Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Β' Τοπική 1ος όμιλος. Τα αποτελέσματα της 21ης Αγωνιστικής



Και η βαθμολογία της Αγωνιστικής




Ζερβός προς Νάντια Γιαννακοπούλου: «Θα πρέπει ο Δήμος Πύλου να τακτοποιήσει την οικονομική του υποχρέωση»

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ζερβός, σε απάντηση του σε αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 28/01/10, σχετικά με την επέκταση του δικτύου Δημοτικού Φωτισμού στον οικισμό «Αραπόλακα», ανακοίνωσε ότι για να καταστεί δυνατή η ηλεκτροδότηση θα πρέπει ο Δήμος να τακτοποιήσει τη σχετική οικονομική του υποχρέωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Πύλου, με τις υπʼ αριθμόν 5261/8.10.2006, 3077/2.6.2008 και 2527/8.5.2009 επιστολές του υπέβαλε στη ΔΕΗ Καλαμάτας αιτήματα για επέκταση του δικτύου φωτισμού στην Αραπόλακα, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί ο Ιερός Ναός Αγ. Δημητρίου και οι διπλανές οικίες και αποθήκες.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ επισημαίνει στην απάντησή του ότι η υπηρεσία ........

ανταποκρίθηκε άμεσα, ανακοινώνοντας την συμμετοχή του Δήμου στις δαπάνες των έργων επέκτασης, το ύψος της οποίας ανέρχεται στο ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ συν ΦΠΑ.

Ο κ. Ζερβός κλείνει την απάντηση του προς την κ. Γιαννακοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι προκειμένου να καταστεί δυνατή η ηλεκτροδότηση θα πρέπει ο Δήμος να τακτοποιήσει την προαναφερθείσα οικονομική του υποχρέωση.

Εγκληματικότητα σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά. Ανεξιχνίαστα τα περιστατικά, άγνωστο ποιοι ευθύνονται.

Έλληνες ή αλλοδαποί βρίσκονται πίσω από τα κρούσματα εγκληματικότητας που παρατηρούνται στην περιοχή της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών;

Η απάντηση εξαρτάται από τη δυνατότητα εξιχνίασης των όποιων περιστατικών. Και από τη στιγμή που τα κρούσματα μικροεγκληματικότητας δεν εξιχνιάζονται, είναι αναμενόμενο να υφέρπει η ρατσιστική και ξενοφοβική προσέγγιση πως για όλα φταίνε οι ξένοι.

Βρεθήκαμε στην Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά, θέλοντας .........

να καταγράψουμε τις απόψεις των κατοίκων. Οι άνθρωποι οι οποίοι μας μίλησαν δεν είναι σίγουροι αν και κατά πόσο πίσω από αυτά τα περιστατικά κρύβονται αλλοδαποί ή Έλληνες. Προκύπτει, επίσης, και άλλο ένα στοιχείο, όπως μας είπαν οι δύο δήμαρχοι Γ. Σαμπαζιώτης και Άλκης Ξύγκας: η έλλειψη ικανού αριθμού αστυνομικών, που θα μπορούσαν να ασκούν αποτελεσματικότερα τα καθήκοντά τους.

Πάντως, στα Φιλιατρά το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει κύμα δίωξης των Αφρικανών εργαζομένων, που δε διαθέτουν έγγραφα παραμονής και εργασίας, σε περίοδο όμως που οι αγροτικές εργασίες δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικές…

Η Κυπαρισσία

Διάφορα περιστατικά εγκληματικότητας ακούγονται στην περιοχή, σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Φώτης Κυριακού, αλλά τις περισσότερες φορές δεν αποδεικνύεται ποιοι είναι οι υπεύθυνοι: «Προσωπικά, που προσλαμβάνω κάποιους ανθρώπους για τις αγροτικές μου εργασίες, έρχονται άτομα με οικογένειες, που γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, όταν στην περιοχή μας βρίσκονται χιλιάδες αλλοδαποί, δεν είναι απίθανο να μην υπάρχουν άτομα τέτοια».

Ο ίδιος έχει πέσει θύμα κλοπής δύο φορές, καθώς άγνωστοι πριν δέκα χρόνια του έκλεβαν διάφορα ζώα από το κτήμα του. Προέκυψε ότι τα έκλεβαν κάποιοι Αλβανοί, οι οποίοι δικάστηκαν. Πριν από ένα μήνα τού έκλεψαν ένα μοτέρ. «Να ’ναι ξένοι, να ’ναι Έλληνες, ποιος ξέρει», αναρωτήθηκε. «Δεν ξέρω και δεν μπορούμε να το χρεώσουμε στους μετανάστες», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Πάντως, υπάρχει μια αναστάτωση γενικότερα. Έχουν πάρει κάποιο θάρρος, αισθάνονται πιο οικείο το περιβάλλον κι έχουν μια τάση να κάνουν ό,τι θέλουν. Απέκτησαν μόνοι τους δικαιώματα ή και κάποιοι τους τα έδωσαν».

Όπως είπε, τέλος, γίνονται κυρίως κλοπές ζώων και εξοπλισμού.

Διαρρήξεις σε σπίτια μέσα κι έξω από την πόλη παρατηρούνται στην Κυπαρισσία, σύμφωνα με όσα είπε κάτοικός της, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του: «Κλέβουν ό,τι βρουν. Μηχανήματα, χρυσαφικά, λεφτά, τα πάντα. Ό,τι υπάρχει σε ένα σπίτι. Μέχρι και λάδια που χρησιμοποιούνται για τα καντήλια κλέβουν από τα νεκροταφεία».

Κατά την κα Αγγελική Πλέτσα, τα όσα ακούγονται ή γίνονται οφείλονται σε ένα μικρό μέρος των αλλοδαπών της περιοχής και όχι στο σύνολό τους, καθώς οι περισσότεροι ζουν κανονικά, ανάμεσα στους υπόλοιπους κατοίκους της Κυπαρισσίας, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.

Ο κ. Δημ. Κάππος έζησε για 30 χρόνια ως μετανάστης στον Καναδά. Εκεί, όπως μας είπε, υπάρχει νόμος που δεν επέτρεπε σε κανέναν να κάνει όσα γίνονται εδώ: «Εδώ, υπάρχει ασυδοσία και πρέπει να κάνουν κάτι. Όταν, για παράδειγμα, στα Φιλιατρά μπήκαν 150 νέα άτομα, τι θα κάνουν; Δουλειές δεν υπάρχουν. Χρειάζεται βέβαια και η βοήθεια, αλλά όχι έτσι. Αν πεινάσει ο άλλος τι θα κάνει; Θα κλέψει.

Στον Καναδά υπήρχε νόμος. Εδώ, δεν ξέρω τι να πω. Κι εκτιμώ ότι ούτε πρόκειται να λυθεί το θέμα. Κάτι όμως πρέπει να γίνει».

Και στην Κυπαρισσία κάτι πρέπει να γίνει, καθώς «κάθε μέρα κλέβουν. Κλέβουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Είναι κατάσταση να θες να πας στην Τράπεζα ή να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις το βράδυ; Πρέπει κάτι να γίνει. Επίσης, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η ζητιανιά από τα πιτσιρίκια που έρχονται στα τραπέζια και ζητούν χρήματα. Πολλή ζητιανιά στην Κυπαρισσία. Δεν πρέπει να γίνει κάτι για αυτό;».

Μικροκλοπές, που τις τελευταίες δύο με τρεις εβδομάδες παρουσιάζουν ύφεση, κατέγραψε για την περιοχή της Κυπαρισσίας ο δήμαρχος Γ. Σαμπαζιώτης. Όπως εκτίμησε, η μείωσή τους οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν την περίοδο αυτή πολλές αγροτικές εργασίες. Οι κλοπές εντοπίζονται σε εκκλησίες, ταμειακές μηχανές καταστημάτων, αλλά και ακόμη σε αυτούς που κάνουν αναλήψεις χρημάτων από τις τράπεζες. Επίσης, παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων δύο μήνες πριν και δύο μετά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Παραδέχθηκε, όμως, ότι τα περιστατικά αυτά δεν μπορούν να αποδοθούν στους οικονομικούς μετανάστες, αν δεν εξιχνιαστούν. Όμως, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις. Σε μία ή δύο, όπου αναλύθηκαν τα στοιχεία από κάμερες ασφαλείας, προέκυψαν φιγούρες παιδιών που κυκλοφορούσαν στην Κυπαρισσία, αλλά επειδή δε στοιχειοθετήθηκε κάτι σε βάρος τους, δεν ήταν δυνατό να αποδοθούν κατηγορίες. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, πάντως, λόγω της μη εξιχνίασης της ταυτότητας των δραστών, αυτοί να είναι και Έλληνες, ενώ επισήμανε και ένα ακόμη ζήτημα, αυτό της έλλειψης επαρκούς αστυνομικής δύναμης, που θα βελτίωνε την αστυνόμευση. Όπως είπε, στη βάρδια υπάρχουν δύο αστυνομικοί: ο ένας θα μείνει στο τμήμα και ο άλλος θα υποδηλώνει τη φυσική παρουσία της Αστυνομίας, απλώς κυκλοφορώντας με το περιπολικό στους δρόμους. Κατά συνέπεια, υπογράμμισε, υπάρχει αδυναμία περιφρούρησης.

Στα Φιλιατρά

«Το μαύρο χρώμα είναι αυτό που προκαλεί», παρατήρησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Τέλης Κανναβός. Όπως είπε, διώχνουν τους Αφρικανούς εργάτες που δεν έχουν ποτέ δημιουργήσει πρόβλημα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν πρόσφατα από την Αστυνομία, σε σύσκεψη που έγινε στην περιοχή.

Το πρόβλημα, κατά τον κ. Κανναβό, είναι ότι μόνο οι Αφρικανοί διώκονται, επειδή είναι οι μόνοι που δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και γιατί οι υπόλοιποι αλλοδαποί είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πολίτες της Ε.Ε.: «Όλοι παίρνουν τους Αφρικανούς εργάτες στις δουλειές τους, αλλά δεν τους θέλουν μετά, επειδή είναι μαύροι. Η δε εγκληματικότητα δεν προέρχεται από αυτούς, αλλά από άλλες εθνότητες και από Έλληνες».

Μάλιστα, μας διηγήθηκε περιστατικό σύμφωνα με το οποίο φιλικό του πρόσωπο έχασε το πορτοφόλι του κατά την ώρα της εργασίας, το βρήκαν οι Αφρικανοί και, παρά την πείνα τους, το παρέδωσαν.

Όσον αφορά στα περιστατικά εγκληματικότητας, παρατήρησε πως γίνονται κυρίως κλοπές σε εξοχικές κατοικίες για οικοσκευή και ό,τι άλλο τους είναι απαραίτητο.

Κατά τον κ. Κανναβό, θα πρέπει να γίνει έρευνα μέσω της στατιστικής υπηρεσίας για να διαπιστωθεί αν και σε ποιο βαθμό αντιστοιχούν τα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή στους οικονομικούς μετανάστες, ενώ επισήμανε ότι οι αγρότες, που συνήθως τους απασχολούν, δεν μπορούν να ελέγχουν τους εργάτες αν κατέχουν έγγραφα παραμονής και εργασίας στη χώρα. «Μέσα στην τρέλα που ζούμε καθημερινά κυνηγώντας το μεροκάματο, δεν μπορούν να μας ζητούν ευθύνες ότι απασχολούμε εργατικό δυναμικό από την Αφρική», σχολίασε.

Αφηγήθηκε δε περιστατικό, κατά το οποίο Έλληνας κάτοικος των Φιλιατρών είδε στο δρόμο δύο Αφρικανούς εργάτες, οι οποίοι δεν τον ενόχλησαν. Παρ’ όλα αυτά κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και τους απείλησε με τσεκούρι.

Από την πλευρά του, ο κ. Θαν. Γαλανόπουλος, συνταξιούχος αστυνομικός, είπε πως η εγκληματικότητα στην περιοχή των Φιλιατρών είναι τόση ώστε να δικαιολογείται η παρουσία της Αστυνομίας. «Εμείς δε διαθέτουμε κακόφημα μπαρ, ούτε κι έχουμε εμπόρους ναρκωτικών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αν γίνονται κάποιες κλοπές περιστασιακά, αυτό είναι κάτι που γινόταν και θα γίνεται.

«Αν οι Φιλιατρινοί ενοχλούνται από την παρουσία των εργατών με διαφορετικό χρώμα (σ.σ. αναφέρεται στους Αφρικανούς εργάτες) και θέλουν να απαλλαγούν από αυτή, ας μην ξεχνούν ότι αυτοί ευθύνονται για την παρουσία τους. Αν δεν τους χρειάζονταν, ας μην τους έδιναν δουλειά», παρατήρησε. Σημείωσε, όμως, ότι κινείται θέμα παρουσίας των αλλοδαπών σε εποχή που έχει σταματήσει ο φόρτος αγροτικών εργασιών στην περιοχή.

Τέλος, ο κ. Γ. Μπουρλάς από το Χαλαζώνι παρατήρησε ότι δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα από τους οικονομικούς μετανάστες. Στο Χαλαζώνι κατοικούν μόνιμα περίπου 20 Αλβανοί με οικογένειες και παιδιά, και δεν έχουν προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα.

Δεν μπόρεσε να μην εκφράσει την αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι ο δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, μετά την προχθεσινή ληστεία σε βάρος 68χρονου στα Φιλιατρά. Υπογράμμισε κι αυτός ότι οι Αφρικανοί εργάτες δεν έχουν δώσει δικαιώματα και απέδωσε τα κρούσματα εγκληματικότητας σε αλλοδαπούς άλλων εθνοτήτων. Σημείωσε πως οι διαρρήξεις είναι πολλές, αλλά οι ληστείες λίγες, και πρόσθεσε ότι όπου υπάρχουν μετανάστες, η εγκληματικότητα είναι αυξημένη. Όπως και ο συνάδελφός του στην Κυπαρισσία, έτσι και ο κ. Ξύγκας έκανε λόγο για μικρή δύναμη της Αστυνομίας στην περιοχή, παρατηρώντας: «Είναι πολλοί οι αλλοδαποί, δεν μπορείς να τους προλάβεις όλους».

Πηγή: Εφημερίδα Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Το θέμα είναι ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή μας και ειδικά στα Φιλιατρά χτυπάει κόκκινα και όλοι οι πολίτες νιώθουμε απροστάτευτοι.
Αιτία του κλίματος ανασφάλειας που επικρατεί ιδίως στα Φιλιατρά, έχει να κάνει με την έλλειψη προσωπικού στο αστυνομικό τμήμα της πόλης μας.
Κια εν μερει είναι λογικό. Οταν ένα τμήμα έχει ελάχιστα άτομα να λειτουργήσει, πως να γίνουν οι περιπολίες κλπ κλπ.
Κε Χρυσοχοείδη... Μάλλον θα πρέπει να κάνετε κάτι.

Και οι βουλευτές μας (Γιαννακοπούλου, Κουσελάς, Βουδούρης, Λαμπρόπουλος Εξαιρείται ο Σαμαράς) μας θα πρέπει με ερωτήσεις τους να ασχοληθούν με το θέμα και να πιέσουν το υπουργείο να φέρουν αστυνομικούς στα Φιλιατρά.


Δ' Εθνικλη 6ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 24ης Αγωνιστικής.



Και η βαθμολογία της Αγωνιστικής




Στο... μάτι του εισαγγελέα ο Ολυμπιακός.

Για κακουργηματικές πράξεις αναφορικά με την διάθεση εισιτηρίων ερευνάται η Sports United που συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Ψευδείς και ανυπόστατες χαρακτηρίζουν τις πληροφορίες από τον Ολυμπιακό.

Τι ισχυρίζεται ο Ολυμπιακός

Ψευδή και ανυπόστατα χαρακτηρίζουν από τον Ολυμπιακό τα όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων. Από την ΠΑΕ ανέφεραν πως θα κάνουν όλες τις ενέργειες που πρέπει έτσι ώστε να λάμψει η αλήθεια.

Τι εξετάζεται από την προανάκριση

Από την προανάκριση εξετάζεται το ποινικό αδίκημα της διάθεσης εισιτηρίων σε Συνδέσμους ........

και από αυτούς ενώ το πρώην ΣΔΟΕ και νυν ΥΠΕΕ εξετάζει το αδίκημα της φοροδιαφυγής και της μη καταβολής ΦΠΑ. Με άλλα λόγια η Sports United, που διαχειρίζεται τα εισιτήρια του Ολυμπιακού βρίσκεται υπό έρευνα για κακουργηματικές πράξεις αλλά και πλημέλλημα αναφορικά με τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων.

Όλα ξεκίνησαν από μία... έφοδο σε Σύνδεσμο του Ολυμπιακού στο Κερατσίνι, όπου διαπιστώθηκε πως διακινούνταν παράνομα εισιτήρια για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Μάλιστα η έφοδος αυτή απέφερε και τρεις συλλήψεις. Εκεί βρέθηκαν μη θεωρημένες αποδείξεις είσπραξης και όχι εισιτήρια, κάτι που φυσικά είναι παράνομο.

Όπως ανακύπτει από τα στοιχεία που έφερε στο φως ο ΣΚΑΙ η Sports United, που διαχειρίζεται τα εισιτήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδιδε αποδείξεις είσπραξης για την κράτηση θέσης τόσο για αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος όσο και για του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την συγκεκριμένη απόδειξη οι οπαδοί περνούσαν από του τουρνικέ, δίχως να έχουν εισιτήριο στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες έχουν εκδοθεί 210.000 τέτοιες αποδείξεις για την κράτηση θέσεων αξίας 3.150.000 ευρώ στα οποία αντιστοιχεί φόρος που δεν αποδόθηκε 600 χιλ. ευρώ. Με την συγκεκριμένη υπόθεση ασχολείται μεταξύ άλλων και ο αθλητικός εισαγγελέας Πειραιά, Ηλίας Κωνσταντακόπουλος αλλά και το ΥΠΕΕ.

Η... έφοδος και τα δύο... φορτηγά στοιχεία

Μετά την... έφοδο στο Κερατσίνι ακολούθησε η... έφοδος στα γραφεία της Sports United στο Καραϊσκάκη. Εκεί βρέθηκαν ένα σωρό στοιχεία τα οποία κατασχέθηκαν. Το παρών στην συγκεκριμένη... εξόρμηση έδωσαν άνδρες της κρατικής ασφαλείας, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο εισαγγελέας Πειραιά και το πρώην ΣΔΟΕ.

Εκεί βρέθηκαν διπλά βιβλία και αποδείξεις κράτησης θέσης. Εκτός από αυτά κατασχέθηκαν ντοσιέ με στοιχεία, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ταμειακές μηχανές. Χρειάστηκε μάλιστα η συνδρομή δύο βαν για την συγκομιδή των στοιχείων αυτών.

Όπως διαπιστώθηκε εκτός από τα διπλά βιβλία και την μη απόδοση του ΦΠΑ, που συνιστούν κακουργηματικές πράξεις υπάρχει και το ζήτημα πως -σύμφωνα με πληροφορίες- τα χρήματα κατέληγαν σε λογαριασμό τρίτου και όχι σε κάποιον της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ένας λογαριασμός που αναζητάται. Το κομμάτι της παράνομης διαθέσης εισιτήριων μέσα από τους Συνδέσμους κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση αποτελεί πλημέλλημα.

Δεν άνοιγε στον εισαγγελέα!

Ο εισαγγελέας μετέβη στο Καραϊσκάκη όπου βρήκε κλειδωμένη την πόρτα. Μάλιστα ο φύλακας αρνήθηκε να του ανοίξει με συνέπεια ο εισαγγελέας να τον απειλήσει ότι θα φέρει δικό του κλειδαρά! Τελικώς οι πόρτες άνοιξαν...

Θα κληθούν να καταθέσουν

Από την στιγμή που έχουν βρεθεί τα στοιχεία αυτά διενεργείται προανάκριση για να βγουν όλα στο... φως. Όπως διαπιστώθηκε τα τελευταία έξι χρόνια οπαδοί του Ολυμπιακού πέρναγαν ακόμη και σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ με απόδειξη κράτησης θέσης μες στο γήπεδο και όχι με εισιτήριο.
Ο εισαγγελέας πρόκειται να καλέσει για κατάθεση εκπροσώπους της ΠΕΦΟ, της Θύρας 7, του Ολυμπιακού αλλά και της Sports United. Μετά το Πάσχα αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις επί του θέματος ενώ προς το παρόν η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκδίδει εισιτήρια μέσω του δεύτερου μηχανήματος που τους άφησαν οι αρμόδιοι φορείς, καθώς το πρώτο το πήραν μαζί τους. Την πιο πολλή δουλειά πάντως θα την έχει το πρώην ΣΔΟΕ...

Ο Οδυσσέας Βουδούρης για τους πυροσβέστες

Αγωνία επικρατεί στο σώμα των πυροσβεστών μετά την ανακοίνωση για περικοπή των επιδομάτων, της επικείμενης αύξησης του συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας και της υπό αίρεση ένταξής τους στην κατηγορία των ανθυγιεινών και επικίνδυνων επαγγελμάτων.

Η αγωνία αυτή εντείνεται ύστερα από την ανακοίνωση για αλλαγές του ωραρίου και ιδιαίτερα την εφαρμογή του 8ώρου στις υπηρεσίες του σώματος στην περιφέρεια.
Η εφαρμογή αυτού του μέτρου δημιουργεί .............

σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σταθμών και υψηλό κόστος μετακίνησης για τους πυροσβέστες.

Η ανασφάλεια που δημιουργείται σε ένα τέτοιο σώμα, που έχουμε κατανοήσει την αναγκαιότητα του τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις και στους ίδιους του πολίτες. Η πυροπροστασία, μαζί με τον τομέα της υγείας και της παιδείας, δεν πρέπει να υποστεί περικοπές λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού όλοι ξέρουμε ότι η συμβολή τους στην προστασία του φυσικού πλούτου είναι ανεκτίμητη.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων της ΕΠΑΠΑ με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Τασσούλα, διαφάνηκε η επανεξέταση προσαρμοσμένων κατά περίπτωση λύσεων στο θέμα του ωραρίου.
Στη βάση των παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός:

1. Πως πρόκειται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που προκαλούνται στους περιφερειακούς σταθμούς από τις αλλαγές του ωραρίου; Πώς για παράδειγμα θα λειτουργήσουν πλήρως οι σταθμοί Γαργαλιάνων, Πύλου, Μελιγαλά και Κυπαρισσίας στους οποίους οι απασχολούμενοι πυροσβέστες μετακινούνται καθημερινά από την Καλαμάτα ή άλλα μέρη της Μεσσηνίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Oδυσσέας Βουδούρης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ου ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

Με επιτυχία διεξήχθη χθες Σάββατο 27 Μαρτίου, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο, το 5ο ομαδικό Σχολικό πρωτάθλημα σκάκι της ΕΣΣΠΕΠ, που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών, σε συνεργασία με την ΕΣΣΠΕΠ, τον μορφωτικό σύλλογο Φιλιατρών «Ο Πυρσός» και το δήμο Φιλιατρών.

Στην κατηγορία των Δημοτικών σχολείων την 1η θέση (χρυσό μετάλλιο και κύπελλο) κατέλαβε η 1η ομάδα του 3ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου με 4 βαθμούς (13,5 πόντους) και σύνθεση: Καρανάσιος Λάμπρος, Μίσιτς Νικόλαος, Λυμπερόπουλος Νικόλαος και Μπούκουρη Αγγελική.

Την δεύτερη θέση (αργυρό μετάλλιο) πήρε η .......

2η ομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου με 2 βαθμούς ( 7 πόντους ) και σύνθεση: Δαγρέ Δημήτριο, Αλεξίου Δημήτριο, Βατουσιάδη Ιωάννη και Κροντήρη Αναστασία.

Την 3η θέση ( χάλκινο μετάλλιο ) πήρε το 3ο Δημοτικό σχολείο Φιλιατρών με 2 βαθμούς ( πόντους ) και σύνθεση: Γριβοκωστοπούλου Χρύσα, Γριβοκωστοπούλου Αναστασία, Αποστολόπουλο Σωτήριο και Τριαντοπούλου Αφροδίτη.


Στην κατηγορία Γυμνασίων – Λυκείων πρώτευσε το Λύκειο Φιλιατρών με 3,5 βαθμούς (12 πόντους) και σύνθεση: Αποστολόπουλο Δημήτριο, Κόλλια Ιωάννη, Νάννο Δημήτριο και Παπαδοπούλου Έφη, ακολούθησε η 1η ομάδα του Γυμνασίου Φιλιατρών με 2,5 βαθμούς (9,5 πόντους) και σύνθεση: Σαλακά Φώτη, Μακρυγιάννη Γεώργιο, Γεωργόπουλο Δημήτριο και Μπαζάνου Γεωργία και στην 3η θέση το Γυμνάσιο Άστρους με 2 βαθμούς ( 9,5 πόντους) και σύνθεση: Καβάσαλη Ευαγγελία, Καρκούλη Κρυσταλία, Βλάχο Παναγιώτη και Μπούζιου Ελένη.

Τις προκρίσεις για τα τελικά των Πανελληνίων ομαδικών σχολικών πρωταθλημάτων πήραν : το Λύκειο Φιλιατρών, το Γυμνάσιο Φιλιατρών, το Γυμνάσιο Άστρους και οι δύο ομάδες του 3ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου.

Η Κυριακή των Βαΐων



Ειναι η τελευταία μέρα της Σαρακοστής και η πρώτη της Μεγάλης Εβδομάδας. Εορτάζουμε την είσοδο του Χριστού πάνω σε ένα γαϊδουράκι στην Ιερουσαλήμ και την υποδοχή του από τους κατοίκους της με κλαδιά απο φοινικιές, τα βάγια.
Την Κυριακή των Βαΐων μετά την λειτουργία μοιράζονται βάγια και μικροί σταυροί φτιαγμένοι .......

απο φύλλα φοινικιάς.

Ιδού ο νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός.



Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια μας από σήμερα



Άλλαξε η ώρα και από τις 3 τα ημερώματα μπήκαμε στην θερινή ώρα γυρνώντας τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.
Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει από σήμερα 28 Μαρτίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (31/10/2009) και εφαρμόζεται και στα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, σύμφωνα με τις .......

σχετικές οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

Αλλάξτε τα ρολόγια σας για να είστε συνεπείς στα ραντεβού σας και να μην εκτεθείτε.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Μαρτίου 2010

ele28.jpg (738 KB) 8arr28.jpg (209 KB)