Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΒ Βασιλόπουλος 15ήμερο προσφορών από 12 έως 25 Σεπτεμβρίου




ΑΒ FOOD MARKET ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Π.Γ. Αλεξανδρόπουλος Μ.Ε.Π.Ε.
1ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας
Τηλ: 2761 0 33835

Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο προσφορών .........


(από 12 έως 25 Σεπτεμβρίου).
Το ίδιο φυλλάδιο μπορείτε να το δείτε πιο άνετα και πιο εύκολα αλλά και να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας πατώντας εδώ (κλίκ)



100 ημέρες διορία για την εξαγορά πλασματικών ετών - Ποιους συμφέρει

ΛΗΓΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διορία 100 ημερών έχουν οι ασφαλισμένοι για να εξαγοράσουν πλασματικά έτη και να γλιτώσουν την αύξηση του ορίου ηλικίας. Με τον τρόπο αυτόν περίπου 80.000 ασφαλισμένοι θα μπορέσουν να θεμελιώσουν δικαίωμα με τις διατάξεις που ίσχυαν το 2010 και να αποφύγουν τις ανατροπές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Η προθεσμία για την αναγνώριση των πλασματικών, για θεμελίωση ......

με τα όρια του 2010, λήγει στο τέλος του έτους και αφορά όσους καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία (εξαιρείται το Δημόσιο). Με την εξαγορά οι ασφαλισμένοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν από δύο μέχρι και επτά χρόνια ταχύτερα και δεν επηρεάζονται από τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας που ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε φέτος.

100 ημέρες ακόμα για την εξαγορά πλασματικών ετών

Η εξαγορά πλασματικών ετών συμφέρει μεταξύ άλλων:

Ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και σε ειδικά ταμεία, που με την αναγνώριση θα συμπληρώσουν 35ετία μέχρι το τέλος του 2010. Με τη θεμελίωση δικαιώματος διατηρούν το δικαίωμα για «έξοδο» στα 58 με 10.500 ημέρες ασφάλισης.

Σημειώνεται πως για όσους δεν «κλειδώσουν» το δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, σταδιακά αυξάνονται τόσο οι ημέρες ασφάλισης όσο και το όριο ηλικίας. Φέτος η «έξοδος» γίνεται στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς.

Ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, που θα συμπληρώσουν 35ετία μέχρι το τέλος του 2010. Με τη θεμελίωση δικαιώματος διατηρούν το δικαίωμα για «έξοδο» στα 60 με 10.500 ημέρες ασφάλισης. Ισχύει ό,τι και στο ΙΚΑ για τη σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας και των ετών ασφάλισης από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Ασφαλισμένους στο ΙΚΑ με 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Επίσης ασφαλισμένους στο ΙΚΑ με 4.500 ημέρες, εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα. Στην πρώτη περίπτωση αποφεύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας κατά ένα εξάμηνο και στη δεύτερη περίπτωση κατά δύο έτη.

Μητέρες ανηλίκων που με 5.500 ημέρες ασφάλισης στο τέλος του 2010 παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ στα 50 μειωμένη και στα 55 πλήρη.

Μητέρες ανηλίκων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που με 25ετία παίρνουν πλήρη σύνταξη στα 50 με τις διατάξεις του 2010.

Γυναίκες που συνταξιοδοτούνται με το καθεστώς των 10.000 ημερών στο ΙΚΑ στα 57 με πλήρη και στα 55 με μειωμένη. Με τη θεμελίωση μέχρι το τέλος του 2010 αποφεύγουν τόσο την αύξηση του ορίου ηλικίας όσο και των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

Αντιθέτως, η διορία των 100 ημερών δεν επηρεάζει ασφαλισμένους που θέλουν να θεμελιώσουν δικαίωμα με τις διατάξεις που ισχύουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.

ΕΘΝΟΣ

Απελευθερώνονται οι τιμές στα ΚΤΕΟ

Ελεύθερα θα διαμορφώνονται οι τιμές για τεχνικό έλεγχο οχημάτων στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών-Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα.
Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται μείωση του τέλους που ........

έχουν υποχρέωση να αποδίδουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ προς το Δημόσιο.

Με το ισχύον καθεστώς όφειλαν να καταβάλλουν το 10% του παραβόλου που αποδίδεται για τεχνικό έλεγχο, αλλά με τις νέες ρυθμίσεις το ποσό θα μειωθεί στο ένα ευρώ ανά όχημα. Η αλλαγή αυτή γίνεται στο πλαίσιο της διαμόρφωσης καλύτερων τιμών τεχνικού ελέγχου οχημάτων.

Με το ίδιο νομοσχέδιο μετατρέπεται σε κακούργημα, και μάλιστα ανεξάρτητα από το μέγεθος της ζημίας ή την οικονομική αξία του υλικού που αφαιρέθηκε, η κλοπή και η καταστροφή υλικού από το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και όσοι καταδικάζονται θα τιμωρούνται με ποινές κάθειρξης.

Ελεύθερος Τύπος

Αναστολή λειτουργίας στο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από 16 έως 20/9

Την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από την προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και για όλη την εβδομάδα αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, σε ένδειξη στήριξης των διοικητικών υπαλλήλων του που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις λόγω της διαθεσιμότητας.

Σε ψήφισμά της, η Σύγκλητος εκφράζει «την εντονότατη ανησυχία ........

για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ», η οποία, όπως τονίζει, «εκτός από την ανθρώπινη διάσταση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει, θα οδηγήσει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας».

Σύμφωνα με το ψήφισμα «το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παραμένει ένα από τα πιο υποστελεχωμένα ιδρύματα της χώρας, με βάση τόσο τα ποσοτικά όσο και τα ποιοτικά κριτήρια που τίθενται στην Ελλάδα και διεθνώς».

«Ενδεχόμενη μείωση του διοικητικού προσωπικού θα έχει οδυνηρές συνέπειες, όχι μόνο για την επιτευχθείσα ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου, αλλά και για τη στοιχειώδη λειτουργία του ως Ακαδημαϊκού Ιδρύματος», προειδοποιεί η Σύγκλητος, ζητώντας την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του πανεπιστημίου.

Ναυτεμπορική

Απίστευτο! Στα 500 ευρώ παραμένει το πρόστιμο του ΙΚΑ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο !

Στα... 500 ευρώ παραμένει το πρόστιμο το οποίο θα συνεχίσουν να επιβάλλουν οι ελεγκτές του ΙΚΑ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο που εντοπίζουν παρά το γεγονός ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αυξάνεται από τα 500 ευρώ στα 10.550 ευρώ το πρόστιμο που θα "κόβουν" επί τόπου οι επιθεωρητές Εργασίας του ΣΕΠΕ για κάθε μη δηλωμένο στην κατάσταση προσωπικού της επιχείρησης εργαζόμενο!

Το οξύμωρο της διαφορετικής και άνισης ως προς την επιβολή ......

προστίμου μεταχείρισης των εργοδοτών που δεν ασφαλίζουν καθόλου το προσωπικό και εκείνων οι οποίοι δεν δηλώνουν τα πραγματικά στοιχεία της απασχόλησης των εργαζομένων αποκαλύφθηκε χθες από στελέχη του ΙΚΑ. Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επιβεβαίωσαν στην "Η" την ύπαρξη προστίμων "δύο ταχυτήτων" εξηγώντας πως η υπουργική απόφαση που αυξάνει το πρόστιμο της αδήλωτης στο ΣΕΠΕ απασχόλησης εκδόθηκε σε εφαρμογή νόμου για τα εργασιακά και όχι για την ασφάλιση της εργασίας.

Σήμερα η ηγεσία του υπουργείου ανακοινώνει την ενίσχυση των ελέγχων του ΣΕΠΕ και της οικονομικής αστυνομίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας που εφόσον υποστηριχθεί από τους 25 - 30 ελεγκτές που διαθέτει το ΙΚΑ πανελλαδικά θα οδηγήσει στον περιορισμό της εκτεταμένης εισφοροδιαφυγής.

Τα νέα πρόστιμα για κάθΕ αδήλωτο στην κατάσταση προσωπικού εργαζόμενο φτάνουν το δεκαοκταπλάσιο του εκάστοτε κατώτατου μισθού, δηλ. τα 10.549,44 ευρώ για τον υπάλληλο ηλικίας άνω των 25 ετών (10.550,54 ευρώ για τον αμειβόμενο με ημερομίσθιο) και τα 9.197,10 ευρώ για όσους είναι ηλικίας κάτω των 25 ετών (και 9.200,49 ευρώ για τον εργατοτεχνίτη). Σε περίπτωση υποτροπής της επιχείρησης/εργοδότη, πέραν των προστίμων για απασχόληση αδήλωτου εργαζόμενου, θα επιβάλλονται και λουκέτα (προσωρινή ή οριστική διακοπή παραγωγικής διαδικασίας ή τμήματος ή τμημάτων ή του συνόλου της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης), σύμφωνα με την αποφαση.

Ημερησία

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων στους "16"

Ανακοινώθηκε από την ΕΠΣΜ το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων για την φάση των 16.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα).


Σάββατο
Ομόνοια – Πάμισος (2-4)
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»

Κυριακή
Δόξα – Κυπαρισσία (0-6)
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»

Πανθουριακός – Εθνικός Μελιγαλά (1-1)
Γήπεδο Σπερχογείας

Διαβολίτσι -Φαραί (1-1)
Γήπεδο Διαβολιτσίου

Αστέρας Μικρομάνης – Τέλλος Άγρας (0-3)
Γήπεδο Μικρομάνης

Μεθώνη – Σπερχόγεια (0-2)
Γήπεδο Μεθώνης

Αστέρας Αρφαρών – Ολυμπιακός Καλ. )1-1)
Γήπεδο Αρφαρών

Μιλτιάδης – Εράνη (0-4)
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας


• Όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ.

taklin.gr

Μείωση επιτοκίων για όλα τα δάνεια ως 2%

Χαμηλότερα επιτόκια κατά 1,5 με 2 μονάδες θα προσφέρουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες που προτίθενται να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των -καταναλωτικών κυρίως- δανείων τους και να πληρώνουν μία ελάχιστη δόση, χωρίς να απαιτούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Τα νέα πακέτα ρυθμίσεων θα βγουν στην αγορά μέσα στον ..........

Οκτώβριο και θα αφορούν όλα τα δάνεια, δηλαδή όχι μόνο εκείνα που βρίσκονται σε καθυστέρηση από 30-90 μέρες, αλλά και τα ενήμερα.

Το επιτόκιο στις νέες ρυθμίσεις για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, δεν θα υπερβαίνει το 7,5% με 8%, όταν σήμερα είναι στο 10% και φτάνει ακόμα και στο 12%. Μιλάμε πάντα για ρυθμίσεις χωρίς προσημείωση ακινήτου. Διότι στις ρυθμίσεις που υπάρχει εμπράγματη εξασφάλιση το επιτόκιο διαμορφώνεται στα επίπεδα του 4,5% με 5%. Παράλληλα στα στεγαστικά δάνεια συνεχίζονται οι ρυθμίσεις με επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου και πάνω από 40 χρόνια, αρκεί να το επιτρέπει η ηλικία είτε του δανειολήπτη είτε των εγγυητών του δανείου. Ενώ σε τροχιά ρυθμίσεων έχουν μπει και τα δάνειων όλων των βιώσιμων επιχειρήσεων.

«Μόλις τελειώσουμε με τους ελεγκτές της BlackRock θα ανακοινώσουμε νέα προγράμματα ρυθμίσεων για όλους τους δανειολήπτες, ενήμερους και μη», αναφέρει στο ΕΘΝΟΣ υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος και συνεχίζει: Θέλουμε όλοι να έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τα δάνεια τους, ακόμα και πληρώνοντας μία ελάχιστη δόση κάθε μήνα. Στις νέες ρυθμίσεις θα μπορούν να υπαχθούν και τα ενήμερα δάνεια, αφού το ζητούμενο είναι να διευκολυνθούν όλοι οι δανειολήπτες στο να συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις του. Μόνο έτσι θα σταματήσει να αυξάνεται ο αριθμός των κόκκινων δανείων».

Δύο μήνες τώρα οι ελεγκτές της BlackRock, έχουν πιάσει στασίδι μέσα στις τράπεζες και ελέγχουν μεταξύ των άλλων, πόσο αποτελεσματικές και βιώσιμες είναι οι ρυθμίσεις δανείων στις οποίες έχουν προχωρήσει.

Παρατήρησαν λοιπόν, ότι τα περισσότερα από ρυθμισμένα δάνεια, παρουσίασαν προβλήματα μετά από 6 με 8 μήνες, στην εξυπηρέτηση τους. Τα προβλήματα είχαν να κάνουν κυρίως με το ύψος της δόσης, καθώς οι δανειολήπτες πλήρωναν μέρος της δόσης.

Ελέγχοντας τη διάρκεια των δανείων και το ύψος των επιτοκίων, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως προγράμματα με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής, θα περιορίσουν σημαντικά τον αριθμό των ρυθμισμένων δανείων που «κοκκινίζουν» εκ νέου.

Οι τράπεζες, για να προχωρήσουν στις μειώσεις των επιτοκίων και στα νέα πακέτα ρυθμίσεων περιμένουν και κάτι ακόμα: Το ελάχιστο κόστος διαβίωσης ενός νοικοκυριού, όπως αυτό θα καθορισθεί από την ομάδα εργασίας, που έχει συσταθεί από εκπροσώπους του υπουργείου Ανάπτυξης, της Τράπεζας Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, της ΕΛΣΤΑΤ και καταναλωτικών οργανώσεων.

Διότι, τα όρια για το κόστος διαβίωσης του νοικοκυριού, θα λαμβάνονται υπόψη για τη ρύθμιση του δανείου, ώστε να είναι προσαρμοσμένη στα εισοδήματα του δανειολήπτη και να μην κινδυνεύει να «σκάσει» εκ νέου.

Οι νέες ρυθμίσεις έρχονται να καλύψουν όλους τους δανειολήπτες, και κυρίως εκείνους, που αν και τα ετήσια εισοδήματα τους είναι άνω των 25.000 ευρώ, έχουν αυξημένο δανεισμό, τον οποίο δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν λόγω της απώλειας, σημαντικού τμήματος των αποδοχών τους.

Στόχος λοιπόν είναι, όλοι οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες, να έχουν πρόσβαση σε πακέτα ρυθμίσεων, διότι όπως είναι γνωστό με νόμους έχουν ψηφιστεί ρυθμίσεις για ανέργους και για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως και για νοικοκυριά με εισοδήματα ως 25.000 ευρώ το χρόνο.

Επίσης, πολύ σύντομα αναμένεται να «τρέξουν» προγράμματα ρυθμίσεων με μειωμένα επιτόκια και για τα καθυστερούμενα δάνεια των βιώσιμων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το νέο μοντέλο, οι επιχειρήσεις που αντέχουν, παρά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, και έχουν προοπτικές ανάπτυξης, θα τύχουν γενναίων ρυθμίσεων στις καθυστερούμενες οφειλές τους. Ενώ θα βοηθηθούν και με κεφάλαια κίνησης, με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν συγκεκριμένο και βιώσιμο επιχειρησιακό πλάνο.

Η ύπαρξη αποτελεσματικών ρυθμίσεων είναι η μόνη λύση για να ανακοπεί η αύξηση των «κόκκινων» δανείων, τα οποία τον Μάρτιο είχαν σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2011.

Το πρώτο τρίμηνο 2013 το ποσοστό των κόκκινων δανείων ανήλθε στο 27,8% (στοιχεία της ΤτΕ), καθώς έσκασαν δάνεια πάνω από 63δισ ευρώ και το ποσό υπολογίζεται ότι έχει πλησιάσει τα 66δισ στο τέλος Ιουνίου. Ειδικότερα «έσκασε» το 27,5% των επιχειρηματικών δανείων, που αντιστοιχεί σε ποσό 34δισ ευρώ (υπόλοιπα επιχειρηματικών δανείων 123δισ ευρώ), το 22,9% των στεγαστικών, ήτοι δάνεια ύψους 16,8δισ ευρώ (υπόλοιπα στεγαστικών 73,5δισ ευρώ) και το 42,4% των καταναλωτικών (μαζί με τις πιστωτικές κάρτες), που αντιστοιχεί σε ποσό 12,3δισ ευρώ (υπόλοιπα 29,3δισ ευρώ).

Πέρυσι βγήκαν στο «κόκκινο» το 24,6% των συνολικών χορηγήσεων ήτοι δάνεια ύψους 56δισ ευρώ, σε υπόλοιπα 227,6δισ ευρώ.

Ημερησία

Ευκαιρία! Ασφάλιση στον ΟΑΕΕ με 100 ευρώ

Χαμηλό ασφάλιστρο που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται στα 90 με 100 ευρώ το μήνα εξετάζει να καθιερώσει ο ΟΑΕΕ για να φέρει πίσω στην ασφάλισή του τους δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι λόγω των πληθυσμιακών, εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων που έχουν νομοθετηθεί, χρησιμοποιούν για την ασφάλισή τους τον ΟΓΑ ή και το ΙΚΑ, ακόμη και με ένα ένσημο το μήνα.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η κατάργηση των εξαιρέσεων .........

αναμένεται να αποφέρει περί τα 70-90 εκατ. ευρώ, αλλά το ποσό αυτό δεν επαρκεί για να καλύψει τη μαύρη τρύπα του 2014, που ο ίδιος ο οργανισμός την έχει προσδιορίσει στα 350 εκατ.ευρώ!

Οι εν λόγω ασφαλισμένοι, που μπορεί να φτάνουν τους 80.000, θα πάψουν να υπάγονται στον ΟΓΑ ή στο ΙΚΑ, καθώς μία από τις δεσμεύσεις του μνημονίου είναι η κατάργηση όλων των απαλλαγών και των εξαιρέσεων που είναι σε ισχύ και «επιτρέπουν» σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ χωρίς να είναι αγρότες, αλλά με κριτήριο είτε να έχουν την επιχείρησή τους σε περιοχές με πληθυσμό κάτω από 3.000 ή 2.000 ή 1.000 κατοίκους ανά περίπτωση είτε να διαθέτουν εισόδημα μικρότερο από το 400πλάσιο του κατώτατου ημερομισθίου.

Για την ασφάλιση στο ΙΚΑ το κριτήριο με βάση το οποίο παίρνουν απαλλαγή είναι να εμφανίσουν ασφάλιση έστω και μία ημέρα το μήνα. Αυτό θα γίνει πιο αυστηρό και θα προβλέπει είτε πλήρη ασφάλιση (25 ένσημα), είτε τουλάχιστον 15 ημερών το μήνα.

Ημερησία

Γενική έφοδος με σαρωτικούς ελέγχους και βαριά πρόστιμα κατά της αδήλωτης εργασίας

«Γενική έφοδο» από τις 15 Σεπτεμβρίου, με σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα και βαριά πρόστιμα, για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των ελεγκτικών οργάνων και υπηρεσιών των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγοράς εργασίας.

«Όταν έλεγα ότι η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπιστεί ως κοινωνικό ......

και οικονομικό έγκλημα, δεν ήταν μία τυπική λεκτική υπερβολή ή μία συνήθης πολιτική ρητορεία. Το εννοούσα» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε: «Σήμερα έχοντας επιβάλει το επιτόπιο πρόστιμο των 10.550 ευρώ, το υψηλότερο για την αδήλωτη εργασία που έχει επιβληθεί ποτέ, το επιβεβαιώνω».

«Το έχω επαναλάβει πολλές φορές και το τονίζω άλλη μία φορά: Είναι υψηλού ρίσκου απόφαση, αν όχι καταστροφική, για τον ίδιο τον επιχειρηματία να διατηρεί πλέον αδήλωτο εργαζόμενο στην επιχείρηση του. Γι' αυτό και στέλνω σήμερα μία τελευταία αυστηρή προειδοποίηση προς όλους: Όποιος εξακολουθεί να κινείται εκτός νομιμότητας στην αγορά εργασίας θα υποστεί τις βαρύτατες συνέπειες των δικών του επιλογών» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Οι έλεγχοι ξεκινούν από την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και θα εφαρμοσθεί νέο ποινολόγιο με πρόστιμα έως 10.500 ευρώ και επιτόπια επιβολή των προστίμων «χωρίς προηγούμενη πρόσκληση του εργοδότη για παροχή εξηγήσεων».

Τα νέα πρόστιμα καθορίζονται με υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην απόφαση, για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο υπάλληλο ηλικίας άνω των 25 ετών το πρόστιμο είναι 10.549,44 ευρώ και για υπάλληλο ηλικίας κάτω των 25 ετών 9.197,10 ευρώ

Αντίστοιχα, για κάθε αδήλωτο εργατοτεχνίτη ηλικίας άνω των 25 ετών το επιβαλλόμενο πρόστιμο είναι 10.550,54 ευρώ και για εργατοτεχνίτη ηλικίας κάτω των 25 ετών 9.200,49 ευρώ.

Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, ένα επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πλάνο εντατικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στους ελέγχους, εκτός από τους άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, θα συμμετέχουν επίσης 700 υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας, 450 επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και 25 της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ.

«Με το νέο, πράγματι αυστηρότατο πλαίσιο προστίμων και τους στοχευμένους και συντονισμένους ελέγχους, προχωρούμε από 15 Σεπτέμβρη στην εφαρμογή του νέου πλαισίου, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, στην απαίτηση των εργαζομένων, αλλά και την ανάγκη των καιρών, για στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, για πάταξη της μαύρης εργασίας» ανέφερε στη δήλωσή του ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η αδήλωτη εργασία έχει φθάσει στο 38%, ενώ οι απώλειες για το ασφαλιστικό σύστημα ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Βασίλειος Κοντογιάννης και αρμόδιοι αξιωματικοί της Υπηρεσίας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α).

Ημερησία

Οι νέες ποινές της εφορίας

Νέο ποινολόγιο της εφορίας θεσπίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με το οποίο τιμωρείται αυστηρά η μη έκδοση αποδείξεων, ενώ απαλύνονται οι ποινές για άλλες φορολογικές παραβάσεις, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εισπραξιμότητά τους.

Συγκεκριμένα, για κάθε απόδειξη μέχρι 5.000 το πρόστιμο θα ......

ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, αν ο παραβάτης τηρεί βιβλία εσόδων-εξόδων ή σε 2.500 ευρώ αν τηρεί τα πρώην βιβλία Γ' κατηγορίας.

Το πρόστιμο που ισχύει σήμερα είναι 800 ευρώ για την πρώτη κατηγορία και 1.200 ευρώ για τη δεύτερη κατηγορία με τη διαφορά ότι ισχύει πλαφόν που ανέρχεται στο 15πλάσιο του προστίμου.

Για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση απόδειξης λιανικής, τιμολογίου, δελτίου αποστολής κλπ, όταν η αποκρυβείσα αξία είναι άνω των 5.000 ευρώ θα επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 40% της αξίας της συναλλαγής ή του μέρους αυτής που αποκρύφθηκε με ελάχιστο ύψος προστίμου τα 2.500 ευρώ.

Για αυτοτελείς παραβάσεις (αθεώρητα φορολογικά στοιχεία, μη καταχώρηση φορολογικού στοιχείου στα βιβλία κλπ) μέχρι το τέλος του 2013 τα πρόστιμα έχουν ως εξής:

- 600 ευρώ για κάθε παράβαση εφόσον ο παραβάτης τηρεί απλογραφικά βιβλία

- 900 ευρώ για κάθε παράβαση εφόσον ο παραβάτης τηρεί διπλογραφικά βιβλία

Όμως, από την 1η Ιανουαρίου 2014 και εφεξής τα πρόστιμα αυξάνονται σε 1.000 και 2.500 ευρώ αντίστοιχα.

Για την έκδοση πλαστού τιμολογίου, από 26 Ιουλίου 2013 το πρόστιμο θα είναι ίσο με το 100% της αξίας του πλαστού φορολογικού στοιχείου.

Για τον ΦΠΑ, όταν αποδειχθεί ότι ο φορολογούμενος έλαβε επιστροφή φόρου ή ως εκδότης δεν απέδωσε φόρο με βάση πλαστά ή εικονικά στοιχεία, τότε το πρόστιμο είναι ισόποσο με το 50% του φόρου που εξέπεσε ή που του επιστράφηκε ή δεν απέδωσε.

Επίσης, ο νέος Κώδικας δίνει μια τελευταία ευκαιρία για συμβιβασμό σε όσους έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με την Εφορία. Η δυνατότητα συμβιβασμού θα ισχύσει μέχρι το τέλος του 2013, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2014 οι παραβάτες θα πρέπει να προχωρούν στην εφάπαξ καταβολή του προστίμου.

Με το νέο ποινολόγιο, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά αύξηση των εσόδων, δεδομένου ότι με το σημερινό πλαίσιο επιβάλλονται υπέρογκα πρόστιμα, τα οποία όμως δεν εισπράττονται ποτέ.

ΚΕΡΔΟΣ

Ξεκίνησε το πανηγύρι της Κυπαρισσίας

Ξεκίνησε από χθες η μεγάλη παντριφυλιακή εμποροπανήγυρις του «Σταυρού» στην Κυπαρισσία. Χθες, μάλιστα, έγινε και η κατάλληλη σήμανση για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους, ενώ από το απόγευμα πολλές παράγκες με διάφορα είδη ήταν έτοιμες, σήμερα, δε, αναμένεται να έχουν στηθεί και να είναι σε πλήρη λειτουργία σχεδόν όλες!

Το Λούνα – Παρκ, για τους μικρούς και μεγαλύτερους επισκέπτες,......

λειτουργεί ήδη από τις προηγούμενες μέρες με πολλά παιχνίδια!
Το δε πανηγύρι εκτείνεται στους δρόμους γύρω από την εκκλησία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», κοντά στην παραλία της Κυπαρισσίας. Την Παρασκευή το βράδυ θα τελεστεί στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου αναμένεται να συρρεύσουν χιλιάδες πιστών από ολόκληρη την Πελοπόννησο και την Αθήνα με δεκάδες λεωφορεία.

Το Σάββατο το πρωί, ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα γίνει λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού στους δρόμους του πανηγυριού, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, σχολείων, πιστών και των επισήμων πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Η μεγάλη εμποροπανήγυρις της Κυπαρισσίας θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα έχει ποικιλία εμπορευμάτων σε πολύ χαμηλές τιμές. Επίσης, λειτουργούν υπαίθρια σουβλατζίδικα με λαχταριστά και ποιοτικά κρεατικά, σαλάτες, κρύα μπύρα και ποτά!
Το γεγονός ότι φέτος η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πέφτει Σάββατο αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση της κίνησης στην πόλη και το πανηγύρι!

Θάρρος

Ανάκληση αλλαντικού από τον ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση-απόσυρση έτοιμου αλλαντικού λόγω παρουσίας σαλμονέλας απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που το παράγει και το διακινεί.

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση ........

Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης – Έλεγχος για Salmonella spp. και Listeria monocytogenes”, μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας σε αλλαντικά και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, διαπίστωσε σε έτοιμα αλλαντικά την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Πρόκειται για το προϊόν “Σουτζούκι βοδινό ΡΕΚΟΡ”, με ημερομηνία ζύγισης 14-8-2013 και ημερομηνία λήξης 12-11-2013, το οποίο παράγεται από την εταιρεία ΧΑΡΙΤΟΥ ΗΛΙΑΣ – ΛΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΕ, που εδρεύει στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την εταιρεία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τον Θεόδωρο Σταυριανόπουλο

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου (2013). Μια χρονιά που όπως φαίνεται θα εξελιχθεί δύσκολη και ταραγμένη.

Όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης......

απαιτούν αυτό που διαρκώς τους υπόσχονται και δεν τους δίδεται και δεν είναι άλλο από τον χαρακτηρισμό της παιδείας ως προτεραιότητα. Μια προτεραιότητα αίολη, η οποία πολλές φορές λέγεται προεκλογικά και μετά ξεχνιέται.

Επί σειρά ετών ακούμε για μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να γίνουν στην εκπαίδευση και ποτέ δεν τις είδαμε. Οι εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας δυσκολεύονται ακόμα και να αντιγράψουν τα καλά από αυτά που συμβαίνουν σε προηγμένα εκπαιδευτικά κράτη. Τώρα ξανά μιλάνε για μεταρρύθμιση στο χώρο της παιδείας. Πως θα πετύχει όμως αυτή η μεταρρύθμιση; Με 30 μαθητές στην τάξη και με ένα εκπαιδευτικό ταπεινωμένο, φοβισμένο και πολύ άσχημα αμειβόμενο, αποτελεί ένα βασικό ερώτημα. Πως θα πετύχει αυτή η μεταρρύθμιση όταν συνεχίζει να συντηρεί ένα σχολείο αποστήθισης, όταν σαν κυρίαρχο σκοπό της έχει να προετοιμάζει κάθε χρόνο 100.000 υποψηφίους φοιτητές και να δημιουργεί 80.000 φοιτητές όταν ως χώρα μπορεί να αποκαταστήσει επαγγελματικά μόνο 20.000 επιστήμονες.

Πως μπορεί να πετύχει αυτή η μεταρρύθμιση όταν το σχολείο δεν αναδεικνύει δεξιότητες στο μαθητή και δεν του δίνει δυνατότητα επιλογής μαθημάτων παρά μόνο ελάχιστες. Όταν στο σχολείο συνεχίζεται η μάθηση με τον παραδοσιακό τρόπο της κιμωλίας και του μαυροπίνακα χωρίς εποπτικά μέσα και σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας. Αλλά και οι όποιες δυνατότητες χρήσεις εποπτικών μέσων υπάρχουν, θυσιάζονται στο βωμό της εξεταστέας ύλης που πρέπει να ολοκληρώσει ο εκπαιδευτικός. Μοιραία το σχολείο παραμένει μίζερο και κλειστό μακριά από την κοινωνία.

Γι' αυτό απαιτούνται φέτος πολλές "ΕΥΧΕΣ" χιλιάδες ευχές, 2013-2014 ευχές στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Επίσης απαιτείται κουράγιο, πολύ κουράγιο για να ανταπεξέλθουμε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε όλοι, ρίχνοντας νερό στο βαρέλι χωρίς πάτο!
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.

Θόδωρος Σταυριανόπουλος
Εκπαιδευτικός- Περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας

ΞΕΦΤΙΛΑ!!!!!! Τιμολόγησαν τα ναρκωτικά!

Αρειος Πάγος και Δίωξη Ναρκωτικών έφτιαξαν λίστα με ενδεικτικές τιμές πώλησης

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μέχρι σήμερα ξέραμε τις ενδεικτικές τιμές πώλησης για προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Όμως, ενδεικτικές τιμές πώλησης για ναρκωτικά πρώτη φορά ακούμε.

Ο λόγος; Σύμφωνα με το νομοθέτη, είναι να έχουν έναν ........

μπούσουλα αστυνομικοί και δικαστές!

Όσοι έχουν γνώση για το πως κρίνονται οι κατηγορούμενοι για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, λένε ότι ένα από τα κριτήρια των δικαστών είναι και το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των ναρκωτικών. Πόσα θα έβγαζαν δηλαδή.

Όπως δημοσίευσε το criminal.ethemis.gr, με τη διάταξη του άρθρου 23 παρ.2 του ν.4139/2013, το ζήτημα της βαρύτητας της απειλούμενης ποινής ρυθμίζεται σε σχέση με δύο στοιχεία:

- την κατ' επάγγελμα διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
- και το προσδοκώμενο όφελος του δράστη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ

Ως όριο του ύψους του ποσού του προσδοκώμενου οφέλους, τίθεται το ποσό των 75.000 ευρώ για την ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση του εδ. β' της παρ. 2 άρθρου 23 ν.4139/2013.

Δηλαδή, αν ο δράστης εμπλέκεται σε υπόθεση που υπολογίζεται πως το οικονομικό όφελος ξεπερνά τις 75.000 ευρώ, τότε οι ποινές είναι μεγαλύτερες, ακόμη και ισόβια, ενώ αν είναι μικρότερο το ποσό, η ποινή είναι μικρότερη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με έγγραφό του τον περασμένο Μάϊο προς την ΓΑΔΑ υπογράμμισε ότι παρατηρείται το εξής φαινόμενο:

αστυνομικοί που καταθέτουν ως μάρτυρες σε υποθέσεις ναρκωτικών δεν κάνουν πάντα την ίδια εκτίμηση για το όφελος που θα αποκόμιζαν οι έμποροι ναρκωτικών. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να επιβάλλουν τα δικαστήρια ποινές δυσανάλογα αυστηρές ή επιεικείς σε σχέση με τη βαρύτητα του εγκλήματος.

Έτσι αποφασίστηκε ο τιμοκατάλογος

Η Δίωξη Ναρκωτικών απάντησε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με πίνακα ενδεικτικών τιμών των ναρκωτικών ουσιών. Αυτό τον πίνακα, τον έστειλαν σε όλες τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ:

- Ακατέργαστη κάνναβη ευρωπαϊκής προέλευσης (υδροπονική καλλιέργεια): 10-20 ευρώ το γραμμάριο
- Κάνναβη ακατέργαστη αλβανικής προέλευσης: 3-10 ευρώ το γραμμάριο
- Κατεργασμένη κάνναβη: 15-25 ευρώ το γραμμάριο
- Κοκαΐνη σε σκόνη: 35-120 ευρώ το γραμμάριο
- Αμφεταμίνες σε σκόνη: 5-15 ευρώ το γραμμάριο
- LSD: 5-15 ευρώ η δόση
- Οπιο: 3-10 ευρώ το γραμμάριο
- Καφέ ηρωίνη: 8-45 ευρώ το γραμμάριο
- Εκστασι σε δισκία: 5-25 ευρώ το γραμμάριο
- Εκστασι MDMA: 50-100 ευρώ το γραμμάριο

Όπως εξηγούν άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο, με βάση τον τιμοκατάλογο, θα πέφτουν στα μαλακά μεγαλέμποροι ναρκωτικών που συλλαμβάνονται να πωλούν μεγάλες ποσότητες, ενώ άλλοι που θα τις πωλούν στην "λιανική" έχοντας μεγαλύτερο κέρδος θα τιμωρούνται με πιο μικρές ποινές.

Newsit

Κύπελλο Μεσσηνίας: Εράνη Φιλιατρών - Μιλτιάδης 4-0 Αγκαλιά με τους 8 [ VIDEO ]

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου της Εράνης με τον Μιλτιάδη στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών καθώς η επικράτηση για την Εράνη με 4-0 ήταν κάτι παραπάνω απο άνετη πετυχαίνοντας δυο τέρματα σε κάθε ημίχρονο.

Η ομάδα του Δημήτρη Παναγιώτου με την ψυχολογία στα ..........

ύψη μετά τα δύο θετικά αποτελέσματα με τον τσικλητήρα που της έδωσε το εισιτήριο για τους 16, μπήκε στο παιχνίδι πολύ σοβαρή και προσηλωμένη στον στόχο της για νίκη στο παιχνίδι. Είχε την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, είχε πολλές κλασσικότατες ευκαιρίες να πετύχει τέρματα εκτός απο τα 4 που κατάφερε να βάλει.
Σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού η Εράνη έπαιζε μονότερμα τον Μιλτιάδη κάνοντας τον τερματοφύλακα Στασινόπουλο να μην προλαβαίνει να μετρά επιθέσεις προς την εστία του.

Από την άλλη ο Λινάρδος δεν ασχολήθηκε και πολύ με την δική του εστία καθώς οι φάσεις που μπορούσαν να είναι απειλητικές μετρήθηκαν στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News ο Silvio Morosanu είπε ότι η εράνη έπαιξε σοβαρά και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Στον επόμενο αγώνα αν και εύκολος πρέπει να ξαναπαιξουν σοβαρά και να περάσουν στην φάση των 8.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Εράνης Δημήτρης Παναγιώτου, είπε ότι η Εράνη δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες οι οποίες έγιναν γκόλ σχεδόν οι μισές.
Ρωτώντας τον για το επίπεδο ετοιμασίας της ομάδας για το πρωτάθλημα είπε ότι βρίσκεται στο 60%.

Τα γκόλ για την Εράνη στο 4′ πεν. Κόλλιας, 28′ Μorosanu, 50′ Κιούτακ, 78′ πεν. Αλμπάν)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΥΟ VIDEO





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Σεπτεμβρίου 2013