Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Πέθανε ο Νίκος Κακαουνάκης.

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης, μετά από σκληρή μάχη με το θάνατο. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στην εντατική λόγω επιπλοκών που σημειώθηκαν, μετά από επέμβαση στο έντερο.

Είχε υποβληθεί σε επέμβαση για αφαίρεση πολύποδα στον "Ευαγγελισμό" αλλά τις τελευταίες ημέρες είχε μεταφερθεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

O Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε .......

το 1938 στην Πολυρήνεια Κισσάμου της Κρήτης.
Απόφοιτος εκκλησιαστικής σχολής, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία για πρώτη φορά την δεκαετία του 60.

Το 1964 γνωρίστηκε τυχαία με τον Χρήστο Λαμπράκη, χάρη στον οποίο βρέθηκε να εργάζεται στο Βήμα, όπου εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ελεύθερος ρεπόρτερ, αλλά και καλύπτοντας το δικαστικό και και το επαρχιακό ρεπορτάζ.

Το 1978 ξεκίνησε να εργάζεται στα ΝΕΑ ως προϊστάμενος πλέον του ελεύθερου ρεπορτάζ.

Από το 1989 ξεκίνησε να εργάζεται στο ενημερωτικό ραδιόφωνο. Παρουσίαζε την εκπομπή του "Μια στο καρφί και μια στο πέταλο", η οποία μεταδιδόταν για αρκετά χρόνια από τον Sky και αργότερα από τον Flash.

Ο Νίκος Κακαουνάκης συνεργαζόταν ως σχολιαστής με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, όπως το Mega, τον Alpha, τον Antenna και το Alter.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την έντυπη δημοσιογραφία ως εκδότης, με την εφημερίδα "Καρφί".

Ήταν γνωστός για τον ευθύ και άμεσο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τα θέματα της επικαιρότητας και της πολιτικής, αλλά και για τη ζεστή του σχέση με το κοινό.

Πηγή: Τηλεόραση Ελλάς

Ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την κατάληψη και διαμονή αλλοδαπών σε εγκαταλελειμένα βαγόνια στο σταθμό ΟΣΕ Κυπαρισσίας

Ερώτηση στους υπουργούς προστασίας του πολίτη και Υποδομών κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Κα Νάντια Γιαννακοπούλου αναφορικά με την επικρατούσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ Κυπαρισσίας από μετανάστες που έχουν καταλάβει τα εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ ζώντας κάτω από πραγματικά άθλιες συνθήκες.

Μεγάλα προβλήματα στην τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας έχει δημιουργήσει ο συνωστισμός αλλοδαπών στα εγκαταλελειμένα κτίρια και βαγόνια του σταθμού ΟΣΕ της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι αυτοί, στην πλειοψηφία τους άνεργοι αλλοδαποί που ασχολούνται με την επαιτεία και την αναμόχλευση των κάδων αποριμμάτων, έχουν καταλάβει τα κτίρια και τα βαγόνια του οργανισμού και τα έχουν μετατρέψει σε χώρους κατοικίας.

Η συγκέντρωση των ανθρώπων αυτών οδηγεί .........

στην ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών, στην λεηλασία των κτιρίων του σταθμού και, πάνω από όλα, στη διαβίωση των ανθρώπων αυτών και των ανήλικων παιδιών τους κάτω από άθλιες συνθήκες. Κοινωνικά, είναι απαράδεκτο, τόσο για τους πολίτες της Κυπαρισσίας, όσο και για τους ανθρώπους αυτούς, η πολιτεία να μένει αδρανής. Η συγκέντρωση των ανθρώπων αυτών στο χώρο του ΟΣΕ δημιουργεί μεγάλα ζητήματα δημόσιας υγείας και διασφάλισης της έννομης τάξης. Το χειρότερο, δε, είναι ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για λειτουργία οίκου ανοχής στο χώρο όπου εκδίδονται ακόμη και ανήλικοι.

Από τον Αύγουστο του 2009, ο ΟΣΕ ανέστειλε τη λειτουργία του σταθμού ΟΣΕ Κυπαρισσίας. Έτσι, τα πετρόκτιστα κτίρια του σταθμού που αποτελούν στολίδι για την περιοχή εγκαταλείφθηκαν. Αυτά τα κτίρια φτιάχτηκαν με λεφτά και θυσίες του Έλληνα φορολογούμενου και είναι μέρος της περιουσίας που μας άφησαν οι παππούδες μας και τα οποία αυτή τη στιγμή ρημάζουν.

Κατόπιν αυτών ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Τί σκοπεύουν να πράξουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής;

Ξεκίνησε ήδη η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Νομαρχία Μεσσηνίας.

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος ανακοίνωσε ότι η Διεύθυνση Πρόνοιας έχει ξεκινήσει ήδη την διαδικασία καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους από τις 29/12/09 και αύριο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες προκειμένου να καταβληθεί από την Δευτέρα 4/1/2010 η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ν.3808/10-12-09 (ΦΕΚ 227 Α), σε όσους δεν υπερέβαιναν κατά το οικονομικό έτος 2009 τα εισοδηματικά κριτήρια του ΕΚΑΣ (ατομικό 9.403,85 ευρώ, οικογενειακό 14.633, 56 ευρώ), εφόσον κατά την 10-12-2009: ..........


1. Λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα ως άτομα με αναπηρία, ή
2. Λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση απροστάτευτων παιδιών που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 4051/60 (ΦΕΚ 68 Α) και του ΠΔ 108/83 (ΦΕΚ 49 Α), ή
3. Είναι κάτοιχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 57/73 (ΦΕΚ 149 Β) και της υπ’ αρ. Π2α/139491/16-11-06 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1747 Β) ή
4. Είναι αλλοδαποί ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύνατοι και κατέχουν την 10η Δεκεμβρίου 2009 Δελτίο Ταυτότητας Πολιτικού Πρόσφυγα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 13 του ΠΔ 61/99 (ΦΕΚ 63 Α), που έχει εκδοθεί πριν από τις 3 Νοεμβρίου 2009.

Η καταβολή της πρώτης δόσης (200ευρώ) θα γίνει με τον ίδιο τρόπο με τον
οποίο η Διεύθυνση Πρόνοιας καταβάλει τα αντίστοιχα με τις κατηγορίες δικαιούχων προνοιακά και συναφή επιδόματα και χωρίς να γίνει ο κατ’ αρχήν έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων.

Αφού ολοκληρωθεί η καταβολή της Α΄ δόσης, παρακαλούνται όσοι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης (εγγραφές παλαιότερων ετών, ανήλικα παιδιά κλπ) δεν έχουν καταθέσει στην Διεύθυνση Πρόνοιας ΑΦΜ, να τον προσκομίσουν με επίσημο έγγραφο. Σε κάθε περίπτωση, όσοι δικαιούχοι δεν έχουν προσκομίσει ΑΦΜ θα ειδοποιηθούν και από την Υπηρεσία.

Μείωση έως και 14,4% για τις κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά

Από την 1η Ιανουαρίου ο ΟΤΕ θα χρεώνει ελαφρώς μικρότερες τιμές για κλήσεις από σταθερό προς τους αριθμούς των τριών μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Οι κλήσεις προς κινητά Cosmote, Vodafone και Wind θα κοστίζουν έως και 14,4% λιγότερο.

Οι κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς όλες τις ........

εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν ενιαία χρέωση 0,1149 ευρώ ανά λεπτό με χρέωση ανά δευτερόλεπτο (0,001915 ευρώ με το ΦΠΑ).

Τέλος στην ημιαργία της παραμονής Πρωτοχρονιάς

«Κόβεται» με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση η ημιαργία της 31ης Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς) για τις δημόσιες υπηρεσίες που έχουν θέσει ως καταληκτική ημερομηνία διαδικασιών αρμοδιότητάς τους (πληρωμές, υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών) την τελευταία ημέρα του έτους.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως παρά το γεγονός ότι η παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι ημέρα ημιαργίας, οι εν λόγω δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να εκδώσουν ανακοίνωση, με την οποία θα ενημερώνουν το κοινό ότι κατά την παραμονή του νέου έτους θα είναι ανοιχτές για τις συγκεκριμένες συναλλαγές μέχρι τις 15:00.

Επίσης, στην εγκύκλιο επισημαίνεται .........

πως σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 29 Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007), οι υπάλληλοι οφείλουν να εργασθούν πέραν του ωραρίου εργασίας ή σε μη εργάσιμες ημέρες, εφόσον έκτακτες και εξαιρετικές ανάγκες το επιβάλουν.

Επίσκεψη Δράκου στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών

Στις 11:55 ο νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος επισκέφθηκε το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο της πόλης Κο Άλκη Ξύγκα και τον Αντιδήμαρχο κο Χαράλαμπο Στάμο.

Ο Κος Δράκος συναντήθηκε με τους υπαλλήλους της Διοικητικής Υπηρεσίας και τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά.
Επισκέφθηκε την πτέρυγα της Φυσιοθεραπείας όπου συναντήθηκε με Φυσιοθεραπευτές και ασθενείς δίνοντας του τις ευχές του για την νέα χρονιά που σε λίγες ώρες ανατέλλει.
Αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς την .............

πτέρυγα των τροφίμων όπου στον Διάδρομο συναντήθηκε τυχαία με τον Κο Κουσελά ανταλλάσσοντας θερμή χειραψία και ευχές.

Ακολούθως ο Κος Δράκος επισκέφθηκε τους τροφίμους όπου τους ευχήθηκε για την Νέα χρονιά, συνομίλησε με το νοσηλευτικό προσωπικό και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.
Ο κος Δράκος υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ζητήσει συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας Κα Φώφη Γεννηματά όπου θα της θέσει τα θέματα που αφορούν στην ανάδειξη, ενίσχυση και επέκταση του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών και θα ζητήσει από την κα Γεννηματά λύσεις στα προβλήματα που χρονίζουν στο ίδρυμα.

Η Δήλωση του Κου Δράκου

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Κος Δράκος σε δήλωση του στα ΜΜΕ είπε τα εξής:

«Το ΚΑΦΚΑ είναι ένας γίγαντας θα έλεγα, στον προνοιακό τομέα και στον τομέα της υγείας το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιείται όσο θα μπορούσε σε όλες του τις δυνατότητες. Και αυτός θα πρέπει αν είναι ο στόχος μας. Έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές με την Δημοτική αρχή και με την διοίκηση του ΚΑΦΚΑ για τον σκοπό αυτό και θα ξαναξεκινήσουμε μια προσπάθεια ενημέρωσης της καινούριας πολιτικής ηγεσίας γι αυτά τα ζητήματα.

Πρώτον της πλήρους αξιοποίησης του, και δεύτερον της ενίσχυσης του με προσωπικό.
Παρά το γεγονός ότι έχουμε βελτιώσει τις υποδομές τον τελευταίο καιρό και συνεχίζουμε γιατί έχουμε πρόγραμμα γι αυτό το οποίο θέλουμε να διευρυνθεί βεβαίως, εν τούτοις η προσπάθεια για να γίνει το επόμενο βήμα ανάπτυξης όλων των πτερύγων και ανάπτυξης όλων των δυνατοτήτων του ΚΑΦΚΑ, δεν έχει γίνει.
Ελπίζουμε ότι θα το καταφέρουμε στην παρούσα φάση και πολύ σύντομα θα ζητήσουμε συνάντηση με την Κα Γεννηματά για τα ζητήματα αυτά.»

Ο Δήμαρχος των Φιλιατρών Κος Άλκης Ξύκας σε δήλωση του στα ΜΜΕ είπε:

«Αφού ευχηθώ χρόνια Πολλά για τις μέρες που είναι μέρες που η επισκεψιμότητα σε τέτοια ιδρύματα και σε τέτοια μέρη είναι απαραίτητη από εμάς τους πολιτικούς όλων των βαθμίδων. Να ευχαριστήσω τον Νομάρχη για την επίσκεψη του στα Φιλιατρά, και να πω ότι έχει πολύ δίκιο πάνω σε αυτό που λέει ότι είναι ένας γίγαντας που κοιμάται το ΚΑΦΚΑ.
Υπάρχει τεράστιος αριθμός κρεβατιών αναξιοποίητων, μηχανήματα, υπάρχουν χώροι τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε πραγματικά και να δώσουμε στους συμπολίτες μας την δυνατότητα να το εκμεταλλευτούν με την καλή έννοια του όρου.
Πιστεύω κι εγώ ότι η καινούργια πολιτική ηγεσία θα μας δώσει την δυνατότητα να το καταφέρουμε αυτό και θα προσπαθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση να κάνουμε το ότι είναι δυνατόν σε συνεργασία πάντοτε και με την Νομαρχία και με το υπουργείο και με τον οποιονδήποτε άλλο φορέα είναι ικανός να μας βοηθήσει.
Θα ευχηθώ Χρόνια πολλά για τις μέρες και να είμαστε όλοι καλά με Υγεία.»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φιλιατρά Νews

Επίσκεψη Κουσελά στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στις 11:45 ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μεσσηνίας κος Δημήτρης Κουσελάς.
Ο Κος Κουσελάς συνοδεία κλιμακίου του επισκέφθηκε τους υπαλλήλους στην διοικητική υπηρεσία του ιδρύματος όπου τους ευχήθηκε Καλή πρωτοχρονιά και τους ευχήθηκε οι επιθυμίες τους να πραγματοποιηθούν.

Αμέσως μετά ξεναγήθηκε στους χώρους του ιδρύματος και κατέληξε στην πτέρυγα που ζουν οι τρόφιμοι στους οποίους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά.
Στην επίσκεψη του ο Κος Κουσελάς είχε την .......

ευκαιρία να συνομιλήσει με το νοσηλευτικό προσωπικό ρωτώντας το για τις συνθήκες εργασίας τους ενώ δέχτηκε και τα παράπονα των υπαλλήλων για την έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται στο ίδρυμα.
Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Νοσηλευτικής υπηρεσίας κας Φωτεινής Μπαρμπαγιαννοπούλου με τον κο Κουσελά.

Εδώ αυτή την στιγμή Κε Κουσελά δουλεύει το ίδρυμα με παιδιά από προγράμματα Stage ενώ οι μόνιμοι υπάλληλοι ανέρχονται σε μόλις 7 άτομα. Δεν βγαίνει έτσι το πρόγραμμα και κάτι πρέπει να γίνει κε Κουσελά.
Ευτυχώς που έχουν έρθει και αυτά τα παιδιά (οι συμβασιούχοι των Stage) και έχουμε ανασάνει λιγάκι. Έχουν φύγει πολλοί με σύνταξη και οι θέσεις αυτές είναι κενές τόνισε Χαρακτηριστικά η Κα Μπαρμαγιαννοπούλου.

Ο κος Κουσελάς άκουσε όμως και τα παράπονα των συμβασιούχων στα προγράμματα stage λέγοντας του ότι εφόσον η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει προσλήψεις στον χώρο της υγείας καλό θα ήταν αυτοί που ήδη εργάζονται στον τομέα αυτόν να μονιμοποιηθούν ώστε να μην υπάρξει κενό μέχρι τον διορισμό μέσω ΑΣΕΠ μονίμων υπαλλήλων.
Όπως του είπε μάλιστα νοσηλευτής που εργάζεται με stage στο ΚΑΦΚΑ οι συμβασιούχοι των προγραμμάτων αυτών έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή δεν συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και έτσι χάνονται εισφορές που θα μπορούσαν να εισρέουν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι Δηλώσεις του Κου Κουσελά

Αμέσως μετά την επίσκεψη του Στο ΚΑΦΚΑ ο κος Κουσελάς σε δήλωση που παραχώρησε στα ΜΜΕ είπε τα εξής:

«Με το ΚΑΦΚΑ έχω μια σχέση εδώ και μια δεκαετία περίπου, είμαι κοντά τους όχι μόνο αυτές τις ημέρες, αλλά συνεχώς και έχω καταθέσει τουλάχιστον τρείς ερωτήσεις στην βουλή για τα μεγάλα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού τα οποία αντιμετωπίζουν καθώς το έργο που γίνεται εδώ είναι πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω ότι είναι ανάγκη να τύχη της άμεσης ενίσχυσης από την πολιτεία.
Ζήτησα ήδη να γίνει μια ολοκληρωμένη έκθεση σχετικά με την κατάσταση και στόχος μου είναι να επισκεφθώ την Υπουργό Υγείας και πρόνοιας και να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.»

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Ο Δήμος Φιλιατρών βράβευσε τους επιτυχόντες μαθητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τους νέους φοιτητές τίμησε χθες στις 11 το πρωί ο Δήμος Φιλιατρών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια σεμνή και λιτή τελετή προς τιμήν των παιδιών που πέρασαν σε σχολές των ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας, Δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς παράγοντες του τόπου.

Πρώτη τον λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος πολιτιστικών κα Θεοδώρα Λεβεντούρη η οποία στον χαιρετισμό της είπε ότι ο Δήμος Συγχαίρει τα παιδιά για την επιτυχία τους, την νικηφόρα πορεία τους σε έναν δρόμο δύσβατο.
Ευχήθηκε να έχουν την ίδια επιτυχία και .......

στις ακαδημαϊκές τους σπουδές αλλά και στην αυριανή επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Φιλιατρών Κος Αλκης Ξύγκας.
Κάνουμε αυτή την γιορτή που έχει συμβολικό χαρακτήρα κυρίως.
Θέλουμε να θυμίσουμε στους ανθρώπους των 18 και 19 ετών τους κόπους των γονιών τους και των δασκάλων τους.
Εχετε νικήσει είπε χαρακτηριστικά. Μια νίκη σε αρχή μιας πορείας που έχει καλές και κακές ώρες. Εύκολη ζωή και δύσκολη ζωή.

Η νίκη είναι δική σας και δεν σας την στερεί κανείς. Προέτρεψε τα παιδιά όταν θα τελειώσουν τις σπουδές τους να μην ξεχάσουν την πόλη τους καθότι έχει ανάγκη απ επιστήμονες.
Η πόλη σας έχει ανάγκη. Στους σημερινούς καιρούς οι μεγάλες αστικές πόλεις δεν προσφέρονται ούτε για επαγγελματική αποκατάσταση ούτε και για μια ζωή έτσι όπως την οραματίζεται ο καθένας για τον εαυτό του. Μπορείτε σαν επιστήμονες να στελεχώσετε τέτοιες κοινωνίες. Μικρές κοινωνίες. Να φύγουμε από εκείνο το κατεστημένο της δεκαετίας του 70 και του 80 που έκανε τα αστικά κέντρα πόλεις χωρίς συναίσθημα, χωρίς ανθρώπινη επικοινωνία.
Η ιδιαίτερη πατρίδα σας θα έχει για εσάς πάντοτε μια ανοικτή αγκαλιά για να σας υποδεχτεί είτε σαν επιστήμονες είτε σαν ανθρώπους.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος.
Ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και τους προέτρεψε να γίνουν καλοί και χρηστοί πολίτες.
Η πατρίδα μας έχει Ανάγκη από επιστήμονες που έχουν διακριθεί τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κος Κυριακόπουλος ως εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας όπου ανέγνωσε μήνυμα του κου Σωτηρόπουλου Δημήτριου.
Στο μήνυμα που είχε αποστείλει ο Κος Σωτηρόπουλος έκανε λόγο για την επιτυχία των παιδιών και πως αυτό είναι το πρώτο σκαλοπάτι που ανεβαίνουν απολαμβάνοντας τους κόπους τους.
Τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές τους και τους προέτρεψε να γίνουν καλύτεροι πολίτες άξιοι στην κοινωνία.

Ο διευθυντής του λυκείου Φιλιατρών κος Σταμάτης Γιαννακόπουλος τους ευχήθηκε καλές σπουδές και να είναι χρήσιμοι αύριο στην κοινωνία.
Συγχαίρει και τους γονείς τον παιδιών που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά για να δώσουν πανελλήνιες.
Κλείνοντας ο Κος Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε την Δημοτική αρχή για την πραγματοποίηση της σεμνής τελετής βράβευσης.

Οι επιτυχόντες που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση είναι:

Αλεξανδροπούλου Κανέλα Του Ιωάννη Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών προϊόντων και Τροφίμων Ιωαννίνων.

Αλεξανδροπούλου Νικολέτα Άννα του Γεωργίου Μονίμων υπαξιωματικών ναυτικού. (ΣΜΥΝ)

Αλευράς Διονύσιος του Παναγιώτη Οικονομικών επιστημών Αθήνας.

Ανάργυρου Ειρήνη του Κομνηνού Οικονομικών επιστημών Πάτρας.

Αντωνοπούλου Κων/να του Κων/νου Διοίκησης κοινωνικών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών (ΤΕΙ Μεσολογγίου)

Βασιλόπουλος Ιωάννης του Δημητρίου Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθήνας.

Βέννου Παναγιώτα του Κων/νου Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Πάτρας

Γιαννακόπουλος Βασίλειος του κων/νου Μονίμων υπαξιωματικών ναυτικού (ΣΜΥΝ)

Γιάννη Αθηνά του Πηλίου Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Πάτρας.

Γκόρος Μιχαήλ του Θεοδώρου Τεχνολογίας τροφίμων ΤΕΙ Καλαμάτας.

Γριβοκωστοπούλου Άννα του Δημητρίου Πολιτικών επιστημών Θράκης (Κομοτηνή)

Δούκα Ελένη του Γεωργίου Θεολογίας Αθήνας.

Ηλιάδης Δημοσθένης του Χαράλαμπου Διοίκηση επιχειρήσεων ΤΕΙ Πάτρας

Καλογεροπούλου Αγγελική του Γεωργίου Πολιτικής επιστήμης Κρήτης.

Καναλουπίτης Νικόλαος του Χαραλάμπους Μονίμων υπαξιωματικών στρατού (ΣΜΥ)

Καννελοπούλου γεωργία του Γρηγορίου Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πάτρας

Κολιό Δήμητρα του Μιχαήλ Φυσικής Κρήτης (Ηράκλειο)

Κυράνης Θωμάς του Χρήστου Μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής Πάτρας

Κυριακόπουλος Γεώργιος του Ηλία Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας

Λάγαρη Μαρία του Γεωργίου Φιλολογίας Πάτρας

Μιχαλακοπούλου Φιγαλία του Πέτρου Διοίκησης κοινωνικών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Νάνου Σταυρούλα. Του Παναγιώτη Φιλολογία Ιωαννίνων

Νικολακόπουλος Νικόλαος του Παναγιώτη Νομική Θράκης Κομοτηνή

Ξύγκα Μαγδαληνή του Άλκη Φαρμακευτικής Πάτρας

Σωτηροπούλου Αντωνία του Αθανασίου Ιατρικών Εργαστηρίων ΤΕΙ θεσ/νίκης

Τσακάνη Λουμπλιάμνα του Αριστοτέλη οικονομικών επιστημών Αθήνας.

Χαίδεμένου Αθηνά του Κυριάκου και της Μαριάνθης Φαρμακευτική Αθήνας.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την χθεσινή εκδήλωση

DSC01610.jpg (315 KB) DSC01612.jpg (353 KB) DSC01613.jpg (368 KB) DSC01614.jpg (232 KB) DSC01615.jpg (205 KB) DSC01616.jpg (207 KB) DSC01618.jpg (182 KB) DSC01621.jpg (246 KB) DSC01622.jpg (220 KB) DSC01623.jpg (230 KB) DSC01624.jpg (214 KB) DSC01625.jpg (241 KB) DSC01626.jpg (238 KB) DSC01627.jpg (233 KB) DSC01628.jpg (230 KB) DSC01629.jpg (245 KB) DSC01630.jpg (239 KB) DSC01631.jpg (225 KB) DSC01632.jpg (234 KB) DSC01633.jpg (238 KB) DSC01634.jpg (225 KB) DSC01635.jpg (229 KB) DSC01636.jpg (214 KB) DSC01637.jpg (215 KB) DSC01638.jpg (212 KB) DSC01639.jpg (219 KB) DSC01640.jpg (238 KB) DSC01641.jpg (224 KB) DSC01642.jpg (215 KB) DSC01643.jpg (230 KB) DSC01644.jpg (247 KB) DSC01646.jpg (380 KB) DSC01648.jpg (1.3 MB) DSC01650.jpg (350 KB)

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Φαβορί για πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Κανελλόπουλος

Επικρατέστερος για πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και του ΣΔΟΕ καθώς και υποψήφιος βουλευτής (2007, 2009) του ΠΑΣΟΚ στο νομό Μεσσηνίας κ. Γιώργος Κανελλόπουλος. Μάλιστα ο κ. Γ. Κανελλόπουλος εκπροσώπησε τον οργανισμό σε συσκέψεις για την ψηφιοποίηση.

Ο κ. Γ. Κανελλόπουλος διετέλεσε νομάρχης Λακωνίας και διευθυντής στο γραφείο του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά στα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας, Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ



Πρόβλημα με τα τέλη κυκλοφορίας αναγνώρισε ο Γιώργος Παπανδρέου

Μετά τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τα υπέρογκα, σε πολλές περιπτώσεις, τέλη κυκλοφορίας και τη συρροή πολιτών στις Εφορίες για κατάθεση πινακίδων, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία θα αλλάξει από του χρόνου.

Μιλώντας την Τρίτη το μεσημέρι με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου o Γιώργος Παπανδρέου απέδωσε το πρόβλημα στην έλλειψη επαρκούς χρόνου διαβούλευσης, για να εντοπιστούν όσοι αδικούνται και τόνισε ότι όλη αυτή η διόρθωση που θα υπάρξει θα αποδείξει ότι η κυβέρνηση ακούει τους πολίτες.

«Είμαστε κυβέρνηση που ακούει και αν χρειαστεί, αναθεωρεί τα λάθη της. Είναι σε γνώση .........

μας οι αδικίες, το οικονομικό επιτελείο τις έχει κατά νου και θα τις διορθώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει συμψηφισμός με τα τέλη του 2011, να διορθωθούν δηλαδή αναδρομικά οι αδικίες.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών έδινε παράταση για την πληρωμή των τελών μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα εξόφλησης όχι μόνο στις εφορίες, αλλά και μέσω τραπεζών και ΕΛΤΑ.

Με τις νέες ρυθμίσεις για τα τέλη κυκλοφορίας σημαντικές επιβαρύνσεις προκύπτουν σε όσους διαθέτουν οχήματα πάνω από 1.929 κυβικά εκατοστά καθώς και παλαιά οχήματα άνω των 1.358 κυβικών εκατοστών.

Για να απαλλαγούν από τα νέα, τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας, χιλιάδες κάτοχοι ΙΧ συρρέουν τις τελευταίες ημέρες στο γκισέ της Εφορίας σχηματίζοντας ουρές για να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.

Πρόκειται κυρίως για κατόχους αυτοκινήτων δεκαετίας και άνω, χαμηλών κυρίως εισοδημάτων, οι οποίοι δεν μπορούν ούτε να τα πουλήσουν, αφού τα χρήματα που θα εισπράξουν είναι ελάχιστα, ούτε τα νέα τέλη αντέχουν να πληρώσουν.

Σε πολλές εφορίες ο αριθμός κατάθεσης πινακίδων έχει αυξηθεί στο διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι, ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις που η αύξηση αγγίζει και το 200%, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, «βραχυκύκλωμα» στις Υπηρεσίες.

Πηγή: Απόσπασμα από το in.gr

Νέα γρίπη: Δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί η διευθύντρια του ΠΟΥ

Η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Τσαν, παραδέχθηκε σήμερα ότι δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί ενάντια στον ιό Η1Ν1.

«Έχω ζητήσει από την ιατρική υπηρεσία μου να με ενημερώσει που μπορώ να εμβολιαστώ», απάντησε η Μάργκαρετ Τσαν, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους εάν έχει εμβολιαστεί, προσθέτοντας ότι βεβαίως θα κάνει το εμβόλιο.

Η Μάργκαρετ Τσαν επεσήμανε ακόμη ότι ........

πολλά μέλη του προσωπικού της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας έχουν εμβολιαστεί σε κέντρα στην Ελβετία.

Πολλές δυτικές χώρες έχουν κάνει εκστρατείες για να πείσουν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί, αλλά ο αριθμός των ενδιαφερομένων εξακολουθεί να είναι μικρός, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλο απόθεμα εμβολίων.

Ήδη η Γερμανία εκδήλωσε το ενδιαφέρον να μεταπωλήσει τα πλεονάσματα εμβολίων για τη νέα γρίπη, ενώ η Ελβετία αποφάσισε να δωρίσει τα μισά αποθέματά της σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

ΣΧΟΛΙΟ
Το διανοείστε??? Η Διευθύντρια του παγκόσμιου Οργανισμού υγείας ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΚΟΜΑ.
Αυτοί που γκαρίζουν ότι πρέπει να το κάνουμε. Να γίνουμε δηλαδή πειραματόζωα της επιστήμης.
Τι λέτε ρε??? Πάτε καλά??? Αν και είχα σταθερή άποψη να μην το κάνω αυτή η είδηση μου την εδραίωσε ακόμα περισσότερο.
ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΤΩ γιατρουδάκια της πλάκας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να κάνω το εμβόλιο.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Δεκεμβρίου 2009

Ele30.jpg (683 KB) 8arr30.jpg (257 KB)