Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

«Δώρο» 970.000 ευρώ στη ΓΣΕΕ από την Άννα Διαμαντοπούλου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!!!!!

Αυτό και αν είναι πρόκληση!!!!!!!!!!
Την ώρα που ο Βενιζέλος και η τρόϊκα χορεύουν πάνω στα πτώματα των Ελλήνων που έχουν ξεζουμίσει ΤΕΛΕΙΩΣ, την ώρα που η κυβέρνηση καταπατά κατάφορα το σύνταγμα δια μέσω του δήθεν συνταγματολόγου Ευάγγελου Βενιζέλου χαρατσώνει άγρια τον κόσμο με έκτακτες εισφορές, μειώσεις μισθών και συντάξεων, χαράτσια στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, απειλές και άλλες γελοιότητες του Υπουργείου Οικονομικών, η Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων Άννα Βilderberg Διαμαντοπούλου ενώ φάνηκε ικανή να έχουν τα παιδιά στην ώρα τους τα βιβλία τους, βρήκε χρήματα να κάνει δωράκι (επιχορήγηση το βάφτισε) στο Κέντρο Ανάπτυξης εκπαιδευτικής Πολιτικής και το ΙΝΕ της Γ.Σ.Ε.Ε. το ποσό των 970.000 ευρώ.

Το έγγραφο φέρει τίτλο: ...........

" Απόφαση Επιχορήγησης Ν.Π.Ι.Δ* "

* Ν.Π.Ι.Δ.= Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου

Τελικά κ. Jefry Mineiko Papandreos, ΛΕΥΤΑ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!! (αλλά για τους ημετέρους)
Θα έρθει η ώρα σας. Που θα πάτε;;; Θα τα πληρώσετε όλα.

Ολα τα μυστικά για τη φοροκάρτα

Μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών, η «φοροκάρτα» μπαίνει τελικά στη ζωή των φορολογούμενων. Από σήμερα οι τράπεζες θα ξεκινήσουν σταδιακά να χορηγούν δωρεάν την «κάρτα αποδείξεων», η χρήση της οποίας θα είναι προαιρετική.

Η φοροκάρτα, στην οποία θα καταγράφονται .......

απευθείας τα στοιχεία των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών θα απαλλάξει τους φορολογούμενους από την ταλαιπωρία της συλλογής αποδείξεων ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τα ελάχιστα στοιχεία τζίρου μιας επιχείρησης.

Τι είναι η Κάρτα Αποδείξεων;

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι μια προσωπική Κάρτα συλλογής αποδείξεων των εξόδων, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο φορολογούμενο να συλλέγει και να υποβάλει αυτόματα τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών. Η Κάρτα Αποδείξεων δεν είναι υποχρεωτική, δεν αποτελεί τραπεζικό προϊόν, είναι ανώνυμη και έχει σκοπό να σας διευκολύνει απαλλάσσοντάς σας από τη συλλογή και την καταμέτρηση των αποδείξεων και την υποβολή στις αρμόδιες αρχές για φορολογικούς λόγους.

Τι δεδομένα περιέχει η Κάρτα Αποδείξεων;

Στην Κάρτα Αποδείξεων δεν καταχωρείται κανένα απολύτως στοιχείο από τις συναλλαγές του κατόχου πέραν από το κατάστημα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή και το ποσό της απόδειξης.

Πώς μπορώ να προμηθευτώ την Κάρτα Αποδείξεων;

Μπορείτε να προμηθευτείτε την Κάρτα Αποδείξεων σας δωρεάν από οποιοδήποτε κατάστημα των συνεργαζόμενων τραπεζών χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών και χωρίς να δηλώσετε κανένα προσωπικό ή φορολογικό σας στοιχείο.

Πώς λειτουργεί η κάρτα συλλογής αποδείξεων;

Κάθε Κάρτα διαθέτει ένα μοναδικό αριθμό. Ο κάτοχος ενεργοποιεί την Κάρτα συνδέοντας τον αριθμό της με τον Α.Φ.Μ. του (χωρίς τη διαμεσολάβηση της Τράπεζας ή τρίτων), με τους εξής τρόπους:

- Αποστέλλοντας ένα SMS, μέσω κινητού τηλεφώνου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), στο 54053 ως εξής «Α.Φ.Μ., κενό, 10ψήφιος αριθμός της Κάρτας Αποδείξεων».

- Μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα http://link.minfin.gr/karta του υπουργείου Οικονομικών.

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι πλέον ενεργοποιημένη και μπορεί να χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή που επιλέγει ο φορολογούμενος.

Σε ποιες επιχειρήσεις/συναλλαγές μπορώ να χρησιμοποιήσω την Κάρτα Αποδείξεων και με ποιον τρόπο;

Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συνεργαζόμενη επιχείρηση/επιτηδευματία διαθέτει Συσκευή Αποδοχής Πιστωτικών ή/και Χρεωστικών Καρτών (Point of Sales-POS). Η συναλλαγή καταγράφεται με μια απλή διαδικασία: μετά την έκδοση της απόδειξης ο υπάλληλος ή ο επιχειρηματίας «περνάει» την Κάρτα Αποδείξεων από το POS και πληκτρολογεί το ποσό της συναλλαγής. Αμέσως εκτυπώνεται αποδεικτικό που δίδεται στον πελάτη, μαζί με την απόδειξη της συναλλαγής.

Πόσες κάρτες μπορώ να διαθέτω;

Κάθε πολίτης (μερίδα αποδείξεων/Α.Φ.Μ.) μπορεί να είναι συνδεδεμένος με περισσότερες από μια Κάρτα, με στόχο τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας να διαθέτει το καθένα τη δική του.

Τι πλεονεκτήματα μου προσφέρει η χρήση της κάρτας;

Με την Κάρτα Αποδείξεων όλα τα στοιχεία της συναλλαγής αποστέλλονται από τον εκδότη της απόδειξης αυτόματα. Έτσι στο τέλος του χρόνου αποφεύγετε το χρόνο που απαιτείται για το μέτρημα και την άθροιση των αποδείξεων. Ταυτόχρονα, ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις συναλλαγές που κατέγραψε στη μερίδα του (στον Α.Φ.Μ. του) μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ..

Πόσο λεπτομερή είναι τα στοιχεία που συλλέγονται;

Από την κάθε συναλλαγή καταγράφονται αποκλειστικά: ο χρόνος της αγοράς, ο Α.Φ.Μ. του καταστήματος/επιχείρησης, ο αριθμός της κάρτας με την οποία έγινε η καταγραφή της συναλλαγής το συνολικό ποσό της συναλλαγής Δεν καταγράφεται η ανάλυση της συναλλαγής (τι ακριβώς αγοράστηκε, αγαθό ή υπηρεσία).

Είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ την Κάρτα Αποδείξεων σε κάθε συναλλαγή μου;

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την Κάρτα Αποδείξεων επιλεκτικά σε όποιες συναλλαγές θέλετε να δηλωθούν.

Όταν χρησιμοποιώ την Κάρτα Αποδείξεων, πρέπει το κατάστημα να εκδώσει και απόδειξη;

Η απόδειξη της συναλλαγής πρέπει να εκδίδεται κανονικά και μάλιστα μόνο τότε μπορεί να πιστωθεί η Κάρτα Αποδείξεων με το ποσό της συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε.

Τι κάνω σε καταστήματα που δεν έχουν τη Συσκευή Αποδοχής Πιστωτικών ή/και Χρεωστικών Καρτών (POS);

Σε συναλλαγές που τα καταστήματα δεν έχουν POS συμβατό με την κάρτα αποδείξεων, κρατούμε τις αποδείξεις και τις συνυπολογίζουμε στα έξοδά μας στο τέλος του χρόνου, συμπληρωματικά με τις ηλεκτρονικά καταχωρισμένες αποδείξεις μας.

Τι γίνεται αν χάσω την Κάρτα Αποδείξεων; Τι συμβαίνει με τις αποδείξεις που είναι ήδη καταχωρισμένες στην κάρτα μου σε αυτή την περίπτωση;

Δεν απαιτείται δήλωση απώλειας. Η Κάρτα Αποδείξεων είναι προσωπική, με την έννοια ότι αφορά μόνο έναν πολίτη (Α.Φ.Μ.) και άρα δεν έχει λόγο κάποιος να την κλέψει και να τη χρησιμοποιήσει. Εφόσον κλαπεί ή χαθεί η κάρτα σας, μπορείτε να λάβετε νέα κάρτα, την οποία συνδέετε με τον Α.Φ.Μ. σας, με τους προαναφερόμενους τρόπους, ενώ οι αποδείξεις που έχετε συλλέξει στην πρώτη (απολεσθείσα) Κάρτα Αποδείξεων, συνυπολογίζονται στον Α.Φ.Μ. σας, συνολικά.

Η κάρτα αποδείξεων έχει ημερομηνία λήξης;

Η Κάρτα Αποδείξεων δεν έχει ημερομηνία λήξης. Οι αγορές της Κάρτας συνυπολογίζονται στο τέλος της χρονιάς για τον συγκεκριμένο Α.Φ.Μ., με τον οποίο η Κάρτα έχει συσχετισθεί. Η ίδια Κάρτα θα συλλέξει τις αποδείξεις και των επόμενων οικονομικών ετών, χωρίς να χρειάζεται ανανέωση.

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 2/10

Μόλις βγήκαν οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ.
Σήμερα η κλήρωση μοιράζει 1.500.000 ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι:





Μεσσηνιακά κρασιά «Είναι ποιοτικά και μπορούν άνετα να σταθούν στο εξωτερικό»

Ανάμεσα στα τοπικά προϊόντα με δυναμική και προοπτικές βρίσκεται και το μεσσηνιακό κρασί. Πώς τα πάει, όμως, αυτή την εποχή της κρίσης; Τρεις οινοποιοί από τη Μεσσηνία μίλησαν στο «Θ» για την παραγωγή της φετινής χρονιάς, την ποιότητα και τη διάθεση του προϊόντος στην εσωτερική αγορά, αλλά και τη διεθνή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΟΛΑΚΗΣ

«Στην Ελλάδα μειώθηκε η κατανάλωση στις ταβέρνες, αυξήθηκε στο σπίτι»

«Φέτος, η παραγωγή στη Μεσσηνία ήταν .........

πολύ μικρή, λόγω περονόσπορου. Χάλασε κάποια σταφύλια, τα υπόλοιπα όμως, που έμειναν, μοιράστηκαν την παραγωγή του κάθε κλήματος, οπότε η ποιότητα είναι καλύτερη» μας λέει ο οινοποιός Γιάννης Τσαβολάκης, ο οποίος έχει τη μονάδα του στην περιοχή μεταξύ Καλαμάτας - Μεσσήνης και εξάγει το κρασί του σε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Κίνα. «Με την κρίση οι εξαγωγές πηγαίνουν καλύτερα. Όχι επειδή έχει συμβεί κάτι από μέρους της κυβέρνησης ή οτιδήποτε άλλο, αλλά γιατί τρέχουμε εμείς να βρούμε αγορές. Η αύξηση των εξαγωγών οφείλεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την ποιότητα του προϊόντος. Γιατί, με το ευρώ, είμαστε δυστυχώς πανάκριβοι για όλο τον κόσμο».

Εσωτερική κατανάλωση: «Ούτε και η εσωτερική κατανάλωση έχει μειωθεί λόγω κρίσης. Μπορώ να πω ότι έχει αυξηθεί κιόλας, ωστόσο υπάρχει μείωση στις ταβέρνες. Η κατανάλωση γίνεται πια ιδιωτικά, στα σπίτια. Ο κόσμος κάνει παρέες στο σπίτι. Έχει γυρίσει μερικές δεκαετίες πριν, τότε που δεν πήγαινε έξω με παρέες. Το βλέπω από το κατάστημα λιανικής. Γιατί, αν έρθει να πάρει από εδώ το κρασί, θα δώσει 1,5 ευρώ το κιλό, ενώ, αν το πιει στην ταβέρνα, θα το πληρώσει 8 ευρώ, ξέχωρα από τα άλλα έξοδα».
Στο ερώτημα, εάν η κρίση έχει στρέψει τον κόσμο στο «χύμα», επειδή είναι πιο οικονομικό, ο κ. Τσαβολάκης απαντά: «Υπάρχει και το επώνυμο “χύμα”. Οι συσκευασίες των 10, των 20 ή των 5 λίτρων, θεωρείται ότι έχουν αντικαταστήσει το “χύμα”. Είναι μεν “χύμα”, αλλά επώνυμο, πιστοποιημένο, όπως και το εμφιαλωμένο. Δεν είναι το άσχετο “χύμα”, που το πουλάει ο άλλος χωρίς ετικέτα. Όταν αγοράζεις κρασί από τον καθέναν, που δε γνωρίζεις πώς το έχει φτιάξει και τι του έχει βάλει μέσα, είναι έγκλημα, γιατί δεν ξέρεις τι πίνεις. Αντίθετα, νιώθεις ασφάλεια όταν παίρνεις ένα επώνυμο προϊόν, που προέρχεται από μια επιχείρηση η οποία ελέγχεται, έχει haccp, iso, άδεια λειτουργίας, άδειες εμφιάλωσης, όλες τις προδιαγραφές, τις οποίες για να λάβει πρέπει να είναι εντάξει».


ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Τα ελληνικά εστιατόρια προτείνουν
χύμα ως φθηνότερο»

«Η ποιότητα φέτος είναι πολύ καλή, αλλά η παραγωγή μειωμένη. Επειδή τα περισσότερα αμπέλια είχαν αρρωστήσει, λόγω περονόσπορου, ήθελε μεγάλη προσοχή» αναφέρει ο οινοποιός Θανάσης Αποστολόπουλος από τις Ράχες Κυπαρισσίας. «Εμάς, βέβαια, στην περιοχή μας, είχαν προσέξει τα ραντίσματα και είχαμε καλή παραγωγή και πολύ καλή ποιότητα σταφυλιού, οπότε και κρασιού».

Τα κρασιά του κτήματος Αποστολόπουλου διατίθενται στο Νομό Μεσσηνίας και στην Αθήνα. «Τώρα με την κρίση, βλέπουμε μείωση στην κατανάλωση, η αγορά δεν παίρνει, είναι μειωμένη η ζήτηση, αλλά το παλεύουμε. Αν δεν υπήρχε η κρίση, θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Ο κόσμος δε βγαίνει πια στα εστιατόρια και αυτό έχει αντανάκλαση και στο φαγητό και στις μειωμένες πωλήσεις κρασιού για εμάς. Επίσης, τα μαγαζιά στρέφονται στο να πουλάνε “χύμα”, το οποίο είναι πιο φθηνό, για να μη δίνουν μεγάλους λογαριασμούς. Προτείνουν λοιπόν “χύμα”, οπότε έχουμε δύο φορές κρίση. Βέβαια, εκτός από τυποποιημένο σε μπουκάλι, κάνουμε και σε ασκούς, ροζέ και κόκκινο. Επίσης, έχουμε δύο σειρές, μία βιολογική και μία συμβατική. Το βιολογικό, αν και ακριβότερο, πάει καλύτερα από το συμβατικό».

Το μέλλον για το μεσσηνιακό κρασί: «Το προϊόν είναι ποιοτικό. Ιδιαίτερα τα κόκκινα της Τριφυλίας είναι από τα καλύτερα κρασιά στην Ελλάδα. Όμως, μέσα σε αυτή την κρίση που είμαστε, δεν μπορώ να πω και πολλά για το μέλλον. Δε βλέπω να βελτιώνεται η κατάσταση. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Για εκείνους που κάνουν εξαγωγές, ίσως είναι καλύτερα. Με τις εξαγωγές, αν έχεις αγορά, διορθώνεται κάπως η κατάσταση».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Με την κρίση υπάρχει πρόβλημα,
αλλά οι εξαγωγές πάνε καλύτερα»

«Η ποιότητα σε γενικές γραμμές είναι καλή, αλλά δεν υπάρχει πρώτη ύλη. Στην περιοχή μας η παραγωγή ήταν μειωμένη περίπου 50-60%, λόγω ζημιών από περονόσπορο και αφορίας, δηλαδή δε γέννησαν τα σταφύλια, δεν ήταν καλή χρονιά που λέμε» επισημαίνει ο οινοποιός Δημήτρης Παναγιωτόπουλος από τον Πύργο Τριφυλίας, ενώ προσθέτει:
«Πρόβλημα υπάρχει ευρύτερα με την κρίση. Δεν κινείται τίποτα και από τη στιγμή που δεν κινείται τίποτα, δυσκολεύουν τα πράγματα σε όλους τους τομείς. Για τον καταναλωτή στο να αγοράσει προϊόν, για εμάς τα οινοποιεία στο να αγοράσουμε πρώτη ύλη, η οποία ήδη έχει ακριβύνει φέτος αισθητά. Αλλά αυτό είναι θετικό, γιατί και ο παραγωγός πρέπει να πάρει λεφτά, γιατί, αν δεν πάρει λεφτά, δε θα υπάρχουν αμπέλια. Και πρέπει να υπάρχει κίνητρο για τον παραγωγό, ώστε να καλλιεργήσει πιο εντατικά, πιο σωστά και πιο σοβαρά».

Σχετικά με την κρίση και την εσωτερική κατανάλωση: «Έχουμε και φθηνούς κωδικούς στην αγορά, δε διαθέτουμε μόνο ακριβά κρασιά. Έχω και κρασί ακριβό, αλλά έχω και κρασί με 3 ευρώ το μπουκάλι. Ωστόσο, τα ακριβά δεν πάνε μόνο στο εξωτερικό, τα προτιμούν και οι Μεσσήνιοι, αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα».
Εξαγωγές: «Υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορες χώρες, όπως Κίνα και άλλες ασιατικές, αλλά αυτές δεν είναι εύκολες αγορές. Στην Ευρώπη είναι πιο εύκολες, γνωρίζουν τι ζητάνε, που είναι βασικό. Οι άλλοι δε γνωρίζουν, προσπαθούν να μάθουν, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν περισσότερο το κρασί, τόσο οι εισαγωγείς όσο και το κοινό. Στην Κίνα, όμως, πιστεύω θα μάθουν γρήγορα, και αυτό θα είναι καλό, γιατί αυτές οι καινούργιες αγορές θα βοηθήσουν όλους. Γενικά, οι εξαγωγές πάνε καλύτερα. Γιατί, πλέον τα προϊόντα αναδεικνύονται πιο σοβαρά προς τα έξω. Τα λαμβάνουν υπόψη πιο σοβαρά και οι άλλες χώρες που κάνουν εισαγωγές, γιατί είναι αξιόπιστα και πολύ καλά ποιοτικώς. Αυτό φαίνεται και από όλα τα ελληνικά κρασιά, γιατί οι διακρίσεις που παίρνουν στο εξωτερικό είναι σοβαρές και πολλές. Οπότε, γιατί να μην μπορούν να σταθούν άνετα, και ειδικότερα τα μεσσηνιακά, στο εξωτερικό; Δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία ή την Καλιφόρνια της Αμερικής, χώρες με μεγάλο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά. Κάθε χρόνο το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τα ελληνικά κρασιά μεγαλώνει».

ΘΑΡΡΟΣ

Στον αέρα χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι Το… μπαλάκι της εφεδρείας περνάει στους Δήμους

Τις τελευταίες ημέρες, μετά και τα συνεχή δημοσιεύματα, ένα ερώτημα πλανάται μεταξύ των υπαλλήλων στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά και στους υπόλοιπους Δήμους του νομού. Αν αληθεύουν όλα αυτά που λέγονται και γράφονται περί απολύσεων προσωπικού στους ΟΤΑ της χώρας.

Σαφή και ξεκάθαρη απάντηση δεν μπορεί να δώσει κανείς.
Αν δώσει κάποιος, όμως, βάση στα χθεσινά ..........

δημοσιεύματα των αθηναϊκών εφημερίδων, μέχρι σήμερα θα έχει αποκρυσταλλωθεί η οριστική απόφαση για το καυτό θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», «προς το παρόν, αυτό που έχει κλειδώσει μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης είναι ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου στις υπηρεσίες του Δημοσίου θα υπηρετούν 30.000 λιγότεροι υπάλληλοι, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής ένα σαφές σχέδιο για το ποιους αφορά η μείωση του προσωπικού και με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί.

Αιχμή του δόρατος στο σχέδιο της εφεδρείας θα αποτελέσουν 80.000 συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι. Στον αριθμό αυτό συγκαταλέγονται και 15.000 υπάλληλοι που υπηρετούν σε Δήμους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθώς και 12.000 στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Όλα αυτά, όμως, μαζί με τα συνταγματικά κωλύματα που υπάρχουν για την απόλυση μέσω κατάργησης της οργανικής θέσης, εξηγούν ίσως το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις για το τι θα γίνει στο Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει διορία μέχρι την Κυριακή το βράδυ να βρεθεί λύση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέραν των νομικών-συνταγματικών κωλυμάτων που διαπιστώθηκαν από τους συμμετέχοντες υπουργούς στη σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, εκτιμήθηκε, μεταξύ άλλων, πως ενδέχεται να υπάρξουν “εμπόδια” και από άλλους φορείς του Δημοσίου, όπως είναι οι ΟΤΑ, οι επικεφαλής των οποίων (δήμαρχοι) ίσως ακολουθήσουν την τακτική-ανταρσία μερικών εκ των 151 υπό κατάργηση/συγχώνευση οργανισμών και δε στείλουν λίστες εργασιακής εφεδρείας».

ΘΑΡΡΟΣ

Οικοδόμοι Κυπαρισσίας Σφοδρή αντίδραση για την παράνομη εργασία

Τη σφοδρή αντίδραση των οικοδόμων της περιοχής της Κυπαρισσίας έχει προκαλέσει η διαρκώς και αυξανόμενη παράνομη εργασία στην οικοδομή τόσο αλλοδαπών όσο και Ελλήνων. Το Σωματείο Οικοδόμων Κυπαρισσίας πολλές φορές στο παρελθόν έχει επισημάνει στις αρμόδιες αρχές το τεράστιο πρόβλημα που προκαλείται στους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς και στην τοπική και εθνική οικονομία, από την παράνομη εργασία, ζητώντας να επιληφθούν με τις υπηρεσίες τους του θέματος και να το αντιμετωπίσουν.

Ωστόσο, δυστυχώς, τίποτα δεν έχει γίνει και το πρόβλημα αυτό, πλέον, ξεπερνά κάθε προηγούμενο, λαμβάνοντας εκρηκτικές διαστάσεις, με οδυνηρές συνέπειες για τους ανθρώπους που δουλεύουν νόμιμα σε οικοδομικές εργασίες.

Σε ανακοίνωσή του στις 22 Σεπτέμβρη, η οποία ..........

κοινοποιείται στο Δήμο Τριφυλίας, το ΙΚΑ, το Αστυνομικό Τμήμα, τη ΔΟΥ, την Ομοσπονδία τους και την Π.Ε. Μεσσηνίας, το Σωματείο Οικοδόμων Κυπαρισσίας αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο κλάδος μας πλήττεται καθημερινά από την παράνομη εργασία τόσο αλλοδαπών όσο και Ελλήνων, δηλαδή ανθρώπων που εργάζονται χωρίς να είναι ασφαλισμένοι στο ασφαλιστικό μας ταμείο και χωρίς να έχουν υποβάλει δήλωση άσκησης του επαγγέλματος του οικοδόμου στη ΔΟΥ. Η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη καθώς καθημερινά παρατηρείται το φαινόμενο αυτό και, μάλιστα, σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, που η εύρεση οικοδομικής εργασίας γίνεται ολοένα δυσκολότερη. Αποτέλεσμα της παράνομης εργασίας στον κλάδο μας είναι καταρχήν η οικονομική μας εξαθλίωση, η τεράστια φοροδιαφυγή και η πτώχευση του ασφαλιστικού μας ταμείου. Είναι χρέος όλων μας να εναντιωθούμε στην παράνομη εργασία, που θίγει καταρχήν εμάς ως οικοδόμους, που εργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια νόμιμα και μοχθούμε καθημερινά για να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας, αλλά θίγει και το γενικότερο σύνολο. Είναι καιρός πλέον να μη δείχνουμε ανοχή στην παράνομη εργασία και γι' αυτό το λόγο καλούμε όλους να συνδράμουν στην προσπάθειά μας, ώστε να παταχθεί η παράνομη εργασία και να μπορέσει να επιβιώσει το επάγγελμα των οικοδόμων, που πλήττεται καθημερινά.

Γνωστοποιούμε σε όλους: ιδιώτες - ιδιοκτήτες - κατασκευαστές και παράνομα εργαζομένους ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί το επάγγελμά μας και ειδικότερα θα καταγγέλλεται άμεσα οποιαδήποτε παράνομη απασχόληση διαπιστώνεται σε οικοδομική εργασία».

Μιλώντας στο «Θ» ο γραμματέας του Σωματείου, Χρήστος Καραμπεσίνης, σημείωσε: «Υπήρχε μία ανοχή, αλλά πλέον έχει εξαντληθεί και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχει ανεξέλεγκτη παράνομη εργασία στην οικοδομή, υπάρχει φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, ανασφάλιστη εργασία. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Το κράτος δεν ενδιαφέρεται για τίποτα, δε μας υπολογίζει. Εμείς αντιδρούμε για να προασπίσουμε τη δουλειά μας. Θέλουμε και τη βοήθεια των συναδέλφων και του κόσμου».

Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Χρήστος Βερλέκης, τόνισε: «Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να σταματήσει η παράνομη εργασία και κάποια στιγμή πρέπει να κατοχυρωθεί το επάγγελμά μας στην οικοδομή. Δουλεύουμε νόμιμα, πληρώνουμε, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε την παράνομη εργασία».

ΘΑΡΡΟΣ

Νάντια Γιαννακοπούλου: Χρήση της βιομάζας για θέρμανση

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει καταρτίσει προσχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρμανση κτιρίων και νερού», στο οποίο τίθεται το πλαίσιο, ώστε να επιτραπεί η χρήση τυποποιημένων στερεών βιοκαυσίμων στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά όλης της χώρας να εκμεταλλευτούν τα οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της βιομάζας.

Η διείσδυση της βιομάζας στη θέρμανση θα συνεισφέρει στην επίτευξη των εθνικών μας στόχων: ..........


α) σχετικά με τη συμμετοχή ενέργειας από ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη σε ποσοστό τουλάχιστον 20% και

β) σχετικά με την υποχρέωση, το αργότερο έως τις 31.12.2019, όλα τα νέα κτίρια να καλύπτουν το σύνολο της πρωτογενούς ενεργειακής κατανάλωσής τους είτε με ΑΠΕ είτε με συστήματα συμπαραγωγής ή/και τηλεθέρμανσης.

Ταυτόχρονα με την εν λόγω Απόφαση, εκσυγχρονίζονται οι διατάξεις του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις λειτουργικές απαιτήσεις καθώς και τη συντήρηση – ρύθμιση των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρμανση κτιρίων και νερού.

Οι καυστήρες βιομάζας, αντί για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο καίνε συσσωματώματα ξύλου, μια καύσιμη ύλη που παράγεται από βιολογικά υποπροϊόντα της γεωργίας, της δασοπονίας και της βιομηχανίας ξύλου, τα λεγόμενα «pellets». Σε κάθε περίπτωση, οι καυστήρες βιομάζας είναι πιο οικονομικοί από ένα σύστημα φυσικού αερίου και σημαντικά πιο οικονομικοί από ένα σύστημα πετρελαίου. Σύμφωνα με στοιχεία της Greenpeace, μία κατοικία που πληρώνει για παράδειγμα περίπου 1.000 ευρώ το χρόνο για πετρέλαιο, θα πληρώσει περίπου 800 ευρώ αν αντικαταστήσει τον καυστήρα της με φυσικού αερίου και περίπου 700 ευρώ στην περίπτωση που βάλει εγκατάσταση βιομάζας.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ένας σύγχρονος λέβητας με καύσιμο βιομάζα, εκλύει περίπου 30 φορές λιγότερα σωματίδια απ’ ότι ένα παραδοσιακό ατομικό τζάκι, ενώ δεν επιβαρύνει το κλίμα με αέρια του θερμοκηπίου. Δηλαδή, μια πολυκατοικία 30 διαμερισμάτων που θερμαίνεται από ένα κεντρικό λέβητα ο οποίος καίει βιομάζα, εκλύει τα ίδια μικροσωματίδια με ένα απλό τζάκι, το οποίο όμως, θερμαίνει απλώς ένα δωμάτιο.

Η άρση της βιομάζας είναι ένα πολύ βασικό και απαραίτητο βήμα για να αλλάξουν τα δεδομένα στον ενεργοβόρο κτιριακό τομέα, που ευθύνεται για το 40% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της χώρας μας. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

1. Προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει τα κατάλληλα οικονομικά κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να στραφούν στις ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή θερμότητας στα σπίτια τους, όπως η βιομάζα, τα γεωθερμικά και ηλιοθερμικά συστήματα;

2. Προτίθεται η κυβέρνηση να χορηγήσει ευνοϊκό καθεστώς φορολογικών κινήτρων, που θα επιδοτεί την αγορά πράσινων συστημάτων θέρμανσης και παράλληλα θα αυξάνει τα έσοδα του κράτους;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Πάει για λουκέτο η εταιρία "Κατσέλης";;;;

Η ιστορική επιχείρηση Κατσέλης βρίσκεται στα πρόθυρα του «λουκέτου» ακολουθώντας τα βήματα πολλών επιχειρησέων δυστυχώς που παρουσιάζουν μεγάλες ζημίες λόγω κρίσης. Η, για δεκαετίες, επιτυχημένη επιχείρηση στο χώρο του ψωμιού τους τελευταίους τρεις μήνες κινδυνεύει με υπαγωγή στο άρθρο 99 προκαλώντας αναστάσωση στους εργαζομένους της εταιρείας.

Η εταιρεία από τις 5 Αυγούστου και παρά ........

τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει με τις τράπεζες, δεν έχει λάβει χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα στις πληρωμές του προσωπικού και στην εξόφληση των προμηθευτών. Οι 700 εργαζόμενοι στον όμιλο αγωνιούν για το μέλλον της επιχείρησης και σε επιστολή που έστειλαν την περασμένη Παρασκευή στις τράπεζες, εξηγούν μεταξύ άλλων «Είναι πλέον θέμα ημερών η κατάρρευση της Nutriart και η απώλεια 700 θέσεων εργασίας».

Στην πραγματικότητα, ο «κατήφορος» στα κέρδη του ομίλου Κατσέλη (πλέον Nutriart) μετρά δύο χρόνια με την εταιρεία να κάνει απέλπιδες προσπάθειες να επανέλθει στα παλιά της επιχειρηματικά δεδομένα. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν όμιλο κολοσσό στο χώρο των αρτοποιημάτων που έλυνε και έδενε στην ελληνική βιομηχανία. Ο ιδιοκτήτης της Nutriart, Γιώργος Δαυίδ, στο πλαίσιο συμφωνίας που έκανε με τις τράπεζες μέσω της εταιρείας Tinola Itd, έβαλε στα ταμεία της Nurtiart το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι τράπεζες που υπέγραψαν στις 4 Αυγούστου το σύμφωνο συνεργασίας για την αναχρηματοδότηση και νέα δανειοδότηση της εταιρείας. Οι τράπεζες καθυστερούν, οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και πληροφορίες κάνουν λόγο για απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές της εταιρείας, πράξη που αποτελεί κακούργημα. Το κύρος της επιχείρησης φθίνει και η κατάσταση εκτροχιάζεται με αποτέλεσμα να έρχεται βοήθεια απο έξω... από την Ernest & Young στην Ελλάδα και δη από τον κ. Γιώργο Μομφεράτο. Όλες οι ελπίδες της ιδιοκτησίας και των εργαζομένων στηρίζονται σε εκείνον, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει ακόμη λύση στο θέμα με τις τράπεζες.

Nutriart

Η εταιρεία Nutriart δημιουργήθηκε το 2008, από τη ένωση των εταιρειών ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΒΕΕ και ΕΛΒΙΠΕΤ ΑΕ, εταιρείες που κατείχαν ηγετική θέση στο χώρο τους και μεγάλη ιστορία στην ελληνική αγορά.
H Nutriart εγκαινίασε μια νέα εποχή για τα 3 ιστορικά brand names (ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ, PLAZA), με στόχο την την περαιτέρω ανάπτυξη της στην αγορά. Η Nutriart έχει στην ιδιοκτησία της δύο εργοστάσια, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει στην αγορά το ψωμί Κατσέλης, το αλεύρι Αλατίνη, την κατεψυγμένη ζύμη Plaza και άλλα προιόντα με βαριά εμπορικά σήματα.

To brand Κατσέλης του Γιώργου και Νίκου Κάτσέλη με την ΑΛΛΑΤΙΝΗ που άνηκε στον πολιτικό Στέφανο Μάνο φαίνεται ότι ένωσαν το κύρο τους υπό την ιδιοκτησία πλέον του Χάρη Δαυίδ. Ο Χάρης Δαυίδ, ο σημερινός ιδιοκτήτης της Nutriart, είναι γνωστός στους επιχειρηματικούς κόλπους από την Coca Cola 3E. Υπενθυμίζεται ότι ο πατριάρχης της οικογένειας κ. Γιώργος Δαυίδ, ιδιοκτήτης της Coca Cola 3E είχε κατά καιρούς στραφεί δημόσια ενάντια στις πολιτικές του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωσταντίνου με αφορμή τις φορολογικές επιβαρύνσεις στα αναψυκτικά.

ΚΑΤΣΕΛΗΣ

Το 1978 ιδρύεται η εταιρία“ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε.” από τους αδελφούς Νικόλαο και Γεώργιο Κατσέλη. Το 1989 γίνεται η μεταφορά σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και ένα χρόνο μετά η εισαγωγή στο Χρηματηστήριο.
Η εταιρεία παίρνει την πρώτη της χρηματοδότηση από το Υπουργείο Βιομηχανίας με τριετές επιχειρηματικό μόλις το 1995 με πρόγραμμα συνολικού ύψους 1.021 εκατ. δρχ. Απο κει και ύστερα αρχίζουν οι επενδύσεις ύψους 2,2 εκατ. ευρώ για τη νέα γραμμή παραγωγής φρέσκου ψωμιού, δυναμικότητας 6.000 τεμαχίων την ώρα.
Το 2002 ήρθε η ολοκλήρωση της εγκατάστασης της γραμμής προϊόντων bake-off, ενώ το 2005 άρχισε η λειτουργία της νέας γραμμής toast δυναμικότητας 4.500 φορμών την ώρα. Απο το 1992 η εταιρεία εξαπλώνεται και μπαίνει στον χώρο της εξαγορά άλλων εταιριών. «La Frianderie», «CIBUS A.E.», είσοδος του ομίλου ΔΑΥΙΔ - ΛΕΒΕΝΤΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας., εξαγορά του εμπορικού σήματος ¨Mister Bread¨ από την "Chipita. Ταυτρόχρονα, η Αθήνα και η επαρχία γεμίζει με καταστήματα Κατσέλης σε μορφή φούρνων. Το 2006 εν τέλει η Κατσέλης μεταξύ άλλων εταιρειών μετατρέπονται σε... Nutriart.

Με πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα»

Ξεκατίνιασμα» μεταξύ Χίου – Παπαγιάννη [ VIDEO ]

Είναι απόλαυση να παρακολουθείς κάποιους δημοσιοκάφρους να γίνονται ρόμπες δημόσια κάνοντας «πολιτισμένο διάλογο» με συνοδία … Γαλλικών κοσμητικών επιθέτων.

Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε δυο καλόπαιδα που «κοσμούν» τους τηλεοπτικούς δέκτες.
Τον Στέφανο Χίο και τον Γιάννη ...........

Παπαγιάννη.

Ο πρώτος σύμφωνα με τα γραφόμενα του Παπαγιάννη είναι Ψυχασθενής, λακές, και αρχιεκβιαστής, ενώ σύμφωνα με την «διάγνωση» Χίου, ο κεντρκός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του Extra3 είναι Εφιάλτης, εκβιαστής, κερατάς ....

Το βιογραφικό του Παπαγιάννη μας το παρουσιάζει ο Σ. Χίος στο βίντεο που παραθέτουμε:



Η απάντηση του Γ. Παπαγιάννη ήρθε άμεσα μέσα από τον ιστότοπο του, νιώθοντας προφανώς ότι θίχτηκε από τα λεγόμενα του «ψυχασθενή. λακέ, κομπλεξικού, αχιεκβιαστή «Χίου.


Την Παραθέτουμε:
Ο ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΧΙΟΣ…
ΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ…
Αρχιεκβιαστής στα πρότυπα του αφεντικού του. Αμόρφωτος και ψυχασθενής. Λακές του ιδιοκτήτη που τα έπαιρνε από όποιον έβρισκε μπροστά του.

Παρακαλούσε το αφεντικό του Extra 3 να τον πάρει πίσω αλλά κόπηκε λόγω μακακίας. Αρχίζει το πάρτι. Από παντού… από διαφορετικά ΜΜΕ και με όλο το ποινικό μητρώο του για να τον κάνουμε ρόμπα διεθνώς…

Σ.Σ. Μαζί του και ο καραγκιόζης Παπακυριακόπουλος του Olympia. Αυτός που έχει κάνει τις δουλειές με τον Μιχαλολιάκο…

Δεν εξαιρέθηκε από τα πυρά του Γ. Παπαγιάννη και ο μόνιμος καλεσμένος της εκπομπής του Σ. Χίου



Και συνέχισε τις αναρτήσεις του για το ίδιο θέμα ο Παπαγιάννης κάτι που θεώρησε περιττό να σχολιάσει ο Σ. Χίος και το απέδωσε στην έλξη για το ποτό που έχει σύμφωνα με τον ίδιον ο Παπαγιάννης.



24gr

Οι τηγανιτές πατάτες των Fast Food ζουν 2,5 μήνες! [ VIDEO ]

Ένα πείραμα για να αποδείξει την ποιότητα των Fast Food αποφάσισε να κάνει ένας φανατικός της υγιεινής διατροφής.

Αγόρασε burger και πατάτες από Fast Food αλλά και από κανονικό εστιατόριο. Έβαλε το καθένα από αυτά σε κλειστά γυάλινα βάζα για να δει πως θα αλλοιωθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων.

Μετά από δύο εβδομάδες οι τηγανιτές πατάτες του ......

εστιατορίου είχαν αλλοιωθεί πάρα πολύ, τα burger πολύ λίγο ενώ οι τηγανιτές πατάτες του Fast Food καθόλου...
Οι εβδομάδες περνούσαν και μαντέψτε πως ήταν τα φαγητά τη δέκατη εβδομάδα, δηλαδή μετά από 2,5 μήνες. Όλα μύριζαν αφόρητα εκτός από τις πατάτες που ήταν όπως την ημέρα που αγοράστηκαν! Από τι είναι φτιαγμένες άραγε;

Δείτε το video:



ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Τι σου κάνω μάνα μου! Καυτά tips για εκείνον!

Ως κορίτσια, πάντα έχουμε μια συστολή: κάνουμε καλό σεξ; Είμαστε καλύτερες από την πρώην; Βάζουμε κάτω στην αναμέτρηση τις κοπέλες από τις φαντασιώσεις του; Εμείς πηγαίνουμε με το στρες, κι εκείνος έρχεται κουλ και ψύχραιμος νομίζοντας πως κάνει καλύτερο σεξ και από το Γκουσγκούνη...

Έλα όμως οι συμβουλές που έχει πάρει από τους κολλητούς, οι πολλές ταινίες πορνό και οι ψευτρούλες οι πρώην, τον έχουν κάνει να μην ξέρει ούτε τι κάνει, ούτε πως το κάνει στο κρεβάτι.

Μην φοβάσαι! Πάρε τη μεγάλη απόφαση και .......

βγάλε τον καλό σου από το μαύρο το σκοτάδι!

Το στήθος: φέρσου τρυφερά! Δεν είναι ψεύτικο!

Είναι σεβαστό πως στη θέα του γυμνού σου στήθους, εκείνος παραλύει, χάνει τα λογικά του, δεν ξέρει που, πόσο και τι να πιάσει/ γλύψει/ ρουφήξει. Ειδικά τις ημέρες που το στήθος σου είναι πρησμένο, λίγο πριν την περίοδο, καλό είναι να μην υποφέρεις άδικα όσο εκείνος νομίζει πως σε ανάβει και σε ανάβει και σε ανάβει! Αν δεν το πιάσει το νόημα, άρπαξέ τον από τα μπαλάκια, για να καταλάβει για πόσο πόνο και ουχί ευχαρίστηση μιλάμε. ]

Θα τελειώσεις αγαπούλη μου ή θα το ξημερώσουμε;

Είναι αλήθεια πως το σεξ που διαρκεί 30 δευτερόλεπτα ποτέ δεν θα ενθουσιάσει καμία γυναίκα στον πλανήτη, ακόμα κι αν υποστηρίξει τη γνώμη αυτή. Φυσικά, ούτε το αντίθετο ισχύει και οφείλεις να το τονίσεις στον καλό σου. Η διάρκεια του σεξ είναι έννοια υπερεκτιμημένη και το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέσαι κι εσύ. Έτσι κι αλλιώς η ιδιότητα του κόλπου να αυτο υγρένεται έχει χρονικό όριο και το σεξ δεν πρέπει επ' ουδενί να σου θυμίζει κουραστικό Μαραθώνιο. Είναι προτιμότερο να το σκέφτεσαι σαν σύντομη μεν αλλά απολαυστική βολτούλα με πολλές συγκινήσεις. !

Μην ρωτάς αν τελειώνω/ αν μου άρεσε/ αν είσαι ο καλύτερος/ όλη ώρα, κάθε ώρα:

Εντάξει! Ο καλός σου, ως σωστός άντρας και παρτενέρ, θέλει να ξέρει ότι σε ικανοποιεί αλλά τα πιεστικά ερωτήματα τη στιγμή της ηδονής, για το πόσο σε ανάβει, πόσο σου αρέσει, αποτελούν σωστό άθλο. Εκείνο που δεν καταλαβαίνει είναι πως εσύ θέλεις να πιάσεις τον οργασμό κ ι εκείνος απαιτεί την ίδια στιγμή να του λύσεις το γόρδιο δεσμό.

Δεν είσαι πια 15 ετών αγοράκι για να χτυπιέσαι!

Το σεξ που έκανες την πρώτη φορά στο Λύκειο, με εκείνον να μην ξέρει που του πηγαίνουν τα τέσσερα και τα πέντε, με το κεφάλι σου να κάνει καρούμπαλο από το ντουκου ντουκου στην άκρη του κρεβατιού, και όλη αυτή την αίσθηση του έτσι θα είναι αυτό το σεξ ρε γαμώτο, δεν θέλεις να την ξαναζήσεις. Δυστυχώς, πολλά αγόρια που πιστεύουν πως κάνουν το τέλειο σεξ, μπορεί να μην έμειναν στ 15 χρόνια τους αλλά απολυτήριο στον έρωτα δεν παίρνουν. Όταν δεν σου αρέσει κάτι που κάνει στο κρεβάτι, πες το! Αν νομίζει από την πρώην του πως κάτι λειτουργεί, θα το δοκιμάσει και σε σένα. Αν και εσύ προσποιηθείς πως σου αρέσει, θα υποφέρουν κι άλλες μετά!

Προκαταρκτικά: δεν είναι όσο δύσκολα φαντάζεσαι!

Μπορεί να βαριέται, μπορεί να μην ξέρει από που να ξεκινήσει, μπορεί να μην έχει κάνει στοματικό σε γυναίκα ποτέ στη ζωή του, αλλά αν δεν κάνει αρχή από κάπου, εσύ χαρά δεν θα δεις. Ξεκίνα εξηγώντας τα βασικά. Προκαταρκτικό είναι και να του κάνεις στοματικό, προκαταρκτικό είναι και να τον περιποιείσαι με τα δαχτυλάκια σου. Αναλόγως, πρέπει να πράξει κι εκείνος, αν θέλει να συνεχίσει να απολαμβάνει τα φιλιά και χάδια σου πριν το κυρίως γεύμα.

Μην είσαι όλο φιγούρα βρε καλέ μου:

Διαθέτει και μεγάλα μπράτσα και έχει και πλούσια τα προσόντα εκεί κάτω αλλά τι να τον κάνεις τον άντρα που μόνο να αυτοθαυμάζεται ξέρει και στην πράξη καταβάλλει μηδενική προσπάθεια επί το έργω. Τι να τον κάνεις δηλαδή το φιγουρατζή που ξέρει να ανοίγει το σουτιέν σου με το ένα χέρι αλλά το σημείο G τον κάνει να σκέφτεται “μακρυά Gizzzzzzz”! Αν δεν σου μιλήσει για τα θέλω του, τις φαντασιώσεις του, αν του λες για δονούμενο δαχτυλίδι και φαντάζεται πως θέλεις μονόπετρα, ε τι να τον κάνεις!

Σημίτης : “Η χώρα πάει κατά διαόλου”

Προβληματισμένος για την πορεία της χώρας εμφανίζεται ο πρωην πρωθυπουργός Κώστας Σήμιτης. Το αργότερο έως το 2014 θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τονίζει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής. Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν υπάρχει ρήτρα αποπομπής μιας χώρας από την Ευρωζώνης, αλλά μόνον όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο.

Την ίδια ώρα αμφισβητεί εμμέσως την .......

αξιοπιστία της κυβέρνησης Παπανδρέου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ η Ελλάδα έχει δημιουργήσει την πεποίθηση στους δανειστές, ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της, ελπίζοντας να βολευτούν τα πράγματα κατά τον ένα ή άλλο τρόπο χωρίς τομές “.

Ο πρώην πρωθυπουργός κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι τυχόν έξοδός μας από την Ευρωζώνη θα είναι καταστροφική. Ασκεί επίσης κριτική σε μια ενδεχόμενη “ελεγχόμενη χρεοκοπία” , δηλώνοντας ότι θα είναι πιθανότατα “ εξίσου δραματική με μία μη ελεγχόμενη χρεοκοπία” .

Ο κ. Σημίτης αναφέρει ότι ο βέβαιος πανικός δεν θα είναι η μόνη δυσκολία στην αλλαγή του νομίσματος, αλλά και η κοινωνική αναταραχή θα είναι έντονη, η οργή ανάλογη της χωρίς προηγούμενο φτώχειας και ανεργίας.

«Ο χρόνος που μας μένει για να αποφύγουμε την έξωση είναι το πολύ τρία περίπου χρόνια και με την προϋπόθεση ότι δε θα συμβεί στο μεταξύ κάποιο ατύχημα» αναφέρει.


Την ίδια ώρα ασκεί κριτική για την αναποτελεσματικότητα της ελληνικής διοίκησης, τονίζοντας ότι “εάν προωθούνται τα θέματα με τις συνηθισμένες γραφειοκρατικές μεθόδους, το αποτέλεσμα θα παραμείνει μηδενικό, αλλά μηδενική θα είναι και η συμπαράσταση προς εμάς”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, ο Κώστας Σημίτης δε διατηρεί καμία επαφή με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ για το μέλλον της χώρας φέρεται να δηλώνει χαρακτηριστικά “ η χώρα πάει κατά διαόλου”.

Παπούλιας: « Να κατανείμουν δίκαια τα βάρη της κρίσης στο λαό»

Να κατανείμουν δίκαια τα βάρη της κρίσης, που βιώνει η χώρα, στον ελληνικό λαό, κάλεσε τους κυβερνώντες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων του νομού Ιωαννίνων, όπου βρέθηκε σήμερα.

Η δήλωση του κ. Παπούλια έχει ως εξής:

«Αυτή η χιτλερική βαρβαρότητα και η εγκληματικότητα άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη στην Ευρωπαϊκή ιστορία και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Η Ελλάδα έδωσε πολλούς νεκρούς και πολλά ........

ερείπια στον αγώνα για να απαλλαγούμε από το χιτλερικό άγος, για να απαλλαγεί η Ευρώπη από το χιτλερικό άγος. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάνε οι εταίροι μας στην Ευρώπη.

Σήμερα, ο ελληνικός λαός αγωνίζεται, δίνει μία άλλη μάχη, πολύ σκληρή για την επιβίωσή του. Σ΄αυτή τη μάχη οι κυβερνώντες πρέπει να δείξουν μεγάλη κατανόηση, πρέπει δικαίως να κατανείμουν τα βάρη. Τα βάρη δεν μπορεί να πέσουν στους ασθενέστερους. Χρειάζεται αυτή τη μάχη να τη δώσουμε όλοι μαζί για να την κερδίσουμε, και είμαι βέβαιος πως θα την κερδίσουμε».

Κάμερα κατέγραψε "φάντασμα" σε στοιχειωμένο ορφανοτροφείο. [ VIDEO ]

Το φάντασμα ενός μικρού κοριτσιού κάνει για δευτερόλεπτα την εμφάνισή του στο
βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε ένα κατάστημα στη Βρετανία.

Ένας υπάλληλος του καταστήματος, ο Άντριου Ντασίλβα, ανέβασε το βίντεο στο YouTube, υποστηρίζοντας ότι είναι «αυθεντικό» και ότι «έχει εξεταστεί από ειδικούς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να δώσουν κάποια εξήγηση».

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, πρόκειται για το φάντασμα ενός ορφανού κοριτσιού, καθώς στο κτήριο κατά τηβικτωριανή εποχή στεγαζόταν ένα ορφανοτροφείο.
Το κορίτσι φορά ένα λευκό αχνό φόρεμα και στιγμιαία στρέφεται προς την κάμερα, πριν εξαφανιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO




Νέο εκλογικό νόμο προτείνει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Νέο εκλογικό νόμο, που θα φέρνει ανατροπές στο πολιτικό σύστημα, με την καθιέρωση μονοεδρικών ή ολιγοεδρικών περιφερειών και με παράλληλη κατάργηση του σταυρού προτίμησης σε μεγάλο βαθμό, προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Χαρακτηρίζει, δε, «πράξη υψίστης πολιτικής ανευθυνότητας» την άμεση προκήρυξη εκλογών.

Αποκαλεί την κομματική πειθαρχία «τη μεγαλύτερη .........

παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος» και επισημαίνει ότι «είναι η ώρα για αλλαγές στις παραδοσιακές μας πολιτικές συμπεριφορές, είναι η ώρα να λειτουργήσουμε ως Βουλή με τους κανόνες του Συντάγματος».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι αντίθετος με τη διαγραφή των «ανταρτών» βουλευτών, οι οποίοι δεν ακολουθούν την κομματική γραμμή, καθώς πρέπει κάποτε να τηρηθεί το Σύνταγμα που θέλει τον βουλευτή να ψηφίζει ελεύθερα.

Αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βγει από το ευρώ, αλλά και να χρεοκοπήσει και ξεκαθαρίζει ότι από την οικονομική αυτή κρίση θα υπάρξουν θύματα, όπως είναι οι άνεργοι και οι φτωχοί.

«Οι ευθύνες για τη "μαύρη τρύπα" στην οικονομία ανήκουν στις ηγεσίες της χώρας, πολιτικές, πνευματικές, οικονομικές, συνδικαλιστικές κ.λπ., αλλά όχι πάντως στους απλούς πολίτες», επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, ο υπουργός κάνει σαφές ότι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν την είσπραξη του νέου τέλους για τα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος. Όσο δε για τα κινήματα τύπου «δεν πληρώνω» και τα μηνύματα για «ανυπακοή», δηλώνει πως είναι μία «βέβαιη συνταγή θεσμικής αποδόμησης της χώρας με ολέθριες συνέπειες».

Η μόνη λύση για να ανακοπεί το αυξανόμενο φαινόμενο των «μη υποκινούμενων αποδοκιμασιών κατά των πολιτικών» θα έρθει, κατά τον κ. Παπαϊωάννου «από ένα κοινοβουλευτικό σύστημα που θα κάνει την αυτοκριτική του, που θα εγκαταλείψει τις τραγικές πελατειακές συνήθειες του παρελθόντος, που θα αποφεύγει τον επιφανειακό λόγο των χαρακτηρισμών και των ύβρεων. Και κυρίως, με το «να καταθέσει πειστικές απαντήσεις για το σήμερα και το αύριο, απαντήσεις που θα δίνουν όραμα, ελπίδα και προοπτική».

«Ο τοξικομανής είναι ασθενής και όχι εγκληματίας», σημειώνει και προσθέτει ότι αυτός είναι ο κεντρικός άξονας της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει ως απώτερο σκοπό να θεραπευτούν τα εξαρτημένα από ναρκωτικά άτομα. Παράλληλα, αναλύει διεξοδικά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών.

Δείχνει, δε, αποφασισμένος να επιφέρει τομές στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιταχυνθεί η έκδοση των δικαστικών αποφάσεων, όπως είναι ο περιορισμός των αναβολών, η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων κ.λπ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, συμμετοχή στις καθυστερήσεις απονομής της Δικαιοσύνης έχει και μερίδα δικαστών, οι οποίοι «θα ελεγχθούν για τις καθυστερήσεις αυτές».

«Είναι ώρα να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους», επισημαίνει.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ



Λαγκούβαρδος: Υλοποιείται η χάραξη στο έδαφος για τη νέα γέφυρα

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες άμεσης παρέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο γεφυράκι του Λαγκούβαρδου, στο δρόμο Αγίας Κυριακής - Μαραθόπολης, ώστε το καλοκαίρι του 2012 να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατασκευής νέας γέφυρας και βελτίωσης της χάραξης του δρόμου.

Χθες, στο Λαγκούβαρδο, μετέβη ο Κωνσταντίνος ........

Τριαντάφυλλος από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, για τον εντοπισμό των σημείων στα οποία θα πατήσει ο καινούργιος δρόμος, ώστε να μπορέσουν να συνεννοηθούν με τους ιδιοκτήτες σχετικά με το πόση έκτασή τους θα πρέπει να παραχωρηθεί.

Ξεκίνησε να υλοποιείται, δηλαδή, η χάραξη στο έδαφος! Στο κομμάτι που θα γίνει άμεση παρέμβαση μέχρι το καλοκαίρι του 2012, στο σημείο όπου υπάρχει σήμερα η μικρή γέφυρα από σωληνωτούς οχετούς, θα γίνει καινούργια γέφυρα, με παράλληλη βελτίωση της χάραξης του δρόμου, ώστε να αποφευχθεί ο διπλός ελιγμός που γίνεται σήμερα (στο φονικό «S») προκαλώντας πολλά προβλήματα και τροχαία ατυχήματα, έχοντας, πλέον, μόνο μία μικρή καμπύλη.

Βεβαίως, με την καινούργια χάραξη, όταν γίνει ο δρόμος, θα ευθυγραμμίζεται καλύτερα. Παρών ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, ο οποίος έχει δείξει ιδιαίτερο και έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο.

Μιλώντας δε στο «Θ», σημείωσε: «Μετά από πολλά χρόνια γίνεται πράξη το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για παρέμβαση στο Λαγκούβαρδο και ασφαλέστερη διέλευσή του, αφού είχε δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα, προκαλώντας ακόμη και θανατηφόρα τροχαία. Επιτέλους, καλώς εχόντων των πραγμάτων, του χρόνου το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί το έργο άμεσης παρέμβασης, με νέα γέφυρα και βελτίωση του δρόμου, μέχρι να γίνει το οριστικό έργο με την καινούργια χάραξη του δρόμου, εκεί που ήδη είναι απαλλοτριωμένη έκταση».

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Σας το είχαμε γράψει κατ' αποκλειστικότητα στις 8 Αυγούστου το θέμα με την κατάργηση του φονικού "S" στον Λαγκούβαρδο. (Κλίκ στον πανω σύνδεσμό για εκείνο το θέμα).
Τωρα αυτό το έργο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Ήδη ξεκίνησαν να γίνονται τα πρώτα βήματα.
Το πρόβλημα το είχαν θέσει οι νομαρχιακοί σύμβουλοι εκατοντάδες φορές στον ΤΕΩΣ νομάρχη Δημήτρη Δράκο αλλά εκείνος αγρόν ηγόραζεν. Ότι του λέγανε το έγραφε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Με την νέα αιρετή περιφέρεια το Φιλιατρά News σε συνεργασία με τον πρώην διαχειριστή του blog κάναμε επιστολή και φτιάξαμε και ένα Video με το οποίο θέσαμε το πρόβλημα στον ίδιο τον Πέτρο Τατούλη. Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ανταποκρίθηκε αμέσως για την λύση του προβλήματος ειδικά από την ώρα που είδε το video το οποίο του είχαμε αποστείλει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη βοήθεια για την ανάδειξη του θέματος στον ίδιο τον περιφερειάρχη είχαμε από τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Μπακούρο τον οποίο για μία ακόμα φορά τον ευχαριστούμε πολύ δημόσια.
Τα βλέπεις κ. Δράκο; όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά δεν κάνει δημόσιες σχέσεις αλλά κοιτάει να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Εσυ κοίταζες να κάνεις μόνο δημόσιες σχέσεις.... και έργο ΜΗΔΕΝ.