Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση από τους βουλευτές

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γύρισαν την πλάτη στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία την τελευταία δεκαετία. Μόνο 26 δέχθηκαν να υπογράψουν το σχετικό αίτημα προκαλώντας ρίγη ανησυχίας στους ιθύνοντες του Μαξίμου.

Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι βουλευτές ........

του ΠΑΣΟΚ νιώθουν τόσο πιεσμένοι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα αντιδράσουν. Γι' αυτό ο υπουργός Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος έριξε το «γάντι» τις προάλλες στο ΚτΕ Οικονομικών: Αν νομίζετε ότι νομοθετούμε ανήθικα, ρίξτε μας!».

Οι έμπειροι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν αποκλείουν ανταρσίες σε ελάσσονος σημασίας νομοσχέδια, όπως η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ του Ηλία Μόσιαλου αλλά και σε σημαντικά, όπως το πολυνομοσχέδιο και ιδίως το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις.

Η Λούκα Κατσέλη επανέλαβε χθες ότι δεν προτίθεται να το ψηφίσει αν δεν αλλάξει. «Είναι ένα πολύ δύσκολο νομοσχέδιο που έχει σειρά πραγμάτων που μπορεί να δημιουργήσουν θέματα και είναι πολύ λογικό να συζητούμε, να προτείνουμε και να προσπαθούμε να βελτιώσουμε» δήλωσε το πρωί (Βήμα Fm) ανήσυχος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ο οποίος επίσης πιστεύει ότι «πρέπει να υπάρχουν βελτιώσεις συνολικά στο νομοσχέδιο. Δεν είναι μόνο ένα άρθρο».

Στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός και εντείνονται οι κατ' ιδίαν συζητήσεις με τους αντιδρούντες βουλευτές για να πέσουν οι τόνοι αλλά και με τους αρμόδιους υπουργούς να "βάλουν νερό στο κρασί" τους.

iefhmerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.