Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Στο Μεσσηνιακό Θάρρος της Πέμπτης



Πήγε Άραξο η Ryanair, εξετάζεται και η Καλαμάτα

Η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας για low cost πτήσεις θα συζητηθεί στην τελευταία για το 2011 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Πρώτος στόχος της Περιφέρειας είναι η ολοκλήρωση συμφωνίας με την εταιρεία Ryanair. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από Καλαματιανό στέλεχός της, η Ryanair αποφάσισε να συνδέσει το καλοκαίρι σε πρώτη φάση το αεροδρόμιο του Άραξου για την Πελοπόννησο με πτήσεις για το Μπέργκαμο της Ιταλίας και το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφόρησης, μόλις οριστικοποιηθεί η συγκεκριμένη συμφωνία θα εξεταστεί και η σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με προορισμούς, οι οποίοι όμως παραμένουν άγνωστοι.


Οι παραγωγοί παίρνουν σήμερα το υπόλοιπο 50% της επιδότησης

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την αποστολή του σχετικού αρχείου πληρωμής στην ΑΤΕ, τράπεζα με την οποία συνεργάζεται ο Οργανισμός Πληρωμών, αρχίζει από σήμερα το βράδυ η διαδικασία πίστωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών για την πληρωμή εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης του 2011».

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Και άλλα πολλά και πλούσια θέματα στο Θάρρος της Μεσσηνίας.



Οι ευχές που μας στέλνετε





Οι ευχές που μας στέλνετε





Οι ευχές που μας στέλνετε



Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΝΗΛΕΑΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!



Οι ευχές που μας στέλνετε




Οδηγίες προς το κοινό για αγορά κρέατος ενόψει Χριστουγέννων

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θέλοντας να ενημερώσει και να προστατεύσει, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, το καταναλωτικό κοινό από τυχόν προσπάθειες παραπλάνησης ανακοινώνει τα εξής :

1. Όλα τα σφάγια των ζώων πρέπει να φέρουν σφραγίδες που υποδηλώνουν τη σφαγή σε σφαγείο. Αν δεν υπάρχουν σφραγίδες δεν μπορεί να βεβαιωθεί ότι τα ζώα είναι κατάλληλα προς κατανάλωση.

2. Ειδικότερα, για τον τρόπο σφράγισης των ..........

αμνοεριφίων, επισημαίνουμε:

Αμνοερίφια τα οποία έχουν σφαγεί σε ελληνικά Σφαγεία είτε προέρχονται από ζώντα ζώα από κράτη –μέλη της Κοινότητας είτε είναι εγχώρια (ελληνικά), οι σφραγίδες που φέρουν είναι χρώματος “λαμπρού κυανού” τυρκουάζ και είναι οι ακόλουθες:
- της κατηγορίας κρέατος δηλαδή για αρνιά «ΑΜΝΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ» και για τα κατσίκια «ΕΡΙΦΙΟΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ», σχήματος παραλληλογράμμου
- σφραγίδα οβάλ σχήματος διαστάσεων 6 cmx4cm, η οποία αναγράφει στο κέντρο της έναν κωδικό αριθμό (π.χ. S83) που υποδηλώνει το Σφαγείο στο οποίο εσφάγησαν.
- σφραγίδα παραλληλογράμμου σχήματος διαστάσεων 6 cmx4 cm που στο κέντρο της αναγράφει την χώρα προέλευσης του ζώντος ζώου, πριν σφαγεί, δηλαδή για τα ελληνικά «ΕΛΛΑΔΑ» για δε τα προερχόμενα από άλλα κράτη-μέλη της Κοινότητας την χώρα προέλευσής τους π.χ. «ΡΟΥΜΑΝΙΑ» ή «ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ» κ.λπ.

Αμνοερίφια τα οποία έχουν σφαγεί σε ελληνικά σφαγεία, αλλά ως ζώντα ζώα προέρχονται από τρίτες χώρες, δηλαδή χώρες που δεν είναι κράτη μέλη της κοινότητας (π.χ. Σκόπια) όλες οι ανωτέρω σφραγίδες έχουν χρώμα «Καστανό» (ανοικτό καφέ).

Αμνοερίφια τα οποία προέρχονται από κοινοτικές χώρες (όπως π.χ. Ρουμανία, Βουλγαρία κ.λπ.), δηλαδή έχουν σφαγεί στα Σφαγεία των χωρών από τις οποίες προέρχονται φέρουν μια σφραγίδα σχήματος οβάλ στο κέντρο της οποίας αναγράφονται τα αρχικά της χώρας προέλευσης με λατινικούς χαρακτήρες π.χ. για την Βουλγαρία BG και ένα κωδικό αριθμό που υποδηλώνει το σφαγείο της Βουλγαρίας που έγινε η σφαγή.

3. Σχετικά με τον τρόπο που σφραγίζονται και σημαίνονται τα σφάγια και κρέατα των βοοειδών σας ανακοινώνουμε ότι :

Τα σφάγια φέρουν σφραγίδα οβάλ σχήματος διαστάσεων 6 cmx4cm, η οποία αναγράφει στο κέντρο της έναν κωδικό αριθμό (π.χ. S83) που υποδηλώνει το Σφαγείο στο οποίο εσφάγησαν.

Επί πλέον τα σφάγια και τα κρέατα βοοειδών φέρουν μια ετικέτα διαστάσεων 10×10 εκ. που φέρει στοιχεία που ταυτοποιούν το ζώο από το οποίο προέρχεται το κρέας. Για τα ζώα ελληνικής προέλευσης τα στοιχεία αυτά βρίσκονται εντός μπλε πλαισίου.

4. Τα θηράματα πρέπει να έχουν σφαγεί σε σφαγεία, να έχουν υποστεί εκδορά και να φέρουν τεσσάρων (4) τύπων σφραγίδες:

Την σφραγίδα του Σφαγείου που έγινε η σφαγή

Την σφραγίδα που υποδηλώνει την κατηγορία του είδους του σφαγίου και αναφέρει τη λέξη «θήραμα».

Την σφραγίδα που αναφέρει τον κωδικό καταχώρησης της μονάδας προέλευσης των θηραμάτων

Την σφραγίδα που υποδηλώνει την χώρα προέλευσης του ζώου.

5. Οι γαλοπούλες πρέπει να είναι αποπτιλομένες και απεντερωμένες και να διατηρούνται σε προθήκη – ψυγείο ξεχωριστά από τα σφάγια.

Τριφυλία: Μειωμένη η τουριστική κίνηση εν όψει Χριστουγέννων

Αρκετά μειωμένη, σε σχέση με πέρυσι, είναι η κίνηση εν όψει των Χριστουγέννων στα ξενοδοχεία της Τριφυλίας.

Δυστυχώς, οι κρατήσεις είναι πολύ λιγότερες από κάθε άλλη εορταστική περίοδο.
Τους περασμένους μήνες, πάντως, φάνηκε πως ίσως υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον και κίνηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά, παρά τις προσπάθειες των επαγγελματιών του χώρου, αυτό στην πράξη δεν επιβεβαιώθηκε, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, των «χαρατσιών» και του γενικότερου πολύ άσχημου κλίματος στην αγορά, την κοινωνία και την οικονομία.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά μας είπε η πρόεδρος της Ένωσης ..........

Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Γεωργία Χριστοδούλου, «πολύ φοβάμαι ότι «το πνεύμα των Χριστουγέννων» δε θα μας αγγίξει φέτος».

Μιλώντας στο «Θ» η κα Χριστοδούλου σημείωσε: «Παρ’ όλο που οι τιμές στα ξενοδοχεία τη γιορτινή αυτή περίοδο είναι πολύ χαμηλές και συνδυάζονται με ένα πολύ καλό επίπεδο υπηρεσιών, η τουριστική κίνηση είναι αρκετά μειωμένη και, μάλιστα, αγγίζει πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τα περσινά. Οι λόγοι γνωστοί. Οι φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά και η γενικότερη οικονομική κρίση, προσδίδουν ανασφάλεια στους Έλληνες, σε σημείο να βρίσκονται ακόμα εκτός κλίματος. Πολύ φοβάμαι ότι “το πνεύμα των Χριστουγέννων” δε θα μας αγγίξει φέτος. Το ότι οι αργίες των εορτών συνέπεσαν με Σαββατοκύριακο είναι άλλος ένας λόγος της ύφεσης. Οι πιο αισιόδοξοι, ίσως, περιμένουν να σημειωθούν κρατήσεις την τελευταία στιγμή, αλλά ακόμα και αυτές δε θα είναι ικανές να αλλάξουν το γενικότερο αρνητικό κλίμα.

Ο κόσμος του Τουρισμού βάλλεται πανταχόθεν, γι’ αυτό θα πρέπει να ληφθούν το συντομότερο μέτρα (από το κράτος αλλά και τους φορείς), όπως π.χ. μείωση του ΦΠΑ εστίασης, πάταξη γραφειοκρατίας, στοχευμένες δράσεις για τη Μεσσηνία!
Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης στην Τριφυλία, που σε λίγες μέρες θα συνέλθει για πρώτη φορά, πρέπει να δραστηριοποιηθεί με εντατικούς ρυθμούς όσον αφορά στην προσέλκυση επισκεπτών, αλλά και να συνεργαστεί άμεσα με τις αντίστοιχες των άλλων Δήμων. Η Μεσσηνία είναι ανερχόμενος προορισμός (χάρη στην ύπαρξη και τις ενέργειες της ΤΕΜΕΣ), γι’ αυτό και είμαι πολύ αισιόδοξη για το χρόνο που έρχεται.

Ας μην ξεχνάμε ότι σε γενικές γραμμές η τουριστική κίνηση στην Τριφυλία, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα και πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και την ερχόμενη αντίστοιχη περίοδο. Σκοπός, όμως, είναι να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο. Η προβολή της Costa Navarino, οι ολοένα αυξανόμενες κλίνες στην περιοχή, η καλυτέρευση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, σε συνδυασμό με ελκυστικά πακέτα και προσφορές, πρέπει να αποτελέσουν τα εχέγγυα για καλύτερο μέλλον.

Αν βοηθήσει η Πολιτεία με μια πιο ευνοϊκή φορολογία και διευκολύνσεις ως προς τη γραφειοκρατία και τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρηματιών στις τράπεζες, αλλά και στο ίδιο το κράτος, όλα θα πάνε καλά!».

Θάρρος

Αντιδράσεις για μπαλοποίηση σκουπιδιών στα Φιλιατρά

Με έντονες αντιδράσεις, εντός και κυρίως εκτός αιθούσης, διεξήχθη προχθές το απόγευμα πολύωρη συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Αντιδράσεις και αντιθέσεις από δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων των Φιλιατρών, της Χριστιανούπλης και της Μώραινας και απλούς πολίτες, για την εγκατάσταση μπαλοποιητή σκουπιδιών σε περιοχή των Φιλιατρών, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση (αν υλοποιηθεί) του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών!

Τελικά, αφού έγινε ιστορική αναδρομή στο ............

θέμα και τις αποφάσεις των προηγούμενων Δ.Σ. και ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, αποφασίστηκε ο ορισμός επταμελούς επιτροπής δημοτικών συμβούλων.
Αυτή θα εξετάσει διεξοδικά το θέμα μέχρι τις 30 Γενάρη και θα εισηγηθεί στο Σώμα για τη μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων, που δε φαίνεται να είναι άλλη από την μπαλοποίηση, καθώς και για τη χωροθέτηση εγκατάστασης του μπαλοποιητή και εναπόθεσης των μπαλοποιημένων σκουπιδιών.

Εισήγηση

Στο ξεκίνημα της συζήτησης ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας παρατήρησε: «Δεν πρόκειται να πάρουμε σήμερα απόφαση οριστική για τη χωροθέτηση ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. 30 Ιουνίου κλείνουν οι χωματερές. 30 Ιουνίου θα αρχίσουμε τα σκουπίδια, αν δεν το λύσουμε το θέμα μέχρι τότε, να τα βάζουμε στις αυλές μας. Δεν παίρνουμε σήμερα απόφαση για το τι θα γίνει με τα σκουπίδια, αλλά δεν μπορεί σήμερα το θέμα να μη συζητηθεί».

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, που εισηγήθηκε το θέμα, τόνισε: «Μετά τις 30 Ιουνίου, τα σκουπίδια θα τα "φάμε". Τόσο τραγική είναι η κατάσταση. Όχι μόνο στο Δήμο Τριφυλίας, σε όλη την Ελλάδα». Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων είπε: «Το 2008 - 2009, αφού είχε αποφασιστεί το θέμα των μπαλοποιητών, τα Δημοτικά Συμβούλια Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, τα οποία ανήκαν στην ίδια διαχειριστική ενότητα, αποφάσισαν η μεν εναπόθεση των δεματοποιημένων σκουπιδιών να γίνεται στην περιοχή της Κυπαρισσίας και η εγκατάσταση του μπαλοποιητή σε θέση που θα επιλεγόταν κατόπιν συνεννοήσεως του τότε Δήμου Γαργαλιάνων και του τότε Δήμου Φιλιατρών. Μετά από συνεννοήσεις επελέγη μία περιοχή στην περιοχή των Φιλιατρών. Επελέγη κατόπιν ομόφωνης αποφάσεως του Δ.Σ. Φιλιατρών η τοποθέτηση του μπαλοποιητή να γίνει στο κτήμα Κόντου, επιφανείας 10 περίπου στρεμμάτων, στην κτηματική περιφέρεια του πρώην Δήμου Φιλιατρών, σε οικόπεδο το οποίο θα αγοραζόταν από τον τότε ΦΟΣΔΑ ή τους Δήμους έναντι 40 χιλιάδων ευρώ, πλέον των εξόδων αγοράς. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα. Αυτό που έχουμε σήμερα, όσον αφορά στην προσωρινή διαχείριση, είναι μία απόφαση του Δ.Σ. Φιλιατρών, Απρίλιο του 2010 αν θυμάμαι καλά, ομόφωνη, για την τοποθέτηση του μπαλοποιητή στο οικόπεδο Κόντου και στη συνέχεια τη μεταφορά των μπαλοποιημένων στην περιοχή της Κυπαρισσίας, σε χώρο που είχε επιλέξει το Δ.Σ. Κυπαρισσίας τότε.

[…] Η Περιφέρεια πιέζει για την υλοποίηση των αποφάσεων και την εγκατάσταση των μπαλοποιητών και τα πρόστιμα, από 30/6, αν δεν κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ, είναι 35.000 ευρώ τη μέρα. Το διανοείστε; Μην το επαναλάβω. Παρακρατούμενα, μάλιστα, από τους ΚΑΠ Δηλαδή, ό,τι λεφτό παίρνουμε από το κράτος, θα μας το παρακρατούν εκεί. Δεν το συζητάμε καν ότι μετά θα πρέπει να κλείσουμε τα Δημαρχεία και να φύγουμε».

Στο δια ταύτα, πρότεινε να συγκροτηθεί μία Επιτροπή, άμεσα, απαρτιζόμενη από συμβούλους όλων των παρατάξεων και όλων των δημοτικών ενοτήτων, προκειμένου να εξετάσουν τις μέχρι σήμερα εξελίξεις στο θέμα για να δουν τι πρέπει να κάνουν.

Τοποθετήσεις

«Τα σκουπίδια θα τα διαχειριστούμε, τελεία και παύλα. Είτε θέλουμε είτε όχι, θα τα διαχειριστούμε και θα τα διαχειριστούμε καλύτερα απ' ό,τι τα διαχειριζόμαστε μέχρι τώρα», τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας και συνέχισε λέγοντας πως «οι μπαλοποιητές είναι η λύση». Σχετικά με τις αποφάσεις των προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων, είπε: «Η ζωή έχει συνέχεια. Πάμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε. Δε μιλάμε για κάτι οριστικό, αλλά για προσωρινή λύση και όχι για οριστική διαχείριση».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος ανέφερε: «Το σκουπίδι και η διαχείρισή του ήταν και είναι μείζον θέμα, και το σκουπίδι που εμείς παράγουμε, εμείς πρέπει να διαχειριστούμε.

[…] Δεν καταλήγω απολύτως στον μπαλοποιητή. Θεωρώ ότι πρέπει να δούμε και να ψάξουμε και για άλλες μεθόδους για την προσωρινή διαχείριση».

Συμφώνησε ακόμη με τη συγκρότηση Επιτροπής, «να γίνει, να κουβεντιάσουν, να φέρουμε και ανθρώπους να μας πουν και να επισκεφθούμε τους χώρους που υπάρχουν μπαλοποιητές, να δούμε τους χώρους που λένε οι αποφάσεις, να συζητήσουμε και μετά να αποφασίσουμε.

[…] Δε θεωρώ ότι οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που υπάρχουν δεν μπορούν να αλλάξουν, δεν είναι δεδομένες, μπορούμε άνετα να τις αλλάξουμε».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης είπε: «Ο αντιδήμαρχος μας ξάφνιασε, με το φόβο, προσπάθησε να περάσει τετελεσμένες αποφάσεις, και ο δήμαρχος μας ξάφνιασε με τον αυταρχισμό με τον οποίο προσπάθησε, σαν το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, να περάσει μια ειλημμένη απόφαση των προηγούμενων δημοτικών ενοτήτων, και καλούμαστε στη συνέχεια να αποφασίσουμε για αυτή την απόφαση. Τι τη θέλαμε τη συζήτηση στο κάτω κάτω και γιατί να συζητήσουμε για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας και να μη συζητήσουμε πάνω στην προειλημμένη απόφαση;».

Διαφώνησε δε και με αυτό που είπε ο αντιδήμαρχος, ότι «ο κάθε Δήμος είναι δημοκρατικό να διαχειρίζεται από μόνος του τα απορρίμματά του»: «Καταλήξατε σε μία απόφαση που είχε παρθεί από τους πρώην δημάρχους για ένα κτήμα, χωρίς να υπάρχει μια περιβαλλοντική μελέτη, ενώ υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις». Έκανε δε λόγο για «χωματερή σε συσκευασία», υποστηρίζοντας ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και το κόστος θα επωμιστούν οι πολίτες».

Κλείνοντας δήλωσε: «Εμείς προτείνουμε ότι για το θέμα των σκουπιδιών θα πρέπει να υπάρχει κεντρικός κρατικός φορέας διαχείρισης με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών».

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδρακτάς τόνισε: «Το γεγονός ότι οι προηγούμενοι Δήμοι έχουν πάρει αποφάσεις, δε μας δεσμεύει. Εμείς θα αποφασίσουμε, τώρα. Δεν μπορούμε να επιλέξουμε άλλη λύση πέραν των μπαλοποιητών και η όποια απόφαση να ληφθεί με οικονομικά κριτήρια».

Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος σημείωσε: «Μπαίνουμε σε μια διαδικασία οριστικής απόφασης για την προσωρινή διαχείριση, με λύση λειτουργική και περιβαλλοντική, κοινωνικά αποδεκτή και οικονομικά συμφέρουσα».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος εξέφρασε κάποιες αμφιβολίες για τη μέθοδο που προκρίνεται.

Θάρρος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Επιστολή στον ΟΓΑ για την πληρωμή των συνταγών του οργανισμού που έχουν τα φαρμακεία απέστειλε χθες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος ζητώντας ενημέρωση για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας πληρωμής των συνταγών του ταμείου.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:........


Αθήνα, 20/12/2011

ΠΡΟΣ Διοικητή ΟΓΑ
Κύριο Παναγιώτη Πέτρουλα

Θέμα: Πληρωμές Συνταγών Φαρμακείων

Κύριε Διοικητά,

Επιτρέψτε μας να εκφράσουμε την αγωνία του συνόλου των φαρμακοποιών της Χώρας εξαιτίας του γεγονότος της καθυστέρησης των πληρωμών των φαρμακείων, πέραν της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος και να σας υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχει εισπραχθεί rebate.

Παρακαλούμε όπως μας προσδιορίσετε τις ημερομηνίες πληρωμής των συνταγών του ταμείου σας που εκτελέστηκαν τον μήνα Οκτώβριο, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι ο ΟΓΑ είναι βασικό ταμείο για τα περισσότερα φαρμακεία της χώρας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στο άρθρο 99 προσφεύγει η Ελευθεροτυπία

Τις διαδικασίες προκειμένου να προσφύγει στο άρθρο 99 ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Χ. Κ. Τεγόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της της 30ης Νοεμβρίου η........

διοίκηση της Τεγόπουλος ανέφερε πως βρισκόταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με πιστώτριες τράπεζες του εσωτερικού, προκειμένου να εξασφαλίσει άμεση χρηματοδότηση.

capital.gr

Φαρμακεία: Πίστωση τέλος προς όλους από 1/1/2012

Την αναστολή της πίστωσης σε όλα ασφαλιστικά ταμεία από 1/1/2012 αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ωστόσο, οι κατά τόπους φαρμακευτικοί σύλλογοι, στις κατά τόπους συνελεύσεις που θα πραγματοποιήσουν για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους, θα αποφασίσουν σε ποια ταμεία θα αναστείλουν την πίστωση και σε ποια όχι.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι φαρμακοποιοί έλαβαν...........

αυτή την απόφαση είναι οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία, που ξεπερνούν πλέον τα 400 εκατ. ευρώ, με μεγαλύτερο οφειλέτη το ταμείο του Δημοσίου, το οποίο χρωστά περίπου 240 εκατ.

Όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί, λόγω της έλλειψης ρευστότητας αλλά και του γεγονότος ότι πολλές φαρμακευτικές εταιρείες ζητούν πλέον να πληρώνονται μόνο μετρητοίς από τους φαρμακοποιούς, περίπου 800 φαρμακεία σε όλη τη χώρα αναμένεται να οδηγηθούν το επόμενο έτος.

Ήδη, στην ελληνική επικράτεια, 245 φαρμακεία έχουν ανακοινώσει "λουκέτο", από τα οποία 45 έχουν ήδη κλείσει, αλλά 153 βρίσκονται σε αναστολή, ενώ έχουν επιδοθεί 130 κατασχετήρια.

Όσον αφορά το αίτημα της τρόικας για περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους τους, οι φαρμακοοποιοί τονίζουν ότι ισοδυναμεί με την απόλυτη καταστροφή τους και απειλούν με κινητοποιήσεις διαρκείας.

Mega Channel

Διαθέσιμος πλέον ο νέος Firefox 9.0

Η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser της Mozilla, Firefox 9.0, κυκλοφόρησε πλέον κι επίσημα και όλοι οι χρήστες μπορούν πλέον να τον κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Firefox.

Ο νέος Firefox 9.0 όπως και κάθε νέα έκδοση του Firefox υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις κυρίως στην ταχύτητα.

Έτσι λοιπόν διαθέτει τη νέα λειτουργία, Type Inference, η οποία σύμφωνα με την Mozilla πρόκειται να ενισχύσει τις επιδόσεις του JavaScript έως και κατά 30%, ενώ έχει αρκετές βελτιώσεις στην έκδοση για Mac OS X Lion.

Τον τελευταίο καιρό η Mozilla, όπως έχει κάνει η ..........

Google με τον Chrome, έχει ξεκινήσει και αυτή με τη σειρά της να κυκλοφορεί ανά μικρά χρονικά διαστήματα αναβαθμίσεις και νέες εκδόσεις του δημοφιλούς browser, αφού μόνο μέσα στο 2011 έχει κυκλοφορήσει ήδη 4 εκδόσεις.

Τέλος, όλο αυτό γίνεται γιατί πλέον ο browser της Google κερδίζει συνεχώς έδαφος και κοντεύει να φτάσει τον Firefox, ο οποίος επί σειρά ετών βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά τον Internet Explorer της Microsoft.

ΥΠΕΚΑ: Έκτακτο τέλος 2 ευρώ/μεγαβατώρα στη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή της ΔΕΗ

Έκτακτο τέλος που ανέρχεται στο ποσό των 2 ευρώ ανά μεγαβατώρα λιγνιτικής παραγωγής, επιβάλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στη ΔΕΗ, το οποίο με ισχύ μόνο για το 2012, αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ στον Λογαριασμό Ειδικού Τέλους των Ανανεώσιμην Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), απ' όπου και πληρώνονται οι ηλεκτροπαραγωγοί αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, ο εν λόγω ........

λογαριασμός αναμένεται να παρουσιάσει έλλειμμα 200 εκατομμύρια ευρώ, το 2011, ενώ δεν υπάρχει διευκρίνηση για το εάν το τέλος αυτό θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές της ΔΕΗ, στα πλαίσια των νέων τιμολογίων της εταιρείας που αναμένεται να ανακοινωθούν έως τα Χριστούγεννα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, για την πρώτη περίοδο μέχρι και τον Δεκέμβριο 2012 η ενίσχυση του λογαριασμού θα προέλθει, πέρα από την αύξηση του τέλους ΑΠΕ που αποφάσισε η ΡΑΕ και από τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

α. ενεργοποίηση του άρθρου 12, παρ.16 του νόμου 3851/2010 για τη μεταφορά μέρους των εσόδων από το τέλος υπέρ της ΕΡΤ στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ
β. αξιοποίηση της 187497/2011 ΚΥΑ, που προβλέπει τη δυνατότητα διάθεσης Δικαιωμάτων Εκπομπών αερίων θερμοκηπίου 10 εκ. τόννων κατά το έτος 2012
γ. αναπροσαρμογή των εγγυημένων τιμών, χωρίς αναδρομική ισχύ, λαμβάνοντας υπόψη τη σταδιακή μείωση του κόστους εγκατάστασης και τη βελτίωση της αποδοτικότητας ορισμένων τεχνολογιών ΑΠΕ
δ. μετονομασία του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ, ώστε να εκφράζει την πραγματική του φύση, που είναι το κόστος μετάβασης σε ένα πιο καθαρό ενεργειακό μίγμα για την χώρα

Για τον ίδιο σκοπό, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αύξησε την Τρίτη το ειδικό τέλος ΑΠΕ από μεσοσταθμικά 1,8 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα 5,43 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο προανήγγειλε τη μείωση των εγγυημένων τιμών ενέργειας που απολαμβάνουν οι παραγωγοί πράσινης ενέργειας. Η κίνηση αυτή αντανακλά «τη σταδιακή μείωση του κόστους εγκατάστασης και τη βελτίωση της αποδοτικότητας ορισμένων τεχνολογιών ΑΠΕ», επεσήμανε το υπουργείο.

Οι νέες εγγυημένες τιμές δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ, συμπλήρωσε το ΥΠΕΚΑ χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Σύμφωνα με κύκλους της βιομηχανίας, η μείωση των εγγυημένων τιμών αναμένεται να αφορά κυρίως την ηλιακή και λιγότερο την αιολική ενέργεια.

Οι αλλαγές αυτές επιτελούνται στα πλαίσια της γενικότερης αναθεώρησης της τιμολόγησης της ενέργειας στην Ελλάδα. Οι στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας έχουν μπει στο στόχαστρο της τρόικας και αποτελούν εμπόδιο στις προσπάθειες της χώρας να μειώσει την εξάρτησή της από τον ρυπογόνο λιγνίτη.

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια καλύπτουν μαζί μόνο το 7% της ζήτησης ρεύματος στη χώρα. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον λιγνίτη κυμαίνεται στο 46% και για το πετρέλαιο στο 8%. Παρόλ' αυτά, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ έχουν αυξηθεί στα 2 γιγαβάτ φέτος, από μόλις 430 μεγαβάτ το 2004.

Kerdos.gr

Ευχές από την Άννα Διαμαντοπούλου





«Παγώνουν» οι επιστροφές φόρου

Σε «πάγωμα» των επιστροφών φόρου και των συμψηφισμών έως το τέλος του έτους σε φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και προμηθευτές, προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να συγκρατήσει το έλλειμμα, που έχει ξεπεράσει εφέτος ακόμα και τον αναθεωρημένο στόχο του 9%.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη υπό τον Ευ. Βενιζέλο, στην οποία δεν συμμετείχε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με αποτέλεσμα ο Παντελής Οικονόμου να εκφράσει εμμέσως τη δυσαρέσκειά του, εκδίδοντας αντίθετη εντολή, δηλαδή ζητώντας την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του στον γενικό ...........

γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Ιωάννη Καπελέρη, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στον γενικό διευθυντή Οικονομικής Επιθεώρησης Ανάργυρο Κουτσιλιέρη και στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, ο Παντελής Οικονόμου ζητεί την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων και τη στεγανοποίησή του από ενδεχόμενη διαφθορά.

Market Beast

Απεργούν οι υπαλληλοι των εφοριών στις 29 και 30 Δεκεμβρίου

48ωρη απεργία σε όλες τις εφορίες της χώρας έχουν εξαγγείλει για το διήμερο 29 και 30 Δεκεμβρίου οι εφοριακοί και αναμένεται να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων αλλά και στην είσπραξη των εσόδων του προϋπολογισμού.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ- Δ.Ο.Υ αναφέρει: «Η κινητοποίηση αυτή γίνεται λόγω των οξυμμένων προβλημάτων που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο, τα οποία έχουν επιδεινωθεί μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση που δεχόμαστε καθώς και τις πολιτικές αποφάσεις που συμβάλλουν στην αυξανόμενη εξαθλίωση μας.
Οι συνέπειες στα έσοδα του προϋπολογισμού και.........

στην εξυπηρέτηση του πολίτη δεν είναι δική μας ευθύνη. Δε θα δεχθούμε άλλη μείωση του κύρους και της αξιοπρέπειάς μας, σαν κλάδος και σαν πολίτες.»

Την Πέμπτη οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Ποιοί τα δικαιούνται.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο που προκλήθηκαν μέχρι και το α' τετράμηνο του 2011 από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Την ίδια ημερομηνία καταβάλλονται και ...........

Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις για τα προγράμματα: «Ετήσιο 2006», «Ετήσιο 2007», «Πυρκαγιές 2007», «Πυρκαγιές 2008», «Α΄ τρίμηνο 2008», «Απρίλιος -Δεκέμβριος 2008» και «Φουζικλάδιο 2009».

Δικαιούχοι είναι 28.421 παραγωγοί από τους περισσότερους νομούς της χώρας. Τα σημαντικότερα ποσά κατανέμονται κυρίως στους νομούς: Αχαΐας, Έβρου, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λαρίσης, Λέσβου, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Τρικάλων και Χανίων.

Παράταση έως τις 31/1 στην ηλεκτρονική υποβολή Ε9

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011 καθώς και της διόρθωσης στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης.

Επίσης παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2012 η ..............

προθεσμία υποβολής μέσω διαδικτύου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης.

Κόκκινη κάρτα στη φοροκάρτα από φορολογούμενους

Κόκκινη κάρτα στη φοροκάρτα έχουν δείξει οι φορολογούμενοι μετά την καθήλωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ και κυρίως μετά την κατάργηση της έκπτωσης φόρου 10% που έδινε μέχρι πέρυσι η συλλογή περισσοτέρων από τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι από τον Οκτώβριο μέχρι σήμεραμόλις 30.693 φορολογούμενοι ή λιγότερο από το 0,5% του συνόλου των περίπου 8 εκατομμυρίων φορολογουμένων, έχουν ενεργοποιήσει κάρτες αποδείξεων.

Υπάρχουν και ορισμένοι που ενεργοποίησαν .........

περισσότερες από μία φοροκάρτες με αποτέλεσμα οι ενεργές κάρτες αποδείξεων να φτάνουν σήμερα τις 37.481.

Εντυπωσιακότερα είναι τα στοιχεία που δείχνουν πόσο χρησιμοποιούνται. Στην ειδική εφαρμογή που έχει αναπτύξει η ΓΓΠΣ έχουν καταγραφεί 1.300 συναλλαγές, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμα και αυτοί που τις προμηθεύτηκαν δεν τις χρησιμοποιούν.

Εδώ έρχεται να προστεθεί η παράμετρος της δυνατότητας χρήσης της φοροκάρτας καθώς μόλις μία στις δύο επιχειρήσεις που διαθέτουν μηχανήματα POS (για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες) μπορούν να υποστηρίξουν και τις φοροκάρτες.

Παρά την παταγώδη αποτυχία του μέτρου, αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν το βάζουν… κάτω και σχεδιάζουν επικοινωνιακή καμπάνια για να γίνει η φοροκάρτα μέρος της ζωής μας.

Market Beast

ΣΧΟΛΙΟ
Κοινώς υπουργέ την φοροκάρτα σου ο κόσμος την έγραψε κανονικά και με τον νόμο εκεί που δεν πιάνει μελάνι....
Πως λέμε πάρτο Λίζα και κάντο κορνίζα..... Κάπως έτσι...

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από απόψε στα Δυτικά - Με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί η ΕΜΥ.

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια!!!

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Για την Αττική προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ...........

3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από μηδέν έως 8 βαθμούς κελσίου.

Κακοκαιρία θα επικρατήσει την Πέμπτη με βροχές, καταιγίδες, χιόνια σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές, αρχικά της δυτικής Μακεδονίας και βαθμιαία και της υπόλοιπης Μακεδονίας, της Θράκης και από το βράδυ της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ιδιαίτερα στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ, ωστόσο, στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Στα βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βοριάδες και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία όμως και μέχρι το βράδυ οι νότιοι άνεμοι θα περιοριστούν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν βοριάδες, που πιθανώς πρόσκαιρα στα πελάγη να φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Συζήτησαν για θέματα του αεροδρομείου Αλευράς και Αερολιμενάρχης Καλαμάτας

Την 20η-12-2011 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά με τον Αερολιμενάρχη κ. Δημήτρη Μανδηλάρη και υπηρεσιακούς παράγοντες αρμόδιους για τεχνικά θέματα.
Στα προς συζήτηση θέματα ήταν:

1. Η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκύψει στον αύλειο χώρο του κρατικού αερολιμένα. Ζητήθηκε η συνδρομή της Π.Ε. Μεσσηνίας με μηχανήματα προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.

2. Η πορεία υλοποίησης της αναβάθμισης – εκσυγχρονισμού του Αερολιμένα, προϋπολογισμού 2 εκ. € περίπου. Υπήρξε ενημέρωση για την συνταχθείσα μελέτη που συντάχθηκε από την Υ.Π.Α. και περιλαμβάνει: επέκταση χώρου με ενσωμάτωση χώρου ανατολικής βεράντας, υπόστεγα, ανακατασκευή αίθουσας αναμονής, νέα καταστήματα, αίθουσα ιατρείου, μεταφορά “τσέκιγκ” σε άλλο χώρο, περίφραξη εισόδου, κυκλικός ιμάντας πίστας κ.λ.π.

3. Η οριστική επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται περιμετρικά του Αερολιμένα από κανάλια, με κατασκευή αποστραγγιστικών έργων. Εξετάστηκε η δυνατότητα της ολοκληρωμένης παρέμβασης μέσα από την επικείμενη εργολαβία κατασκευής του κόμβου Αεροδρομίου.

Αύριο 22 Δεκεμβρίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς στις 11.00 θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για τις χριστουγεννιάτικες ευχές.

Αύριο 22 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12.30 ο Αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς στην αίθουσα «ΠΑΝ. ΦΩΤΕΑΣ», στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου θα απευθύνει χριστουγεννιάτικο μήνυμα στους Μεσσήνιους πολίτες.

Παραβίασαν το Ταχυδρομείο χθες στα Φιλιατρά. Τράπηκαν σε φυγή από το συναγερμό

Το Ταχυδρομείο Φιλιατρών παραβίασαν χθες τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες, αφαιρώντας από συρτάρι υπαλλήλου 300 ευρώ, ποσό που της ανήκε. Ο συναγερμός που χτύπησε, ωστόσο, έκανε τους δράστες να τραπούν σε φυγή, πριν προλάβουν να «χτυπήσουν» το χρηματοκιβώτιο ή θυρίδες πελατών.
Οι δράστες εισήλθαν στο χώρο του καταστήματος των ΕΛΤΑ, στον πεζόδρομο των Φιλιατρών, λίγο πριν από τις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής - ξημερώματα Δευτέρας, αφού παραβίασαν ανασφάλιστο, μερικώς, παράθυρο στο πίσω μέρος.

Με το που έγινε η παραβίαση, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός που διαθέτει το κατάστημα και απευθείας ενημερώθηκε το Α.Τ. Φιλιατρών. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό, αλλά οι δράστες είχαν τραπεί σε φυγή.

Πάντως, όπως διαπιστώθηκε, πριν φύγουν επιχείρησαν ..........

να «πειράξουν» τον πίνακα, προκαλώντας του φθορές, αλλά δεν κατάφεραν να κλείσουν το συναγερμό.
Η λεία τους είναι χρηματικό ποσό υπαλλήλου, η οποία είχε αφήσει χρήματά της στο συρτάρι της από την Παρασκευή. Χθες, το κατάστημα δε λειτούργησε.
Προανάκριση και έρευνες για στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών διενεργεί το Α.Τ. Φιλιατρών.

Η παραβίαση του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Φιλιατρά έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο διαρρήξεων και κλοπών που σημειώνονται στην περιοχή, με την εγκληματικότητα και τις παραβατικές συμπεριφορές να έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και την ανασφάλεια των πολιτών διαρκώς να μεγαλώνει. Η κατάσταση, σε όλη την έκταση του Δήμου Τριφυλίας, είναι πλέον ανεξέλεγκτη και περισσότερο από τραγική, και ουδείς μπορεί να προβλέψει πού θα φτάσει.

Όπως έχουμε επισημάνει ξανά στο «Θ», οι πολίτες, δικαίως, ζητούν περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση. Ζητούν την παρουσία της Αστυνομίας σε πόλεις και χωριά. Αυτό, όμως, σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές, δεν μπορεί να γίνει στον επιθυμητό βαθμό, αφού υπάρχει τεράστια έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα και, όπως τονίζουν, προσπαθούν με τις όποιες δυνατότητες διαθέτουν να ανταποκριθούν καλύτερα στα αυξημένα καθήκοντά τους. Κάτι πρέπει να γίνει, πάντως. Άμεσα.

Θάρρος

Σε αναμμένα κάρβουνα οι αγρότες Σε αναζήτηση χρημάτων για επιδοτήσεις

Στάλθηκαν στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, οι καταστάσεις για την ενιαία ενίσχυση, που αφορούν στην εξόφληση του υπόλοιπου 50% της επιδότησης.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες ο κ. Αλευράς, οι καταστάσεις εστάλησαν την Παρασκευή και «αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα, ενώ στόχος και πίεση του υπουργού κ. Σκανδαλίδη, είναι να πληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα οι αγρότες.

Είμαστε όλοι σε δύσκολη οικονομική συγκυρία, και ........

μπορώ να πω υπεύθυνα, ότι, επειδή στις 5 Γενάρη θα καταβληθεί στην ΑΤΕ το ποσό της προκαταβολής της πρώτης δόσης στους αγρότες, είναι σίγουρο ότι αυτή η ημερομηνία είναι και καταληκτική για τη δεύτερη δόση. Πιστεύω, όμως, ότι θα βρεθούν χρήματα και οι αγρότες θα πληρωθούν πριν τα Χριστούγεννα».

ΕΑΣ και Αγροτική

Από την πλευρά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, ο διευθυντής Επιδοτήσεων Κώστας Πέτροβας μας είπε χθες: «Σήμερα είδα στον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι δόθηκε εντολή πληρωμής προς την Τράπεζα. Δεν ξέρω παραπέρα τι γίνεται, που κολλάει το θέμα, πάντως όλος ο μηχανισμός είναι έτοιμος για πληρωμή».

Από το κεντρικό κατάστημα Καλαμάτας της Αγροτικής Τράπεζας, η Βασιλική Μπρέγιαννη, η οποία εκτελεί χρέη διευθυντή, πρόσθεσε: «Δεν έχουμε τίποτα ακόμη. Επισήμως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα γίνουν πληρωμές».

Θάρρος

« HIV / AIDS και τρόποι πρόληψης »

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας που τους απασχολούν πραγματοποίησε σήμερα 20-12-2011 εκδήλωση στο ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ με θέμα : "HIV/AIDS και τρόποι πρόληψης"

Συγκεκριμένα : Ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του συλλόγου Καθηγητών και του Διευθυντού Λυκείου κου Ευάγγελου Αντωνόπουλου για ενημέρωση των μαθητών του Λυκείου.
Κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ από την Αθήνα ............

συνοδευόμενο από τον Ιατρό Μικροβιολόγο – Επιδημιολόγο κο Βασάλο Κωνσταντίνο καθώς και από τις Προϊστάμενες Νοσηλεύτριες κα Αλεξοπούλου Σταματία, κα Πολυζωγοπούλου Θεοδώρα, την Κοινωνική Λειτουργό κα Μαγουλά Δήμητρα ανάπτυξαν με μεγάλη ενάργεια το θέμα, με προβολές, παραδείγματα και αναπτύχθηκε εξαντλητικός διάλογος.

Σημαντικό είναι ότι στην αίθουσα ήταν μόνο το κλιμάκιο ενημέρωσης και οι μαθητές !
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας η ενημέρωση έγινε και στους γονείς Συγχαίρουμε τη διεύθυνση του Σχολείου για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης.
Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει τον διάλογο με την κοινωνία και σε άλλα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, πιστό στο δόγμα : "Η καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας είναι η πρόληψη και η ενημέρωση".

Πάνος Ι. Μπόζος
Αναπληρωτής Διοικητής
Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας


#OpGreece: Νεό μήνυμα από τους Anonymous προς τους Έλληνες πολίτες.

Με νέο τους μήνυμα-γροθιά στο Ελληνικό κατεστημένο, μέλη των Anonymous υποστηρικτές του #OpGreece ενημερώνουν τους Έλληνες πολίτες για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα. Μέσω μηνύματος στο Twitter, όπως μας έχουν συνηθίσει τα μέλη της παγκοσμίου φήμης χακτιβιστικής ομάδας με την έντονη δραστηριότητα, με γνώμονα την ευαισθητοποίηση του κοινού παγκοσμίως, εκθέτουν ερωτήματα-διαπιστώσεις που πρέπει να βάλουν όλους μας σε σκέψεις.

Συγκεκριμένα στο μήνυμα τους ..........

αναφέρουν «Γειά σου Ελλάδα, σου θυμίζουν κάτι;

• 40% αύξηση των αυτοκτονιών
• 60% αύξηση της μετανάστευσης στο
εξωτερικό
• 18% επίσημη – 25% ανεπίσημη ανεργία
• Μισθοί και συντάξεις έγιναν φιλοδωρήματα
• Αντισυνταγματικά δάνεια και φόροι
• Πολιτικοί που ομολογούν την ανικανότητά τους αλλά δεν παραιτούνται
• Κυβέρνηση που δίνει λόγο μόνο στην τρόϊκα
• Κλέφτες πολιτικοί και το συνάφι τους ακόμα γυρνάνε ελεύθεροι
• Οι δημοκρατικές εκλογές τους φοβίζουν
• ‘Οποιος είναι απλήρωτος, διαφωνεί και απεργεί δαιμονοποιείται και καθυβρίζεται
• Το σχέδιό τους είναι: «διαίρει και βασίλευε»
• Τα μεγάλα ΜΜΕ παπαγαλίζουν την προπαγάνδα τους: «πλήρωνε, υποτάξου αλλιώς θα
έρθει η καταστροφή»
• Τα ΜΑΤ κερνάνε δακρυγόνα και ανοίγουνε κεφάλια
• Η αξιοπρέπεια κατέντησε άλλη μια λέξη στο κουρελόχαρτο που λέγεται Σύνταγμα
• Σου είπαν και εξακολουθούν να σου λένε ψέμματα
• Σου κλέβουνε το μέλλον
• Σου ξεπουλάνε την χώρα
• Ποδοπατούν την δημοκρατία
• Ποιές είναι οι κόκκινες γραμμές σου;
• Πάλι θα τους ψηφίσεις;
• Ακόμα να τους στείλεις στο διάολο;
Είμαστε οι Ανώνυμοι – Είσαστε οι Ανώνυμοι –
Δεν συγχωρούμε ποτέ – Δεν ξεχνάμε ποτέ –
Να μας περιμένετε
twitter: @AnonOpGreece , @AnonGr , @OPGreece – facebook: Anonymous – #OpGreece»

Τα αμίληκτα ερωτήματα που θέτουν τα μέλη του #OpGreece,AnonOpGreece και AnonGR μέσω αυτής τους της δήλωσης σίγουρα αποτελούν τροφή για σκέψη όλων μας, αναφορικά με την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.

Το μήνυμα τους εδώ

Οι ευχές που μας στέλνετε




Οι ευχές που μας στέλνετε




ΟΑΕΔ: Σήμερα δώρο και επίδομα στους ανέργους

Ουρές παρατηρούνται από νωρίς το πρωί στα καταστήματα του ΟΑΕΔ, καθώς σήμερα ο Οργανισμός θα καταβάλει στους επιδοτούμενους ανέργους το επίδομα Χριστουγέννων.

Επίσης σήμερα 21 Δεκεμβρίου, θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά από 21-12-2011 μέχρι και 01-01-2012.

Σήμερα 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί και το ..........

δώρο Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Τελευταία μέρα και για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Newsbomb

Αντίθετοι με τις αύξησης των τιμολογίων του ρεύματος τάσσεται η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Την αντίθεσή της στην αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος, που αναμένεται να ανακοινωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, εκφράζει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. Όπως τονίζουν οι συνδικαλιστές, οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν για ακόμη μια φορά τα «σπασμένα». Οι αυξήσεις που ζητά η Επιχειρήση δεν θα τελειώσουν εδώ, γιατί η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι αναπόφευκτη, επισημαίνει η ΓΕΝΟΠ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Οι καταναλωτές ως ............

εύκολα θύματα καλούνται πληρώσουν μία ακόμη δυσβάστακτη αύξηση (την 11η μέσα σε δύο χρόνια) εξαιτίας των απαράδεκτων και καταστροφικών αποφάσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ».

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση εγκρίνει τις αυξήσεις που ζητά η ΔΕΗ, σε λίγους μήνες η διοίκηση της επιχείρησης θα αναγκαστεί και πάλι να ζητήσει αυξήσεις «γιατί η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι αναπόφευκτη».

Το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, πρόκειται να λάβει την τελική απόφαση για το ποσοστό της αύξησης στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ΔΕΗ ζητά αύξηση της τάξης του 15%, ωστόσο η ΡΑΕ ενέκρινε ποσοστό αύξησης έως 12%.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα επιθυμούσε το ποσοστό αύξησης να είναι μονοψήφιο.

Σε κάθε περίπτωση, τα νέα τιμολόγια «φωτιά» θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2012.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.