Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Γιάννης Πλούταρχος - Το φωνάζω.

Το απόλυτο τραγούδι του Γιάννη Πλούταρχου το οποίο έχει ήδη γίνει τρελή επιτυχία.
και φυσικά αναμένεται να γίνει "Ο" χαμός στις 3 Ιουλίου που θα είναι Καλαμάτα.

Ακούστε την κομματάρα που τραγουδάει ο άνθρωπος.





ΕΡΑΝΗ: Αρχισε το ξεκαθάρισμα στο έμψυχο δυναμικό

Το ξεκαθάρισμα στο υπάρχον δυναμικό της Εράνης ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες, με την αποχώρηση 4 ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα αποδεσμεύτηκαν οι: Μάρκος Ζώκος, Αλέξανδρος Τσώνης, Γιώργος Χατζηπαναγιώτης και Παναγιώτης Αποστολόπουλος.
Ο τελευταίος φεύγει από την ομάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στην Αθήνα.
Από εκεί και πέρα εντός των ημερών θα κλείσει και το θέμα με το Θεόδωρο Ανεστόπουλο, ο οποίος θα αποδεσμευτεί, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η υπόθεση με το Σπύρο Πιχιγιόνι, αν θα συνεχίσει στην ομάδα ή θα αποχωρήσει.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους παίκτες που στελεχώνουν το υπάρχον υλικό έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει ποιοί θα μείνουν και ποιοί θα αποτελέσουν παρελθόν.

Παραμένει ο κορμός .........


Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε, όπως αναφέρουμε παραπάνω, το ξεκαθάρισμα στο έμψυχο δυναμικό, όμως ο βασικός κορμός της ομάδας θα παραμείνει ίδιος.
Στους παίκτες που θα μείνουν θα προστεθούν τα μεταγραφικά αποκτήματα, που όπως λένε στα Φιλιατρά πρόκειται για πολύ καλές προσθήκες, οι οποίοι θα βοηθήσουν σημαντικά να μπορέσει η ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της.
Βέβαια θα δοθεί μεγάλο βάρος στην αξιοποίηση ποδοσφαιριστών από την περιοχή των Φιλιατρών.

Τα μεταγραφικά

Στο μεταγραφικό παζάρι η διοίκηση έχει κινηθεί μυστικά και έχει καταφέρει να μιλήσει με αρκετούς παίκτες που αποτελούν στόχους και σύντομα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.
Για την ώρα πάντως κανείς δε θέλει να πει κάτι. Αλλά αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι πως θα γίνουν μεταγραφές σε όλες τις θέσεις με καλούς παίκτες οι οποίοι να είναι παράλληλα και καλοί χαρακτήρες.
Παράλληλα θα προωθηθούν και νεαροί παίκτες από τη Νίκη Πλάτης στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στα δύο σωματεία.

Παιδικό η Νίκη Πλάτης

Μιας και ο λόγος για τη Νίκη Πλάτης αποφασίστηκε τη νέα αγωνιστική περίοδο να υπάρχει μια αλλαγή σε ότι αφορά τα τμήματα υποδομής της, αλλά και σε αυτά της Εράνης.
Συγκεκριμένα τη νέα περίοδο η Εράνη θα δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα προπαίδων και τζούνιορ και η Νίκη στο παδικό πρωτάθλημα.
Με αυτή την κίνηση θα ωφεληθούν οι νεαροί παίκτες που θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται και στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής και να μαζεύουν εμπειρίες, που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον, αλλά και για να διεκδικήσουν μια θέση στο ρόστερ της Εράνης.

Πιο νωρίς στα Φιλιατρά

Ο νέος προπονητής της Εράνης Πατρίκ Ενγκεμά θα βρίσκεται στα Φιλιατρά 15 ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, όπως έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση.
Σε αυτό το διάστημα θα έχει συναντήσεις με τους παράγοντες της ομάδας και θα δουλέψουν για να ρυθμίσουν όλες τις λεπτομέρειες ενόψει της προετοιμασίας, αλλά και γενικότερα για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.
«Εκτιμήσαμε τη δουλειά του» Ο παράγοντας της Εράνης Παναγιώτης Σταθόπουλος σε σχετική ερώτησή μας γιατί επέλεξε ο Φιλιατρινός σύλλογος να προσλάβει στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας τον Καμερουνέζο Πατρίκ Ενγκεμά, απάντησε: «Στόχος μας ήταν να έχουμε έναν προπονητή που να ενδιαφέρεται για τη δουλειά του. Δηλαδή να έχει χρόνο να ασχοληθεί με την ομάδα.
Εκτιμήσαμε τη δουλειά του συγκεκριμένου ανθρώπου στο Καταστάρι.
Τον παρακολουθήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως και άλλους 2-3 προπονητές και καταλήξαμε στον κ. Ενγκεμά».

Ευχαριστώ από Τσώνη

Ενας από τους παίκτες που αποτελούν παρελθόν για την Εράνη, είναι και ο 16χρονος μέσος Αλέξανδρος Τσώνης.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε καλή παρουσία στην ομάδα, όμως στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στην κνήμη και έχασε αρκετά ματς στο β’ γύρο.
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συνεργασίας του με το Φιλιατρινό σύλλογο, ο 16χρονος μέσος, μιλώντας στην “Ε” προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές της Εράνης για τη συνεργασία που είχαμε τη φετινή χρονιά.
Πρώτα από όλα, τους ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έδειξαν στο σοβαρό τραυματισμό μου.

Είχα μια καλή χρονιά μέχρι τη στιγμή που τραυματίστηκα. Με όλους στην ομάδα δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Φεύγω με καλές αναμνήσεις απ’ όλους. Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά στην Εράνη και να επιτευχθούν οι στόχοι της».

Πηγή: Ελευθερία

Τα παίρνει όλα πάνω του για την “φυτεία” στη Φλεσσιάδα

Ολη την ευθύνη πάνω του φαίνεται να παίρνει ο 29χρονος από τη Χώρα που συνελήφθη προχθές το απόγευμα να καλλιεργεί φυτεία με 395 χασισόδεντρα στη Φλεσσιάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μιλώντας σε αστυνομικούς παραδέχεται την πράξη του αλλά όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις- δε φαίνεται διατεθειμένος να αποκαλύψει πιθανούς συνεργάτες του.

Ο 29χρονος συνελήφθη προχθές το απόγευμα την ώρα που πότιζε την καλά κρυμμένη φυτεία, σε απόsταση γύρω στα 300 μέτρα από το χωριό, σε δύσβατη περιοχή, αλλά με όλες τις... προϋποθέσεις για να έχει μια πολύ καλή σοδειά.
Η υγρασία, η καλή οργάνωση και το πυκνό φύλλωμα των ........
αγριοβελανιδιών που έκρυβαν τα δενδρύλλια από τα αδιάκριτα βλέμματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, μπορούσαν να δώσουν ύψος μέχρι και 4 μέτρων στα δέντρα, με μια πολύ καλή συγκομιδή που θα απέδιδε αρκετές χιλιάδες ευρώ έσοδα.

Ο νεαρός, που “έπαιξε κι έχασε” έρχεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για πρώτη φορά, καθώς δεν έχει απασχολήσει πάλι τις αρχές.
Οι έρευνες πάντως της αστυνομίας αναφορικά με την εμπλοκή και άλλων δραστών στη συγκεκριμένη καλλιέργεια συνεχίζονται.
Εχουν συγκεντρωθεί τα ευρήματα από τη δασική έκταση στην οποία είχε στηθεί η καλά οργανωμένη καλλιέργεια και η Σήμανση έχει πάρει δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία εξετάζονται.

Πηγή: Ελευθερία

ΔΕΗ: Δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρησης των ενδείξεων μετρητή κατανάλωσης από τους πελάτες

Δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τους ίδιους τους πελάτες θα παρέχει η ΔΕΗ, σε πρώτη φάση πιλοτικά στους νομούς Μαγνησίας και Λέσβου.
Έτσι, όλοι οι λογαριασμοί θα είναι εκκαθαριστικοί και δεν θα εκδίδονται λογαριασμοί έναντι, για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.

Η υπηρεσία θα παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας στη διεύθυνση www.dei.gr οι καταναλωτές μπορούν να βρουν ακόμη: ........


Ημερήσιο δελτίο προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος για όλη την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βλέπουν για την περιοχή που μένουν ή εργάζονται αν έχει προγραμματισθεί για τις επόμενες ημέρες διακοπή ρεύματος (λόγω τεχνικών εργασιών αναβάθμισης, συντήρησης επέκτασης κ.α., των δικτύων).
Οι προγραμματισμένες διακοπές καταχωρούνται τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πραγματοποίησή τους.

Πληροφόρηση για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) μέσω ενός ηχητικού μηνύματος που απευθύνεται σε όσους έχουν προβλήματα όρασης.

Εξειδικευμένη πληροφόρηση ανά κατηγορία πελατών (οικιακοί, εμπορικοί, βιομηχανικοί κ.α.).

Έντυπα αιτήσεων, δηλώσεων, συμβολαίων που χρειάζεται ο πελάτης για να υποβάλει οποιοδήποτε αίτημά του στις υπηρεσίες της ΔΕΗ.

ΔΕΗ – Αλλάζουν τα έντυπα των λογαριασμών σε δύο μήνες

Αλλαγές στη δομή των τιμολογίων του ηλεκτρικού ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ.Π.Αθανασόπουλος σήμερα, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει θέμα επιβάρυνσης των καταναλωτών.

Στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κ.Χατζηδάκης απηύθυνε πρόσκληση προς την εταιρία αλλά και τους ιδιώτες επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανήγγειλε τροποποιήσεις στο ........

έντυπο του λογαριασμού κατανάλωσης, ώστε να εμφανίζονται ξεχωριστά οι ανταγωνιστικές και μονοπωλιακές χρεώσεις αλλά και περιορισμό του πλήθους των τιμολογίων που εφαρμόζονται σήμερα στις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών.

Ειδικότερα, ως προς τα έντυπα των λογαριασμών οι αλλαγές προβλέπεται να εφαρμοσθούν σε δύο μήνες περίπου και συνίστανται στο ότι θα εμφανίζονται ξεχωριστά οι χρεώσεις για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (μονοπωλιακές χρεώσεις) από το κόστος παραγωγής και το περιθώριο εμπορίας (ανταγωνιστικές). Οι μονοπωλιακές χρεώσεις θα είναι κοινές για όλες τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης, ενώ οι ανταγωνιστικές θα είναι το πεδίο στο οποίο θα ανταγωνίζονται οι επιχειρήσεις.

Οι αλλαγές έγιναν εφικτές μετά την υπογραφή, από τον υπουργό Ανάπτυξης, των αποφάσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας του 2008 και για τα τέλη χρεώσεως, μεταφοράς και διανομής στις αρχές της εβδομάδας.

Μιλώντας στη συνέλευση ο κ.Χατζηδάκης τόνισε ότι «καθώς η πίτα στον τομέα της παραγωγής ενέργειας αυξάνεται, εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις από όλες τις πλευρές. Από τη ΔΕΗ, με το επενδυτικό της πρόγραμμα, αλλά και από ιδιώτες επενδυτές. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, στηρίζει συνεργασίες της ΔΕΗ με ιδιώτες επενδυτές, όπως και τις πρωτοβουλίες της επιχείρησης για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων σε συνεργασία με ελληνικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις».

«Τα λόγια, σημείωσε ο κ.Χατζηδάκης, ιστορικά ποτέ δεν έλειψαν από αυτό τον τόπο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι έργα. Αυτό ισχύει για όλους μας, ισχύει βέβαια και για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας, φυσικά και τις δημόσιες».

Για ανοιχτές πληγές της ΔΕΗ και στημένο παιχνίδι στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ.Ν.Φωτόπουλος ο οποίος τόνισε ότι η βελτίωση της κερδοφορίας της ΔΕΗ κατά το πρώτο τρίμηνο οφείλεται σε συγκυριακούς παράγοντες, όπως η μείωση των τιμών του πετρελαίου, οι αυξημένες βροχοπτώσεις που γέμισαν τους ταμιευτήρες των υδροηλεκτρικών και η μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΕΗ οι πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρώτο πεντάμηνο μειώθηκαν κατά 3,5 % σε σχέση με πέρυσι, λόγω της κρίσης ενώ οι βιομηχανίες στο ίδιο διάστημα περιόρισαν την κατανάλωση ρεύματος κατά 15,8 %.

Επιδότηση ΕΟΜΜΕΧ: Πως θα υποβάλουν πρόταση οι νέοι και οι γυναίκες

Έως και τις 14 Σεπτεμβρίου θα τρέχει η προθεσμία υποβολής των φακέλων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων από νέους ηλικιακά και γυναίκες επιχειρηματίες σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να υποβάλουν, μέσω Διαδικτύου και μόνο, τις προτάσεις τους αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ), Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων και Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Γυναικών, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρηματικές δραστηριότητες του τομέα της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών, του τουρισμού, και της ανακύκλωσης- περιορισμού της ρύπανσης.

Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα .......

προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ μπορούν να μετάσχουν γυναίκες που γεννήθηκαν από 1/1/1954 έως και 31/12/1991.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα για τη νεανική επιχειρηματικότητα έχουν νέοι και νέες που γεννήθηκαν από 1/1/1970 μέχρι και 31/12/1991.

Για τη συμμετοχή και στα δύο προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1/1/2008 έως και την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος (4/3/2009). Η επιχορήγηση των προτάσεων που θα επιλεγούν θα ανέλθει στο 50% του συνολικού εγκεκριμένου προυπολογισμού (60% σε νησιά κάτω των 5.000 κατοίκων και σε πυρόπληκτες των Νομών Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Εύβοιας, περιοχή Αιγιαλείας και επιλεγμένες περιοχές των νομών Κεφαλληνίας και Μαγνησίας που έχουν χαρακτηρισθεί ως πυρόπληκτες).

Ο συνολικός επιχορηγούμενος προυπολογισμός της πρότασης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις του τομέα της μεταποίησης και του τομέα της ανακύκλωσης/ περιορισμού ρύπανσης, τα 100.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και τουρισμού και τα 80.000 ευρώ για τις εμπορικές επιχειρήσεις με κατώτατο όριο για όλες τις περιπτώσεις τα 30.000 ευρώ.

Υποβολή προτάσεων

Για την ηλεκτρονική υποβολή κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφθεί τον δικτυακό τόπο του προγράμματος και να λάβει αναλυτική ενημέρωση και οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της Πρότασής του.

Ως προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 24η ώρα της ημέρας που ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής (14/09/2009). Μετά τη λήξη της ημερομηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων που ορίζεται στην προκήρυξη του Προγράμματος δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή προτάσεων.

Ο Φάκελος των Δικαιολογητικών Συμμετοχής αποστέλλεται μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε., Ξενίας 16, 115 28 Αθήνα το αργότερο σε δέκα ημέρες (ημερολογιακές) μετά την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Ο Φάκελος θα φέρει εξωτερικά την ακόλουθη ένδειξη: ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ» ή «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ», Κωδικός Πρότασης: «......................»)

Σημειώνεται πως ο κωδικός πρότασης είναι αυτός που θα δοθεί κατά την ηλεκτρονική παραλαβή του Εντύπου Υποβολής.

Η σφραγίδα της συστημένης επιστολής πρέπει να είναι ευδιάκριτη και η απόδειξη αποστολής από το ταχυδρομείο θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο εμπρόθεσμης αποστολής.

Δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά τα οποία θα περιλαμβάνει ο φάκελος υποβολής της πρότασης είναι τα εξής:

Για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο:

- Αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) ή/και αντίστοιχο εκκαθαριστικό του οικονομικού έτους 2009 (χρήση 2008), ή αντίστοιχη επικυρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, ή βεβαίωση της ΔΟΥ ότι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης.

- Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν έχει υποχρέωση σε φορολογική δήλωση, τα παραπάνω αντικαθίσταται με σχετική βεβαίωση από την Εφορία.

- Φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας κάθε συμμετέχοντος δικαιούχου (φυσικό πρόσωπο).

- Βεβαιώσεις για τα προσόντα των υποψήφιων επιχειρηματιών. Γίνονται δεκτά ένσημα ή βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα, πτυχία σπουδών, βεβαιώσεις επιμόρφωσης- κατάρτισης, φορολογικές δηλώσεις οικογενειακής επιχείρησης (στις περιπτώσεις απασχόλησης σε οικογενειακή επιχείρηση), ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, συμπεριλαμβανομένης και επικυρωμένης Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/86 του ενδιαφερόμενου για την εμπειρία του.

- Τα δικαιολογητικά μαζί με το έντυπο υποβολήςαίτηση συμμετοχής της πρότασης (επιχειρηματικό σχέδιο) αποστέλλονται ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, μαζί με την έντυπη μορφή της πρότασης στη διεύθυνση ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε., Ξενίας 16, 115 28 Αθήνα εντός των παραπάνω προθεσμιών. Οι ενδιαφερόμενοι θα αποστέλλουν έναν πρωτότυπο φάκελο υποψηφιότητας και υποχρεωτικά θα υποβάλλουν με μέσο ψηφιακής καταγραφής και το συμπληρωμένο έντυπο σε ηλεκτρονική μορφή.

Η μη αποστολή των απαραιτήτων δικαιολογητικών εντός της ορισθείσης προθεσμίας, καθώς και η αναληθής αντιστοιχία δηλωθέντων και προσκομισθέντων στοιχείων αποτελούν λόγο οριστικής απόρριψης της πρότασης.

Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών από την ημερομηνία υπαγωγής, Με τον φάκελο υποβολής της πρότασης αποστέλλεται στην ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 το Ν. 1599/86 (μία για κάθε ένα φυσικό πρόσωπο που συμμετέχει στην πρόταση), στην οποία θα αναφέρεται ότι:

- Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην πρόταση είναι πλήρη, ακριβή και αληθή.

- Ο υποψήφιος δεν ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 έως την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος.

- Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο ή μέρος του δεν θα χρηματοδοτηθεί από άλλο πρόγραμμα.

- Δεν συμμετέχει σε άλλη πρόταση του εν λόγω προγράμματος.

- Αποδέχεται τη διασταύρωση των στοιχείων που δηλώνονται από το πληροφοριακό σύστημα ΤΑΧΙS και τα συστήματα των ασφαλιστικών οργανισμών. - Δηλώνει μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω της οποίας αποδέχεται ότι τα μηνύματα που θα αποστέλλονται προς την ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. και το e-mail:gynaikeia@eommex. grή neaniki@eommex. grκαι όσα λαμβάνονται από αυτήν θα επέχουν θέση επίσημων εγγράφων.

Διευκρινίσεις

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον κανονισμό των προγραμμάτων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, το περιεχόμενο του Εντύπου Ηλεκτρονικής Υποβολής κ.ά. οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν από (08.00 έως και 14.30) με τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ: 210-7491.142,210-7491.242, 210-7491.157, 210-7491.151, 210-7491.204, 210-7491.234, 210-7491.313, 210-7491.380, 210-7491.381, 210-7491.186, 210-7491.255 και 210-7491.112.

Απογράφονται όλα τα αγροτικά μηχανήματα με απόφαση Κιλτίδη

Τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ενσωματώνει και για τα αγροτικά μηχανήματα η υπουργική απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Κιλτίδη, η οποία προβλέπει την απογραφή όλων των οχημάτων και παρελκομένων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται σε αγροτοκτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την απόφαση, η κυκλοφορία του αγροτικού µηχανήµατος στους δρόµους και η λειτουργία του στους χώρους εργασίας προϋποθέτει την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας του από την αρµόδια αρχή η οποία συνοδεύει το µηχάνηµα σε κάθε κίνησή του (Άρθρα 87, 88, 89, 90 97 του ΚΟΚ, ν. 2696/Α΄/1999 Φ.Ε.Κ. 57/Α΄/1999).

Με την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας γίνεται συγχρόνως και η απογραφή του .........

µηχανήµατος και η χορήγηση των κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας για την αναγνώρισή του κατά την κίνηση του στους δρόµους και τη χρήση του στους τόπους εργασίας.

Η απογραφή του αγροτικού µηχανήµατος γίνεται από την αρµόδια αρχή του τόπου που βρίσκεται η αγροτική εκµετάλλευση ή η αγροτική επιχείρηση ή η κατοικία του ασκούντος το αγροτικό επάγγελµα και κατόχου του µηχανήµατος.

Αναλυτικά η απόφαση Κιλτίδη για την Απογραφή αγροτικών μηχανημάτων

Πηγή: Agronews.gr

Δωρεάν εισιτήρια για το Θέατρο από τον ΟΓΑ, από την Δευτέρα 29 Ιουνίου

Με στόχο την ενίσχυση των ψυχαγωγικών, κοινωνικών και πολιτιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, ο ΟΓΑ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των δράσεων της «Αγροτικής Εστίας», θα εφαρμόσει για την φετινή θερινή περίοδο 2009 και χειμερινή περίοδο 2009-2010 το πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) χωρίς κλήρωση, αίτηση ή οικονομική συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος (συνολικής δαπάνης για τον ΟΓΑ (1.360.000 €) απευθύνεται σε 80.000 ασφαλισμένους, συνταξιούχους του Οργανισμού καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη.

Για τους δικαιούχους των προγραμμάτων, η διανομή δελτίων θεάματος θα ξεκινήσει από .......

τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009 και θα συνεχιστεί μέχρις εξαντλήσεως τους.

Για πρώτη φορά τα Δελτία Θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) που θα διανεμηθούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θερινή περίοδο 2009 ή για τη χειμερινή περίοδο 2009-2010.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος μαζί με τον κατάλογο των συμβεβλημένων θεάτρων, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) όλης της χώρας, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους που θα δοθούν σε πόλεις των νομών της χώρας κατά τη θερινή θεατρική περίοδο 2009 και τη χειμερινή 2009-2010.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος είναι:

1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ

3. Οι έμμεσα ασφαλισμένοι του ΟΓΑ (σύζυγοι και παιδιά)

4. Επιζώντες (χήρες-ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Τα Δελτία Θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) και ο Κατάλογος των Συμβεβλημένων Θεάτρων θα διανέμονται από όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) της χώρας, στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα του τόπου διαμονής τους, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κατά την προσέλευσή τους οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

* Βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ (ατομικό και των προστατευόμενων μελών τους)

* Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόδειξη καταβολής εισφορών ασφαλισμένου

* Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Επίσης ο ΟΓΑ, μέσω των προγραμμάτων δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου της «Αγροτικής Εστίας», θα διαθέτει εισιτήρια και για παιδικές σκηνές.

Michael Jackson - Billie Jean

Κλείνουμε το αφιέρωμα μας στον τεράστιο Michael Jackson με το video Clip του τραγουδιού Billie Jean.





Michael Jackson - Black Or White

Η απόλυτη επιτυχία του Βασιλιά της POP.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Michael Jackson. Ας είναι ελαφρύ το χώμα.




Michael Jackson - Smooth Criminal





Michael Jackson dies at 50

Entertainer Michael Jackson has died after being taken to a hospital on Thursday after suffering cardiac arrest, according to multiple reports including the Los Angeles Times and the Associated Press. CNN has not confirmed his death.

Jackson, 50, had been in a coma at the hospital, sources told CNN.

Brian Oxman, a Jackson family attorney, said he was told by brother Randy Jackson that Michael Jackson collapsed at his home in west Los Angeles Thursday morning.

Family members were told of the situation and were either at the hospital or en route, Oxman said.

Fire Capt. Steve Ruda told CNN a 911 call came in from a west Los Angeles residence at 12:21 p.m.

Ruda said Jackson was treated and transferred to the UCLA Medical Center.

Asked specifics of the patient's condition, he said he could not discuss them because of ..........

federal privacy laws.

The music icon from Gary, Indiana, is known as the "King of Pop."

Jackson is the seventh of nine children in a well-known musical family.

At the medical center, every entrance to the emergency room was blocked by security guards. Even hospital staffers were not permitted to enter. A few people stood inside the waiting area, some of them crying.

Πηγή: CNN

Πέθανε ο Michael Jackson

Στο νοσοκομείο του Los Angeles, με καρδιακή προσβολή, οδηγήθηκε, πριν από λίγη ώρα, ο Michael Jackson, όπου και άφησε τη τελευταία πνοή του.
Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν βασιλιάς της pop μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο πατέρας του, που τον επισκέφτηκε επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εξελίσσεται καλά.
Τελικά, ο πολυσυζητημένος σταρ απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς.Ο βασιλιάς της pop, έφυγα πρόωρα, σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Ο Michael Jackson, αυτή την περίοδο βρισκόταν σε πρόβες, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά αποχαιρετιστήριων συναυλιών, οι οποίες αναμένονταν ως το πλέον φαντασμαγορικό γεγονός.
Ο διάσημος star ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, του Michael Joseph Jackson, της Paris Michael Katherine Jackson και του Prince "Blanket" Michael Jackson II.

Η βιογραφία του ..........


Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία το 1971. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987). Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.
Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records. Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων. Είναι ευρέως γνωστός ως «Βασιλιάς της Ποπ».
Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90, η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα μια δικαστική διαμάχη βάσει κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών, η οποία οδήγησε τελικά σε αθώωσή του το 2005.

Πηγή: Hellenic Business

Ψηφίστε για τα μάρμαρα του Παρθενώνα στη δημοσκόπηση του Guardian - H συντριπτική πλειονότητα λέει "ναι" στην επιστροφή τους στην Ελλάδα

Υπό τον τίτλο "Is it time to return the Parthenon Marbles?" = [Είναι καιρός να επιστρέψουν (στην Ελλάδα δηλαδή) τα μάρμαρα του Παρθενώνα] η Βρετανική εφημερίδα "Guardian" ξεκίνησε σήμερα μια δημοσκόπηση η οποία λήγει σε τέσσερις μέρες και αφορά στην επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

ΤΑ αποτελέσματα έως αυτήν την ώρα (26/6/2009 ώρα 00:19):
Ναι: 97.7%
Όχι: 2.3%

H ψηφοφορία κλείνει σε 4 ημέρες. ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ.

Δείτε περισσότερα και ψηφίστε:

www.guardian.co.uk/culture/poll/2009/jun/24/elgin-marbles