Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Φτού να μην σας .... ματιάσουμε!!!!!

Αμα το τελειώσεις πες μας να σου φέρουμε άλλο...
Μην σου αποσπάει κανείς και την προσοχή και δεν μπορείς να λύσεις το καινούριο σταυρόλεξο που θα σου φέρουμε...!!!
Δείτε τα χάλια τους! ........

Οι "ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ" δουλεύουν σκληρά μέσα στην βουλή!!
ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ στην δουλειά.
Παίρνουν 8 με 9 χιλιάδες ευρώ, ζουν με χιλιάδες παροχές εισιτήρια, αεροπορικά ταξίδια, αυτοκίνητα, σπίτια, και το λουρί της μάνας και ψηφίζουν μειώσεις μισθών και συντάξεων για να σώσουν την χώρα...!!!
Μεγάλο σώσιμο της κάνουν... Το βάρος της γης λύνει σταυρόλεξο, ο άλλος διαβάζει εφημερίδα (πιθανόν την στήλη Lifestyle αλλά.. Σώζουν την χώρα μας!!!!!!!!!
ΕΡΗΜΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ....

Φυσικά δεν είναι οι μόνοι που κάνουν κάτι τέτοιο. Μην είμαστε και άδικοι. Υπάρχουν και άλλα τέτοια μπουμπούκια.

Κλίκ στην εικόνα να δείτε τα χάλια τους!

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV καλαμάτας [ 12-7-2013 ]




«Aντρίκιο» ΟΧΙ από Ελληνίδα Βουλευτή!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Βιώσαμε, τέλη Ιουνίου, μερικά 24-ωρα με συνεχή ροή «δηλώσεων», με υπονοούμενα, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, προσβολές και μετά υπεκφυγές, παρεμβάσεις, θεατρινισμούς, παλιμπαιδισμούς, νταηλίκια εκ του ασφαλούς με χέρια υψωμένα σε στυλ ικέτη ή γροθιές σφιγμένες απειλητικά και μαζί «κομψές» και «αφελείς» εισόδους στον, και «γενναίες» αποχωρήσεις από, τον ελληνικό πολιτικό-Κομματικό αχταρμά.

Και έτσι μετά τον φόβο που πέρασαν οι 300 της Βουλής (και κυρίως οι δύο .........

Πρόεδροι των πάλαι ποτέ κραταιών παρατάξεων χρώματος Πρασίνου και κυανού), είχαμε μετά από παλινωδίες, διαβουλεύσεις, συσκέψεις, τελικά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την 3-Κομματική Συγκυβέρνηση.
Και, στη χώρα «της φαιδρής πορτοκαλιάς» έχουμε εδώ και λίγες μέρες:
«Νέα Κυβέρνηση» από το γνωστό επί 40 χρόνια ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ πλέγμα και ορκισμένο ενώπιον Προέδρου και Πρωθυπουργού,
«Νέο Υπουργικό Συμβούλιο» από…«Παλαιά Υλικά».

Ανυπόφορη, τελικά, μέσα στον γενικότερο ορυμαγδό η επωδός του πόνου και χαμένων μεγαλείων με γυναίκες επιθετικές, άνδρες παθητικούς και ελάχιστους πλέον…κυνηγούς…
ΕΞΩ από την παρέα των χαμογελαστών Υπουργών η Κυρία Σοφία Βούλτεψη που είπε με πολύ «αντρίκιο ύφος» στους Συν-Πρωθυπουργούς κκ Σαμαρά και βενιζέλο:
ΟΧΙ, Ευχαριστώ, ΔΕΝ θα πάρω τον Υπουργικό θώκο!..
Δύσκολες εποχές για εμάς τους Έλληνες οικογενειάρχες και γονείς, μισθωτούς και μεροκαματιάρηδες, ακόμη πιο δύσκολες για τους άνεργους και τους νέους. Πρωτόγνωρα ΔΥΣΚΟΛΕΣ για τους…άρρενες πολιτικούς του Ελληνικού Κοινοβουλίου που, μετά την άφιξη των ΑΝΔΡΩΝ της «τρόικα», αδυνατούν πλέον να παίρνουν «αντρίκιες» αποφάσεις για το καλό της Πατρίδας και των Ελλήνων ψηφοφόρων τους…
«Άνδρα μοι ένεπε Μούσα πολύτροπον…»

Για τον λεξικογράφο (έκδοση Τεγόπουλου –Φυτράκη) ο «άνδρας» είναι αρσενικό και ενήλικο άτομο, ο «σύζυγος» για το σπίτι και την οικογένεια, ο… «απλός στρατιώτης» για τον διοικητή της στρατιωτικής του μονάδας.
Ο Υπουργός Εμπορίου, εάν έμπαινε στον κόπο να ρίξει μια ματιά στην καθημερινότητα μας, θα διαπίστωνε ότι ο «άνδρας» αποτελεί πλέον «αγαθό σε ανεπάρκεια» που μάλλον χρειάζεται να υπαχθεί στη λίστα των διατιμημένων.
Εάν, όμως, στην καρέκλα του Υπουργού Εμπορίου καθόταν μια φεμινίστρια φοβάμαι ότι μάλλον θα αμφισβητούσε τη διάσταση «του…αγαθού!» αποδεχόμενη την άλλη της…»ανεπάρκειας».

Για τις μισές εκπροσώπους του φεμινιστικού κινήματος ο σύγχρονος άνδρας αποτελεί πλέον απλά και μόνο μια «σκιά του παρελθόντος του» και για τις άλλες μισές, ένα …εμπόδιο στη δική τους εξελικτική πορεία!
Κοινωνικό-ψυχολογικά οι πρώτες «μισές» έχουν δίκαιο καθώς το χθεσινό πρότυπο του άνδρα «πατριάρχη» που με την χειρωνακτική ή πνευματική του εργασία ήταν ο ζωοδότης της οικογένειάς του και ως αυτοδημιούργητος παράγοντας κυριαρχούσε στο κοινωνικό-οικονομικό στερέωμα έχει εκλείψει προ πολλού καθώς η αγορά εργασίας διεκδικήθηκε και κερδήθηκε από τεράστιους αριθμούς γυναικών σε όλα τα επίπεδα της κατοχής δεξιοτήτων και γνώσεων. Σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι πρωτιές ανήκουν πια στα κορίτσια και ακόμη και σε πανελλαδικής εμβέλειας εξετάσεις μία στις δύο θέσεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις τις κέρδισαν γυναίκες!
Σήμερα σε Ευρώπη και Αμερική σχεδόν μία στις δύο οικογένειες έχουν την εργαζόμενη γυναίκα, σύζυγο, μητέρα να κερδίζει περισσότερα από τον εργαζόμενο άντρα, σύζυγό της!

Το πρόβλημα με την οικονομική διάσταση του «ανδρισμού» ήταν ότι ενώ από την μια πλευρά μας παρείχε ως άνδρες εξουσία, υπεροχή, αυτονομία, κινητικότητα από την άλλη μας τύλιγε με άγχος, μας γέμιζε ανησυχία, μας έκλεινε στην μοναξιά.
Δεν είναι πρόθεσή μου να το θέσω εκδικητικά αλλά θα δημοσιοποιήσω την διαπίστωση που προκύπτει από διεθνείς ερευνητικές προσπάθειες και τεκμηριώνει το γεγονός ότι αυτά τα προβλήματα πέρασαν πλέον και στο γυναικείο στρατόπεδο.
Στην εποχή μας η μαζική είσοδος των γυναικών σε όλες πλέον τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες έφερε και την μετάλλαξη της κλασικής έννοιας του «ανδρισμού» που οδηγεί σταθερά και μάλλον αμετάκλητα στην εξίσωση του οικονομικού, κοινωνιολογικού, πολιτιστικού και πολιτικού ρόλου «άνδρα-γυναίκας».
Αυτό δεν το θεωρώ αρνητικό, αν και έτσι το κρίνουν όσοι με το τέλος της κλασικής ανδροκρατίας θεωρούν ότι εμείς οι αρσενικοί homo sapiens καταντήσαμε…ανδρείκελα!...

Σε αυτούς προτείνω να υψώσουμε έναν ανδριάντα στον «πεσόντα Ιππότη» ο οποίος στον ανδρικό του ρόλο συνθέτει με επιτυχία την αντίθεση της βιαιότητας και της πραότητας.
Για τον «ιππότη» εξουσία και βιαιότητα χωρίς τρυφερότητα συνιστούν κτηνωδία ενώ, αντίστροφα, τρυφερότητα και συμπόνια χωρίς την ανδρική σταθερότητα και επιθετικότητα σβήνουν τη «φλόγα» που μας έδωσε ο Προμηθέας και την πλήρωσε τόσο ακριβά…


Υστερόγραφο: Το κείμενο γράφτηκε ως δημόσια αναγνώριση της «άρνησης» της κ Σοφίας Βούλτεψη να αναλάβει Υφυπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση. Ήταν μια «άρνηση» που ΔΕΝ έχουμε συνηθίσει να συναντάμε συχνά στην σύγχρονη πολιτική μας ζωή…
Αναρωτιέμαι εάν στην επικείμενη ψηφοφορία για το εξοντωτικό νέο ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που θα μας πληγώσει ως Λαό και Οικονομία ακόμα περισσότερο (λες και δεν μας φτάνουν τα όσα ήδη τραβάμε) θα βρεθούν Άνδρες και Γυναίκες Βουλευτές να πούνε το ΟΧΙ οδηγώντας την Ελλάδα σε ιστορικά «κρίσιμο σταυροδρόμι…»

Παραλίγο πνιγμός γυναίκας στον Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας

Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της στη θαλάσσια περιοχή του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας προχθές το απόγευμα μια γυναίκα, όταν εξαιτίας των κυμάτων αισθάνθηκε να την εγκαταλείπουν οι δυνάμεις της. Λουόμενοι που είδαν το περιστατικό έσπευσαν να τη σώσουν και κατάφεραν να τη βγάλουν στην παραλία, όπου και τις έδωσαν τις πρώτες βοήθειες για να ανακτήσει τις αισθήσεις της και να συνέλθει.

Όπως μας είπαν πολίτες που ήταν παρόντες στο συμβάν και .......

συνέδραμαν στη διάσωση της γυναίκας, τηλεφωνούσαν για ασθενοφόρο, όμως δεν έβγαινε το ΕΚΑΒ Φιλιατρών, αλλά της Πάτρας, και ο ένας τους έκανε μπαλάκι στον άλλο, μέχρι που αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν και την Αστυνομία και το Λιμενικό.
Ευτυχώς που η γυναίκα, με τις προσπάθειες των λουομένων, ανέκτησε τις αισθήσεις της και δεν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα η υγεία της. Πάντως, όπως έλεγαν στο «Θ», παρά τα τηλεφωνήματα που έκαναν, βοήθεια άργησε να φθάσει, ενώ αναρωτιούνταν τι γίνεται με τους ναυαγοσώστες στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη.

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Βοηθός του Παναγιώτου ο Αθανασόπουλος

Βοηθός του νέου προπονητή της Εράνης κ. Παναγιώτου θα είναι ο Βασίλης Αθανασόπουλος. Ο έμπειρος τερματοφύλακας που υπερασπιζόταν την εστία της Φιλιατρινής ομάδας συμφώνησε με την διοίκηση να αναλάβει αυτό το νέο πόστο και έτσι να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα.

Από κει και πέρα, δεν .......

έχουμε κάποια εξέλιξη στο μεταγραφικό κομμάτι. Απλώς, να υπενθυμίσουμε ότι έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής οι: Χρονόπουλος, Κίτο και Μπεγλεκτζής ενώ εσωτερική μεταγραφή είναι ο Σταύρος Γιάννης.

Τώρα, στόχος είναι η απόκτηση μέχρι 5 ποδοσφαιριστών ενώ όσο αφορά τις αποχωρήσεις να θυμίσουμε ότι παρελθόν αποτελούν οι Αλεβίζος, Ζώης, Παναγόπουλος, Καραπετιάν αλλά και ο Λυκούργος Ανδρώνης που επέστρεψε στον Τέλλο Άγρα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι σε κυκλοφορία έχουν τεθεί τα διαρκείας της ομάδας με σκοπό της ενίσχυση της. Η τιμή είναι στα 50 ευρώ και το σίγουρο είναι ότι οι Φιλιατρινοί θα στηρίξουν και αυτή την προσπάθεια όπως πάντα.

taklin.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Νέα «σκουπιδορεζιλέματα» για το Δήμο Καλαμάτας

Χωρίς κανένα πρόσχημα νομιμότητας φαίνεται ότι παίζεται το...

παιχνίδι της μεταφοράς σκουπιδιών του Δήμου Καλαμάτας, υπό την ανοχή των επίσημων αρμόδιων τοπικών αρχών.

Έτσι, μετά τα περσινά γεγονότα, με σκουπίδια και πάλι του Δήμου Καλαμάτας που θάβονταν στη Φλόκα του Νομού Ηλείας, προχθές τα ξημερώματα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω άτομα που έθαβαν σκουπίδια της Καλαμάτας στο δρυοδάσος της Φολόης στην Αρχαία Ολυμπία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ" οι Δήμοι για τις απολύσεις! Τριήμερο "λουκέτο" αποφάσισε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Ενταση και διαφωνίες για το ενδεχόμενο παραιτήσεων δημάρχων. Τις απουσίες πολλών δημάρχων επέκρινε ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Παν. Νίκας. Νέα απεργία απο την ΠΟΕ-ΟΤΑ, καμία δραστηριότητα το Σαββατοκύριακο.

Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

"ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ' απο Καλαμάτα και Σπάρτη! Στις 3 τα ξημερώματα συλλήψεις οδηγών και κατασχέσεις φορτηγών για θάψιμο σκουπιδιών στο προστατευόμενο δρυοδάσος της Φολόης Ηλείας.
ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ" και μείωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού δυσκολεύουν τη λειτουργία των Α-ΤΕΙ. Επισημάνσεις και διαπιστώσεις απο την έκτακτη Σύνοδο των προέδρων και αναπληρωτών.
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ για ηρωίνη και χασίς στη Μεσσηνία απο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών. 109 γραμμάρια αργού θανάτου στο σπίτι 45χρονης!!!
102 πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και δημόσια έγγραφα απο το σπίτι, μέσω της πύλης "ΕΡΜΗΣ".
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ βανδαλισμού εναντίον αυτοκινητήτου του Συλλόγου απο τον "ΑΡΧΕΛΩΝ' στο Καλονερό.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ προβολή στη μεγαλύτερη εφημερίδα του Κατάρ για τη Δυτική πελοπόννησο (απο την Τριφυλία).
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ η εικονική αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου που εγκαινιάστηκε χθες στην Πύλο..
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!