Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Εξαρθρώθηκαν δύο (2) αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις στη Μεσσηνία, που ενέχονται σε καλλιέργειες κάνναβης και σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκαν δύο (2) αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις στη Μεσσηνία, που ενέχονται σε καλλιέργειες κάνναβης και σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών

Σε ευρείας κλίμακας ....

ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και του Πύργου Ηλείας, συνελήφθησαν τα έντεκα (11) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων

Σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες δικογραφίες, που περιλαμβάνουν συνολικά τριάντα πέντε (35) κατηγορούμενους

Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και λοιπούς χώρους, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερο από ενάμισι (1,5) κιλό κάνναβης, ενενήντα τρία (93) φυτά κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, επτά (7) ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα (4) κυνηγετικά όπλα, ένα (1) πιστόλι, κροτίδες και χρήματα

Ένας από τους συλληφθέντες συμμετείχε ενεργά και στις δυο εγκληματικές οργανώσεις

Εξαρθρώθηκαν, μετά από πολύμηνη και μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, δύο (2) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που ενέχονται σε καλλιέργειες κάνναβης και σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Όπως προέκυψε οι δυο οργανώσεις είχαν αυτοτελή δράση, ενώ ο συνολικός αριθμός των μελών τους ανέρχεται στα έντεκα (11) άτομα.

Χθες (25-2-2013) το πρωί, πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών, ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές των Γαργαλιάνων, της Βάλτας, της Μαραθόπολης, της Κυπαρισσίας, της Πύλου, της Χώρας, της Κορώνης και της Φοινικούντας του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και στον Πύργο Ηλίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν και τα έντεκα (11) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και λοιπούς χώρους .

Στις αστυνομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης και Σπάρτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, καθώς και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες δικογραφίες, σε βάρος συνολικά τριάντα πέντε (35) ατόμων, από τα οποία τα έντεκα (11) είναι μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Παρακάτω αναλύεται η σύσταση και η δράση για καθεμιά από τις οργανώσεις:

Α΄ Εγκληματική Οργάνωση

Μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας, προέκυψε ότι τουλάχιστον επτά (7) άτομα, έχοντας διακριτούς ρόλους, συμμετείχαν στην οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Τα μέλη, της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, συμμετείχαν, κατά περίπτωση, στην καλλιέργεια φυτειών κάνναβης και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, όσο και γενικότερα στην ελληνική επικράτεια.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που έγινε χθες (25-2-2013) το πρωί, σε περιοχές των Γαργαλιάνων, της Βάλτας, της Μαραθόπολης, της Κυπαρισσίας, της Πύλου και της Χώρας του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και στον Πύργο Ηλίας, συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 43, 42, 53, 30, 38 και 35 ετών, καθώς και ένας (1) 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, όλοι τους μέλη της οργάνωσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δεκαεννέα (19) άτομα που κατηγορούνται για τις –κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα Ναρκωτικά και τα Όπλα.

Όπως επίσης προέκυψε, δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ο 43χρονος και ο 42χρονος, μαζί με ακόμη ένα άτομο, είχαν συμμετοχή στην καλλιέργεια μεγάλης φυτείας κάνναβης, η οποία είχε εντοπιστεί την 18-9-2012 σε δασώδη περιοχή του Δήμου Τριφυλλίας και αποτελούνταν από -992- δενδρύλλια κάνναβης. (σχετικό το από 19-9-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-195,6- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Δύο (2) φυτά κάνναβης.
Τέσσερα (4) κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν παράνομα.
Ένα (1) πιστόλι με αμπούλες και μεταλλικά σφαιρίδια.
Τρεις (3) ζυγαριές ακριβείας.
Το χρηματικό ποσό των -3.300- ευρώ.
Δεκαπέντε (15) κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM .
Πλήθος φυσίγγων.
Ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.

Β΄ Εγκληματική Οργάνωση

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, προέκυψε η εσωτερική δομή και η σύσταση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία αποτελούνταν από πέντε (5) τουλάχιστον μέλη, τα οποία είχαν διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2012, συμμετείχαν, κατά περίπτωση, στην καλλιέργεια φυτειών κάνναβης, ενώ περαιτέρω δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Κατά την ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (25-2-2013) το πρωί, σε περιοχές της Πύλου, της Χώρας, της Κορώνης και της Φοινικούντας Μεσσηνίας, συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα, όλοι τους ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 46, 33, 48, 35 και 35 ετών, οι οποίοι αποτελούν μέλη της οργάνωσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα από τα συλληφθέντα μέλη, ένας 35χρονος ημεδαπός, συμμετείχε ενεργά και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει εκτός των συλληφθέντων, ακόμα πέντε (5) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.

Κατά τις αστυνομικές έρευνες για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκε εκτός των άλλων, μια πλήρως εξοπλισμένη υδροπονική καλλιέργεια φυτών κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -91- φυτά, μία λάμπα φωτισμού, αυτόματους μετρητές για πότισμα, καθώς και αυτόματα δίκτυα ύδρευσης.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες, σε αποθήκες και σε καταστήματα ιδιοκτησίας των μελών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ο εξοπλισμός της υδροπονικής καλλιέργειας και τα φυτά κάνναβης.
-1.455- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Μικροποσότητα κοκαΐνης.
Το χρηματικό ποσό των -4.830- ευρώ.
Τέσσερις (4) ζυγαριές ακριβείας
Δεκατρείς κροτίδες
Δεκατρία κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM .
Ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των δυο οργανώσεων και η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων .1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.