Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης από την Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 1μ.μ..
Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος για την προσφορά του στον Ελληνικό Κινηματογράφο και τον Πολιτισμό από το ΥΠ.ΠΟ.Α. και την Ε.Ε.Σ.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του .....

Συνέλευση και Εκλογές στον Σύλλογο Μηχανικών Τριφυλίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών καλεί τα μέλη του σύμφωνα με το καταστατικό,
στην ετήσια
τακτική Γενική Συνέλευση την *ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 6.30 μ.μ στο
ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ.*
Τα θέματα είναι:.......

Ενημέρωση O.A.E.E. για τις Φορολογικές Βεβαιώσεις έτους 2013

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Εσόδων του Ο.Α.Ε.Ε., με τη διάταξη της παρ.45 του άρθρου 3 του Ν.4110/2013, όπως αποτυπώνεται στις ΠΟΛ.1095/29-4-2013 και 1130/5-6-2013, προβλέπεται ότι......

Ο Παναγιώτης Αλευράς για την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Μεσσήνης

Στην επαναλειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ Μεσσήνης αναφέρθηκε στην σημεριν΄λη συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς λέγοντας ότι στα μέσα του Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση, με παράλληλη .......

Συμπαραστάτης στον αγώνα και τα αιτήματα των αγροτών ο Παναγιώτης Αλευράς

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Ατιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, στην οποία αναφέρθηκε κατά προτεραιότητα στο ζήτημα της άδικης και βαριάς φορολόγησης των αγροτών, που έρχεται να προστεθεί στα ήδη πολλά προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως η καθυστέρηση στην έγκριση των σχεδίων βελτίωσης, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών ,το μεγάλο κόστος παραγωγής και η στρεβλή λειτουργία της αγοράς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ........

4 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΠ¨Ο ΤΟ WHAT'S UP

14 Φεβρουαρίου. Ημέρα για... μπουκέτο!
Είτε θες να δώσεις "μπουκέτο" στους γλυκούληδες, είτε να κάνεις ερωτική εξομολόγηση με ένα παραδοσιακό μπουκέτο, το WHAT’S UP σου χαρίζει 4 ώρες δωρεάν χρόνο ομιλίας για να τα πεις όλα!
Στείλε δωρεάν το μήνυμα 4 στο 1330 μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 16/02!

Οι 4 ώρες θα ισχύουν ......

Δήμος Τριφυλίας: Λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Τριφυλίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Τριφυλίας Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ........

ΝΔ – περιφέρειες: Απομένει η Αττική για να ολοκληρωθεί το παζλ των 13 υποψηφιοτήτων (όλα τα ονόματα)


Ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Χατζημάρκου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , θα είναι πιθανότατα ο εκλεκτός της ΝΔ. Έτσι, απομένει το όνομα του υποψήφιου για την Περιφέρεια Αττικής όπου «παίζουν» τα ονόματα του Γιάννη Σγουρού, του Ανδρέα Παχατουρίδη αλλά και του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ των υποψηφιοτήτων.

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες στις περιφέρειες που έχουν κλείσει: ......

Κόβει την πίτα της η Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας.


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ......

Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα πραγματοποιήσει τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό του, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στις 9.00 μμ, στο κέντρο ΔΕΞΑΜΕΝΗ.

Προσκαλεί τα μέλη και τους .......

Ετήσιος Χορός και κοπή πίτας του "ΝΗΡΕΥΣ" στο κέντρο Φάρος στην Μαραθούπολη

Ο ερασιτεχνικός σύλλογος αλιέων & ναυτικόν αθλημάτων Γαργαλιάνων ΝΗΡΕΥΣ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 για την ωραία αυτή τέχνη του ψαρέματος, αλλά και για την αγάπη της θάλασσας, από μόλις 20 άτομα, ώστε να φτάσει σήμερα μετά από μόλις 2 χρόνια στον αριθμό σχεδόν 100 μελών!!

Ο ερασιτεχνικός αυτός σύλλογος εξακολουθεί να εκπλήσσει με τις δραστηριότητες του και αυτή την φορά με τον χορό που διοργανώνει στις 15 Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00 στο κέντρο Φάρος στην Μαραθόπολη, για να πάει καλά η νέα ψαρευτική χρονιά, κόβει την πίτα του δίνοντας ένα ωραίο δώρο με το φλουρί!!

Δεν αρκείται όμως σε αυτό, αλλα θα προσφέρει και ένα ....

Ομιλία με Θέμα "Σχέσεις Γονιών - Παιδιών" στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Το "Παράθυρο στον Ήλιο", εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης παιδιών, στα πλαίσια των εργασιών της ομάδας του Σχολής Γονέων σας προσκαλεί στην εκδήλωση - ομιλία που διοργανώνει με θέμα:
«Σχέσεις Γονιών – Παιδιών» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με καλεσμένη ομιλήτρια την κ. Αλεξάνδρα Καππάτου, Ψυχολόγο – Παιδοψυχολόγο – Συγγραφέα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Βασιλική Παπαδοπούλου, Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη εργαστηρίου
Παπαγεωργίου Γιώτα, Ψυχολόγος - Συντονίστρια/ Εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων

Νέες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας

Ποιοι ωφελούνται και ποιοι όχι από το νέο σύστημα.

Αλλάζει και πάλι όπως φαίνεται ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας στα Ι.Χ καθώς θα παίζει ρόλο η ετήσια χιλιομετρική απόσταση που διανύει ο κάτοχος.

Η Κυβέρνηση εξετάζει.....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Φεβρουαρίου 2014