Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Αγαπητοί αναγνώστες.
Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε στην blogoσφαιρα το Φιλιατρά News ήθελε και είχε ανεργοποιημένη την δυνατότητα να αφήνονται και ανώνυμα σχόλια.

Δυστυχώς κάποιοι δεν ήθελαν να έχουν την δυνατότητα και εκμεταλευόμενοι την δυνατότητα αυτή έγραφαν το όποιο κόμπλεξ που τους έβγαινε, έτσι όπως τους έβγαινε. Άλλοτε με ύβρεις, άλλοτε με διάφορες αηδίες.

Απο σήμερα η δυνατότητα των ανώνυμων σχολίων κόβεται και .......

στο εξής ότι σχόλια υπάρχουν, θα γίνονται ΜΟΝΟ με λογαριασμό υπό σύνδεση.
Το καθεστώς αυτό θα ισχύει από εδώ και πέρα.
Για να δούμε πόσο τσάμπα μάγκες είναι ορισμένοι...... ανώνυμοι.
Προτιμώ 1.000 φορές να έχω τέσσερις ή πέντε σχολιαστές, παρά 10 ή 15 ή 20 σχολιαστές που βγάζουν και εμπάθεια.

Επίσκεψη Οδυσσέα Βουδούρη στο επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στις 12.00π.μ. στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για το Ν. Μεσσηνίας κ. Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Γ. Καραμπάτο παρέλαβε το σχετικό Υπόμνημα με τις θέσεις του Επιμελητηρίου και αντάλλαξε απόψεις για τα προβλήματα της Μεσσηνίας.
Επίσης ενημερώθηκε για τα προβλήματα ρευστότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και την έξαρση του παραεμπορίου σ’ όλο το νομό.

Εν συνεχεία στις 13.00 το μεσημέρι .......

πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας η προγραμματισμένη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον υπεύθυνο του τομέα οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, παρουσία των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στο Ν. Μεσσηνίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπάτος παρέδωσε στον κ. Λαφαζάνη και σ’ όλους τους υποψήφιους Βουλευτές σχετικό Υπόμνημα του Επιμελητηρίου με προτάσεις και μέτρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία στη Μεσσηνία.

Ο κ. Λαφαζάνης εξέθεσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜμΕ, με ιδιαίτερη αναφορά στο τραπεζικό σύστημα, ενώ τα θέματα συζητήθηκαν επί μακρόν παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Συνέντευξη του υποψηφίου Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κου Οδυσσέα Βουδούρη

ImageHost.org


Πατήστε το διαβάστε περισσότερα για να διαβάσετε την συνέντευξη.



img006.jpg (332 KB) . img007.jpg (495 KB) . img004.jpg (642 KB) . img005.jpg (611 KB)

Στη δικαιοσύνη κατά απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού τρεις ασφαλιστικές

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγουν οι ασφαλιστικές εταιρείες Εθνική Ασφαλιστική, Interamerican και Αγροτική Ασφαλιστική μετά από την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για επιβολή προστίμων ύψους 33 εκατ. ευρώ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι τρεις εταιρείες που συγκροτούν την Audatex Hellas αναφέρουν τα ακόλουθα:

Η εταιρία Audatex ιδρύθηκε από τις παραπάνω ασφαλιστικές εταιρίες το 1999 με σκοπό να εισάγει στην Ελλάδα ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και χρησιμοποιούμενο σε 50 χώρες σύστημα ηλεκτρονικής πραγματογνωμοσύνης για τις ζημιές αυτοκινήτων.
Οι πραγματογνωμοσύνες αυτές ..........

επέφεραν ένα νοικοκύρεμα και μια αντικειμενικοποίηση του υπολογισμού ζημίας σε χώρο που δεν επικρατούσε τάξη, δεν ανηρτάτο η τιμή εργατοώρας από τα συνεργεία όπως απαιτεί η σχετική αγορανομική διάταξη και οι ζημιές υπολογίζονταν με αυθαίρετο τρόπο.

Η σύσταση της Audatex ερμηνεύθηκε εντελώς αναιτιολόγητα από την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σαν προσπάθεια συντονισμού της εμπορικής πολιτικής των παραπάνω εταιριών, ενώ όλοι οι ασφαλισμένοι και οι διαμεσολαβούντες γνωρίζουν ότι τα ασφάλιστρα και οι όροι συνεργασίας των ασφαλιστικών εταιριών Εθνική Ασφαλιστική, Interamerican, Αγροτική Ασφαλιστική και των υπολοίπων 12 ασφαλιστικών εταιριών που χρησιμοποιούν το σύστημα Audatex είναι τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους και επικρατεί καθεστώς έντονου ανταγωνισμού.

Το κεντρικό θέμα στο οποίο βασίστηκε η απόφαση της Επιτροπής είναι ότι οι παραπάνω τρεις ασφαλιστικές εταιρίες επέβαλαν στα συνεργεία ενιαία τιμή εργατοώρας. Η πραγματικότητα είναι ότι η τιμή εργατοώρας, καθορίζεται μετά από διαπραγματεύσεις και αναμφισβήτητα δεν είναι ενιαία στην αγορά. Εξάλλου, ο ζημιωθείς έχει δικαίωμα επιλογής συνεργείου, το δε ποσό της πραγματογνωμοσύνης δεν είναι δεσμευτικό για το διακανονιστή της εταιρίας που είναι και ο μόνος αρμόδιος για το τελικό ποσό της αποζημίωσης.

Οι εταιρίες Εθνική Ασφαλιστική, Interamerican, και Αγροτική Ασφαλιστική, θεωρούν ότι η απόφαση είναι απόλυτα εσφαλμένη και στερείται νομικού ερείσματος. Τελικά μια προσπάθεια εξορθολογισμού της αγοράς και προστασίας του καταναλωτή διαστρεβλώνεται, τα δε επιβληθέντα πρόστιμα που υπολογίστηκαν στο τζίρο του κλάδου αυτοκινήτου κάθε εταιρίας, από το 2002 έως το 2008, είναι πρωτοφανούς ύψους και υπερβαίνουν κάθε έννοια λογικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συλλήψεις για καλλιέργεια χασίς στην Καλαμάτα

Αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών συνέλαβαν σε ορεινό χωριό του Δήμου Καλαμάτας μια 42χρονη και έναν 31χρονο, διότι σε έρευνα στο σπίτι της γυναίκας βρήκαν και κατάσχεσαν 943 γραμμάρια χασίς, πρόσφατης συγκομιδής και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Σε δύο αγροκτήματα του 31χρονου βρέθηκαν έντεκα δενδρύλλια χασίς ύψους 0,50 ως 1 μέτρο τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον ......

Εισαγγελέα Καλαμάτας και προανάκριση ενεργεί το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 1 Οκτώβρη, από ώρα 02:30 μέχρι και τις 03:30 θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην σήραγγα Αρτεμισίου, με διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων, στο ρεύμα προς Κόρινθο και από 03:30 ως και τις 04:30 στο ρεύμα προς Τρίπολη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στην σήραγγα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Έως 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για μεταβολές ή εγγραφές στο ελαιοκομικό μητρώο

Οι ελαιοκαλλιεργητές που έχουν μεταβολές στα καταχωρημένα τους στοιχεία του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών στον Ελαιοκομικό Τομέα (ΣΓΠ-ΕΤ) ή θέλουν να δηλώσουν νέα ελαιοτεμάχια, αλλά και οι ελαιοκαλλιεργητές που δεν έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα αίτηση ελαιοκαλλιέργειας στο ΣΓΠ-ΕΤ έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν από 5/10/2009 μέχρι 30/11/2009, μέσω των Αγροτικών Διευθύνσεων των οικείων Νομαρχιών.

Με την υποβολή της αίτησης τους, οι παραγωγοί θα πρέπει να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα και να προσκομίζουν απαραίτητα τα αποδεικτικά και δικαιολογητικά των προτεινόμενων μεταβολών.

Στην περίπτωση που ο παραγωγός δεν προσέρχεται ο ίδιος αλλά εκπροσωπείται, απαιτείται η προσκόμιση νομίμου...

εγγράφου εκπροσώπησης.

Ως μεταβολές εννοούνται κάθε αλλαγή ή προσθήκη αλφαριθμητικών και χαρτογραφικών στοιχείων ή πληροφοριών της εκμετάλλευσης του καλλιεργητή επί ενός εκάστου των ελαιοτεμαχίων του.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο παραγωγός, μετά την ενυπόγραφη υποβολή του αιτήματος του, λαμβάνει βεβαίωση κατάθεσης ή αντίγραφο της καρτέλας του Μητρώου εφόσον έχει γίνει η εισαγωγή των νέων στοιχείων στη Βάση Δεδομένων και εφόσον παραμένει η εκκρεμότητα αυτή δηλώνεται.
ΠΑΣΕΓΕΣ




Μαυρίστε μας... λέει ο γραμματέας της Ν.Δ.

Κατάσταση διάλυσης και «μαχαιρώματα» κορυφής καταγράφονται στη Ν.Δ. πέντε 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Με μια πρωτοφανή παρέμβαση, ο γραμματέας του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτης κάλεσε ανοιχτά τους γαλάζιους ψηφοφόρους να «μαυρίσουν» όσα στελέχη «πλήγωσαν την παράταξη» και παραμένουν στα ψηφοδέλτια, ενώ ο υπουργός Υγείας κ. Δημ. Αβραμόπουλος προεξοφλεί την ήττα της Ν.Δ.

Η τορπίλη Ζαγορίτη έκανε άνω- κάτω τη Ν.Δ. και προκάλεσε αλυσιδωτές εκρήξεις γαλάζιων στελεχών, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, καθώς οι περισσότεροι την αντιμετώπισαν και ως κίνηση που «υπονομεύει τις επιλογές του ίδιου του Πρωθυπουργού».

«Ο γραμματέας στέλνει το μήνυμα ότι τα ψηφοδέλτια έχουν ακόμη “βαρίδια”», σχολίαζε στα .............

«ΝΕΑ» κορυφαίος υπουργός, ενώ υποψήφιοι της Β΄ Αθήνας μετέφεραν τη δυσφορία τους και στο Μαξίμου, εκτιμώντας ότι ο κ. Ζαγορίτης «ανοίγει πληγές» και «προσπαθεί με ανεπίτρεπτο τρόπο να περάσει “γραμμή” κατά υποψηφίων ακόμη και στη δική του εκλογική περιφέρεια».

«Δεν φταίει το κόμμα»

«Πάρα το γεγονός ότι υπήρξαν παραλείψεις, λάθη και καθυστερήσεις, παρά το ότι υπήρξαν προσωπικές συμπεριφορές που δυσαρέστησαν και θύμωσαν τους Νεοδημοκράτες, δεν φταίει η παράταξη. Να “μαυρίσουν” εκείνους που είχαν αυτές τις προσωπικές συμπεριφορές, όσοι είναι στα ψηφοδέλτια. Από εκεί και μετά να ψηφίσουν Ν.Δ. και Κων. Καραμανλή. Δεν φταίει η παράταξη για μεμονωμένες, εσφαλμένες συμπεριφορές», ήταν η δήλωση (στον Αlpha 98,9) του γραμματέα της Ν.Δ. που άναψε φωτιές.

Ο ίδιος ανέφερε στα «ΝΕΑ» ότι είπε «το αυτονόητο» και πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση η δήλωση δεν αναφέρεται σε υποψηφίους της εκλογικής του περιφέρειας». Με στόχο να αποφευχθεί μια εμφυλιοπολεμική σύρραξη στη Β΄ Αθήνας εξάλλου, στελέχη της Ρηγίλλης που συντάσσονται με τις θέσεις του γραμματέα σημείωναν ότι «είναι προφανές πως αναφέρεται σε πρόσωπα που έχουν πληγώσει την κομματική βάση». Και «φωτογράφιζαν» τους κ.κ. Ευαγ. Μπασιάκο και Αλ. Κοντό, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στις σκανδαλώδεις παραχωρήσεις δημόσιας γης στη Μονή Βατοπεδίου, αλλά και τους κ.κ. Βασ. Μιχαλολιάκο και Κων. Κουκοδήμο.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Στην Κυπαρισσία θα μιλήσει αύριο Τετάρτη ο Οδυσσέας Βουδούρης

Στην Κυπαρισσία θα πραγματοποιήσει την προεκλογική του ομιλία ο Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κος Οδυσσέας Βουδούρης.
Η ομιλία του έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ στην πλατεία της Κυπαρισσίας.

Δείτε ένα video απο την ομιλία του Οδυσσέα Βουδούρη στο Κοπανάκι που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου.


Το video προέρχεται απο το φιλικό μας blog ΚοπανάκιNews



ΠΑΣΟΚ: Μείωση φόρων σε 7,8 εκατ. φορολογούμενους

"Στην Ελλάδα υπάρχουν γύρω στα 8 εκατ. 200 χιλιάδες φορολογούμενοι, από αυτούς τα 7 εκατ. 800 χιλιάδες έχουν εισοδήματα κάτω από 30.000 ευρώ. Όλοι αυτοί θα δουν μείωση (φόρων) και θα υπάρξουν και ενδιάμεσοι συντελεστές, γιατί αυτό σημαίνει προοδευτική ενιαία φορολογική κλίμακα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

"Τα εισοδήματα πάνω από 30.000 - 75.000 ευρώ φορολογούνται αυτή τη στιγμή με 35% συντελεστή και εδώ θα υπάρξουν περισσότερα κλιμάκια, άρα και αυτοί θα έχουν μια μείωση της φορολογίας τους, εκτός αν έχουν εισοδήματα από μερίσματα που θα αυξήσουν το φορολογικό τους βάρος", πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
"Σε όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 70.000 ευρώ, όπου ο συντελεστής είναι 40%, θα υπάρξει αύξηση της φορολογικής υποχρέωσης στον βαθμό που ........

υπάρχουν μερίσματα που αυξάνουν το εισόδημα",είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι "η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων φορολογουμένων, το 90%-95%, θα δεί μείωση ή σταθερότητα στους φόρους τους".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν αν χρηματοδοτήθηκαν προγράμματα stage από τον κρατικό προϋπολογισμό σε ύψος που ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ.

Επιπλέον ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι μέχρι την Παρασκευή, προ των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ θα φέρνει στην δημοσιότητα ανάλογα στοιχεία. Ακόμη εθεσε στην κυβέρνηση ερώτημα για τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό του Δημοσίου ο οποίος "έχει φθάσει τα 20 δισ. ευρώ", ρωτώντας "πόσα από αυτά έχουν αποπληρωθεί, πόσος είναι ο έξτρα δανεισμός για το 2009 και πόσα ποσά μεταφέρονται στο 2010".

Το τρίτο ερώτημα που απηύθυνε στην ΝΔ ο κ. Παπακωνσταντίνου αφορούσε το έλλειμμα, λέγοντας: "θα πουν που είναι το έλλειμμα και που θα κλείσει στο τέλους του χρόνου;".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το επιτόκιο με το οποίο θα δανειστεί μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ,δήλωσε ότι "το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη αξιοπιστίας απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας και τις διεθνείς αγορές".
"Το 2010 θα χρειαστεί να δανειστούμε, με καλύτερους όμως όρους" πρόσθεσε,τονίζοντας ότι "όποιο και να είναι το έλλειμμα, η τονωτική ένεση στην οικονομία πρέπει να γίνει".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι πρόσθετος δανεισμός εντός του 2009 θα γίνει μόνο αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα στο θέμα των ημιυπαίθριων χώρων, διερωτώμενος "ποιόν κοροϊδεύει ο κ. Παπαθανασίου".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε ποσοστό του ελλείμματος, είπε ότι είναι μεγαλύτερο από 6%, "ελπίζω όχι πολύ μεγαλύτερο" και πρόσθεσε ότι μεθαύριο θα έχουμε ανακοινώσεις, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή και για το τελευταίο τρίμηνο του 2009.

Τρεις προμήθειες που δεν πρέπει να πληρώνετε στις τράπεζες

Καταχρηστικοί κρίνονται τρεις τραπεζικοί όροι που επιβαρύνουν με προμήθειες καταναλωτές και δανειολήπτες και σύμφωνα με εισήγηση στον Αρειο Πάγο ζητείται η κατάργησή τους.

Συγκεκριμένα, η αρεοπαγίτης Δ. Υφαντή, στο Δ' Τμήμα του Αρείου Πάγου, εισηγήθηκε να γίνει δεκτή συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κρίνοντας καταχρηστικούς τους όρους με τους οποίους οι τράπεζες αξιώνουν την καταβολή προμήθειας (από 1,20 έως 1,50 ευρώ) για κάθε κατάθεση που κάνει τρίτος σε λογαριασμό πελάτη της τράπεζας, ενώ παράλληλα επιβαρύνουν με προμήθεια που ξεπερνά τα 0,80 ευρώ για κάθε κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού, όταν γίνονται περισσότερες από 4 τέτοιες πράξεις μηνιαίως.

Δάνειο

Καταχρηστικός κρίνεται επίσης και ο όρος που προβλέπει ότι το στεγαστικό δάνειο (για ......

κατασκευή κατοικίας) κατατίθεται σε δεσμευμένο λογαριασμό και ενώ ο δανειολήπτης εισπράττει τμηματικά ποσά (ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών), εντούτοις επιβαρύνεται με τους τόκους του δανείου από την ημέρα που δεσμεύεται το ποσό στον λογαριασμό.

Εάν γίνει δεκτή η αγωγή που υπέβαλε η ΕΚΠΟΙΖΩ θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως οι παράνομες αυτές χρεώσεις, ενώ θα μπορεί να αναζητηθεί η επιστροφή χρημάτων από διάφορους καταναλωτές και δανειολήπτες.

Ο όρος βάσει του οποίου επιβάλλεται προμήθεια 1,20 - 1,50 ευρώ για κάθε κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου κρίνεται αδικαιολόγητος διότι η κατάθεση εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κατόχου του λογαριασμού του οποίου αυξάνονται οι καταθέσεις, ενώ παράλληλα αυξάνεται και η ρευστότητα της τράπεζας.

Από τη λειτουργία αυτή της καταθετικής σύμβασης δεν μπορεί να υπάρξει κόστος που να επωμίζεται ο καταθέτης, ο οποίος δεν μπορεί να επιλέξει συναλλαγή αλλιώς, αφού ενεργεί καθ’ υπόδειξη του κατόχου του τραπεζικού λογαριασμού.

Η επιβάρυνση με 0,80 ευρώ ανά συναλλαγή γίνεται όταν οι αναλήψεις ή καταθέσεις μετρητών (ή οι καταθέσεις επιταγών) ξεπερνούν τις 4 μηνιαίως, ενώ ο αριθμός των κινήσεων του λογαριασμού είναι μεγαλύτερος, ανάλογα με το ποσόν που έχει κατατεθεί.

Ο όρος αυτός, σύμφωνα με την εισήγηση είναι καταχρηστικός, αφού οι τράπεζες μετακυλίουν στον καταναλωτή έξοδα και λειτουργικά κόστη που έχουν συνυπολογιστεί στην αρχική σύμβαση τραπεζικής κατάθεσης με το προσφερόμενο επιτόκιο καταθέσεων.

Ετσι οι τράπεζες δανείζονται χρήματα από τους καταναλωτές με πολύ ευνοϊκούς όρους σε σχέση με τους όρους δανεισμού που ισχύουν στη διατραπεζική χρηματαγορά και χρεώνουν προκαταβολικά το κόστος από την υπηρεσία φύλαξης και διαχείρισης των χρημάτων τους.

Τόκοι

Στην περίπτωση του όρου για τα στεγαστικά δάνεια, ο δανειολήπτης πληρώνει αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά σε τόκους για κεφάλαια του δανείου, τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχει εισπράξει.

Και τούτο διότι υποχρεώνεται να καταβάλει τόκο από την πρώτη στιγμή που κατατίθεται το δάνειο στον δεσμευμένο λογαριασμό, για όλο το ποσό του δανείου, μολονότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο, αλλά μόνο μέρος του ποσού που αποδεσμεύεται σταδιακά, όσο προχωρούν οι εργασίες.

Οι προμήθειες και οι τόκοι
Οι τράπεζες αξιώνουν την καταβολή προμήθειας (από 1,20 έως 1,50 ευρώ) για κάθε κατάθεση που κάνει τρίτος σε λογαριασμό πελάτη της τράπεζας, ενώ παράλληλα επιβαρύνουν με προμήθεια που ξεπερνά τα 0,80 ευρώ για κάθε κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού, όταν γίνονται περισσότερες από 4 τέτοιες πράξεις μηνιαίως.

Το στεγαστικό δάνειο (για κατασκευή κατοικίας) κατατίθεται σε δεσμευμένο λογαριασμό και ενώ ο δανειολήπτης εισπράττει τμηματικά ποσά (ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών), εντούτοις επιβαρύνεται με τους τόκους του δανείου από την ημέρα που δεσμεύεται το ποσό στον λογαριασμό.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητά ακόμη να κριθούν καταχρηστικοί και οι όροι που επιβάλλουν προμήθεια 40 ευρώ για διαγραφή δυσμενών στοιχείων στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ, 20 ευρώ για σφράγιση ακάλυπτων επιταγών κ.λπ.

Προς νέα παράταση για χορήγηση του ΑΜΚΑ

Θα συνεχίσουν να αποδίδουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και μετά την 1η Οκτωβρίου τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους.

Αυτό δηλώνουν στην «Η» στελέχη της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενόψει της 1ης Οκτωβρίου που, βάσει της νέας ασφαλιστικής νομοθεσίας, είναι τυπικά η καταληκτική ημερομηνία για την απόκτηση του ΑΜΚΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης και .......

Κοινωνικής Προστασίας ο ΑΜΚΑ έχει αποδοθεί σε περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένους και συνταξιούχους, ενώ έως και την περασμένη εβδομάδα είχαν απογραφεί και κάνει διορθώσεις, κυρίως μέσω των ΚΕΠ, το 60% των ασφαλισμένων για τα έμμεσα μέλη (τέκνα κ.ά.) και το 85% των άμεσα ασφαλισμένων.

Αποστολή

«Η διαδικασία της απονομής και της αποστολής του ΑΜΚΑ στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους θα συνεχιστεί» υπογραμμίζουν τα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης διευκρινίζοντας ότι όσοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι δεν έχουν ΑΜΚΑ και έρθουν, από την 1η Οκτωβρίου και μετά, σε πρώτη επαφή με το Ταμείο τους θα τους δίνεται άμεσα. Το ίδιο θα κάνουν και τα ΚΕΠ, καθώς από την ημερομηνία αυτή και μετά ο ΑΜΚΑ θα είναι απαραίτητος ως μια «ταυτότητα» για την εργασία, την ασφάλιση και τις παροχές.

Ο ΑΜΚΑ αντικαθιστά τον Αριθμό Μητρώου που μέχρι σήμερα χορηγούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία στους ασφαλιζόμενους και στους συνταξιούχους. Είναι ένας προσωπικός αριθμός που συνοδεύει το ονοματεπώνυμο και περιλαμβάνει την ημερομηνία γέννησης και τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο είναι ασφαλισμένος ο κάθε πολίτης. Τον ΑΜΚΑ υποχρεούνται να έχουν τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας και οι ξένοι υπήκοοι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Ελεγχοι

Προοπτικά ο ΑΜΚΑ θα αποτελέσει το μέσο για τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που θα γίνονται με στόχο την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής (μέσα από τα στοιχεία που τηρούνται στις εφορίες κ.ά.) τη μείωση των δαπανών υγείας (αφού θα εντοπίζονται οι δαπάνες κάθε ατόμου χωριστά) και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας σε κάθε συναλλαγή με τα Ταμεία αλλά και για την έκδοση των συντάξεων, τουλάχιστον για όσα έχουν μηχανογραφικά συστήματα.

Για την απόκτηση του ΑΜΚΑ μέσω ΚΕΠ ή των Ταμείων οι Ελληνες υπήκοοι χρειάζονται το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή ελληνικής στρατιωτικής ταυτότητας και για τα ανήλικα που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τον ΑΜΚΑ του πατέρα ή της μητέρας στον οποίο είναι ασφαλισμένο το παιδί.

Για τους ξένους υπηκόους ζητείται δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης επίσημα μεταφρασμένο στα ελληνικά, αν δεν υπάρχουν ταυτότητα ή διαβατήριο) και ληξιαρχική πράξη γέννησης για τα ανήλικα που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.


BASKET: Το πρόγραμμα της Α1 2009 - 2010

Το 18ο Πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ κλήρωσε και οι 14 «μονομάχοι» μετρούν αντίστροφα για την έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2009-10 στις 24 Οκτωβρίου. Η πρεμιέρα είναι αρκετά «ζεστή», αφού στο «Αλεξάνδρειο» θα αναμετρηθούν ο Άρης με τον Ολυμπιακό. Την 5η αγωνιστική το πρώτο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με τόπο «μάχης» το ΣΕΦ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Α1 έχει ως εξής: .......






1η-14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24/10/09-30/1/10)

Μαρούσι-Καβάλα
Άρης-Ολυμπιακός
Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ
ΓΣ Ολύμπια Λ.-Παναθηναϊκός
Κολοσσός Ρ.-Ηλυσιακός
ΑΕΚ-Τρίκαλα
Περιστέρι-Πανιώνιος

2η-15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (31/10/09-6/2/10)

Ολυμπιακός-Μαρούσι
ΠΑΟΚ-Άρης
Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος
Ηλυσιακός-ΓΣ Ολύμπια Λ.
Τρίκαλα-Κολοσσός Ρ.
Πανιώνιος-ΑΕΚ
Καβάλα-Περιστέρι

3η-16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7/11/09-13/2/10)

Μαρούσι-ΠΑΟΚ
Άρης-Παναθηναϊκός
Πανελλήνιος-Ηλυσιακός
ΓΣ Ολύμπια Λ.-Τρίκαλα
Κολοσσός Ρ.-Πανιώνιος
ΑΕΚ-Περιστέρι
Καβάλα-Ολυμπιακός

4η-17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/11/09-17/2/10)

Παναθηναϊκός-Μαρούσι
Ηλυσιακός-Άρης
Τρίκαλα-Πανελλήνιος
Πανιώνιος-ΓΣ Ολύμπια Λ.
Περιστέρι-Κολοσσός Ρ.
ΑΕΚ-Καβάλα
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

5η-18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21/11/09-27/2/10)

Μαρούσι-Ηλυσιακός
Άρης-Τρίκαλα
Πανελλήνιος-Πανιώνιος
ΓΣ Ολύμπια Λ.-Περιστέρι
Κολοσσός Ρ.-ΑΕΚ
Καβάλα-ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

6η-19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (28/11/09-6/3/10)

Τρίκαλα-Μαρούσι
Πανιώνιος-Άρης
Περιστέρι-Πανελλήνιος
ΑΕΚ-ΓΣ Ολύμπια Λ.
Κολοσσός Ρ.-Καβάλα
Ηλυσιακός-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

7η-20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/12/09-17/3/10)

Μαρούσι-Πανιώνιος
Άρης-Περιστέρι
Πανελλήνιος-ΑΕΚ
ΓΣ Ολύμπια Λ.-Κολοσσός Ρ.
Καβάλα-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Τρίκαλα
ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός

8η-21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/12/09-20/3/10)

Περιστέρι-Μαρούσι
ΑΕΚ-Άρης
Κολοσσός Ρ.-Πανελλήνιος
ΓΣ Ολύμπια Λ.-Καβάλα
Πανιώνιος-Ολυμπιακός
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ
Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός

9η-22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19/12/09-27/3/10)

Μαρούσι-ΑΕΚ
Άρης-Κολοσσός Ρ.
Πανελλήνιος-ΓΣ Ολύμπια Λ.
Καβάλα-Ηλυσιακός
Ολυμπιακός-Περιστέρι
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
Παναθηναϊκός-Τρίκαλα

10η-23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2/1/10-10/4/10)

Κολοσσός Ρ.-Μαρούσι
ΓΣ Ολύμπια Λ.-Άρης
Πανελλήνιος-Καβάλα
ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Περιστέρι-ΠΑΟΚ
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός
Τρίκαλα-Ηλυσιακός

11η-24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/1/10-17/4/10)

Μαρούσι-ΓΣ Ολύμπια Λ.
Άρης-Πανελλήνιος
Καβάλα-Τρίκαλα
Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρ.
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-Περιστέρι
Ηλυσιακός-Πανιώνιος

12η-25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16/1/10-21/4/10)

Πανελλήνιος-Μαρούσι
Άρης-Καβάλα
ΓΣ Ολύμπια Λ.-Ολυμπιακός
Κολοσσός Ρ.-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Περιστέρι-Ηλυσιακός
Πανιώνιος-Τρίκαλα

13η-26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23/1/10-24/4/10)

Μαρούσι-Άρης
Καβάλα-Πανιώνιος
Ολυμπιακός-Πανελλήνιος
ΠΑΟΚ-ΓΣ Ολύμπια Λ.
Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρ.
Ηλυσιακός-ΑΕΚ
Τρίκαλα-Περιστέρι

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 29ης Σεπτεμβρίου 2009

ele29.jpg (722 KB) 8arr29.jpg (237 KB)