Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Σημίτης : “Η χώρα πάει κατά διαόλου”

Προβληματισμένος για την πορεία της χώρας εμφανίζεται ο πρωην πρωθυπουργός Κώστας Σήμιτης. Το αργότερο έως το 2014 θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τονίζει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής. Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν υπάρχει ρήτρα αποπομπής μιας χώρας από την Ευρωζώνης, αλλά μόνον όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο.

Την ίδια ώρα αμφισβητεί εμμέσως την .......

αξιοπιστία της κυβέρνησης Παπανδρέου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ η Ελλάδα έχει δημιουργήσει την πεποίθηση στους δανειστές, ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της, ελπίζοντας να βολευτούν τα πράγματα κατά τον ένα ή άλλο τρόπο χωρίς τομές “.

Ο πρώην πρωθυπουργός κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι τυχόν έξοδός μας από την Ευρωζώνη θα είναι καταστροφική. Ασκεί επίσης κριτική σε μια ενδεχόμενη “ελεγχόμενη χρεοκοπία” , δηλώνοντας ότι θα είναι πιθανότατα “ εξίσου δραματική με μία μη ελεγχόμενη χρεοκοπία” .

Ο κ. Σημίτης αναφέρει ότι ο βέβαιος πανικός δεν θα είναι η μόνη δυσκολία στην αλλαγή του νομίσματος, αλλά και η κοινωνική αναταραχή θα είναι έντονη, η οργή ανάλογη της χωρίς προηγούμενο φτώχειας και ανεργίας.

«Ο χρόνος που μας μένει για να αποφύγουμε την έξωση είναι το πολύ τρία περίπου χρόνια και με την προϋπόθεση ότι δε θα συμβεί στο μεταξύ κάποιο ατύχημα» αναφέρει.


Την ίδια ώρα ασκεί κριτική για την αναποτελεσματικότητα της ελληνικής διοίκησης, τονίζοντας ότι “εάν προωθούνται τα θέματα με τις συνηθισμένες γραφειοκρατικές μεθόδους, το αποτέλεσμα θα παραμείνει μηδενικό, αλλά μηδενική θα είναι και η συμπαράσταση προς εμάς”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, ο Κώστας Σημίτης δε διατηρεί καμία επαφή με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ για το μέλλον της χώρας φέρεται να δηλώνει χαρακτηριστικά “ η χώρα πάει κατά διαόλου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.