Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μήνυμα Αναγνώστη: Το εφημερεύον φαρμακείο ήταν κλειστό.....

Αγαπητέ φιλέ διαχειριστά του FILIATRA NEWS θα ήθελα μέσω του site σας, να αναφέρω τα εξής : Το σαββατοκύριακο επισκέφθηκα τη περιοχή των Φιλιατρών μαζί με φίλους.
Χρειάστηκε όμως ........

να επισκεφθούμε εφημερεύον φαρμακείο για να προμηθευτούμε υλικά για την περιποίηση ενός μικρού τραύματος , με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι το μεσημέρι της Κυριακής 07/07/2013 το φαρμακείο ήταν κλειστό και υπήρχε ενημερωτικό....... χαρτόνι ΄΄ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΝΑΓΚΗΣ ΄΄και αναφερόταν το τηλέφωνο του φαρμακοποιού!!!Στην κλήση μας, άρχισε να ρωτά τι ακριβώς θέλαμε και όταν του είπαμε, μας πρότεινε να πάμε στο Νοσοκομείο, διότι ο ίδιος δεν μπορούσε να βοηθήσει!!

Φυσικά είπε, εντελώς απρόθυμα΄΄ εάν επιμένετε θα έρθω ΄΄από φυσική ευγένεια και αμήχανο θυμό του ΄΄επιτρέψαμε ΄΄να συνεχίσει την ξεκούρασή του και να αφήσει τον κόσμο χωρίς φαρμακείο!!!
Μία ερώτηση μόνο θα ήθελα να απευθύνω, εάν δεν είχα τηλέφωνο κινητό μαζί μου και έπρεπε να πάρει κάποιος άμεσα ένα φάρμακο ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΔΙΝΕ ΚΥΡΙΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΕ!!!

Αντωνόπουλος Α.

EΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Οι Προκήρυξεις του Κυπέλλου και των πρωταθλημάτων Α, Β, Γ Τοπικής Μεσσηνίας 2013 - 2014

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας ανακοίνωσε την προκήρυξη του Κυπέλλου Μεσσηνίας καθώς και τις Προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων Α΄, Β΄ και Γ΄ Τοπικής Κατηγορίας της Μεσσηνίας.

Στην προκήρυξη του κυπέλλου αναφέρει ότι το Παράβολο συμμετοχής ανέρχεται στα 70 ευρώ και οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι έως 25/07/2013 και ώρα 12.00 το αργότερο.

Αναλυτικά οι προκηρύξεις αναφέρουν:


Πατήστε εδώ για την προκήρυξη του κυπέλλου Μεσσηνίας 2013 - 2014

Πατήστε εδώ για την προκήρυξη της Α Τοπικής 2013 - 2014

Πατήστε εδώ για την προκήρυξη της Β' Τοπικής 2013 - 2014

Πατήστε εδώ για την προκήρυξη της Γ' Τοπικής 2013 - 2014

Υπαλλήλοι Π.Ε Μεσσηνίας: Συμπαράσταση στους συναδέλφους της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, μια κακής ποιότητας φαρσοκωμωδία που αφορά όχι μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά γενικότερα το μέλλον της δημόσιας διοίκησης.

Ο τρόπος .........

που αποφασίζεται ποιες υπηρεσίες θα καταργηθούν, ποιοι εργαζόμενοι θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας αρχικά και μετά θα οδηγηθούν στην απόλυση, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης. Λειτουργεί υπό το καθεστώς της πίεσης με απώτερο σκοπό την απόλυση υπαλλήλων προκειμένου να σπάσει το ταμπού της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα. Η αριθμολαγνεία έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αναφέρονται σε ανθρώπους σαν να είναι στατιστικά στοιχεία, άψυχα νούμερα.

Η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης πρέπει να στηρίζεται σε αντικειμενική αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών και κατόπιν σε ανακατανομή του προσωπικού, σύμφωνα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Η συρρίκνωση του κράτους θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των κοινωνικών παροχών και σε κακής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας, στις επερχόμενες απολύσεις και την επονομαζόμενη κινητικότητα. Επιλέχθηκαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ , εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι της κεντρικής διοίκησης, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλοι, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης των δημοσίων αγαθών, όπως το νερό.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις κοινωνικές ομάδες να ενωθούν και να ανατρέψουν τις πολιτικές της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών και του κοινωνικού κράτους.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του Συλλόγου :

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 14:00 η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση .....

που υπογράφει ο Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται για συζήτηση και λ΄΄ηψη απόφασης τα εξής θέματα:

1) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και διαμόρφωση της τεχνικής περιγραφής για την εκτέλεση της εργασίας «Καθαρισμός εσωτερικών χώρων των κτιρίων Νέου Δημοτικού Μεγάρου, Πολεοδομίας και Κολυμβητηρίου».
2) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και διαμόρφωση των τεχνικών προδιαγραφών για την εκτέλεση της προμήθειας φυτοπαθολογικού υλικού για τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
3) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και διαμόρφωση των τεχνικών προδιαγραφών για την εκτέλεση της προμήθειας φυτοπαθολογικού υλικού για τη Δ.Ε. Αετού.
4) Έγκριση της αριθ. 377/2013 απόφασης Δημάρχου και διάθεση πίστωσης σχετικά με την έκτακτη ανάθεση προμήθειας καυσίμων.
5) Προέλεγχος Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τέως Δήμου Κυπαρισσίας, οικ. έτους 2010.
6) Προέλεγχος Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων Δημοτικής Φιλαρμονικής (ΝΠΔΔ), τέως Δήμου Κυπαρισσίας, οικ. έτους 2010.
7) Προέλεγχος Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων Δημοτικού Κολυμβητηρίου (ΝΠΔΔ), τέως Δήμου Κυπαρισσίας, οικ. έτους 2010.
8) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και διαμόρφωση των τεχνικών προδιαγραφών για την εκτέλεση της προμήθειας χλωρίου για τις Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης.
9) Καθορισμός όρων ανοικτού, δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων για το έτος 2013.


'

-

Φιλιατρά: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό έξω από το "Κουτσούνι"

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12 και συγκεκριμένα στις 12:15 έξω από το ρακομελάδικο "Κουτσούνι".
Συγκεκριμένα αυτοκίνητο μάρκας HUNDAI ACCENT χρώματος λευκού βγαίνοντας από την πλατεία και κινούμενο προς Γαργαλιάνους φτάνοντας έξω από το Κουτσούνι, είδε η οδηγός έναν ηλικιωμένο να βρίσκεται στην δεξιά μεριά του δρόμου.
Ο ηλικιωμένος για άγνωστο λόγο πετάχτηκε στην μέση του Δρόμου .......

προσπαθώντας να περάσει στην άλλη μεριά του πεζοδρομίου έπεσε επάνω στο λευκό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το κεφάλι του να προσκρούσει στο παρμπρίζ και να το σπάσει.

Τραυματίας είναι ο Α.Ι. ετών 87 κάτοικος Αγίας Κυριακής.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ αλλα λόγω άλλου σοβαρότερου περιστατικού κλήθηκε ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στο οποίο και διακομίσθηκε.

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνά η τροχαία Κυπαρισσίας

Εράνη Φιλιατρών: Έκλεισε Χρονόπουλο, Γκρέτσα, Μπεγλετζή!

Και επίσημα πλέον, αφού έπεσαν οι υπογραφές εντάχθηκαν στο ρόστερ της Εράνης οι Ανδρέας Χρονόπουλος, Αλμπάν Γκρέτσα και Στέλιος Μπεγλετζής, καθώς συμφώνησαν σε όλα με το Δ.Σ εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Α΄ Μεσσηνίας, που αναμένεται να εξελιχτεί το ποιο συναρπαστικό της 20ετίας παρουσία των ισχυρών της ΕΠΣΜ: Παμίσου Μεσσήνης, Εράνης, Εθνικού Μελιγαλά, Ολυμπιακού Καλαμάτας, Απόλλωνα και Άγρα)!

Από κει και πέρα, ο Χρονόπουλος παλιός παίκτης της Εράνης, .........

επιστρέφει την νεα σεζόν στα Φιλιατρά, μετά από μία αξιόλογη πορεία σε Α.Ο. Κυπαρισσίας, Άγρα και Παναρκαδικό ως επιθετικός χαφ.

Ο Αλμπάν Γκρέτσα που και αυτός αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια στην γειτονική ομάδα της αρκαδιάς, έχει ήδη προσχωρήσει στους πράσινους.

Ο 22χρονος Στέλιος Μπεγλετζής, ανιψιός του πρώην διεθνή άσου Νίκου Λυμπερόπουλου, που αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού αμυντικού και άφησε άριστες εντυπώσεις με την ομάδα του ΑΟΚυπαρισσίας την περίοδο 2011 – 2012, εντάχθηκε σήμερα και επίσημα στο στρατόπεδο των πρασίνων.

Εσωτερική μετεγγραφή αποτελεί ο Γιάννης Σταύρος (ΦΩΤΟ) ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσε πέρυσι να ακολουθήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Φέτος όμως, η νέα διοίκηση της Εράνης έδωσε λύση στο πρόβλημα, ώστε ο έμπειρος αμυντικός άσος που κάλυπτε με επιτυχία το αριστερό άκρο της άμυνας στην Δ΄ Εθνική, να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα την νέα αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εράνη βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ρουμάνο μέσο Αντρέι Αντρέι του ΑΟ Κυπαρισσίας, που έχει φορέσει στο παρελθόν και την φανέλα της ομάδας των Φιλιατρών.

Παρελθόν, αποτελούν οι Βασίλης Αλεβίζος συνεχίζει στο Πάμισο, Παναγόπουλος, Ζώης, Λυκούργος Ανδρώνης τα βρήκε με τον Άγρα και ο ομογενής Καραπετιάν, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα παραμείνει ο Σπυρόπουλος.

Τα εισιτήρια διαρκείας της Εράνης κυκλοφόρησαν από χθές και τα πρώτα δείγματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

Παράλληλα η Διοίκηση ευχαριστεί θερμά τον φίλαθλο κόσμο για την διάθεση που δείχνει να στηρίξει την ομάδα, ενώ όλοι όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια διαρκείας από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή στα τηλέφωνα: 27610-33821 και 27610-32145.

Η προετοιμασία έχει προγραμματιστεί για τις 4 Αυγούστου εφόσον δεν υπάρξει κάποια μεγάλη αλλαγή στην ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.

Διαβεβαίωση των παραγόντων της διοίκησης πάντως είναι ότι και το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι επαφές για παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της ομάδος για την νέα περίοδο και να διεκδικήσει με αξιώσεις την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

sportstonoto


Χαλαζόνι Φιλιατρών: Ολοκληρωθηκαν τα έργα στο γήπεδο Basket

Από αναγνώστη μας

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως όταν υπάρχει θέληση, πνεύμα αλληλχεγγύης και συνεργασίας κάθε εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί.
Ο λόγος για το .......

γήπεδο ΜΠΑΣΚΕΤ του χωριού μας. Ολοκληρώθηκαν τα έργα χάραξης των γραμμών και φωτισμού του γηπέδου ΜΠΑΣΚΕΤ.

Οι εργασίες διήρκησαν δυο ημέρες με αποκλειστική ευθύνη και συμμετοχή του συλλόγου μας, του κοινοτικού εκπροσώπου μας και συγχωριανών εθελοντών.
Πρώτα από όλους ευχαριστούμε τον συγχωριανό μας ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ για την βοήθεια που μας πρόσφερε και σε αυτό το έργο .Πρέπει να γνωρίζουμε πως ο ΒΑΣΙΛΗΣ προσφέρθηκε να βοηθήσει από την πρώτη στιγμή παρά την έντονη ζέστη και τις δυσκολίες του εγειρήματος.

Και αυτό το έργο αποτελεί έμπνευση του κοινοτικού εκπροσώπου μας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΣΟΥΛΟΥ, ενώ ο σύλλογος μας έτρεξε να υλοποιήσει ένα ακόμη χρήσιμο έργο για την τοπική κοινωνία μας.
Στη βάση του εθελοντισμού με γνώμονα το καλό του συνόλου θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο ,άλλοτε μικρό άλλοτε μεγάλο ,πάντα όμως χρήσιμο.
Σας θέλουμε όλους κοντά μας.

Καλούμε από την άλλη μικρούς φορείς, συλλόγους αλλά και άτυπες ομάδες να αναλάβουν πρωτοβουλίες στο δικό τους γεωγραφικό χώρο.
Μην χάνεται χρόνο , ιδέες και ενέργεια περιμένοντας κάποια επίσημη αρχή να έρθει να υλοποιήσει την ανάγκη σας.
Η αρχή μπορεί να θέλει αλλά αδυνατεί λόγο οικονομικών δυσχερειών. Αναλάβετε πρωτοβουλία πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς κοινοτικούς εκπροσώπους σας και θα κάνετε θαύματα.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 08 Ιουλίου έως 14 Ιουλίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32 102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Διακοπή ρεύματος σήμερα στον Αγρίλη Φιλιατρών

Διακοπή ρεύματος θα γίνει σήμερα το πρωί Δευτέρα 8 Ιουλίου από τις 10:00 έως τις 14:00 στον Αγρίλη Φιλιατρών και συγκεκριμένα από την περιοχή του Μερολιθίου έως το κάστρο των παραμυθιών.

Η Διακοπή θα .......

πραγματοποιηθεί στα πλαίσια απαραίτητων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ενω όπως ανακοινώθηκε από την ΔΕΗ θα καταβληθούν προσπάθειες ο χρόνος αποκατάστασης να είναι μικρότερος αυτού που ανακοινώθηκε.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να αποφεύγουν την επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια που πιθανόν βρίσκονται στο έδαφος ενώ οι ηλεκτρικές συσκευές πρέπει αν θεωρούνται συνεχώς υπο τάση ρεύματος.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ταυτότητα και διαβατήριο στα Μεσσηνιακά ......

προϊόντα! Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση του καθηγητή του ΤΕΙ Δρ. Γιώργου Ζακυνθινού.
● Προτεραιότητα για το ελαιόλαδο η διασφάλιση της ποιότητας
● Η σπάνια χλωρίδα του Ταϋγέτου μπορεί και πρέπει να διασωθεί
● Η κλινική ξήρανση μπορεί να είναι η βέλτιστη λύση για τη λυματολάσπη του βιολογικού καθαρισμού
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» της Δευτέρας στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
● ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ με επιτυχία το Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη. Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με την πραγματοποίηση της ημερίδας με θέμα «Καλές Πρακτικές», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα.
● «ΨΗΝΟΝΤΑΙ» παλιά και νέα αυτοδιοικητικά σχήματα στην Τριφυλία. «Μετέωρος» ο Κόλλιας, ενώ οι επίγονοι ερίζουν για το δακτυλίδι. «Ψάχνεται» ο ΣΥΡΙΖΑ για άριστη λύση, σταθερά παρούσα, η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ οι διεργασίες για ανεξάρτητο πολυσυλλεκτικό σχήμα με επικεφαλής πρόσωπο – έκπληξη βρίσκονται σε προχωρημένη φάση.
● ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ο καυγάς για το δημόσιο χρέος και ποια είναι η πραγματικότητα.
● ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ δυσανεξία και άγριος οικονομικός φονταμενταλισμός με την Ελλάδα στην κλίνη του Προκρούστη. Μια ανάλυση του Μεσσηνιακής καταγωγής καθηγητή Πανεπιστημίου Κώστα Βεργόπουλου.
● ΕΥΣΗΜΑ για το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε σημαντικό συνέδριο όπου ο διοικητής Γιώργος Μπέζος παρουσίασε τις απορροφήσεις από το ΕΣΠΑ και την αναβάθμισή του ιατροτρεχνολογικά και ενεργειακά.
● ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ της Καλαμάτας «απογειώθηκε» σε επιβατική κίνηση με την Aegean.
● ΠΡΟΪΟΝ-ΟΔΗΓΟΣ για το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων, που θα επαναδημιουργηθεί, το Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο.

• ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
• ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!