Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Συνελήφθησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Δικηγόρο Σπύρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία

Συνελήφθησαν οι δράστες της αποτρόπαιας δολοφονικής επίθεσης που έγινε το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου στο γραφείο του άτυχου δικηγόρου ο οποίος εξέπνευσε λίγες μέρες αργότερα στην εντατική μονάδα του παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες που πήραν μέρος στην δολοφονία είναι Αλβανοί, τρεις στον αριθμό.
Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να λύνεται μετά από ένα δακτυλικό αποτύπωμα που .......

βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης ο οποίο και αξιολογήθηκε από το κλιμάκιο του Εγληματολογικού που είχε έρθει απ την Αθήνα στην περιοχή για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι λόγοι του φονικού είναι οικονομικές δοσοληψίες με επιταγές.

Στο αστυνομικό τμήμα της Κυπαρισσίας παρευρέθη σήμερα και ο αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Καραβίτης αφού ειδοποιήθηκε για την ομολογία του Αλβανού.

Επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία θα γίνουν αύριο το πρωί και εκεί θα περιγράφονται όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Από 1η Απριλίου η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων

Αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη 1 Απριλίου 2009 η υποβολή αιτήσεων και η κατάθεση δικαιολογητικών για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων (του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών - Δ.ΛΟ.Ε.Μ.), όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μετά από εισήγηση του διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργου Βερναδάκη.

Η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος θα γίνει με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων, μετά από διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΟΑΕΔ.

Η υποβολή των αιτήσεων και η κατάθεση των δικαιολογητικών για την είσπραξη του .......

οικογενειακού επιδόματος θα ξεκινήσει:

- την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009 για τους δικαιούχους με τρία ή περισσότερα παιδιά και

- τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2009 για τους δικαιούχους με ένα και δύο παιδιά.

Ειδικότερα, από την 1η Απριλίου 2009 θα ξεκινήσει η παραλαβή από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ των δικαιολογητικών που προσκομίζονται απευθείας από τον εργοδότη του δικαιούχου. Από την ίδια ημέρα, οι Υπηρεσίες θα παραλαμβάνουν επίσης, δικαιολογητικά και αιτήσεις που υποβάλλονται μέσω του ταχυδρομείου ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών του δικαιούχου.

Η τελευταία ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών για το οικογενειακό επίδομα του 2008 είναι, για όλες τις κατηγορίες των δικαιούχων, η 31η Ιανουαρίου 2010.


Δικαιολογητικά

Οι δικαιούχοι προσκομίζουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών βεβαίωση εργοδότη (υπογεγραμμένη και σφραγισμένη) ή Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφαλισμένου (με τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης κατά το προηγούμενο της επιδότησης έτος) σε περιπτώσεις οικοδόμων και ημερομισθίων εργατών. Επιδεικνύουν επίσης, το θεωρημένο ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας των παιδιών (όπου φαίνεται ο αριθμός των προστατευόμενων μελών), λογαριασμό της ΕΤΕ με αριθμό ΙΒΑΝ, βιβλιάριο ασθενείας συζύγου όταν ανήκει σε άλλο ταμείο από το ΙΚΑ και αστυνομική ταυτότητα.

Όταν και οι δύο γονείς είναι δικαιούχοι οικογενειακού επιδόματος υποβάλλουν κοινή δήλωση για το ποιος εκ των δύο θα εισπράξει το επίδομα, στην οποία αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ καθώς και ο ΑΦΜ και των δύο.


Ύψος οικογενειακού επιδόματος

Το ποσό του οικογενειακού επιδόματος για το 2009, ξεκινά από τα 98,64 ευρώ ετησίως, για δικαιούχους με ένα παιδί, φθάνει στα 843,72 ευρώ για δικαιούχους με 4 τέκνα (μαζί με το επίδομα 3ου παιδιού) και κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων.

Επίσης, το επίδομα προσαυξάνεται κατά 44,04 ευρώ ετησίως, για κάθε παιδί, στις εξής περιπτώσεις:

• για ορφανά και από τους δύο γονείς,

• για ανάπηρα παιδιά,

• για παιδιά εκτός γάμου μη αναγνωρισθέντα και

• όταν πρόκειται για δικαιούχο της οποίας ο σύζυγος υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Προϋποθέσεις χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι μισθωτοί που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος είναι η πραγματοποίηση 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος (2008) ή δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία.

Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται επίδομα, πρέπει:

α) να έχουν ηλικία μέχρι 18 ετών, ή μέχρι 22 ετών εάν σπουδάζουν,

β) να είναι άγαμα,

γ) να διαμένουν στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και

δ) αν είναι ανίκανα για εργασία, όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα.

Αντίθετα, δεν δικαιούνται επιδόματος παιδιών οι μισθωτοί, που βάσει συλλογικής σύμβασης εργασίας, νόμου, κανονισμού επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, λαμβάνουν από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος παιδιών μεγαλύτερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ.

Πηγή: Laikoyra.gr

Να δημιουργηθούν χώροι άθλησης στα Φιλιατρά

Η νίκη της Εράνης στο φετινό τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας ήρθε σε μια καλή στιγμή για το Φιλιατρινό σύλλογο.
Ηρθε να αναδείξει την καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια, από τα τμήματα υποδομής έως την πρώτη ομάδα.
Ομως, δεν είναι όλος ο δρόμος εύκολος, αφού για να μπορέσει να γίνει δουλειά σε βάθος, χρειάζονται και οι απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Ηδη στις τάξεις της Εράνης υπάρχουν πολλά παιδιά, αλλά για να μπορέσουν να δουλέψουν οι προπονητές και να αναδείξουν το ταλέντο τους, χρειάζεται να έχουν και γήπεδα, ώστε να εργαστούν σωστά και σιγά σιγά από τα τμήματα υποδομής οι παίκτες να περάσουν στην πρώτη ομάδα.

Το δημοτικό γήπεδο των Φιλιατρών, ναι μεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση, όμως .....

δεν μπορούν όλα να γίνονται εκεί - καθώς και ο αγωνιστικός χώρος για να αντέξει χρειάζεται τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το αθλητικό κέντρο

Από εκεί και πέρα υπάρχει το νέο αθλητικό κέντρο Φιλιατρών, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμο για να παραχωρηθεί στις ομάδες της περιοχής προς χρήση. Το χορτάρι έχει τοποθετηθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά χρειάζεται διαμόρφωση ο περιβάλλων χώρος, να τοποθετηθεί περίφραξη, να μπει φωτισμός και φυσικά να δημιουργηθεί δρόμος για να υπάρχει πρόσβαση στο αθλητικό κέντρο.

Να μπει πλαστικός τάπητας

Το ξερό γήπεδο Φιλιατρών για την ώρα θεωρείται καλό ως μια κάποια λύση, όμως θα βοηθούσε περισσότερο αν είχε τοποθετηθεί πλαστικός τάπητας, που θα εξυπηρετούσε και τη νεολαία των Φιλιατρών η οποία θέλει να αθληθεί, και όχι αποκλειστικά τις ανάγκες της ομάδας.
Υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν ασχολούνται καθημερινά με τον αθλητισμό συμμετέχοντας σε κάποια ομάδα, αλλά θέλουν κάποιες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους να αθληθούν.

Ο δήμος να αναλάβει δράση

Μια καλή ευκαιρία λοιπόν για να μπορέσει η περιοχή να δουλέψει και να αξιοποιήσει τα ταλέντα που βγάζει, είναι η δημιουργία νέων χώρων άθλησης ή η αξιοποίηση και βελτίωση αυτών που υπάρχουν ήδη.
Σε αυτό το θέμα πρέπει να αναλάβει δράση ο Δήμος Φιλιατρών και να σκύψει στα προβλήματα που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις:
Να κάνει τις απαραίτητες εργασίες βελτίωσης, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι πολίτες των Φιλιατρών αλλά και των γειτονικών περιοχών.

Πηγή: Ελευθερία

Eτοιμάζεται το νέο “στολίδι” στα Φιλιατρά

ΣΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔOΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΚΗ ΞΥΓΚΑ

Eναν νέο υπερσύγχρονο αθλητικό χώρο αποκτούν σύντομα τα Φιλιατρά, καθώς ολοκληρώνεται η κατασκευή του Δημοτικού Σταδίου το οποίο -όπως σημειώνει και ο δήμαρχος Aλκης Ξύγκας- έχει μπει στην τελική του ευθεία.

Πράγματι πρόκειται για ένα στολίδι της πόλης των Φιλιατρών, το οποίο στους επόμενους μήνες αναμένεται να δοθεί για χρήση στα αθλητικά σωματεία και τους νέους της περιοχής.
Ηδη έχει σπαρθεί κι έχει φυτρώσει το γκαζόν με μεγάλη επιτυχία στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αυτή την στιγμή κατασκευάζονται τα κουλουάρ του στίβου. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης των καθισμάτων στις κερκίδες του σταδίου, καθώς επίσης οι βοηθητικοί χώροι -γραφεία, μπάνια, αποθηκευτικοί χώροι- και η περίφραξη.

Στόχος από εδώ και πέρα, όπως επισήμανε και ο δήμαρχος, είναι να γίνει η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του σταδίου αλλά και να διανοιχτούν οι οδοί πρόσβασης ώστε να ...........

παραδοθεί σύντομα και να μπορούν να το χαίρονται όλοι οι νέοι κι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό στην περιοχή.
Χαρακτηριστικά ο κ. Ξύγκας επισήμανε:
«Φτάσαμε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης του Δημοτικού Σταδίου Φιλιατρών, όπου ολοκληρώθηκαν οι κερκίδες με την τοποθέτηση των καθισμάτων, κι επίσης τα μπάνια, τα λουτρά, τα γραφεία, η περίφραξη του χώρου.
Αυτές τις μέρες τελειώνει και η κατασκευή του στίβου, καθώς πέφτει το κουρασάνι για να γίνουν τα 8 κουλουάρ. Επίσης συζητήσαμε με τον εργολάβο να κάνουμε κάποιες διανοίξεις δρόμων περιφερειακά στο γήπεδο, για να βελτιωθεί η πρόσβαση σε αυτό.
Και το γκαζόν πάει πολύ καλά, καθώς πέτυχε η σπορά του και έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Πιστεύουμε ότι σε 2 με 3 μήνες από τώρα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες που απαιτούνται για να μας το παραδώσει ο εργολάβος και να γίνει η παραλαβή του.
Από εδώ και πέρα η σημαντικότερη των εργασιών που παραμένουν είναι η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, για την οποία υπάρχουν ακόμη χρήματα από το έργο».
Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο η δημοτική αρχή είχε καταφέρει να το εντάξει
στο πρόγραμμα “Ελλάδα 2004”, ενώ στην συνέχεια λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν στην χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος πέρασε στις οριζόντιες δράσεις του "Θησέα".

Πηγή: Ελευθερία

Οι Εκλογές στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Αρχιερεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Φιλιατρινών Γυναικών έγιναν χθες το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών.
Έγινε διοικητικός και οικονομικός απολογισμός από την πρόεδρο του Συλλόγου, και αμέσως μετά η διαδικασία συνεχίστηκε με την διαδικασία εκλογής του Νέου Δ. Σ.

Υποψήφιες για το Δ.Σ. ήταν οι: (με σειρά εκλογής).......

1. Μακρή Ελένη
2. Αθανασοπούλου Ελένη
3. Κίτσου Μαριλένα
4. Μπουσούτα Καλιόπη
5. Φλαριώτη Πηνελόπη
6. Ντινιώτη Κωσταντίνα
7. Δημητροπούλου Σοφία
8. Δημοπούλου Γαρυφαλιά
9. Βεργούνη Δήμητρα
10. Γριβοκωστοπούλου Παναγιώτα
11. Παγάνη Όλγα
12. Μανώλη Θεοδώρα

Η Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από τις:

1. Αθανασοπούλου Γεωργία
2. Τσαφαρά Σοφία
3. Μαγγανά Αναστασία

Έτσι λοιπόν μετά από την εκλογική διαδικασία αναμένετε τις επόμενες μέρες να συγκεντρωθούν και να συγκροτηθούν σε σώμα.
Θα σας δώσουμε το απαραίτητο ρεπορτάζ.

UPDATE 9/4/2009

Σχετικό θέμα: H συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.

Φορο-μπόνους για αγορά Ι.Χ Μείωση του τέλους ταξινόμησης για να τονωθεί η αγορά

Τιμές μειωμένες κατά 1.000 έως 2.000 ευρώ στα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα θα φέρει η προωθούμενη απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει δραστικά- ή ακόμη και να μηδενίσει- για ένα τετράμηνο το ειδικό τέλος ταξινόμησης, με στόχο να τονώσει την αγορά αυτοκινήτου που περνά βαθιά κρίση.

Η μείωση εξετάζεται να επεκταθεί και στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, εφόσον εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τη ρύθμιση, ωστόσο, θα επωφεληθούν κυρίως τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, αφού σε αυτά επιβάλλεται αναλογικά υψηλότερο τέλος. Για παράδειγμα, σε μια λιμουζίνα 3.200 κ.εκ. αξίας 85.000 ευρώ, το τέλος φτάνει τα 20.000 ευρώ. Αντίθετα, σε ένα αυτοκίνητο 1.200 κ.εκ. αξίας 12.000 ευρώ, το τέλος είναι μόλις 800 ευρώ.
Υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομίας υποστηρίζει ότι τα κίνητρα της ρύθμισης δεν .....

είναι ψηφοθηρικά, αλλά η ανακούφιση της αγοράς αυτοκινήτου, η οποία βιώνει τη διεθνή οικονομική κρίση με μεγάλη ένταση. Οι πωλήσεις των αντιπροσωπειών μειώθηκαν κατά 37% στο δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2009, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, και τα πρώτα λουκέτα έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ πολλοί εργαζόμενοι έχουν απολυθεί ή κινδυνεύουν με απόλυση.

Η αρχική ιδέα

Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει τη ρύθμιση, ύστερα από συνεννόηση με τους εκπροσώπους της αγοράς αυτοκινήτου. Η αρχική ιδέα αφορούσε τη μείωση του τέλους ταξινόμησης μόνο για τα αυτοκίνητα που έχουν ήδη εισαχθεί και είναι σε στοκ. Όμως, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, η ιδέα αυτή απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υποστήριξε ότι θα συνιστούσε παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού, καθώς θα αφορούσε μόνο τα στοκαρισμένα αυτοκίνητα.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η επιφύλαξη της Επιτροπής θα αρθεί αν η μείωση εφαρμοσθεί σε όλα τα αυτοκίνητα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Στην ουσία, υποστηρίζει, με αυτό τον τρόπο θα πουληθούν κυρίως όσα βρίσκονται σε στοκ. Η σκέψη είναι η μείωση να ισχύσει για 3-4 μήνες. Το τέλος εξετάζεται να μειωθεί κατά 50% ή και να καταργηθεί εντελώς.

Απώλεια εσόδων

Το μέτρο θα οδηγήσει, όμως, σε απώλεια σημαντικών φορολογικών εσόδων, τη στιγμή που η κυβέρνηση αναζητά νέους φόρους για να ενισχύσει τα έσοδα και να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, έτσι όπως απαιτεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός προβλέπει έσοδα 1.065 εκατ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, αν και λόγω της κρίσης αυτά δεν θα ξεπερνούσαν τα 600 εκατ. ευρώ. Εφόσον καταργηθεί το τέλος, πάντως, όλοι θα σπεύσουν να αγοράσουν αυτοκίνητο την περίοδο του τετραμήνου που θα ισχύσει το μέτρο και τα έσοδα θα κινδυνεύσουν να μηδενισθούν ή στην καλύτερη περίπτωση να μειωθούν κατά 50%. Οι απώλειες, συνεπώς, θα είναι 300-600 εκατ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι η έκτακτη εισφορά που επέβαλε η κυβέρνηση πρόσφατα υπολογίζεται να αποφέρει στον προϋπολογισμό έσοδα 275 εκατ. ευρώ, ενώ το πάγωμα μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους έγινε για να εξασφαλισθούν περίπου 400 εκατ. ευρώ.

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ Ι.Χ.

Μειώθηκαν κατά 37% στο δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2009, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008

Οι Μεσσήνιοι δεν… ακολούθησαν της ώρα της γης.

Θεαματική και πρωτόγνωρη η συμμετοχή όλων στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» - «Κρύα» φάνηκε η ανταπόκριση των Μεσσηνίων στο κάλεσμα που απηύθυναν επίσημα οι Δημοτικές Αρχές Καλαμάτας, Μεσσήνης και Μελιγαλά για συμμετοχή στη «Ώρα της Γης».

Παρά τις πρωτοβουλίες των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων για συμμετοχή των δημοτών στην εκστρατεία - μέσω και της διακοπής του δημοτικού φωτισμού σε δημοτικά κτήρια, πλατείες και μνημεία - η κίνηση αυτή φαίνεται να πέρασε στα «ψιλά» σε αρκετές περιοχές, δεδομένου πως οι περισσότερες επιχειρήσεις έμειναν... ολόφωτες, ελέω και της κρίσιμης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με αυτό του Ισραήλ.

Στην Καλαμάτα ο φωτισμός σε δημοτικά κτήρια καθώς και στις πλατείες είχε διακοπεί για το διάστημα που είχε οριστεί (8.30 - 9.30 μ.μ.), ωστόσο οι περισσότερες επιχειρήσεις ακόμα και κάποιες που ήταν κλειστές - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - δεν ακολούθησαν ζεστά τον κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής.
Στη Μεσσήνη πληροφορίες αναφέρουν για παρόμοια απήχηση, καθώς πέρα από τα δημοτικά κτήρια και χώρους όπου λειτουργεί δημοτικός φωτισμός, οι υπόλοιπες επιχειρήσεις δεν ανταποκρίθηκαν.
Λίγο πιο αισιόδοξη ήταν η εικόνα στον Μελιγαλά, με τη συμμέτοχή του κόσμου και των .........

επιχειρήσεων να είναι αρκετά πιο μεγάλη, ενώ η δήμαρχος, Ελένη Αλειφέρη, δήλωσε στην «ΕΠΙ» ότι, η κατάσταση θα ήταν ακόμη καλύτερη, αν είχε οργανωθεί κάποια εκδήλωση με αφορμή την εν λόγω εκστρατεία.
Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε πως είναι η πρώτη φορά που ασπάζεται σε τέτοιο βαθμό μια πρωτοβουλία οικολογικού περιεχομένου, κάτι που αφήνει προσδοκίες για πιο ένθερμη ανταπόκριση το επόμενο έτος.

Στον υπόλοιπο πλανήτη η συμμετοχή του κόσμου στην εκστρατεία, της οποίας ηγείται το WWF, ήταν κάθε άλλο από αμελητέα, όπως θα δούμε και παρακάτω, καθώς οι εικόνες που μας ήρθαν από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν σκοτάδι σε πολλές μεγαλουπόλεις του πλανήτη μας.

Η ιστορία της εκστρατείας

Η αρχή έγινε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ακολουθούσε η Αυστραλιανή Κυβέρνηση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα. Έναν χρόνο αργότερα, το 2008, η «Ώρα της Γης», όπως ονομάστηκε λόγω της χρονικής της έκτασης, θα αποκτήσει διεθνές φάσμα με μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς συσπειρώθηκαν ακόμα πιο πολλές χώρες. Φέτος, συγκεκριμένα το Σάββατο που μας πέρασε, το μήνυμα ήταν αρκετά ηχηρό με κλιμάκωση σε πρωτοφανή επίπεδα. Εκατομμύρια άνθρωποι - σε όλα τα μέρη της Γης - έκλεισαν τα φώτα όταν το ρολόι έδειξε 8.30. Συνολικά 3.891 πόλεις και κοινότητες και 829 μνημεία σε περίπου 90 χώρες συμμετείχαν στην πρωτοβουλία. Από την ερευνητική βάση της Ανταρκτικής και τις πυραμίδες της Αιγύπτου, από το Κολοσσαίο της Ρώμης και το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης, τα φώτα έσβησαν και μια σκοτεινή λωρίδα, πάχους όσο μία ζώνη ώρας, κινήθηκε από την ανατολή προς τη δύση σταδιακά ανάλογα με την τοπική ώρα. «Ο κόσμος λέει ναι στη δράση για το Περιβάλλον, τώρα θα πρέπει και οι Κυβερνήσεις να ακολουθήσουν», δήλωσε εκπρόσωπος της WWF.

Η πολιτική διάσταση του μηνύματος

Πέρα όμως από τα οικολογικά μηνύματα που εξαπλώθηκαν από τη μαζική ανταπόκριση που γνώρισε η εκστρατεία, η κίνηση αυτή αναμένεται να αποτελέσει ηχηρό πολιτικό μήνυμα στα αυτιά των υπερδυνάμεων του πλανήτη. Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της πρωτοβουλίας θα παρουσιαστούν από τη WWF στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, όπου θα μπορούσαν να αποδειχθούν αποτελεσματικά μέσα πίεσης για τη λήψη θαρραλέων μέτρων.

Πηγή: Επικαιρότητα

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν ακολούθησαν οι Μεσσήνιοι ίσως γιατι ήταν λίγο πιο έξυπνοι για να τους πουν πρόβατα....
Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν γίνεται απο τις λάμπες.... Ήμαρτον δηλαδή
Γινεται απο τις μεγάλες βιομηχανίες ανα τον κόσμο με όσα βγάζουν τα φουγάρα τους και καταστρέφουν τα πάντα.
ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ οι άμεσα υπεύθυνοι δεν σταμάτησαν ούτε δευτερόλεπτο να βγάζουν στην ατμόσφαιρα όλα αυτά που προκαλούν μόλυνση του περιβάλλοντος και υπερθέρμανση του πλανήτη.


Β' Τοπική 1ος Όμιλος Αποτελέσματα 23ης Αγωνιστικής






Δ' Εθνική 6ος όμιλος Αποτελέσματα 27ης Αγωνιστικής






Εράνη - ΑΟ Κάστρου 2 - 0. Επιεικώς απαράδεκτη η Διαιτησία ναυάγιο των Μακρή - Μαντά

Με σκορ 2 - 0 η Εράνη κέρδισε τον Α.Ο. Κάστρου σε ένα δύσκολο γι αυτήν απόγευμα στο στάδιο των Φιλιατρών.
Λέγοντας δύσκολο εννοούμε από την φάση του σοβαρού τραυματισμού του Τσώνη στο 27 και μετά.
Στον αγώνα βρέθηκαν σε εκπληκτική μέρα οι Παναγιωτακόπουλος και Ζώκος οι οποίοι έκανα ότι ήθελα στην άμυνα του Κάστρου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Εράνη θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ από πολύ νωρίς αν έβρισκε καλό στόχο.
Είχε τις ευκαιρίες, έπαιζε το Κάστρο στο μισό γήπεδο έκανε ότι ήθελε στην άμυνα.

Ο Ρυθμός της Εράνης έπεσε μετά την φάση του σοβαρού τραυματισμού του Τσώνη, μέχρι να ξαναβρούν τα αποθέματα που χρειάζονταν για να πιέσουν ακόμα περισσότερο και να κερδίσουν τον αγώνα.
Από εκεί και μετά το παιχνίδι ήταν εύκολο για την Εράνη η οποία σφυροκόπησε ανελέητα την άμυνα του Κάστρου και στο 90 ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματα του Αγώνα.

Το Κάστρο αν και δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Αθανασόπουλου έπαιξε ......

πάρα πολύ σκληρά τον αγώνα.

Τι έγινε στο 27.

Στο 27 ο Μαχαίρας έκανε σκληρό φάουλ στον Τσώνη. Αποτέλεσμα αυτής της "κόντρας" (έτσι το βάπτισε ο ανεκδιήγητος διαιτητής Μακρής) ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός του Τσώνη προκαλώντας του συντριπτικό κάταγμα κνήμης χαμηλά.
Ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον παίκτη που κείτονταν στο χορτάρι σφαδάζοντας από τους πόνους.
Ο Άθλιος διαιτητής Μακρής δεν είχε το σθένος να βγάλει ούτε καν την κίτρινη κάρτα στον Μαχαίρα έστω για τα μάτια του κόσμου.
Μια ενέργεια που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των φιλάθλων σέρνοντας του ουκ ολίγα κοσμητικά επίθετα. Κατα την γνώμη μας ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ καθότι ο Μακρής υπέπεσε σε πολλά λάθη στα σφυρίγματα του.
Ο Τσώνης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου διαπιστώθηκε και ακτινολογικά ο βαρύτατος τραυματισμός του παίκτη Αλέξανδρου Τσώνη.

Και μπορεί ο κόσμος να έσυρε ένα κάρο στο Μαχαίρα εκείνος ήταν εξαιρετικά προκλητικός βρίζοντας τόσο τον κόσμο όσο και τους παράγοντες της Εράνης. Και Πάλι ο ανεκδιήγητος διαιτητής δεν έδωσε ΟΥΤΕ καν κίτρινη κάρτα στον παίκτη!!!!
Τέτοιο επίπεδο αθλιότητας του Διαιτητή Μακρή.

Αγωνιστικά η Εράνη δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια (στο ημίχρονο) με τουλάχιστον 3 με 4 γκολ αν δεν είχε επηρεαστεί τόσο από τον τραυματισμό του συμπαίκτη τους.

Εξαιρετική ήταν η βοηθός διαιτητή Κα Γρυπάρη η οποία είναι η μόνη που διασώθηκε από μια διαιτησία ναυάγιο των Μακρή και Μαντά.
Η Κα Γρυπάρη στάθηκε εξαιρετικά στο παιχνίδι έχοντας μόνο μια λάθος υπόδειξη!!!

Μερικές από τις κλασικές ευκαιρίες της Εράνης είναι οι εξής:

12 Γίνεται επίθεση με τον Παναγιωτκόπουλο. Κοντά στα καρέ του Τσαούση κάνει σουτ. Η Μπάλα χτυά σε αμυντικούς και γυρνά στον Ζώκο. Εκείνος με κεφαλιά στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 13 Ο Παναγιωτακόπουλος κάνει δυνατό σουτ και η μπάλα περνά λίγο πάνω από το δοκάρι.

Στο 19 Χαμένη ευκαιρία με τον Παναγιωτακόπουλο. Ο Ζώκος βρέθηκε μπροστά στα καρέ του Τσαούση, κάνει το σούτ την μπάλα με κεφαλιά την απομακρύνουν οι αμυντικοί του Κάστρου και φτάνει στον Παναγιωτακόπουλο.
Εκείνος με νέο σουτ στέλνει την μπάλα λίγο αριστερά απο το κάθετο δοκάρι.

Στο 27 είναι η φάση του σοβαρού τραυματισμού του Τσώνη. Ο Μαχαίρας έκανε φάουλ στον Τσώνη σε φάση διεκδίκησης της μπάλας και του έσπασε την κνήμη χαμηλά.
Ο διαιτητής Μακρής διέκοψε το παιχνίδι για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον παίχτη αλλά ο διαιτητής αν και είδε τι έγινε δεν έβγαλε ούτε καν την κίτρινη κάρτα ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες του κόσμου.
Από τις διαμαρτυρίες δεν γλύτωσε ούτε ο Μαχαίρας ο οποίος άκουσε ... όσα δεν άκουσε ποτέ στην ζωή του.
Αν και είχε πολύ προκλητική στάση τόσο απέναντι στους ανθρώπους της διοίκησης της Εράνης όσο και στον κόσμο ο διαιτητής Μακρής δεν του έδειξε κίτρινη κάρτα.

Στο 63 Ο Ζώκος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 65 μετά από μια αναστάτωση στην άμυνα του κάστρου ο Παναγιωτακόπουλος επωφελήθηκε και έγινε κάτοχος της μπάλας την οποία έσπρωξε στα δίχτυα γράφοντας το 1 - 0.

Στο 90 ο Κώτσος με πλασέ έγραψε το 2 - 0 και κλείδωσε οριστικά το ματς.

Όπως είπαν άνθρωποι της διοίκησης η Νίκη της Εράνης είναι αφιερωμένη στον τραυματία Αλέξανδρο Τσώνη.


Στον αγώνα κιτρινίστηκαν:
Απο την Εράνη οι: Ντινιώτης Ηλίας, Ζώκος, Βαρούχας, Πιχιγιόνι, Κώτσος.
Απο τον ΑΟ Κάστρου οι: Αναμουρλίδης Καμαρινός, Σαραμάντας, Κλαμπάνος.

Οι συνθέσεις:

Εράνη:
Αθανασόπουλος, Πιχιγιόνι, Ντινιώτης ηλίας, Αναστασόπουλος (57 Ασημακόπουλος), Παναγιωτακόπουλος, Ανεστόπουλος, Τσώνης (31 Βαρούχας λ. ταυματισμού) Ανδρεόπουλος, Παναγιωτίδης, Ζώκος (82 Κώτσος), Γιαννης.








ΑΟ Κάστρου:
Τσαούσης (46 Ψυχογιός), Παναταζής, Σαραμάντας, Μαχαίρας, Τσελέπης (57’ Σταθόπουλος), Αναμουρλίδης, Κουταλάς, Καμαρινός, Μαντάς (68’ Μακρής), Παράς, Κλαμπάνος.


625.jpg (269 KB) 628.jpg (390 KB)

Τροπολογία για την κάλυψη του κόστους ενεργοποίησης

Την Τρίτη αναμένεται η κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία το κράτος θα αναλαμβάνει την κάλυψη του κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Όταν ψηφιστεί η τροπολογία, αναμένεται να υπογραφεί και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ και ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου για 4 χρόνια (έως το 2012) οι Ενώσεις της χώρας να ενεργοποιούν τα δικαιώματα για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, με πληρωμή των εξόδων από τους ίδιους.
Μετά απ’ αυτά, που ίσως προλάβουν να γίνουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, εκτιμάται πως οι ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων για το 2009 θα αρχίσουν. Η φετινή διαδικασία θα έχει ένα πρόσθετο βάρος, αυτό της ψηφιοποίησης, για το οποίο ήδη έχουν εκφραστεί βάσιμοι φόβοι πως «δε θα προκάνουμε» με τις «στενές» προθεσμίες που υπάρχουν.

Εκείνο για το οποίο μπορεί να μεριμνήσει ήδη από τώρα ένας παραγωγός που .......

έχει δικαιώματα μικρότερα των 100 ευρώ, είναι να τα μεταβιβάσει σε κάποιο συγγενικό ή συνεργαζόμενο μαζί του πρόσωπο, διότι οι επιδοτήσεις κάτω των 100 ευρώ περικόπτονται, κάτι που θα ισχύσει από το 2010. Την εναλλακτική αυτή λύση επέλεξε η Ελλάδα. Σε 4.460 ανέρχονται, σύμφωνα με τα επεξεργασμένα στοιχεία της ΕΑΣ Μεσσηνίας, όσοι έχουν δικαιώματα έως 100 ευρώ και θα πάψουν να λαμβάνουν επιδότηση δεδομένου ότι επελέγη αυτό το «κατώφλι» πληρωμής ενιαίας ενίσχυσης από τη χώρα μας. Με το «κατώφλι» των 100 ευρώ, βγαίνουν εκτός 1.826 παραγωγοί με δικαιώματα έως 50 ευρώ και άλλοι 2.634 (σύνολο 4.460) με δικαιώματα από 50 έως 100 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά είναι δυνατόν να διατηρηθούν για τις οικογένειες και για τη Μεσσηνία καθώς η περικοπή θα ισχύσει από του χρόνου. Οπότε, οι ενδιαφερόμενοι έχουν ακόμη το περιθώριο λίγων ημερών για να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους που είναι κάτω από 100 ευρώ φέτος ή να αφήσουν τη διαδικασία για το 2010, οπότε θα έχουν την τελευταία ευκαιρία. Η διαδικασία μεταβιβάσεων όσον αφορά στα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης για φέτος θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 2 Απριλίου.

Πηγή: Θάρρος