Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Σεξουαλική παρενόχληση δέχτηκε ανήλικη από μεθυσμένο Αλβανό στα Φιλιατρά.

Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, έπεσε σήμερα το βράδυ λίγα λεπτά πριν τις 9, ανήλικη η οποία βάδιζε ανυποψίαστη στον δρόμο, με κατεύθυνση την πλατεία της πόλης.

Ήταν λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, όταν η ανήλικη (τα στοιχεία της οποίας είναι στην διάθεση του Φιλιατρά News) ευρισκόμενη πεζή κοντά στην σφαίρα έξω από το γυμνάσιο, δέχτηκε προκλητική ...........

συμπεριφορά από μεθυσμένο Αλβανό, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες της ανήλικης, την έπιασε από τα μαλλιά και το δεξί της χέρι και της ζητούσε να τον ακολουθήσει.
Η ανήλικη αντιστάθηκε, φώναξε βοήθεια και για καλή της τύχη εκείνη την στιγμή, περνούσε συμπολίτης μας με το δίκυκλο του και έσπευσε να την βοηθήσει.
Ο Αλβανός τότε, άφησε την ανήλικη και εκείνη τράπηκε σε φυγή εμφανώς τρομαγμένη. Μπήκε στον μορφωτικό Σύλλογο "Ο Πυρσός" όπου βρισκόταν η μητέρα της και κατήγγειλε το γεγονός.
Αμέσως δυο άντρες από τον Πυρσό, έσπευσαν στο σημείο που είχε υποδείξει η ανήλικη, εντοπίζοντας τον δράστη και μετά από διακριτική παρακολούθηση, κατέφθασε το θύμα συνοδεία του προέδρου του Πυρσού η οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο του Αλβανού τον Δράστη.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο που είχε υποδειχθεί και συνέλαβε τον Δράστη και τον οδήγησε στο Αστυνομικό τμήμα.

Στο αστυνομικό τμήμα, ο Δράστης αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στο επεισόδιο αλλά για κακή του τύχη, στο τμήμα βρέθηκε και ο συμπολίτης μας που βοήθησε την ανήλικη να ξεφύγει από τα χέρια του επίδοξου βιαστή καταθέτοντας για το συμβάν.

Οι γονείς της ανήλικης υπέβαλαν μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση στον Αλβανό και τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη.

Ρεπορτάζ: X-treme
για το Φιλιατρά News


Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 11ης Αγωνιστικής







Γ. Καρατζαφέρης: «Δεν υπάρχει ΝΔ χωρίς τους ντορικούς»

Στην εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς «έχει καλύτερο στόμα και καλύτερο αφτί από τον Κώστα Καραμανλή», αλλά «δεν υπάρχει ΝΔ χωρίς τους...ντορικούς» προβαίνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην «πολυκατοικία» της Ρηγίλλης.

Επαναλαμβάνει δε την πρόταση για για πρόωρες εκλογές το Μάρτιο με αφορμή την προεδρική εκλογή και δεν ..........

αποκλείει η ΝΔ να συμφωνήσει σε αυτό.

«Δεν συζητάμε ότι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας (σσ. Κ. Παπούλια), απλώς πιστεύω ότι τη δυνατότητα που παρέχει το Σύνταγμα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε την κηδεμονία του ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει δώσει δείγματα γραφής σε τέτοιο βαθμό, που το 50% σε δύο μήνες να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ μάς κορόιδεψε», υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σημείωνει μάλιστα ότι η δήλωση Σαμαρά περί στήριξης της υποψηφιότητας του Κάρολου Παπούλια μπορεί να αναγνωσθεί και διαφορετικά. «Πιστεύω ότι η ΝΔ βρίσκεται στο διάστημα του ξυπνήματος από έναν λήθαργο. Και ένας άνθρωπος, μόλις ξυπνάει, δεν είναι έτοιμος για να τρέξει εκατό μέτρα», αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις περί προσέλκυσης ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ από τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει πως στέλεχος της ΝΔ από την περιφέρεια, ήρθε στο ΛΑΟΣ, ως απεσταλμένος μεγάλης ομάδας, ενώ ισχυρίζεται ότι η προσέγγιση του ΛΑΟΣ από στελέχη ΝΔ, όχι μόνο δεν έχει πάψει, αλλά είναι «πιο έντονη και πιο συμμετοχική».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για το πρόβλημα στέγασης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Επίκαιρη ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατέθεσε η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ κα Νάντια Γιαννακοπούλου με θέμα το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει εδώ και 22(!!!) χρόνια το 8ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας.

Στην Ερώτηση της η Κα Γιαννακοπούλου αναφέρει τα εξής: ......

Το στεγαστικό πρόβλημα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας είναι σοβαρό και γνωστό, καθώς συνεχίζεται εδώ και 22 χρόνια. Ωστόσο, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προέβη σε λύση του ζητήματος, επικαλούμενη ότι για το πρόβλημα ευθύνεται η Νομαρχία και ο Δήμος.
Ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα, όπως η στέγαση ενός σχολείου απαιτεί άμεση λύση, είτε με αποκλειστική κρατική μέριμνα, είτε σε συνεννόηση με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Το βέβαιο είναι ότι, με κάποιο τρόπο, πρέπει να βρεθεί άμεση λύση!
Το λυόμενο κτίριο, όπου στεγάζεται το 8ο Δημοτικό Σχολείο τώρα, ήταν δωρεά της τότε ολλανδικής κυβέρνησης, μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1986. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, οι οποίες μόνο σχολείο δεν θυμίζουν, δεν πληρούν τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, καθώς τα υλικά κατασκευής του σχολείου είναι άκρως ακατάλληλα και επικίνδυνα. Επιπλέον, έντονη ανησυχία έχει προκληθεί από την εγκατάσταση κι άλλων μεταλλικών αιθουσών, σαν να μην αρκούν οι ήδη υπάρχουσες τύπου «containers».
Τραγική συνέπεια της έλλειψης, αξιοπρεπούς επιπέδου, εγκαταστάσεων είναι η ορατή απαξίωση του σχολείου και η υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου που διατελείται εντός του σχολείου. Έχοντας, προσωπικά, ως βασική πεποίθηση, ότι το σύγχρονο σχολείο αποτελεί απαρχή και βασικό συστατικό για μια υγιή κοινωνία και γνωρίζοντας, ότι αυτή μου η πεποίθηση έρχεται σε πλήρη αντιστοιχία με τις απόψεις της ηγεσίας του Υπουργείου,

Ερωτάται η κ. Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

1. Τί σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση για την άμεση και οριστική επίλυση ενός ζητήματος που ταλαιπωρεί περίπου 200 παιδιά;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Δεκεμβρίου 2009

Ele6.jpg (726 KB) 8arr06.jpg (241 KB)