Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΕΚΑ: Ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις τα ευρήματα για πετρέλαιο του Nordic Explorer

Γεωφυσικά στοιχεία από μια έκταση που συνολικά υπερβαίνει τις 12.430 χιλιόμετρα συνέλεξε μετά από 4 μήνες ερευνών από το Ιόνιο και νότια της Κρήτης το νορβηγικό πλοίο Nordic Explorer, που ολοκλήρωσε την Τρίτη τις εργασίες του, στο πλαίσιο των ερευνών για την ύπαρξη υδρογονανθράκων στη χώρα.

Τα στοιχεία θα αξιολογηθούν και στη συνεχεία, το πρώτο τρίμηνο ..........

του 2014, θα υπάρξει γύρος παραχωρήσεων σε εταιρίες που ενδιαφέρονται ...

«Η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των δεδομένων έχουν ξεπεράσει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις», τόνισε ο υπουργός περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος. Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Πάτρας.

ΣΚΑΙ

On Line οι Δημόσιες συμβάσεις

Σε μεγαλύτερη διαφάνεια και εξοικονόμηση κρατικών δαπανών στοχεύει το Ενιαίο Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων, που παρουσίασαν σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός.

Το πλήρες νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, .......

προβλέπει ότι οι αναθέτουσες αρχές -οι φορείς δηλαδή που έχουν το δικαίωμα να διενεργούν διαγωνιστικές διαδικασίες (π.χ. ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Νοσοκομεία)- μειώνονται κατά 90%, από 6.930 σε 621.

Στόχος είναι να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, τόσο ως προς τα αιτήματα, όσο και ως προς τις διαγωνιστικές διαδικασίες, αλλά και την εκτέλεση των συμβάσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, με το Ενιαίο Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων θα υπάρξει μείωση κόστους από 5% έως 20%, ανάλογα με είδος του διαγωνισμού και της προμήθειας, που θα προέλθει -μεταξύ άλλων- μέσα από καλύτερες τιμές, συρρίκνωση διοικητικού κόστους, αλλά και τον αναμενόμενο περιορισμό των ενστάσεων που θα επιφέρει η μεγαλύτερη διαφάνεια.

Το ηλεκτρονικό σύστημα διαγωνισμών έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 4 Φεβρουαρίου για την κεντρική κυβέρνηση, που σημαίνει ότι τα όποια σχετικά αιτήματα από τα υπουργεία καταγράφονται από τις αρχές του μήνα σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

Από τον Απρίλιο, στο σύστημα θα ενταχθούν όλοι οι εποπτευόμενοι φορείς του Δημοσίου (νοσοκομεία ΝΠΔΔ) και από τον Μάιο οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ σε ενάμισι χρόνο το σύστημα θα συνδεθεί με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με το νέο σύστημα, τα αιτήματα για προμήθειες, οι προκηρύξεις, η εκδήλωση ενδιαφέροντος και οι συμβάσεις θα γίνονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, ενώ σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς, θα γίνονται με δύο τρόπους:

Είτε με τις λεγόμενες συμφωνίες-πλαίσιο, όπου τα αιτήματα θα ομαδοποιούνται και τη διαδικασία θα αναλαμβάνει κεντρική αναθέτουσα αρχή, π.χ. η περιφέρεια, με στόχο να επιτυγχάνονται ταχύτεροι χρόνοι και καλύτερες τιμές
Είτε με ηλεκτρονικές δημοπρασίες, που θα αφορούν κυρίως μικρότερες δημόσιες συμβάσεις.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για την προμήθεια 700 εκτυπωτών για όλες τις εφορίες της χώρας, το αρχικό κονδύλι που είχε προϋπολογιστεί ήταν της τάξεως των 330.000 ευρώ και μέσω του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού μειώθηκε στις 226.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, τον Μάρτιο θα προκηρυχθούν 5 διαγωνισμοί για τρόφιμα για τον στρατό, ενώ με το σύστημα αναμένεται να συνδεθούν η Αστυνομία, αλλά και οι εφορίες αρχαιοτήτων.

MEGA TV

ΕΟΤ: Ενα brand manual για την Ελλάδα

Παρουσίαση «οδηγού» για την ορθή διαχείριση της εικόνας και ταυτότητας της χώρας

Εγχειρίδιο διαχείρισης του brand Ελλάδα… για όσους προαιρούνται, παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Πάνος Λειβαδάς, σε ενημερωτική συνάντηση στο Μουσείο της Ακρόπολης την Τρίτη.
Πρόκειται για έναν οδηγό-πλαίσιο για την ορθή διαχείριση της .......

εικόνας και ταυτότητας της χώρας, που φιλοδοξεί να υιοθετηθεί από όποιον φορέα ή εταιρικό σχήμα σχεδιάσει ή υλοποιήσει προωθητικές δράσεις που συνδέονται με τον προορισμό, όπως Περιφέρειες, επιχειρήσεις κ.α. «Από το 2009 η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις ενός brand σε όλη την ιστορία», δήλωσε ο κ. Λειβαδάς, σημειώνοντας ότι από την πέμπτη θέση στην παγκόσμια το 2004, σήμερα βρίσκεται στην 39η θέση, ενώ πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα είναι στη διαχείριση», και όχι στην προβολή ή τη διαφήμιση.

Με άξονα το σύνθημα «Greece: All time classic», ο κ. Λειβαδάς απαρίθμησε δράσεις του ΕΟΤ, υπογραμμίζοντας την αδυναμία του Οργανισμού να διαθέσει κονδύλια, ανάλογα των υψηλών δαπανών του παρελθόντος, καθώς ήδη ο προϋπολογισμός του έχει περικοπεί κατά 30%. Ο ίδιος σημείωσε την ανάγκη συνεργασίας με όλους τους εταίρους του τουρισμού για εξωστρέφεια και αναφερόμενος στη Marketing Greece δήλωσε την πρόθεση για συνεργασία, ωστόσο μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί.

Οι δράσεις για το 2013 περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, παρακολούθηση των αγορών και αποτύπωση των τάσεων, πρόγραμμα διεθνών τουριστικών εκθέσεων, με στόχο τον Μάρτιο να έχει καταγραφεί το πρόγραμμα για το 2013 και τον Ιούνιο να έχει γίνει ο προγραμματισμός για το 2014, ανανέωση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού των περιπτέρων, αναβάθμιση της Διαδικτυακής πύλης του ΕΟΤ με προκήρυξη έργου και χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, καθώς και κοινά προγράμματα προώθησης και προβολής. «Το Διαδίκτυο αποτελεί ένα εξαιρετικά ισχυρό όχημα», τόνισε ο κ. Λειβαδάς, αναφερόμενος σε συνεργασία με μηχανές αναζήτησης και κρατήσεων.

Επίσης παρουσιάστηκαν δύο σύντομες παραγωγές βίντεο από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2012 στο Μουσείο της Ακρόπολης, τα οποία θα προβάλλονται στο εξής σε όλες τις πτήσεις της Aegean Airlines.

ΒΗΜΑ

Εξαρθρώθηκαν δύο (2) αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις στη Μεσσηνία, που ενέχονται σε καλλιέργειες κάνναβης και σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκαν δύο (2) αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις στη Μεσσηνία, που ενέχονται σε καλλιέργειες κάνναβης και σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών

Σε ευρείας κλίμακας ....

ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και του Πύργου Ηλείας, συνελήφθησαν τα έντεκα (11) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων

Σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες δικογραφίες, που περιλαμβάνουν συνολικά τριάντα πέντε (35) κατηγορούμενους

Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και λοιπούς χώρους, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερο από ενάμισι (1,5) κιλό κάνναβης, ενενήντα τρία (93) φυτά κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, επτά (7) ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα (4) κυνηγετικά όπλα, ένα (1) πιστόλι, κροτίδες και χρήματα

Ένας από τους συλληφθέντες συμμετείχε ενεργά και στις δυο εγκληματικές οργανώσεις

Εξαρθρώθηκαν, μετά από πολύμηνη και μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, δύο (2) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που ενέχονται σε καλλιέργειες κάνναβης και σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Όπως προέκυψε οι δυο οργανώσεις είχαν αυτοτελή δράση, ενώ ο συνολικός αριθμός των μελών τους ανέρχεται στα έντεκα (11) άτομα.

Χθες (25-2-2013) το πρωί, πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών, ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές των Γαργαλιάνων, της Βάλτας, της Μαραθόπολης, της Κυπαρισσίας, της Πύλου, της Χώρας, της Κορώνης και της Φοινικούντας του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και στον Πύργο Ηλίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν και τα έντεκα (11) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και λοιπούς χώρους .

Στις αστυνομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης και Σπάρτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, καθώς και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες δικογραφίες, σε βάρος συνολικά τριάντα πέντε (35) ατόμων, από τα οποία τα έντεκα (11) είναι μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Παρακάτω αναλύεται η σύσταση και η δράση για καθεμιά από τις οργανώσεις:

Α΄ Εγκληματική Οργάνωση

Μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας, προέκυψε ότι τουλάχιστον επτά (7) άτομα, έχοντας διακριτούς ρόλους, συμμετείχαν στην οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Τα μέλη, της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, συμμετείχαν, κατά περίπτωση, στην καλλιέργεια φυτειών κάνναβης και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, όσο και γενικότερα στην ελληνική επικράτεια.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που έγινε χθες (25-2-2013) το πρωί, σε περιοχές των Γαργαλιάνων, της Βάλτας, της Μαραθόπολης, της Κυπαρισσίας, της Πύλου και της Χώρας του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και στον Πύργο Ηλίας, συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 43, 42, 53, 30, 38 και 35 ετών, καθώς και ένας (1) 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, όλοι τους μέλη της οργάνωσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δεκαεννέα (19) άτομα που κατηγορούνται για τις –κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα Ναρκωτικά και τα Όπλα.

Όπως επίσης προέκυψε, δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ο 43χρονος και ο 42χρονος, μαζί με ακόμη ένα άτομο, είχαν συμμετοχή στην καλλιέργεια μεγάλης φυτείας κάνναβης, η οποία είχε εντοπιστεί την 18-9-2012 σε δασώδη περιοχή του Δήμου Τριφυλλίας και αποτελούνταν από -992- δενδρύλλια κάνναβης. (σχετικό το από 19-9-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-195,6- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Δύο (2) φυτά κάνναβης.
Τέσσερα (4) κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν παράνομα.
Ένα (1) πιστόλι με αμπούλες και μεταλλικά σφαιρίδια.
Τρεις (3) ζυγαριές ακριβείας.
Το χρηματικό ποσό των -3.300- ευρώ.
Δεκαπέντε (15) κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM .
Πλήθος φυσίγγων.
Ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.

Β΄ Εγκληματική Οργάνωση

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, προέκυψε η εσωτερική δομή και η σύσταση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία αποτελούνταν από πέντε (5) τουλάχιστον μέλη, τα οποία είχαν διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2012, συμμετείχαν, κατά περίπτωση, στην καλλιέργεια φυτειών κάνναβης, ενώ περαιτέρω δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Κατά την ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (25-2-2013) το πρωί, σε περιοχές της Πύλου, της Χώρας, της Κορώνης και της Φοινικούντας Μεσσηνίας, συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα, όλοι τους ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 46, 33, 48, 35 και 35 ετών, οι οποίοι αποτελούν μέλη της οργάνωσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα από τα συλληφθέντα μέλη, ένας 35χρονος ημεδαπός, συμμετείχε ενεργά και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει εκτός των συλληφθέντων, ακόμα πέντε (5) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.

Κατά τις αστυνομικές έρευνες για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκε εκτός των άλλων, μια πλήρως εξοπλισμένη υδροπονική καλλιέργεια φυτών κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -91- φυτά, μία λάμπα φωτισμού, αυτόματους μετρητές για πότισμα, καθώς και αυτόματα δίκτυα ύδρευσης.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες, σε αποθήκες και σε καταστήματα ιδιοκτησίας των μελών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ο εξοπλισμός της υδροπονικής καλλιέργειας και τα φυτά κάνναβης.
-1.455- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Μικροποσότητα κοκαΐνης.
Το χρηματικό ποσό των -4.830- ευρώ.
Τέσσερις (4) ζυγαριές ακριβείας
Δεκατρείς κροτίδες
Δεκατρία κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM .
Ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των δυο οργανώσεων και η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων .







Νέα Windows Blue από τη Microsoft

Την αναβάθμιση του Windows 8 ετοιμάζει η Microsoft στοχεύοντας στις νέες βελτιώσεις κάθε χρόνο ακολουθώντας το δόγμα της Apple και της Google προκειμένου να ικανοποιήσει στο έπακρον τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι υπολογίζει τη διάθεση της αναβάθμισης μέσα .....

στο επόμενο καλοκαίρι, ονόματι Windows Blue.

Τα Windows Blue θα κάνει τα Windows 8 διαθέσιμα και σε μικρότερες συσκευές όπως tablet 7 και 8 ιντσών που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Επισημαίνεται, ότι πριν την επίσημη έκδοση οι κάτοχοι των Windows 8 θα μπορούν να δοκιμάσουν την beta έκδοση του Windows Blue.

Sofokleous in

ΕΛΓΑ: Καταβολή αποζημιώσεων ύψους 12,1 εκατ. ευρώ την Πέμπτη

Αποζημιώσεις ύψους 12,1 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν την Πέμπτη από τον ΕΛΓΑ σε 10.523 δικαιούχους αγρότες για ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο.

Πρόκειται για εκκαθάριση ζημιών του 2012 και αφορούν στους νομούς:......

Αιτωλοακαρνανίας
Αργολίδας
Αρκαδίας
Αρτας
Αττικής
Αχαΐας
Βοιωτίας
Γρεβενών
Δράμας
Δωδεκανήσου
Εβρου
Εύβοιας
Ηλείας
Ημαθίας
Ηρακλείου
Θεσπρωτίας
Θεσσαλονίκης
Ιωαννίνων
Καβάλας
Καρδίτσας
Καστοριάς
Κεφαλληνίας
Κιλκίς
Κοζάνης
Κορινθίας
Κυκλάδων
Λακωνίας
Λάρισας
Λέσβου
Λευκάδος
Μαγνησίας
Μεσσηνίας
Ξάνθης
Πέλλης
Πιερίας
Πρεβέζης
Ρεθύμνης
Ροδόπης
Σερρών
Τρικάλων
Φθιώτιδος
Φλωρίνης
Χαλκιδικής

Μήνυμα Αναγνώστη. Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Για 8 Βίδες 800 ευρώ;

Τι απάντησε το νοσοκομείο.

Λάβαμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από αναγνώστη του Φιλιατρά News ο οποίος μας έστειλε 2 έγγραφα από το Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας) και αφορούν την αφαίρεση και τοποθέτηση ενός φορείου από το ένα ασθενοφόρο στο άλλο.
Και εκφράζει την.........

απορία του πως είναι δυνατόν 8 βίδες να κοστίζουν 800 ευρώ.
Δείτε με κλικ τα έγγραφα που μας έστειλαν και διαβάστε παρακάτω τι μας είπε ο κ. Μπόζος για το θέμα.



Τι είπε ο Κ. Μπόζος

Συνεργάτης του Φιλιατρά News επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας) κ. Πάνο Μπόζο όπου του έθεσε υπ όψιν του το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος που είχαμε λάβει (χωρίς εννοείται στοιχεία αποστολέα) και ζήτησε διευκρινήσεις για το ποσό του εγγράφου.

Ο κ. Μπόζος -όπως μας μετέφερε ο συνεργάτης μας- απάντησε ότι η αφαίρεση του φορείου από το ένα ασθενοφόρο και την τοποθέτηση του στο άλλο, αφορά ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο πάει για απόσυρση και με την σύμφωνη γνώμη του ΕΚΑΒ (μετά από σχετικό έγγραφο του Νοσοκομείου προς την Διοίκηση του Οργανισμού) προχώρησαν στην αντικατάσταση.
Τονίστηκε δε ότι η δαπάνη αυτή είναι απολύτως λογική, έχει δημοσιευθεί στο πρόγραμμα "Διαύγεια", καθώς η εργασία που έγινε δεν ήταν μόνο ένα απλό ξεβίδωμα του παλιού φορείου και βίδωμα του στο άλλο ασθενοφόρο, αλλά η εργασία αυτή απαιτούσε επιπλέον εργασίες τροποποίησης και προσαρμογή του φορείου στο άλλο ασθενοφόρο.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μπόζος, το αυτοκίνητο κρατήθηκε μέσα στο συνεργείο επί δύο ημέρες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες καθώς ήθελαν ξήλωμα πολλά πράγματα για να γίνει η προσαρμογή του άλλου φορείου.
Κλείνοντας ο κ. Μπόζος τόνισε ότι κάθε αγορά - προμήθεια του Νοσοκομείου ελέγχεται εξονυχιστικά πριν υπογραφεί από τον ίδιο και δεν επιτρέπει ο ίδιος να γίνει καμία παρατυπία.

Εμείς ως ομάδα ευχαριστούμε τον κ. Μπόζο για την απάντηση που μας έδωσε.

Πανελλαδικές 2013. Στις 17 Μαϊου η έναρξη τους

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τα δικαιολογητικά, τις αιτήσεις συμμετοχής και τις χρονικές προθεσμίες!

Οι μαθητές όλων των κατευθύνσεων θα ξεκινήσουν τις εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α. Πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2013.

α) Στις 15 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους 2012-2013 και στις 16 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία Εξεταστικά κέντρα.

β) Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Παρασκευή 17-5-2013, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 21-05-2013.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 15-6-2013 και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 17-6-2013 ως και 28-6-2013. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν το Σάββατο 8-6-2013.

γ) Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3-6-2013 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές.

δ) Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 10-6-2013.
Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου

Β. Γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής

Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υποβάλλουν ήδη στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. Σχετική Αίτηση-Δήλωση υποβάλλουν και οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων και μόνο εφόσον επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού/ΤΕΦΑΑ. Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση μπορούν να είναι μόνο οι κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιων ΓΕΛ ή ημερήσιων ΕΠΑΛ-Β΄ των ετών 2011 ή 2012. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η προθεσμία υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης λήγει την Τρίτη 5 Μαρτίου. Επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι δηλώσουν ενδοσχολικό απολυτήριο) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει μέσα στην ίδια προθεσμία, δηλαδή ως 5 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.
Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), ήδη πιστοποιούνται από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους μέχρι 8 Μαρτίου. Εφόσον αποκτήσουν το πιστοποιητικό της πάθησής τους, θα μπορέσουν να ανακαλέσουν την Αίτηση-Δήλωση για πανελλαδικές εξετάσεις και να υποβάλουν εκ νέου Αίτηση για ενδοσχολικό απολυτήριο.

Τον Απρίλιο, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν με νεότερο δελτίο τύπου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ στο Λύκειο, στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, καθώς και οι υποψήφιοι του 10% θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου, η οποία υπολογίζεται για τον Ιούνιο.
Επίσης, τον Απρίλιο, οι υποψήφιοι με τα ΓΕΛ ή με τα ΕΠΑΛ ή με το 10% των θέσεων εισακτέων, οι οποίοι τυχόν εμπίπτουν στις ειδικές περιπτώσεις των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των κοινωνικών κριτηρίων, θα κληθούν να υποβάλουν στο Λύκειό τους τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, προκειμένου να ενταχθούν σε κάποια ειδική περίπτωση, ώστε να διεκδικήσουν τις επιπλέον θέσεις εισαγωγής.

Στο ίδιο διάστημα, περί τα τέλη Απριλίου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, θα αποκτήσουν από το Λύκειο υποβολής της Αίτησης Δήλωσης, το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων.
Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα Λύκειά τους με σχετικές εγκυκλίους. Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό, εγκύκλιοι, υποδείγματα

briefing News

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 25-2-2013 ]




Συζητούν αύριο το σχέδιο δράσης για την Τουριστική προβολή της Τριφυλίας

Με αντικείμενο τη χάραξη ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για την τουριστική προβολή της Τριφυλίας, συνεδριάζει αύριο στις 19.00 το απόγευμα στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Τριφυλίας.
Στην Επιτροπή αυτή......

εκτός από δημοτικοί σύμβουλοι συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Συλλόγων Ξενοδόχων Τριφυλίας, των Εμπορικών Συλλόγων, των τουριστικών πρακτόρων του Δήμου και άλλων.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της συγκεκριμένης Επιτοπής κ. Στάθης Ανδρινόπουλος “οι καιροί και οι οιωνοί είναι καλοί και οι προοπτικές ανοιχτές ώστε η δύναμη που παρουσιάζει η Τριφυλία για τουριστική ανάπτυξη να αξιοποιηθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με την συνέργεια όλων των φορέων που εμπλέκονται στην παραγωγή και τη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος”.

Στη συνεδρίαση θα παραστεί και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.

Στεγαστικό επίδομα για φοιτητές. Πως θα το πάρετε. Όλα τα δικαιολογητικά.

Αλλαγές έγιναν τη φετινή χρονιά στη διαδικασία χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ και οι δικαιούχοι δεν θα μεταβαίνουν πλέον στις εφορίες, αφού δεν θα χορηγείται πλέον από εκεί.

Οι φοιτητές θα ........

πρέπει να απευθύνονται και να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στις Διευθύνσεις Φοιτητικής Μέριμνας που βρίσκονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που φοιτούν.

Όπως αναφέρει tovima.gr με κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που πρόκειται σύντομα να δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για να ισχύσει, καθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του στεγαστικού επιδόματος φοιτητών.

Πλέον το ποσό των 1.000 ευρώ θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό των φοιτητών από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) οι οποίες θα παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις των δικαιούχων από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ο φοιτητής.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει ο φοιτητής:

Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση με στοιχεία δικαιούχου
Πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται από τη Σχολή. Ο φοιτητής πρέπει να έχει περάσει τα μισά μαθήματα του προηγούμενου έτους, ενώ για πρωτοετείς φοιτητές υποβάλλεται πιστοποιητικό εγγραφής
Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή φορολογικής δήλωσης: Ανώτατο όριο ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος 30.000 € συν 3.000 € για κάθε παιδί πέραν του ενός
Αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ή φωτοτυπία του λογαριασμού
Αντίγραφο τελευταίου Ε9: Τα συνολικά τ.μ. κατοικιών να μην ξεπερνούν τα 200 - εξαιρούνται ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές κάτω των 3.000 κατοίκων
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης δικαιούχου
Βεβαίωση μόνιμης κατοικία φοιτητή
Υπεύθυνη δήλωση δικαιούχου ότι δεν έχει εισπράξει το επίδομα δεύτερη φορά το ίδιο έτος
Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας φοιτητή (πρέπει να διαμένει σε άλλη πόλη από την πόλη κύριας κατοικίας του)


Πηγή: Πως θα πάρουν οι δικαιούχοι φοιτητές το στεγαστικό επίδομα -Ολα τα δικαιολογητικά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/92355#ixzz2LzKhpyKt


Στρατηγικός στόχος συγχώνευση ΟΤΕ και Cosmote

Τη δυνατότητα να επανεξετάσει υπό ένα πιο «χαλαρό» πρίσμα τις προοπτικές πώλησης θυγατρικών του και ειδικότερα της βουλγαρικής Globul διαθέτει πλέον ο ΟΤΕ, έχοντας κλείσει επιτυχώς τον κύκλο των κινήσεων για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού του.
Το κλίμα αυτό μετέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της ......

Deutsche Telekom στο περιθώριο του μεγαλύτερου συνεδρίου για την κινητή τηλεφωνία, το Mobile World Congress 2013, που άνοιξε χθες τις πύλες του στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με όσα διευκρίνισαν τα εν λόγω στελέχη, σήμερα ο ΟΤΕ δεν αντιμετωπίζει τις πιεστικές ανάγκες χρηματοδότησης με τις οποίες ήταν αντιμέτωπος πέρυσι στο καλοκαίρι και ως εκ τούτου έχει την άνεση να χειριστεί από πιο πλεονεκτική θέση το ενδεχόμενο πώλησης κάποιου ακόμη περιουσιακού στοιχείου (ύστερα από την πώληση της Telekom Srbjia και του Hellas Sat). Τα ίδια στελέχη υπογράμμισαν ότι σε κάθε περίπτωση ο όμιλος θα λάβει τις όποιες αποφάσεις του με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων.

Για την προοπτική πώλησης της Globul ρωτήθηκε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του Mobile World Congress, η υπεύθυνη της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ κυρία Κλαούντια Νέματ, η οποία, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η κυρία Νέματ επανέλαβε, στη διάρκεια της συνέντευξης, ότι στρατηγικός στόχος της DT παραμένει η συγχώνευση ΟΤΕ και Cosmote, καθώς αποτελεί παγκόσμια στρατηγική για τον όμιλο η ύπαρξη μίας εταιρείας για σταθερή και κινητή τηλεφωνία. Αναφορικά δε με τις διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση, επί ρουμανικού εδάφους, μεταξύ της Romtelecom και της Cosmote Romania, η κυρία Νέματ διευκρίνισε ότι συνεχίζονται οι σχετικές επαφές της διοίκησης του ομίλου με τη ρουμανική κυβέρνηση, σημειώνοντας, πάντως, ότι το πλάνο για συγχώνευση OTE - Cosmote είναι πιο προχωρημένο από το αντίστοιχο εγχείρημα στη Ρουμανία.

Ο όμιλος έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί τη συγχώνευση για λόγους οικονομίας κλίμακας πλην όμως έθεσε δύο προϋποθέσεις: Τη μείωση του λειτουργικού κόστους μέσω της αλλαγής εταιρικής κουλτούρας στον ΟΤΕ και την επίλυση ρυθμιστικών εκκρεμοτήτων.

Η κυρία Νέματ αναφέρθηκε και στο θέμα της ρύθμισης της αγοράς στην Ελλάδα, σχολιάζοντας ότι η εγχώρια ρυθμιστική Αρχή έχει δημιουργήσει στον όμιλο πολλά προσκόμματα στην προσπάθειά του να επενδύσει στην Ελλάδα, αναφέροντας προς επίρρωσιν αυτού το θέμα του VDSL, όπου, όπως είπε η ίδια, υπάρχουν ακόμη θέματα προς επίλυση.

Η κυρία Νέματ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ελληνικό management του ΟΤΕ, δίνοντάς του τα εύσημα για τις επιδόσεις της επιχείρησης, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της κατάστασης στη χώρα. Σύμφωνα με όσα τόνισε η ίδια, παρά την οικονομική συγκυρία, ο ΟΤΕ πέτυχε απόλυτα το πλάνο της αναδιάρθρωσης του δανεισμού του, ολοκλήρωσε ένα ευρύ πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και κατάφερε να ενισχύσει τα μερίδια αγοράς στο broadband.

Κέρδος

Φιλιατρά: Διακοπή νερού σήμερα το πρωί

Διακοπή νερού θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί από ώρα 09:00 έως 14:00 λόγω βλάβης του δικτύου ύδρευσης.
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκατασταθεί η υδροδότηση το συντομότερο δυνατόν.


Λουκέτο στα βενζινάδικα που δεν θα εγκαταστήσουν το νέο σύστημα εισροών - εκροών

Με λουκέτα και αυστηρά πρόστιμα απειλούνται οι πρατηριούχοι που δεν θα εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών- εκροών στα βενζινάδικα εντός του χρονικού ορίου που προβλέπει ο νόμος.
Λουκέτο στα βενζινάδικα που δεν θα εγκαταστήσουν το νέο σύστημα εισροών-εκροών

Αυτό ορίζει νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης η .........

οποία αναμένεται να ανακοινωθεί ενδεχομένως και σήμερα.

Δυο μήνες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την εφαρμογή του νόμου για εγκατάσταση συστημάτων εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκοντας να θέσει αυστηρότερες βάσεις στην εφαρμογή του νόμου, θέτει θέμα ακόμη και αναστολής της λειτουργίας των πρατηρίων εάν βρεθούν υπότροποι οι πρατηριούχοι σε θέματα εγκατάστασης ή λειτουργίας των συστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σε όλη τη χώρα θα έχει εφαρμοστεί πλήρως το σύστημα από τα μέσα του 2014.

Παράλληλα, θα ανακοινωθεί από το υπουργείο οικονομική βοήθεια μέσω του ΕΣΠΑ για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του κλάδου να εγκαταστήσουν τα συστήματα, τα οποία θα εξομαλύνουν τη λειτουργία της αγοράς, θα ενισχύσουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα αποτρέπουν το λαθρεμπόριο.

Ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως επισημαίνει σχετικά, «η Πολιτεία υιοθέτησε με καθυστέρηση 12 ετών τις προτάσεις και τα αιτήματα του κλάδου για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων, με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών. Έστω κι αν σε αυτή τη φάση τα συστήματα εγκαθίστανται μόνο στα πρατήρια, το πρώτο βήμα γίνεται».

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν με δωρεάν συμμετοχή στην Αθήνα την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο MEC Παιανίας (Λ. Λαυρίου 301) στις 9.30 πμ, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο ξενοδοχείο MET Hotel και στο Ηράκλειο Κρήτης την Κυριακή 31 Μαρτίου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Στις ημερίδες θα αναλυθούν από στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και εξειδικευμένους επαγγελματίες οι τεχνικές παράμετροι των συστημάτων, οι πληροφορίες που θα μπορούν να αντλούν οι πρατηριούχοι, καθώς και οι ελεγκτικές αρχές, κ.α.

Επίσης, θα γίνει αναφορά στις δυνατότητες χρηματοδότησης της εγκατάστασης των συστημάτων με βάση τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση.

Πρόσκληση για παρουσίαση βιβλίου





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ατασχέθηκαν χασίς και χασισόδεντρα που καλλιεργούνταν με λάμπες, σε Πυλία και Τριφυλία
Συλλήψεις 12 μελών από δύο οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών


Στην εξάρθρωση δύο μεγάλων εγκληματικών ομάδων σε Πυλία και........

Τριφυλία με δράση στη διακίνηση ναρκωτικών και στη σύλληψη συνολικά 12 ατόμων προχώρησε χθες η Αστυνομία.

Ειδικότερα, κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, ενώ στη Πυλία βρέθηκαν σε σπίτι περισσότερα από 90 δενδρύλλια χασίς, τα οποία οι δράστες καλλιεργούσαν με λάμπες (τεχνητό φωτισμό ανάπτυξης φυτών). Μάλιστα, αυτά εκριζώθηκαν την Κυριακή και μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ενώ χθες το πρωί έγιναν οι συλλήψεις.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταυτόχρονες επιχειρήσεις είχε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Από την περιοχή της Πυλίας συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ σε έρευνα στα σπίτια τους βρέθηκε και 1,5 κιλό χασίς περίπου. Επίσης, χρήματα και ζυγαριές.

Από πόλεις στην περιοχή της Τριφυλίας οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επτά άτομα. Τέλος, συνελήφθη άλλο ένα άτομο, που φέρεται να έχει διασυνδέσεις και με τις δύο οργανώσεις, τις οποίες η Αστυνομία θεωρεί ανεξάρτητες.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Η ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ δυνατή χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης παρουσίασε σε εντυπωσιακή εκδήλωση το τουριστικό brand name και το πρόγραμμα συνδυασμένης προβολής στη διεθνή τουριστική αγορά με στόχο την προσέλκυση τουριστών, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την καθιέρωση της ταυτότητας του τουριστικού προϊόντος της ενιαίας Πελοποννήσου.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ «ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ» του ΣΥΡΙΖΑ και η προπαγάνδα της Κουμουνδούρου. Μια πολιτική ανάλυση από τον Θανάση Τσαμούλη με αφορμή την επίθεση στο Best και τις πολιτικές αλχημείες στο ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τους κατώτατους μισθούς και συντάξεις και όχι μόνο…
● ΕΥΑΛΩΤΟΙ οι ελαιοπαραγωγοί στις πιέσεις των Ιταλών εμπόρων να ρίξουν τις τιμές, που όμως κρατάνε ψηλά παρά την ανυπαρξία συνεταιρισμών.
● ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ύμνος από τον «Επενδυτή» για το Νοσοκομείο Καλαμάτας που χαρακτηρίζει «πρωταθλητή» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ.
● ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ: Κοινή δήλωση Πετράκου –Πατσαρίνου για το έργο με επίθεση στον Τατούλη και αιχμές για τη «Φ». Για την «ταμπακιέρα» όμως όπως και για την πολιτική υποκρισία μούγκα…
● ΕΠΙΔΟΜΑ ανεργίας μόνο στους επαγγελματίες που δεν χρωστάνε εισφορές.
● ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ο δρόμος Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη. Τι απάντησε ο Καλογιάννης σε επίκαιρη ερώτηση Λαμπρόπουλου.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!