Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αντιδρά ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας στο κλείσιμο της ΔΟΥ.

ΠΡΟΣ:
Πρωθυπουργό
Κοιν.: Βουλευτές Νομού Μεσσηνίας
Πολιτικά Κόμματα και Δημοτικές Αρχές

Αίτημα διαμαρτυρίας αποστέλλουν προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και οι κάτοικοι του Δήμου Τριφυλίας για το ανάλγητο πρόσωπό που έδειξε ακόμη μια φορά το κράτος αποφασίζοντας την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας και τη συγχώνευση αυτής με τη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων του δήμου.

Ιδιαίτερα λυπούμαστε για τον Πρωθυπουργό, κύριο ..........

Αντώνη Σαμαρά, που παρά το γεγονός ότι κατάγεται από το Νομό Μεσσηνίας δεν έδειξε την πρέπουσα προσοχή στο θέμα αυτό μετά από την πρόσφατη απόφαση περί κατάργησης της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Αποφάσισε και την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας που εξυπηρετεί τις πόλεις Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι, Κοπανάκι, Δώριο και αρκετά ακόμα γύρω χωριά, συνολικού πληθυσμού άνω των 30.000 κατοίκων και εσόδων που ξεπερνούν τα 21.000.000 ευρώ ετησίως αγνοώντας το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχει έντονη οικονομική δραστηριότητα (αγροτική, τουριστική, εμπορική) καθώς και το ότι η απόσταση μεταξύ Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τη μετάβαση των κατοίκων για τη διευθέτηση των υποθέσεων τους και την εξυπηρέτησή τους.

Μάλιστα, ιδιαίτερα απογοητευτικό είναι το ότι από την εν λόγω απόφαση εξαιρέθηκαν Δ.Ο.Υ. σε δήμους που δεν διαθέτουν τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα της Αμαλιάδας, του Αιγίου κ.α.
Ζητάμε λοιπόν τόσο από τους βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, τον Πρωθυπουργό και κάθε αρμόδιο να παρέμβουν άμεσα για την αναγκαία συνέχιση λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας.

Εκ του Δ.Σ.

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για το κλείσιμο της ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

Ερώτηση στον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος.
Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρετε τόσο στις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην Τριφυλία το κλείσιμο της Εφορίας όσο στην μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την Καλαμάτα.

Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει:....


ΠΡΟΣ : ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ : Κατάργηση Δ.Ο.Υ
Η κατάργηση της ΔΟΥ Κυπαρισσίας όπως και των ΔΟΥ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων , έχουν δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις των κατοίκων του Δήμου Τριφυλίας , που αριθμεί τριάντα και πλέον χιλιάδες κατοίκους διότι η απόσταση από την ΔΟΥ Καλαμάτας είναι πάνω από ογδόντα χιλιόμετρα με ότι συνεπάγεται αυτό.

Την ίδια χρονική στιγμή στον γειτονικό Νομό της Ηλείας , εκ των υστέρων ανακαλείται κατάργηση ΔΟΥ που απέχει από τον ΠΥΡΓΟ μόνον είκοσι χιλιόμετρα.

Είναι λοιπόν αδιανόητο , το γιατί το Υπουργείο δεν απεδέχθη τις εκκλήσεις των φορέων και του Δήμου , για την λειτουργία έστω μιας ΔΟΥ στο Δήμο Τριφυλίας που είναι ο πλέον απομεμακρυσμένος από την Καλαμάτα.
Κατόπιν αυτών

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

Πρόκειται να αποδεχθεί το αίτημα όλων των φορέων του Δήμου Τριφυλίας για συνέχιση της λειτουργίας της ΔΟΥ Κυπαρισσίας ; .-

Αθήνα 10 - 1 - 2013

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΓΙΑΤΙ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ;;;;;;;


UPDATED 20:19

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΗΝ κ. ΤΖΑΒΑΡΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ;;;

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ........

ΕΣΑΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΗΔΗ) ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ;;;;

ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΒΑ ΜΟΥΓΚΑ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ;;;;;

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;;;; ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;;;

ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ;;;; (ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ...)

ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ, ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ. ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ;;;

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ......

UPDATE 20:19

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Κατσίβελα μας δήλωσε ξεκάθαρα ότι για την μετακίνηση του κ. Σωτηρόπουλου στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων δεν έχει την παραμικρή σχέση ο κ. Κατσίβελας. "δεν εχει δωθεί καμία τέτοια οδηγία ούτε εντολή κ είναι αστειότητες" μας απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας.




‘’Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν θα χάσει τον χαρακτήρα του ως… Νοσοκομείο’’

Αρκετά είναι αυτά που σημειώνονται για την πορεία του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας μετά και τις αποφάσεις, που εξελίχθηκαν για όλο τον υγειονομικό χάρτη και με τις διοικητικές και λειτουργικές συγχωνεύσεις.

Μιλώντας στην ...........

τηλεόραση BEST ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, είχε ξεκαθαρίσει πως το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, δεν θα χάσει τον χαρακτήρα του ως... Νοσοκομείο. Πάντως, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας αντιδρά στις εξελίξεις αυτές.

Ο Παναγιώτης Αλευράς σημείωσε πως ίσως η κατάσταση αυτή λειτουργήσει ως "δούρειος ίππος" για μια ενδεχόμενη υποβάθμισή του.

Το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ

Το νέο χαρτονόμιστα των 5 ευρώ αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Το νέο χαρτονόμισμα ......

θα κυκλοφορήσει από τον ερχόμενο Μάϊο και θα φέρει το «πορτραίτο» της Ευρώπης στο ολόγραμμα (σε λωρίδα ελάσματος) και στο υδατογράφημα, ενώ θα αλλάξει και το χρώμα του αριθμού 5, μετατρεπόμενο σε πράσινο σμαραγδί.

BEST TV

Καλαμάτα: Ατύχημα είχε ο Μαλαπάνης

Υλικές ζημίες μόνο άφησε το ατύχημα που έγινε πριν λίγο στην Αίπεια, οδηγός του ενός αυτοκίνητου μάλιστα ήταν Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας Χρήστος Μαλαπάνης.

Το ατύχημα προκλήθηκε ......

όταν άλλο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του Χρήστου Μαλαπάνη και αυτό μετά την σύγκρουση έπεσε πάνω σε μάντρα.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Μαλαπάνης είναι καλά στην υγεία του.

Αποχή των δικηγορών την Παρασκεύη 11 Ιανουαρίου 2013

Στην αποχή των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδας θα συμμετέχει και η Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η Συντονιστική.......

Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, ημέρα – κατά τα μέχρι τώρα δεδομένα – ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, το δικηγορικό σώμα της χώρας επισημαίνει εκ νέου τον κοινωνικά άδικο και ανάλγητο χαρακτήρα των νέων φορολογικών ρυθμίσεων, που επιβαρύνουν υπέρμετρα και κατά τρόπο δυσανάλογο των οικονομικών του δυνατοτήτων και της φοροδοτικής του ικανότητας το μέσο πολίτη, ιδίως εν μέσω της παρούσας δυσμενούς συγκυρίας. Επιπλέον η αλλαγή της κλίμακας φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και τη θέσπιση υψηλού φορολογικού συντελεστή, τείνει να οδηγήσει σε πλήρη αφανισμό συλλήβδην τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, αδιαφορώντας για την σημαντικότατη συμβολή τους στα δημόσια έσοδα και την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς.

Η προσέγγιση των δημόσιων οικονομικών της χώρας με κριτήρια οικονομικίστικα – λογιστικά, αποκλειστικά και μόνο εισπρακτικού χαρακτήρα, εκτός από αποδεδειγμένα αναποτελεσματική, άγει σε πλήρη δημοσιονομικά αδιέξοδα, επιτείνοντας την ύφεση και εντείνοντας τις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες. Τονίζουμε εκ νέου ότι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας δεν δύναται να επιτευχθεί με κοντόφθαλμες λογικές που στοχοποιούν επιμέρους κλάδους και απομυζούν τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες καθιστώντας τους «εύκολους στόχους», αλλά θα επέλθει ως αποτέλεσμα όταν επικρατήσουν συνετές λογικές, συμβατές με την πραγματικότητα της αγοράς και απόλυτα σύμφωνες με τους ορισμούς των συνταγματικών επιταγών.

Θάρρος

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Το κατήργησαν με μια μονοκονδυλιά παρά τις διαβεβαιώσεις…

Με μια μονοκονδυλιά τριών υπουργών της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και πρωθυπουργό το Μεσσήνιο Αντώνη Σαμαρά, στις 31 Δεκεμβρίου 2012, και με δημοσίευση αυτής της ΚΥΑ στο ΦΕΚ (3499/2012) προχθές, 8 Ιανουαρίου 2013, καταργήθηκε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας! Καταργήθηκε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κυπαρισσίας», καταργήθηκε δηλαδή η διοικητική και λειτουργική οντότητα και αυτοτέλεια.

Βεβαίως, με την ίδια ΚΥΑ, καταργείται και το............

ΝΠΔΔ «Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας», και πλέον, όπως αναγράφεται και στην ΚΥΑ Αριθμ.Υ4α/οικ. 123890 «Ενοποιημένος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και του Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας», τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα Νοσοκομεία του ΕΣΥ: α) Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και β) Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κυπαρισσίας αποτελούν εφεξής αυτοτελές και ενιαίο Νομικό Πρόσωπο, το οποίο υπόκειται στον έλεγχο και την εποπτεία του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος, διέπεται από τις διατάξεις του εν λόγω νόμου και φέρει την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας»! Έδρα του ΝΠΔΔ είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το ενιαίο ΝΠΔΔ έχει διοικητή και διοικητικό συμβούλιο. Η, δε, συνολική δύναμη κλινών του ενιαίου Νομικού Προσώπου ορίζεται σε 415 κλίνες, εκ των οποίων οι 45 ανήκουν στο ΚΕΦΙΑΠ (σ.σ. το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, όπως έχει μετονομαστεί). Στο ενιαίο Νομικό Πρόσωπο ενοποιούνται οι οργανισμοί των Νοσοκομείων. Αυτά αναγράφονται στην ΚΥΑ που συνυπέγραψαν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ουσιαστικά και πρακτικά, η συγκεκριμένη ΚΥΑ, που προχθές δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, ήρθε να «αποτελειώσει» το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και μετά την υποβάθμιση που ήδη είχε υποστεί από τη διασύνδεσή του με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, πια, χάνει την όποια διοικητική αυτοτέλεια του είχε απομείνει, καθώς διέθετε ακόμη αναπληρωτή διοικητή και ήταν, ως ένα βαθμό, “αυτοδιοικούμενο”, ενώ χάνει πλήρως και οριστικά τη λειτουργική του αυτοτέλεια και διαχείριση αφού παύουν να υφίστανται οι Υπηρεσίες του, τα Τμήματά του, οι κλινικές του!

Με τη «διασύνδεση», επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου άρχισε η συρρίκνωση και υποβάθμιση, και πια, με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας επί Συγκυβέρνησης, με Σαμαρά Πρωθυπουργό και υπουργό τον Λυκουρέντζο ήρθε, δυστυχώς, η κατάργηση του Νοσοκομείου ως είχε και λειτουργούσε. Και αυτά, παρά τις διαβεβαιώσεις, τις υποσχέσεις, τις δεσμεύσεις, τις απαντήσεις του κ. Λυκουρέντζου σε ερωτήσεις βουλευτών, τις βαρύγδουπες δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ και στελεχών της λαλίστατης ΝΟΔΕ της ΝΕ και των αρμοδίων κομματικών του Τομέα Υγεία της ΝΔ, για «λειτουργική ανεξαρτησία», «Υγειονομική αυτοτέλεια και αυτοδυναμία»… Απαντώντας, το Σεπτέμβριο, σε ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου, ο κ. Λυκουρέντζος είχε πει ότι «κάθε τι το οποίο είναι δυνατόν για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην εκλογική σας περιφέρεια στο Νομό Μεσσηνίας στην Καλαμάτα και την Κυπαρισσία, θα γίνει πράξη από εμάς» και στον κ. Σαμπαζιώτη πως, «…σας διαβεβαιώνω ότι δεν τίθεται θέμα να μη λειτουργήσει στη συνέχεια το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας»! Από πότε η κατάργηση νοείται αναβάθμιση, άραγε;

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Δήμητρα Νικολοπούλου είπε στο «Θ»: «Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από μια τέτοια Μνημονιακή κυβέρνηση. Συνεχίζει την πολιτική των τελευταίων ετών οδεύοντας τον κόσμο στον πάτο του γκρεμού χωρίς να βλέπει φως στο τούνελ. Μας εξαθλίωσαν οικονομικά και τώρα στερούν το πολύτιμο αγαθό από τον άνθρωπο, την υγεία! Όσον αφορά για τα νοσοκομεία, μίλησαν και έφτασαν στη διασύνδεση με άλλα μεγαλύτερα, έφτασε όμως και η συγχώνευση, κάτι που πριν λίγους μήνες οι πολιτικοί μάς διαβεβαίωναν ότι δε θα γίνει. Όμως αποδεικνύεται το αντίθετο, με παράδειγμα άλλες υπηρεσίες.

Για τα νοσοκομεία, το μόνο που κάνουν είναι να δημοσιεύουν Οργανισμούς, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου. Για το δικό μας νοσηλευτικό ίδρυμα επέρχεται σε λίγες μέρες ο διαφορετικός τρόπος λειτουργίας του, γιατι θα λειτουργήσει όμως με προϋποθέσεις που θα υποδεικνύουν άλλοι, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος για κανέναν είτε είναι ο ασθενής, ο εργαζόμενος ή ο πολίτης γενικά. Με τη συγχώνευση των κλινικών θα μειωθούν οι θέσεις γιατρών και προσωπικού, θα υπάρξουν μετακινήσεις και ο άρρωστος θα γίνεται μπαλάκι του τένις από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να ψάχνει σε ποια κλινική θα νοσηλευτεί.

Ακόμα, είναι δεδομένο ότι ο όρος «απόλυση – διαθεσιμότητα» αιωρείται και για το προσωπικό των νοσοκομείων και ας λένε ότι θα εξαιρεθούν. Κανείς μας, πλέον, δε γνωρίζει τι θα απογίνει. Γι’ αυτό, το μόνο που απομένει είναι να αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια και να μην αφήσουμε τους “άτεχνους” αυτούς τεχνοκράτες να μας καθοδηγούν, με τα δικά μας δεδομένα».

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος ερωτηθείς σχετικά χθες το πρωί από το «Θ» δήλωσε ότι, «Έχουμε μία δυσάρεστη εξέλιξη, την οποία πληροφορηθήκαμε μόλις εχθές (σ.σ. προχθές) 8/1ου. Πλέον, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τα οποία ήταν δύο διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, αλλά είχαν, το καθένα, το δικό του Οργανισμό, τις δικές του Υπηρεσίες, πλέον, από 1ης/1ου/2013 καταργούνται τα δύο Νομικά τους Πρόσωπα και ιδρύεται ένα νέο και ενιαίο Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία “Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας”. Πώς, ακριβώς, θα γίνει η λειτουργία του νέου αυτού νοσοκομείου, με ποιους τρόπους, με ποιο καθεστώς, δεν το γνωρίζουμε.

Περιμένουμε τις καινούργιες διευκρινιστικές εγκυκλίους να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση από δω και πέρα. Τίποτε άλλο δεν έχουμε να προσθέσουμε γιατι δε γνωρίζουμε τί εγκύκλιοι θα μας έρθουν και πώς θα διαρθρωθεί η νέα υπηρεσία. Δημιουργούνται προβλήματα, οπωσδήποτε δημιουργούνται προβλήματα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας γιατι εάν καταργηθεί η Διοικητική Υπηρεσία, εάν καταργηθεί η Ιατρική Υπηρεσία θα πρέπει να βρεθεί τρόπος πώς θα διοικηθεί και θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας από τόσο μεγάλη απόσταση…»

Μιλώντας στο «Θ» χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε πως, «υπήρξε ένα δυσάρεστος αιφνιδιασμός. Η εξέλιξη αυτή, για το Νοσοκομείο, είναι ένας δυσάρεστος αιφνιδιασμός. Όχι μόνοι γιατι δε θα υπάρχει πια το όνομα “Νοσοκομείο Κυπαρισσίας”, αλλά γιατι υπάρχουν πάρα πολλά σκοτεινά σημεία για το πώς θα λειτουργεί αυτό το νέο ενιαίο Νομικό Πρόσωπο που ονομάζεται “Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας”. Μπορεί κάποιος να πει, βέβαια, ότι το όνομα δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, όσο η λειτουργία του Νοσοκομείου. Έχουν εγερθεί ήδη πολύ μεγάλα ερωτήματα. Εάν θα παραμείνουν σε ισχύ οι δύο χωριστοί Οργανισμοί που μόλις αυτές τις μέρες δημοσιευθήκανε και προβλέπουν χωριστές νοσηλευτικές μονάδες και χωριστή λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων. Δεν ξέρω πόσο καθησυχαστικές μπορεί να είναι οι εκτιμήσεις ή οι ερμηνείες που μπορεί να δώσει κανείς πάνω σ’ αυτό τη βάση, που εγώ τουλάχιστον εισέπραξα από τον διοικητή της 6η ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα ότι οι Οργανισμοί παραμένουν σε ισχύ, επομένως η λειτουργία των δύο Νοσοκομείων θα έχει αυτή τη διαφορετικότητα.

Γεγονός είναι ότι χρειάζονται πλήρεις και ουσιαστικές διαβεβαιώσεις ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ανεξάρτητα αν χάνει το όνομά του, που κι αυτό είναι μια θλιβερή εξέλιξη, θα διατηρηθεί ως Γενικό Νοσοκομείο, ως Υγειονομική μονάδα, με χωριστή οντότητα και λειτουργία. Η “ενιαία διοίκηση” είχε ήδη γίνει με τη διασύνδεση, είχε όμως δική του λειτουργική οντότητα. Εάν παραμείνει σε ισχύ ο Οργανισμός του, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι διατηρεί τη λειτουργική του οντότητα.

Η προοπτική όμως της ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ, που μιλάει για ενοποίηση των δύο Οργανισμών, εάν αυτό δεν αποσαφηνιστεί, είναι προφανές ότι το κυρίαρχο Νοσοκομείο, το δεσπόζων Νοσοκομείο όπως είχαμε πει και στις πρώτες αντιδράσεις για τη διασύνδεση, μπορεί να είναι κυρίαρχο και να μην περιοριστεί μόνο στην αναφορά του συνολικού αριθμού κλινών, αλλά να καταργήσει τις χωριστές μονάδες, να τις κάνει ενιαίες όπου, πλέον, το μεγάλο ψάρι θα φάει το μικρό. Πέρα από την επικοινωνία μου με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και με άλλους αρμόδιους παράγοντες προκειμένου να διασφαλιστεί αυτό για το οποίο υπάρχουν διαβεβαιώσεις, ότι η λειτουργική αυτονομία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας δε θα καταργηθεί!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Αντωνία Μπούζα: Ανοικτή επιστολή προς τον Ανδρέα Λυκουρέντζο για το ζήτημα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Καλαμάτα 10 Ιανουαρίου 2013
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο

Κύριε υπουργέ,
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες την περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, της μεγάλης οικονομική κρίσης, έχει στρέψει τα βλέμματα όλων μας, στον καίριο για την επιβίωσή μας τομέα της υγείας.
Μεγάλες οι απαιτήσεις, ..........

μεγάλα τα προβλήματα και ακόμη μεγαλύτερες οι ανάγκες των πολιτών.

Τα ισχνά οικογενειακά εισοδήματα, έχουν εξαναγκάσει την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών να στραφεί στη δημόσια υγεία. Αυτό σημαίνει ότι και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Στη δημόσια υγεία, όπου σύμφωνα με την πληροφόρηση που όλοι κατά καιρούς έχουμε από τα ΜΜΕ, φαίνεται πως γινόταν κυριολεκτικά... πάρτυ σπατάλης, κακοδιαχείρισης, αλλά και επιβάρυνσης των ασθενών από τυχόν ακόρεστες επιθυμίες αρκετών λειτουργών της δημόσιας υγείας.

Ήρθαμε στο σήμερα όπου όλα μπαίνουν σε νέες , υγιείς πλέον βάσεις.
Σε διαφορετικές λογικές και σε απαιτητικές προσεγγίσεις λόγω των οικονομικών συγκυριών και της ανάγκης για εξυγίανση.
Η υπερβολή στη φαρμακευτική δαπάνη , στη νοσηλεία, στις πλασματικές ανάγκες , στις εικονικές εφημερίες κλπ οδήγησε την Κυβέρνηση να αναζητήσει δραστικές λύσεις επιβίωσης της δημόσιας υγείας.

Σωστά έπραξε και σιγά σιγά τα γνωστά τρωκτικά που λυμαίνονταν χρόνια την υγεία και πλούτισαν προκλητικά σε βάρος του φτωχού λαού, αρχίζουν και βλέπουν πως δεν έχουν πλέον πεδίο για να δράσουν ελεύθερα.
Μέχρι εδώ πολύ καλά! Αλλά στην προσπάθεια για αληθινή εξυγίανση και μείωση της σπατάλης , πρέπει να μη θυσιάσουμε την υγεία των Ελλήνων και το δικαίωμά τους για παροχές υγείας.

Ο τρόπος λειτουργίας της Διοίκησης των Νοσοκομειακών μας ιδρυμάτων ουδόλως απασχολεί τους πολίτες και ίσως επιβαλλόταν να εξυγιανθούν , να γίνει πιο αποτελεσματική και ευέλικτη η λειτουργία τους και να υπάρξει και εξοικονόμηση από τις όποιες περικοπές είχαν σχεδιασθεί.
Όμως άλλο αυτό και άλλο η τυχόν υποβάθμιση στις παροχές υγείας και δυνατότητας στην άμεση πρόσβασή τους, που έχει ανάγκη ένας τόπος.
Μιλώ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας , ένα νοσοκομειακό ίδρυμα που έχει αναφορά δράσης σε μία μεγάλη χωρική ενότητα , της Δυτικής Πελοποννήσου την οποία εξυπηρετεί υγειονομικά και νοσοκομειακά .

Μετά τη δημοσιοποίηση του κοινού οργανισμού των διασυνδεδεμένων πλέον Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, όπου με βάση αυτόν, τα δύο νοσοκομεία, εκτός από ενιαία Διοίκηση, θα έχουν πλέον και κοινές υπηρεσίες, η ανησυχία της Δυτικής Μεσσηνίας και της περιοχής της Ολυμπίας που εξυπηρετείται από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας ,εντείνονται.
Η περιοχή της Τριφυλίας , ένα σημαντικό κομμάτι της Μεσσηνιακής γης που έχει μία συνεχώς αυξανόμενη δυναμική στην τοπική οικονομία, στον αγροτικό και τουριστικό τομέα, νοιώθει πως αποδυναμώνεται και πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, από τυχόν υποβάθμιση του υπάρχοντος Νοσοκομείου.

Θεωρώ πως επιβάλλεται να υπάρξουν διευκρινήσεις για τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας και να ληφθεί υπ΄ όψιν στις αποφάσεις σας, πως το δυσπρόσιτο πολλών περιοχών της Τριφυλίας , η απόσταση από την Καλαμάτα και η αυξανόμενη τουριστική κίνηση επιβάλλει τη διατήρηση και αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας , και όχι την υποβάθμισή τους .

Γνωρίζοντας τον αληθινό αγώνα που καταβάλλετε για την ανόρθωση του Ε.Σ.Υ. και την αναβάθμιση της υγείας στην πατρίδα μας, ευελπιστώ πως θα κάνετε το καλύτερο για την Τριφυλία.

Μετά τιμής
Αντωνία Μπούζα
Αναπληρώτρια Γραμματέας
Γυναικείων Θεμάτων Νέας Δημοκρατίας

Διανομή γραβιέρας από την Π.Ε. Μεσσηνίας

H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 θα γίνει η διανομή γραβιέρας Π.Ο.Π. στους δικαιούχους φορείς που έχουν υποβάλλει αίτηση για το πρόγραμμα (Ε.Ε.) δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2013.


Κοινό δίκτυο ΑΤΜ για Πειραιώς, Γενική και Αγροτική

Οι πελάτες των τραπεζών Πειραιώς, Αγροτικής και Γενικής θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν δωρεάν όλες τις συναλλαγές τους μέσα από το κοινό δίκτυο των 1.730 μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης.

Υπενθυμίζεται ότι .......

η Τράπεζα Πειραιώς έχει αποκτήσει την Geniki bank και το υγιές τμήμα της ATEbank.

iefimerida.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Αναστολή καταβολής δόσεων για τα «πυροδάνεια»

Προθεσμία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν για να σπεύσουν ......

στις τράπεζες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση που προβλέπει την αναστολή καταβολής των οφειλόμενων πυροδανείων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (τεύχος δεύτερο, Φύλλο 3462/28-12-2012) η απόφαση αναστολής πληρωμών 2012. Με αυτή, παρέχεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις διατάξεις της ως άνω απόφασης και δεν έχουν πάρει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, να ζητήσουν την αναστολή καταβολής των οφειλομένων για το χρονικό διάστημα από 1-1-2012 έως και 31-12-2012 δόσεων.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

"ΣΤΟΙΧΗΜΑ" για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά οι νέες επενδύσεις και οι νέες θέσεις εργασίας. Μιλώντας χθες στην παρουσία του προγράμματος για το '13 του υπουργείου Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στοχοχρονοδιαγράμματα παντού και λειτουργία της οικονομίας με σύγχρονους τρόπους.
Ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης είπε οτι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα είναι ορατά στο τέλος του 2013.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ", στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στον Πολιτισμό του Δήμου Καλαμάτας με την Περιφέρεια μέσω προγραμματικών συμβάσεων για το Θέατρο και το Μέγαρο Χορού.

Δηλώσεις Νίκα για Μπιρμπίτα-τσιγγάνους, για Λιμενικό Ταμείο και για το Στρατόπεδο.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ συνέντευξη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ όπου μιλάει για την πρόταση του Αρχιεπισκόπου να παραχωρηθεί εκκλησιαστική γη σε νέους ανέργους, για τη Χρυσή Αυγή, για τα θρησκευτικά στα σχολεία, για τα οικονομικά των κληρικών και τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας.
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ με 10 από τις 11 ψήφους πρώτος αιρετός πρόεδρος του συνεταιρισμού "Ένωσης Μεσσηνίας".
ΤΟΥΡΚΟΙ αναλαμβάνουν και τη διαχείριση της Μαρίνας Καλαμάτας; Μέσω της απόκτησης του 51% στην εταιρεία Κυριακούλης ελέγχουν ελληνικές μαρίνες.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας η συνένωση με εκείνο της Καλαμάτας σε Ενιαίο Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία "Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας";
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ορισμού αντιδημάρχων στο Δήμο Τριφυλίας, οργιάζουν τα σενάρια και η ονοματολογία... Πιθανές εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής απο τον Κόλλια.
ΑΝΟΔΙΚΗ η πορεία των τιμών ελαιολάδου στην Ελλάδα - Ελπίδα για τοηυς αγρότες το εμπόριο αποξηραμένων φύλλων ελιάς!

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!