Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Οριστική ταφόπλακα στον ΟΣΕ Κυπαρισσίας.

Μήνυμα αναγνώστη.

Αγαπητό Φιλιατρά News.

Είμαι ένας καθημερινός σου αναγνώστης και δεν σου κρύβω ότι το Φιλιατρά News το έχω πρώτο στην λίστα με τα αγαπημένα μου και κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή το πρώτο blog που ανοίγω είναι αυτό.

Είμαι κάτοικος Κυπαρισσίας και ελπίζω ότι θα αναρτήσετε το παράπονο μου αλλά και την αγανάκτηση μου για την οριστική ταφόπλακα που μπήκε στον ΟΣΕ Κυπαρισσίας.

Από το 2008 φοβόμασταν αυτό που θα επέλθει με το ενδεχόμενο κλείσιμο του ΟΣΕ. Από τότε που ανεστάλησαν οι αποστολές πάσης φύσεως δεμάτων μέχρι νεωτέρας..... όπως έγραφε σχετική ανακοίνωση.
Μετά από αρκετό καιρό ο ΟΣΕ από την 1η Αυγούστου 2009 ανέστειλε τη λειτουργία του αλλα .......

είχαμε μια μικρή ελπίδα ότι θα ξαναανοίξει διότι είχε παραμείνει η πετρελαιοφόρος προς το τέλος του διαδρόμου και δίπλα ακριβώς από τα αφοδευτήρια του σταθμού.

Σήμερα 27 Οκτωβρίου το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:30 περίμενα το τρένο με ένα δικό μου πρόσωπο που ήθελε να φύγει για την Καλαμάτα.
Παρατήρησα ότι η προαναφερόμενη πετρελαιοφόρος απουσίαζε από την θέση της και ειλικρινά ένιωσα να χάνω την γη κάτω από τα πόδια μου.
Το λεω αυτό διότι όλοι μας λίγο πολύ βλέποντας το βαγόνι - πετρελαιοφόρο να είναι εκεί, είχαμε μια μικρή ελπίδα ότι θα ξανανοίξει ο σταθμός μας.
Η απουσία αυτή δυστυχώς σηματοδοτεί την οριστική ταφόπλακα του σταθμού Κυπαρισσίας.

Στο εσωτερικό του σταθμού υπάρχουν σε ένα κάδρο τα δρομολόγια απο την Κυπαρισσία αλλά και από το Καλό Νερό.
Στο Καλό νερό τα δρομολόγια παρέμειναν. Και φυσικά η κίνηση στην γειτονική πόλη μεγάλωσε την ίδια ώρα που ο σταθμός της Κυπαρισσίας παραμένει μόνος, παρέα με βαγόνια που είναι ερείπια, καμένα, παραπεταμένα στην νεοσυσταθείσα "αποθήκη".

Και σαν να μην έφτανε αυτό, κοίταξα το ρολόϊ να δω αν πλησιάζει η ώρα να έρθει το τρένο και διαπιστώνω με έκπληξη ότι και το ρολόι έχει πεθάνει και έχει σταματήσει στις 9:09 ενώ η ώρα εκείνη την στιγμή ήταν 14:45.
Τωρα πια είναι και επίσημο. Δεν θα ανοίξει ΠΟΤΕ ο σταθμός μας.
Πήρα το κινητό μου τηλέφωνο και τράβηξα ορισμένες φωτογραφίες από τον έρημο και μόνο σταθμό του ΟΣΕ Κυπαρισσίας τις οποίες και σας τις στέλνω.

Κλίκ στις εικόνες για πλήρες μέγεθος

DSC00054.jpg (775 KB) DSC00055.jpg (528 KB) DSC00056.jpg (521 KB) DSC00057.jpg (628 KB) DSC00058.jpg (616 KB)

Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω καθότι είμαι συναισθηματικά φορτισμένος με την ιστορία αυτή.
Μετά από τα σημερινά, έπαψα να ελπίζω σε επαναλειτουργία του σταθμού τρένων της Κυπαρισσίας.
Κρίμα για την Κυπαρισσία.
Κρίμα για τα χάλια μας.

Ελπίζω να το δημοσιεύσετε στο Blog σας.

.........@yahoo.com



ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΝEWS

Το κείμενο που μας έστειλε ο φίλος μας ήταν στα Greeklish και το μετατρέψαμε σε Ελληνική γραμματοσειρά.

Φίλε μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Όπως μπορείς να δεις, το e-mail σου δημοσιεύθηκε. Το Φιλιατρά News έχει δώσει βήμα έκφρασης σε όποιον το ζήτησε, την ώρα που κάποια άλλα - δεν θα αναφέρω ποιά - αν και τους ζητήθηκε βήμα ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ.
Ο Σύλλογος "Τερψιθιώτες" μας ζήτησε βήμα, το δώσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη και το παράπονο τους το μεταφέραμε στον Δήμαρχο Κυπαρισσίας Κο Σαμπαζιώτη ο οποίος μας παραχώρησε ευχαρίστως συνέντευξη για όσα έθιγαν στην επιστολή τους.
Αν κάποιος από τους Τερψιθιώτες διαβάζει την παρούσα ανάρτηση μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Κλείνοντας να ξέρεις ότι το Φιλιατρά News δίνει βήμα σε όποιον το ζητήσει. Γιατί πιστεύει στην "δημοσιογραφία των πολιτών".

Εκτός Κυπέλλου η Καλαμάτα μετά την εντός έδρας ήττα με 3-0 από τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Εκτός Κυπέλλου Ελλάδος έμεινε η Καλαμάτα αφού ηττήθηκε εντός έδρας από τον ΠΑΣ Γιάννενα σε αγώνα νοκ άουτ με σκορ 3-0.

Τα γκολ για τον ΠΑΣ πέτυχαν ο Ντιμπαλάς στο 15', ο Σιαλμάς στο 23' και Μιχαλόπουλος στο 63', ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα 3-0 από την Καλαμάτα.

Η ομάδα του Ιωαννίνων πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ........


15' ΓΚΟΛ 0-1: Ο Ντιμπαλά έσπασε το οφ σάιντ μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

22' ΓΚΟΛ 0-2: Ο Ντιμπαλά έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο δεξί δεοκάρι του Μπαλτιμά, ο Σιαλμάς πήρε το ριμπάουντ και δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να γράψει το 0-2.

28' Ο Σιαλμάς βρέθηκε απέναντι στον Μπαλτιμά αλλά ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας έδιωξε σωτήρια.

39' Νέο τετ-α-τετ του Σιαλμά, ο Μπαλτιμάς έδιωξε ξανά.

62' ΓΚΟΛ 0-3: Ο Μιχαλόπουλος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Τόσκα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπαλτιμά.

71' Ο Ηλιόπουλος με κεφαλιά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ζαφειρόπουλου.

73' Ο Μπαλτιμάς έσωσε την ομάδα του από σίγουρη παραβίαση σε σουτ του Σιαλμά.

77' Ο Μιχαλόπουλος εξ επαφής έστειλε την μπάλα άουτ.

Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος): Μπαλτιμάς, Παπουτσής, Καλαγκάνης, Μανιάτης, Τόσκας, Τάσιτς, Πουρτουλίδης (72' Κωνσταντόπουλος), Καμινιώτης, Σκαρλάτος (58' Χατζής), Ετέροβιτς (55' Αθανασόπουλος), Ηλιόπουλος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Παράσχος): Ζαφειρόπουλος, Σενόνε, Βάντερσον, Κώτσιος (69' Τζάνης), Μιχαήλ, Κούσας, Ανδράλας (85' Ντε Βισέντι), Βαγγελής, Μιχαλόπουλος, Ντιμπαλά (66' Κοντογουλίδης), Σιαλμάς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου προκειμένου να γίνουν εργασίες καθαρισμού της.
Συγκεκριμένα, στο ρεύμα προς Κόρινθο η διακοπή θα πραγματοποιηθεί από ώρα 02:30 μέχρι και τις 03:30. Ενώ στο ρεύμα προς Τρίπολη η σήραγγα θα κλείσει από 03:30 ως και τις 04:30.

Ανά μισή ώρα θα σταθμεύει το όχημα καθαρισμού στο ............

εσωτερικό parking της σήραγγας και θα υπάρχει επί 5λεπτο άρση της διακοπής κυκλοφορίας για να διευκολυνθούν οι διερχόμενοι οδηγοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έλεγχοι ελαιοτριβείων από κλιμάκειο της Νομαρχίας Μεσσηνίας.

Ελέγχους σε ελαιοτριβεία του νομού μετά από εντολή του Νομάρχη κου Δράκου έκανε κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας με αφορμή την έναρξη της φετινής ελαιοκομικής περιόδου.
Σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου στα ελαιοτριβεία είναι να προστατευθεί το περιβάλλον αλλά και η δημόσια Υγεία από την λειτουργία τους.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν επικεντρώθηκαν κυρίως στις οικολογικά ευαίσθητες περιοχές, στις οποίες έχει γίνει άρση αποδεκτών με τις υπ’ αρ. 976/08 και 4876/08 αποφάσεις του Νομάρχη.

Στα 22 ελαιουργεία που επισκέφθηκαν τα κλιμάκια μέχρι σήμερα, διαπιστώθηκαν τα εξής: ..........

• 7 ελαιουργεία βρέθηκαν κλειστά
• σε 5 ελαιουργεία έγιναν συστάσεις
• τα υπόλοιπα λειτουργούσαν καλώς, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες, τηρώντας την ισχύουσα νομοθεσία

Όπως ανακοινώθηκε, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρότητα και σε περίπτωση παραβάσεων θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από την νομοθεσία κυρώσεις.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Θα έχετε ακούσει τον όρο <ψηφιακή επανάσταση> και βεβαίως έχετε αποκτήσει η χρησιμοποιήσει κάποιες ψηφιακές συσκευές. Αν ακούσατε μουσική σε συσκευή <συμπαγούς δίσκου> (ψηφιακός δίσκος υψηλής πιστότητας γνωστός ως CD) η σε συσκευή MP3 αν χρησιμοποιήσατε κινητό τηλέφωνο αν παρακολουθήσατε κάποια κινηματογραφική ταινία σε συσκευή ψηφιακού δίσκου πολλαπλών εφαρμογών (DVD) η αν χειριστήκατε προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τότε έχετε βιώσει την ψηφιακή τεχνολογία.

Η ψηφιακή τεχνολογία παίζει ένα συνεχώς ........

αυξανόμενο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά για όσους ζουν σε προηγμένες χώρες.

Σε πολλές χώρες είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις κάποιον που να μην έχει στην κατοχή του τουλάχιστον μια συσκευή ψηφιακής τεχνολογίας- ίσως μια συσκευή CD η DVD, μια κονσόλα ηλεκτρονικού παιχνιδιού, η ένα κινητό τηλέφωνο, ίσως πάλι έναν ψηφιακό προσωπικό οργανωτή, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή η μια ψηφιακή βιντεοκάμερα. Και φυσικά, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τακτικά υπολογιστές σε εφαρμογές πολυμέσων (επεξεργασία ήχου, εικόνας, κειμένου και βίντεο) πολλοί από τους οποίους έχουν και σύνδεση με το ιντερνετ.

Κάποτε όμως οι συσκευές αυτές θα αρχίσουν να χαλάνε. Και πολλές από αυτές δεν θα επισκευαστούν ποτέ, επειδή η αγορά μιας καινούριας θα κοστίσει λιγότερο από την επισκευή.

Τότε λοιπόν τι πρόκειται να συμβεί; Θα ανοίξουμε τον σκουπιδοτενεκέ μας και θα τις ρίξουμε μέσα;

Και με τις μπαταρίες που χρησιμοποιούμε κατά κόρο τι θα κάνουμε; Ίσως το ίδιο;

Ανακύκλωση λοιπόν. Ανακύκλωση τώρα.

Η ανακύκλωση είναι μια έννοια την οποία, ειδικά την τελευταία δεκαετία, ακούμε συνεχώς και παράλληλα επιδοκιμάζουμε. Δυστυχώς λίγοι από εμάς είναι αρκετά ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες ανακυκλώνοντας υλικά και παροτρύνοντας τους άλλους να βάλουν την ανακύκλωση στην ζωή τους, όχι ως καταναγκαστική δραστηριότητα αλλά ως ηθική υποχρέωση απέναντι στο περιβάλλον και κατ επέκταση στον ίδιο μας τον εαυτό.

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την ανακύκλωση με εργαλείο που μπορεί να επαναφέρει στην παραγωγική διαδικασία χρησιμοποιημένα υλικά τα οποία θεωρούνται άχρηστα.

Η εποχή που ζούμε είναι η εποχή των μεγάλων επιτευγμάτων της τεχνολογίας. Όμως οι ανάγκες σε πρώτες ύλες διαρκώς αυξάνονται και ο κίνδυνος για την καταστροφή του περιβάλλοντος διαρκώς μεγαλώνει. Αρκετά από τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται καθημερινά είναι συστατικά του φλοιού της γης και όχι συνθετικά παρασκευασμένες χημικές ουσίες και για τον λόγο αυτό δεν διασπώνται. Οι ζωντανοί οργανισμοί τα απορροφούν με το νερό, με τον αέρα και την τροφή και δύσκολα μπορούν να τα αποβάλλουν. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται βιοσυσσωρευση, και προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στους περιβαλλοντολόγους. Αρκετές δηλητηριάσεις έχουν κατά καιρούς καταγραφεί σε διάφορες χώρες στο παρελθόν με αιτία τα βαρέα μέταλλα και κάποια από αυτά όπως το κάδμιο που θεωρούνται καρκινογόνα. Η εξόρυξη των βαρέων μέταλλων από τον φλοιό της γης θα συνεχίζεται για την κατασκευή όχι μόνο μπαταριών αλλά και πολλών άλλων προϊόντων. Γι αυτό το λόγο η ανακύκλωση των μπαταριών καθώς και άλλων υλικών κρίνεται απαραίτητη. Η ανακύκλωση μπαταριών είναι η διαδικασία ανάκτησης και αξιοποίησης των υλικών που αποτελούν τις μπαταρίες δηλαδή η απόσπαση των μετάλλων της μπαταρίας και η επαναφορά τους στο φυσικό και οικονομικό κύκλο με την επαναχρησιμοποίηση τους για την κατασκευή νέων μπαταριών η άλλων προϊόντων. Τελικός σκοπός της ανακύκλωσης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών καθώς και η μείωση του όγκου απορριμμάτων. Τα οφέλη από την ανακύκλωση μπαταριών είναι κοινά για όλους

Κάθε μπαταρία έχει ένα κύκλο ζωής. Ξεκινάει από το εργοστάσιο κατασκευής της και καταλήγει στον τελικό χρήστη. Όταν η μπαταρία αδειάσει και την πετάξουμε στα σκουπίδια, αντί να την ανακυκλώσουμε, διακόπτουμε το κύκλο ζωής της, χάνουμε πολύτιμες πρώτες ύλες και κατά συνέπεια ενέργεια, ενώ κάποια στοιχεία της μπορούν να περάσουν στον υδροφόρο ορίζοντα με επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία του ανθρώπου. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ρύπανσης που μπορεί να προκαλέσει μια μπαταρία αρκεί να ξέρουμε πως οι ουσίες που περιέχει μια μικρή μπαταρία (όπως αυτές που έχουν τα ρολόγια μας η οι φωτογραφικές μηχανές) είναι ικανές να ρυπάνουν 1 κυβικό μέτρο χώμα η 400 κυβικά μέτρα νερό.

Να μερικοί καλοί λόγοι για να ανακυκλώσετε τα μελανοδοχεία σας που χρησιμοποιείτε στους εκτυπωτές των ηλεκτρονικών σας υπολογιστών.

Περισσότερα από 3,4 λίτρα πετρελαίου χρειάζονται για την κατασκευή ενός laser μελανοδοχείου. Μόνο σε 12 μήνες η ανακύκλωση μελανοδοχείων θα μπορούσε να εξοικονομήσει 4,3 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου σε μια χώρα 22 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ένα μελανοδοχείο πεταμένο στη χωματερή χρειάζεται πάνω από 450 χρόνια για να αποσυντεθεί. Η αγορά ενός νέου μελανοδοχείου χρησιμοποιεί περισσότερες φυσικές πήγες και κοστίζει ακριβότερα.

Σχεδόν όλα τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας(και όχι μόνο ) διαθέτουν κάδους για ανακύκλωση μπαταριών, μελανοδοχείων, συσκευών κινητής σταθερής και ασύρματης τηλεφωνίας, οι δήμοι Τρίπολης και Τεγεας στην Αρκαδία διαθέτουν χώρους ανακύκλωσης μεγάλων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών και στην ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης υπάρχει χώρος ανακύκλωσης αυτοκίνητων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ


Τα μαθητικά συμβούλια στους Γαργαλιάνους

Έγιναν οι μαθητικές εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων τους στο Λύκειο Γαργαλιάνων και τα προεδρεία που αναδείχτηκαν είναι τα εξής:.....


Τάξη Α’
Τμήμα Α1: Ιωάννης Γκιώνης πρόεδρος, Καλλιρρόη Γκιώνη γραμματέας, Παρασκευή Γαραντζιώτη ταμίας, Σπήλιος Ανδρινόπουλος και Βασίλειος Κατσίβελας μέλη.

Τμήμα Α2: Ειρήνη Παπαχριστοφίλου πρόεδρος, Μαριάννα Λαλούση γραμματέας, Ελένη Λυκοφρίδη ταμίας, Θανάσης Τηλεμάχου και Αναστασία Τσάκωνα μέλη.

Τάξη Β’
Τμήμα Β1: Αντώνης Καρατζάς πρόεδρος, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος γραμματέας, Δημήτρης Ζόμπολος ταμίας, Μαριάννα Καυκά και Γιώργος Κανελλόπουλος μέλη.

Τμήμα Β2: Γρηγόρης Σταθόπουλος πρόεδρος, Αντιγόνη - Ιωσηφίνα Μπούντη γραμματέας, Αχιλλέας Τζωρτζίνης ταμίας, Αντρέας Τσαγκάρης και Κωνσταντίνος Πανταζής μέλη.

Τάξη Γ’
Τμήμα Γ1: Νικόλαος Γαλάνης πρόεδρος, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος γραμματέας, Κωνσταντίνος Δανιήλ ταμίας, Λυκούργος Ανδρώνης και Δημήτριος Ζόμπολος μέλη.

Τμήμα Γ2: Γεώργιος Λαμπούσης πρόεδρος, Ιωάννης Λαμπίρης γραμματέας, Καλλιρρόη Μαγκανά ταμίας, Ευφροσύνη Καμπύλη και Αναστασία Κοκκαλιάρη μέλη.

Τμήμα Γ3: Αντώνης Στασινόπουλος πρόεδρος, Κική Χαλαζωνίτη γραμματέας, Σταύρος Χρονόπουλος ταμίας, Γιώργος Πετρόπουλος και Δήμητρα Παναγοπούλου μέλη.



-

2,80 προσφέρουν οι Ιταλοί για λάδι σε Μεσσηνία και Λακωνία

Οι Ιταλοί έμποροι προσφέρουν 2,80 ευρώ το κιλό για τα εξαιρετικής ποιότητας παρθένα ελαιόλαδα της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.
Παράλληλα όμως η αγορά δέχεται πιέσεις για μείωση της τιμής, καθώς το ιταλικό ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά περιορισμένο.

Αυτά αναφέρονται σε εκτενές δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, για την αγορά του ελαιόλαδου.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τιμή για τα αποθέματα της περιόδου 2008-2009 διαμορφώνεται στα 2,75 ευρώ ανά κιλό, ενώ οι τιμές χονδρικής για τα βιομηχανικά ελαιόλαδα (5άρια) διαμορφώνονται γύρω στα 2 ευρώ.

Οσον αφορά τη νέα ελαιοκομική περίοδο, το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου εκτιμά ότι η παραγωγή θα είναι αυξημένη σε σχέση με την περσινή, καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν αυτή την εξέλιξη.
Στο δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ (www.paseges.gr) για την αγορά του ελαιόλαδου, αναφέρονται επίσης τα εξής: ..........

«Στην Ισπανία, η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου δείχνει να σταθεροποιείται λίγο κάτω από τα 2,50 ευρώ το κιλό.
Συνολικά τον Οκτώβριο φάνηκε πως έκλεισε ο κύκλος της μικρής ανόδου των τιμών του ελαιολάδου στην ισπανική αγορά. Μια άνοδος που ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο και κορυφώθηκε στα μέσα του Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά ξεκίνησε μια μικρή υποχώρηση των τιμών, μέχρι τον Οκτώβριο που, παρά τα σκαμπανεβάσματα, οι τιμές του έξτρα παρθένου ελαιολάδου κινήθηκαν σταθεροποιητικά χωρίς να ξεπεράσουν τα 2,50 ευρώ το κιλό (τιμή χονδρικής), σε αυτήν τη φάση.

Κύριο χαρακτηριστικό και της ισπανικής αγοράς είναι η πτώση του αγοραστικού εnδιαφέροντος, πράγμα το οποίο θα οδηγήσει σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα αποθέματα στο τέλος του Οκτωβρίου.
Οι παραπάνω εξελίξεις διαμορφώνονται λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η παραγωγή φρέσκου ελαιολάδου στην Ελλάδα και την Ιταλία. Συνήθως αυτή την εποχή οι μεγάλες τυποποιητικές επιχειρήσεις έχουν καtαφέρει να συγκεντρώσουν στις αποθήκες τους τις ποσότητες ελαιολάδου που επιθυμούν. Οι μικρές αγορές που κάνουν, αφορούν ποιοτικά ελαιόλαδα για να φτιάξουν τα σωστά μείγματα.

Συνεπώς το κλίμα στην αγορά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό για τους παραγωγούς, ενώ παράγοντες της αγοράς θεωρούν απίθανη την άνοδο των τιμών.

Η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου

Την ίδια στιγμή το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου ανακοίνωσε πως εκτιμά ότι η παγκόσμια παραγωγή θα φθάσει τους 2.746.000 τόννους. Η παραγωγή ελαιολάδου της Ισπανίας διαμορφώθηκε τελικά στους 1.027.000 τόννους, δηλαδή ήταν σημαντικά χαμηλότερη από το επίπεδο των 1.200.000 τόννων που την ήθελαν οι αρχικές εκτιμήσεις, ενώ τα στοιχεία που έδωσε η χώρα μας στο Συμβούλιο αναφέρουν ότι η παραγωγή ελαιολάδου έφθασε στους 305.000 τόνους.
Τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι η παγκόσμια κατανάλωση ελαιολάδου διαμορφώνεται στους 2.843.000 τόννους.
Οι εισαγωγές ελαιολάδου αναμένεται να κλείσουν με μεγάλη μείωση, της τάξης του 16%, κυρίως λόγω της μείωσης εισαγωγών από την Ιταλία και την Ισπανία - οι οποίες εισάγουν λάδια από άλλες χώρες της Μεσογείου τα τυποποιούν και τα επανεξάγουν.

Στα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου καταγράφονται η μεγάλη υστέρηση των εισαγωγών τους πρώτους 5 μήνες του χρόνου, καθώς και η αύξηση κατά 20% των εισαγωγών τον Ιούνιο.
Οι εξαγωγές παρουσιάζουν οριακή ανάκαμψη 1,2%».

Εως και 29/10 η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ μέσω TAXISnet

Παρατείνεται έως και την 29η Οκτωβρίου 2009 η προθεσμία υποβολής περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. με ημερομηνία λήξης 26/10/2009 που υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet.

Η υποβολή τους θα γίνει αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του συστήματος TAXISnet και η καταβολή του οφειλόμενου ποσού μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Όπως επίσης διευκρινίζεται στην ανακοίνωση........

του υπουργείου Οικονομικών, η εν λόγω παράταση ισχύει και για την ηλεκτρονική υποβολή των Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων των Ενδοκοινοτικών Συναλλαγών του Γ΄ τριμήνου του 2009.

Πηγή: Ναυτερμπορική

Φεύγει ο Τεν Κάτε απο την παναθηναϊκό στο τέλος της σεζόν.

Στην αποκάλυψη πως η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία του Χενκ Τεν Κάτε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, προχώρησε ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του, Γκέραρντ φαν ντερ Λεμ, ο οποίος μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση, εξαπέλυσε βολές κατά του τεχνικού διευθυντή των "Πρασίνων", Κώστα Αντωνίου.

Συγκεκριμένα, ο Φαν ντερ Λεμ τόνισε πως η αποχώρηση του από την ομάδα οφείλεται στα προσωπικά προβλήματα που είχε με τον Αντωνίου, ο οποίος προσπαθούσε να επηρεάσει τον Ολλανδό τεχνικό μέσω του ίδιου.

"Ο Χενκ τεν Κάτε θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό ........

στο τέλος της σεζόν. Θέλουμε να συνεργαστούμε ξανά μαζί, όμως ειδικά ο τεν Κάτε θέλει να επιστρέψει στους Γκο Αχέντ Ιγκλς (σ.σ. ομάδα δεύτερης κατηγορίας). Είναι ήδη χορηγός της ομάδας", ανέφερε ο Γκέραρντ φαν ντερ Λεμ.

Πηγή www.goal.com/gr

ΣΧΟΛΙΟ
Και τι κάθεσαι ακόμα??? Ξεκουμπίσου να τελειώνουμε με την ανικανότητα σου.
Τι το λες και δεν το κάνεις????

Γείωσε κανονικά την Ν.Δ η Singular Logic.

Την απόφασή της να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του έργου για την υλοποίηση της διαδικασίας ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας γνωστοποίησε η SingularLogic, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που την ήθελαν να αναλαμβάνει το εν λόγω έργο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, «έχει ήδη - από την Παρασκευή 23 .......

Οκτωβρίου - αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της ανάληψης του εν λόγω έργου, μετά από προσεκτική μελέτη και αξιολόγηση όλων των παραμέτρων διεξαγωγής που της ετέθησαν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Singular Logic επί σειρά ετών έχει διεξάγει με άψογο τρόπο την παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων τόσο σε Εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όσο και Εθνικές και Δημοτικές.

Ναυάγιο θαλαμηγού στην Νήσο Πρώτη???

Μια "περίεργη" είδηση είδε το φως της δημοσιότητας καθώς αναφέρει ότι Αργά το βράδυ της Δευτέρας θαλαμηγός που βρισκόταν κοντά στην Νήσο Πρώτη στην Μαραθούπολη τυλίχθηκε στις φλόγες, καταστράφηκε ολοσχερώς και βυθίστηκε.
Απο το φερόμενο ναυάγιο αγνονούνται τρείς συνάνθρωποι μας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο ειδησεογραφικό blog epikerotita24 και επικαλείται πληροφορίες από το Λιμεναρχείο Πύλου.

Μεταφέρουμε έστω και λίγο ετεροχρονισμένα την είδηση.......


Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του epikairotita24 έρευνες έχουν ξεκινήσει στην περιοχή της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στη Μαραθόπολη μετά από ναυάγιο θαλαμηγού.
Η θαλαμηγός βρισκόταν κοντά στη νήσο Πρώτη με πλήρωμα 3 ατόμων όπου αγνοείται η τύχη τους μέχρι αυτή την ώρα.
[ Πηγή ]

Και επανέρχεται με νέα ανάρτηση στην οποία αναφέρει:

Στις φλόγες είχε τυλιχτεί η θαλαμηγός που ναυάγησε, πριν λίγο στη περιοχή της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στη Μαραθόπολη, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο Πύλου.
Η θαλαμηγός κάηκε ολοσχαιρώς με συνέπεια τα 3 άτομα να αγνοούνται ακόμα.
[ Πηγή ]

Δ. Κουσελάς «Η εκλογή μου είναι τιμή στη Μεσσηνία»

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι από προχθές ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημ. Κουσελάς. Το Πολιτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο καταστατικό του Κινήματος, είναι το ανώτερο εκτελεστικό όργανο του Εθνικού Συμβουλίου.

Είναι όργανο πολιτικού σχεδιασμού. Εκφράζει τη συλλογικότητα του Κινήματος. Διαμορφώνει την πολιτική στρατηγική μεταξύ των δύο τακτικών συνόδων του Εθνικού Συμβουλίου στο πλαίσιο των ιδεολογικών θέσεων και της γενικής πολιτικής που καθορίζονται από αυτό.

Αποτελείται από τον πρόεδρο του Κινήματος, το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και δεκατέσσερα μέλη που εκλέγονται από το Εθνικό Συμβούλιο μεταξύ των μελών του, καθώς και το γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας στο «Θάρρος», ο κ. Κουσελάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η εκλογή μου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόταση του Γ. Παπανδρέου, είναι τιμή και δικαίωση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων με συνέπεια και αποφασιστικότητα, εδώ και χρόνια».

Ο Μεσσήνιος βουλευτής σημείωσε πως «στο πρόσωπό μου ο Γ. Παπανδρέου και οι ..........

σύντροφοι που με εξέλεξαν, τίμησαν τη Μεσσηνία, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Η εκλογή αυτή μου δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστώ για την αναβάθμιση του ρόλου του ΠΑΣΟΚ και την ουσιαστική του παρουσία στα κοινωνικά προβλήματα και τα πολιτικά δρώμενα. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει σήμερα να διατηρήσει τον αυτόνομο πολιτικό του ρόλο, να είναι μήτρα παραγωγής πολιτικής και ιδεών και να ελέγχει την κυβέρνηση στην υλοποίηση του προγράμματός του».

Πηγή: Θάρρος

Απόσυρση οχημάτων Κατάθεση 50 φακέλων στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας

Πενήντα φάκελοι για απόσυρση οχημάτων έχουν κατατεθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας, ωστόσο η διαδικασία έχει περιορισθεί σε αυτό το επίπεδο, καθώς η ΔΟΥ δεν μπορεί να πληρώσει τους δικαιούχους. Κι αυτό, γιατί δεν έχει ακόμη σταλεί η ερμηνευτική εγκύκλιος για το πώς θα γίνεται η πληρωμή.

Σε ό,τι αφορά τη Διεύθυνση Μεταφορών, ο υπεύθυνος Κώστας Βασιλόπουλος σημείωσε ότι πιστοποιημένη εταιρεία για την απόσυρση οχημάτων από τον Πύργο έχει στείλει 50 φακέλους οχημάτων με πιστοποιητικά καταστροφής. Εντός τριών ημερών από την κατάθεση η Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας εξέδωσε μηχανογραφημένη πράξη οριστικής καταστροφής.
Για αυτά τα πρώτα 50 οχήματα, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι ως υπηρεσία δεν ........

αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα. Ωστόσο, παρατηρήθηκαν κάποιες ασάφειες στην εφαρμογή του μέτρου, γι’ αυτό και τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν διευκρινιστικοί εγκύκλιοι επί του βασικού νόμου για την απόσυρση των οχημάτων. Και συνέχισε: «Δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και πιστεύω, αν και είναι νωρίς ακόμα, ότι όλα θα πάνε καλά. Εμείς, ως Διεύθυνση Μεταφορών, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Έχουμε καθορίσει και τον αριθμό των υπαλλήλων που θα ασχολούνται με τις υποθέσεις των αποσύρσεων».

Επιπρόσθετα, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων ενδιαφέρονται και ρωτούν τις διαδικασίες στη Διεύθυνση Μεταφορών. Ένα από τα σημεία, πάντως, που πρέπει να προσέχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να τα αποσύρουν, είναι να απευθύνονται σε πιστοποιημένα κέντρα. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τα πιστοποιημένα κέντρα ανακύκλωσης μπαίνοντας στην ιστοσελίδα www.edoe.gr. Μέχρι στιγμής, ο κατάλογος αυτός δεν αναφέρει κανένα πιστοποιημένο κέντρο στη Μεσσηνία.

Χωρίς πληρωμή

Για τα Ι.Χ. και τα φορτηγά μεικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, ο ιδιοκτήτης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος παραδίδει το όχημα σε εγκατάσταση επεξεργασίας ή σε σημείο συλλογής «Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής» (ΟΤΚΖ) και λαμβάνει βεβαίωση παραλαβής. Παραδίδει, επίσης, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας.
Το ΟΤΚΖ χορηγεί πιστοποιητικό καταστροφής μέσα σε 8 ημέρες όπως και υπεύθυνη δήλωση κατάστασης οχήματος. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες είναι περισσότεροι, εκδίδονται ισάριθμα πιστοποιητικά καταστροφής. Όταν πρόκειται για φορτηγά μεικτού βάρους πάνω από 3,5 τόνους, παραδίδεται μαζί κομμένος ο αριθμός πλαισίου και όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Το πιστοποιητικό καταστροφής μαζί με τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας διαβιβάζονται από το ΟΤΚΖ σε 8 ημέρες σε οποιαδήποτε Υπηρεσία Μεταφορών, προκειμένου να γίνει η οριστική διαγραφή του οχήματος.
Η Υπηρεσία Μεταφορών εντός 3 εργάσιμων ημερών εκδίδει και παραδίδει στον ιδιοκτήτη τη μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής. Ο ιδιοκτήτης, με τη μηχανογραφημένη αυτή πράξη, απευθύνεται στη ΔΟΥ, προκειμένου να λάβει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο όχημα που αποσύρει.
Ωστόσο, η ΔΟΥ Καλαμάτας δεν έχει ενημερωθεί από το υπουργείο για το πώς θα γίνεται η διαδικασία. Όπως μας ενημέρωσαν, αυτή τη στιγμή οι ιδιοκτήτες μπορούν να διευθετήσουν ζητήματα όπως η πληρωμή τελών σε οχήματα που θέλουν να αποσύρουν, αλλά δεν μπορούν να πληρωθούν το τέλος απόσυρσης. Η διευκρινιστική εγκύκλιος, πάντως, αναμένεται από μέρα σε μέρα.

Πηγή: Θάρρος

Ν. Γιαννακοπούλου: Η Μεσσηνία αξίζει πολλά περισσότερα

Αναγνωρίζοντας ότι ο δρόμος θα είναι ανηφορικός και δύσκολος, αλλά και αισιόδοξη ότι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να απαντήσει στα προβλήματα της χώρας, εμφανίζεται η νεοεκλεγείσα βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στη Μεσσηνία.

Η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου σε συνέντευξή της στο «Θ» υπόσχεται για τη Μεσσηνία και τους πολίτες της ότι θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών στο νομό, θα επιδιώξει τα μεσσηνιακά προϊόντα να βρουν, επιτέλους, τη θέση που τους ανήκει, όπως και να έχει τουριστική ανάπτυξη, ανάλογη του φυσικού της κάλλους, αλλά με περιβαλλοντική ευαισθησία.

Ακολουθεί η συνέντευξη........

-Οι πρώτες σας εντυπώσεις, συναισθήματα μόλις ορκιστήκατε βουλευτής;

Αυτό που αισθάνθηκα, κυρίως, ήταν συγκίνηση και ευθύνη. Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν για το νομό μας, για τους πολίτες. Η Μεσσηνία μας πρέπει να προχωρήσει μπροστά και αυτό είναι απαραίτητο να γίνει άμεσα. Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά, οπότε δε σας κρύβω ότι ήδη οι πρώτες εντυπώσεις και συναισθήματα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Πρέπει να ανταποκριθούμε άμεσα στις δεσμεύσεις μας, με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια απέναντι στον ελληνικό λαό.
Θα ήθελα με την ευκαιρία, μέσω της εφημερίδας σας, να ευχαριστήσω, για μια ακόμα φορά, όλους τους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και να τους διαβεβαιώσω ότι θα βάλω τα δυνατά μου για να φανώ αντάξια των προσδοκιών τους.

-Πόσο θα αλλάξει την καθημερινότητά σας η καινούργια περίοδος της ζωή σας;

Σίγουρα μεγαλώνουν οι ευθύνες. Από την άλλη, όλα αυτά τα χρόνια η ζωή μου μοιράζεται μεταξύ Μεσσηνίας και Αθήνας. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και τώρα. Η καθημερινότητά μου εμπεριέχει τα δύο πιο σημαντικά πράγματα για μένα. Την οικογένειά μου και την προσφορά στα κοινά. Αυτό δεν αλλάζει.

-Πώς είδε η οικογένειά σας την εκλογή σας;

Η οικογένειά μου ήταν δίπλα μου όλη αυτή την περίοδο. Η στήριξη και η συμπαράστασή τους, μου έδινε δύναμη να ανταπεξέλθω στον αγώνα. Βεβαίως, χάρηκαν πολύ με τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και την εκλογή μου.
Αυτό που έχει χαραχθεί βαθιά μέσα μου, είναι το βλέμμα του συζύγου μου το βράδυ των εκλογών, όταν πια γνωρίζαμε τα αποτελέσματα. Αυτό το βλέμμα θα το έχω πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μου. Και βεβαίως, την πρώτη κουβέντα του πατέρα μου: Τώρα ξεκινάει η δουλειά.

-Με δεδομένο ότι είστε από τους νεότερους βουλευτές στη Βουλή, βλέπετε το μέλλον σας να εξαρτάται από την πολιτική; Σκοπεύετε, δηλαδή, να εξελιχθείτε σε επαγγελματία πολιτικό;

Μόνο με την έννοια ότι το μέλλον όλων των πολιτών εξαρτάται από την πολιτική. Όσο για το επαγγελματίας πολιτικός, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η νέα γενιά αντιμετωπίζει τα πράγματα με ένα διαφορετικό τρόπο. Με μιαν άλλη αντίληψη, με μιαν άλλη νοοτροπία. Με όρεξη για δουλειά και πάθος για να προσφέρουμε. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου με επαγγελματική ευσυνειδησία, αλλά σε καμιά περίπτωση δε νιώθω γαντζωμένη από οποιαδήποτε καρέκλα. Δε με εκφράζουν οι πολιτικοί «μαθουσάλες» και δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες. Το μόνο που θέλω, να προσφέρω όσο και όπου μπορώ, στο νομό και τους συμπατριώτες μου.

-Η παραμονή του ΠΑΣΟΚ για πεντέμισι χρόνια στην αντιπολίτευση βοήθησε στο να βρείτε τα λάθη που σας οδήγησαν εκεί; Ποιες είναι οι διαφορές σας σε σχέση με το κόμμα που παρέδωσε την εξουσία;

Αυτά τα πεντέμισι χρόνια νομίζω βοήθησαν το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους. Μας έδωσαν την ευκαιρία για ενδοσκόπηση, για αυτοκριτική και για να δημιουργήσουμε ξανά ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία και τους πολίτες. Είναι αλήθεια ότι περάσαμε από μεγάλες δυσκολίες. Ευτυχώς, μέσα από αυτές τις δυσκολίες ξαναγεννηθήκαμε, ζωντανέψαμε, προσδιορίσαμε ξανά την ιδεολογική μας ταυτότητα και μόνο έτσι μπορέσαμε να πείσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού να μας εμπιστευθεί. Καταλυτικό ρόλο σε όλα αυτά έπαιξε η επιμονή και η υπομονή του προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου. Ανέλαβε τα ηνία του Κινήματος σε μια πολύ δύσκολη φάση, κατάφερε να μας κρατήσει όρθιους και τελικά μας οδήγησε στην κυβέρνηση, βάζοντας στην ατζέντα το όραμά του για μια καλύτερη Ελλάδα.

-Κυρία Γιαννακοπούλου, τι σας φοβίζει περισσότερο στην εντολή που πήρατε από τους πολίτες για τη διακυβέρνηση της χώρας;

Αυτό που ελπίζω, είναι να κάνουμε πράξη το 100% όσων δεσμευθήκαμε προεκλογικά. Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Ότι είναι χειρότερη από ό,τι φοβόμασταν. Όμως, έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες, να μη διαψεύσουμε και να μη διαψευστούμε. Για αυτό λέμε ότι σε αυτή την προσπάθεια τους θέλουμε δίπλα μας. Λέμε «πάμε μαζί» και μετά τις εκλογές, γιατί ακριβώς στηρίζουμε τη δύναμή μας μόνο στους πολίτες. Θέλουμε τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις, την κριτική τους. Μόνο έτσι θα πετύχουμε την εθνική ανάταση που τόσο έχουμε ανάγκη. Αυτό το δρόμο πρέπει να τον διαβούμε μαζί με το λαό. Και τότε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν.

-Στην πρώτη σας ομιλία στη Βουλή είπατε, μεταξύ άλλων, ότι για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο». Αυτό τι σημαίνει ειδικότερα για τη Μεσσηνία;

Είναι αλήθεια ότι ο τόπος μας έχει περάσει πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Από τη μία, οι φυσικές καταστροφές και, από την άλλη, η κυβερνητική αδιαφορία, μας κράτησαν πίσω. Για αυτό υπογραμμίζω σε κάθε ευκαιρία ότι δεν έχουμε ούτε μια ώρα για χάσιμο. Γιατί ο τόπος μας και μπορεί καλύτερα και αξίζει περισσότερα, από όσα βίωσε αυτή την εξαετία. Συγκεκριμένα, σημαίνει δημιουργία κατάλληλων υποδομών, όπως καταρχάς βελτίωση του τοπικού οδικού δικτύου και των μονάδων υγείας του νομού, έμφαση στο ελαιόλαδο και γενικότερα τα αγροτικά προϊόντα, ενίσχυση της τοπικής αγοράς, τουριστική ανάπτυξη με περιβαλλοντική ευαισθησία. Όλα αυτά μαζί, πρέπει να ενταχθούν σε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τόπου μας, η εφαρμογή του οποίου θα απογειώσει τη Μεσσηνία. Ο νομός μας μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα. Και αυτό είναι το όραμά μας.

-Κάνατε σημαία σας προεκλογικά, και επιμένετε και τώρα ως κυβέρνηση, την πράσινη ανάπτυξη. Για τους πολίτες, τουλάχιστον σε μια αναγκαία κλίμακα προτεραιοτήτων, τα άμεσα και τα καίρια όταν ακούει τη συγκεκριμένη υπόσχεση είναι διαχείριση απορριμμάτων και δημόσια συγκοινωνία. Υπάρχει ένας κυβερνητικός μπούσουλας πολιτικής για τα σκουπίδια της Μεσσηνίας και το μέλλον του σιδηροδρόμου;

Η πράσινη ανάπτυξη είναι ο κοινός παρανομαστής σε μια σειρά ζητημάτων. Όταν πριν αρκετά χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον λοιδορούσαν. Τώρα πια είναι σαφές ότι αυτή η επιλογή δικαιώνεται και αποτελεί αντίβαρο στη νεο-φιλελεύθερη λαίλαπα που οδήγησε όλη την υφήλιο στην κρίση. Πράσινες συγκοινωνίες, πράσινη διαχείριση απορριμμάτων, πράσινες δουλειές, πράσινος τουρισμός είναι μερικές μόνο από τις εκφάνσεις της. Όσον αφορά στο σιδηρόδρομο, θα ήθελα να σας πω ότι είναι βασική μας προτεραιότητα, μιας και πρόκειται για το πιο κοινωνικό και «πράσινο» μέσο μεταφοράς. Ο περιορισμός δρομολογίων και η απαξίωση γενικά του σιδηροδρόμου, όπως τη ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, παίρνουν τέλος. Σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Μεσσηνίας, ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς Δήμους, θέλω να διαβεβαιώσω τους αναγνώστες σας ότι η λύση θα έχει μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του περιβάλλοντος.

-Θέμα της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών είναι και αυτό των συμβάσεων Stage. Δε σας τρομάζει το γεγονός ότι τους επόμενους μήνες χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν εργασιακά μετέωροι;

Όλοι όσοι απασχολούνται στα Stage είναι εργασιακά μετέωροι εδώ και χρόνια. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα Stage είναι προγράμματα μαθητείας και όχι εργασιακής αποκατάστασης. Δυστυχώς, η Ν.Δ. τα χρησιμοποίησε για να θέσει σε ομηρία χιλιάδες νέους. Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί προεκλογικά για το τι θα κάνει. Η κατάργησή τους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ αποτελεί προεκλογική μας δέσμευση. Θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος στην ομηρία αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι εργάζονται ανασφάλιστοι και με μισθούς πείνας. Για την κάλυψη αυτών των θέσεων ήδη έχουμε δηλώσει ότι προχωράμε στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπου υπάρχουν κενά, με αδιάβλητες διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι θα δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Τέλος, θέλω να πω, επίσης, ότι τα Stage στον ιδιωτικό τομέα εξακολουθούν να ισχύουν, εφόσον βέβαια τηρούνται οι προϋποθέσεις και έχουν τη μορφή μαθητείας.

«Αυτό που έχει χαραχθεί βαθιά μέσα μου, είναι το βλέμμα του συζύγου μου το βράδυ των εκλογών, όταν πια γνωρίζαμε τα αποτελέσματα. Αυτό το βλέμμα θα το έχω πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μου. Και βεβαίως, την πρώτη κουβέντα του πατέρα μου: Τώρα ξεκινάει η δουλειά».

«Δε με εκφράζουν οι πολιτικοί “μαθουσάλες” και δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες. Το μόνο που θέλω, να προσφέρω όσο και όπου μπορώ, στο νομό και τους συμπατριώτες μου»

«Αυτό που ελπίζω, είναι να κάνουμε πράξη το 100% όσων δεσμευθήκαμε προεκλογικά. Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Ότι είναι χειρότερη από ό,τι φοβόμασταν. Όμως, έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες, να μη διαψεύσουμε και να μη διαψευστούμε»

«Ο περιορισμός δρομολογίων και η απαξίωση γενικά του σιδηρόδρομου, όπως τη ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, παίρνουν τέλος»

Πηγή: Θάρρος

Ομαδικές προσφυγές στα δικαστήρια από stagers

ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ προσφυγές στα δικαστήρια και κινητοποιήσεις αντιδρούν στις κυβερνητικές εξαγγελίες για μη ανανέωση των συμβάσεών τους και την κατάργηση της μοριοδότησής τους οι συμβασιούχοι αλλά και οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων stage.

Οι συμβασιούχοι ορισμένου έργου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) συμμετείχαν χθες σε συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας αρχικά προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα, εν συνεχεία στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου και τέλος στη ΓΣΕΕ, στο Πεδίον του Άρεως, με αίτημα τη διασφάλιση της εργασίας όσων οι συμβάσεις λήγουν στις 12 Νοεμβρίου.
Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε στην επιτροπή ότι αναγνωρίζει ........

το πρόβλημα και ότι θα το μεταφέρει στον υπουργό Εργασίας, ενώ δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση με την επιτροπή.

Εν τω μεταξύ αντιδράσεις εκδηλώνονται και από τους φορείς που θα «χάσουν» τους stagers. Κυρίως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους οποίους απασχολούνται περίπου 8.000 νέοι μέσω stage, κάνουν λόγο για διάλυση των υπηρεσιών, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών. Αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία και ευρύτερα στον χώρο της υγείας, η «απώλεια» των απασχολούμενων με stage θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Υπολογίζεται πως περίπου 6.000 νέοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα ταμεία και τα νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι σε 120.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι με ευέλικτες μορφές στο Δημόσιο, εκ των οποίων 30.000 με προγράμματα stage, και περισσότεροι από 15.000 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι με stage στο Δημόσιο έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους μαζί με την αναδρομική ασφαλιστική κάλυψή τους και την αύξηση των αποδοχών τους.

Για τις συμβάσεις έργου
Το θέμα των stage έχει ξεκαθαρίσει για την κυβέρνηση, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και στην επισήμανση ότι δημιουργείται νέα στρατιά ανέργων απάντησε ότι όσοι εργάζονταν με το καθεστώς αυτό ήταν έτσι κι αλλιώς άνεργοι. Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ακόμη ότι εκείνο που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι το ζήτημα των συμβάσεων έργου. Ανακοίνωσε ότι θα γίνει καταγραφή όσων απασχολούνται με αυτή τη σχέση εργασίας για να διευκρινιστεί πόσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και αυτών οι συμβάσεις θα μεταβληθούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Χωρίς ρουσφέτι προσλήψεις στο Δημόσιο

Νομοθετική ρύθμιση για διαφάνεια και αξιοκρατία στους διορισμούς στο Δημόσιο. Παγώνουν οι προσλήψεις που προκηρύχθηκαν μετά την 4η Οκτωβρίου.

Τέλος στις προσλήψεις ημετέρων στο Δημόσιο από το παράθυρο επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση: με νομοθετική ρύθμιση θα πριμοδοτούνται αντικειμενικά κριτήρια των υποψηφίων, μεταξύ των οποίων το πτυχίο ή τα μεταπτυχιακά διπλώματα, ενώ καταργούνται αναξιοκρατικές διαδικασίες τύπου προφορικής συνέντευξης.

Το διαβατήριο του «μπάρμπα στην Κορώνη» ......

δεν θα ισχύει πλέον στις προσλήψεις σε δημόσιους φορείςόπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη- καθώς προωθούνται άμεσα αλλαγές στο σύστημα διορισμού που θα διασφαλίζουν διαφάνεια και αξιοκρατία και σύντομα θα αποτελούν παρελθόν οι ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου.

Στο ψυγείο μπαίνουν στο μεταξύ όλες οι προσλήψεις για θέσεις του Δημοσίου, οι οποίες προκηρύχθηκαν ή ανακοινώθηκαν μετά την 4η Οκτωβρίου, μέχρι να ψηφιστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση για τις αλλαγές. Μπλόκο σε περίπου 6.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και σε δεκάδες συμβάσεις έργου που ετοιμάζονταν να υπογραφούν βάζει με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση, προκειμένου να γίνουν με νέο καθεστώς, όπου μεταξύ άλλων δεν θα ισχύει πλέον η προσαύξηση για την προϋπηρεσία, καθώς και η διενέργεια προφορικών συνεντεύξεων.

Με επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση προς το ΑΣΕΠ και εγκύκλιο προς τους δήμους παγώνουν όλες οι διαδικασίες έκδοσης προκηρύξεων, ενώ δόθηκε και εντολή προς το Εθνικό Τυπογραφείο να μην προχωρήσει στη δημοσίευση όσων είχαν ήδη φτάσει σε αυτό.

Αναστολή σημαίνει και για όσες θέσεις είχαν προκηρυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δεν είχαν προχωρήσει στο στάδιο της υποβολής αιτήσεων. Στόχος εξάλλου είναι να σταματήσει η διαδικασία ακόμη και σε περιπτώσεις όπου είχαν αρχίσει να καταθέτουν αιτήσεις, κάτι που πρόκειται να εξεταστεί κατά πόσο είναι δυνατό από νομικής άποψης.

Επαναπροκήρυξη
«Δική μας δέσμευση είναι να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση, ώστε να επαναπροκηρυχθούν όλες οι θέσεις στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Όπως διευκρίνισε, θα προωθηθούν τώρα κάποιες αναγκαίες τροποποιήσεις και στη συνέχεια θα επανεξεταστεί όλο το καθεστώς των προσλήψεων.

Σε πρώτη φάση κατέστη σαφές πως καταργείται πλήρως κάθε προσαύξηση στη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας- το μπόνους κατά 50% δηλαδή για όσους είχαν 24 μήνες υπηρεσία, που θα ίσχυε μέχρι το τέλος του 2010. Έτσι, πέρα από τους απασχολούμενους στα stage, όσοι αποκτούν εμπειρία είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα θα εισπράττουν ίδια μόρια, δηλαδή αυτά που ορίζει ο Νόμος Πεπονή βάσει των μηνών προϋπηρεσίας.

Σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, καταργείται επίσης η προφορική συνέντευξη για όλους τους φορείς του Δημοσίου. Η συνέντευξη θα παραμείνει, όπως προβλέπει και ο νόμος του 1994, μόνο για κατηγορίες ειδικού επιστημονικού προσωπικού και θα διενεργείται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ.

Τομή στην επιλογή των υποψηφίων θα φέρει η προωθούμενη τροποποίηση των μορίων που συγκεντρώνουν από τα πτυχία τους. «Είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένος ο ρόλος των πτυχίων και έτσι δεν καταφέρνει το Δημόσιο να αποκτήσει επιστημονικό προσωπικό», σχολίασε ο κ. Ραγκούσης, φέρνοντας ως παράδειγμα πως ένας κάτοχος διδακτορικού διπλώματος συγκεντρώνει μόλις 300 μόρια, ενώ κάποιος με προϋπηρεσία 5 ετών 452.

Οι τίτλοι σπουδών
Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει νέο, αναβαθμισμένο σύστημα βαθμολόγησης των τίτλων σπουδών, καθώς και των μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων, προκειμένου οι κάτοχοί τους να λαμβάνουν περισσότερα μόρια.

Τέλος εποχής θα σημάνει- όπως έχει εξαγγελθεί- και για όλες τις συμβάσεις έργου που θα αντικατασταθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες όμως ελέγχονται από το ΑΣΕΠ. Στη νομοθετική ρύθμιση θα αναφέρεται πως δεν επιτρέπεται καμία ανανέωση τέτοιων συμβάσεων, ενώ σταματούν και όλες οι διαδικασίες πρόσληψης που εκκρεμούσαν με το καθεστώς αυτό. Επιδίωξη είναι το καθεστώς αυτό να μην υπάρχει στο μέλλον και με δεδομένο πως στις περισσότερες περιπτώσεις υπέκρυπταν την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, να προχωρήσει η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν οι πραγματικές ανάγκες υπογραφής συμβάσεων έργου, όπως για παράδειγμα επιβάλλεται στο πλαίσιο διαχείρισης του ΕΣΠΑ, όπου ένα μεγάλο κομμάτι πρέπει να καλυφθεί από εργαζομένους αυτής της μορφής.

Στο πακέτο των άμεσων αλλαγών θα επαναεπιβεβαιωθεί η κυβερνητική πρόθεση να περάσουν όλες οι προσλήψεις στον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Ειδικότερα, όλες οι ΔΕΚΟ, όπου το Δημόσιο διαθέτει την πλειονότητα των μετοχών, καθώς και δήμοι ή νομαρχίες δεν θα διενεργούν μόνοι τους τις προσλήψεις αλλά μέσω της ανεξάρτητης αρχής. Θα παραμείνουν βέβαια οι φορείς όπου ισχύουν ειδικές διαδικασίες- για παράδειγμα η επιλογή ΔΕΠ στα πανεπιστήμια- ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το καθεστώς για ορισμένες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας όπου το κράτος δεν είναι κύριος μέτοχος (όπως ο ΟΤΕ).



Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μύλος στη ΝΔ από την απόρριψη πρότασης για διευρυμένη εκλογική βάση

Οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου στη ΝΔ κάθε άλλο παρά ομαλά φαίνεται ότι θα κινηθούν. Ο Δ.Αβραμόπουλος, αφήνοντας αιχμές κατά του Δ.Σιούφα, αντέδρασε έντονα στην απόφασή του να κρίνει ως εκπρόθεσμη την πρόταση του να ψηφίσουν όλοι.

Με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος κάνει λόγο για πρόταση που με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη με όλους τους συνυποψηφίους του είναι εμπρόθεσμη και συνεπώς επιμένει σε αυτήν, ενώ αναρωτιέται για τις αρμοδιότητες του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Η ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλου:.........

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παράταξή μας, η απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, που πληροφορήθηκα από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, να μην περιλάβει την πρότασή μου στην εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή για την τροποποίηση του άρθρου 4, που αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατικότητας των διαδικασιών μας, έχει ως αποτέλεσμα την υιοθέτηση πρότασης που δεν έχει ομοφωνία. Κάτι, που αποτελεί υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της Οργανωτικής Επιτροπής και είναι αντίθετη με τη συμφωνία της 16ης Οκτωβρίου 2009, με την οποία οι υποψήφιοι συμφωνήσαμε, ότι θα υποβάλλουμε προτάσεις μετά της 22ης Οκτωβρίου, μετά την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιότητών μας.

Τέτοια ομόφωνη απόφαση δεν ελήφθη μέχρι σήμερα, παρότι εγώ υπέβαλλα εμπρόθεσμα τις προτάσεις μου στις 24 Οκτωβρίου 2009 και στις 25 Οκτωβρίου 2009 τις βελτίωσα κατόπιν τηλεφωνικής μου συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η προωθούμενη πρόταση, ως δήθεν κοινή πρόταση των υποψηφίων, είναι απλώς πρόταση των υπηρεσιών του Κόμματος και της Οργανωτικής Επιτροπής. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ομόφωνη και συνεπώς, η Οργανωτική Επιτροπή δεν νομιμοποιείται να την προωθήσει για έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή. Η μόνη νόμιμη πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή, θα ήταν ή πρόταση κοινής αποδοχής των υποψηφίων ή προτάσεις ξεχωριστές από την πλευρά των υποψηφίων.

Ως εκ τούτου, θεωρώ την επίκληση της υπογραφής στο πρακτικό της 16ης Οκτωβρίου 2009 προσχηματική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού και αναμένω από την Οργανωτική Επιτροπή να πράξει το καθήκον της, αναλογιζόμενη τις συνέπειες των πράξεών της απέναντι στο Συνέδριο και τη βάση της παράταξής μας.

Και βέβαια, εμμένω στην έγγραφη πρότασή μου».

Μη αποδεκτόν...

Νωρίτερα ο Δ.Σιούφας είχε ανακοινώσει ότι η πρόταση δεν γίνεται αποδεκτή.

Την πρόταση Αβραμόπουλου υποστήριξε ο Π. Ψωμιάδης, η Ντ. Μπακογιάννη ήταν αρνητική, ενώ ο Α. Σαμαράς αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό, αφού όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του, ο βουλευτής Μεσσηνίας συμφωνεί με την διεύρυνση, αρκεί να συμφωνήσουν όλοι οι υποψήφιοι.

Η Ντ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ΑΝΤΕΝΝΑ ανέφερε ότι έχει συμφωνηθεί να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος, είπε ότι θα γίνει συζήτηση για τα αίτια της ήττας στην πορεία προς το τακτικό Συνέδριο του κόμματος και όχι τώρα με ψυχολογικούς όρους ή κορώνες.

Η υποψήφια για την ηγεσία της Ν.Δ. απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε ακόμη ότι δεν υπονόμευσε τον πρωθυπουργό, ούτε διαφοροποιήθηκε δημοσίως από επιλογές της κυβέρνησης και τόνισε ότι δεν είναι της λογικής "δρυός πεσούσης", ασκώντας εμμέσως κριτική σε όσους αφήνουν εκ των υστέρων αιχμές για τον κ. Καραμανλή.

Είπε ότι όλοι έχουν ρόλο στο κόμμα απαντώντας σε ερώτηση αν θα αξιοποιήσει τον κ. Σαμαρά στην περίπτωση που είναι δεύτερος, ενώ για το ενδεχόμενο που θα χάσει η ίδια ανέφερε πως είναι έτοιμη να υπηρετήσει την παράταξη από όποιον ρόλο της αναθέσει.

Ο Δ.Σιούφας έστειλε το τελικό κείμενο της πρότασης για τα άρθρα του καταστατικού που πρέπει να αναθεωρηθούν σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου, στον κ. Κώστα Καραμανλή και στους τέσσερις υποψηφίους.

Ο ίδιος επεσήμανε οτι η πρόταση αυτή διαμορφώθηκε κατά πιστή εφαρμογή της κοινής συμφωνίας των τεσσάρων υποψηφίων της 16ης Οκτωβρίου και πως δεν περιλαμβάνει τις μεταγενέστερα υποβληθείσες, από τους υποψηφίους κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, προτάσεις, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά στην αναθεώρηση του άρθρου 4 του Καταστατικού του Κόμματος.

Το κείμενο θα τεθεί προς έγκριση από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει το επόμενο χρονικό διάστημα

"Να ψηφίσει όποιος θέλει"

Να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ όχι μόνο τα μέλη αλλά και οι φίλοι του κόμματος ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Μόνο μέσα από ένα ανοιχτό συνέδριο, να ψηφίσει όποιος θέλει, μπορούμε να επιστρέψουμε γρήγορα στην ελληνική κοινωνία. Να δώσουμε το δικαίωμα να ψηφίσει ο οποιοσδήποτε», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στον β' γύρο, σημείωσε: "Ας φτάσουμε στο νήμα του πρώτου γύρου και εν συνεχεία... Είναι κλειστά τα χαρτιά του Ψωμιάδη".

"Να μην ομιλεί η ΝΔ για τα stage"

Σε ότι αφορά το θέμα των προγραμμάτων STAGE ο κ. Ψωμιάδης παρατήρησε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να μην ομιλεί".

"Αυτά που έπρεπε να κάνει δεν τα έκανε και σήμερα φτάσαμε, δυστυχώς, σε αυτό το αποτέλεσμα" τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: Εθνος

Εγκαίνια Έκθεσης Μεσσηνιακών Προϊόντων στο Σύνταγμα

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή εγκαινίασε χθές την τριήμερη έκθεση - παζάρι που διοργανώνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στο Αττικό Μετρό του Συντάγματος.

Η κυρία Μπατζελή στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε τη σημασία των Επιμελητηρίων ως άμεσων συνεργατών του ΥΠ.Α.Α.Τ. για την προώθηση των τοπικών προϊόντων που παράγει η Ελληνική Περιφέρεια. Ανέφερε επίσης ότι όλες οι ενέργειες που αποσκοπούν στην προώθηση και που φέρνουν σε επαφή τους καταναλωτές με τους παραγωγούς ποιοτικών αγροτικών τυποποιημένων προϊόντων, θα τύχουν της στήριξης του ΥΠ.Α.Α.Τ.

Η Υπουργός επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης και συνομίλησε με τους ........

παριστάμενους παραγωγούς ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές και προσωπικά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Καραμπάτο για την άψογη παρουσίαση και την άρτια οργάνωση.

Προκήρυξη 3Κ/2008. Αποτελέσματα για τις θέσεις ΠΕ

Στη δημοσιότητα έδωσε το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2008 (ΦΕΚ 226/16.05.2008, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 172 θέσεων .....

τακτικού προσωπικού κατηγορίας Πανεπιστημιακης Εκπαιδευσης (ΠΕ) σε διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα, εκ των οποίων 4 θέσεις παρέμειναν κενές ελλείψει υποψηφίων με τα οριζόμενα από την προκήρυξη τυπικά προσόντα διορισμού.

Ο πίνακας διοριστέων απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 3Κ/2008

Παγώνουν οι προσλήψεις στο Δημόσιο

«Παγώνουν» όλες οι διαδικασίες προσλήψεων στο Δημόσιο που ξεκίνησαν μετά τις 4 Οκτωβρίου, έως ότου κατατεθεί στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση που θα διέπει το καθεστώς τους.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους.

Ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε πως καταργείται η συνέντευξη, η βαθμολόγηση της οποίας συνέβαλε στη γενική αξιολόγηση του υποψήφιου. Παράλληλα, αναβαθμίζεται η βαθμολογία για τίτλους σπουδών, μεταπτυχιακών κ.λπ.

Επίσης κατέστησε σαφές πως καταργείται .....

η προσαύξηση της μοριοδότησης στις προσλήψεις, ενώ επανέλαβε πως σταδιακά οι συμβάσεις έργου καταργούνται, καθώς θα αντικαθίστανται από συμβάσεις ορισμένου χρόνου, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ

Οι θέσεις θα προκηρύσσονται στο εξής με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο υπολογίζεται να εφαρμοστεί τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Τέλος, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα επιλεγούν οι γενικοί γραμματείς υπουργείων, ενώ ολοκληρώνεται άμεσα η τοποθέτηση των δεκατριών γενικών γραμματέων Περιφέρειας της χώρας.

Υπό εξέταση και οι συμβάσεις έργου

Μετά τα stage, υπό εξέταση τίθενται και οι συμβάσεις έργου στο Δημόσιο. «Όσες είναι απαραίτητες θα παραμείνουν, όχι, όμως, όσες δεν είναι απαραίτητες και γίνονται με άλλους σκοπούς», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι είναι πιο περίπλοκο το ζήτημα με τις συμβάσεις έργου και ακόμα ότι είναι ένας άλλος τρόπος να παρέχεται πιο μόνιμη και εξαρτημένη εργασία. Τόνισε δε ότι θα υπάρξει καταγραφή.

«Είναι αναμφισβήτητο ότι οι συμβάσεις έργου, σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται, σε πολλές, όμως, υποκρύπτουν ένα άλλο είδος εργασίας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι συμβάσεις έργου χρειάζονται όταν μια συγκεκριμένη υπηρεσία χρειάζεται μια ειδική σχέση παροχής υπηρεσιών, ως έργο και με συγκεκριμένους στόχους.

Ερωτηθείς αν οι συμβάσεις θα παραμείνουν ως συμβάσεις έργου, ή αν θα μετατραπούν σε ορισμένου χρόνου, απάντησε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί τι ακριβώς γίνεται.

Αν φανεί, συνέχισε, ότι πίσω από μια σύμβαση έργου υποκρύπτεται σχέση εξαρτημένης εργασίας, κατά πάσα πιθανότητα, θα μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Σε ό,τι αφορά τα stage, o κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως οι εργαζόμενοι με αυτό το καθεστώς ήταν «ούτως ή άλλως άνεργοι, απλώς υπήρχε ένας τρόπος να καλύπτεται η ανεργία και ήταν μια ξεκάθαρη μεθόδευση της ΝΔ».

«Είναι πολύ πιο λογικό και έντιμο να καταγράφεται η πραγματική κατάσταση στο χώρο της εργασίας σήμερα, προκειμένου να δούμε και τι μέτρα πρέπει να πάρουμε και να τους αντιμετωπίσουμε ως πραγματικά ανέργους», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Επανέλαβε δε ότι έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα όσον αφορά στα stage, με την υπουργική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Σε ερώτηση σχετικά με τους συμβασιούχους της ΕΡΤ ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι γενικά, όπου υπάρχει ανάγκη να μπει ΑΣΕΠ, θα μπει. Υπογράμμισε δε ότι κάθε σύμβαση έργου θα εξειδικευτεί, κατά περίπτωση και θα αντιμετωπιστεί με τον ανάλογο τρόπο.

Ερωτηθείς αν προβληματίζει την κυβέρνηση το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις από τους θιγόμενους, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι λαμβάνεται υπόψη κάθε παράμετρος σε σχέση με το θέμα «γιατί δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αφορά μια μεγάλη μερίδα, κυρίως νέων, πολιτών».

«Από εκεί και πέρα», πρόσθεσε, «προχωρήσαμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις γιατί θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι παρανομίες, όπου υπάρχουν».

Κληθείς να σχολιάσει το γιατί ο υπουργός Εργασίας ζήτησε την «κάλυψη» της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν ζήτησε την «κάλυψη» και πως το θέμα αφορά περισσότερα από ένα υπουργεία. Τόνισε δε ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης και πως έπρεπε να παρθεί μια πολιτική απόφαση σε συλλογικό επίπεδο.

Ερωτηθείς, τέλος, για το νόμο Παυλόπουλου, με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ «μετέτρεψε τις συμβάσεις χωρίς ΑΣΕΠ από ορισμένου χρόνου σε αορίστου», εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν ήταν νόμιμες οι διαδικασίες. «Εμείς θα τηρήσουμε τη νομιμότητα και η γενική μας αρχή είναι να υπάρχει ΑΣΕΠ», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 27ης Οκτωβρίου 2009

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

Ele27.jpg (717 KB) 8arr27.jpg (246 KB) foni27.jpg (256 KB)