Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κόκκινη κάρτα στη φοροκάρτα από φορολογούμενους

Κόκκινη κάρτα στη φοροκάρτα έχουν δείξει οι φορολογούμενοι μετά την καθήλωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ και κυρίως μετά την κατάργηση της έκπτωσης φόρου 10% που έδινε μέχρι πέρυσι η συλλογή περισσοτέρων από τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι από τον Οκτώβριο μέχρι σήμεραμόλις 30.693 φορολογούμενοι ή λιγότερο από το 0,5% του συνόλου των περίπου 8 εκατομμυρίων φορολογουμένων, έχουν ενεργοποιήσει κάρτες αποδείξεων.

Υπάρχουν και ορισμένοι που ενεργοποίησαν .........

περισσότερες από μία φοροκάρτες με αποτέλεσμα οι ενεργές κάρτες αποδείξεων να φτάνουν σήμερα τις 37.481.

Εντυπωσιακότερα είναι τα στοιχεία που δείχνουν πόσο χρησιμοποιούνται. Στην ειδική εφαρμογή που έχει αναπτύξει η ΓΓΠΣ έχουν καταγραφεί 1.300 συναλλαγές, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμα και αυτοί που τις προμηθεύτηκαν δεν τις χρησιμοποιούν.

Εδώ έρχεται να προστεθεί η παράμετρος της δυνατότητας χρήσης της φοροκάρτας καθώς μόλις μία στις δύο επιχειρήσεις που διαθέτουν μηχανήματα POS (για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες) μπορούν να υποστηρίξουν και τις φοροκάρτες.

Παρά την παταγώδη αποτυχία του μέτρου, αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν το βάζουν… κάτω και σχεδιάζουν επικοινωνιακή καμπάνια για να γίνει η φοροκάρτα μέρος της ζωής μας.

Market Beast

ΣΧΟΛΙΟ
Κοινώς υπουργέ την φοροκάρτα σου ο κόσμος την έγραψε κανονικά και με τον νόμο εκεί που δεν πιάνει μελάνι....
Πως λέμε πάρτο Λίζα και κάντο κορνίζα..... Κάπως έτσι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.