Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τριφυλία: Μειωμένη η τουριστική κίνηση εν όψει Χριστουγέννων

Αρκετά μειωμένη, σε σχέση με πέρυσι, είναι η κίνηση εν όψει των Χριστουγέννων στα ξενοδοχεία της Τριφυλίας.

Δυστυχώς, οι κρατήσεις είναι πολύ λιγότερες από κάθε άλλη εορταστική περίοδο.
Τους περασμένους μήνες, πάντως, φάνηκε πως ίσως υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον και κίνηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά, παρά τις προσπάθειες των επαγγελματιών του χώρου, αυτό στην πράξη δεν επιβεβαιώθηκε, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, των «χαρατσιών» και του γενικότερου πολύ άσχημου κλίματος στην αγορά, την κοινωνία και την οικονομία.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά μας είπε η πρόεδρος της Ένωσης ..........

Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Γεωργία Χριστοδούλου, «πολύ φοβάμαι ότι «το πνεύμα των Χριστουγέννων» δε θα μας αγγίξει φέτος».

Μιλώντας στο «Θ» η κα Χριστοδούλου σημείωσε: «Παρ’ όλο που οι τιμές στα ξενοδοχεία τη γιορτινή αυτή περίοδο είναι πολύ χαμηλές και συνδυάζονται με ένα πολύ καλό επίπεδο υπηρεσιών, η τουριστική κίνηση είναι αρκετά μειωμένη και, μάλιστα, αγγίζει πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τα περσινά. Οι λόγοι γνωστοί. Οι φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά και η γενικότερη οικονομική κρίση, προσδίδουν ανασφάλεια στους Έλληνες, σε σημείο να βρίσκονται ακόμα εκτός κλίματος. Πολύ φοβάμαι ότι “το πνεύμα των Χριστουγέννων” δε θα μας αγγίξει φέτος. Το ότι οι αργίες των εορτών συνέπεσαν με Σαββατοκύριακο είναι άλλος ένας λόγος της ύφεσης. Οι πιο αισιόδοξοι, ίσως, περιμένουν να σημειωθούν κρατήσεις την τελευταία στιγμή, αλλά ακόμα και αυτές δε θα είναι ικανές να αλλάξουν το γενικότερο αρνητικό κλίμα.

Ο κόσμος του Τουρισμού βάλλεται πανταχόθεν, γι’ αυτό θα πρέπει να ληφθούν το συντομότερο μέτρα (από το κράτος αλλά και τους φορείς), όπως π.χ. μείωση του ΦΠΑ εστίασης, πάταξη γραφειοκρατίας, στοχευμένες δράσεις για τη Μεσσηνία!
Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης στην Τριφυλία, που σε λίγες μέρες θα συνέλθει για πρώτη φορά, πρέπει να δραστηριοποιηθεί με εντατικούς ρυθμούς όσον αφορά στην προσέλκυση επισκεπτών, αλλά και να συνεργαστεί άμεσα με τις αντίστοιχες των άλλων Δήμων. Η Μεσσηνία είναι ανερχόμενος προορισμός (χάρη στην ύπαρξη και τις ενέργειες της ΤΕΜΕΣ), γι’ αυτό και είμαι πολύ αισιόδοξη για το χρόνο που έρχεται.

Ας μην ξεχνάμε ότι σε γενικές γραμμές η τουριστική κίνηση στην Τριφυλία, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα και πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και την ερχόμενη αντίστοιχη περίοδο. Σκοπός, όμως, είναι να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο. Η προβολή της Costa Navarino, οι ολοένα αυξανόμενες κλίνες στην περιοχή, η καλυτέρευση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, σε συνδυασμό με ελκυστικά πακέτα και προσφορές, πρέπει να αποτελέσουν τα εχέγγυα για καλύτερο μέλλον.

Αν βοηθήσει η Πολιτεία με μια πιο ευνοϊκή φορολογία και διευκολύνσεις ως προς τη γραφειοκρατία και τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρηματιών στις τράπεζες, αλλά και στο ίδιο το κράτος, όλα θα πάνε καλά!».

Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΗΞΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΑΡΜΥΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΑΝ ΗΓΕΤΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΠΟ ΚΑΦΕ ΜΕΧΡΙ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ. ΠΟΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
    ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.