργειών, η αποτελεσματική διασύνδεση σημαντικών αλλά συχνά αποκομμένων μεταξύ τους υποδομών, γνώσεων και ανθρώπινων πόρων, με ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και φροντίδας, είναι η μεγάλη πρόκληση αυτού του νομοσχεδίου.

Επιτρέψτε μου να εστιάσω στο Κεφάλαιο Β’, στο «Δίκτυο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης».
Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Μεσσηνία, έχουμε εξαιρετικά θετικές εμπειρίες από τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΕΚΥΚΑμεΑ) που λειτουργεί στην Καλαμάτα και από το Κέντρο Αποθεραπείας-Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΑΦΚΑ) που λειτουργεί στα Φιλιατρά.

Αυτοί οι φορείς, με την πλούσια προσφορά και την αυταπάρνηση του προσωπικού τους, έχουν εδώ και χρόνια καταξιωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες φυσικής και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.
Σήμερα, με το άρθρο 11 του παρόντος σ.ν., τα παραπάνω καταργούνται ως αυτοτελή ΝΠΔΔ και εντάσσονται, ως «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης», στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Και είναι, πιστεύω, εύλογο αίτημα των τοπικών μας κοινωνιών, αυτούς τους φορείς να τους δούμε να αναβαθμίζονται, στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Συστήματος Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης.

Είναι θετικό ότι ο κ. Υπουργός αποδέχθηκε τα αιτήματά μας για το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.
Είναι επίσης θετικό ότι στο άρθρο 12, μεταξύ των σκοπών των νέων Κέντρων Φυσικής Αποκατάστασης, αναγνωρίζεται ρητώς και ο ρόλος τους στην παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, εκπαίδευσης και κοινωνικής επανένταξης, σε συμπολίτες μας με αναπηρίες.

Στη βάση αυτή, τα Κέντρα που καλύπτουν και αυτόν τον συγκεκριμένο ψυχοκοινωνικό ρόλο, θα πρέπει να μετονομαστούν σε «Κέντρα Φυσικής, Ιατρικής και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης». Η ονομασία αυτή αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα και δίνει έμφαση στα προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που ήδη λειτουργούν στο ΚΕΚΥΚΑμεΑ και πρέπει να στηριχτούν. ‘Οπως γνωρίζετε και από προηγούμενες Ερωτήσεις και παρεμβάσεις μου για το θέμα, τούτο αποτελεί πάγιο αίτημα του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας.
Πιστεύω, επίσης, ότι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, προεπαγγελματικής και επαγγελματικής κατάρτισης και επανένταξης στον κοινωικό ιστό των συμπολιτών μας με αναπηρίες σε συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη, είναι καθήκον, είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες.
Γι’ αυτό, πρέπει να διασφαλιστεί η δωρεάν παροχή αυτών των υπηρεσιών, χωρίς να εξαρτάται η παροχή της από την ύπαρξη κάλυψης ή σύμβασης με ασφαλιστικό φορέα.
Ακόμα, λόγω της ιδιαιτερότητας των υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ως όργανο διοίκησης των συγκεκριμένων Κέντρων θα πρέπει να ορίζεται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υποδιοικητής, με αντίστοιχες γνώσεις και εξειδικευμένη εμπειρία.

Τέλος, στις αποφάσεις που θα αφορούν στα συγκεκριμένα Κέντρα, θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ και των πιστοποιημένων Συλλόγων-ΜΚΟ, που λειτουργούν υποστηρικτικά. Ξέρω κ. Υπουργέ ότι αυτό θέλετε να το εντάξετε στο καταστατικό λειτουργίας τους που θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα βοηθούσε μια δήλωσή σας στα πρακτικά της Βουλής (ο κ. Μπόλαρης επιβεβαιώνει ότι αυτό θα γίνει στον Οργανισμό που θα δημιουργηθεί).
Οι ρυθμίσεις αυτές, είναι, νομίζω, απαραίτητες για την εύρυθμη ένταξη, διασύνδεση και λειτουργία αυτών των Κέντρων στο πλαίσιο του ΕΣΥ, προκειμένου να καλύπτονται πληρέστερα οι υπάρχουσες ανάγκες.

Τέλος, θέλω να κλείσω με τις ρυθμίσεις του άρθρου 30. Το άρθρο αυτό είναι παραφωνία στη λογική και τη φιλοσοφία του Ε.Σ.Υ. Οι πανεπιστημιακοί γιατροί δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους συναδέλφους τους. Πρέπει να ισχύει για αυτούς ό,τι ισχύει για όλους τους Καθηγητές όλων των υπολοίπων Πανεπιστημιακών Σχολών. Ο Θανάσης Τσούρας ανέπτυξε εκτενώς τους λόγους για τους οποίους το άρθρο αυτό πρέπει να αποσυρθεί ή να τροποποιηθεί ριζικά.»

Πανταζής Χρονόπουλος: «Εγώ θα είμαι στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο του Δήμου»

Μετά την ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Δημάρχου Ζαχάρως, ο Πανταζής Χρονόπουλος, πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως, μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του IliaPress.

Δείτε το Video με τις δηλώσεις του Πανταζή Χρονόπουλου





Ποια στρατολογικά ζητήματα λύνονται πλέον μέσω ΚΕΠ

Διευρυμένος πλέον είναι ο κατάλογος των στρατολογικών θεμάτων, που πλέον διεκπεραιώνονται μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των Κ. Ρόβλια και Π. Μπεγλίτη και η οποία τέθηκε ήδη σε ισχύ , οι πολίτες μπορούν να καταφεύγουν στα ΚΕΠ για 31 διαφορετικά στρατολογικά ζητήματα.

Φυσικά, μπορούν να απευθύνονται και .......

στα στρατολογικά γραφεία, όσα από αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν μετά τη διαδικασία συγχωνεύσεων.

Αναλυτικά, οι περιπτώσεις στρατολογικών ζητημάτων που θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τα ΚΕΠ:

1. Εξαίρεση από την κατάταξη εφέδρων, που καλούνται και κατά το προηγούμενο έτος έχουν απολυθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις ή έχουν καταταγεί σε άσκηση εφεδρείας ή μετεκπαίδευσης ή την προηγούμενη πενταετία συμμετείχαν δύο φορές σε άσκηση εφεδρείας ή μετεκπαίδευσης.

2. Αναβολή κατάταξης για κοινωνικούς λόγους.

3. Διαγραφή από το Μητρώο Αρρένων (διπλογραμμένων).

4. Απόλυση μετά τρίμηνη πραγματική στρατιωτική υπηρεσία του μόνου γιου ή αδελφού πρόσωπου που απεβίωσε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα και εξαιτίας αυτής ή απεβίωσε ή τραυματίσθηκε εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας.

5. Αναβολή κατάταξης στρατευσίμων, που είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες στο εξωτερικό.

6. Άρση πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης.

7. Απαλλαγή από την υποχρέωση στράτευσης των ομογενών, οι οποίοι διέκοψαν τη μόνιμη κατοικία τους σε χώρα του τέως Ανατολικού Συνασπισμού ή την Τουρκία, ήρθαν στην Ελλάδα και εγγράφηκαν στο Μητρώο Αρρένων μετά την συμπλήρωση του 35ου έτους της ηλικίας τους ή είχαν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την 1−1−2006.

8. Απαλλαγή από την υποχρέωση στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης όσων καταδικάζονται σε κάθειρξη ή σε ποινή που για τους στρατιωτικούς συνεπάγεται καθαίρεση.

9. Αναβολή κατάταξης των στρατευσίμων που είναι πατέρες δύο παιδιών.

10. Διακοπή αναβολής κατάταξης για απόκτηση θαλάσσιας υπηρεσίας.

11. Εκτίμηση λόγων ανωτέρας βίας ή ανυπέρβλητου κωλύματος για μη τήρηση υποχρέωσης που τίθεται από τη στρατολογική νομοθεσία.

12. Διακοπή αναβολής κατάταξης Μονίμων Κατοίκων Εξωτερικού.

13. Διακοπή Αναβολής κατάταξης λόγω σπουδών (για κύριες ή μεταπτυχιακές σπουδές, ιατρική ειδικότητα – διδακτορικό).

14. Διακοπή αναβολής κατάταξης υποψηφίων ανωτέρων – ανωτάτων σχολών.

15. Εξαγορά πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης.

16. Εξαίρεση από την κατάταξη εφέδρων που βρίσκονται και διαμένουν στο εξωτερικό κατά το τελευταίο δίμηνο.

17. Διακοπή αναβολής κατάταξης Ναυτολογημένων.

18. Εξαίρεση από την κατάταξη εφέδρων που κρατούνται σε φυλακές ή από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

19. Εξαίρεση από την κατάταξη εφέδρων που είναι Μόνιμοι Κάτοικοι Εξωτερικού.

20. Προσωρινή απόλυση από τις Ένοπλες Δυνάμεις των υποψήφιων Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Νομαρχών ή Προέδρων Κοινοτήτων.

21. Εξαίρεση από την κατάταξη των εφέδρων, που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή νοσηλευτικά ιδρύματα ή ακολουθούν θεραπευτική αγωγή σε ΚΕΘΕΑ.

22. Μετατόπιση της ημερομηνίας κατάταξης λόγω αδυναμίας προσέλευσης για κατάταξη για λόγους υγείας.

23. Κατάταξη πρότακτου στις Ένοπλες Δυνάμεις.

24. Παραπομπή στρατευσίμου ή εφέδρου σε Επιτροπή Απαλλαγών, λόγω αδυναμίας προσέλευσης για κατάταξη, για λόγους υγείας.

25. Επανεξέταση της σωματικής ικανότητας στρατευσίμου ή εφέδρου με αίτησή τους.

26. Επανεξέταση της σωματικής ικανότητας των απαλλαγέντων από την υποχρέωση στράτευσης, επειδή κρίθηκαν ακατάλληλοι για στράτευση (1/5), με αίτησή τους.

27. Μετεγγραφή σε Μητρώα Αρρένων.

28. Μειωμένη θητεία ομογενών, που προέρχονται από χώρα του τέως Ανατολικού Συνασπισμού ή την Τουρκία, οι οποίοι διέκοψαν την μόνιμη κατοικία τους στο εξωτερικό, ήρθαν στην Ελλάδα και κατατάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις εντός πενταετίας από την εγγραφή τους σε Μητρώο Αρρένων.

29. Προσφυγή κατά απορριπτικού εγγράφου Στρατολογικού Γραφείου.

30. Διακοπή αναβολής κατάταξης υπηρετούντος αδελφού − πατέρα δύο παιδιών, υπηρετούντων σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις ξένου κράτους, πολιτογραφηθέντων, υποψηφίων Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Νομαρχών, Δημάρχων ή Προέδρων Κοινοτήτων, ομογενών.

31. Εξαίρεση από την κατάταξη εφέδρων που έχουν δύο ή περισσότερα αδέλφια που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΓΣΕΕ: 48ωρη γενική απεργία 19 και 20 Οκτωβρίου

Η ΓΣΕΕ τελικά ανακοίνωσε την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου «εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η Συνομοσπονδία με τη νέα της απόφαση επέκτεινε την εξαγγελθείσα εδώ και μέρες 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 19 του μηνός.

Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 ..........

του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ στο Πεδίον του Αρεως ενώ τη δεύτερη ημέρα της απεργίας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11:00 πμ.

Η ΓΣΕΕ διαμηνύει πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο θα συνεχίζονται αυτές οι αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία».

TA NEA

Απίστευτο! Από το μηνιαίο μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά – Παγώνουν επ΄αόριστο οι κλαδικές συμβάσεις – Ψαλίδι 35% στους μισθούς στις ΔΕΚΟ

- Απανωτές ''βόμβες'' Βενιζέλου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
- Από του χρόνου ενσωματώνουν την έκτακτη εισφορά στους μισθούς μας
- Διαβάστε πόσο μειώνονται οι μισθοί σε κάθε ΔΕΚΟ
- Γιατί πάμε de facto σε νέες μειώσεις μισθών και στον Ιδιωτικό τομέα
- '' Ή ψηφίζετε τα μέτρα ή χρεώνεστε την χρεοκοπία της χώρας''

Απ' ευθείας από τους μισθούς μας θα παίρνουν την έκτακτη εισφορά!

Απευθείας από τον μισθό θα παρακρατείται ..........

η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, προκειμένου τα κρατικά ταμεία να μην χάσουν ούτε ευρώ από το ''χαράτσι''.

Την.. ''ευφυέστατη'' αυτή ιδέα ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην Βουλή και έτσι αντί να αποστέλλονται ''ραβασάκια'' στους φορολογούμενος και εκείνοι να προσέρχονται στις εφορίες για να καταβάλλουν σε 6 μηνιαίες δόσεις την έκτακτη εισφορά, από του χρόνου το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε φορολογούμενο θα παρακρατείται από τον μισθό του, δηλαδή σε 12-14 μηνιαίες δόσεις.

Έλεγαν για 2 χρόνια και τώρα παγώνουν τις κλαδικές συμβάσεις επ'αόριστον

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης και την απόφαση να ανασταλεί η υποχρεωτική επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε επίπεδο επιχείρησης μέχρι το τέλος του σταθεροποιητικού προγράμματος , δηλαδή το 2015, εξέλιξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χαμηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.Και ας μας έλεγαν αρχικά πως το πάγωμα θα ήταν για 2 χρόνια.

''Η ισχύς της αναστολής προσδιορίζεται ως το τέλος, ή όσο ισχύσει το πρόγραμμα στήριξης.Ευελπιστούμε η πορεία της ελληνικής οικονομίας να το καταστήσει αυτό άνευ αντικειμένου'' ήταν τα ακριβή λόγια του υπουργού Οικονομικών.

Ο εκβιασμός στους βουλευτές που σκέφτονται το ''αντάρτικο''

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε-απείλησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται την ''ανταρσία'' πως η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης!

''Το πρώτο θέμα που τίθεται από το ΔΝΤ είναι η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.Δεν τίθεται θέμα κατώτερου μισθού και Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας'' συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Και επισήμως μειώνονται 35% οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ

Μισθολόγιο πολλαπλών ταχυτήτων θα ισχύσει τελικά στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως προκύπτει από την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή.

Για τις εισηγμένες στο χρηματιστηρίου ΔΕΚΟ οι μισθοί θα διαμορφωθούν στο 65% των αμοιβών που έπαιρναν στις 31/12/2009.

''Έχουμε πει ότι για τις εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες του Β' κεφαλαίου του νόμου περί ΔΕΚΟ, οι οποίες ανήκουν κατά πλειοψηφία στο ελληνικό δημόσιο και των οποίων τη διοίκηση ασκεί το ελληνικό Δημόσιο, η μείωση είναι στο επίπεδο του 65% των αποδοχών της 31/12/2009'' είπε ο Ε.Βενιζέλος Στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.

Έτσι, το νέο "ψαλίδι" στους μισθούς, εφόσον εξαιρεθούν οι μέχρι σήμερα περικοπές- υπολογίζεται να διαμορφωθεί στην ΔΕΗ στα επίπεδα του 14%. Στον ΟΠΑΠ η μείωση θα διαμορφωθεί περίπου στο 15% και στην ΕΥΔΑΠ στο 27,8%. Στον ΟΛΠ θα συρρικνωθούν οι αποδοχές σχεδόν 12%, στον ΟΛΘ 12,1 και στην ΕΥΑΘ 12,7%.

Newsit

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση από τους βουλευτές

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γύρισαν την πλάτη στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία την τελευταία δεκαετία. Μόνο 26 δέχθηκαν να υπογράψουν το σχετικό αίτημα προκαλώντας ρίγη ανησυχίας στους ιθύνοντες του Μαξίμου.

Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι βουλευτές ........

του ΠΑΣΟΚ νιώθουν τόσο πιεσμένοι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα αντιδράσουν. Γι' αυτό ο υπουργός Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος έριξε το «γάντι» τις προάλλες στο ΚτΕ Οικονομικών: Αν νομίζετε ότι νομοθετούμε ανήθικα, ρίξτε μας!».

Οι έμπειροι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν αποκλείουν ανταρσίες σε ελάσσονος σημασίας νομοσχέδια, όπως η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ του Ηλία Μόσιαλου αλλά και σε σημαντικά, όπως το πολυνομοσχέδιο και ιδίως το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις.

Η Λούκα Κατσέλη επανέλαβε χθες ότι δεν προτίθεται να το ψηφίσει αν δεν αλλάξει. «Είναι ένα πολύ δύσκολο νομοσχέδιο που έχει σειρά πραγμάτων που μπορεί να δημιουργήσουν θέματα και είναι πολύ λογικό να συζητούμε, να προτείνουμε και να προσπαθούμε να βελτιώσουμε» δήλωσε το πρωί (Βήμα Fm) ανήσυχος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ο οποίος επίσης πιστεύει ότι «πρέπει να υπάρχουν βελτιώσεις συνολικά στο νομοσχέδιο. Δεν είναι μόνο ένα άρθρο».

Στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός και εντείνονται οι κατ' ιδίαν συζητήσεις με τους αντιδρούντες βουλευτές για να πέσουν οι τόνοι αλλά και με τους αρμόδιους υπουργούς να "βάλουν νερό στο κρασί" τους.

iefhmerida

Τρόικα: εμείς δεν ζητάμε οριζόντιες περικοπές

Μάλλον έκθετη αφήνει την κυβέρνηση ο ένας εκ των τριών εκπροσώπων της τρόικας στη χώρα μας Ματίας Μόρς μιλώντας στην Καθημερινή αφού όπως τονίζει πρέπει η απασχόληση στον δημόσιο τομέα πρέπει να μειωθεί, όχι όμως με οριζόντιες περικοπές όπως έγινε έως σήμερα αλλά με ουσιαστική μεταρρύθμιση, αφού εντοπισθούν οι τομείς και οι υπηρεσίες που είναι περιττές, και με ανακατανομή των ανθρώπινων πόρων.

Με λίγα λόγια τα μέτρα προτείνονται από την κυβέρνηση.
Η τρόικα δίνει ένα πλαίσιο περικοπών, το πως θα ........

γίνουν, αν θα υπάρξει δηλαδή γενικό “τσεκούρι” στους μισθούς όλων, αν θα βγουν σε εφεδρεία υπάλληλοι ή αν θα απολυθούν είναι επιλογή της κυβέρνησης και όχι επιβολή των δανειστών.

Κάπως έτσι το επόμενο μέγεθος, τα 5 δισ. των μέτρων που απαιτούνται για τους στόχους που έχουν τεθεί για τη διετία 2013-2014 δεν είναι θέμα της τρόικας, που συνήθως αγαπούμε να δαιμονοποιούμε, αλλά της κυβέρνησης να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα βρεθούν.

Αυτό ακριβώς λέει ο Ματίας Μόρς στη συνέντευξή του στην Καθημερινή: "Αυτό που συμφωνήσαμε με τις αρχές τώρα είναι επιπλέον μέτρα 5 δισ. ευρώ. Στους επόμενους έξι μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει ποια επιπλέον μέτρα απαιτούνται για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2013 και του 2014".

"Η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από τις εξελίξεις στο μέλλον, από το εάν η δημοσιονομική πολιτική θα παραμείνει εντός στόχων, ώστε να οδηγήσει σε δημοσιονομική εξυγίανση και στη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων", λέει ο κ. Μόρς.


Ο κ. Μορς διευκρίνισε ότι η τρόικα δεν ζήτησε ποτέ την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλά την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. "Αυτό που ζητήσαμε είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκινήσει συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για να δουν τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Ο κατώτατος μισθός είναι μια από τις παραμέτρους".

Διασυρμός Καστανίδη.

Δεύτερος διασυρμός του υπουργού Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη μέσα σε λίγες μέρες λόγω χειρισμών που αποδεικνύουν την ανικανότητα της κυβέρνησης και των υπουργών της.

Ο κ. Καστανίδης είχε καλέσει τους δημοσιογράφους σε συνάντηση, στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να τους ενημερώσει για το θέμα των σκουπιδιών και άλλα θέματα του υπουργείου του.

Λόγω της κατάληψης του υπουργείου όμως .......

από εργαζόμενους, οι οποίοι εναντιώνονται στην εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, δεν κατέστη δυνατό να γίνει εκεί η συνάντηση.

Παράλληλα, έξω από το υπουργείο επί της Σταδίου, ήταν σε εξέλιξη διαδήλωση του ΠΑΜΕ με τους διαδηλωτές να ενθαρρύνουν και να χειροκροτούν τους καταληψίες.

Ο κ. Καστανίδης Κάλεσε λοιπόν τους δημοσιογράφους στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

Ούτε εκεί όμως κατάφεραν να μπουν και να γίνει η ενημέρωση, αφού και αυτό το κτίριο τελεί υπό κατάληψη.Είδε και απόειδε και αναγκάστηκε με μια πρωτοφανή για τα χρονικά της δημόσιας ζωής κίνηση, να καλέσει τους δημοσιογράφους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της οδού Ιπποκράτους.

Αφού έφτασαν άπαντες (δημοσιογράφοι, συνεργεία κλπ) στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης συνειδητοποίησε ότι θεσμικά είναι λάθος να δοθεί η συνέντευξη Τύπου του υπουργού στα γραφεία του κόμματος.

Δήλωσε λοιπόν στους παριστάμενους ότι αναζητείται χώρος, όπως πχ. κάποια αίθουσα της Βουλής, κάτι που είναι όμως δύσκολο, αφού άδεια εισόδου στη Βουλή έχουν λίγοι δημοσιογράφοι.

Ο κ. Καστανίδης δεν είναι τυχαίος υπουργός.

Είναι δεύτερος τη τάξει.

Τέτοιες πράξεις ως εκ τούτου είναι αδικαιολόγητες και αποδεικνύουν την ανικανότητα της κυβέρνησης και των μελών της να διαχειριστούν ακόμη και τα βασικά θέματα: να επιβληθούν δηλαδή στους υπαλλήλους των υπουργείων της.

newsbomb

Άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου στο αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για παράταση προθεσμίας αδειοδότησης υφιστάμενων αρδευτικών γεωτρήσεων.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τη χορήγηση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια, με ταυτόχρονη απλούστευση των διαδικασιών, μέχρι 16 Ιουνίου 2012.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος .........

Τατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί το Υπουργείο ανταποκρίθηκε άμεσα στο δίκαιο αίτημα των πολιτών και επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια, ούτως ώστε οι πολίτες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, να απαλλαγούν από αδικαιολόγητα κόστη και χρονοβόρες διαδικασίες.

Εκ νέου ξεβράκωμα από τον Θανάση Τσαμούλη στον Πλεμένο και την εφημερίδα του την Ελευθερία Καλαμάτας.

«ΘΗΛΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΕΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ «ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ» ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιβεβαιώνει τη λίστα μεγαλοφειλετών και αν χρειαστεί αύριο θα τη δημοσιοποιήσει με ευθύνη του!

ΤΗΝ ΩΡΑ που οι «κουμανταδόροι» της «παράγκας» του γνωστού «καραγκιόζη»… έριχναν το «σωσίβιο», που δήθεν αναζητεί ο Κουσελάς, για την περιβόητη λίστα μεγαλοφειλετών, ο «καθ’ ύλην αρμόδιος» υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος με τον οποίο ξεκίνησε το «στόρι», επιβεβαίωσε πλήρως τον Μεσσήνιο βουλευτή, τ. υφυπουργό Οικονομικών, στον ίδιο χώρο και στο ίδιο σώμα (ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ) που ξεκίνησε η «βεντέτα».

Τόνισε μάλιστα ότι αν μέχρι την Παρασκευή δεν ..........

αποφανθεί η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων θα δημοσιοποιήσει με δική του ευθύνη τη λίστα των μεγαλοφειλετών για την οποία ξέσπασε επικοινωνιακός πόλεμος, που στη Μεσσηνία έχει μετατραπεί σε ξεκαθάρισμα πολιτικών και προσωπικών λογαριασμών πολιτικών προσώπων, αλλά και τοπικής εφημερίδας που αρέσκεται στην επίδειξη εξουσίας, πρωτοστατώντας σε διαπλοκές και… μεσολαβήσεις!
Παρ’ ότι η είδηση μεταδόθηκε τηλεοπτικά, διαδικτυακά (δημοσιεύτηκε χθες και στη «ΦΩΝΗ» και σε αθηναϊκές εφημερίδες) η τοπική «liberta» προσπαθούσε να… ξεμπλέξει το σωσίβιο(!!!) παρουσιάζοντας το άσπρο-μαύρο, κατά την προσφιλή τακτική της και κάνοντας «γαργάρα» την επιβεβαίωση του Δημ. Κουσελά δια στόματος του αρμόδιου υπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αλλά ας έρθουμε στην ουσία του θέματος.

Ο Μεσσήνιος βουλευτής έθεσε στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ το αυτονόητο, που όλος ο κόσμος γνωρίζει. Το ζήτημα με τη μεγάλη φοροδιαφυγή και ειδικότερα της ανικανότητας του εισπρακτικού μηχανισμού να «τσιμπήσει» τα μεγάλα ψάρια!...
Επικαλέστηκε μάλιστα τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών, επί της θητείας του, για τις οποίες τον συνεχάρη ο διάδοχός του, για την εντολή κατάρτισης λίστας μεγαλοφειλετών με βεβαιωμένες οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ!

Για λόγους εντυπώσεων το θέμα πήρε διαστάσεις και η κάθε πλευρά πολιτικά προσπάθησε να το «δουλέψει» και να το εκμεταλλευτεί κατά το δοκούν. Το ίδιο και τα αθηναϊκά ΜΜΕ.
Τι έγινε όμως εδώ στη Μεσσηνία; Κάποιοι προσπάθησαν για μικροκομματικές σκοπιμότητες να «χρεώσουν» τον Κουσελά. Μάλιστα βρήκαν πρόθυμο να στηρίξει τις «παπαρολογίες» τον εκδότη της «Ελευθερίας», ο οποίος κατά τη συνήθειά του… εξευτέλισε τα πρωτοσέλιδα για να… πείσει ότι ο ίδιος και η εφημερίδα του έχουν προσωπικό πρόβλημα με τον Κουσελά! Το καταλάβαμε όλοι… Ντινάκια!
Σε τέτοιο βαθμό διαστρέβλωση της πραγματικότητας και των δεδομένων σπάνια βλέπεις σε μέσο ενημέρωσης, εκτός αν πρόκειται για «όργανο».

Βεβαίως, ουδείς πλέον αμφιβάλλει ότι η «Ελευθερία» προ πολλού έχει καταντήσει όχι μόνο… όργανο, αλλά «πολυεργαλείο» ποσόστωσης εργολαβικής προβολής προσώπων, καταστάσεων και των συμφερόντων εκείνων, που όχι μόνο προσκυνάνε τον εκδότη της, αλλά στρέφονται και κατά των υπολοίπων μέσων, συντασσόμενα με τη γραμμή εξόντωσής τους, κάτι που αποτελεί σκοπό ζωής και μόνιμο εφιάλτη για τον Πλεμμένο παιδιόθεν!
Τα συμπτώματα ανασφάλειας και προσωπικής ανεπάρκειας του ανθρώπου, έχουν πλέον εξελιχθεί σε επικίνδυνο σύνδρομο, μάλλον χωρίς θεραπεία, λόγω σπανιότητας και ιδιαιτερότητας. Δεν έχει βρεθεί το φάρμακο και η δοσομετρία δηλαδή. Οπότε…
Επανερχόμαστε όμως στην υπόθεση της λίστα μεγαλοφειλετών αντιγράφοντας από τη χθεσινή «Ελευθεροτυπία».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΦΕΙΛΕΤΩΝ

«Η επιβεβαίωση ότι υπάρχει λίστα μεγαλοοφειλετών του ελληνικού Δημοσίου και μάλιστα θα δημοσιευθεί μέχρι την Παρασκευή, ανεξάρτητα από την άποψη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ήρθε χθες από τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια στιγμή, η οικονομική εισαγγελέας, που χειρίζεται σχετική προκαταρκτική έρευνα, κάλεσε τον τέως υφυπουργό Οικονομικών, Δημ. Κουσελά, να καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγ. Βενιζέλος, ανέφερε κατά τη συνεδρίαση ότι «τη λίστα φυσικών προσώπων μεγαλοοφειλετών μπλοκάρει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στην οποία απευθυνθήκαμε, προκειμένου να τη δώσουμε στη δημοσιότητα».
Απάντηση από την πλευρά της Αρχής φαίνεται πως δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, ο Ευάγγ. Βενιζέλος να κάνει λόγο για διορία μέχρι την Παρασκευή: «Αν δεν υπάρξει απάντηση μέχρι τότε, θα τα δημοσιεύσουμε με δική μας ευθύνη».

Την ίδια μέρα δηλαδή, που ο τέως υφυπουργός Οικονομικών, Δημ. Κουσελάς, θα καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, Γρ. Πεπόνη.
Η έρευνα διεξάγεται προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των όσων ο ίδιος υποστήριξε, ότι δηλαδή υπάρχει μια λίστα με 3.000 ονόματα μεγαλοοφειλετών, με χρέη που υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας».

ΓΑΡΓΑΡΑ…

Η τοπική «liberta» της χειραγώγησης και της παραπληροφόρησης, δεν πήρε «χαμπάρι» τίποτε(;) Δεν άκουσε δελτία ειδήσεων προχθές, δεν παρακολούθησε την ειδησεογραφία γιατί είχε έτοιμο άλλο ένα «στημένο» πρωτοσέλιδο κατά του Κουσελά, για να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του, επειδή… δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις(;) Πλεμμένου!!!

Επίλογος: Για άλλη μια υπόθεση (μετά από εκείνες του δημάρχου, του περιφερειάρχη, για να περιοριστούμε μόνο στις πρόσφατες) η δημοσιογραφική ευτέλεια, η παραπληροφόρηση και ο ξεπεσμός είναι οφθαλμοφανή.
Κοινός στόχος να «γονατίσουν» μπροστά στον «Ντον Πλεμμένο» πολιτικοί και τοπικοί άρχοντες τοις… ’κείνου ρήμασι πειθόμενοι και να συμβάλλουν στην εξόντωση, ακόμη και το θάνατο όποιων ανταγωνιστών, εκείνος θεωρεί επικίνδυνους.
Προφανώς, φοβάται μήπως, όταν ο ίδιος πεθάνει, είναι ζωντανοί οι υπόλοιποι και του… χαλάσουν την «παράγκα»!

Σύνελθε άνθρωπε, γιατί σε βλέπω να αδειάζεις (για πιο γρήγορα) τη γεμάτη μπανιέρα με του κουταλάκι του γλυκού…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ. Η πολιτική πρωτοβουλία Βενιζέλου, μετά τις φωτιές που άναψε η παρέμβαση Κουσελά, να πάρει επάνω του την υπόθεση δημοσιοποίησης της λίστας μεγαλοφειλετών, εξελίχθηκε σε θηλιά για τον «Ντον Πλεμμένο» και την αξιοπιστία της «Ελευθερίας», αφού αντικειμενικά με την πολεμική στον Κουσελά, ο οποίος απαίτησε να πληρώσουν «εδώ και τώρα» οι «έχοντες και κατέχοντες» που βεβαιωμένα χρωστάνε στο δημόσιο, πήρε το μέρος τους. Υπάρχει πλέον κανείς που αμφιβάλλει για τις προθέσεις, τις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές διαπλοκές του «προοδευτικού» εκδότη της… αριστερής «Ελευθερίας»;

ΣΧΟΛΙΟ
Απορία. Μετά από τόσα ξεβρακώματα που έχει φάει η πλήρως αναξιόπιστη εφημερίδα Ελευθερία από διάφορους, μετά και από το αυτοξεβράκωμα που έκανε ο εκδότης της λέγοντας μας στην ουσία ότι δεν γράφουν κάτι καλό για κάποιον αν δεν έχουν επαρκή εκατοστά καταχωρήσεων -άρα και εσόδων-, υπάρχει ακόμα κόσμος που αγοράζει αυτή την πλήρως αναξιόπιστη πλέον εφημερίδα;
Θανάση Θεέ, τα θερμά μας συγχαρητήρια για το ένα ακόμα ξεβράκωμα που τους κάνεις. Είμαστε μαζί σου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ