Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του Ιωάννη Λαμπρόπουλου για το Ελαιόλαδο.

Όπως είναι γνωστό, οι τιμές του ελαιολάδου, έχουν κατρακυλήσει σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα το εισόδημα να μην καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής, καθώς καύσιμα τα φάρμακα και τα λιπάσματα κινούνται σε τιμές ανεξέλεγκτες.

Παρά το ότι οι τιμές του παραγωγού είναι εξευτελιστικές, αφού σήμερα πωλεί το προϊόν 2 - 2,20 € το κιλό, στα Super Market πωλείται το ελαιόλαδο ακόμα και 6 € το λίτρο (δηλαδή τα 920 ml) ή ακόμα και 5,30 € τα 750 ml, με αποτέλεσμα να είναι απλησίαστο για τον φτωχό καταναλωτή και έτσι αυξάνεται κατακόρυφα η κατανάλωση και εισαγωγές σπορέλαιων που είναι πολλές φορές δηλητήρια για την υγεία των πολιτών.

Η Ονομασία Προέλευσης, η τυποποίηση ........

και εμπορία του προϊόντος δεν έχουν προχωρήσει αφού οι περισσότεροι συνεταιρισμοί είναι χρεοκοπημένοι και ανοργάνωτοι, ενω ο ιδιωτικός τομέας, αδυνατεί χωρίς κίνητρα να κάνει τα ανοίγματα του.

Κατόπιν αυτών

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.] Τι πρόκειται να πράξετε για την στήριξη της τιμής του Ελαιολάδου και την απορρόφηση του προϊόντος;

2.] Θα ξεκινήσετε μεγάλης έκτασης διαφήμισης του ελαιόλαδου για αύξηση της κατανάλωσης στην χώρα μας και το εξωτερικό;

3.] Θα διατεθούν με εγγύηση του Δημοσίου επαρκείς χρηματοδοτήσεις από την ΑΤΕ στις ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών με σκοπό την άμεση παρέμβαση στην αγορά του ελαιολάδου με την πληρωμή πάνω από 2,5 € ανα κιλό στους παραγωγούς ως προκαταβολή ωστε να επιτευχθεί ένα ικανό μέγεθος συγκέντρωσης και έτσι να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ικανότητα για καλύτερες τιμές;

4.] Θα δραστηριοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους για την πάταξη της αισχροκέρδειας (τιμές παραγωγού - καταναλωτή) την παραβίαση του υγιούς ανταγωνισμού της τιμωρίας της νοθείας και των φαινομένων των παρανόμων απομιμήσεων που έτσι υφαρπάζουν την υπεραξία των αυθεντικών γνήσιων προϊόντων μας;

Αθήνα 1 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος
Βουλευτής Μεσσηνίας

Η αντίδραση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΕΓΔΥ για την κατάργηση του Τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας

Το ΠΣ ΠΕΓΔΥ Τριφυλίας ύστερα από την συνεδρίαση των μελών εκφράζει την λύπη του που από το οργανόγραμμα της περιφέρειας Πελοποννήσου προκύπτει ότι καταργείται το τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας αλλά και όλων των υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα.
Οι υπηρεσίες Εγγείων Βελτιώσεων ...........

λειτουργούν από την σύσταση του Υπουργείου Γεωργίας μέχρι και σήμερα.

Αυτό θα έχει σαν συνέπεια ότι οι πολίτες της Τριφυλίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να προσφεύγουν στην Καλαμάτα έδρα των υπηρεσιών που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα αντικείμενα που χειρίζονται οι καταργηθείσσες υπηρεσίες Εγγείων Βελτιώσεων.

Συγκεκριμένα τα αντικείμενα της εποπτείας των τοπικών οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων μεταβιβάζεται στους Δήμους.
Το αντικείμενο της εποπτείας των Γενικών οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων μεταβιβάζεται στο τμήμα Δομών και Περιβάλλοντος της νέας Δ/νσης Τεχνικών έργων.
Τα αντικείμενα της εκμηχάνισης της Γεωργίας (απογραφή Γεωργικών μηχανημάτων κ.λ.π.του Αγροτικού Εξηλεκτρισμού και οι εξετάσεις για την έκδοση και θεώρηση των αδειών οδήγησης γεωργικών ελκυστήρων αναμένεται να ανατεθεί σε κάποια άλλη υπηρεσία.
Όπως είναι αντιληπτό η στέρηση υλοποίησης των παραπάνω αντικειμένων από τους Γεωτεχνικούς οι οποίοι διδάσκονται αυτά στα Γεωπονικά Πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού και η ανάθεση υλοποίησης από άλλους επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων αποτελεί ισοπέδωση και απαξίωση των Γεωτεχνικών (Γεωπόνων ιδιαίτερα) με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κλάδο της Αγροτικής οικονομίας και του εξυπηρετούμενου πολίτη της περιοχής του οποίου η ταλαιπωρία θα είναι προφανής.

Το Π.Σ. της ΠΕΓΔΥ Τριφυλίας αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει τους πολίτες της Τριφυλίας για την εξέλιξη και για τις δυσάρεστες επιπτώσεις που θα έχει για την περιοχή της Τριφυλίας.

Για το Π.Σ. Τριφυλίας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Προειδοποίηση ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ και το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, καλεί τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν πρώτα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Αναλυτικά σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Την Παρασκευή (3/12/2010) από το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στις βόρειες περιοχές της Ηπείρου και βαθμιαία στην υπόλοιπη ήπειρο, τη δυτική στερεά και τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τη νύχτα).

Το Σάββατο (4/12/2010), από τις πρωινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία (κυρίως τη δυτική και βόρεια), το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και προς το βραδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως στα βόρεια).

Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα δυτικά και έτσι αργά το βραδυ του Σαββάτου τα ισχυρά φαινόμενα θα περιορισθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και εκεί θα εξασθενήσουν γρήγορα.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χωρας (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), αλλά θα είναι μικρότερης έντασης και διαρκείας.

Το Σάββατο οι νοτιάδες θα ενισχυθούν πρόσκαιρα, φτάνοντας στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και αργότερα θα ασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο (4/12/2010) στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ την Κυριακή προβλέπεται σημαντική πτώση σε όλη τη χωρα.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή, λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα -Κέρκυρα με πλοία ανοιχτού τύπου. Το μεσημέρι δεν έγιναν δύο δρομολόγια "δελφινιών" για Αργοσαρωνικό, καθώς και τα δρομολόγια με σκάφη μικρού τύπου, στις διαδρομές Παλούκια -Πειραιάς και Σελίνια -Πειραιάς.

Όπως προαναφέρθηκε, το Σαββατοκύριακο αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με τους ανέμους να στρέφονται από νοτιάδες σε δυτικούς - βορειοδυτικούς. Νέα άνοδος του υδράργυρου προβλέπται από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σαββατο 4/12 αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα και από το μεσημέρι πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6. Στην υπόλοιπη χωρά νότιοι 5 με 7 και τοπικά το πρωί στο Αιγαίο 8 μποφόρ που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Στη δυτική και τη βόρεια χώρα η πτώση της θερμοκρατίας θα είναι σημαντική.

Βελτιωμένος καιρός με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική χωρα προβλέπεται για την Κυριακή 05/12/2010. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, ενώ νέα σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νοτια 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο.

Γενικά αίθριος ο καιρό και την Τρίτη με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νοτια. Ανεμοι, ασθενείς και πρόσκαιρα στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Συμπληρωματικές οδηγίες για τα τέλη κυκλοφορίας

Συμπληρωματικές οδηγίες για τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας που επιβάλλονται στα επιβατικά αυτοκίνητα οχήματα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 3888/2010, έδωσε την Παρασκευή το ΥΠΟΙΚ.

Υπενθυμίζοντας ότι για τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως και την 31.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας ορίζονται με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών και για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο), το υπουργείο παρέχει τις ακόλουθες διευκρινίσεις για ομοιόμορφη εφαρμογή κατά περίπτωση:.......


Α) ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ.

1) Για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας κατά την πρώτη ταξινόμηση του οχήματος, ως εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα λαμβάνονται αυτές του συνδυασμένου κύκλου (combined).

2) Τα δικαιολογητικά έγγραφα από τα οποία προκύπτουν οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, είναι:

► η Άδεια Κυκλοφορίας του οχήματος (θέση V7) της ξένης χώρας, εφόσον είναι Εναρμονισμένη Κοινοτική άδεια,

► το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης του οχήματος(θέση 49 ή 46.2) και

► το Δελτίο Κοινοποίησης Έγκρισης Τύπου

Για τον προσδιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το δελτίο κοινοποίησης έγκρισης τύπου, η παραλλαγή και η έκδοση του οχήματος θα λαμβάνονται είτε από την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, είτε από επιστολή του εργοστασίου κατασκευής.

3) Ειδικότερα, προκειμένου για μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα που φέρουν άδεια κυκλοφορίας, με προηγούμενη δηλαδή ταξινόμηση σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. ή στα υπόλοιπα κράτη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Ομίλου (Νορβηγία - Λιχτενστάιν - Ισλανδία), οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις εναρμονισμένες κοινοτικές άδειες, αναγράφονται στη θέση V7.

Προκειμένου για όμοια μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης τα οποία φέρουν άδεια κυκλοφορίας της ξένης χώρας επί της οποίας όμως δεν αναγράφονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα,, τότε οι τιμές αυτές θα λαμβάνονται από το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης ή το Δελτίο Κοινοποίησης Έγκρισης Τύπου.

4) Εάν στερούνται και του Πιστοποιητικού Συμμόρφωσης ή του Δελτίου Κοινοποίησης Έγκρισης Τύπου ή πρόκειται για οχήματα προερχόμενα από Τρίτες Χώρες που επίσης δεν δύναται να προσδιορισθούν οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, θα εκδίδεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, είτε Βεβαίωση σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. ε) του άρθρου 2 της αριθμ. 5015968/2915/22-4-2009 (ΦΕΚ 798 Β') Κοινής Υπουργικής Απόφασης είτε Πιστοποιητικό Καυσαερίων, επί των οποίων θα αναγράφονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Επισημαίνεται ότι, για τις ανωτέρω περιγραφόμενες περιπτώσεις με την υποβαλλόμενη υπεύθυνη δήλωση της παραγράφου ΙΑ β) της αριθμ. ΠΟΛ 1149/27-10-2010 Εγκυκλίου, θα επισυνάπτεται αντίγραφο του κατά περίπτωση δικαιολογητικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.

5) Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. θα αναγράφουν υποχρεωτικά επί της Απόδειξης Πληρωμής, τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα που λήφθηκαν υπόψη για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, κατά την έκδοση της πρώτης άδειας του οχήματος.

Β) ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ- ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

1) Στα καινουργή ή μεταχειρισμένα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, ασθενοφόρα, νεκροφόρες και θωρακισμένα επιβατικά οχήματα, επειδή εξαιρούνται από τη μέτρηση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθμ. 29949/1841/29-9-2009 (ΦΕΚ 2112 Β') Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε σε εφαρμογή των διατάξεων της αριθμ. 2007/46/ΕΚ Οδηγίας, τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα της κατηγορίας αυτής, υπολογίζονται με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών.

2) Για τα μεταχειρισμένα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, με πρώτο έτος κυκλοφορίας στη διεθνή αγορά πριν από την 1.1.2002 που ταξινομούνται από την 1.1.2011 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών επειδή για τα οχήματα της κατηγορίας αυτής, σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθμ. 37791/1536/12-6-2000 (ΦΕΚ 862 Β') Κοινής Υπουργικής Απόφασης, δεν ήταν υποχρεωτική η μέτρηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

3) Για τα επιβατικά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης, που αποχαρακτηρίζονται και τίθενται σε κυκλοφορία, ως ιδιωτικής χρήσης, ως ημερομηνία για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, νοείται η ημερομηνία της πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα.

4) Προκειμένου για επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης τα οποία είχαν ταξινομηθεί στη χώρα μας και μετά τη διαγραφή τους από το Μητρώο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επαναταξινομούνται στη χώρα, και ως ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης στην Ελλάδα, νοείται η ημερομηνία της πρώτης άδειας κυκλοφορίας στη χώρα μας πριν από τη διαγραφή τους. Επομένως, τα τέλη κυκλοφορίας θα προσδιορίζονται είτε με βάση τον κυβισμό, είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ανάλογα με το τι ίσχυε για το όχημα κατά την πρώτη ταξινόμησή του στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα στοιχεία της άδειας που του είχε χορηγηθεί. Για την πιστοποίηση των παραπάνω θα προσκομίζεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. βεβαίωση της Υπηρεσίας Μεταφορών της πρώτης ταξινόμησης με τα στοιχεία της πρώτης άδειας.

Γ) ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Η ταξινόμηση οχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, δεν επιτρέπεται εφόσον προσδιορίζονται διαφορετικές τιμές διοξειδίου του άνθρακα από εκείνες που αναγράφονται επί των Αποδείξεων Πληρωμής. Στην περίπτωση αυτή ενημερώνεται σχετικά η Υπηρεσία που εξέδωσε την Απόδειξη Πληρωμής.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για την κοινοποίηση αυτής στις αρμόδιες Υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, με συμπληρωματικές οδηγίες όπου κατά την κρίση τους απαιτούνται για την εφαρμογή της, εφιστώντας την προσοχή των υπηρεσιών αυτών όπως επί του εκδιδόμενου πιστοποιητικού καυσαερίων ή βεβαίωσης να αναγράφονται και οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα και να επαληθεύονται οι αναγραφόμενες επί της Απόδειξης Πληρωμής τιμές διοξειδίου του άνθρακα.

Ναυτεμπορική

2η συνάντηση της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Τριφυλίας

Την Πέμπτη 2/12/2010 έγινε συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας του Δήμου Τριφυλίας, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου της Κυπαρισσίας. Στη συνεδρίαση, που ήταν η δεύτερη της δημοτικής παράταξης μετά τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου, ο εκλεγής Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας ενημέρωσε τους συμβούλους για τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου στο οποίο συμμετείχε που είχε οργανωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Πάτρα στις 1 και 2/12/2010 προκειμένου να ενημερωθούν οι εκλεγέντες Δήμαρχοι για τη λειτουργία των Δήμων σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης».

Στη συνέχεια καταρτίστηκε το ............

χρονοδιάγραμμα των κρίσιμων ενεργειών που πρέπει να γίνουν μέχρι τις 10/1/11 για τη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης στο νέο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκε για τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 7.00 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της έδρας του Δήμου, στην Κυπαρισσία. Ακολούθησε η ενημέρωση από τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα θέματα που είχαν αναλάβει να συλλέξουν πληροφορίες στην προηγούμενη συνεδρίαση και αφορούν θέματα έργων, οικονομικά, ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων, υγείας, παιδείας, πολιτισμού, αθλητικά, ασφάλειας του δημότη και μεταφορών.

Τέλος ορίστηκε ένα πρόγραμμα συναντήσεων του Δημάρχου κ. Κόλλια και των Δημοτικών Συμβούλων με τις παραγωγικές τάξεις στις 13/12/10, με τους Αθλητικούς Συλλόγους στις 14/12/10, με τους Αγροτικούς και Αλιευτικούς συλλόγους και τους Συνεταιρισμούς στις 15/12/10 και τους Επιστημονικούς Συλλόγους στις 16/12/10.
Επίσης στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Κόλλια με τους διοικητές του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και του Κάφκα Φιλιατρών.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.